Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    12-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    Derde ritzege voor Eddy Peelman die de stand België- Nederland op 6-5 brengt. De rit is vrij rustig verlopen met een massaspurt tot gevolg. Na 15km had men de 1e col het was Zoetemelk die als 1e doorkwam op de Alto de Ayurdin (3e cat). Bij km 62 ging een heel pak renners tegen de vlakte waarbij de Spanjaard Enrique Sanchidrian ernstige verwondingen opliep en voor verzorging naar het ziekenhuis werd gevoerd. Aan de voet van de Alto de San Cosmo (2e cat) was er een schuchtere poging van Lasa maar was het Fuente die als 1e doorkwam. Wat betreft de 2 volgende cols de Alto de la Munecas (2e cat) en de Alto de la Montana (3e cat) was het telkens Zoetemelk die als 1e de top bereikte. Wat de eindspurt betreft liep het op 300meter van de streep nog bijna mis toen het peloton bijna een verkeerde weg werd opgestuurd. Hierdoor was Eddy Peelman bij het opdraaien van de piste in 8e stelling geraakt. M.M. Lasa werd 2e, Gerben Karstens 3e. Ferdinand Bracke blijft leider.

    In Italië won verrassend Virgnio Levati van de Salvarani ploeg de Coppa Bernocchi een wedstrijd van 218km hij versloeg er Patrick Sercu 2e, Wilmo Francioni 3e, Felice Gimondi 4e, Eddy Merckx werd 7e en Jos Spruyt 16e. Op 6’40 kwamen ook Guido Reybroeck en Georges Pintens over de meet.

    In de Vredeskoers neemt de Oostduitser Dieter Mickein de macht, hij wint de 6e rit en wordt de nieuwe leider. Na 50km van de rit Berlijn-Cottbus reden een 20tal renners weg en was de leider Balduzzi niet mee met deze groep die aan de streep 4’ voorsprong had. Pech was er voor onze landgenoot Marcel Omloop die op de piste ten val kwam. Ook Marc Demeyer 6e en Theo Fierens 10e zaten mee vooraan.

    Dieter Mickein heeft nu 20” voorsprong op de winnaar van verleden jaar Ryszard Szurkowski.

    In de Olympia’s Ronde van Nederland blijft op de voorlaatste dag Cees Priem nog steeds leider. De ritzege was voor Klaas Balk die in de 6e rit Hellendoorn-Wieringen Adri Duycker2e , Fedor den Hertog 3e, Arnold Voogt 4e en Nico Vermeulen 5e voorafging.

     

    12-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne

    .

    Voor de Omloop van de Westkust te De Panne kwamen 63 aan de start voor 1 grote en 4 kleine ronden. De ontsnapping die het langst stand hield was deze van Eddy Verstraeten, Daniel Verplancke en de Nederlander Richard Bukacki die echter wegens een val opnieuw zou verachteren. Te Proven hadden onze 2 leiders reeds een voorsprong van 7 minuten, maar deze begon redelijk rap te verminderen, te Izenberge was het nog 5’. Een 8tal renners kwamen aansluiten maar het was vooral door toedoen van Leman en De Vlaeminck dat er een hergroepering kwam. Tijdens de plaatselijke ronden konden 18 renners wegrijden en zouden ook voor de zege spurten. Roger De Vlaeminck won voor Gustaaf Van Roosbroeck en Pieter Nassen. Op 32” won Eric Leman de spurt voor de 19e plaats.

    12-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    11-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bracke leider

    Ferdinand Bracke wordt leider in de Vuelta na de zware bergrit Bilbao-Vitoria met de beklimming van 2 cols van 1e cat. Reeds na 18km was er een eerste aanval van 11 renners waarbij onze landgenoot Ebo en de Nederlanders Van Katwijk en Dolman. Bij km 46 kwam Ocana op zijn eentje aansluiten en ook Bracke en enkele anderen kwamen even later bij de leiders. Zowel op de Puerto de Orduna als op de Puerto de La Herrera kwam Ocana als 1e door. Het was tijdens deze laatste klim dat 4 renners zich konden afscheiden:de Spanjaarden Ocana en Martos, de Nederlander Wim Schepers en onze landgenoot Ferdinand Bracke. Op 4km van de top reed Ocana van zijn 3 medevluchters weg en won de rit met 2’01” voor Wim Schepers, Ferdinand Bracke en Antonio Martos. Van de eerste achtervolgers op 7’13”won de Luxemburger Johny Schleck de spurt voor de 5e plaats, Jan van Katwijk werd 10e op 7’25”.

    3e Belgische zege in de Vredeskoers, in de 5e rit Szecsin (Polen) die hen naar Berlijn (DDR) bracht was het Marc Demeyer die zijn twee metgezellen versloeg. Alhoewel het weer uiterst warm was hebben de renners er een flink tempo op nagehouden. Bij een eerste ontsnapping was Jan Vande Wiele mee maar ver heeft deze vlucht niet gedragen. Rond km 80 was het de Rus Nielubin die alleen wegreed nam tot 1’30” voorsprong maar later het gezelschap kreeg van de Hongaar Gera en Demeyer. Bij het binnenrijden van de piste nam Marc enkele lengten voorsprong en behield die tot aan de meet, Vladimir Nielubin werd 2e en Imre Gera 3e, op 15” won de DDR-renner Bernd Knispel de spurt van het peloton. Voor de start hadden onze landgenoten wenend afscheid genomen van Ludo Van Der Linden. Pechvogel van de dag was Guido Van Sweevelt hij kwam 15km voor het einde ten val toen er wat verwarring was door het voorbij rijden van de volgwagens, werd vlug geholpen door Acou wiens auto nog werd aangereden. Enkele kilometers verder verloor Guido nog zijn ketting zodat van weerkeren nu geen sprake meer was.Leider blijft de Italiaan Balduzzi.

    In Nederland won Ben Juriaans in de Olympia’s Ronde van Nederland de 5e rit Arnhem-Hellendoorn na 161km versloeg hij zijn 2 medevluchters Hans Koot en Cees Bal, op 6” werd Popke Oosterhof 4e voor Jan Aling. Cees Priem is de nieuwe leider.

     

    11-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lutlommel en Templeuve

    .

    De inrichters van Templeuve kregen slechts 37 renners aan de start om de 187km af te leggen. Veel aanvalslust was er niet bij de renners. Een drietal: Roland Van De Rijse, Guiot en Albert Van De Moortele waren de enigen die even voorop reden in de grote ronde van 82km. Het was rond km 110 dat De Geest, Teirlinck en Buysse wegreden en kregen Eyers en Mahieu me als helpers van Verbeeck die even later ook zou aansluiten en nog 6 andere meebracht. Maar op 20km van het einde trok Frans Verbeeck er alleen vanonder om met 1’19” te winnen voor Maurice Eyers, Alain Santy, Dirk Baert,Willy De Geest, Pol Mahieu, Willy Vanden Eynde, Robert Mintkiewicz, Willy Teirlinck en Ernie Deblaere. De 2 renners die vooraan hadden moeten loslaten Ronny Van Marcke 2’ en Etienne Buysse2’30” werden nog 11 en 12.

    Ook in Lutlommel hebben de Watneys de wedstrijd beheerst, uit de kopgroep reed een sterke Englebert Opdebeeck weg, en werd nog enkel bijgehaald door zijn ploegmaat Raf Hooyberghs die de wedstrijd won zij hadden 8” voorsprong op acht achtervolgers. Hiervan won Jean Ronsmans de spurt voor Flor De Bree (Ned), Richard Bukacki (Ned), Mat Gerrits (Ned), Frans Staes, Fernand Van Rymenant, Willy Moonen en Daan Holst (Ned)

     

    11-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    De renners hadden het vandaag niet gemakkelijk in de Vuelta, eerst een zware bergrit met 3 cols en daarna nog een rit tegen het uurwerk. Wat betreft de bergrit daar kreeg we een verrassende winnaar namelijk Gerben Karstens die de stand Nederland-België op 5-5 brengt. Voor ons was de rit slecht gestart met de opgave na enkele kilometers van Roger Rosiers hij had last van maag-en darmstoornissen. Buiten enkele schuchtere pogingen begon het gesloten peloton aan de 1e col van de dag de Alto de Iciar (3e cat) waar de Fransman Désiré Letort als 1e doorkwam voor Joop Zoetemelk ,Cyrille Guimard en José-Antonio Gonzales-Linares volgeden op enkele meters in de afzink kwam het tot een hergroepering . Op de Alto de Rigoita (3e cat) was het Joacquim Galera die als 1e boven kwam voor Jesus Aranzabel en Jean-Pierre Genet. Ook op de 3e col de Alto de Andra Mari (2e cat) kwamen dezelfde 3 renners in deze volgorde boven, waar Genet voor de 3e plaats nog net uit de greep bleef van 4 achtervolgers. Galera die alleen was voorop gebleven werd op 15km van de meet ingehaald. Nog een laatste poging van Danguillaume, Erenozaga, Labourdette en De Witte strandde op 10km van de finish en werd het uiteindelijk een massaspurt waar Karstens dus won voor Guimard, Dolman, Godefroot, Lasa, Peelman, Krekels,Letort, Loysch en sluit Vianen de top10 af. Al was de tijdrit slechts 2,6km lang toch verspeelde leider Tamames 16e op 11”9 zijn trui aan M.M.Lasa deze was 2e geworden achter J.A.Gonzales-Linares, liefst 4 Nederlanders plaatsten zich in de toptien: 3e René Pijnen, 4e Wim Schepers, 6e Joop Zoetemelk en 10e Gerben Karstens, Walter Godefroot als 14e was eerste Belg. 

    Te Chieti (Italië) won Gimondi een criterium van 77km hij had 37” voorsprong op Franco Bitossi en 49” op de 3e Donato Giuliani.

    In Valkenburg-Oploo de 4e rit in de Olympia’s Ronde van Nederland moest onze landgenoot August Herijgers zich tevreden stellen met de 2e plaats, winnaar werd Marcel Pennings, Piet van Stralen was de 3e renner op het podium., 4e was Jan Spetgens en 5e Klaas Balk. Cees Koeken blijft leider.

    In de Vredeskoers genieten de renners van een dag rust die welkom zal zijn,in de 4 reeds verreden ritten op Pools grondgebied hebben zij de 600km afgelegd aan een gemiddelde van 46,3km/uur. Lucien Acou heeft zijn jongens al om 6uur gewekt om een 2tal uren te gaan fietsen. Op de middag zijn zij een fabriek die hen patroneert gaan bezoeken. Acou maakt na het wegvallen van Ludo Van Der Linden Jan Vandewiele kopman. Morgen gaat men richting DDR.

     

    10-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fayt-le-Franc

    .

    Na Van Schil (8/5 Drogenbos), Deschoenmaecker (9/5 Betekom), Vanspringel (9/5 Boorsem) was het weer een Molteni Julien Van Lint die te Fayt-le-Franc met de zege ging lopen. Deze wedstrijd kreeg vanaf 1970 de naam”Memorial José Samyn” naar de renner die de 1e editie in 1968 won. Het jaar daarop tijdens een criterium te Zingem op 25/8/’69, waar hij met Vic van Schil vooruit reed in aanraking kwam met een toeschouwer en op Zaterdag 30/8/’69 overleed aan de gevolgen van die val. Zingem heeft ook aan een tweede renner het leven gekost, bij het naar huis rijden is Jos Mathy te Lettelingen bij ons beter bekend onder de naam Petit-Enghien op een boom gereden en overleed ter plaatse. Jos liet een echtgenote en 2 kindjes Patrice 3 jaar en Bernard 2 jaar achter. Kort nog iets over de wedstrijd 3 maal heeft Van Lint aangevallen en de 3e aanval was de goede. Etienne Sonck werd 2e op 20” en Ronny Vande Vijver 3e.

    10-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    In de Vuelta komen de Nederlanders door de winst van Gerard Vianen terug tot 4 tegen 5 voor de Belgen. De 10e rit van Pamplona naar San Sebastian was slechts 120km met aankomst op een piste. Buiten enkele schuchtere ontsnappingspogingen viel er in deze rit niet veel te beleven. Iets voor het binnenrijden van de wielerbaan was het Vianen die wegsprong en 50 meter nam. Bij het binnenrijden van de piste waren het er nog 10, en op de meet was 1 lengte genoeg om te winnen. Cyrille Guimard werd 2e, Gerben Karstens 3e, Walter Godefroot 5e en Roger Loysch 9e. Tamames blift leider.

    Een val van Willy Van Malderghem op de Kemmel in de 1e halve rit op de laatste dag en een falende koerstactiek heeft hem bijna zeker de eindzege gekost. Het was aan de voet van de Kemmel dat De Vlaeminck een aanval plaatste Van Malderghem scheen bij machte te zijn om aansluiting te krijgen maar slipte in de bocht na de klim. Hij was gewond aan dij en been had een kapotte fiets, wisselde met Pol Mahieu, ondertussen waren er al een 20tal renners voorbij waarbij Frans Verbeeck. Frans deed onderweg wel geen kopwerk maar had toch beter ook bij Willy gebleven. Verbeeck won wel voor Willy Teirlinck en dan 3 Fransen, Yves Hézard, André Mollet en Alain Santy. De Vlaeminck komt aan de leiding met 53” op Van Malderghem.

    De 2e halve rit Duinkerken-Duinkerken was 76km maar veel meer dan in gesloten gelederen rondrijden was er niet bij. Pas op 5km van het einde was er de 1e poging met Theo Verschueren, Willy Vanden Eynde, Barry Hoban, Gustaaf Van Roosbroeck en Jaak De Boever maar zij kregen geen vrijheid evenmin als Harry Van Leeuwen en Lucien Aimar die het iets later probeerden. Het was de Brit Barry Hoban die de spurt won voor zijn ploegmaat Robert Mintkiewicz en Roger De Vlaeminck, Van Malderghem werd 37e, Willy Vanden Eynde 42e en Englebert Opdebeeck 46 e. In de eindstand gaat Roger De Vlaeminck met 1’ voorsprong Willy Van Malderghem vooraf en is de Duitser Jürgen Tschan 3e. Englebert Opdebeeck werd 35e en Willy Vanden Eynde 52e.

    Ook de Ronde van Romandië eindigde met 2 korte ritten over telkens 90 km. In de voormiddag was het leider Motta zelf die de beslissing uitlokte en met 7 andere naar Lugano reed en er ook de rit won voor Guerrino Tosello, Francis Ducreux, Willy Vanneste, Wladimiro Panizza, Antonio Salutini, Erik Pettersson en Gilbert Bellone.

    Na de middag was het een criterium dat werd gewonnen door Tomas Pettersson voor Albert Fritz en Sivano Schiavon, Rinus Wagtmans, Patrick Sercu, Motta en de rest van het peloton. Ole Ritter en Diego Moser gaven er nog de brui aan. In de eindstand had Motta 50” voorsprong op de nr 2 Antonio Salutini en werd Willy Vanneste in dezelfde tijd 3e. Lucien Van Impe won de bergprijs.

    In Frankrijk werd te Henon het Critérium Harmel gewonnen door Francis Campaner hij had na 110km 1’12” voorsprong op Eric Leman en werd Eddy Marckx 3e op 2’.

    In de Vredeskoers is de euforie bij de Belgen omgeslagen in diepe droefenis de winnaar van de 2e rit Ludo Van Der Linden zou na zijn zege positief zijn bevonden. Het kwaad zou gebeurd zijn door de neusdruppels die hij had meegebracht vanuit België om zijn ademhaling te vergemakkelijken hebben sporen achtergelaten in zijn urine. Ook het tegenonderzoek gaf dezelfde uitslag. Slechts 1 uur voor de start van de 4e rit werd beslist dat Ludo niet mocht starten maar niet op grond van doping maar wel wegens gebruik van zekere geneesmiddelen die niet toegelaten bestanddelen bevatten. De zege in de rit verreden tussen Miedzyrzecz en Sczecin was voor de Italiaan Franco Balduzzi die ook leiderstrui overneemt van zijn landgenoot Ongarato. 1e landgenoot was Theo Fierens op plaats 19.

    De 3e rit in de Olympia ronde was voor Gerrie Kneteman die met 18” voorsprong de rit van Bladel naar Valkenburg over 167km won, 2e werd Adri Duyker, 3e Mathieu Pustjens op 22”, 4e Jan Spergens en 5e Henk Poppe. Cees Koeken blijft leider.

    Weer een Belg op het podium in Luxemburg waar te Ettelbrück René Fogen 40” achterstand heeft op de winnaar Robert Treis (Lux) en wordt de Nederlander J.Geldens 3e

    09-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekom en Boorsem-Kotem

    .

    De Belgische inrichters krijgen het wat betreft deelnemers erg te verduren te Betekom voor de 12e Omloop van het Hagenland kwamen slechts 39 renners zich aanbieden. Toch werd een boeiende wedstrijd door een aanval in de 1e grote ronde van Etienne Antheunis, Albert Van De Moortele en Michel Coulon na 75km hadden deze renners reeds 4’ voorsprong. Na een vlucht van 120km werden ze opnieuw gegrepen. Dit was het moment dat Herman Vrijders en Tony Gakens wegreden zij kregen het gezelschap van Jos De Schoenmaecker en Jos Huysmans ook Vic Van Schil kwam in de volgende ronde aansluiten. Vrijders viel door bandbreuk vooraan nog weg en was het voor Gakens onbegonnen werk tegen 3 Molteni’s. Jos Deschoenmaecker won uiteindelijk met 30” voorsprong op Tony Gakens, Vic Van Schil en Jos Huysmans. De ongelukkige Herman Vrijders op 1’ kon toch nog zijn 5e plaats behouden en had nog 15” over op Noël Vanclooster die ook alleen binnenliep.

    Nog minder renners te Boorsem-Kotem daar werd gestart met 25 renners wie er ook opnieuw als individuele renner is gestart was Valère Van Sweevelt hij was ook de 1e aanvaller maar stopte na 100km. Het was Roger Swerts die de eerste serieuze aanval plaatste en het gezelschap kreeg van André Doyen en Jos Van Beers. Zowel Swerts als Doyen kregen bandenpech uit een achtervolgend groepje reed ook  Herman Vanspringel lek op de plaats waar Swerts nog stond. Dit duo heeft dan weer vlug de aansluiting kunnen bewerken. Uiteindelijk viel de beslissing toen Vanspringel na een mislukte poging van Swerts er vandoor ging en enkel Raymond Steegmans kon hem volgen. Herman verschalkte in de laatste km de snelle Raymond en won met 30 meter voorsprong. Jos van Beers die Lucien Willekens versloeg werd 3e op 1’45. Nog een rappe man Roger Jochmans won op 1’50” de spurt voor de 5e plaats voor Gerard Harings, Roger Swerts, Tony Daelemans, Willy Moonen en met Frans Brands is de top10 volledig. 21 renners van de 25 die waren gestart reden de wedstrijd uit, André Doyen die vooraan door pech was weggevallen werd 20e.

    Voor de liefhebbers was er te Meerbeke-Ninove de Omloop der Vlaamse Gewesten die een vrij boeiende wedstrijd is geworden en waarvan Michel Pollentier de uitblinker was maar zich met een 3e plaats moest tevreden stellen. Het was André Peirsman die de spurt van de kopgroep won voor Willy Van Mechelen en de voornoemde Pollentier, 4e werd Louis Verreydt, 5e Pierre Buslot, 6e Freddy Maertens, 7e Eric Rossel, 8e Luc Van Goidsenhoven, 9e Herman Beysens en 10e Luc Pratte.

     

    09-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Wedstrijden

    Voor de profs waren er 2 wedstrijden in België, Drogenbos en de Ronde van West-Vlaanderen te Assebroek deze laatste had wel met wat pech af te rekenen rond 11 uur kreeg men telefoon dat verschillende renners vastzaten op de autosnelweg. Daar om 12uur deze nog niet waren toegekomen heeft men dan de 40 andere maar laten starten. Heel veel heeft deze wedstrijd niet om het lijf gehad, de beslissende ontsnapping viel bij het begin van de 2e plaatselijke ronde, Jaak Clauwaert, Roger Cooreman en Herman Vrijders geraakten voorop en mochten ook voor de zege spurten en kwamen in deze volgorde over de streep.

    Ook in Drogenbos was het een mager beestje wat betreft deelnemers daar waren er nog 10 minder dan in Assebroek. Door de warmte was er ook niet veel strijdlust bij de renners, de beslissende ontsnapping viel in de 2e plaatselijke ronde toen 13 renners wegreden. In deze kopgroep viel de latere winnaar nog plat, kon even later zijn plaats opnieuw innemen dank zij Guido Reybroeck (Salvarani) die hem een ander wiel gaf. Na een poging van De Muynck en Van Lint was het Van Schil die gesteund door zijn ploegmaats van Molteni alleen naar de overwinning reed. Zijn ploegmaat Herman Vanspringel werd op 2’45” tweede, Eddy Goossens versloeg voor de 3e plaats Jos Spruyt op 3’10”. Op plaats 5 hebben we Johan De Muynck deze had al 9’05” achterstand, 6e Willy Moonen 9’20”, 7e werd José Sersté op 9’31”, verder in de top10 hebben we nog 8e Herman Vander Slagmolen, 9e Leopold Vanden Neste en 10e Julien Van Lint.

     

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .

    Tot de 9e rit hebben de Spanjaarden moeten wachten om een eerste ritzege in hun Vuelta te behalen, Agustin Tamames zorgde hiervoor en deed dat zo goed dat hij ook de leiderstrui er bij nam. De renners vertrokken in Jaca moesten 3 cols (3e cat) bedwingen om na 175km Pamplona te bereiken. Na enkele schuchtere pogingen kwam rond km 40 de ontsnapping van de dag op gang, het was Manuel Galera die zijn kans waagde en een 20tal renners meekreeg, enkele kanshebbers hebben de trein wel gemist, daar bij leider Pijnen en zijn ploegmaat Ocana, ook Cyrille Guimard had zich laten verrassen zij zouden uiteindelijk met meer dan 5’ achterstand de eindstreep bereiken. Favorieten die wel mee waren zijn, Zoetemelk,Bracke en Wolfshohl. Op de Alto de Albar was het Tamames die 1e boven kwam,op de Alto de Lerga was het Zoetemelk en Wilfrief David op de Puerto de Perdon. Aan de streep was de top5: 1.Tamames, 2.Lasa, 3.Wim Schepers, 4.Gérard Vianen en 5 J.P.Danguillaume. Na de aankomst was er nog een tegenvaller voor Zoetemelk, na een klacht van de Spanjaard Luis Balague die de hulp had ingeroepen van een fotograaf werd bewezen dat Zoetemelk in de 7e rit door zijn ploegmaat Evert Dolman werd geholpen. Zo zakt Joop in de rangschikking van 3 naar 5 en komt Balangue van 11 naar 9.

    Na de proloog behaald Charly Grosskost vandaag zijn 2e zege in de 4daagse van Duinkerken in de op 1 na langste rit. Met 5 (Jean-Marie Leblanc,Maurice Eyers, Emile Bodart, Dirk Baert en Jean-Claude Daunat)zijn ze er na 40km weggereden en hadden rond de 100e km reeds 4’45” voorsprong maar werden uiteindelijk opnieuw gegrepen. Bij het naderen van Duinkerken waren het Charly Grosskost en Paul Mahieu die een lichte voorsprong namen, met 15” kwamen zij in deze volgorde over de streep. Door de groepsspurt om de 3e plaats te winnen nam Roger De Vlaeminck 2” bonificatie. Willy Van Malderghem blijft wel leider.

    In de Ronde van Romandië heeft Gianni Motta de macht gegrepen hij won de rit en werd leider. Het was na 80km tijdens de afdaling van de Col du Papillon dat Motta ten aanval trok met in zijn zog deze acht Zilioli, Salutini, Urbani, Moser, Vanneste, Nassen, Galdos en Ritter deze laatste zou zich nog laten uitzakken om Sercu te helpen. Vooraan viel Galdos door pech nog uit de kopgroep weg. De overmacht van de Italianen was te groot, onze landgenoot Pieter Nassen kon het juist niet halen, 3e werd Zilioli, 4e Salutini, 5e Moser, 6e Urbani en 7e Willy Vanneste.  

    De in België geboren en wonende Nederlander Jos Van Beers won in Nederland het criterium van Capelle a/d IJssel waar 35 renners waren gestart voor 110 ronden van 1km. Reeds in de 8e ronde reden zes renners weg zij zouden beslag leggen op de eerste zes plaatsen. 1.Jos Van Beers won in een tijd van 2.43’ en versloeg de Australiër Tony Kelliher in een spurt met twee. Van de 4 naaste achtervolgers won op 15” de Vaderlandsloze Marian Polansky de spurt voor Jan Serpenti, Dieter Kemper en Gerard Van Der Winden. Vanaf Gert Harings op plaats 7 waren de renners gedubbeld, 8e was Ben Janbroers, 9e Daan Holst en met Piet De Wit sluiten we de top tien af.

    Tweede zege op rij voor de Belgen in de Vredeskoers, in de 3e rit Milzyn-Poznan over 170km nu was het Marcel Omloop die won in een massaspurt aangetrokken door Van Der Linden, Ludo Van Staeyen was 8e en Theo Fierens vinden we op de 20e plaats, ook de andere Belgen eindigden in het peloton.

    In de Olympia’s Ronde van Nederland werd vandaag een rit in lijn Breda-Bladel en een ploegentijdrit te Bladel verreden. In de rit in lijn was na 112km Piet van Katwijk de beste voor Toine Van den Bunder, Roy Schuiten, Karel Delnoy en onze landgenoot Gregoire Van Moer.

    De Ploegentijdrit was voor Ketting-Didam zij deden 33’22” over de 26km en hadden 13” voorsprong op Caballero-’s Gravenhage en 16” op de3e Amstel-Amsterdam. Cees Koeken blijft leider.

    Weer een ereplaats voor onze landgenoot Roland Wiscour in Luxemburg waar in de gelijknamige stad  Jean Becker won met 1’03” voorsprong op Roger Gilson en Wiscour.

     

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta - 4 Daagse van Duinkerken

    .

    Walter Godefroot behaalde vandaag zijn 2e ritzege in deze Vuelta en wordt het België 5 Nederland 3 maar zijn het wel de Nederlanders die met Pijnen nog steeds de leider in huis hebben. De ontsnapping van de dag werd gebracht door een spurter, de Spanjaard Ramon Saez begon na 22 van de 211km die men moest afleggen tussen Balaguer en Jaca aan een solovlucht. Het peloton liet begaan zodat hij na 65km reeds 9’ voorsprong had en deze nog tot 12’25” verhoogde dit na 100km het was tevens zijn maximum voorsprong. Een 6tal kilometers verder moest de Puerto de Monrepos (1e cat) worden beklommen het was de enige col in deze rit hij kwam er wel nog als 1e boven maar toen volgde Georges Chappe slechts op 1’ en kwamen zij in de afdaling samen maar volgde ook het peloton nog een 70 man sterk op geringe afstand. Op 5km van de streep werden de twee gegrepen en was her Ronald De Witte die een strak tempo aanhield, en zijn ploegmaat Walter Godefroot het afmaakte. Cyrille Guimard werd 2e, Domingo Perurena 3e, Julian Cuevas 4e, Miguel-Maria Lasa 5e en dan 5 op een rij 5 voor Nederland, Gerben Karstens, Jan Krekels, René Pijnen, Harry Steevens en op 10 Evert Dolman. De aanvaller van de dag Ramon Saez werd 39e, maar werd wel leider in de vliegende spurten.

    Straf wat de volgende zondag 22 jaar wordende en slechts 5 weken prof, Willy Van Malderghem vandaag presteerde in 4daagse van Duinkerken. Er moesten 2 ritten worden verreden en hij won ze allebei en werd ook nog eens leider. Nu is het wel zo dat Roger De Vlaeminck die leider was in deze rit liefst 3 maal van de fiets moest wegens een lekke tube waarvan tweemaal binnen de 8km. En toen Roger uiteindelijk opnieuw zijn plaats in het peloton had ingenomen was men niet geneigd hem een handje toe te steken om de achtervolging op Willy op gang te brengen. Een tegenaanval van een 13tal renners werd rap in de kiem gesmoord door de Watneys, op dat ogenblik gingen Jurgen Tschan en Gérard Briend en was Maurice Eyers als waakhond mee, zij kwamen tot op 40” maar dan vielen Tschan en Eyers weg wegens bandbreuk. Van Malderghem won na een solorit van 80km voor Briend en werd zijn ploegmaat Eyers 3e en Tschan 4e. De tijdrit in Valenciennes was 10,4 km deze legde Willy Van malderghem af in 12’34”07 wat 2” sneller was dan Charly Grosskost, Barry Hoban op plaats 3 volgde op 10”, met 11” achterstand was Roger De Vlaeminck 4e, en als 5e hebben we nog een landgenoot Noël Vantyghem op 15”. In de Ronde van Romandië was er de 3e rit Pruntut-Fribourg over een afstand van 200km. Na 33km reden 3 Italianen (Salutini, Schiavon en Fabbri) weg konden een maximum voorsprong van 6’30” bijeen rijden maar na een vlucht 108km werden ze opnieuw gegrepen. Na de hergroepering was het onze landgenoot Georges Pintens die met 2 Italianen ten aanval trok maar Sercu liet niet begaan. Maar de goede ontsnapping werd op 25km van de streep op gang gebracht door André Poppe nog 11 andere waaronder leider Sercu glipten mee. Rinus Wagtmans verschalkte zijn medevluchters maar op 100meter van de streep was het Marcello Bergamo die hem voorbij reed, Wagtmans werd nog 2e, André Poppe 3e, Pierre Rivory 4e, Carlo Chiappano 5e en Jean-Claude Genty 6e.allen in dezelfde tijd als de winnaar. Op 7” versloeg Romano Tumellero Patrick Sercu voor de 7e plaats maar blijft in de stand diezelfde Tumellero met 17” voor en staat Franco Bitossi met 20” achterstand op plaats 3.

    Nieporet-Wloclawek 162km lang is de 2e rit in de Vredeskoers na de puike prestatie van gisteren hebben de Belgen het opnieuw goed gedaan en was ritwinst van Ludo Van Der Linden hun beloning. Nochtans was zijn bedoeling voor Omloop of Fierens de spurt aan te trekken. Ludo was daarvoor op 10km van de streep zich vooraan in de groep komen zetten. Op 7 à 8 km van de streep wou hij zichzelf eens testen en sprong weg met het gekende gevolg. Dat er gans de dag hard werd gereden wordt bewezen doordat de renners in de eerste twee uur een gemiddelde haalden van 50km. Voor België is deze zege de 37e in 300 ritten die werden verreden in de Vredeskoers. De winnaar van gisteren Franco Ongarato werd 2e op 14” en blijft ook leider, Marcel Omloop kon zich als 5e plaatsen.

    In Nederland is vandaag de 1e rit van de Olympia’s Ronde van Nederland verreden deze was 160km lang met start in Amsterdam en aankomst te Breda. De zege was voor Cees Koeken die zijn 2 medevluchters Cees Priem en Fedor den Hertog versloeg, op 27” werd Wil Luppers 4e en Wim Jansen 5e.

     

    07-05-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    06-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bredene

    Veel koersverloop hebben de 63 renners niet gebracht te Bredene waar 11 ronden moesten worden afgelegd. Eerste pechvogel en opgever is de man uit mijn buurt Tony Daelemans (Humbeek) die momentaal als individuele koerst. Het was in de 8e ronde dat de beslissing is gevallen, 16 renners reden weg en het waren de Molteni’s die alles controleerde. Het was op het einde dat Vic Van Schil wegreed en met 8” voorsprong won voor Eddy Goossens, 3e werd Albert Van Vlierberghe, 4e Ronny Van De Vijver en 5e Fernand Hermie. Michel L’Hoest was de enige renner die vooraan had moeten afhaken en werd 16e op 1’10”.

    06-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .

    In de Vuelta brengt België de stand op 4 tegen 3 voor Nederland nu is het Walter Godefroot die te Manresa wint. Met 97 zijn ze vertrokken in Barcelona voor een bergrit van 197km over 2 cols van derde, 2 van tweede en 1 van eerste categorie. Joop Zoetemelk kwam zowel op de Alto de La Pulle 2e cat. als op de Alto de Navarcles 3e cat. als 1e door en op de Collado de Estenales 2e cat. en de Alto de Els Gaus 3e cat. was hij telkens 3e en wordt aldus leider in het bergklassement. In de rit zelf zijn er geen noemenswaardige aanvallen geweest zodat men met een groep van 49 naar de eindstreep reden. Het was Ronald De Witte die zich op 3km van de meet aan de leiding zat en nam op 600m van de streep Wilfried David over met het gekende gevolg. Na Godefroot werd Cyrille Guimard 2e, Domingo Perurena 3e,José Gomez Lucas 4e, Miguel Maria Lasa 5e, Antonio Martos 6e,leider René Pijnen 7e, Evert Dolman 8e, Wim schepers 9e en Julian Cuevas 10e.

    In de 4daagse van Duinkerken heeft Roger De Vlaeminck weerwraak genomen voor zijn verlies van gisteren. De eerste aanval in deze rit van Cambrai naar St.Quentin werd opgang gebracht na 75km door Jos Abelshausen die er vandoor ging met Michel Perin, Roland Berland, Paul Mahieu, Raymond Riotte en Frans Kerremans en hadden 25km verder hadden zij al 4’05” voorsprong. Elf renners gingen in de tegenaanval en daarachter kwam nog een groep van 21, aan km 117 waren de leiders ingehaald door de 2 groepjes. Opnieuw was het Abelshausen die aanviel waardoor er nu 15 aan de leiding kwamen waaronder Englebert Opdebeeck, later kwamen ook Frans Verbeeck en Barry Hoban erbij, ook Grosskost, Roger De Vlaeminck en Gustaaf Van Roosbroeck konden nog aansluiten. Er volgde een spervuur van demarrages waar vooral Ronny Van Marcke de bezieler was. Toen Maurice Eyers wegreed was het weer Van Marcke die meekon en op een helling Eyers achterliet. Dat was het moment dat De Vlaeminck aanviel en Van Marcke zijn kopman liet bijkomen. 1&2 dus voor Flandria als 3e hebben we op 58” Raymond Delisle, op 1’33” won Frans Verbeeck voor de 4e plaats de spurt van de achtervolgers. Englebert Opdebeeck kwam als 33e over de streep dit op bijna 5’ en Willy Vanden Eynde op plaats 56 volgde al op een dikke 7’. Wat betreft opgevers hebben België en Nederland hetmooi verdeeld elk 3: de Nederlandse kampioen Peter Kisner, Jacques Frijters, Albert Van Midden, en de Belgen Willy Moonen, Willy Vekemans en Noël Vanclooster. Leider is nu Roger De Vlaeminck voor zijn ploegmaat Ronny Van Marcke.

    Estavayer-Pruntrut de 2e rit in Romandië was 205km en heeft men van bij de start een levendige wedstrijd gekregen. De ontsnapping van de dag was met Zillioli, Gösta Pettersson, Motta, Tosello, Sallini en Salutini, maar in de 1e van de 2 lokale ronden was de samenwerking zoek en werden ze ingelopen. Dus ging men naar een massaspurt waar het Martin Vanden Bossche was die zijn ploegmaat Romano Tumellero zo lanceerde dat Patrick Sercu het met een 2e plaats moest stellen maar wel allèèn leider werd met 17” voorsprong op Tumellero en 20” op Bitossi.

    Voor de liefhebbers begon vandaag Warschau-Berlijn-Praag ook de Vredeskoers genoemd. De 1e rit was een criterium van 108km over 20 ronden liefst 80.000 mensen kwamen naar de assepiste waar de renners elke toer doorkwamen en ook de start en eindstreep lag. De vele valpartijen hebben wel een invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. Het was de Italiaan Franco Ongarato die won voor Alois Hollik en onze landgenoot Theo Fierens. Ook de andere Belgen deden het goed maar kenden toch wat tegenslag. Marcel Omloop die in de 8e ronde was gevallen zou samen met een 20tal andere 5’ verliezen. Ludo Van Der Linden reed plat in de voorlaatste ronde kreeg de fiets van Marc Demeyer en kon nog aansluiten maar in de eindspurt kon hij zich niet meer verdedigen. Het was Ludo Van Stayen die zelf 8e werd Fierens goed lanceerde, deze nam bij het binnenrijden van de piste zelfs de leiding maar verzwakte de laatste 200meter. Elke ronde was er een premiespurt waarvan Guido Van Sweevelt er ééntje kon meepikken. Ook Jan Vande Wiele toonde zich onderweg deze laatste en Ludo Van Der Linden zijn de door ploegleider Lucien Acou aangewezen beschermde renners.

     

    06-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .

    Met de zege van Eddy Peelman in de Vuelta is de stand Nederland-België op 3-3 gebracht. De rit zelf kreeg een bewogen verloop. De renners hebben een half uur langs de kant gezeten om op 1 renner te wachten. Bij een eerste gesloten overweg waren de renners onder de slagbomen gekropen en deden dit 5km verder nog eens,wie echter achterop geraakte waren de sportbestuurders. Door een bandbreuk moest Jan van Katwijk minuten wachten vooraleer hij kon worden geholpen, toen heeft de koerskommissaris de wedstrijd stil gelegd. Een goede zaak voor van Katwijk maar de andere renners hebben wel geprotesteerd dat zij een half uur hebben moeten wachten eer van Katwijk terug aansloot. Een volledig peloton bood zich te Barcelona aan, Walter Godefroot begon van ver en werd door de twee ploegmaten Peelman en Guimard voorbij gestoken. Het verschil was zo miniem tussen deze 2 dat de fotofinish uitsluitsel moest geven. In de rit van maandag is de Spanjaard Joaquim Galera positief bevonden hij krijgt een maand voorwaardelijke shorsing en 10’ straftijd.

    De 1e rit in de 4daagse werd verreden tussen Duinkerken en Cambrai over een afstand van 197km. Er waren heel wat uitvallen maar enkel Alain Santi en Robert Bouloux konden tot 40” voorsprong nemen. Toen André Dierickx na 140km ten aanval trok werd hij goed beschermd door zijn ploegmaats maar het was de ploeg van leider Grosskost die er voor zorgden dat op 3km van de streep Dierickx er aan was voor de moeite. Onmiddellijk na de samensmelting gingen Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Yves Hézard en André Mollet er vandoor Grosskost probeerde tot bij de leiders te komen maar mislukte en net als het peloton de leiders ging inlopen ging Roger De Vlaeminck nog eens maar Frans Verbeeck counterde en in de rechte lijn naar de meet ging Verbeeck door en won voor De Vlaeminck, de Nederlander Harry Jansen werd 3e, Frans Kerremans 4e en Gustaaf Van Roosbroeck 5e. Verder in het peloton eindigde Englebert Opdebeeck 41e en Willy Vanden Eynde 71e. Na een val heeft Daniël van Ryckeghem nog een tijd achtervolgd maar gaf uiteindelijk op net als Raymond Steegmans en Daniël Proust ook beiden gevallen, Marc Lievens en de Nederlander Johnny Brouwer. Charly Grosskost blijft wel leider maar moet door de 2e plaats van Roger De Vlaeminck 5” inboeten van de 17” die hij had.

    In de Ronde van Romandië heeft Patrick Sercu er voor gezorgd dat ook hier een Belg won hij was de rapste in de 1e halve rit van Genève naar Lausanne. Patrick ging in de spurt 3 Italianen vooraf, Franco Bitossi, Marino Basso en Gianni Motta als 5e kwam Erik Pettersson over de streep, 6e werd Pieter Nassen, 7e Rinus Wagtmans, 8e Albert Fritz, 9e Mario Martinez en 10e onze 3e landgenoot Martin Vanden Bossche.

    Na de 131,5km van deze voormiddag moesten de renners nu de fiets op voor 79,6km die hen van Lausanne naar Estavayer bracht. Nu was de uitslag juist andersom en versloeg Franco Bitossi onze landgenoot Patrick Sercu, werd Albert Fritz 3e, Rinus Wagtmans 4e, Italo Zilioli 5e, Georges Claes 6e, Eddy Reyniers 7e, Felice Gimondi 8e, Marc lievens 9e en sloot Georges Pintens de top10 af. Wat betreft het klassement staan Bitossi en Sercu samen op plaats 1 zij hebben 30” voorsprong op een groep van een 60tal renners.

     

     

    05-05-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Daagse van Duinkerken


    Lang heeft René Pijnen niet getreurd om zijn gisteren verloren leiderstrui met een ontsnapping op 15km van de streep waar hij nog 13 andere in zijn zog kreeg (2 konden mee tot aan de streep) heeft hij voor ritwinst en het opnieuw veroveren van de leiderstrui gezorgd. Wie ook weer een uitstekende wedstrijd reed was Hubert Hutsebaut in de laatste 50km heeft hij driemaal geprobeerd om weg te geraken wat hem voor de tweede dag op rij de premie van de strijdlust opleverde. Op plaats 2 eindigde Jean-Pierre Parenteau, 3e Eduardo Castello in dezelfde tijd als Pijnen, 4e werd Walter Godefroot op 1’01”, 5e Jan Krekels, 6e Gerben Karstens, 7e Cyrille Guimard, 8e K.H.Müddeman, 9e Roger Loysch,10e  José Gomez-Lucas, 11e Ramon Saez, 12e Ferdinand Bracke, 13e Eric Raes, 14e Jan van Katwijk.

    De 4daagse van Duinkerken ging van start met een proloog maar vooraleer het zo ver was is er nog veel puzzelwerk geweest. Het begon met Jan Janssen hij moest wegens ziekte op het laatste moment verstek geven. Bij Flandria waren het Johan De Muynck en Marc Lievens die ziek waren en vermits Flandria op verschillende fronten aanwezig is kon men enkel Guido Van Damme oproepen. Ook sportbestuurder Noël Foré had het vlaggen en werd in allerijl oud-renner Marcel Ongenae opgeroepen. Deze 4daagse loopt wel over 6 dagen. En ja de proloog is ook verreden het was Charly Grosskost die met een tijd van 9’12”8 over de 7,6km won voor Noël Vantyghem deze werd wel gedeklasseerd en Roger De Vlaeminck werd 3e op 17”.

    Ook in de Ronde van Romandië werd er met een proloog van 4,2km begonnen, het was Felice Gimondi met een tijd van 6’04”4 die won voor Jürgen Schneider, Joël Bernard een onze landgenoot Frans Staes.

     

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoorde

    In Vilvoorde moesten de 80 deelnemers 14 ronden van 10km afleggen. In de 1e ronde was er al een aanval van Leopold Vanden Neste en Roger Cooreman even later sloten ook Richard Buckaki, Michel L’Hoest en pistier Robert Van Lancker aan, maar aan km 25 liep alles weer samen. Het was rond km 45 dat een groepje van 10 wegreed, dit werd in 2 fases aangedikt tot 19 en was de beslissende ontsnapping tot stand gekomen. Rond km 15 voor de aankomst kwam een achtervolgend groepje kort maar door het werk van de Molteni’s weerstonden de leiders deze aanval. De beslissing viel op 5km van het einde Julien Stevens en Maurice Dury reden van de andere weg en reden in deze volgorde over de meet. Voor de 3e plaats was het Ronny Vande Vijver die het haalde voor Jos Huysmans, Vic Van Schil enz.

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seamus Elliott overleden

    .
    Seamus Elliott

    De op 4 Juni 1934 te Dublin geboren “Shay” Seamus Elliott werd vandaag in zijn winkel te Dublin dood aangetroffen. Elliott lag in zijn ondergoed en was getroffen door een kogel, tevens vond men naast hem zijn jachtgeweer en een patroonhuis. Elliott reed van 1956 t/m 1967 in Franse loondienst, was inactief in 1968 en 1969 en reed verleden jaar voor de Falcon ploeg uit Groot-Brittannië.

    04-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Hubert Hutsebaut

    Door de opgave gisteren van zijn 5 ploegmakkers bij Goldor heeft Hubert Hutsebaut door in te praten op zijn 4 andere ploegmaten (Mariën, Scheers, Raes en Ebo) de meubels voor zijn ploeg kunnen redden. Het was reeds na 10km dat Hutsebaut probeerde weg te geraken maar kreeg telkens 3 of 4 man in zijn wiel. Ook Raes was bedrijvig na 40km kwamhij als 1e boven op de Marianet (3e cat.), Zoetemelk volgde op 30” maar kwam in de afzinking alles opnieuw samen. Op de volgende col de La Eslida (2e cat.) was het Perurena die als 1e doorkwam voor Wilfried David ook hier kwam in de afdaling alles opnieuw samen. Op 100km van de streep ging Hubert Hutsebaut er opnieuw vandoor, toen moest de La Basa (3e cat.) nog komen deze lag 132km na het vertrek. Hubert moest wat voorsprong prijsgeven maar kwam toch als 1e boven maar kon na de afzink verder uitlopen. Zijn maximale voorsprong was 12’ waarvan hij aan de streep er nog 9’50” overhield op Cyrille Guimard, 3e werd Julian Cuevas, 4e Gérard Vianen en 5e Gérard Besnard. Door de bonificatie die Peruena onderweg ha d genomen heeft hij nu 5” voorsprong op René Pijnen. Samen met de Nederlander Gert Harings hebben nog 3 Spanjaarden er de brui aan gegeven.

    03-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel-Bever

    .

    Net als gisteren te Kerkom nu weinig belangstelling van de renners voor Brussel-Bever, 39 renners namen de start. Zelden is een wedsrijd zo vlug beslist, Tony Gakens reed na de start onmiddellijk weg, Maurice Eyers reageerde en vervolgens Gustaaf Van Roosbroeck, André Dierickx en Ernie Deblaere van Hertekamp de andere zijn allen ploegmaten bij Watneys. Pech voor Gakens na een 10tal kilometers en zou niet meer aansluiten. Dierickx en Eyers konden zich nog loswerken tijdens de plaatselijke ronden en overschreden in deze volgorde de eindstreep. Gustaaf Van Roosbroeck versloeg 1’ later Deblaere voor de 3e plaats. Ook nu reed Paul Crapez net als gisteren een dikke prijs door de spurt van het peloton te winnen voor de 5e plaats dit wel op 6 minuten.

    In Bavikhove kreeg men 55 renners aan de start ook hier een grote delegatie van Watneys maar konden zij het niet afmaken en werd Eric Leman winnaar. De Nederlander Richard Bukacki was de eerste aanvaller en hij kreeg nog 23 andere mee. Op de Kwaremont ging Christian Callens weg uit de kopgroep en kreeg Opdebeeck en Van Malderghem mee ook Roger De Vlaeminck kwam aansluiten en ging er onmiddellijk over maar werd even later opnieuw gegrepen. Op de Kluisberg was het weer Roger die aanviel wat er toe leidde dat er nog 15 overbleven, maar uiteindelijk ging men door een demarrage van Jos Abelshausen met 4 naar de meet. Hier was het Flandria die het haalde van de Watneys. 1.Eric Leman, 2.Jos Abelshausen, 3.Willy Van Malderghem en 4. Roger De Vlaeminck. Op 2’20” won Daniël Van Ryckeghem de spurt voor plaats 5 voor Christian Callens, Noël Vanclooster, Frans Verbeeck en Georges Pintens. Op 3’30” was het de Brit Barry Hoban die voor plaats 10 Daniël Verplancke,Raf Van Bruane, Willy Vanden Eynde, Frans Melckenbeeck en Englebert Opdebeeck achter zich liet.

    Laatste dag in de Ronde van België voor Liefhebbers maar wel 2 ritten een rit in lijn van 123km (Berlare-Teralfene) en een tijdrit van 15,5km in Teralfene.

    Leider Sannen en zijn ploeg controleerde de wedstrijd en het was pas op 7km van het einde dat Luc Van Goidsenhoven (winnaar v/d 1e rit) de beslissing kon afdwingen hij won met 21” voorsprong op Herman Beysens, Rik Van Linden werd 3e. In de tijdrit was Louis Verreydt de beste voor Rik Van Linden en werd Marcel Sannen 3e. Hij werd natuurlijk eindoverwinnaar met 1’11”voorsprong op Louis Verreydt, de Nederlander Adri Duycker werd 3e op 1’23”, de 4e plaats is voor Rik Van Linden op 1’41” en Jan Van de Wiele 5e op 1’42”. Bij de clubs ging de zege naar Karel Van Wijnendaele-Hertekamp en met de punten was Rik Van Linden de beste.

     

     

    02-05-2011 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Zurich

    Gisteren in Frankfurt stonden voor Molteni als 1 & 2 Eddy Merckx en Jos De Schoenmaecker op het podium vandaag Herman Vanspringel en Romano Tumellero in Zurich 1 & 2 plus Roger Swerts 4e. Het was tijdens de derde en laatste beklimming van de Regensberg dat Herman er van door ging en in de laatste 30km nog 5’ voorsprong nam. 2e werd dus Romano Tumellero op 5’03”, 3e Roland Berland op 5’05” en 4e Roger Swerts die Erich Spahn vooraf ging zij hadden 5’47” achterstand. Als 6e kwam Marc Lievens over de streep hij had wel al 9’15” achterstand, 7e Mariano Martinez 9’31”, 8e Rini Wagtmans 9’38”, als 9e Jean-Pierre Berckmans en de toptien werd afgesloten door Jurg Schneider. Op 10’31” won Marino Basso de spurt van de groep. Slechts 25 renners van de 64 die waren gestart reden de wedstrijd uit. Wie niet is vertrokken was de Deen Leif Mortensen en ook de Peugeotploeg kwam niet opdagen.

    Liefst 5 renners van de Goldorploeg gingen niet meer van start in de Vuelta, Christian Brasseur, Willy en Walter Planckaert, Bernard Vandekerckhove en Frans Van De Walle. Met nog 104 renners ging men te Calpe van start om de 164km naar Playa de Farnals af te leggen. Onmiddellijk na de start ging Eduardo Castello ten aanval kreeg het gezelschap van een kleine groep maar deze ontsnapping duurde niet lang. Rond km 50 was het de leider René Pijnen zelf die ten aanval trok kreeg José-Antonio Gonzales-Linares mee en ook Bernard labourdette kwam nog mee vooraan. Na 70km was echter alles te herdoen, op 10km van de streep hebben ook Roger Rosiers en José-Manuel Lopez Rodriguez het tevergeefs nog geprobeerd en werd het een massaspurt die werd gewonnen door Cyrille Guimard voor Evert Dolman, Harry Steevens, Miguel-Maria Lasa, Jean-Pierre Danguillaume, Jan Krekels, Wim Scheepers, José-Manuel Lopez-Rodriguez, Eddy Peelman en Karl-Heinz Muddemann enz. De Nederlander Leo Duyndam kwam na de tijdslimiet binnen.

    De Italiaanse kampioen Franco Bitossi won in Frankrijk de 5e Ronde van Garancières-en Beauce een wedstrijd van 110km het was Bitossi die de grote bezieler was van deze wedstrijd met 7 namen ze een ronde voorsprong, 2e werd Enzo Mattioda, 3e Gilbert Bellone, 4e Rudi Altig, 5e Jean-Luc Molineris, 6e Alain Bellouis en 7e Jean-Jacques Sanquer.

    In het Italiaanse Chignolo Po won Gianni Motta na 114km voor Dino Zandegu en Italio Zilioli.

    Bij de liefhebbers in het Luxemburgse Mamer moest onze landgenoot René Fogen het in de spurt afleggen tegen Roger Gilson en werd John Michely 3e op 18”.

     

    02-05-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!