Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    31-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Phil Edwards

    Phil Edwards won de derde rit in de Ronde van Groot-Brittannië voor liefhebbers en werd tevens leider. De rit werd verreden tussen Greay Malvern en Cardiff over een afstand van 167 km. Stonden mee op het podium de Pool Jan Smyrak en de Nederlander Hennie Kuiper

    In Nederland was er de Ronde van Midden-Nederland een wedstrijd van 180km. In een spurt met twee haalde Aad Van Den Hoek het van Arie Hassink. Op 43” werd Klaas Balk derde voor Rhett Van Trigt en Bas Hordijk.

    31-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    In Ruisbroek kreeg men voor hun eerste inrichting 67 renners aan de start. Roger Rosiers vorige maandag al winnaar met voorsprong heeft dit bravourestukje opnieuw herhaald. De beslissing viel in de voorlaatste ronde uitgelokt door Hendrik Mariën. Hij kreeg weldra het gezelschap van Rosiers, Vander Linden, In’t Ven en Verstraeten. Deze vijf gingen de laatste ronde in met 30” bonus. Op 3km van het einde is Roger dan weggereden en hield 50meter over op Eddy verstraeten, Hendrik Marien, Willy In’t Ven en Ludo Vander Linden. Van de eerste achtervolgers was op 57” Georges Claes de snelste voor Alfons Debal, Willy Teirlinck, Julien Van Lint, Jean-Pierre Berckmans, Georges Van Coningsloo en Herman Vanspringel .

    Heel wat minder renners te Westouter waar men met slechts 37 is vertrokken. Hier viel de beslissing na 55km op de Rodeberg. Vantyghem ging in de aanval, Bilsland volgde maar moest rap passen, in zijn plaats kwamen Vanryckeghem, Crapez en Palka aansluiten. Ook Baert en Donie reden weg uit de groep maar deed Donie een val, waardoor Baert alleen bij de vier leiders kwam. In de laatste ronde is Paul Crapez solo naar de meet gereden en had 40” voorsprong op Noël Vantyghem, Daniel Vanryckeghem, Dirk Baert en de Fransman Christian Palka. De spurt van het peloton voor plaats 6 op 3’ werd gewonnen door Marc Demeyer als 27ste kwam Raf Van Bruwaene over de streep.

    31-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Italo Zilioli

    Met Rome-Monte Argentario is de Giro aan zijn 10de rit toe en werd Italo Zilioli de winnaar. Hij was eergisteren nog gevallen op een olievlek en had heel wat schaafwonden opgelopen. Het was op enkele honderden meters van de top van de Monte Argentario dat hij wegreed. Nadien heeft hij in een vijf kilometerlange acrobatische afdaling zijn kleine voorsprong behouden. Op 15” werd Roger De Vlaeminck tweede voor Gianni Motta, Franco Bitossi, Michele Dancelli, Roberto Poggiali, Eddy Merckx, Louis Pfenninger, Felice Gimondi en is plaats 10 voor Willy De Geest. Voor Ugo Colombo was er een duik in de Tyrreense Zee, een T.V. motard maakte een verkeerd manoeuvre. De groep slingerde op de smalle strook van links naar rechts. Er werd geremd, en Colombo kon kiezen ofwel zijn tegenstrevers omver rijden of de zee induiken en kwam tenslotte met meer dan 5’ achterstand binnen. Roger De Vlaeminck liet zich ontvallen dat het weer een geschenk was van de eerste (Merckx) uit de wedstrijd. Als een tegenstander aanvalt reageert niemand en wanneer ikzelf ga zit iedereen mij op de hals. Eddy Merckx blijft leider.

    In de Dauphiné Libéré blijven ze maar vallen. In de finale van de eerste rit van Montceau-les-Mines naar Bourg-en-Bresse zijn de twee ex-wereldkampioenen bij de liefhebbers Jean Jourden en Jacques Botherel toen zij 150 meter voorsprong hadden in aanrijding gekomen met een motard. Botherel werd zwaar gewond aan het oor en verkeerde in schock terwijl Jourden een dijbeenbreuk opliep. Wat de rit betreft deze kende een eigenaardig verloop. Na de beklimming van een col van eerste categorie was het peloton al flink uitgedund. Toen direct daarna bij het beklimmen van een volgende col van 3de cat. o.a. Van Linden, Godefroot, Vanclooster en een hele reeks anderen uit de wielen moesten dacht men dat de wedstrijd in een definitieve plooi lag. Maar de favorieten Ocana, Zoetemelk en Van Impe e.a. hielden zich koest zodat heel wat renners opnieuw aansloten. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste rechte lijn waar Pingeon iedereen verraste en met enkele meters voorsprong de rit won en tevens leider werd. Voor André Dierickx was er plaats twee, andere Belgen in de toptien: 5. Van Linden, 6. Verbeeck, 7. Van Impe, 9. Aerts en 10. Abelshausen.

    31-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    In Lovendegem hebben de 75 deelnemers er een aangenaam kijkstuk van gemaakt. Er vormde zich een grote kopgroep die versplinterde op het einde van de wedstrijd. Het was Eddy Ronquetti die met 20” voorsprong zijn 4de zege behaalde. Voor Jacky De Clerck was er plaats twee en op 30” werd Alain Desaever derde voor Patrick Geldhof. Vermelden we nog dat deze wedstrijd de laatste was voor de seizoenkampioen van het dagblad Het Volk (april+mei) en dat Martin De Clercq in deze wedstrijd lek reed toen hij in de beslissende ontsnapping zat. Op deze manier verspeelde hij de leiderstrui van het Lente Kampioenschap. Winnaar van dit regelmatigheids kampioenschap werd op die manier Antoon Bauwens uit Evergem.

    In de Ronde van Groot-Brittannië voor liefhebbers stond er een ploegentijdrit op het programma. Tussen Swindon en Tewkesbury moesten de renners 78,8km afleggen. Opnieuw waren het de Nederlanders die mochten juichen zij hadden 1’35” voorsprong op het thuisland en werd op 2’36” Polen derde.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Scheers

    In Wakken kwamen 47 renners aan de start waar de beslissing al viel in de derde van de zestien af te leggen ronden. Callens, Loysch, Hooyberghs (die later door wielbreuk zou wegvallen), Scheers en Vandenberghe gingen in den aanval. Drie Nederlanders Duycker, Duyndam en Holst gingen in de tegenaanval maar konden de aansluiting niet bewerken. Iets voor het einde was er een uitval van Vandenberghe maar was het Scheers die reageerde, bij en over Georges ging en met 30meter voorsprong won. Roger Loysch werd tweede voor Georges Vandenberghe en Christian Callens. Op 1’05” werd Leo Duyndam vijfde en 5” later was er plaats zes voor Daan Holst. In de spurt voor plaats 7 op 1’20” was Eddy Peelman de snelste voor Adri Duycker, Jos Van Beers, Jacky Coene en Jaak de Boever. De winnaar was al 5’30” binnen toen Walter Planckaert de spurt van de groep won voor Gerben Karstens. Willy Planckaert werd 19de.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk gaat de Dauphiné Libéré van start met een proloog per ploeg te Chalon sur Saône. Het is Peugeot met een tijd van 9’08” over de 7,2km (6 rondjes van 1,2km) die wint. Plaats twee is voor Beaulieu-Flandria op 5” en als derde komt Gan-Mercier op 9” over de streep. Van Cauter-Magniflex-De Gibraldy werd 6de, Watney-Avia behaalde een 8ste plaats. De renners van Bic kwamen ten val toen de tube van Genty die zijn ploegmaats op sleeptouw nam van de velg sprong,zij reden op dat ogenblik aan de leiding, geen enkele renner werd gewond en eindigden nog op plaats 5.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In de Giro genieten de renners van een dagje “rust” en hebben tijd voor een babbeltje en veel miserie.

    De Zweed Gösta Pettersson zegt dat hij voor de tweede plaats rijd en niemand van hem een aanval op de roze trui moet verwachten. Vooreerst is Merckx te sterk en bovendien ben ik de kopman van een papieren ploeg. Motta denkt alleen aan zichzelf, en de andere Italianen scharen zich rond hem of proberen een rit te winnen.

    Motta die geeft toe dat hij de Giro niet meer kan winnen, en zegt een achterstand van 4’ kan ik nooit meer goedmaken.

    Volgens Fuente heeft Eddy niet alleen Belgische, maar ook veel Italiaanse vrienden. Hoe is anders de passiviteit van Gimondi en Zilioli te verklaren volgens hem.

    Roger De Vlaeminck zou nog graag een rit winnen en vind dat dan zijn eerste Giro is geslaagd. Volgens hem is het een bijzonder lastige Giro, met altijd maar bergen. In één bergrit kan ik mij verdedigen maar de dag daarop ben ik nergens volgens Roger.

    Albert Van Vlierberghe tenslotte die in Messina de kas van zijn ploeg met 1 miljoen spijsde met de ritoverwinning, de premie van de firma, het ploegenklassement van de dag was goed voor een half miljoen, daarbij kwam dan nog de schaal geschonken door de stad van ongeveer 500.000 lire. En dit zegt Albert omdat ik bij de trui werd getrokken. Wat was er gebeurd, in de bocht voor de zeer lange rechte weg, die naar de aankomst voerde, trok Motta aan mijn trui om in een goede positie te komen. De spurt werd van zeer ver ingezet, met de sterke wind op kop, van te ver zelfs. Alle renners vooraan vielen stil en lag de weg voor mij open naar de ritzege.

    Tenslotte is de rit in Messina de langste en tevens de meest vermoeiende dag uit de Giro geworden. Na de rit die iets meer dan drie uur duurde, moesten de renners naar hun hotel om hun om zich te kleden en gingen dan in de rij staan voor de overtocht naar Reggio di Calabria. Bij het toekomen van de Giro-helden aan de snelboot die op reusachtige waterskies passagiers vervoert, moest de aanlegsteiger door de politie van niet uit de weg wijkende tifosie worden ontruimt. Aan de overkant van de zee-engte wachten bussen die hen 20km verder naar de luchthaven brengt. In de luchthaven was er geen vliegtuig, door vertraging in Rome. Omstreeks 19h30 is het eerste van de gecharterde vliegtuig opgestegen. Met de DC 9 was het amper 20’ vliegen, maar Rome hield het nog 15’ in de lucht aangezien er geen landingsbaan vrij was. Het was tenslotte 20h30 toen de motoren werd stilgelegd. De ellende op het vliegveld kwam doordat een Jumbojet enkele uren voordien de luchthaven in alarm had gebracht. Na gans zijn voorraad kerosine boven Rome te hebben opgebruikt landde hij op een gesprongen voorband. De landingsbaan was vol schuim gespoten en veertig brandweer- en ambulancewagens waren aangerukt. De Jumbojet had 350 passagiers aan boord en maakte een veilige landing. Omstreek 21uur verlieten de renners de luchthaven om zich nog vijftig km verder naar hun hotel te begeven.

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Drie wedstrijden voor de liefhebbers: Zijn 4de zege behaalde Roger Verschaeve te Ieper waar hij 10” voorsprong had op Gerry Catteeuw en Bertil Cael.

    In Kester kwamen 58 renners aan de start en kwam Robert Fontaine uit Gilly met 1’30” voorsprong winnen. August Van Laethem gisteren nog winnaar in Wolvertem werd tweede voor Freddy Libouton, R. Hanssens en als vijfde Gustaaf Van Gossum.

    In Waasmunster kwamen 83 renners een rugnummer afhalen en werd het een zesde zege voor Antoine Bauwens die solo over de meet kwam ook Victor De Valckeneer kwam alleen binnen. De spurt voor plaats drie werd gewonnen door Robert De Guchtenaere voor Marc Van De Putte en Martin De Clercq.

    29-05-2012 om 01:01 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 51 stond men aan de start van Ronse-Doornik-Ronse, waarvan er juist geteld 1/3 of 17 renners van de ploeg Novy-Dubble Bubble aanwezig waren. De eerste aanval kwam er nog voor men 10km had gefietst met Maes, en twee mannetjes van Novy Christiaens en De Haes, zodat zij 10km verder al 1’ voorsprong hadden en tot max. 3’20” mochten uitlopen. Nog voor men in Ronse (km50) toekwam had Frankie Ebo met succes de sprong naar de leiders gedaan. Dan begonnen de vier vluchters aan 3 plaatselijke ronden van 21km tijdens dewelke Romain Maes de wedstrijd verliet. Vervolgens moest men nog 13 rondjes van 5km afleggen. In de eerste daarvan zijn 12 renners in de achtervolging gegaan. Toen de 3 leiders nog 55” voorsprong hadden is De Laere er naar toe gereden en hen ook achter gelaten. Nochtans is hij in de 6de ronde ook opnieuw ingelopen. In de voorlaatste ronde heeft Vanspringel met in zijn wiel Vantyghem zijn kans gewaagd maar was het zijn ploegmaat Vander Linden die de anderen terugbracht. Op 2km van het einde is dan Aimé Delaere opnieuw gegaan en won met 25” op de Australiër Robert Whetters, Noël Vantyghem, Ludo Vander Linden, Herman Vanspringel, André Hendrickx, Christian Callens, Raf Van Bruwaene, Rudi De Groote en maakt Ronny De Bisschop de top10 volledig.

    Zestig renners zijn afgezakt naar Strombeek-Bever om in 12 ronden 150km te overbruggen. Het is van bij de start dat Rosiers ten aanval trok met 8 anderen die even later het gezelschap kregen van nog vijf en de goede ontsnapping een feit was. Even voor half koers moest Beyssens met een zere knie vooraan lossen en had Rosiers last van een gebroken spaak in zijn voorwiel. Dit heeft hem er niet van onthouden om in de voorlaatste ronde weg te rijden met Ottenbros, Mariën en Debal en deze in de laatste ronde achter te laten. Roger won met 30” voorsprong op Hendrik Mariën, Harm Ottenbros en Fons Debal. 10” later was Raf Hooyberghs voor plaats 5 sneller dan Theo Verschueren en Ward Janssens. Op 50” van de winnaar werd Willy Abbeloos achtste voor Fernand Van Rijmenant, Herman Vrijders e.a.

    29-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Albert Van Vlierberghe wint
    Vandaag verblijven de renners op Sicilië te Messina waar op het circuito Dei Pelloritani de 9de rit over 110km ( 2 rondjes van 55km) werd verreden. De burgervader van Messina had een extra premie van een half miljoen lires voor de ritwinnaar feil. Het betekende evenwel geen stimulans en er werd bijzonder traag gereden. Zo traag zelfs dat het tot een valpartij kwam met een 25tal renners, en waardiir Sandro Cammilli de wedstrijd moest verlaten. Nu was het juist op dat ogenblik dat er wat snelheid in de groep kwam. Maar door het feit dat Merckx zijn ploegmaats Vandenbossche en Bruyère alsook Zilioli achterop was geraakt werd het tempo opnieuw gedrukt. Het is pas in de laatste 15km dat er echt gekoerst werd, eerst met een aanval van Dancelli die Van Schil, Lopez-Carill, Gasalini en Caverzasi meekreeg maar deze laatste drukte steeds het tempo voor zijn kopman Bitossi. Het werd uiteindelijk een massaspurt gewonnen door onze landgenoot Albert Van Vlierberghe voor Vittorio Cumino, Jurg Schneider, Giancarlo Polidori, Miguel-Maria Lasa, Roger De Vlaeminck, Michele Dancelli, Eddy Merckx, Franco Bitossi en Ole Ritter wat betreft de top10. Eddy Merckx blijft leider.

    De Ronde van Groot-Brittannië voor liefhebbers begon met een Nederlandse ritzege. Brighton-Swindon 196km werd gewonnen door Jo De Boer stonden mee op het podium de Pool Jozef Kaczmarek en de Brit Douglas James Dailey.

    29-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Luxemburg won Lucien Didier te Kopstal hij had 1’44” voorsprong op Jean Becker en Johny Back.

    Met Morges-Evolène zijn we aan de laatste rit in de G.P. van Zwitserland en voor het eerst geen Zwitserse overwinning. Het was de Italiaan Renato Martinazzo die na 130km 33” voorsprong had op Xavier Kurmann en 56” op Ueli Sutter. In de eindstand heeft Bruno Hubschmid 36” voorsprong op Gilbert Bischoff en 1’51” op René Leuenberger.

     

    28-05-2012 om 02:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Attilio Benfatto

    In de Giro zijn de renners aan rit 8 toe, Catanzaro-Reggio di Calabria over een afstand van 160km. De Spanjaard Perurena nog niet gerecupereerd van de rit van gisteren, heeft voor de start nog even getraind maar kreeg de trappers niet meer rond en is niet meer van start gegaan. Tijdens de rit zijn het nochtans zijn ploegmaats die hebben getracht een ontsnapping op gang te brengen. Maar Eddy zijn ploeg controleerden en wees er alles op dat het een massaspurt zou worden. Maar op 1km van de streep is Benfatto ten aanval getrokken, en net op dat ogenblik reed De Vlaeminck die gebrand was op een tweede ritzege lek. Attilio Benfatto won met 2” voorsprong op Felice Gimondi, Erich Spahn, Ottavio Crepaldi, Guerrino Tosello, Albert Van Vlierberghe, Miguel-Maria Lasa, Michele Dancelli, Franco Bitossi, Arnaldo Caverzasi en de rest van de groep. Eddy Merckx blijft leider.

    In de Ronde van de Oise is men aan de laatste dag en moet men 2 ritten afwerken. In de voormiddag is er Noyon-Beauvais en daarna nog Beauvais-Creil. In de korte voormiddagrit was de zege voor Georges Chappe een ploegmaat van Guimard. Chappe liep zaterdag evenwel zoveel achterstand op, dat hij Guimard niet kon bedreigen in het algemeen klassement. Plaats twee op 16” was voor Régis Delpine en volgde 1” later onze landgenoot André Doyen. Voor plaats vier op 21” van de winnaar was Jacques Mourioux sneller dan Raymond Steegmans en het ganse peloton.

    Na de middag won André Mollet hij had na 105km 16” voorsprong op Cyrille Guimard en José Catieau. Op 24” werd Jacques Cadiou vierde en Mariano Martinez vijfde.

    In de eindstand heeft Cyrille Guimard 10” voorsprong op Jacques Catieau en 20” op Alain Santy. Eerste landgenoot werd Wilfried David als vijfde op 27”, ook Luc Van Goidsenhoven eindigde in de top10, als 7e op 1’01”.

    Francis Campaner won in Frankrijk een wedstrijd in La Bastide-d’Armagnac, hij versloeg er zijn medevluchter Michel Perin en werd op 13” Bernard Labourdette derde.

    In Nederland won Jan Krekels te Simpelveld na 100km voor Wim Schepers en Wim Kelleners.

    Op de zomerbaan van Holzwickede gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen werd de Grote prijs Rokado betwist. De zege was voor Bernd Rasing 17 punten voor Dieter Kemper 14p. en Karl- Heinz Muddemann met 13 punten.

    28-05-2012 om 02:57 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Assent was de zege voor Johan Hendrickx uit Ramsel die er zijn derde zege behaalde, tweede werd Leo Coeck en bolde Wim Schroyen als derde over de meet.

    Winst voor de Duitser Rolf Dissfeld in Balen waar hij Frans Dierickx en Eddy Geens versloeg.

    Eddy Ronquetti won met 20” in De Haan waar Bertil Cael tweede werd en Etienne Mattheus op 30” derde.

    Michel Legat was de beste te Forest-les-Anvaing voor Al. Bodson en J.M. Slagmeulder.

    Van de 21 vertrekkers te Grâce-Hollogne was Alain Buckinx 21” sneller aan de streep dan J.M. Lheureux en 2’30” dan de Nederlander P. Wolfs.

    In Haillot ging de zege naar Guy Hodeige voor J. Raveydts en Joseph Henikenne.

    In Hekelgem won Castilio Santos met 55” op Rudy Heyns en Willy Michiels.

    Nederlandse zege te Koolskamp waar Jan Raas won voor zijn landgenoot Johny Verbeke en Daniel Desloover.

    In Lembeek won Aldo Cecci voor Henri Wats en Eddy Vandenbosch.

    Te Outer waar 32 renners aan de start kwamen, hebben 7 renners op een zeer lastig parcours zich afgezonderd. Grote pechvogel was Martin De Clercq die door een lekke band uit de kopgroep verdween en niet voor zijn inspanningen werd beloond werd na een wielwisseling nog 14de. De overige zes mochten voor de zege spurten. Het was Ivan Van Der Steene die het haalde voor Noël De Backer en Lucien De Wilde.

    Georges Windels versloeg te St.Lodewijk-Deerlijk zijn medevluchter Luc Demedts en volgde J. De Grijse op 1’30”.

    Te St. Maria-Horebeke behaalde Abel Holvoet zijn eerste overwinning voor Yvan Ronsse en Yvan Devriendt.

    Derde zege voor Marc Van De Putte te St.Maria-Oudenhove voor José De Cauwer en Antoon Vanden Branden

    Slechts 28 renners aan de start te Wegnez en behaalde Fedor Den Hertog zijn eerste overwinning in België met maar liefst 9’ voorsprong. Voor plaats twee was Nico Crommen sneller dan de Nederlander Ben Ceulen, Henri Lemmens, Jos Renward, Joseph Civatone (Ita) en Mathias Buckx. Voor plaats acht was Alain Jamaer de snelste maar had wel 12’ achterstand.

    Voor August Van Laethem uit Asse werd het in Wolvertem zijn eerste zege voor Eddy D’Hollander en P. Vandermaercken.

    “Het Gouden Wiel” uit Zepperen mocht 47 rugnummers uitdelen. Alhoewel de ganse wedstrijd de ontsnappingspogingen elkaar opvolgden is het tot een massaspurt gekomen met de nog 24 renners die in koers waren. Het was Romain Bellis die het haalde voor Staf Verboven, Octaaf Dusart, Raymond Vanstraelen, Ludo Noels, Roland Neven, Robert Van Engeland, Tony Kelleneers e.a.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers

    .
    Freddy Maertens geklopt
    In de Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers is het tijdens de eerste 100km vrij rustig gebleven en waren er enkel wat korte uitvallen, onder andere van André Coppers. Het was uiteindelijk Willy Govaerts die dan de eerste stoot van de ontknoping plaatste. Hij heeft een 30tal kilometers met 200meter voorsprong gereden en werd uiteindelijk bijgehaald door 10 achtervolgers. In de spurt gaf Freddy Maertens lang de indruk te zullen winnen maar was het Yvan Benaets die het haalde voor Freddy, Guido Verheyden, José van Ackere, Alex Van Linden, Karel Rottiers, Roger De Beukelaer, Staf Van Cauter, Henri Michiels, Rino Van Dromme en Willy Govaerts.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Amper 25 renners aan de start van Brussel-Bever en heeft de felle wind er nog voor gezorgd dat de renners niet veel strijdlust toonden. Men moest 1 ronde van 37km, een ronde van 50km, drie van 21km, en tenslotte 3 plaatselijke rondjes van 11km afleggen om aan 183km te komen. Het is pas aan km 105 met een ontsnapping van Willy In’t Ven die tot 1’50” uitliep dat er wat animo kwam. Een tegenaanval kwam er van, Berckmans, Vandenberghe, Sohier, Bellemans en Barras ploegmaat van Willy die als waakhond meereed. Het is pas na 37km achtervolgen dat men tot bij de leider kwam, en is Vanspringel gans alleen ook komen aansluiten. Een gesloten overweg heeft er voor gezorgd dat de leiders bij het begin van de eerste kleine nog slechts 30” voorsprong hadden. Vooraan viel Bellemans door bandbreuk weg en kwamen nog vijf renners aansluiten. Op 3km van het einde was het Berckmans die aanviel maar kwamen Barras en In ’t Ven aansluiten en deed ook Herman even later de sprong naar de leiders. Op 500meter van de streep kwam Herman er op en er over en won met 10” voorsprong op Jean-Pierre Berckmans zijn twee ploegmaten Georges Barras en Willy In’t Ven en Ferdinand Bracke. Op 40” werd Carmino Preziosi(Ita) 6de voor Georges Vandenberghe, Paul Crapez en Eddy Goossens. Voor Pierre Bellemans die door pech vooraan was weggevallen was er toch nog een 12de plaats op 2’45”.

    Ook Niel kreeg ook maar 40 renners aan de start. Het was Rosiers die reed vroeg ten aanval trok gevolgd door Verhaegen en Scheers dit trio had te Duffel reeds 1’10” voorsprong en te Herenthout bij de eerste doortocht al 3’25”. Na 85km koers kwamen zij opnieuw in Herenthout en was de voorsprong tot 6’ verhoogd. Door de tegenwind richting was hun voorsprong bij het binnenrijden van Niel tot 1’40 teruggelopen, dit na 140km koers. In de eerste kleine ronden gingen 5 renners op zoek naar de leiders en zouden na 2 ronden vooraan aansluiten. Twee rondjes later kwamen nog eens vier anderen aansluiten en viel vooraan Rosiers met een lekke band weg. Het was Cambré die in de voorlaatste ronde solo ging en won met 20” voorpsrong op Ronny Vande Vijver en Staf Van Roosbroeck. Dan volgden op 40” Richard Bukacki (Ned), Frans Kerremans, Guido Van Sweevelt, Frans Verhaegen, Ghislain Van Landeghem, Frans Brands en maakt Julien Knockaert de top10 volledig.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    De Belgische kandidaten voor de baanwedstrijden bij de Olympische spelen in Munchen hebben zwaar verloren te Sloten in Nederland. Dit op een spiksplinternieuwe houten wielerbaan, die te samen met een afgesloten 3km lang wielercircuit bijna 3 miljoen gulden heeft gekost. Voor men aan de wedstrijd begon werd de nieuwe baan officieel geopend door wethouder Harrie Verhey. Men begon met de Sprint waarin Peter Van Dooren won van Manu Snellinx en Rinus Langkruis de betere was van Robert Maveau. Rit 3 bracht een zege voor Snellinx tegen Langkruis, en won Van Doorn rit 4 van Maveau. Dit gaf als uitslag: 1. Van Dooren, 2. Langkruis, 3. Snellinx en 4. Maveau. Nederland 2p.- België 1p.

    Dan was er de tijdrit over 1.000 meter: 1. Klaas Balk 1’12”9 en Noël Soetaert 1’15”0. Nederland 2p-België 1p.

    De individuele achtervolging ging over 4km. 1. Roy Schuiten 5’06”0 – 2. Donald Zeebroeck ingelopen na 3.700 meter. Nederland 2p.-België 1p.

    De tijden verwezenlijkt door Balk en Schuiten verrasten, vooral omdat door de ongunstige weersomstandigheden de renners geen gelegenheid hadden gekregen zich warm te rijden.

    Tenslotte was er de ploegenachtervolging over 4km. Weer was de zege voor Nederland (Peter Nieuwenhuis, Ad Dekkers, Emi Nieuwenhuis en Gérard Kamper) met 4’52”9 en werden de Belgen ( Leon Daelemans, Clement Van Ransbeeck, Mar Van Der Putte en Roger De Beukelaer) na 3.500 meter ingelopen. Nederland 2p.-België 1p. Wat het eindtotaal brengt op Nederland 8 punten en België 4 punten.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland won Piet van Katwijk de Ronde van Limburg, na 170km had hij 1’30” voorsprong op Jo van Pol en werd 6” later Jan Spetgens derde voor Aad van den Hoek en Johan Claessen.

    In de Ronde van Zwitserland moesten de renners twee ritten afwerken: rit 4a) van Cernier naar Morges over 101km bracht al de derde overwinning voor Bruno Hubschmid en werd Iwan Schmid nog maar eens tweede, plaats drie was voor de Fransman Henri Chavy.

    De tijdrit van 42km werd gewonnen door Gilbert Bischoff die met 31” leider Bruno Hubschmid versloeg. Derde werd Xavier Kurmann op 42”.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers te Vinderhoute

    .
    Het podium van Vinderhoute

    In Vinderhoute waren het drie sterke renners die een vroege ontsnapping tot een goed einde hebben gebracht. Onder aanhoudende regen klopte Antoine Bauwens zijn medevluchters Martin De Clercq en Ivan De Vriendt. Zelfs een lekke band na 3/4 koers kon Bauwens er niet van weerhouden zijn 5e zege te behalen. Ruim 1’ na de drie koplopers was het Roger Van Den Eede die van de vijf achtervolgers de snelste was voor plaats 4.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    In Bornem was de zege voor Leo Huysmans die na 95km had hij 1’10” voorsprong op Luc Crauwels. Op plaats drie eindigde Frans Eliaerts hij had 2’ achterstand.

    Met 34 is men vertrokken te Esplechin waar William Meganck 50” voorsprong had op Jacques Deweerdt en volgde Henri Wats al op 1’50” hij versloeg Alain Depuydt voor de derde plaats.

    Te Forêt/Vielsalm kreeg men amper 14 renners aan de start en won Ludo Noels er zijn vijfde wedstrijd. Hij had 1’20” voorsprong op Alain Buckinx en de Nederlander Harrie Lunenburg.

    In Ieper behaalde Ronny Rosseel zijn tweede overwinning voor Frans Ligneel en J. Vercaemer.

    Voor eigen volk won José Clabots te Kermt. De 41 renners moesten wegens het slechte weer 30 inplaats 35 afleggen. Reeds in de 3d ronde trok de lokale renner er op uit en kreeg Bellis en Dierckx mee. De regen en onweer heeft er voor gezorgd dat half koers reeds een 20tal renners waren afgestapt. Vooraan bleef het drietal samen tot in de 19e ronde toen op een stukje kassei Bellis en Dierickx ten val kwamen. José Clabots won uiteindelijk met 1’ voor Raymond Vanstraelen en Gustaaf Put die nog voorbij de twee pechvogels waren gereden. Op 1’30” werd Frans Dierckx 4e en voor Romain Bellis was er op 1’45” plaats vijf.

    Ook Ramskapelle/Nieuwpoort kreeg maar 18 renners aan de start. Alain Desaeger versloeg er Eddy Ronquetti, Noël Pottier en Etienne Mattheus. Op 3’20” was Raf Coenen de snelste voor plaats 5.

    Romain Vercauter uit Assenede behaalde zijn eerste zege te Ruiselede waar men met 42 was vertrokken. De dichtste ereplaatsen waren voor Paul Van Nieuwenhuize en de Nederlander Guido Paridaen.

    60 Vertrekkers te St.-Antonius-Brecht en was na 109km Roger Van Gaubergen de snelste voor Walter Bellemans, Jos Jacobs, Luc Van Ouytsel en werd diens broer Marc 9de.

    Te Thiméon in de provincie Henegouwen mocht men 44 rugnummers uitreiken. Na 2.50’ had men 105km gekoerst en werd Johan Hendrickx winnaar voor Yvan Raveyts, August Van Laethem, Guy Minsar e.a.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden

    In België konden de profs kiezen tussen Heist aan Zee en Mortsel waar het pk van Antwerpen werd verreden. De Kustpijl trof het niet wat betreft publieke belangstelling en het aantal deelnemers slechts 39 namen de start in het hondenweer. Regen en storm kenmerkte, het eerste koersgedeelte, met het gevolg dat Vandenberghe en Reybrouck reeds na enkele kilometers zich gingen aankleden. Het was pas even voor het binnenrijden van Heist na de grote ronde van 112km dat vier renners aan de haal gingen. De Nederlander Holst, de Belgen Delaere, Vanclooster en de Australiër Whetter, zij werden achterna gezeten door een zestal, De Boever, Van Bruwaene, Donie, Wyckaert, Vantyghem en de Nederlander Duycker. In de tweede lokale ronde begaf Whetters vooraan en moest 2 rondjes later ook Holst de rol lossen, en werden door het groepje De Boever bijgebeend. In de spurt won Noël Vanclooster het vrij gemakkelijk van Aimé Delaere. Op 40” werd Noël Vantyghem derde voor, Jaak De Boever, Daan Holst, Robert Whetters, Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, Adri Duycker en Willy Donnie. Op 4’15” kwam Christian Callens als elfde toe. Op 6’30” won Julien Van Geebergen de groepsspurt.

    Ook Mortsel had met stormweer te kampen waardoor zij 1 renner meer aan de start kregen dan Heist, en hebben de inrichters besloten vijf ronden minder te laten rijden en de afstand naar 165km te brengen. Topfavoriet Rik Van Linden is reeds in de 2de ronde ten aanval getrokken en kreeg de Nederlander Koeken en de Belgen Van Sweevelt die voor eigen volk reed en Willekens mee. Door een valpartij zijn Willekens en Van Sweevelt nog achteruitgeslagen. Naar het einde toe heeft Rik Van Linden de Nederlander Cees Koeken achtergelaten en won met 20” voorsprong. Voor plaats drie op 3’30” was Staf van Roosbroeck sneller dan Ludo Vander Linden en de twee ongelukkige Guido Van Sweevelt en Lucien Willekens. Vanaf Johnny Schleck op plaats 7 zijn al de anderen gedubbeld.

    27-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!