Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor de derde Grote Prijs van de Magne te Ayeneux kwamen liefst 94 renners aan de start. Op het selectieve parcours dat bestond uit 14 ronden van 10km hebben de renners er een mooie wedstrijd van gemaakt. Zes renners, Ludo Vander Linden, Herman Beyssens, André Doyen, Georges Vanconingsloo, André Poppe en Michel Coulon wisten reeds vrij vroeg uit het peloton weg te rijden en namen tot 1’ voorsprong. Op 4 ronden van het einde vond Eddy Merckx het welletjes en reed met Roger De Vlaeminck in een minimum van tijd tot bij en over de leiders. Onder hun twee werd er voor de zege gespurt en nam Eddy weerwraak op Roger voor de nederlaag enkele dagen geleden te St. Laureins Van de eerste vluchters bleven Herman Beysens 3e en André Doyen 5e nog buiten schot maar moesten nog het gezelschap dulden van de Deen Leif Mortensen 4e. Op 20” kwam als zesde André Poppe over de streep gevolgd door Georges Vanconingsloo, Tino Tabak (Ned), Wim Schepers (Ned), Georges Barras, Michel Coulon, Ludo vander Linden e.a.

    Te Hamme werd er achter derny’s gereden telkens over 24km. In de eerste reeks won Theo Verschueren voor Roger Swerts, Eddy Peelman en André Peirsman. Reeks twee was voor Walter Godefroot voor Rik Van Linden, de Nederlanders René Pijnen en Cees Stam. In de finale haalde René Pijnen (Ned) het met 5 meter van Theo Verschueren, Walter Godefroot, Rik Van Linden, Roger Swerts, Eddy Peelman, André Peirsman en Cees Stam (Ned).

    En te Gentbrugge was er een liefdadigheidswedstrijd en werd er zoals in Italië een tipo pista verreden en won Jacques Zwaenepoel voor Maurice Dury en Willy Van Neste.

    Ook de liefhebbers waren van de partij en won Antoine De Meyer voor Lucien De Brauwer en Luc D’Haese.

    29-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    In Spanje won Domingo Perurena te Llodio een wedstrijd over 155km. In zijn spoor volgden, Agustin Tamames, José-Manuel Lopez-Rodriguez, Jesus Manzaneque, José Moreno-Torrès, José Casas, José-Luis Uribezubia, José Gomez-Lucas, Gonzales Aja en Nemisio Jimenez maakt de top 10 volledig. Beste ploeg was Werner, en de bergprijs ging naar José-Maria Basualdo.

    Na gisteren een derde plaats schoof vandaag Francis Campaner te Ambarès een plaatsje op en werd tweede achter de Italiaan Franco Bitossi en is plaats drie voor Joop Zoetemelk.

    29-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Patrick Sercu

    Voorlopig zijn er twee winnaars te Berlare. Daar zelfs de fotofinish niet duidelijk de winnaar kon aanduiden werden de Nederlander Richard Bukacki en Etienne Sonck voorlopig beiden op plaats 1 geplaatst. Dan volgden, Alfons Debal, Frans Kerremans, Rik Van Linden, Jean-Pierre Berckmans, Martin Vanden Bossche, Eddy Verstraeten, Gustaaf Van Roosbroeck e.a.

    Te Lichtervelde waar 70 renners aan de start kwamen werd er met vier voor de zege gespurt. Patrick Sercu haalde het voor Tony Gakens, Jaak De Boever en Marc Lievens. Op 5” volgde als vijfde Gérard Moneyron. Voor plaats 6 op 22” was Willy Scheers sneller dan de Fransman Jean-Pierre Genet. De groep op 35” mocht voor plaats acht spurten, Alfons Scheys haalde het voor August Herrijgers, Willy Planckaert, Raf Van Bruwaene e.a.

    28-09-2012 om 18:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Michel Pollentier

    Te Tielt werd het een twaalfde overwinning voor Michel Pollentier die Theo Dockx in een spurt met twee versloeg. Voor plaats drie op 15” was Eddy Ronquetti sneller dan Roger De Beukelaer, José De Cauwer, Roger De Backer, Yvan Benaets, Daniël Moenaert, Freddy Maertens, de Nederlander Bas Hordijk, Frans Assez, Daniël De Schrooder, de Nederlander Cees Priem, Eddy Nijs e.a.

    28-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    Te Peccioli in Italië won onze landgenoot Tony Houbrechts de 21e Coppa Sabatini na 218km afgelegd in 5.27’ versloeg hij Albert Van Vlierberghe en de Italiaan Enrico Maggioni. Plaats 4 op 45” was voor Pietro Di Catreina. Op 1’ kwamen vier Italianen over de streep, Wilmo Francioni, Luigi Castelletti, Donato Giuliani en Mauro Simonetti. Dan volgde op 1’20” Franco Mori. Plaats 10 was voor Sigfrido Fontanelli hij had 2’53” achterstand. Het peloton op 3’ nog 16 man sterk mocht voor plaats 11 spurten, het was Carlo Chiappano die het haalde voor Michele Dancelli e.a. Bij de 26 renners die de koers hebben uitgereden waren slechts 5 buitenlanders. Na onze landgenoten reden ook de Zwitser Josef Fuchs 14e en de broers Pettersson Gösta 17 en Tomas 23e de wedstrijd uit.

    Het criterium van Limoges (Frankrijk) werd na 60km gewonnen door Raymond Poulidor die 4” voorsprong had op Joop Zoetemelk en 13” op Francis Campaner.

    28-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    .
    Paul Van Haudt (Dijlespurters)

    Te Doornik werden de interclubkampioenschappen voor beroepsrenners en liefhebbers verreden. Bij de beroepsrenners was het met gemengde ploegen, en won Lierse B.C. met een tijd van 43’59”54 over de 33,3km. Hiervoor zorgden, Frans Verhaegen, Jos Huysmans, Roger Rosiers, Herman Vanspringel, Willy Scheers en Ludo Vander Linden. Plaats twee op 30” was voor C.S.Wanfercées-Baulet met, Emile Bodart, Gérard Hendrickx, Paul Crapez, Christian De Buysschere, Michel Coulon en Ferdinand Bracke. Hoboken WAC als derde volgde op 1’34” met André Poppe, Alex Robberecht, Georges Pintens en Hendrik Marien. S.V. Deerlijk met Dirk Baert, Christian Callens, Ronny Christiaens en Noël Vantyghem werden op 1’53” vierde. De Dijle-Spurters uit Mechelen met Arthur Vande Vijver, Jos Deschoenmaecker, Flory Ongenae en Marcel Omloop werden vijfde op 1’56”. Verder volgden op 6. St.Gillis-Waas- 7. Meulebeke, 8. V.C. Heist-Sport, 9. Netespurters Herentals, 10. Ruisbroek-Sportief, 11. Kortrijk-Groeninghespurters, 12. Hoboken-Lagewegvrienden, 13. Noord-West Brabant, 14. Cureghem Sportif, 15. Gentse Velo-Sport en op 16. Cyc. Seresienne.

    Bij de liefhebbers was WSC Torhout de beste zij reden 44’21”91 over de 33,3km. Volgend viertal zorgde hiervoor, Daniël Moenaert, Freddy Maertens, Michel Pollentier en Rino Vandromme. Op 30” eindigde de Dijlespurters uit Mechelen tweede met Eric Van Lent, Paul Van Haudt, Ludo Delcroix en Ferdinand Peersman. Op drie eindigde Lierse B.C.met 37” achterstand hun ploeg bestond uit, Wim Schroeyens, Martin Bierebeeck, Theo Dockx en Géry Verlinden. Op 4 eindigde Pedale St. Martin-Tournai met 45” achterstand met Albert Delrue, de 17 jarige Jean-Luc Vandenbroucke, Christian Moreau en Freddy Adam. Op vijf eindigde Merelbeke met 50” achterstand maar werden gedeklasseerd. De renners waren Lucien De Brauwere, Jean-Paul Spileers, Jean-Pierre Baert en Willy De Temmerman. Hun plaats werd ingenomen door Kempen W.V. Turnhout die op 1’46” eindigden met volgende renners, André Delcroix, Constant Rommes, Jos van Nijlen en Roger De Backer.

    27-09-2012 om 01:09 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De Trofee Angelo Baracchi die op 11/10 zal verreden worden is 109km en rijden de renners van Bergamo naar Brescia. Vier ploegen zijn reeds ingeschreven: Eddy Merckx-Roger Swerts, Cyrille Guimard-Yves hézard, Felice Gimondi- Davide Boifava en Bernard Thévenet- Jean-Pierre Danguillaume. Verleden jaar wonnen Luis Ocana-Leif Mortensen.

    Eddy Merckx is van plan laboratoriumproeven te ondergaan, om na te gaan hoe hij reageert op de atmosferische verhoudingen die samenhangen met de hoge ligging van Mexico-stad, voordat hij besluit of hij daar zijn poging zal ondernemen om het bestaande werelduurrecord, dat op naam staat van de Deen Ole Ritter, te verbeteren.

    Volgens bronnen zou Eddy tegen het einde van oktober zijn poging kunnen ondernemen.

    Merckx zal vermoedelijk op 12/10 beginnen te trainen op de Vigorellibaan in Milaan, als de verbeteringen aan de baan dan klaar zijn. Pas na de laboratoriumproeven zal Eddy besluiten waar en wanneer hij zijn recordpoging zal ondernemen.

    27-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Zijn elfde zege behaalde Raymond Vanstraelen te Jemeppe-sur-Sambre. Plaats 2&3 waren voor Gustaaf Verboven en Dieudonné Depireux.

    Te Nieuwpoort deed Freddy Maertens er ook nog eentje bij. Na 107km liet hij Alex Van Linden en Michel Pollentier 200 meter achter zich. Van de groep op 3’ was Eddy Ronquetti sneller dan Ferdinand De Keyser, Willy Tanghe, Frans Ligneel, Ghislain Cael, Roger Verschaeve, Eric Serlet, Alain Desaever e.a.

    Ernie Blommaert won te Olsene voor de Nederlander Bas Hordijk en Jos Jacobs.

    26-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Bij de 38 renners die zijn gestart in Langemark waren verschillende Fransen en Nederlanders, waarvan er enkele met de beste prijzen gingen lopen. Reeds kort na de start reden Sylvain Vasseur (Fr), Harry van Leeuwen (Ned) en onze landgenoot Fernand Bruggeman weg, en hadden op een bepaald ogenblik 3’30” voorsprong. Het is pas op 50km van het einde dat er een ernstige reactie kwam, hiervoor zorgde Eddy Cael die onmiddellijk de Fransen Régis Delépine en Alain Vasseur mee kreeg. Terwijl de drie hun achterstand op de drie leiders bestendig verminderde, ging in de groep ook Johny Soenens zijn kans. De drie achtervolgers kwamen vooraan aansluiten, voor Soenens was iets te laat want vooraan was men begonnen aan de ontknoping van de finalestrijd. In de spurt won Régis Delépine voor Eddy Cael, Alain Vasseur, Fernand Bruggeman en Sylvain Vasseur deze gaf 5” prijs. Johnny Soenens als zesde op 12” was nog wel voorbij Harry van Leeuwen geraakt die met plaats 7 moest tevreden zijn. Ook de groep was kort genaderd en had nog 25” achterstand, hiervan was Etienne Sonck de snelste voor Dirk Baert, Cees Koeken (Ned) e.a.

    Ook in Onze-Lieve-Vrouw-Waver was er al van bij de start een ontsnapping, daarvoor zorgden Van Geebergen en Van den Eynde die even later het gezelschap kregen van Ritserveldt, Cambré, Van Rijmenant en de Nederlander Janbroers. In de vierde ronde bedroeg hun voorsprong al meer dan 3 minuten, toen een wegvergissing roet in het eten kwam gooien. Toen de zes vooraan bleven doorrijden weigerde het peloton dit te doen. Toen het dan toch weer in beweging kwam, liet men de zes opnieuw vertrekken en 3’ later het peloton. Door de vertraging die een kwartier duurde was vooraan de kadans gebroken. Janbroers en Ritserveldt zagen het niet meer zitten en ook in het peloton stapten verschillende renners af. De laatste die vooraan over bleef was Van den Eynde en die gaf er ook de brui aan. Een nieuwe ontsnapping met 14 kwam op gang, en kregen in de laatste ronde nog het gezelschap van elf. Deschoenmaecker zette de boel nog eens op stelten en kreeg Aerts mee, Jos stopte zijn inspanning en Paul deed alleen voort, Jos bedacht zich maar op 2km van de meet waren de 25 opnieuw samen. Op duizend meter van de finish ging de Nederlander Pijnen en reageerde Huysmans die weigerde om over te nemen. Jos won alzo voor René Pijnen en werd op enkele seconden Gérard Hendrickx derde voor Frans Verhaegen, Herman Vrijders, Roger Rosiers, Ernest Bens, Lucien Willekens, Adri Duycker (Ned) e.a.

    26-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Herne – Tienen en Sint-Laureins waren de drie wedstrijden waaruit de profs konden kiezen. Te Herne was het bij de eerste twee van de tien af te leggen ronden bij schermutselingen gebleven. Na een eerste hergroepering door Godefroot en Pintens in de hand gewerkt viel de beslissing. Een achttal reed weg waaruit in de laatste ronde Godefroot en Verreydt wegreden. Aan de meet kreeg Walter Godefroot reeds voor de start gehuldigd voor zijn nationale titel voor de tweede maal bloemen. Louis Verreydt moest met plaats twee tevreden zijn. Voor plaats drie op 15” was Georges Pintens sneller dan Lucien Willekens, Frans Verhaegen, Herman Vrijders, Fernand Hermie en Eddy Vertsraeten. Op 1’20” mocht de groep voor de negende plaats spurten. Frans Verbeeck haalde het voor Roger Rosiers, Ludo Van Staeyen, August herrijgers, Romain Maes, Gerry Catteeuw, Roger Swerts e.a.

    Voor de 20ste Grote Prijs Potteriewijk in Tienen kwamen 41 renners opdagen. De startvlag was nog maar pas naar beneden of Van Vangeebergen koos het hazenpad. Hij hield het twee van de vijftien ronden vol, waarna Claes (Zonhoven) even voorop mocht rijden. Het was na 100km dat de Nederlander Holst er vandoor reed en het gezelschap kreeg van de twee streekrenners Claes (Kerkom) en Van Goidsenhoven. Ondanks enkele tegenaanvallen bleven de drie buiten schot. In de spurt won Georges Claes met 10meter voor Daan Holst (Ned) en Luc Van Goidsenhoven. Het peloton kwam 2’10” later over de streep en was het Fonske Debal die het haalde voor Georges Barras, Georges Claes (Zonhoven), de twee Nederlanders Jan van Katwijk en Jos van Beers, Ernest Bens, Pieter Nassen e.a.

    In Sint-Laureins waar er voor de eerste maal werd ingericht kreeg men Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck onder de 47 renners aan de start. Ook hier reden al van in de eerste ronde vijf renners weg konden tot 1’ uitlopen en hielden het tot de 10de ronde vol. Het waren vooral Merckx en De Vlaeminck die er voor zorgden dat alles opnieuw samen kwam. Twee ronden nadien viel de beslissing. Merckx voerde zo hard het commando dat slechts drie renners mee konden. Met vier op één lijn werd er voor de zege gespurt en moest de fotofinish uitsluitsel geven. Roger De Vlaeminck haalde het voor Eddy Merckx, Willy De Geest en de Nederlander Cees Koeken. Op 1’ werd Ronny De Bisschop vijfde en werd 10” later de groepsspurt gewonnen door Daniël Vanryckeghem voor Jos Schoeters, Tony Daelemans, Robert De Guchtenaere en is met Martin Vanden Bossche de top 10 volledig.

    25-09-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .

    Robert Vermeire won de veldrit te St. Amandsberg, hij had 1’15” voorsprong op Julien Vanden Haesevelde en Albert Van Damme.

    25-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    De ongelukkige Martin De Clercq bij een van zijn overwinningen

    Omdat Martin De Clercq zaterdag te Kemzeke een mooie derde plaats behaald had, nam hij op het werk een dagje vrij om een mooie uitslag te versieren in de tweedaagse. Maar het is vandaag helemaal anders uitgedraaid. De beter renners onder de 61 deelnemers gaven elkaar geen duimbreed toe en zo ging er een groepsspurt aankomen van een 40tal renners. Een late uitval van een onbekende renner die de laatste meters volledig stilviel zorgde voor een hapering en een massale valpartij tot gevolg. Niet minder dan drie renners uit het Gentse en het Meetjesland werden met erge kwetsuren afgevoerd naar het ziekenhuis van St. Gillis Waas. Voor Martin De Clercq (zware hersenschudding), Romain Vercauter (sleutelbeenbreuk) en Antoine Bauwens (polsbreuk) zit het seizoen er meteen op. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door José De Cauwer voor Jacky De Clerck, Ludo Delcroix, Roger Van Den Eede en de Nederlander Wim de Waal. Met zijn 4e en 1e plaats ging de tweedaagse naar José De Cauwer.

    Jean Swinnen was na 105km te Maissin een deelgemeente van Paliseul sneller dan Jacques Martin en Paul Flechet.

    Lucien Zelck zijn twaalfde zege werd te Sint- Genesius- Rode behaald. 2&3 werden Karel Rottiers en Gustaaf Hermans.

    In Zwijnaarde was de zege na 100km voor Marc Renier voor André Verbraecken en Ronny De Meyer.

    25-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Albert Van Damme

    Albert Van Damme won te Pollare met 1’ voor Julien Van Den Haesevelde en August Badts. Bij de C’s was de zege voor Freddy De Schacht voor Luc Naudts en Gérard De Vos.

    Oppem-Brussegem kreeg 46 crossers aan de start en was de zege voor André Geirland, hij had 35” voorsprong op Marc De Block en 50” op Eric Desruelle. Robert Vermeire op 1’ werd vierde voor Jan Teugels, Leo Arnouts e.a.

    Robert Vande Sompele won de B-cross van Wichelen voor Alfons Van Parijs en Willy De Vos.

    De C-cross van Schaffen was voor Jozef Schepers voor Jean Knors en Jozef Lievens.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Fedor Den Hertog

    Op de laatste dag van de Ronde van de Toekomst moesten twee ritten worden afgewerkt. Men begon met Vittel-Belfort over een afstand 139km. Het was de eerste leider de Fransman Claude Tollet die won met 2’55” voorsprong. Tweede werd Douglas Dailey voor Michel Coroller (Fr) en de Nederlanders Frits Schür en Jacob Langen. De Fransman Bernard Bourreau start als leider aan de afsluitende tijdrit Belfort-Sochaux over 33km. In die tijdrit walste de Nederlander Fedor Den Hertog die won in een tijd van 44’56” over zijn tegenstanders. De Zwitser Ivan Schmid werd tweede op 1’22”. De derde Cees Priem (Ned) volgt op 1’27”. Op vier nog een Zwitser Roland Salm die er 1’40” langer over deed. Nog een Nederlander Frits Schür werd negende op 2’12”. Voor Bernard Bourreau die na 27km was gevallen en daardoor 30” verloor was er plaats 10 op 2’29”.

    In de eindstand heeft Fedor Den Hertog 19” voorsprong op de Zwitser Ivan Schmid en werd Bernard Bourreau derde op 32”.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers & Juniores - buitenland

    .

    In Duitsland te Castrop-Rauxel een stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen moest onze landgenoot Leonard Engelen, de Duitser Wilfried Trott voorlaten en werd Erwin Derlick derde.

    In Oost-Duitsland werd de laatste dag van de Radsport-week afgewerkt. Te Sebnitz werd de G.P. Sportecho over 130km gewonnen door de Tsjech Ludek Kubias die 1’19” voorsprong had op de Zwitser Albert Knobel. Dan volgden drie Oost-Duitsers, 3. Eberh. Meier op 1’22”, 4. Bernd Fischer op 1’58” en 5.Wolfgang Schröder op 2’17”. De eindzege van de G.P. der Radsporter was voor Wolfgang Lotzsch (Ddr) die 36” voorsprong had op Michael Schiffner (Ddr) en 1’22” op de Tsjech Vaclav Valenta, wiens landgenoot Jiri Patras op 1’41” volgde. Op plaats 5&6 opnieuw twee Oost-Duitsers, Lothar Pfuhl op 1’47” en P. Lantzsch op 5’30”. De winnaar van de laatste rit Kubias werd zevende op 6’39”.

    Opnieuw een derde plaats voor Eddy Ronquetti in Groot-Brittannië, waar hij te Merseyside de zege moest laten aan Ian Hallam (Gb) die won voor zijn landgenoot Kevin Apter.

    De tweede dag van de Kasteel Kermis Koers te Hoensbroek werd besloten met een ploegentijdrit gevolgd een rit in lijn. In de ploegentijdrit was Amstel Bier die het haalde. De rit in lijn was voor Piet Kuys voor Ad Dekkers en werd Henk Botterhuis derde. In de eindstand heeft Ad Dekkers 10” voorsprong op Piet Kuys en Henk Botterhuis die derde werd in dezelfde tijd. Op 25” werd Henk Smits vierde en Harry Beurskens vijfde.

    In Oostenrijk eindigde de Ronde van Oostenrijk (22/24) voor Juniores en werd onze landgenoot Pol Verboven winnaar. In de laatste rit van Pinkafeld naar Wenen over een afstand van 107km was hij mee toen na 75km de Pool Jankovski en de Nederlander Mutsaars ten aanval trokken. Op enkele kilometers van het einde kwam de Zweed Tommy Prim aansluiten en won voor Pol Verboven, Henk Mutsaars en Vladislav Jankovski. Het peloton volgde op meer dan 1 minuut. In de eindstand had onze landgenoot 1’04” voorsprong op Prim, 1’53” op Jankovski. Op vier eindigde de Oostenrijker Seltinger op 3’05”.De Nederlander Mutsaars werd vijfde op 3’08”.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    René Dillen

    Te Balen-Steeg waar 43 renners aan de start stonden heeft René Dillen zijn 16de zege behaald. Plaats twee was voor Willy Govaerts voor de Nederlander Petrus Nieuwenhuyse, Constant Rommes, Martin Bierbeeck, Jos Sannen, Ortaire Goossens e.a.

    Budingen kreeg Edmond Verbruggen als winnaar, hij had 10” voorsprong op Yvan Benaets en Leo Coeck.

    Yvan Ronsse die de beste was te Ellignies-Sainte-Anne behaalde er zijn zevende overwinning. Op 15” werd Abel Holvoet tweede en Bernard Draux derde.

    Nummer tien is binnen voor Lieven Malfait, te Harelbeke liet hij J. Verhaegen en Eddy van Tieghem achter zich.

    Voor de wedstrijd te Kuringen kwamen maar 28 renners opdagen. Reeds na de eerste ronde van de 36 die moesten worden afgelegd reden 13 renners weg en was de koers gereden. Het peloton werd door hen gedubbeld, in de eindspurt kwam het door een onvoorzichtige toeschouwer tot een valpartij. Drie renners moesten na de aankomst naar het ziekenhuis worden overgebracht, Bernard Bourguignon die tweede werd, Manu Snellinx en Pedro Pardo, die mee vijfde gelijk met 10 anderen werden geplaatst ook vijf toeschouwers werden meegenomen. Het was Robert Reekmans die won. Plaats drie was voor Gustaaf Verboven en op vier eindigde Ludo Noels.

    Voor Roger Verschaeve werd het zijn 14de zege te Langemark waar men 28 renners mocht inschrijven. Zijn vier kompanen waren, Luc Leman, Ghislain Cael, Michel Pollentier en Patrick Geldhof. Op 1’10” werd Ferdinand De Keyser zesde voor Bertil Cael en Gilbert Van Compernolle. De groep op 2’10” mocht voor plaats negen spurten en was Marc Deseyne de snelste.

    Ludo Bruylandts behaalde zijn vierde zege te Meer waar 57 renners aan de start stonden. Voor André Delcroix uit Hoogstraten waarvan Meer een deelgemeente is was er een tweede plaats. En stond ook Marc Michiels op het podium. Ook Ludo Delcroix was er van de partij hij eindigde achtste.

    Vrasene kreeg Daniël De Schrooder als winnaar voor de Deen Manfred Fenner en werd Daniël Moenaert derde.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Na ontsnappingspogingen, waarin achtereenvolgens van Leeuwen (Ned), Pol Vanden Neste en Jimenez (Col) zich lieten opmerken, in het eerste gedeelte van de wedstrijd en een rijke premiebuit wisten binnen te halen. Werd de goede ontsnapping bewerkt door een viertal. Waarvan in de laatste kilometers Frans Verbeeck wegreed en met 35” voorsprong won. Alfons De Bal werd tweede voor Romain Maes en Eric Wyckaert. De groepsspurt op 1’ werd verrassend gewonnen door Ernie Wielandt die de Nederlander Gerben Karstens versloeg. Dan volgden Walter Planckaert, Adri Duycker (Ned), Robert De Guchtenaere, Englebert Opdebeeck, Raf Van Bruwaene, Eddy Peelman, Frans Kerremans, Julien Knockaert en Patrick Sercu als 15de.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy winnaar te Montjuich

    Met rit 5 Trois Rivières-Montreal over een afstand van 210km zijn we in Canada aan de laatste rit van de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Met vier heeft men voor de zege gespurt en behaalde de Italiaan Dino Zandegu zijn tweede ritzege in evenveel dagen. Onze landgenoot Adolf Huysmans werd tweede de Fransman Jean-Pierre Danguillaume derde en de Canadeese liefhebber Vincenzo Meco werd vierde. De groepsspurt op 16” werd gewonnen door onze landgenoot André Dierickx voor drie landgenoten, Marc Demeyer, Frans Mintjens en Roger Jochmans, nog een Canadeese liefhebber Thomas “Tom” Morris, op 10 & 13 onze landgenoten Raymond Steegmans en Willy Teirlinck en verder het gans peloton. Net als verleden jaar wint onze landgenoot Wilfried Reybrouck deze rittenwedstrijd, hij heeft het vooral te danken aan de tijdsvergoedingen aan de meet en bij de tussenspurten onderweg. Plaats twee op 10” is voor Herman Vanspringel dan volgt Gérard Besnard (Fr) op 17”, op 4 Joop Zoetemelk (Ned) volgt op 30” en werd Yves Hézard (Fr) vijfde op 39”. Nog twee landgenoten eindigden in de top10, Frans Mintjens als 8e en Jos Spruyt als negende. De eerste Canadeese liefhebber werd Brian Chewter hij werd 25ste op 4’53”.

    In Zwitserland te Diesenhofen werd er 50,4km tegen het uur gereden, met een tijd van 1.09’54”4 won de Deen Ole Ritter voor Raymond Poulidor (Fr) die op 1’01” volgde, op plaats drie nog een Deen Leif Mortensen hij volgde op 2’19”.Dan volgden drie Zwitsers, Joseph Fuchs, Louis Pfenninger en Erich Spahn. Op zeven eindigde de Duitser Jürgen Tschan voor de Italiaan Michele Dancelli. Plaats 9 t/m 11 was voor de Zwitsers, Erwin Thalmann, Fritz Wehrli en Kurt Rub.

    Te Montjuich in Spanje werd het een recital van Eddy Merckx. In de rit in lijn over 10km, kwam Eddy tot een tijd van 18’26” wat hem een bonus opleverde van 23” op José-Manuel Fuente (Sp) die tweede werd voor zijn landgenot Pedro Torres. In het tweede gedeelte, een individuele klimkoers over 6km naar het kasteel van Montjuich toe (hoogteverschil 250 meter), was het weer Eddy die won, nu was zijn tijd 18’35”. Zijn voorsprong op de tweede Gonzalo Aja was 27”. In de eindstand had Eddy 52” voorsprong op Aja en 54” op Antonio Martos. Er was ook een ploegentijdrit die echter niet meetelde voor de algemene rangschikking. Ook hier won Eddy met zijn ploegmaten, Roger Swerts en Martin Vanden Bossche.

    In Frankrijk werd er tweemaal 100km gekoerst. Te Bagneux won Jean-Pierre Genet met 2” voor Gilbert Bellone en volgde Alain Van Lancker op 7”. Te Rieux was er winst voor de Nederlander Jan Janssen die 2” voorsprong had op Léon- Paul Ménard (Fr) en 45” op de Brit Barry Hoban.

    Na 3 maanden bij de profs is er een eerste winst voor José van Ackere die te Southport in Groot-Brittannië sneller is dan Sid Barras en Leslie West.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Te Andenne kwamen 31 renners aan de start. Het werd voor Jacques Martin met 1’15” voorsprong zijn negende overwinning. De Spanjaard Pedro Pardo werd tweede voor Bernard Draux. Op 1’50” werd Omer Meeus vierde.

    Te Dampremy waar 24 renners waren ingeschreven had na 90km Robert Fontaine 1’20” voorsprong op Jean-Claude Hannot en Adrien De Leeuw. Voor Frans Assez was er op 4’25” een vierde plaats.

    Voor de eerste rit van de tweedaagse in Kemzeke boden zich 32 renners aan de inschrijvingstafel. Daarvan mochten er 21 spurten voor de tweede plaats. Inderdaad 1 renner ontvluchte de groep, dat was Willy Verschueren die het pleit in zijn voordeel beslechtte. Voor plaats twee was Eddy Nijs sneller dan Martin De Clercq, José De Cauwer, Jean Blommaert, Antoine Bauwens, Romain Vercauter, X, Ribert Ferket en op 10. Ghisleen De Clercq. Op 11 werden 12 renners gelijk geplaatst.

    Met 10meter voorsprong op Albert Segers behaalde Bernard Bourguignon zijn 20ste overwinning te Lokeren waar 43 renners aan de start waren gekomen. Vijf renners volgden op 15” hiervan was Marc Van De Putte de snelste voor André Verbraecken, Rudy Heyns, August Van Looy en Daniël Heyns. Op 1’50” was Etienne Van Der Helst de snelste van de groep.

    Ronald De Meyer won te Lovendegem voor Roland Boulard en Pol Lannoo.

    Zijn elfde overwinning behaalde Jos Gijsemans te Mariekerke waar 55 renners de start namen. Tweede werd Walter Naegels gevolgd door Benny Paulissen, Frans Tilburgs, Paul Van Der Mercken, Alex Van Linden, Jos Jacobs, Alex Robberecht, Karel Rottiers en met Ferdinand Peersman is de top10 volledig.

    Een negende overwinning was er voor Lieven Malfait te St.-Eloois-Vijve waar de 32 renners slechts 70km moesten afleggen. Albert Decuyper werd tweede en Marc Renier derde.

    Voor Lucien Zelck werd het in Sint-Pieters-Leeuw waar 35 renners de start namen zijn 11de overwinning. Verder volgden Gustaaf Hermans, André Coppers, Roland Hellebaut, René Wuyckens pas overgekomen van de juniores e.a.

    Te Soiron behaalde Jan Bemong de zege voor Willem Peeters, de Nederlander Robert Kroep en Nico Crommen. Op 50” werd Jacky Delaet vijfde voor Paul Vanelderen, Marc lepers, Maurice Belet, Raymond Vanstraelen, Ludo Noels, Gustaaf Put, Jacques Mean, Jos Arnols en werd Jean-Luc Yansenne 15de van de 42 renners die waren gestart.

    En Freddy Maertens heeft er ook nog eentje bijgedaan te Tielt versloeg hij Michel Pollentier zij hadden 2’ voorsprong. Plaats drie was voor Ghislain Cael. Op 2’25” werd Paul Vannieuwenhuyse vierde voor Roger Verschaeve, Rino Vandromme en fernand Van Der Fraenen. Luc Leman kwam op 4’ als achtste over de meet gebold

    23-09-2012 om 06:33 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .

    Voor de eerste veldrit van het seizoen kwamen 40 crossers opdagen te Bredene. Eric De Vlaeminck won met 7” voorsprong op Albert Van Damme en met 10” op Robert Vermeire die Eric Desruelle voor bleef. Nummer vijf André Geirland volgde op 24” en op 1’ volgden Norbert Dedeckere en Julien Van Den Haezevelde. Verder in de top tien met 1’10” achterstand Jan Teugels, Robert Van De Sompel op 1’20” en August Badts op 1’50”

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!