Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen - in de rand

    .

    De Nederlanders verliezen hun bronzen medaille behaald in de 100km ploegentijdrit. De vierde renner Aad van den Hoek die de 100km niet had uitgereden, diende zich ook aan een dopingingonderzoek te onderwerpen net als zijn drie ploegmaats. van den Hoek werd positief bevonden. Aangezien onze landgenoten die vierde eindigden niet aan een dopingkontrole werden onderworpen zullen zij het brons niet ontvangen.

    Twee dagen voor de wegrit is ploegleider Lucien Acou alles behalve een gelukkig man. Hij ziet zijn viertal praktisch nooit. Met Frans Van Looy en Gustaaf Hermans gaat het nog, maar Lucien De Brauwere en Freddy Maertens kan hij niet te pakken krijgen. Die komen enkel naar het Olympisch dorp om te slapen. Voor de rest verblijft Freddy met zijn vader en zijn eigen verzorger in een hotel vlak bij de omloop. In een vergadering met de heer Mollet dreigde Acou zelfs van Maertens uit de ploeg te zetten, indien hij niet kwam opdagen. Nog volgens Acou heeft hij wel vier goede renners maar geen ploeg. Ook vind hij dat het viertal teveel geoefend heeft. Om de andere dag worden liefst 200km. afgehaspeld en daartussen kortere tripjes achter de derny.

    05-09-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Moreels

    Omer Meeus had te Anderlues na 100km 2’20” voorsprong op Jean-Claude Hannot en Frans Lamoline.

    Voor eigen volk won Kamiel Dhooghe te Bassevelde waar 42 renners de start namen. Tweede werd Georges Clausse voor Ludo Bruylandts, Jos Meynzer, Marc Steels e.a.

    Geen tweede zege op rij voor Eddy Ronquetti te Hulste-Ingelmunster, Eric Serlet won er met 10” voorsprong op Ghislain Cael en Eddy.

    Zijn negende overwinning behaalde Eddy Moreels te St.Maria-Oudenhove voor Albert De Cuyper en Fedirnand Peersman.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Van Neste

    Te Izegem werd door Peter Post aan 36 renners de start gegeven. Zijn vlag was nog maar pas naar beneden of Eddy Cael ging er vandoor, hij reed tot 2’30” voorsprong bijeen en hield het 9 van de 20 ronden vol. Na de hergroepering reden onmiddellijk de Nederlander Holst en Hemeryck weg en kregen een tweetal ronden later nog 13 anderen op hun nek ,waarbij de winnaar van verleden jaar en tegelijk lokaal favoriet Patrick Sercu. Iedereen verheugde zich reeds om de kans op een nieuwe zege, toen Patrick op 2 ronden van het einde last kreeg met zijn versnellingsapparaat en de wedstrijd verliet. Op datzelfde ogenblik sloegen Van Neste en Van Marcke toe, en hadden bij het ingaan van de laatste ronde al 35” voorsprong op het peloton dat de andere vluchters had bijgebeend. Willy Van Neste versnelde nog eens en won met 50meter voorsprong op Ronny Van Marcke. Dirk Baert als 3de kwam op 17” met Willy Van Malderghem in zijn wiel binnen. Dan volgden op 23” Julien Van Lint, Franky Ebo en Julien Stevens. Nog een tweetal John Hemeryck en Luc Van Den Daele werden 8&9 op 38”. Van een achttal op 42” was Noël Vanclooster de snelste.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint de Coppa Placci

    Onze landgenoot Roger De Vlaeminck heeft in Italië de Coppa Placci te Imola gewonnen. In een spurt met drie na 240,4km was hij sneller dan de Italianen Marcello Bergamo en Davide Boifava. Op 13” volgde de Zweed Tomas Pettersson als vierde. Ook Claudio Michelotto (It) op 45” bleef uit de greep van het peloton. Het was Franco Bitossi die op 59” de groepsspurt voor plaats zes won voor Michele Dancelli, Wilmo Francioni, Giancarlo Polidori en werd Enrico Paolini tiende. Van de 74 vertrekkers kwamen er 35 over de streep. De Zwitser Josef Fuchs 11de, de Zweed Gösta Pettersson 14de en de Deen Ole Ritter 25ste zijn de drie overige buitenlanders die de wedstrijd uitreden.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .

    De streekrenners hebben te Arendonk waar 63 renners aan de start kwamen, de wedstrijd gemaakt. In de beslissende vlucht van zeven zaten er niet minder dan zes, die alle in een straal van 15km van Arendonk wonen. Reeds vroeg in de koers kreeg men een Nederlandse ontsnapping met Ottenbros, Prinsen, van Katwijk en onze landgenoot Opdebeeck. Deze vier namen tot 1’ voorsprong, maar Ottenbros was niet overtuigd en liet zich afzakken. In de groep werd gereageerd en vormden zich meerdere kleine groepjes. Enkele daarvan smolten samen en kreeg men 29 renners vooraan, de rest was geklopt. Op 30km van het einde reden de zeven zoals reeds vermeld weg, en hieruit is Willy In’t Ven solo naar de meet gereden. Kersverse prof Louis Verreydt is nog tevergeefs in de tegenreactie gegaan. Op 30” hebben de zes voor plaats twee gespurt. Jos Van Beers (Ned) haalde het voor Louis Verreydt, Frans Verhaegen, Mat de Koning (Ned), Jos Spruyt en August Herrijgers. De spurt van een drietal voor plaats 8 op 1’40” werd gewonnen door Fonske Debal voor Vic van Schil, Jos Van Olmen. Vooor plaats elf op 1’45” was Jan Krekels (Ned) de snelste, en was er voor Englebert Opdebeeck een 22ste plaats.

    Ook te Wetteren had men met 72 veel deelnemers. En hebben net als in Arendonk zeven renners de wedstrijd beheerst. In de achtergrond hebben, Pintens en Bruggeman en nadien Vantyghem nog geprobeerd om vooraan te komen, wat niet gebeurde maar kwamen wel voor het peloton over de streep. Van de zeven vooraan was Willy Abbeloos de snelste voor Leopold Van Den Neste, Arthur Vande Vijver, Daniël Verplancke, de Nederlander Harry van Leeuwen, Johan De Muynck en Ghislain Van Landeghem. Op 1’10” kwamen Georges Pintens en Fernand Bruggeman op 10” gevolgd door Noël Vantyghem over de streep. Van de groep op 1’25” was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor plaats elf, na hem volgden Daniël Vanryckeghem, Robert De Guchtenaere, Ronny De Bisschop e.a.

    In het criterium van Chateaulin in Frankrijk werden onze landgenoten Eddy Merckx en Walter Godefroot 2&3. De zege was voor Cyrille Guimard.

    04-09-2012 om 04:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    De Olympishe spelen op de baan eindigen vandaag, met de ploegenachtervolging en de tandems.

    In de ploegenachtervolging wint Groot-Brittannië (Michaël Benett-Ian Hallam-Ronald Keeble-William Moore) het brons met een tijd van 4’23”78 het verslaat de Polen (Jerzy Glowacki-Pawel Kaczorowski-Janusz Kierzkowski- Mieczyslaw Mintchev) die 4’26”06 reden.

    De finale gaat tussen de twee Duitslanden, met een tijd van 4’55”14 wint West-Duitsland (Jürgen Colombo-Günther Haritz-Udo Hempel-Günther Schumacher)- het goud en is het zilver voor Oost-Duitsland ( Thomas Huschke-Heinz Richter-Herbert Richter-Uwe Unterwalder) hun tijd is 4’25”25.

    Bij de tandems wint Oost-Duitsland zijn halve finale tegen de Polen. En gaan de Fransen onderuit tegen de Russen.

    Ook in de finale voor plaats drie kunnen de Fransen Daniël Morelon-Pierre Trentin niet op tegen de Polen (Andrzej Bek – Benedykt Kocot) die brons hebben.

    Voor het goud winnen de Russen ( Vlasimir Semenets – Igor Tszlovalnikov) van de Oost-Duitsers (Jürgen Geschke – Werber Otto ).

    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eddy Ronquetti

    Anzegem kreeg na 104km Willy Baert als winnaar die 10” voorsprong had op Luc Dhont en volgde Yvan Ronsse op 1’.

    Zijn elfde zege behaalde René Dillen te Edegem waar men met 45 was vertrokken. Plaats twee was voor Roger De Backer, verder volgden André Verbraecken, Frans Tilburgs, de Nederlander Piet Maas, Jos Jacobs, nog een Nederlander Hans Koot, Ernie Blommaert, Jozef Meynzer en op 10 Jos De Keersmaecker.

    In Evergem had Marc Van De Putte 35” voorsprong op Daniël De Schrooder en werd Daniël Moenaert derde.

    In Grimbergen bestond het podium uit 1. Jean Swinnen, 2. Marc Van Ouytsel en 3. Jean Van Der Stappen.

    Zijn dertiende zege behaalde Eddy Ronquetti te Hulste-Ingelmunster voor Luc Leman en Carlos Cuylle.

    Was het door de overmaat van wedstrijden of was er een andere reden, maar feit is zeker dat er slechts 12 renners opdaagden te Nevele. De schifting was snel een feit en Pol Lannoo toonde zich heer en meester. Aaan de streep hield hij zijn dichtste belagers, Dirk Van Den Berghe en Gerrit De Clercq achter zich. Meetjeslander Martin De Clercq klopte Antoon De Meyer en Jacky De Clerck voor de 4e plaats.

    Een achtste overwinning behaalde Jos Gijsemans te O.L.Vrouw-Waver waar de dichtste ereplaatsen waren voor Theo Dockx en Constant Rommens.

    Jean-Pierre Baert was de beste te Oudenaarde waar Norbert De deckere tweede werd. De Nederlander Ad van Elzakker werd derde.

    Aalstenaar Adrien De Leeuw won te Overboelare en verwees Jean-Paul Spilleers en Daniël Pauwels naar plaats 2&3.

    Ghislain De Clercq kwam in St. Gillis waas winnen voor José De Cauwer en Ribert Ferket.

    Willem Peeters was naar St.Maria-Oudenhove afgezakt om er zijn zesde overwinning te behalen. Plaats twee was voor de Nederlander Theo van der Leeuw, Jos vandermeulen werde derde en Willem Meganck vierde.

    Een zevende overwinning was er voor Patrick Geldhof te Zonnebeke waar hij Roger Verschaeve en Frans Ligneel naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    Vandaag kwamen de tandems aan de beurt, waaraan Manu Snellinx en Noël Soetaert deelnemen voor België en Klaas Balk en Peter van Doorn voor Nederland.

    Onze landgenoten verloren in hun reeks van de West-Duitsers Jürgen Barth en Rainer Müller, en moeten naar de herkansingen.

    De Nederlanders wonnen van de Columbianen Rafael Narvaez en Jairo Leopoldo Diaz. En gaan door naar de kwartfinale.

    In de herkansingen werd hun reeks met drie verreden. Onze landgenoten wonnen van de Amerikanen Jeffrey Eric Spencer en Ralph Phillip Therrio en werden de Columbianen Rafael Narvaez en Jairo Leopoldo Diaz derde. Ook de Belgen gaan naar de kwartfinale.

    In die kwartfinale verslaan de Oost-Duitsers Geschke – Otto onze landgenoten, de Nederlanders moeten het afleggen tegen de Fransen Morelon – Trentin.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Cees Bal

    Onze landgenoot Antoine Bauwens won na 27/8 te Hamburg nu te Uerdingen in West-Duitsland een wedstrijd over100km.

    Tweede ritzege op rij voor de Nederlander Cees Bal in de Ronde van Frans Vlaanderen. Hij pakt ook de eindzege met 2’15” voorsprong op onze landgenoot Ghislain Cael, en diens broer Bertil die op 4’ volgt. Op plaats vier eindigt de Fransman Guy Leleu.

    Ook in de rittenwedstrijd Nice (Fr) –Mondovi (It) was het de laatste dag, en moesten de renners twee ritten afwerken. Rit 3a ging naar de Italiaan Renato Martinazzo en rit 3 b was voor de Italiaan Giuseppe Picat Re.

    De eindzege is voor Jean-Louis Danguillaume voor de Italianen Alberto Bogo en Renato Martinazzo.

    Nog in Italië was er de Giro della Toscana over een afstand van 180km. Winst was er voor Renato Marchetti die zijn twee medevluchters Nazzareno Pola en Giovanni Morelli versloeg. Als vierde op 40” volgde Tullio Rossi en werd Marcello Osler vijfde.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Van de 58 renners die vertrokken zijn te Boelhe kwamen na 110km twee renners gelijk over de streep. Onze landgenoot Bernard Bourguignon en de Nederlander Jo van Pol werden gevolgd door Freddy Libouton, de Nederlander Louis Meijers, Alain Kaye, Jean-Luc Janssen, Benny Paulissen, José Clabots e.a.

    De qua parcours lastige wedstrijd in het Wase Daknam trok 50 gegadigden. José De Cauwer zette de koers naar zijn hand en veroverde de bloemen voor Rudi Heyns, Ghisleen De Clercq. Marc De Poorter hield Sylveer Van Gijseghem en John Dhooge achter zich voor plaats 4.

    Wilderen-Duras mocht 49 renners inschrijven, en heeft de plaatstelijke renner Maurice Van Elderen van bij de aanvang in de voorste gelederen gereden. In de vierde ronde was hij voorop met Vrancken, Smeets, Wilms en de Nederlander Geilenkirchen, namen 46” voorsprong, maar werden in de elfde opnieuw ingelopen. Op 3 ronden van het einde reden 12 renners weg, André Verbraecken verschalkte zijn tegenstrevers op een paar honder meter van de streep en hield 50meter over. Plaats twee was voor Roger De Backer voor Jacob Langen (Ned), Omer Coeckaerts, Marc Van Ouytsel, Frans Lemmens, Paul Wellens,Hendrik Brocks uit Indonesië, Geert Oosterbos (Ned), Hubert Geilenkirchen (Ned), Remy Vrancken en Maurice Van Elderen. Op 45” was de Nederlander Willi Wilms de snelste voor plaats 13 voor Jan Boonen e.a.

    Guy Minsart kreeg te Flemalle-Grande waar 40 deelnemers waren twee Nederlanders mee op het podium, Harry Beurskens en Johan Claessen, Willy Baeten werd vierde en Jean-Marie Flohimont vijfde.

    In Hingene-Wintam won Karel Rottiers met 15” voorsprong op Franky De Gendt en John Rottiers.

    Frans Tilburgs had in Lint 40” voorsprong op Willy Van De Wouwer en Frans Van Beek.

    Machelen (Brab.) mocht 52 rugnummers uitdelen, na 108km won Theo Dockx voor Walter Naegels, Albert Seghers, Ludo Bruylandts e.a.

    Meer-Goetsenhoven kreeg Jean-Luc Van Hoof als winnaar voor Luc Van Ouytsel en Leon Coeck.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Onmiddellijk werd er door de 41 renners te Antwerpen strijd geleverd, door het feit dat er om de haverklap een vette premie was te verdienen. Reeds vrij vroeg viel de beslissing toen 12 renners wegreden. Hiervan zou enkel De Buysschere de rol moeten lossen. Op tien ronden van het einde reden de Nederlanders Ottenbros en Duycker, met onze landgenoten Knockaert en Poppe uit de kopgroep weg. In de spurt namen de Nederlanders de bovenhand, Harm Ottenbros haalde het voor Adri Duycker en werden Julien Knockaert en André Poppe 3&4. Op 1’20” was Frans Verhaegen sneller dan, Raf Hooyberghs, Alfons Scheys, Flory Ongenae, Hendrik Mariën, Jules Bruessing (Ned) en Michel Van Vlierden.

    In Herzele hebben de 43 renners het kalm aan gedaan, en werden de eerste ronden in een gezapig tempo afgelegd. Af en toe was er een poging, maar deze hield niet veel ernstig in, en werd zeer vlug ongedaan gemaakt. Het is pas in de voorlaatste ronde dat Van Malderghem de basis legde van de beslissende ontsnapping met zeven. Voor de Columbiaan Giovanni Jimenez lag het tempo niet hoog genoeg, plaatste een demarrage en won met 20” voorsprong op Willy Van Malderghem die nog in de achtervolging was geggaan. Op 45” volgden de vijf anderen. Roger Kindt haalde het voor Jean Ronsmans, Willy De Geest, Romain Maes en Franky Ebo. De groepsspurt werd gewonnen door Noël Vanclooster.

    Op de wielerbaan van Rocourt verslaat onze landgenoot Robert Van Lancker de Nederlander Leijn Loevesijn in de snelheid.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Laatste dag in de Vuelta a Menorca met een ritje van 61km. Eindelijk winst voor José-Luis Abilleira, hij had 2” voorsprong op Domingo Perurena, 4” op Miguel-Maria Lasa, 6” op Antonio Martos en 8” op Jesus Esperanza.

    In het eindklassement heeft Miguel-Maria Lasa na 402km slechts 4” voorsprong op Antonio Martos en volgt de derde Antonio Menendez op 27”. Plaats vier is voor José Moreno op 1’25”. Plaats vijf is voor Eufronio-Enrique Sahagun. Het bergklassement was voor José Moreno, en won Miguel-Maria Lasa ook het puntenklassement. Bij de ploegen was Kas de beste.

    In Zwitserland werd te Lausanne gekoerst en reden profs, liefhebbers en juniors samen. Na 117km won de liefhebber Peter Oberholzer voor de junior Gérald Oberson (wordt 18jaar op 26/9). Derde werd de liefhebber Roberto Puttini, enige prof in de top5 is Erich Spahn op plaats vier, vijfde werd Iwan Schmid nog een liefhebber.

    De grote prijs Sintra een klimwedstrijd in Portugal bestond uit een rit in lijn en een klimtijdrit van telkens 10,5km. De Nederlander Joop Zoetemelk won de rit in lijn met 2” voorsprong op Joaquim Agostinho en werd Lucien Van Impe vijfde op 20”. Tegen het uurwerk won Joaquim Agostinho met 5” voor Joop Zoetemelk en had 1’ op de derde Herculano Oliveira. In de eindstand heeft Joaquim Agostinho 3” voorsprong op Joop Zoetemelk. Herculano Oliveira werd derde op 1’. Voor Lucien Van Impe was er plaats zes op 2’33”.

    Voor Eddy Merckx was er winst in het criterium van Plélan-le-Petit in Frankrijk, waar hij 25” voorsprong had op de Fransen Mariano Martinez en Jean-Claude Daunat.

    In zijn geboortedorp Sint Jansteen in Nederland heeft onze landgenoot Theo Verschueren de grote finale gewonnen. Ook Roger Rosiers en Albert Van Vlierberghe stonden mee op het podium.

    De kleine finale was voor de Nederlander Richard Bukacki, hij kreeg onze landgenoot Ronny De Bisschop en de Nederlander Peter Kisner mee op het podium.

    In Italië won Davido Boifava te Ponte a Egola voor Franco Bitossi en Dino Zandegu.

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jo Vrancken

    Hulsen een kerkdorp van Balen kreeg 48 renners aan de start, in een spurt met zeven won August Gevers voor Willy Van De Wouwer, Flor Van Hooydonck, Jan Van Hove, Marcel Laurens en Frans Eliaerts.

    Nederlandse zege te Embourg, waar Jo Vrancken de beste was van de32 vertrekkers. In een spurt met vier liet hij Jos Vandermeulen en zijn twee landgenoten Willy Wilms en Cor Boersma achter zich.

    Ertvelde kreeg Ribert Ferket als winnaar voor de Nederlander Marcel Rehorst en Ronan De Meyer.

    Paul Collaer bracht zijn aantal zeges op 14, te Halle was hij de beste van 64. De top5 bestond verder uit Jean Van Hoorebeeck, Jean-Pierre Sterckx, Bernard Draux en Yvan Raveyts.

    In Hemiksem mocht Theo Heremans de bloemen in ontvangst nemen. Frans Tilburgs werd er tweede en Fr. Koeck derde.

    Te Hulste waar 36 renners de start namen, moest Eddy Ronquetti het in een spurt met twee afleggen tegen Carlos Cuyle. Op 20” werd Lieven Malfait derde voor Fernand De Keyzer, Luc Leman, Eric Rosseel e.a.

    Te Maldegem bestond het podium uit, 1. Tony Heylen (Ned), 2. Martin Lameire en 3. Wilfried Reybrouck.

    Jacky De Laet won te Puurs voor Wim Schroyen en de Nederlander H. Ketting.

    Voor de wedstrijd Sint-Truiden – Bousalle (Andenne) kwamen 52 renners opdagen. Na 110km was het Jean Swinnen die met 1 lengte Guy Minsart klopte. Derde op 30meter werd Omer Meeus voor Jean Vanderstappen. Op 1’20” werd Freddy Libouton vijfde.

    Het avondkriterium in Tessenderlo ingericht door de wielerklub Fancy kreeg slechts 23 renners aan de start. De zege was voor Ludo Bruylandts die Constant Rommens naar plaats twee verwees. Op 20” werd Yvan Benaets derde voor Jos Gijsemans, Luc Van Ouytsel en Gustaaf Van Gossum. De groep mocht op 1’20” voor plaats zeven spurten en was het Raymond Vanstraelen die het haalde.

    In Wetteren kwamen 57 renners aan de start. Na enkele schermutselingen scheurde de groep met als gevolg dat er al vlug een 25tal renners een kruis konden maken over een eventuele prijs. In de finale zonderden zich de drie sterkste renners af en die finishten in de volgende volgorde. Winnaar werd Ghisleen De Clercq voor Eddy Van Puyenbroeck en Luc De Croock. De spurt voor plaats 4 werd gewonnen door L. Jacobs voor August Van Laethem en Alfons Plas.

    Zonnebeke waar 35 renners de start namen kreeg Raoul Lecluse als winnaar, hij had 15” voorsprong op Gery Bouttry en 20” op Ronald Rosseel, die sneller was dan Etienne Mattheus, Michel Dagrain, Patrick Geldhof e.a

    02-09-2012 om 06:37 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Daniël Morelon

    Vandaag werd de snelheid afgewerkt. In de eerste kwartfinale versloeg Daniël Morelon (Fr) de Nederlander Peter van Doorn. De tweede werd gewonnen door de Australiër John-Michael Nicholson die de Deen Niels Fredborg versloeg. Reeks drie bracht winst voor de Nederlander Klaas Balk, zijn tegenstrever was Hans-Jürgen Geschke uit Oost-Duitsland

    Reeks vier werd gewonnen door de Rus Omari Phakadze die de Italiaan Massimo Marino uitschakelde.

    In de halve finale won Morelon van de Nederlander Balk, en versloeg Nicholson de Rus Phakadze.

    Voor het brons won de Rus Omari Phakadze van de Nederlander Klaas Balk.

    Het goud was voor de Fransman Daniël Morelon en kreeg de Australiër John-Michael Nicholson het zilver.

    Pech voor de Belgen bij de kwalificatie Olympische achtervolging, Lucien Zelck de sterkste van de vier (dixit Theo Baelemans) kon niet aanzetten. Hij had een stevige keelontsteking te pakken en lag met koorts te bed. De gelegenheidsploeg bestond uit Alex Van Linden, Wilfried Wesemael, Leon Daelemans en Roger De Beuckelaer.

    West- Duitsland won voor Oost-Duitsland, Rusland, Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Zwitserland, Bulgarije, deze acht ploegen gaan naar de kwartfinale.

    België werd twaalfde van de 22 ploegen.

    In de kwartfinale won Groot-Brittannië van Nederland, Polen versloeg Rusland, Oost-Duitsland won van Zwitserland en West-Duitsland versloeg Bulgarije.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De tweede rit in de Ronde van Frans Vlaanderen ging naar de Nederlander Kees Bal.

    In Nederland won Frits Schür de Ronde van de Achterhoek. Hij had 46” voorsprong op Jan Aling, Gerrie van Gerwen, Herman Snoeijink, Henk Botterhuis, Peter van den Donk, Piet van der Kruijs, Albert Scheffer en Lois Meijers.

    De tweede wedstrijd in Nederland was de Omloop van het Zuiden en was na 155km Henk Smits winnaar voor, Klaas Koot, Wil Bellemakers, Cees Heine en André Gevers. Op 12” werd Nico van Nest zesde.

    In de rittenwedstrijd Nice-Mondovi wint de Fransman Jean-Louis Danguillaume de tweede rit.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Vier maand na zijn eerste zege won Paul Aerts nu te Neerheylissem waar hij zijn ploegmaat Raf Hooyberghs met 1 lengte versloeg. De spurt van de eerste achtervolgers op 25” werd gewonnen door Alfons Debal voor Roger Loysch, Roger Jochmans, de Nederlanders Jos Van Beers en Jan van Katwijk. Als achtste reed André Doyen over de meet voor Alfons Scheys,Englebert Opdebeeck, Julien Van Lint, de Brit Michaël Wright, Luc Van Goidsenhoven, Georges Barras en Louis Verreydt.

    In Koekelare ging reeds in de eerste ronde Willy Planckaert aan de haal en hield het 10 ronden vol, maar kreeg nooit meer dan 1’ voorsprong. Onmiddellijk na hem, kwam Jaak De Boever aan bod en mocht zes ronden voorop rijden. De derde die wegreed was Jaak Zwaenepoel en hebben de anderen voor plaats twee mogen spurten. Op 1’42” werd Noël Vatyghem tweede voor Willy Planckaert, Peter Kisner (Ned), Walter Planckaert, Dirk Baert, Georges Vandenberghe, Daniël Verplancke, Johny Soenens en maakt de Fransman Robert Mintkiewicz de top10 vol.

    Te Sint-Gillis-Waas was Jos Abelshausen aan het feest, hij had 50 meter voorprong op Theo Verschueren en Christian De Buysschere. Op 60 meter werd Barry Hoban (Gb) vierde voor Willy Abbeloos, Adolf Huysmans, Tony Daelemans, Richard Bukacki (Ned), Leopold Van Den Neste en werd Herman Beysens tiende.

    Duizenden wielerliefhebbers zijn naar het criterium van Zingem afgezakt waar 33 renners de start namen om in 65 ronden 87km te koersen. Aanvankelijk was het Raymond Poulidor die de toejuichingen kreeg, toen hij alleen voorop ging rijden, en dan het gezelschap kreeg van Bruyère en Vande Wiele. Diezelfde Poulidor is op 20 ronden van het eind nog eens in den aanval gegaan nu met Dierickx. Toen Merckx zich met de achtervolging gelastte kwam het elf ronden voor het slot tot een hergroepering. Een eerste poging van Eddy met Sonck mislukte, bij zijn tweede poging was De Geest en Huysmans met Eddy mee. Godefroot met Van Schil in zijn wiel kon de aansluiting niet bewerken. In de spurt won Eddy met 1 lengte voor Willy De Geest en Jos Huysmans. Op 12” werd Walter Godefroot derde voor Vic Van Schil, Roger Swerts, Eric Leman, André Dierickx, Ronald De Witte en werd Frans Verbeeck tiende.

    Bij de liefhebbers te Zingem was de zege voor Antoine De Meyer voor Eddy Vantieghem en Luc D’Haese.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De tweede dag in de Vuelta a Menorca in Spanje bestond uit twee ritten en kreeg tweemaal Perurena als winnaar. In rit 2a over 76km werd José-Luis Abilleira tweede op 2”, Manuel-Martin Garcia als 3de volgde op 4”, plaats vier was voor Antonio Martos op 10” en als vijfde op 12” bolde Miguel-Maria Lasa over de meet.

    In rit 2b was plaats twee opnieuw voor José-Luis Abilleira, werd José-Manuel Lopez-Rodriguez derde, Antonio Martes vierde en Jesus Manzaneque vijfde. Aan de leiding blijft Miguel-Maria Lasa.

    Onze landgenoot Martin Vandenbossche heeft in Italië de Giro di Lazio gewonnen. Na 206km versloeg hij zijn medevluchter Marcello Bergamo. Zij hadden 8” voorsprong op de Zweed Tomas Pettersson en de Italiaan Enrico Maggioni. Op 13” werd Davide Boifava (It) vijfde, Felice Gimondi (It) werd zesde op 32”. Drie seconden later kwam Roger De Vlaeminck als zevende over de streep, met Herman Vanspringel in zijn wiel. De Zweed Gösta Pettersson als negende volgde op 47”. Carlo Brunetti (It) als tiende had 5’55” achterstand. Verder in de top15, Marino Basso werd 11de voor Silvano Schiavon, de Zwitser Joseph Fuchs, Michele Dancelli en Celestino Vercelli.

    02-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    .
    Knud Knudsen

    Vandaag zijn de reeksen in de snelheid begonnen.Onze landgenoot Manu Snellinx werd in zijn reeks derde achter de Pool Benedykt Kocot en de Brit Geoffrey Cooke en moest naar de herkansingen.

    Onze tweede deelnemer Robert Maveau won zijn reeks tegen de Argentijn Victor Juan Limba en Neville Hunte uit Guinea.

    De Nederlander Peter Van Doorn won zijn reeks tegen Yaichi Numata uit Japan. Zijn landgenoot Klaas Balk werd tweede in zijn serie en moet naar de herkansing.

    In de herkansingen werd Manu Snellinx 3de geklasseerd ten voordele van de Guinees Neville Hunte. In eerste instantie had Hunt onze landgenoot gehinderd. Daarop trok Snellinx de Guinees bij de trui en werd hiervoor door de koerskommissarissen als overwinnaar gedeklasseerd. Plaats twee was voor Taworn Tarwan uit Thaïland.

    De Nederlander Klaas Balk won zijn herkansing tegen Maurice Hugh-Sam uit Jamaica.

    In de 1/8 finale reeks a) was de winst voor de Fransman Daniël Morelon voor de Deen Niels Fredborg en de Nederlander Piet Van Doorn zij moeten beiden naar de herkansing.

    In reeks b) is de zege voor de Nederlander Klaas Balk.

    Onze landgenoot Robert Maveau werd tweede in zijn reeks en moet eveneens naar de herkansingen.

    In die herkansingen wint Piet Van Dooren van onze landgenoot Robert Maveau die is uitgeschakeld. Door zijn winst mag de Nederlander naar de b) finale die hij wint van de Tsjech Vladimir Vackar. Door zijn zege moet de Nederlander het morgen in de 1/2 finale wel opnemen tegen de Fransman en groot favoriet Daniël Morelon. De a) finale is gewonnen door de Deen Niels Fredborg.

    In de achtervolging werd de halve finale betwist. De Zwitser Xaver Kurmann 4’47”04 haalde het van John-Christopher Bijlsma (Aus) 4’47”41

    In de tweede reeks heeft de Noor Knud Knudsen 4’45”57 zijn tegenstrever de Duitser Hans Lutz ingelopen.

    In de finale streed men eerst voor plaats drie en was het brons voor de Duitser Hans Lutz 4’50”80 tegenover 4’54”93 voor John-Christopher Bijlsma (Aus).

    Het goud ging naar de Noor Knud Knudsen 4’45”74 tegenover 4’51”96 voor de zilveren Xaver Kurmann (Zwit).

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Frankrijk begon de Ronde van Frans Vlaanderen, onze landgenoot Edmond Verbruggen behaalde er de zege in de eerste rit.

    Ook de rittenwedstrijd Nice (Fr)-Mondovi (It) is van start gegaan, ritwinst was er voor de Italiaan Alberto Bogo.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    .
    Albert Delrue winnaar bij de liefhebbers te Hyon-Ciply

    Roeselare kreeg slechts 45 renners aan de start. Na 140km had Ronny Vande Vijver 6” voorsprong op Willy Planckaert die Jaak De Boever in zijn zog had. Voor plaats vier op 22” was Eddy Peelman de snelste voor Alfons Debal, Noël Vantyghem, Albert Van Vlierberghe, Herman Vrijders, José Van Ackere en werd Frands Brands tiende.

    De top3 te Hyon-Ciply bestond uit 1. Frans Verbeeck, 2. Eddy Merckx en drie Walter Godefroot. De 90km werden in 2.12’ afgelegd.

    Ook de liefhebbers waren te Hyon-Ciply aan het werk, zij moesten 75km koersen. De zege was voor Albert Delrue voor Michel Pollentier en Marnix Lannoo.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!