Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

     

    Zevende overwinning voor Freddy Maertens met 44” voorsprong te Hooglede, Patrick Geldhof werd tweede en op 1’10” kwam als derde Eddy Ronquetti over de streep.

    In Olsene ging de zege naar Antoine Bauwens die liefst voorsprong had op Eddy Van Puymbroeck en Bas Hordijk (Ned).

    09-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    José-Manuel Fuente
    José-Manuel Fuente, bergkoning in de Giro ’71 en dubbele ritwinnaar in de Tour ’71 is de nieuwe leider in de Vuelta. Fuente had bij de start van de 12de rit van Zaragoza naar de top van de Formigal, een achterstand van 2’16” op leider en ploegmaat Perurena. Fuente en Grande reden na 60km weg uit de groep en hadden 20km verder al meer dan 2’ voorsprong. Tijdens de beklimming van de Mon Repos 1262m/1e cat reed hij Grande uit het wiel, en had boven al 1’20” voorsprong en meer dan 5’ op het peloton, waarbij nog 4 landgenoten: Coulon, Van Malderghem, Kindt en Antheunis. Ter aankomst boven op de Formigal 1600m./1e cat had hij 6’37” voorsprong op de 2de Antonio Menendez. Verder in de top10 volgden Santiago Lazcano op 7’02”, Jesus Zurano op 8’, Manuel Blanco op 8’13” en als eerste buitenlander op plaats 6 de Luxemburger Johny Schleck op 8’31, de vorige leider Domingo Perurena als 7ste had 8’37” met in zijn spoor, Bernard Labourdette (Fra), Miguel Maria Lasa en Agustin Tamames. Eerste landgenoot werd Michel Coulon die 20ste werd op 8’43”.

    De 4daagse van Duinkerken begon met een proloog per ploeg, de zege was voor Bic voor Peugeot, Beaulieu-Flandria, Sonolor en Watney.

    In Groot-Brittannië is de Wills Grand Prix van start gegaan. De eerste rit Weston-super-Mare – Barnstaple over 149,8km is gewonnen door Colin Lewis voor Sid Barras, Dave Rollinson, Tony Gowland en onze landgenoot August Herrijgers.

    09-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Jeroom Kegels

    Te Vrasene is de 29 jarige Jeroom Kegels overleden, hij is geboren op 6-4-1943 te Sint-Gillis-Waas. Jeroom was werkzaam bij de reinigingsdienst van de gemeente Kruibeke en reed daar met een zware wagen, hij is daarmee in botsing gekomen met een andere vrachtwagen en was op slag dood. In maart had hij opnieuw een vergunning als individueel genomen en zou in de 2de helft van het seizoen opnieuw bij Flandria gaan rijden. In 1966 werd hij prof bij Libertas en reed in 1967-68 voor Flandria-De Clerck. Vanaf 1969 tot dit jaar heeft hij de fiets aan de haak gehangen. Als liefhebber behaalde hij in 1964 drie en in 1965 zes overwinningen, waarvan op 21/7/’65 in zijn eigen Sint-Gillis-Waas. In 1967 behaalde hij zijn enige zege bij de profs in Kampenhout-Relst.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Rit 4 in de Vredeskoers Achtersleben-Erfurt brengt een 3de zege op rij voor Michael Milde. Op 15km van het einde brak het peloton in vier delen. Geen enkele Belg was mee vooraan, Van Cauter was toen door vorkbreuk al ver verachterd. Ranson had het moeilijk na een achtervolging wegens een lekke band en Rijpens klaagde over pijn aan de voet. . Het groepje met Dockx, Meeus en Weemaes is op het einde wel opnieuw vooraan kunnen aansluiten maar meesprinten zat er niet meer in. Winnaar werd dus Milde voor Wladimir Nielubin (Rus), Ryszard Szurkowski (Pol), Vlastimil Moravec (Tjech), Jurij Dmitriew (Rus), Igor Moskalow (Rus), Zbigniew Kreszowiec (Pol), Per Norup Hansen (Den), Lech Kluj (pol) en Aleksander Gusiatnikow (Rus). Leider blijft uiteraard Milde.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Jacques Martin won te Hevillers voor Jean Van Hoorebeeck en Benny Paulissen.

    In Opbrakel had Pierre Buslot 11” voorsprong op Etienne Van Braeckel en Van Ransbeeck.

    Jos Gijsemans won te Sint Kathelijne Waver voor zijn medevluchter Joseph Maynzer. Yvan Benaets als derde had 30” achterstand.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Onvrede in de Vuelta, de 70 overgebleven renners die gisteren na de aankomst te Banolas nog met autobussen of met de wagen zich naar het 170km verder gelegen Manresa moesten verplaatsen, hebben deze morgend onder druk van de Bic ploeg een actie op touw willen zetten om de start met een uur te doen vertragen. Het is dank zij Guillame Driessens dat die er niet is gekomen. Driessens vond ook wel dat de organisatoren in gebreke waren geweest, om gisteren na een rit die in zeer slechte weersomstandigheden was gereden, de renners nog zo een verplaatsing te laten doen om te eten en slapen, zodat de renners pas om middernacht hun bed konden opzoeken. Toppunt is dat juist vandaag de langste rit 259km moet worden afgewerkt. Wat de rit betreft is het enkel de Spanjaard Luis Balague die wou koersen. Van in de start is hij weggereden en het is pas na de aankomst dat men hem heeft terug gezien. Op de Fonollosa 490m/3e cat is hij natuurlijk als 1e boven gekomen. Willy Van Malderghem deed een zware val, kwam in een grote put met losse zwarte aarde terecht, bleef wel ongedeerd maar moest wel met een handoek bewerkt worden om opnieuw als blanke te vertrekken. Balague heeft tot 13’ voorsprong gehad waarvan er nog 9’32” overbleven aan de finish te Zaragoza. Voor plaats 2 was Cees Koeken de snelste voor Pieter Nassen, Julian Cuevas, Jan van Katwijk, Willy Planckaert, Jesus Zurano, Alfons Scheys, Walter Planckaert en Jan Krekels maakt de top10 volledig. Perurena blijft leider.

    08-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laarne - liefhebbers

    .
    Eindspurt Laarne
    Laarne kreeg Willy Jonckheere als winnaar, in een spurt met 34 won hij voor Robert De Guchtenaere en André Demol. Martin De Clercq werd zevende geplaatst, maar geeft de foto aan dat hij wel degelijk 5de werd.

    07-05-2012 om 06:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Wilfried Trott

    In de derde rit Berlijn-Magdeburg van de Vredeskoers was het feit van den dag de opgave van wereldkampioen Régis Ovion. Op een 10tal kilometers van het einde reed de Fransman Guy Sibille tegen een wegwijzer en sleurde de wereldkampioen mee in zijn val. Ovion brak zijn duim en Sibille zijn sleutelbeen. Het was de Oost-Duitser Michael Milde die zijn tweede zege op rij behaalde, voor Fiorenzo Ballardin (Ita), Vlastimil Moravec (Tjech), Ryszard Szurkowski (Pol), Zbigniew Kreszowiec (Pol), Michael Shiffner (Rda), José De Cauwer (Bel), Giuliano Fontana (Ita), Igor Moskalow (Rus) en als 10de Jurij Dmitriew (Rus). Michael Milde is ook de nieuwe leider.

    In Duitsland won Wilfried Trott de Rund um Köln over een afstand van 170km, hij versloeg zijn medevluchter Dieter Koslar. Voor plaats drie op 9’58” was Erwin Derlick sneller dan de Nederlander Van de Laer , de Duitsers Nadler en Helpenstein.

    In het Circuit de la Côte-d’Or in Frankrijk werd op de tweede dag 2 ritten afgewerkt. Rit 2a werd gewonnen door de Portugees Manuel Goncalvès . Onze landgenoot Bernard Bourguignon was in rit 2b de beste. De eindzege in deze 2daagse was voor de Italiaan Peruzzo voor zijn landgenoot Giorda op 12” en werd Bernard Bourguignon derde op 37”.

    Onze landgenoot Ernie Blommaert behaalde te Steenbergen in Nederland zijn eerste overwinning voor Fedor den Hertog en Adri van Opdorp.

    In Zwitserland werd het Kampioenschap van Zurich voor liefhebbers gewonnen door Xaver Kurmann die 4.2’59” deed over de 175km. Hij had 9” voorsprong op Robert Thalman, 1’52” op Iwan Schmid en Ueli Sutter. Voor Toni Stocker was er op 3’31” plaats 5, René Savary als 6de volgde op 4’41” en Meinrad Vögele als 7de volgde op 4’43”, 4’55” werd Roland Salm 8de Peter Wollenmann 9de en Hans Wütrich 10de.

    07-05-2012 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Onze landgenoot Willy Van Neste heeft het 59ste kampioenschap van Zürich gewonnen. De Duitser Rolf Wolfshohl heeft 60km alleen aan de leiding gereden, op 90km van het einde zijn André Poppe, Willy Vanneste, Vic Van Schil en de Zwitsers Erwinn Thalmann en Louis Pfenninger bij hem gekomen. Het zijn deze 5 die de finale reden, Wolfshohl heeft zelfs de wedstrijd verlaten. Op het einde is Willy Vanneste van de anderen weggereden en won met 10” voorsprong op Vic Van Schil en André Poppe. Van de Zwitsers won Erwinn Thalmann op 23”de spurt voor plaats vier voor Louis Pfenninger. Een 20tal renners heeft op 3’10” voor plaats 6 gespurt en was het de Italiaan Emanuele Bergamo die het haalde voor Willy In ’t Ven, Franco Bitossi, Georges Pintens en sluit Roger Swerts de top10 af.

    Met Barcelona-Banolas zitten de renners in de Vuelta aan rit 10, de eerste bergrit met 2 cols van 1e categorie. Aan km 20 won Walter Planckaert de vliegende spurt. Na 54km kwam de eerste beklimming de Formic 1145meter, het was de Spanjaard German Martin die probeerde aan de haal te gaan, maar na 3km werd hij opnieuw bijgehaald. Het was Miguel-Maria Lasa die eerste doorkwam op de col. De tweede col kwam na 102km en ging Lasa opnieuw in den aanval, maar moest op de San Hilario 1145m. toezien hoe de leider Perurena voor hem boven kwam. In de afzink vormde zich een groep van twaalftal renners, maar werden op 14km van het einde opnieuw bijgehaald. In de eindspurt met een 40tal renners,liet Domingo Perurena zich deze keer niet verschalken en won voor Julian Cuevas, Jezus Zurano, Miguel-Maria Lasa, Leif Mortensen, Jos Van der Vleuten e.a. Bij de Belgen waren er drie die de wedstrijd verlieten, Emile Cambré, Guido Van Sweevelt en Marcel Omloop. Italië zag Dino Zandegu en Vittorio Urbani uit de wedstrijd stappen. Twee renners kwamen met maar liefst 37’27” achterstand toe, de Italiaan Sigfrido Fontanelli 69ste en onze landenoot Roger Kindt 70ste.

    Op de laatste dag van de Redhill 2-day (Dave Cosson Memorial) stonden vandaag twee ritten op het programma, eerst een tijdrit en dan een rit in lijn. Colin Lewis was met een tijd van 12’04” over de 8,8km de beste voor Leslie West die er 2” meer over deed, 3e man op het podium was Sid Barras hij volgde op 3”. In de namiddag won Brian Jolly de rit in lijn over 161km, hij had 13” voorsprong op Sid Barras en Mick Holmes, op 14” werd Robert Addy vierde voor Geoffrey Dutton. In de eindstand heeft Brian Jolly na 322km een voorsprong van 12” op Leslie West en 21” op Sid Barras. Plaats vier was voor Mich Holmes op 56” en vijfde werd Colin Lewis met 29” achterstand.

    07-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Winnaar Georges Bortels
    Te Anderlues was de zege voor Marc Keiser voor Serge Bourgeois en Dan. Lescot

    Van de 47 deelnemers te Bonheiden was Clement Van Ransbeeck de beste voor Willy Baeten en Jos Vergult.

    Georges Windels won te Bossuit voor Remy Remaut en Antoine Demeyer.

    Brakel kreeg Willy Michiels als winnaar voor Guy Dhont die op 35” volgde en Yvan Ronsse.

    Zijn vierde zege behaalde Pedro Pardo (Spa) te Fize-Fontaine waar men met 37 was vertrokken. Plaats 2 was voor Jean-Marie Flohimont en Jean-Marie Lheureux.

    Freddy Libouton won in een spurt met twee van Paul Flechet te Grand-Rechain waar hij 43 tegenstanders had. Op 20” werd Mathieu Pirard derde.

    André Vermaelen lid van de Stoempers-Leuven won te Korbeek-Lo waar er slechts 24 van start gingen. Op 3” werd Louis Van Rompeay tweede voor Florent Van Kerckhove

    John Prinzie nam de bloemen in ontvangst te Langemark, tweede werd Fernand Dekeyser en Georges Rogiers derde.

    De 3de Sterrit vond plaats te Mol-Wezel waar Frans Dierickx won voor Flory Van Hooydonck, Willy Verschueren, Walter Heirbaut eb als 5de Walter Dingemans.

    Het criterium van Oudenaarde kreeg 30 renners aan de start zij moesten slechts 70km afleggen. Het was Lucien De Brauwer die het haalde voor Raymond Vercauteren, Dany Heyns, Alex Holvoet e.a.

    In Rosmeer werd er gestreden voor de Schaal Frans Theelen, waarvan op 11/5 de finale is te Zelem. Er kwamen slechts 46 renners aan de start. Opmerkelijk is dat twee renners uit Kuringen deze wedstrijd hebben beheerst. José Clabots reed in de twaalfde van de 25 ronden weg en is Georges Bortels hem gaan vervoegen. Op nog vier ronden te rijden hadden zij al meer dan 2’ voorsprong, en hebben dan wat gas teruggenomen. Op het einde heeft Georges Borthels zijn metgezel achter gelaten en won met een 100 meter voorsprong op José Clabots. Gustaaf Verboven kwam als derde binnen op 2’ en de groep volgde op 15” hiervan was Tony Daenen de snelste voor Paul Van Elderen, Luc pels e.a. In de tussenstand voor de Schaal leid André Verbraecken met 178 punten voor José Clabots met 141 punten.

    Roubaix-Meulebeke werd gereden met 53 renners die 140km mochten afleggen. Het was Willy Govaerts die won met 1’10” voorsprong op Roger De Beukelaer, Johan Hendrickx, Jozef Van Nijlen en Eric Serlet. Voor roland Rosseel was er op 2’15” de 6de plaats voor Willy Van Auwelandt, Willy Baert en Roger Verschaeve. Voor Willy Govaerts was er ook de eindzege van de tweedaagse. Beste ploeg was Liers BC voor Groeninge Sport Kortrijk en KVW Turnhout.

    Ook vandaag werd er gekoerst te Schaarbeek, het criterium bestond uit twee reeksen met telkens 70km te rijden. In reeks a) was Marc Meernhout de beste voor Luc Leman en Paul Collaer. Reeks b) werd gewonnen door de Oostenrijker Roman Hummenberger voor de Spanjaard Bartolomeo Caldentey en Jean Maris. De zege bij de clubs was voor de Stoempers Leuven.

    In Ternat was de zege voor Jean-Pierre Nicolas voor Victor Demesmaecker en Jean-Pierre Van Lancker.

    Eddy Nijs uit Muizen bij Mechelen was naar Zonnegem afgezakt om te gaan winnen van 37 anderen. In een spurt met zes versloeg hij Luc Hermans, Etienne Van Braeckel, Etienne Bundervoet, Arthur Rooms en Johan Van Uffel.

    En in Zoutleeuw was de zege voor Raymond Van Straelen die er André Coppers en Francis Deminne uit Malonne versloeg.

    07-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Meulebeke was er de wedstrijd Mandel-Leie-Schelde en Brussel-Meulebeke deze laatste vertrok in Vorst en vanaf Meulebeke waar nog 9 ronden van 6km dienden afgelegd,moesten de renners bij hun derny aanpikken. Het gedeelte van Vorst naar Meulebeke is bij een hoog tempo in groep afgelegd. Zodra men achter de derny’s had plaats genomen is Willy Teirlinck in den aanval gegaan, maar kreeg nooit meer dan 1 minuut, vooral Rosiers en Van Ryckeghem zorgden daarvoor. Eens Willy ingelopen is Rosiers ten aanval getrokken met Van Vlierberghe en Vantyghem en kon enkel Poulidor nog aansluiten, maar zou later de rol opnieuw moeten lossen. Roger moest echter door pech de wedstrijd verlaten, en lag de weg vrij voor Albert Van Vlierberghe die won. Noël Vantyghem mee vooraan werd pas 4e op 5’, hij werd nog voorbij gereden door Noël Vanclooster die 2de werd op 2’35” en Ronny Vande Vijver die als 3de op 4’20” volgde. Voor Raymond Poulidor was er plaats vijf op 5’58”.

    Wat betreft de wedstrijd Mandel-Leie-Schelde, kwam de eerste ontsnapping reeds kort na de start tot stand, een vijftal reed weg, en hadden aan km 111 reeds 7’ voorsprong. Een drietal kwam 60m voor het einde bij de koplopers aansluiten. Met nog 2 plaatselijke ronden te gaan is Christian Callens er alleen van door gegaan en won met 40” voorsprong. Voor plaats twee was Fernand Bruggeman de snelste voor Georges Barras, Jacky Coene, Frans Verhaegen, Daniel Verplancke, André Hendryckx en Marc Demeyer. Op 50” was Raf Van Bruaene voor plaats 9 sneller dan Aimé Delaere. Voor plaats 11 op 1’ was Theo Fierens de snelste van het peloton.

    07-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Paul Collaer
    Bij de liefhebbers won Eddy Van Hoof te Blaasveld waar 56 renners de start namen, stonden mee op het podium Leo Huysmans en Alex Van Linden.

    Nog maar eens een ereplaats voor Henri Michiels nu werd hij tweede achter André De Bilde die te Marchienne-au-Pont de beste was van 53. Voor Freddy Libouton was er plaats drie.

    In Meerhout was Jos Jacobs de snelste voor de Nederlander Henk Boterhuis en Jos Saenen.

    Vandaag werd Meulebeke-Roubaix verreden en morgen mogen de renners het andersom afleggen. In een spurt met drie won José Van Ackere voor Edmond Verbruggen en Erik Rosseel. Plaats 4 was voor Gery Catteeuw op 31” in zijn spoor volgden Karel Sels, Norbert Lesage, Bertil Cael, en Roger Verschaeve.

    De 2e Europese Interclubbeker voor internationale liefhebbers te Schaarbeek over 131km werd gewonnen door Paul Collaer met een 1/2 lengte voor de Deen Jörgen Schmidt zij hadden een voorsprong van maar liefst 5’13” op Rino Van Dromme. Dan volgde op 5’20” Jean-Marie Coenen, de Deen Bengt Petersen, Freddy Maertens, Eric Van Lent, Luc Van Ouytsel, Benny Hoefs, Pierre Van Cauwenbergh, Luc D’Hoekers, Pierre Van Ransbeeck en werden op plaats 13 achttien renners gelijk geplaatst.

    Nederlandse zege aan de schelde te St. Amands waar de Nederlander Wim De Waal al zijn 5de zege op Belgische bodem behaald. Zijn landgenoot Toine Van Den Bunder werd tweede en Lieven Malfait derde.

    06-05-2012 om 08:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Vandaag bleven de renners in de Vredeskoers nog te Berlijn waar een criterium van 121km werd verreden. Het was de Oost-Duitser Michael Milde die het haalde voor de Rus Igor Moskalow en de tsjech Dusan Zeman. Voor onze landgenoot Rudi Rijpens was er een 7e plaats, Omer Meeus is tijdens de rit gevallen. De Rus Wladimir Nielubin is de nieuwe leider.

    In Frankrijk begon een 2daagse le Circuit de la Côte-d’Or, rit 1 was voor de Nederlander Jo Vrancken.

    In Nederland was Jo van Pol de beste in de Ronde van Overijssel, na 190km was hij sneller dan Piet van Katwijk, Jaak Schuitemaker, Nanno Bakker en Wil de Vlam.

    De neo-amateurs reden de Omloop van de Krimpenerwaard na 136km had Wil Van Helvoirt 3” voorsprong op Adri Deusing, en 12” op André Jansen die Gerrie van Gerwen en Rhett van Trigt in zijn wiel had.

    Onze landgenoot René Fogen moest in Luxemburg te Bel Air met 1” de zege laten aan Robert Treis en werd Nico Neyer op 3” derde.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pk-Oost-Vlaanderen - liefhebbers

    .
    Karel Rottiers wint Pk.
    In Zottegem-Grotenberge werd het provinciaal kampioenschap betwist van Oost-Vlaanderen. Op het einde van een fel betwiste wedstrijd over 127km op een selectief parcours boden zich 12 renners aan voor de eindspurt. Martin De Clercq die zichzelf weinig kans gaf zette zich achteraan de kopgroep om aan de spurt te beginnen. Tot zijn grote verbazing vielen er bergop enkele renners stil, remonteerde verschillende renners en werd uiteindelijk nog derde. Voor de zege ging het tussen Karel Rottiers en Luc D’hont en moest de fotofinish uitsluitsel brengen. De trui ging uiteindelijk naar de pas 19 jaar (7/4/1959) geworden Karel Rottiers. Verder bestond de top5 uit Martin De Clercq, Roger Vanden Eede en Paul Lannoo.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pk Limburg-liefhebbers

    .
    Luc Pels

    Voor het provinciaal kampioenschap van Limburg in Koersel kwamen er slechts 47 aan de start alhoewel er een 70 tal zijn in Limburg. De wedstrijd vond plaats in de omgeving van het recreatieoord Het Fonteintje waar 130km moest gekoerst worden. De beslissing viel op het einde van de 11de ronde toen Bruno Jaremko uit volle kracht demarreerde, een attente Luc Pels reed er onmiddellijk naar toe. Enkel Leonard Engelen, Roger Loysch en Tony Daemen zouden nog de aansluiting bewerken. In de eindspurt stond er geen maat op Luc Pels hij won met 3 lengten voor Tony Daemen, Roger Loysch, Leonard Engelen en de man die de ontsnapping op gang bracht Bruno Jaremko. Voor de verleden maand 22 jaar geworden Luc Pels is het al zijn vijfde kampioenentrui. Hij was reeds provinciaal kampioen bij de nieuwelingen en 2x bij de juniores waar hij ook de nationale titel veroverde.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Joaquim Aghostino

    De val van Joaquim Aghostino is minder erg dan gevreesd. De directeur tevens dokter van de Club Portos uit Lissabon waarbij Aghostino is aangesloten is in het ziekenhuis op bezoek gekomen bij de renner. Na een onderzoek verklaarde hij dat men geweldig overdreven heeft bij de eerste berichten over de val, en er zeker geen sprake is van een schedelbreuk. Na een paar dagen mag hij naar Portugal overgebracht worden.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx

    Een ramp voor de inrichters van Momignies waar men met Eddy Merckx in gezelschap van enkele ploegmakkers een deelnemersveld van 16 had. Het is dus niet te verwonderen dat de eerste 120km in wandeltempo werd afgelegd. De eerste die het op zijn heupen kreeg was Joseph Bruyère en kwam na de grote ronde Momignies binnen met 2’15” voorsprong op de “groep” waar enkel Jean-Marie Ritserveldt was uit weggevallen. Eddy Merckx is dan met Ebo, Vanconingsloo en Baert in de achtervolging gegaan, en kwamen 2 ronden voor het einde bij Bruyère. Even voor het ingaan van de laatste ronde is Eddy alleen weggereden en won met 55” voorsprong op Dirk Baert, en volgden Georges Vanconingsloo, Joseph Bruyère en Frank Ebo op 2’10”. Op 6’30” werd Georges Barras 6de en Marc De Meyer 7de. Plaats acht op 7’30” was voor Tony Daelemans voor Michel Van Vlierden, Bernard Delchambre en Marc Lievens. Op 1 ronde volgde André Hendryckx als 12de, op 2 ronden volgden Michel L’Hoest, André Doyen, Herman Flabat en als 16de Jean-Marie Ritserveldt.

    In Kampenhout-Relst kwamen er voor de Omloop Midden-Brabant liefst 102 renners aan de start, aan de finish waren het er maar 23. Oorzaak was de Wildersedreef die er slecht bij lag. De renners moesten 25 ronden van 6,8km afleggen. Reeds na 30km was er massale valpartij met o.m. Roger De Vlaeminck die er een breuk aan de linkerpols aan overhield, Ward Sels, Tony Gakens en Noël Vanclooster. Later gebeurde er nog meerdere valpartijen en bandbreuken. Raf Hooyberghs en Ghislain Van Landeghem hebben de eerste 50km gekleurd. Het was opnieuw Van Landeghem die aan km 70 de beslissing uitlokte, hij kreeg Abelshausen en Steegmans mee, maar deze laatste moest door een bandbreuk achter blijven. Bij de 2 koplopers kwamen nog 16 anderen aansluiten. Twee ervan Aerts (pech) en De Bisschop moesten de rol lossen, kwamen in hun plaats nog aansluiten de man uit Winksele-Delle Willy Van den Eynde en Johan De Muynck. Aan km 105 was het Peelman die wegreed en enkel Abelshausen en Van Lint konden volgen. Eddy Peelman nochtans de snelste reed in de laatste ronde van zijn metgezellen weg en won met 10” voorsprong voor Jos Abelshausen en 12” op Julien Van Lint. Verder kwamen nog afzonderlijk binnen, Johan De Muynck op 1’35”, Paul Aerts op 1’50”, Julien Stevens 6de op 1’55”was dan de snelste van een groepje van 11, voor Willy Van den Eynde was er 12de plaats. Hekkensluiter op plaats 23 was Frans Melckenbeeck, in een groepje dat op 3’ eindigde.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gert Harings

    Nogmaals een Nederlandse overwinning in de Vuelta waar vandaag een rit in lijn Tarragona-Barcelona en een tijdrit in het park van Montjuich moest worden afgewerkt. Wat de rit in lijn betreft hebben de renners het rustig aan gedaan. Onderweg was er 1col die voor de bergprijs in aanmerking kwam, de Estrecho de Rocas 154meter/3de cat, het was Fuente die er als eerste doorkwam. Enkel een paar bandbreuken brachten wat leven in de brouwerij. Voor Willy Scheers kwam het op 15km van de streep wel erg ongelegen, maar zou na herstelling in het zicht van de meet opnieuw aansluiten. In de spurt was het Willy Planckaert die van zeer ver begon maar op de korte maar nijdige helling geheel stilviel. Het was Gert Harings die nogmaals leider Domingo Perurena naar plaats twee verwees. Dino Zandegu werd 3de dan volgden Walter Planckaert, Pieter Nassen, Agustin Tamames, José- Luis Abilleira, Gérard Vianen, Wim Prinsen en Jan Van Katwijk sluit de top10 af.

    Voor de tijdrit in het park van Montjuich kwamen maar liefst 20.000 toeschouwers kijken. Ook hier was een nijdig colletje van 3de categorie. Slechts twee buitenlanders konden zich in de top10 plaatsen. De zege was voor Jesus Manzaneque voor Miguel-Maria Lasa en José-Antonio Gonzales-Linares. De Deen Leif Mortensen werd vierde en onze landgenoot Michel Coulon tiende. Voor leider Perurena was er een 8ste plaats.

    In Groot-Brittannië begon de Redhill 2-day of de Dave Cosson Memorial. Na 151,2km had Alan Lloyd 2” voorsprong op Kim Kerr en Leslie West. Dan volgde op 14” Sid Barras die de Nederlander Peter Kisner achter zich liet.

    Parijs-Bourg over een afstand van 220km werd gewonnen door Cyrille Guimard die 3 medevluchters versloeg. Tweede werd Jean-Pierre Danguillaume voor José Catieu en Roland Berland. Op 14” werd Gérard Moneyron 4de. Voor plaats 6 op 1’29” was onze landgenoot Willy Teirlinck de snelste.

    In Italië te Legnano werd de 54ste Coppa Bernocchi na 210km in een spurt met tien gewonnen door Marino Basso voor Patrick Sercu, Wilmo Francioni, Giancarlo Polidori, Mauro Simonetti, Itali Zilioli, Aamaldo Caverzasi, Michele Dancelli, Pierfranco Vianelli en Davide Boifava.

    06-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Agostinho

    Opschudding in de 8ste rit Vinaroz-Tarragona van de Vuelta. Bij het ontwijken van een laag over de weg hangende boomtak is Joaquim Agostinho in aanraking gekomen met een andere renner en kwam alzo met 2 anderen ten val. Daar het ongeval gebeurde op een stuk dat te bergachtig was kon de helikopter niet worden ingezet. In het ziekenhuis maakten de artsen de veronderstelling dat de ongelukkige renner een dubbele schedelbreuk zou hebben opgelopen. Daarom vond men het raadzaam hem gedurende 48 uur onbeweeglijk te houden en pas daarna te opereren. Bijzonder tragisch detail, na de val van Joaquim stopten al de renners en zij ontdeden zich van hun petje, in de veronderstelling dat hun collega ter plaatse was overleden. De wedstrijd is pas op 20km van de streep op gang gekomen, toen enkele renners poogden weg te rijden. Maar de spurters gaven het bevel alles samen te houden. Toch kregen we nog een verrassende winnaar het was de Nederlander Cees Koeken die het haalde en moest leider Domingo Perurena het weeral met een tweede plaats stellen. Nog een Nederlander Gert Harings werd derde en voor onze landgenoten Pieter Nassen en Willy Planckaert was er plaats 4 & 5. Aghostino (val) en Daniël Ducreux verlieten de wedstrijd en Hubert Hutsebaut kwam na sluitingstijd binnen.

    Met een tijdrit van 9km is de Vredeskoers ofwel Berlijn-Praag-Warschau voor liefhebbers van start gegaan te Berlijn. Het was de Hongaar Andras Takacs die won met een tijd van 11’51” voor de Rus Wladimir Nieloubin die dezelfde tijd had, dan 2 Oost-Duitsers, Michael Schiffner op 1” en Wolfgang Wesemann zelfde tijd, plaats vijf was voor de Hongaar Imre Gera op 3”.

    De Belgische ploeg bestaat uit: José De Cauwer, Theo Dockx, Omer Meeus, Rudi Rijpens, Freddy Renson en Isidoor Weemaes.

    05-05-2012 om 06:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    Verrassingen in de 10de rit van de Vredeskoers verreden van Gottwaldow-Trzyniec. Leider Nielubin had onderweg dank zij een eerste plaats in een premiespurt en een 2e plaats bij het overschrijden van een col 12” bonus gesprokkeld en moest zijn felste belager Moravec het met 3” stellen. Maar toen de groep zich te Trzyniec aanbood voor de spurt op de piste gingen Nielubin en de Oost-Duitser Gonschorek uit de bocht en kwamen op het gras terecht. De zege ging naar de Pool Ryszard Szurkowski voor Michael Milde en de Tsjech Vlastimil Moravec die voor eigen volk de nieuwe leider werd. Wat betreft onze twee landgenoten kon Isidoor Weemaes zich twaalfde plaatsen en kwam Theo Dockx op 1km van het einde ten val en werd laatste. Morgen mogen de renners rusten.

    In de Olympia’s Tour van Nederland was men vandaag aan rit 4 toe. Arnhem-Nijverdal over een afstand van 154km werd gewonnen door Cees Swinkels voor de winnaar van gisteren Jo Vrancken, Piet van Katwijk, Toine Van Den Bunder en Jans Vlot. Knetemann blijft leider.

    Na de wedstrijd is in de perskamer een meningsverschil tussen de Amstel ploegleider Herman Krott en sportverslaggever Rob Van den Dobbelsteen van Het Parool letterlijk en figuurlijk uitgevochten. Na afloop van de vechtpartij naar aanleiding van een publicatie van enkele uitspraken van de Amstel ploegleider over Fedor Den Hertog lag de schrijfmachine in stukken op de grond en moest de betrokken journalist met een blauw oog en enkele bloedende wonden aan het gezicht door een dokter worden behandeld. Op verzoek van de betrokken journalist hebben de organisatoren van Olympia’s Tour van Nederland geen maatregel genomen tegen de ploegleider. Heel de heisa ging rond een artikel verschenen in de krant van Rob van den Dobbelsteen met als titel “Fedor kapot gespoten”.

    05-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!