Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Daagse van Duinkerken


    Lang heeft René Pijnen niet getreurd om zijn gisteren verloren leiderstrui met een ontsnapping op 15km van de streep waar hij nog 13 andere in zijn zog kreeg (2 konden mee tot aan de streep) heeft hij voor ritwinst en het opnieuw veroveren van de leiderstrui gezorgd. Wie ook weer een uitstekende wedstrijd reed was Hubert Hutsebaut in de laatste 50km heeft hij driemaal geprobeerd om weg te geraken wat hem voor de tweede dag op rij de premie van de strijdlust opleverde. Op plaats 2 eindigde Jean-Pierre Parenteau, 3e Eduardo Castello in dezelfde tijd als Pijnen, 4e werd Walter Godefroot op 1’01”, 5e Jan Krekels, 6e Gerben Karstens, 7e Cyrille Guimard, 8e K.H.Müddeman, 9e Roger Loysch,10e  José Gomez-Lucas, 11e Ramon Saez, 12e Ferdinand Bracke, 13e Eric Raes, 14e Jan van Katwijk.

    De 4daagse van Duinkerken ging van start met een proloog maar vooraleer het zo ver was is er nog veel puzzelwerk geweest. Het begon met Jan Janssen hij moest wegens ziekte op het laatste moment verstek geven. Bij Flandria waren het Johan De Muynck en Marc Lievens die ziek waren en vermits Flandria op verschillende fronten aanwezig is kon men enkel Guido Van Damme oproepen. Ook sportbestuurder Noël Foré had het vlaggen en werd in allerijl oud-renner Marcel Ongenae opgeroepen. Deze 4daagse loopt wel over 6 dagen. En ja de proloog is ook verreden het was Charly Grosskost die met een tijd van 9’12”8 over de 7,6km won voor Noël Vantyghem deze werd wel gedeklasseerd en Roger De Vlaeminck werd 3e op 17”.

    Ook in de Ronde van Romandië werd er met een proloog van 4,2km begonnen, het was Felice Gimondi met een tijd van 6’04”4 die won voor Jürgen Schneider, Joël Bernard een onze landgenoot Frans Staes.

     

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoorde

    In Vilvoorde moesten de 80 deelnemers 14 ronden van 10km afleggen. In de 1e ronde was er al een aanval van Leopold Vanden Neste en Roger Cooreman even later sloten ook Richard Buckaki, Michel L’Hoest en pistier Robert Van Lancker aan, maar aan km 25 liep alles weer samen. Het was rond km 45 dat een groepje van 10 wegreed, dit werd in 2 fases aangedikt tot 19 en was de beslissende ontsnapping tot stand gekomen. Rond km 15 voor de aankomst kwam een achtervolgend groepje kort maar door het werk van de Molteni’s weerstonden de leiders deze aanval. De beslissing viel op 5km van het einde Julien Stevens en Maurice Dury reden van de andere weg en reden in deze volgorde over de meet. Voor de 3e plaats was het Ronny Vande Vijver die het haalde voor Jos Huysmans, Vic Van Schil enz.

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seamus Elliott overleden

    .
    Seamus Elliott

    De op 4 Juni 1934 te Dublin geboren “Shay” Seamus Elliott werd vandaag in zijn winkel te Dublin dood aangetroffen. Elliott lag in zijn ondergoed en was getroffen door een kogel, tevens vond men naast hem zijn jachtgeweer en een patroonhuis. Elliott reed van 1956 t/m 1967 in Franse loondienst, was inactief in 1968 en 1969 en reed verleden jaar voor de Falcon ploeg uit Groot-Brittannië.

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Hubert Hutsebaut

    Door de opgave gisteren van zijn 5 ploegmakkers bij Goldor heeft Hubert Hutsebaut door in te praten op zijn 4 andere ploegmaten (Mariën, Scheers, Raes en Ebo) de meubels voor zijn ploeg kunnen redden. Het was reeds na 10km dat Hutsebaut probeerde weg te geraken maar kreeg telkens 3 of 4 man in zijn wiel. Ook Raes was bedrijvig na 40km kwamhij als 1e boven op de Marianet (3e cat.), Zoetemelk volgde op 30” maar kwam in de afzinking alles opnieuw samen. Op de volgende col de La Eslida (2e cat.) was het Perurena die als 1e doorkwam voor Wilfried David ook hier kwam in de afdaling alles opnieuw samen. Op 100km van de streep ging Hubert Hutsebaut er opnieuw vandoor, toen moest de La Basa (3e cat.) nog komen deze lag 132km na het vertrek. Hubert moest wat voorsprong prijsgeven maar kwam toch als 1e boven maar kon na de afzink verder uitlopen. Zijn maximale voorsprong was 12’ waarvan hij aan de streep er nog 9’50” overhield op Cyrille Guimard, 3e werd Julian Cuevas, 4e Gérard Vianen en 5e Gérard Besnard. Door de bonificatie die Peruena onderweg ha d genomen heeft hij nu 5” voorsprong op René Pijnen. Samen met de Nederlander Gert Harings hebben nog 3 Spanjaarden er de brui aan gegeven.

    03-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel-Bever

    .

    Net als gisteren te Kerkom nu weinig belangstelling van de renners voor Brussel-Bever, 39 renners namen de start. Zelden is een wedsrijd zo vlug beslist, Tony Gakens reed na de start onmiddellijk weg, Maurice Eyers reageerde en vervolgens Gustaaf Van Roosbroeck, André Dierickx en Ernie Deblaere van Hertekamp de andere zijn allen ploegmaten bij Watneys. Pech voor Gakens na een 10tal kilometers en zou niet meer aansluiten. Dierickx en Eyers konden zich nog loswerken tijdens de plaatselijke ronden en overschreden in deze volgorde de eindstreep. Gustaaf Van Roosbroeck versloeg 1’ later Deblaere voor de 3e plaats. Ook nu reed Paul Crapez net als gisteren een dikke prijs door de spurt van het peloton te winnen voor de 5e plaats dit wel op 6 minuten.

    In Bavikhove kreeg men 55 renners aan de start ook hier een grote delegatie van Watneys maar konden zij het niet afmaken en werd Eric Leman winnaar. De Nederlander Richard Bukacki was de eerste aanvaller en hij kreeg nog 23 andere mee. Op de Kwaremont ging Christian Callens weg uit de kopgroep en kreeg Opdebeeck en Van Malderghem mee ook Roger De Vlaeminck kwam aansluiten en ging er onmiddellijk over maar werd even later opnieuw gegrepen. Op de Kluisberg was het weer Roger die aanviel wat er toe leidde dat er nog 15 overbleven, maar uiteindelijk ging men door een demarrage van Jos Abelshausen met 4 naar de meet. Hier was het Flandria die het haalde van de Watneys. 1.Eric Leman, 2.Jos Abelshausen, 3.Willy Van Malderghem en 4. Roger De Vlaeminck. Op 2’20” won Daniël Van Ryckeghem de spurt voor plaats 5 voor Christian Callens, Noël Vanclooster, Frans Verbeeck en Georges Pintens. Op 3’30” was het de Brit Barry Hoban die voor plaats 10 Daniël Verplancke,Raf Van Bruane, Willy Vanden Eynde, Frans Melckenbeeck en Englebert Opdebeeck achter zich liet.

    Laatste dag in de Ronde van België voor Liefhebbers maar wel 2 ritten een rit in lijn van 123km (Berlare-Teralfene) en een tijdrit van 15,5km in Teralfene.

    Leider Sannen en zijn ploeg controleerde de wedstrijd en het was pas op 7km van het einde dat Luc Van Goidsenhoven (winnaar v/d 1e rit) de beslissing kon afdwingen hij won met 21” voorsprong op Herman Beysens, Rik Van Linden werd 3e. In de tijdrit was Louis Verreydt de beste voor Rik Van Linden en werd Marcel Sannen 3e. Hij werd natuurlijk eindoverwinnaar met 1’11”voorsprong op Louis Verreydt, de Nederlander Adri Duycker werd 3e op 1’23”, de 4e plaats is voor Rik Van Linden op 1’41” en Jan Van de Wiele 5e op 1’42”. Bij de clubs ging de zege naar Karel Van Wijnendaele-Hertekamp en met de punten was Rik Van Linden de beste.

     

     

    02-05-2011 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Zurich

    Gisteren in Frankfurt stonden voor Molteni als 1 & 2 Eddy Merckx en Jos De Schoenmaecker op het podium vandaag Herman Vanspringel en Romano Tumellero in Zurich 1 & 2 plus Roger Swerts 4e. Het was tijdens de derde en laatste beklimming van de Regensberg dat Herman er van door ging en in de laatste 30km nog 5’ voorsprong nam. 2e werd dus Romano Tumellero op 5’03”, 3e Roland Berland op 5’05” en 4e Roger Swerts die Erich Spahn vooraf ging zij hadden 5’47” achterstand. Als 6e kwam Marc Lievens over de streep hij had wel al 9’15” achterstand, 7e Mariano Martinez 9’31”, 8e Rini Wagtmans 9’38”, als 9e Jean-Pierre Berckmans en de toptien werd afgesloten door Jurg Schneider. Op 10’31” won Marino Basso de spurt van de groep. Slechts 25 renners van de 64 die waren gestart reden de wedstrijd uit. Wie niet is vertrokken was de Deen Leif Mortensen en ook de Peugeotploeg kwam niet opdagen.

    Liefst 5 renners van de Goldorploeg gingen niet meer van start in de Vuelta, Christian Brasseur, Willy en Walter Planckaert, Bernard Vandekerckhove en Frans Van De Walle. Met nog 104 renners ging men te Calpe van start om de 164km naar Playa de Farnals af te leggen. Onmiddellijk na de start ging Eduardo Castello ten aanval kreeg het gezelschap van een kleine groep maar deze ontsnapping duurde niet lang. Rond km 50 was het de leider René Pijnen zelf die ten aanval trok kreeg José-Antonio Gonzales-Linares mee en ook Bernard labourdette kwam nog mee vooraan. Na 70km was echter alles te herdoen, op 10km van de streep hebben ook Roger Rosiers en José-Manuel Lopez Rodriguez het tevergeefs nog geprobeerd en werd het een massaspurt die werd gewonnen door Cyrille Guimard voor Evert Dolman, Harry Steevens, Miguel-Maria Lasa, Jean-Pierre Danguillaume, Jan Krekels, Wim Scheepers, José-Manuel Lopez-Rodriguez, Eddy Peelman en Karl-Heinz Muddemann enz. De Nederlander Leo Duyndam kwam na de tijdslimiet binnen.

    De Italiaanse kampioen Franco Bitossi won in Frankrijk de 5e Ronde van Garancières-en Beauce een wedstrijd van 110km het was Bitossi die de grote bezieler was van deze wedstrijd met 7 namen ze een ronde voorsprong, 2e werd Enzo Mattioda, 3e Gilbert Bellone, 4e Rudi Altig, 5e Jean-Luc Molineris, 6e Alain Bellouis en 7e Jean-Jacques Sanquer.

    In het Italiaanse Chignolo Po won Gianni Motta na 114km voor Dino Zandegu en Italio Zilioli.

    Bij de liefhebbers in het Luxemburgse Mamer moest onze landgenoot René Fogen het in de spurt afleggen tegen Roger Gilson en werd John Michely 3e op 18”.

     

    02-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henninger Turm - Frankfurt

    Voor de GP van Frankfurt schatte men de toeschouwers op zeker 200.000. Tijdens de eerste 100km hield de ploeg Merckx de wedstrijd gesloten, en was er enkel een schuchtere poging van de Nederlander Mat Gerits en van Noël Vanclooster. Het was op de Mammolshainhelling dat Merckx het tempo in de hoogte trok en er 12 renners aan de kop kwamen. Om te bewijzen dat zijn inzinking in L-B-L slechts louter toevallig was geweest is Eddy nu weer van ver ten aanval getrokken, toen hij wegreed van zijn laatste medevluchters en een 500 meter voorsprong had,konden in het zog van de volgwagens drie renners (VanClooster, Aimar en Deschoenmaecker) opnieuw aansluiten. Bij het begin van de 3 kleine ronden liet hij echter ook deze terplaatse. Eddy won met 21” voorsprong op zijn ploegmakker Jos Deschoenmaecker, 3e werd Lucien Aimar op 56” en Noël Vanclooster op 1’02” werd 4e. Voor de 5e plaats op 5’20” won Eric Leman voor Jos Huysmans, Jurgen Tschan, Alain Santy,Lucien Van Impe en André Poppe. De 11e Dieter Puschel had al 10’50” achterstand,12e werd Joseph Bruyère op 12’37” en de spurt van het “peloton” op 14’14” werd gewonnen door Frans Verbeeck, Englebert Opdebeeck werd 18e slechts 38 van de 98 die waren gestart reden de wedstrijd uit.

    De 2e en langste rit in de Vuelta: Aguillas-Calpe (245km) werd verreden in een stromende regen. Alhoewel verschillende aanvalspogingen werd het toch een maasaspurt waar onze landgenoot Eddy Peelman revanche nam voor zijn nederlaag van gisteren hij won voor Miguel-Maria Lasa en Walter Godefroot. De winnaar van gisteren Gert Harings werd 4e, Cyrille Guimard 5e, Walter Planckaert 6e, Roger Rosiers 7e, Harry Steevens 8e, Demetrio Marti 9e en Marc Sohet 10e. René Pijnen blijft leider.

    De Giro di Romagna,226km werd gewonnen door Franco Bitossi voor Giancarlo Polidori en Ole Ritter was de 3e man op het podium. Tony Houbrechts werd 10e en Albert Van Vlierberghe 12e.

    Bij de liefhebbers in Nederland won Carolus De Smit de Ronde van Overijssel (170km) werd Henk Poppe 2e, Cees Swinkels 3e, Piet van Katwijk 4e en Jo Van Pol 5e.

     

    01-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkom

    .

    De 1 Meiprijs te Hoboken kreeg 51 renners aan de start, het was in de 2e grote ronde dat de latere winnaar Eddy Goossens al eens voorop reed, daarna probeerde José Sersté het maar kreeg niet meer dan 200meter voorsprong. Net als hij werd ingehaald reden 9 renners weg waarvan Etienne Buysse door pech wegviel. Door een aanval op 600m. van de streep verraste Eddy Goossens zijn medevluchters en won met een 5tal lengten voorsprong op Patrick Sercu die in de laatste ronde enkele malen had geprobeerd alleen weg te rijden en werd de in België geboren Nederlander “Jos” Van Beers 3e.

    Het heeft niet mogen zijn voor Georges Claes in zijn eigen Kerkom, hij moest er de duimen leggen tegen Etienne Sonck die als individueel rijd net als de 3e Paul Crapez ,Georges had nochtans zijn ploegmaat Willy Vanden Eynde mee die 4e werd. Wat betreft het aantal deelnemers was dit maar magere kost slechts 28 renners boden zich aan. Na de gebruikelijke schermutselingen was het tenslotte Paul Crapez die op 30km van het einde er op uittrok een 15km alleen reed en dan het gezelschap kreeg van de 3 andere die ook de eerste 4 plaatsen bezetten wie ook achtervolgde maar er niet bijgeraakte was André Doyen die op 15” bleef hangen en 5e werd voor plaats 6 op 25” won Alfons De Bal de spurt van Fernand Van Rymenant en Willy Moonen. Op plaats 9 hebben we Maurice Dury op 45” en de spurt van de overige renners die toekwamen voor plaats 10 werd gewonnen door Raymond Steegmans dit op 1’30”. Slechts 4 renners zijn eerder naar de kleedkamers gereden.

    In de Ronde van België voor liefhebbers stond op de voorlaatste dag rit 6 Ledegem-Berlare (130km)op het programma, het was na 60km dat Ludo Van Der Linden de beslissende ontsnapping op gang bracht samen met Jan Van de Wiele, 13 andere konden nog aansluiten. Het was op het plaatselijk parcours dat Jean-Claude Van Hoof en Ghislain Van Landeghem konden ontsnappen en zij zouden in deze volgorde de eindmeet overschrijden. De Nederlander Marcel Pennings won 2” later de spurt van de achtervolgers voor Louis Dierckx en Adri Duycker (Ned), 6e werd Ludo van Der Linden, 7e Isidoor Weemaes, de leider Marcel Sannen werd 8e, Louis Verreydt 9e, Ferdinand Peersman 10e, Ronny Bisschop 11e, Jan Van de Wiele 12e en Roger Verschaeve 13e. Rik Van Linden 14e en Ronny Schoep 15e deze twee hebben nog 33” moeten prijsgeven.

     

    01-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    30-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse zege in de Vuelta

    .
    Gert Harings

    De 1e rit in de Ronde van Spanje Almeria-Aguilas ging naar de Nederlander Gert Harings hij had 10” voorsprong op Eddy Peelman en 16” op Willy Planckaert nog een landgenoot Walter Godefroot werd 4e op 30”. Jacques Cadiou moest na een val op 25km van de streep de Vuelta met een hersenschudding verlaten.

    In het Nederlandse Geleen werd het criterium achter derny’s gewonnen door Peter Post 25 punten, 2.Theo Verschueren 20p. (door zijn zege in de 2e reeks), 3.Dieter Kemper eveneens 20p. 4.Jan Janssen 19p. 5.Jaap Oudkerk 16p.6.Wim Bravenboer 13p. 7.Albert Van Midden 11p.en 8.Ehrenfried Rudolph 5p.

    Uitslagen van de reeksen:

    1e reeks: 1.Post-2.Kemper-3.Bravenboer-4.Oudkerk-5.Janssen-6.De Wit-7.Van Midden-8.Verschueren en 9 Rudolph

    2ereeks:1.Verschueren-2.Post-3.Janssen-4.Kemper-5.Oudkerk-6.Van Midden-7.Bravenboer-8.Rudolph- Piet De Wit deed een val.

    Bij de liefhebbers was onze landgenoot Milo Cools 29p. de beste voor Jo Van Pol 28p-3.Evert Dolman 22p.-4.Dekkers 22p-5.Karel Delnoy 15p.-6.Firmin De Vleminck (Bel)15p.

     

     

    30-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België - Liefhebbers

    .
    Ernest Bens

    De zware rit Oostende –Ledegem was 156km lang, tot aan de beklimming van de Kemmel bleef het vrij rustig. Halfweg deze beklimming was het Rik Van Linden die aanviel, Peersman, Vande Wiele en Abbeloos schoven mee, maar in de afdaling kwam het tot een gedeeltelijke hergroepering. Het was te Wulvergem dat Ernest Bens ten aanval trok in het gezelschap van Ferdinand Peersman (opnieuw) en Herman Beysens en konden 1’ voorsprong nemen. Vijf renners gingen in de tegenaanval, leider Sannen, Dierickx, Rijpens, Van Puymbroeck en de Nederlander Duycker. Toen de vijf gingen aansluiten reden Bens en Beysens weg en won Ernest Bens met 4” voorsprong op Herman Beysens in wiens wiel Jan Vande Wiele 3e werd, Ferdinand Peersman werd 4e. Louis Dierckx werd 5e op 10” in zijn spoor volgden nog leider Marcel Sannen, Rudi Rijpens en Adri Duycker en Eddy Van Puymbroeck. Rik Van Linden won de spurt van het peloton voor August Herijgers dit op 33”.

    30-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    29-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruddervoorde

    .
    Herman Vrijders

    Met 100 waren ze te Ruddervoorde en hebben er een boeiende wedstrijd van gemaakt, het was vooral een strijd tussen Watney en Flandria, Herman Vrijders (Watney) behaalde zijn eerste seizoenszege na 154km had hij 35” voorsprong op zijn eerste achtervolgers. Eric Leman (Flandria) won de spurt voor de 2e plaats voor André Dierickx, Jos Abelshausen (twee ploegmaats van Vrijders), Maurice Dury (Hertekamp)en Johan De Muynck (Flandria).

    De proloog van de Ronde van Spanje te Alméria was voor de Nederlander René Pijnen die 5’22” deed over de 4.2km. Ferdinand Bracke met zijn 4e plaats is de eerste landgenoot.

     

    29-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan-Vignola

    .
    Marino Basso werd winnaar van Milaan-Vignola een wedstrijd over 245km die werd afgelegd in 5.10’ wat een gemiddelde van 47,4 km/uur is. Voor Basso is het zijn eerste zege van het seizoen. Nu had Eddy Merckx voor de start aan Basso beloofd indien hij hem kon aan de zege helpen het zeker zou doen en wat dus ook gebeurde, het was van zeer ver dat Eddy de spurt lanceerde. Door een onregelmatigheid op 250 meter van de streep werd Dino Zandegu van plaats 2 naar plaats 25 verwezen. Hierdoor wordt Patrick Sercu 2e, en Luigi Sgarbozza 3e. Albert Van Vlierberghe 4e, Georges Barras 6e en Raymond Steegmans 7e waren de andere Belgen in de toptien.
    Het moest er van komen Rik Van Linden wint de 4e rit Zottegem-Oostende 158km lang. Wie er niet meer bij is dat is Vic Peeters de Belgische kampioen die na een medische controle de start werd geweigerd hij verliet volledig ontredderd de rondekaravaan. Veel heeft deze rit niet gebracht en dus ging een gesloten peloton naar de wielerbaan van Oostende. Wel ontstond er heel wat herrie wegens een val bij het binnenrijden van de piste en werd besloten slechts een gedeelte binnen te laten. De tijd van de andere werd aan de poort opgenomen. Rik Van Linden was lichtjes voorop geraakt en gaf dit niet meer uit handen. Guido Van Sweevelt werd 2e, Luc tavernier3e. Sannen blijft leider en Rik Van Linden heeft de puntentrui, morgen is het rustdag.

     

    28-04-2011 om 21:13 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokere koers

    .

    Met 113 waren ze te Nokere voor 12 maal de lastige omloop af te leggen wat meebracht dat halfweg reeds heel wat renners opgaven. Na de gebruikelijke schermutselingen was het op 45km van de streep dat 13 renners wegreden, Johan De Muynck, Ben Janbroers (Ned), Ronny Van Marcke, Roger Rosiers, Jaak Deboever, Herman Vanspringel, Fonske Debal, Hubert Hutsebaut, Maurice Eyers, Englebert Opdebeeck, Eric Leman, Martin Vanden Bossche en Emiel Lambrecht. Janbroers kon het tempo niet aan en Vanden Bossche viel weg door pech. Het was vooral Herman Vanspringel die het tempo onderhield en op 7km van de streep alleen wegreed. Het groepje viel helemaal uiteen ,Vanspringel won met 30” voorsprong op Eric Leman, 40” op Maurice Eyers, 45” op Roger Rosiers, als 5e Alfons Debal op 55” , Englebert Opdebeeck 6e, Hubert Hutsebaut 7e, Ronny Van Marcke 8e, Emiel Lambrecht 9e,Harry Van Leeuwen (Ned) 10e, Johan De Muynck 11e en Jaak Deboever 12e. Voor de 13e plaats klopte Jaak Clauwaert op 1’30” de overige 12 renners.

    De 3e rit Wanfercée-Baulet – Zottegem bleef gesloten tot men in de omgeving van Zottegem kwam waar men nog 2 plaatselijke ronden moest afleggen. Het was Ferdinand Peersman die op een 30tal kilometers ten aanval trok, kreeg na 10km het gezelschap van een 8tal maar even later kwam alles opnieuw samen.

    Op het einde kwamen Gerry Catteeuw, Jan Vande Wiele, Ronny Schoep, Daniel Pauwels en de Nederlander voorop. V.C.Karel Van Wijnendaele had met Pauwels en Schoep 2 renners mee maar het was de Nederlender Adri Duycker die de bovenhand nam in de licht oplopende aankomststrook. Ronny Schoep werd 2e, Daniel Pauwels 3e, jan Vande Wiele 4e en Gerry Catteeuw vijfde. Op 10” was Rik Van Linden nog eens de rapste van het peloton. Marcel Sannen blijft leider.

     

    27-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderhoutem

    .

    Vertrokken met 93 en toegekomen met 16 dit is wat gebeurde te Denderhoutem door het zeer slechte weer. Wie er geen last van had was Herman Vander Slagmolen die kort na de start er al op uit trok en rond 20km het gezelschap kreeg Piet Hoekstra (Ned), Albert Van Vlierberghe, Willy Moonen en Jos Abelshausen. Vooraan viel na 50km Van Vlierberghe weg door pech, het was op dat ogenblik dat Noël Vanclooster in de tegenaanval ging met Paul Mathieu, Etienne Antheunis en Frank Ebo. Aan km 110 ging Noël Vanclooster er alleen vanonder voor een solorit van 55km en werd winnaar met 2’40” voorsprong op Jos Abelshausen en won Willy Teirlinck 5” later de spurt voor de 3e plaats voor Emiel Cambré, Herman Vander Slagmolen en Willy Moonen. 7e werd Tony Daelemans op 4’10” voor Leopold Vanden Neste en Paul Mahieu. Op plaats 10 hebben we Willy Van Malderghem met 4’55” achterstand. Voor plaats 11 op 5’25” versloeg Willy Donnie het “ganse peloton” , 12.Frans Staes, 13.Jean Ronsmans, 14.Etienne Antheunis, 15.Herman Flabat en 16e Victor Nuelant.

    Ronde van België Liefhebbers 2e rit Neerharen - Wanfercée-Baulet 136km en ook hier zeer slecht weer. Het was rond km 90 dat een groep van 20 renners wegreed, waaruit op 30km van de streep 6 renners, Marcel Sannen, Herman Beysens, Guido Van Sweevelt, Gerrie Cateeuw, Ferdinand Peersman en de Nederlander Dirk Groen ontsnapten. Op de Côte du Vilain ging Peersman nog eens, niemand scheen bekwaam om te volgen maar dan ging de 20jarige Herman Beysens er in één ruk naartoe. Ook Cateeuw waagde de sprong maar kreeg een lekke band. Dan gebeurde wat niemand verwachte Marcel Sannen ploegmaat van Beysens zette zich op kop en reed het gat dicht. Maar Sannen wist wat hij deed, kontroleerde en zette Beysens uit de wind, deze plaatste op 4km van de streep de beslissende demarrage won met 21” voorsprong op Sannen die Peersmaman versloeg voor de 2e plaats, Guido Vansweevelt werd 4e op 27” voor de Nederlander Dirk Groen. Sannen is ook de nieuwe leider voor de Nederlander Dirk Groen 2e en Guido Van Sweevelt 3e beiden met 21” achterstand.

     

    26-04-2011 om 06:48 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik-Bastenaken-Luik

    .

    Bij de bevoorrading te Vielsalm waren al de helft van de deelnemers wegens het slechte weer afgestapt, drie renners Wilfried David, Yves Hézard en Jos Spruyt hadden een voorsprong van 6 minuten. Het was op de helling van Wanne dat Merckx een 1e maal doortrok en nog eens 30 er de brui aan gaven. Tijdens de klim van de Stockeu op 93 km van de streep ging Eddy alleen op zoek naar de 3 leiders om in 15km de 6’ achterstand te overbruggen. Op de top van de La Bouquette op 43km van de streep had hij al 4’30” voorsprong op een groep die nog een 25tal renners telde, ooit is hier ook Jacques Anquetil aan een zegetocht begonnen. En toen gebeurde wat niemand zou durven denken, Georges Pintens ging in de achtervolging maar 20km verder op de Forges aan het standbeeld van Stan Ockers kreeg Eddy een klop van de hamer en was Pintens al tot minder dan 2’ gekomen iets wat nog nooit iemand anders had gekund. Op 3km van Rocourt kwam Pintens bij Eddy die enkel nog uit het wiel kwam om te winnen. Frans Verbeeck won op 4’51” de spurt voor de 3e plaats voor Gilbert Bellone en Tony Houbrechts. Dan volgde op plaats 6 Ferdinand Bracke met een achterstand van 5’51” en Joseph Bruyère 7e in de z.t. Raymond Delisle op 6’45” werd 8e en Felice Gimondi versloeg voor de 9e plaats op 6’54 een twaalftal renners.

    De Ronde van België voor liefhebbers ging vandaag van start met een rit in lijn en een ploegentijdrit deze telt echter niet mee voor het individuele klassement. De rit in lijn ging van Sint-Truiden naar Neerharen. De eerste ontsnapping kwam er van Jan Vande Wiele en de Pool Mikolajzyk maar heeft maar een 10tal kilometers stand gehouden. Te Neerharen moesten de renners over de noodbrug van de Zuid-Willemsvaart amper 2 meter breed en dit heeft het verloop beïnvloed. Hier was het dat Ferdinand Peersman ging maar  een lekke band besliste er anders over. Dan kwam de goede ontsnapping tot stand, vijf renners reden weg en even later ging de Nederlander Theo vander Loo in de tegenaanval maar slipte op het brugje dat er spekglad bij lag door de regen en lag het ganse peloton tegen de vlakte. Van die vijf was Luc van Goidsenhoven de snelste voor José van Ackere, Louis Verreydt, Hervé  Vermeeren en Willy Abbeloos. Op 50” won een ontgoochelde en nijdig op zijn stuur kloppende Rik Van Linden de pelotonsspurt voor August Herijgers, 8e Louis Dierckx, 9e Marc Verbeeck en 10e Theo Dockx. Na de middag wonnen de Dijlespurters (Marcel Omloop, Ferdinand Peersman, Ernie Roskam, Roger Verwimp, Rudi Rijpens en Gregoire Van Moer) met 6” de ploegentijrit voor WC De Netespurters en werden de Stoempers uit Leuven op 7” derde.

     

    25-04-2011 om 07:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    De laatste rit in de Ronde van het Baskenland:San Sebastian-Eibar over 162km werd gewonnen door José Ponton hij had 36” voorsprong maar werd gedeklasseerd, Cyrille Guimard die de spurt van het peloton won werd uitgeroepen als winnaar. De Ronde zelf werd gewonnen door Luis Ocana die 1’06” voorsprong had op Raymond Poulidor en 1’10” op Miguel-Maria Lasa. Eddy Peelman van de Fagor-Mercier ploeg eindigde op de 35e plaats als allerlaatste met 59’42” achterstand, hij won wel de Metas volantes. Guimard won het Puntenklassement, Ventura Diaz de Bergprijs en Bic was de beste ploeg.

    De Circuit de la Vienne (Frankrijk) 230km werd gewonnen door Pierre Martelozzo in 5.46’, 2e werd Christian Raymond, 3e Daniel Ducreux, 4e Jacques Botherel en 5e Enzo Mattioda. Te Sevignac was er een criterium van 122km hier was het François Le Bihan die won in de spurt voor Claude Mazeaud, op 1’ werd Serge Guillaume 3e.

    De liefhebbersklassieker Enschede (Nederland) – Munster (Duitsland) over een afstand van 204km werd een triomf voor de Nederlands: Piet van Katwijk won voor zijn landgenoten Cees Koeken en Fedor den Hertog, 4e werd onze landgenoot Luc Demedts. Van de 90 die vertrokken zijn er 25 aangekomen.

    Ook in Luxemburg gingen de Nederlanders met de zege naar huis, Jo Vrancken won te Bettembourg de G.P.Clemens hij had 2’56” voorsprong op Jos Weber (Oostenrijk) en K.Klinkers (Nederland)

     

    25-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    Vandaag stonden er 2 ritten op het programma een rit in lijn Pamplona-Tolosa over 137km en was het Miguel-Maria Lasa die zijn 3e ritzege behaalde hij had 26” voorsprong op Francisco Gabica, verder bestond de topvijf uit, Cyrille Guimard, Gabino Erenozaga en Santiago Lazcano.

    Tolosa-San Sebastian een tijdrit van 30km was een kolfje naar de hand van Luis Ocana die met liefst 50” voorsprong won voor Raymond Poulidor, de 3e Francisco Gabica die had al 1’55” achterstand en Miguel-Maria Lasa als 4e had 2’10” aan zijn broek en 5e was Jesus Manzanèque op 2’17”. Luis Ocana mag morgen met de leiderstrui aan de laatste rit San Sebastian-Eibar beginnen.

    De 170km lange Ronde van Gelderland voor liefhebbers werd gewonnen door Cees Swinkels die zijn medevluchter Jans Vlot “vlot” in een spurt met twee versloeg, zij hadden 1’06” voorsprong op de naaste achtervolgers waarvan Arie Hassink de snelste was voor plaats drie, 4e werd Peter Van den Donk en 5e Jules Bruessing.

    Roland Wiscour uit Habergy (prov.Luxemburg) die veel in het Groot Hertogdom Luxemburg rijd moest het in de G.P.Hubert Clement afleggen tegen Johny Back (Lux) en werd de Zwitser Othmar Huber 3e.

     

    24-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Georges Barras

    Geen koers voor de beroepsrenners vermits het morgen Luik-Bastenaken-Luik is. Voor de liefhebbers waren er een 5tal. In Gistel was Freddy Maertens de beste van 68 vertrekkers hij had liefst 1’40” voorsprong op Aimé Delaere ,Eddy Ronquetti , de Nederland Cees Priem werd 4e. In Gooik was men met 82 en versloeg Julien Van Geebergen zijn 3 medevluchters, Pierre Buslot, Gustaaf Hermans en Jean Van Horenbeeck. In Heusden won Jackie Declerck het van twee Nederlanders, Adri Van Opdorp en D.Aardoom. Te Xhendremael was het Georges Barras die al zijn 5e seizoenszege behaalde en vanaf volgende maand voor Eddy Merckx gaat rijden. En in Schelle was men 89 vertrokken om 110km te koersen hier won Eddy Van Hoof voor Ludo Van Stayen, Eddy Voet en Karel Sels de jongere broer van Ward werd 4e.

    24-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskenland

    Geen 3e ritzege voor Lasa het was de Fransman Bernard Labourdette die solo de 3e rit Logrono-Pamplona won met 1’09” voorsprong op zijn landgenoot Cyrille Guimard die Luis-Pedro Santamarina versloeg voor de 2e plaats. 12” later werd Ventura Diaz 4e voor Luis Ocana. Bernard Labourdette is ook de nieuwe leider.

    23-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Pijl

    .
    Al tijdens het eerste uur zat er het bovenarms op in de 35e Waalse Pijl, een 18tal renners verdeeld over enkele groepjes hadden een voorsprong van 1’30”. Met een formidabele inspanning op de Côte d’Ossogne verhinderde Herman Vanspringel een hergroepering en kreeg Jos Deschoenmaecker en Edy Schutz, alsook Roger De Vlaeminck, Joop Zoetemelk, Frans Mintjens en Walter Godefroot mee. Dat gaf 3 renners van Lomme en 3 van Schotte en 2 eenzaten. Een 30tal kilometers verder hadden zij al 8’ voorsprong. Aan km 189 ging Deschoenmaecker en kreeg De Vlaeminck mee die even later lek reed en te lang moest wachten op herstelling en Jos van Lomme alles moest geven. Ook Vanspringel en Mintjens reden lek deze laatste die als 7e zou eindigen werd na koers uit wedstrijd gezet om een wiel uit een wagen van een andere sportdirecteur te hebben gekregen. Op de muur van Thuin had Jos nog steeds 1’45” voorsprong maar dan begon Frans Verbeeck mee jacht te maken wat fataal werd voor Zoetemelk. Op 1km van de streep had Jos nog voldoende voorsprong keek achterom en zag enkel wagens maar niet dat Verbeeck en De Vlaeminck naderden. Uiteindelijk won Roger De Vlaeminck voor Frans Verbeeck en moest Jos Deschoenmaecker als 3e nog 6” prijsgeven.4e werd Joop Zoetemelk op 1’13” en 5e Walter Godefroot dit op 4’45” en Herman Vanspringel 6e op 5’31”, Edy Schutz schuift van plaats 8 naar 7 dit op 6’28” hij kwam samen met Frans Mintjens over de streep. Voor Englebert Opdebeeck was er een 30e plaats.

    22-04-2011 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!