10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

.
    Rhett van Trigt

De gisteren 20 jaar geworden Rhett van Trigt is vandaag in Versailles de eerste wereldkampioen cyclocross voor militairen geworden. In deze wedstrijd was het een strijd tussen de Nederlander en de Fransman Jacques Munch, de andere deelnemers kwamen er niet aan te pas. De Fransman heeft de eerste 15km steeds een voorsprong van 15 à 20 seconden gehad op van Trigt. In de 6de ronde verdapperde de Nederlander en kwam op 3km van de meet bij de Fransman. In de laatste km probeerde Munch nog de Nederlander te verschalken, kreeg een lekke band en was de wedstrijd gereden. Van Trigt won met 46” voorsprong op Jacques Munch en werd diens landgenoot Guy Marget op 2’05” derde. Voor onze landgenoot Luc Valepijn was er op 2’31” een vierde plaats. Frankrijk won het landenklassement voor Nederland en België.

In Luxemburg is de Pijl van het Zuiden van start gegaan en mochten onze landgenoten direkt juichen. De eerste rit Esch-Differdange over 116km kreeg Gustaaf Van Gossum als winnaar. Verder volgden in den top5, Erny Kirchen (Lux), de Zwitser John Hugentobler, onze landgeoot André Coppers en Lucien Didier (Lux).

In de Vredeskoers genieten de renners van een rustdag.

In Wondelgem won Lucien Zelck voor Roger Van den Eede en de Nederlander Herman Nak.