Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    De Belgische kandidaten voor de baanwedstrijden bij de Olympische spelen in Munchen hebben zwaar verloren te Sloten in Nederland. Dit op een spiksplinternieuwe houten wielerbaan, die te samen met een afgesloten 3km lang wielercircuit bijna 3 miljoen gulden heeft gekost. Voor men aan de wedstrijd begon werd de nieuwe baan officieel geopend door wethouder Harrie Verhey. Men begon met de Sprint waarin Peter Van Dooren won van Manu Snellinx en Rinus Langkruis de betere was van Robert Maveau. Rit 3 bracht een zege voor Snellinx tegen Langkruis, en won Van Doorn rit 4 van Maveau. Dit gaf als uitslag: 1. Van Dooren, 2. Langkruis, 3. Snellinx en 4. Maveau. Nederland 2p.- België 1p.

    Dan was er de tijdrit over 1.000 meter: 1. Klaas Balk 1’12”9 en Noël Soetaert 1’15”0. Nederland 2p-België 1p.

    De individuele achtervolging ging over 4km. 1. Roy Schuiten 5’06”0 – 2. Donald Zeebroeck ingelopen na 3.700 meter. Nederland 2p.-België 1p.

    De tijden verwezenlijkt door Balk en Schuiten verrasten, vooral omdat door de ongunstige weersomstandigheden de renners geen gelegenheid hadden gekregen zich warm te rijden.

    Tenslotte was er de ploegenachtervolging over 4km. Weer was de zege voor Nederland (Peter Nieuwenhuis, Ad Dekkers, Emi Nieuwenhuis en Gérard Kamper) met 4’52”9 en werden de Belgen ( Leon Daelemans, Clement Van Ransbeeck, Mar Van Der Putte en Roger De Beukelaer) na 3.500 meter ingelopen. Nederland 2p.-België 1p. Wat het eindtotaal brengt op Nederland 8 punten en België 4 punten.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland won Piet van Katwijk de Ronde van Limburg, na 170km had hij 1’30” voorsprong op Jo van Pol en werd 6” later Jan Spetgens derde voor Aad van den Hoek en Johan Claessen.

    In de Ronde van Zwitserland moesten de renners twee ritten afwerken: rit 4a) van Cernier naar Morges over 101km bracht al de derde overwinning voor Bruno Hubschmid en werd Iwan Schmid nog maar eens tweede, plaats drie was voor de Fransman Henri Chavy.

    De tijdrit van 42km werd gewonnen door Gilbert Bischoff die met 31” leider Bruno Hubschmid versloeg. Derde werd Xavier Kurmann op 42”.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers te Vinderhoute

    .
    Het podium van Vinderhoute

    In Vinderhoute waren het drie sterke renners die een vroege ontsnapping tot een goed einde hebben gebracht. Onder aanhoudende regen klopte Antoine Bauwens zijn medevluchters Martin De Clercq en Ivan De Vriendt. Zelfs een lekke band na 3/4 koers kon Bauwens er niet van weerhouden zijn 5e zege te behalen. Ruim 1’ na de drie koplopers was het Roger Van Den Eede die van de vijf achtervolgers de snelste was voor plaats 4.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Bornem was de zege voor Leo Huysmans die na 95km had hij 1’10” voorsprong op Luc Crauwels. Op plaats drie eindigde Frans Eliaerts hij had 2’ achterstand.

    Met 34 is men vertrokken te Esplechin waar William Meganck 50” voorsprong had op Jacques Deweerdt en volgde Henri Wats al op 1’50” hij versloeg Alain Depuydt voor de derde plaats.

    Te Forêt/Vielsalm kreeg men amper 14 renners aan de start en won Ludo Noels er zijn vijfde wedstrijd. Hij had 1’20” voorsprong op Alain Buckinx en de Nederlander Harrie Lunenburg.

    In Ieper behaalde Ronny Rosseel zijn tweede overwinning voor Frans Ligneel en J. Vercaemer.

    Voor eigen volk won José Clabots te Kermt. De 41 renners moesten wegens het slechte weer 30 inplaats 35 afleggen. Reeds in de 3d ronde trok de lokale renner er op uit en kreeg Bellis en Dierckx mee. De regen en onweer heeft er voor gezorgd dat half koers reeds een 20tal renners waren afgestapt. Vooraan bleef het drietal samen tot in de 19e ronde toen op een stukje kassei Bellis en Dierickx ten val kwamen. José Clabots won uiteindelijk met 1’ voor Raymond Vanstraelen en Gustaaf Put die nog voorbij de twee pechvogels waren gereden. Op 1’30” werd Frans Dierckx 4e en voor Romain Bellis was er op 1’45” plaats vijf.

    Ook Ramskapelle/Nieuwpoort kreeg maar 18 renners aan de start. Alain Desaeger versloeg er Eddy Ronquetti, Noël Pottier en Etienne Mattheus. Op 3’20” was Raf Coenen de snelste voor plaats 5.

    Romain Vercauter uit Assenede behaalde zijn eerste zege te Ruiselede waar men met 42 was vertrokken. De dichtste ereplaatsen waren voor Paul Van Nieuwenhuize en de Nederlander Guido Paridaen.

    60 Vertrekkers te St.-Antonius-Brecht en was na 109km Roger Van Gaubergen de snelste voor Walter Bellemans, Jos Jacobs, Luc Van Ouytsel en werd diens broer Marc 9de.

    Te Thiméon in de provincie Henegouwen mocht men 44 rugnummers uitreiken. Na 2.50’ had men 105km gekoerst en werd Johan Hendrickx winnaar voor Yvan Raveyts, August Van Laethem, Guy Minsar e.a.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    In België konden de profs kiezen tussen Heist aan Zee en Mortsel waar het pk van Antwerpen werd verreden. De Kustpijl trof het niet wat betreft publieke belangstelling en het aantal deelnemers slechts 39 namen de start in het hondenweer. Regen en storm kenmerkte, het eerste koersgedeelte, met het gevolg dat Vandenberghe en Reybrouck reeds na enkele kilometers zich gingen aankleden. Het was pas even voor het binnenrijden van Heist na de grote ronde van 112km dat vier renners aan de haal gingen. De Nederlander Holst, de Belgen Delaere, Vanclooster en de Australiër Whetter, zij werden achterna gezeten door een zestal, De Boever, Van Bruwaene, Donie, Wyckaert, Vantyghem en de Nederlander Duycker. In de tweede lokale ronde begaf Whetters vooraan en moest 2 rondjes later ook Holst de rol lossen, en werden door het groepje De Boever bijgebeend. In de spurt won Noël Vanclooster het vrij gemakkelijk van Aimé Delaere. Op 40” werd Noël Vantyghem derde voor, Jaak De Boever, Daan Holst, Robert Whetters, Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, Adri Duycker en Willy Donnie. Op 4’15” kwam Christian Callens als elfde toe. Op 6’30” won Julien Van Geebergen de groepsspurt.

    Ook Mortsel had met stormweer te kampen waardoor zij 1 renner meer aan de start kregen dan Heist, en hebben de inrichters besloten vijf ronden minder te laten rijden en de afstand naar 165km te brengen. Topfavoriet Rik Van Linden is reeds in de 2de ronde ten aanval getrokken en kreeg de Nederlander Koeken en de Belgen Van Sweevelt die voor eigen volk reed en Willekens mee. Door een valpartij zijn Willekens en Van Sweevelt nog achteruitgeslagen. Naar het einde toe heeft Rik Van Linden de Nederlander Cees Koeken achtergelaten en won met 20” voorsprong. Voor plaats drie op 3’30” was Staf van Roosbroeck sneller dan Ludo Vander Linden en de twee ongelukkige Guido Van Sweevelt en Lucien Willekens. Vanaf Johnny Schleck op plaats 7 zijn al de anderen gedubbeld.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gösta Pettersson wint van Eddy Merckx

    In de Giro werd rit 7 verreden van Cosenza naar Catanzaro over een afstand van 151km wat in deze Giro de op één na kortste rit is. Maar heeft Eddy Merckx een nummer opgevoerd, zoals hij dat nog maar zelden heeft gedaan in zijn roemrijke loopbaan. Reeds kort na de start is Eddy gaan aanvallen en kreeg Fuente, Lazcano, Pettersson en Urbani mee. Zes kilometer verder kwamen ook Deschoenmaecker en Bergamo aansluiten en moest Farisato die eerder de kloof had gedicht opnieuw lossen. Dan zijn Jos en Eddy zo hard beginnen rijden dat Bergamo en Urbani er af moesten en stelselmatig terrein verloren net zoals de groep met Gimondi die tevergeefs poogde een tegenaanval op gang te brengen. Net voor de top van de Valico di Monte Scuro 1618m hebben Fuente en Lazcano Eddy willen verschalken maar kwam Merckx toch als eerste boven voor Fuente en Lazcano. In de afdaling liet Eddy zich als een steen naar beneden vallen en was het enkel Pettersson die mee was. Op de Croce di Agnara 1371m was het ook Eddy die als eerste doorkwam. Slechts enkele kilometers na de eerste afdaling heeft Pettersson zijn deel in het werk gedaan. Al ging de zege naar de Zweed was Eddy opgetogen met de 4’13” voorsprong. Als derde kwam Miguel-Maria Lasa over de meet voor Franco Bitossi,Jos Spruyt, Gianni Motta, Felice Gimondi, Giancarlo Polidori, Italo Zilioli, Vicente Lopez-Carill , Emilio Casalini, Giocarlo Paolini en als laatste van het groepje José Fuente die zijn rose trui aan Merckx moet afgeven. Twee Italianen hebben de strijd gestaakt zodat men nog met 84 in koers blijft.

    Ritwinst in de Ronde van de Oise voor Cyrille Guimard, die de eerste rit Creil-Comiègne 227,5km won in een spurt met vijf. Plaats twee was voor Jacques Mourioux dan volgden José Catieu, Wilfried David en Alain Santy. Op 13” werd Christian Raymond 6de, en kwam 2” na hem Luc Van Goidsenhoven over de streep. Guimard is ook de nieuwe leider. Liefst 10 landgenoten hebben het slechte weder ingeroepen voor hun opgave. Het waren: Hooyberghs, Omloop, Verstraeten, Vanryckeghem, Leman, Eric De Vlaeminck, André Dierickx, De Witte, Guido Van Damme en Van Olmen. Ook de winnaar van de proloog Grosskost gaf er de brui aan.

    In Groot-Brittannië was er in de Sunblest 3-day een nieuwe zege voor de ploeg Holdsworth-Campagnola. Nu won Geoffrey Wiles voor Robert “Bob” Addy die 2” achterstand had. Op plaats drie op 4” eindigde Keith Lambert en is de winnaar van gisteren Peter Kisner op 14” vierde voor Jim Moore.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .

    Alois Persijn geboren te Nazareth op 03/08/1888 is vandaag op 83 jarige leeftijd in Brussel overleden. Alois was prof van 1910 t/m 1928. Met uitzondering van 1923 heeft hij als individueel gereden. Wat betreft overwinningen zijn er enkel 3 Zesdaagse bekend.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam

    .
    Peter Post

    In Rotterdam was er de afscheidingsmeeting achter derny’s van Peter Post. Onze landgenoot Theo Verschueren won er voor Jaap Oudkerk, Cees Stam en Piet De Wit.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Payerne-Cernier de derde rit in de Grote prijs van Zwitserland bracht geen derde zege voor Bruno Hubschmid, hij moest het met25” afleggen tegen Ueli Sutter en schoof Iwan Schmid ook 1 plaats op na tweemaal 2de was er nu plaats drie. Hubschmid blijft wel leider.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Roger De Vlaeminck wint rit 6
    Eindelijk een Belgische zege in de Giro Roger De Vlaeminck wint de 6de rit Montesano- Teme-Cosenza, waar de aankomst op een sintelbaan lag. Aangezien men morgen een zware rit voor de boeg heeft is er vandaag weinig strijd geleverd. Pa op 20km van het einde is men beginnen aanvallen. Toen op 3km van het einde Caverzasi en Perletto wegreden kwamen even later Paolini, Spahn en Van Staeyen aansluiten. Toen deze vijf enkele honderden meters voorsprong hadden is De Vlaeminck in één ruk naar de leiders gereden. Hij kwam echter enkel bij een drietal want Paolini en Spahn hadden het gevaar ingezien. Roger heeft wat in de wielen blijven zitten en is dan naar het tweetal gereden, om hen op 1km van het einde uit de wielen te rijden. Roger won zijn eerste Giro-rit uit zijn loopbaan en had 2” voorsprong op Enrico Paolini en Erich Spahn. Op 4” werd Arnaldo Caverzasi 4de voor Ludo Van Staeyen. Als 6de op 8” werd Gianni Motta die de spurt van het peloton won. Giuseppe Perletto die negende werd had 4” achterstand aangezien de tijd bij het binnenrijden van de piste werd genomen. Onderweg had men de Valico di Campo Tenese 1022m beklommen en kwam Giovanni Varini als eerste door.Fuente blijft leider.

    In Frankrijk is de Ronde van de Oise gestart met een proloog van 2,7km. Het was de specialist Charly Grosskost die met een tijd van 4’06”3 won voor Cyrille Guimard, Yves Hézard onze landgenoot Dirk Baert en werd Gérard Moneyron vijfde. Het was tevens het heroptreden van Frans Verbeeck na zijn val in Parijs-Roubaix.

    In Groot-Brittannië ging de Sunblest 3-day van start. Het werd een Nederlandse zege met Peter Kisner voor Sid Barras, Mick Holmes, Philip Marrows en Danny Horton.

    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger Loysch

    Drie wedstrijden te Helchteren, profs - liefhebbers en juniores.

    In Helchteren kreeg men 91 ptofs aan de start die om de 135km vol te krijgen eerst 12 lokale ronden dan een grote en nogmaals 7 kleine rondjes moesten afleggen. Tijdens het eerste gedeelte reden Frans Brands en Cees Koeken aan de leiding maar na enkele kilometers in de grote ronde werden zij ingelopen. Nadat de twee duo’s Schleck (de Tour is in aantocht), Dehaes en later Verhaegen en Delnoy het hebben geprobeerd werd de eerste grote schifting doorgevoerd bij het binnenrijden van Neerpelt. Een 17tal renners namen reeds vlug 1’ voorsprong. Bij het bereiken van Helchteren moesten de inrichters een derde groep uit de wedstrijd nemen wegens een te grote achterstand. Op een 3tal rondjes van het einde is Roger Loysch in den aanval gegaan kreeg nog het gezelschap van de Nederlander Karel Delnoy met Staf van Roosbroeck als waakhond. In de laatste ronde is Roger nog eens gegaan en won met 12” voorsprong op zijn ploegmaat Staf Van Roosbroeck en Karel Delnoy. Nog een ploegmaat Luc Van Goidsenhoven werd op 24” vierde voor Raymond Steegmans, Marcel Omloop, Frans Verhaegen, Georges Barras, Ernest Bens,Jan Krekels (Ned), Jos Abelshausen, Mathijs de Koning (Ned), Ronny De Bisschop, Eddy Goossens, Wim kelleneers (Ned), Herman Vanspringel en Daan Holst (Ned). Op 3’10” was Fonske Debal de snelste voor plaats 18.

    Bij de liefhebbers had men een record aan deelnemers liefst 145 renners werden ingeschreven. Zij moesten een grote en vijf kleine ronden afwerken. Het was tussen Leopoldsburg en Balen dat een 25tal renners ontsnapten. In de omgeving van Eksel was de hergroepering bijna een feit, maar hebben vooral Bortels, Clabots en Noels er voor gezorgd dat het niet gebeurde. Bij het ingaan van de laatste ronde zijn vier renners uit de kopgroep ontsnapt en zouden voor de zege spurten. Het was Bernard Bourguignon die van op 400meter aan de spurt begon en weerstond aan René Dillen, de Nederlander Peter van den Donk en José Clabots. Voor plaats 5 was Georges Bortels de snelste voor Ludo Noels, Raymond Vanstraelen e.a.

    Ook de juniores waren uitgenodigd met 57 begon men aan de 17 ronden van 3,29km. Hier was de zege voor Sylvain Vanhamel voor Celis, Noël Peeters, Ludo Lipkens, René Wuyckens uit Kessel-Lo, Henri Budé en Eric Van Dormael.

    De tweede wedstrijd voor profs was te Heldergem waar na 145km Maurice Dury 75 meter voorsprong had op Willy Teirlinck en 15” op Rudy De Groote. Voor plaats vier was op 25” de Fransman José Catieau sneller dan Wardje Janssens. Plaats 6 op 45” was voor Willy Van Neste voor Eddy Cael en Julien Knockaert. De groep kwam op 3’ binnen en was het Lucien Van Impe die negende werd.

    25-05-2012 om 02:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Pietro Ugolini

    Tweede rit in de Grote Prijs van Zwitserland voor liefhebbers waar in Villars-sur-Glâne werd gestart en men na 152km in Payerne toekwam. Het was opnieuw Bruno Hubschmid die won en werd Iwan Schmid opnieuw tweede. Als derde kwam Pietro Ugolini over de streep. Hubschmid blijft uiteraard leider.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Buiten Helchteren waren er nog drie wedstrijden voor de liefhebbers.

    In Begijnendijk was Jean Maris de beste voor Theo Dockx en Karel Sels.

    Pierre Buslot behaalde in Ternat zijn derde zege waar hij in een spurt met twee Lucien De Brauwer versloeg. Gustaaf Hermans als derde had 18” achterstt-and.

    In Tielt was Daniel Pauwels sneller dan Roger Verschaeve en kwam Ronald Rosseel als derde 15” later over de streep.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Fabrizio Fabbri

    Rit vijf in de Giro Foggia-Montesano was 238km en werd verreden in een ondraaglijke zon. Van bij de start ging Eddy Merckx in den aanval, liet eerst zijn ploegmaat Huysmans wegrijden om dan met Ritter, Lasa, Pettersson en Fabry naar Jos te rijden en kwamen even later ook De Vlaeminck en Boifava aansluiten. De koplopers hebben 10km gestreden om weg te geraken maar kregen nooit meer dan enkele honderden meters en moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. Oorzaak van de mislukking was dat Bitossi viel toen die met De Vlaeminck en Boifava in de achtervolging ging. Op dat ogenblik was de groep reeds in twee gescheurd en was geen enkele Spanjaard ( behalve Lasa die mee vooraan zat) in het eerste gedeelte. Toen de eerste achtervolgers met Bitossi vooraan kwamen aansluiten zakte het tempo en kon ook tweede groep twee opnieuw aansluiten. Eddy heeft dan maar Bruyère voorop gestuurd deze kreeg Crepaldi en Lopez Carril mee zij hebben 150km voorop gereden en tot 9’ voorsprong gehaald. Na de beklimming van de Satriano 855m waar Lopez-Carrill als eerste doorkwam, hebben Swerts en Merckx er voor gezorgd dat de leiders werden gegrepen. Toen is Fabbry gegaan en kreeg Bellini mee,de enige Italiaanse ploegmaat van Eddy. Op de Montesano Terme 600m was het Fabrizio Fabbri ( van de ploeg Lomme Driessens) die met 1” Giancarlo Bellini versloeg. Plaats drie op 11” was voor Franco Bitossi, 2” later werd Eddy Merckx vierde met in zijn spoor Roger De Vlaeminck, Wladimiro Panizza, Gianni Motta, Italo Zilioli, Ole Ritter en als 10de Felice Gimondi. Fuente blijft leider. Twee renners hebben er de brui aan gegeven:Enrico Maggioni (Ita) en Francisco-Javier Galdeano (Spa).

    In Groot-Brittannië te Balderton werd de Nederlander Peter Kisner derde, winnaar werd Tony Gowland voor Sid Barras.

    25-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Willem Ooms

    In Den Haag, Nederland is op 75 jarige leeftijd Willem Ooms overleden, hij werd geboren te Sloten op 13/1/1897. Willem was prof van 1920 t/m 1929, waarvan acht jaar als individueel en reed in 1924 en 1926 voor Buysse Cycles-Colonial. In 1920 heeft hij als liefhebber aan de Olympische Spelen in Antwerpen deelgenomen.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland


    .
    Bruno Hubschmid
    In Zwitserland ging vandaag de Grote Prijs van Zwitserland voor liefhebbers van start, een rittenwedstrijd over 5 dagen. De eerste rit van Sion naar Villars-sur Glâne is 146km. Winnaar werd Bruno Hubschmid voor Iwan Schmid en werd op 4” Gilbert Bischof derde.

    Op de wielerbaan van Amsterdam was er de wedstrijd Holland-België voor liefhebbers. Op de tandem won België met Robert Maveau-Manu Snellinx van Peter Van Doorn-Marinus Langkruis. In de achtervolging was de Nederlander Roy Schuiten veel te sterk voor Donald Zeebroek die na 3800m werd ingelopen. De km tijdrijden was voor de Nederlander Klaas Balk 1’12”9 tegen 1’15” voor Noël Soetaert. En tenslotte de Olympische achtervolging won Nederland met een tijd van 4’52”9, de Belgen werden ingelopen. In de eindstand heeft Nederland 12 punten en België 9.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Seraing-Aken-Seraing voor liefhebbers waar 99 renners aan deelnamen is een duel België – Nederland geworden. Na 152km werd Ludo Noels winnaar voor Georges Bortels en de Nederlander Jan Spetgens. Dan op 1’ volgden opnieuw 2 Nederlanders, Jo Van Pol en Hans Jongen met in hun spoor Isidoor Weemaes. Op 2’ won Roger Loysch de spurt voor plaats 7 voor Alain Buckinx, Mark Verbeeck, Alex Van Linden, Gaston Louwet, Ludo Bruylandts, de Luxemburger Erny Kirchen en Guy Minsart. Op 3’ werd Joseph Bourget 15de. Op 6’ volgden Luc van Ouytsel, Gust van Looy, Frans Tilburgs, Robert Michot enals 20ste Bernard Bourguignon.

    Te Ploegsteert won Rino Vandromme voor nationaal kampioen Freddy Maertens en Daniel Moenaert.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    De wedstrijd te Laarne werd gekenmerkt als een ware afvallingsrit. Na enkele schermutselingen zonder resultaat, kwamen drie renners aan de leiding. De Muynck, Vanden Neste en Van Landeghem, toen deze opnieuw tot de orde waren geroepen ging een nieuw trio in den aanval, Ebo, Staes en opnieuw Van Landeghem, maar werden redelijk vlug opnieuw ingelopen. Frans Brands is dan drie ronden alleen voorop gaan rijden. Op 3 ronden van het einde kwam de goede ontsnapping tot stand, eerst met vijf en kwamen vervolgens nog 4 anderen aansluiten. Tijdens de laatste kilometer verschalkte de Nederlander Richard Bukacki zijn medevluchters en won met 10” voorsprong. Ronny Vande Vijver was de snelste van de achtervolgers voor Aimé De Laere, Rob Whetters (Aus) rijdend voor Hertekamp, Willy Scheers, Walter Planckaert, André Peirsman, Ronny De Bisschop en Frank Ebo.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    J.M. Fuente

    In de Giro kregen de renners vandaag twee ritten voorgeschoteld. Rit 4a de korte maar gevreesde voormiddag van Francavilla naar de flanken van de Blockhaus della Majella (1700m). Op de plaats waar Eddy Merckx in 1967 zijn eerste groot Girosucces behaalde, is er opnieuw zeer hard gestreden. Ditmaal moest de wereldkampioen berusten in zijn nederlaag en waren de inspanningen lonend voor een Spaans wonderduo dat iedereen blijft verrassen. Er werd zelfs een zeer duidelijke lijn getrokken en de rit gaf een dubbele vaststelling: de Spanjaarden zijn bijzonder sterk, en Eddy krijgt alleen de verantwoordelijkheid om dit geweld op te vangen. Winnaar werd de Spanjaard José-Manuel Fuente met 1’35” voorsprong op zijn landgenoot Miguel-Maria Lasa verder volgden Gianni Motta op 2’36” met in zijn spoor Marcelo Bergamo en Eddy Merckx. Fuente is de nieuwe leider. Twaalf renners kwamen na sluitingstijd binnen. Waaronder Basso en Bitossi en twee landgenoten Sercu en Stevens.

    Het tweede gedeelte was van Blockhaus della Majella naar Foggia was 210km. Een negental mocht spurten voor de zege en was het Wilmo Francioni die het haalde voor Enrico Paolini, Giancinto Santambrogio, Willy De Geest, Roger Swerts, Tony Houbrechts, Enrico Maggioni, Frans Mintjens en Mario Anni. Op 25” was Attilio Benfato de snelste van de groep waarin drie Belgen ontbraken, Huysmans, Vandenbossche en Spruyt zij eindigden op 42”. Fuente blijft leider.

    24-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    Weinig deelnemers in de twee wedstrijden in België, 36 in Ninove en 40 in Zinnik. In Ninove heeft Rik Van Linden in de laatste drie kilometers harder gefietst dan de acht achtervolgers die hem op de hielen zaten en hield zijn 100m meters voorsprong gaaf tot aan de streep. In het begin van de wedstrijd heeft Lucien Van Impe een nummertje opgevoerd. Aan km 30 op een helling reed hij iedereen uit het wiel en had 20km verder al 2’ voorsprong en werd pas op 50km van het einde ingelopen. Na Rik van Linden werd dus op 100meter Dirk Baert tweede voor Ronald De Witte, Maurice Dury, Ferdinand Hermie, Jaak De Boever, Etienne Antheunis, Ward Janssens en werd Lucien Van Impe 9de. Op 2’40” was het Raf Van Bruwaene die voor plaats 10 de snelste was.

    In Zinnik moesten de renners 12 ronden van 12km afleggen. Na 5km waren het Ferdinand Van Rymenant en Roger Kindt die uit de groep wegreden en aan km 10 het gezelschap kregen van Jean-Pierre Berckmans. Vooraan vond van Rymenant in de zevende ronde het welletjes en liet zich uitzakken alhoewel de voorsprong van de drie toen 1’15” was. Julien Van Lint is toen de groep tot 40” van de leiders was genaderd alleen naar de leiders gereden. Op 2km van de streep is Julien dan voorgoed weg gereden en won met 15” op Jean-Pierre Berckmans en Roger Kindt. Op 35” werd Ludo Vander Linden vierde en was op 45” Alfons Debal de snelste van een groepje voor Rudy De Groote, Georges Vandenberghe, Eddy Cael en Paul Crapez.

    23-05-2012 om 04:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!