Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Albert Van Damme

    Albert Van Damme won te Pollare met 1’ voor Julien Van Den Haesevelde en August Badts. Bij de C’s was de zege voor Freddy De Schacht voor Luc Naudts en Gérard De Vos.

    Oppem-Brussegem kreeg 46 crossers aan de start en was de zege voor André Geirland, hij had 35” voorsprong op Marc De Block en 50” op Eric Desruelle. Robert Vermeire op 1’ werd vierde voor Jan Teugels, Leo Arnouts e.a.

    Robert Vande Sompele won de B-cross van Wichelen voor Alfons Van Parijs en Willy De Vos.

    De C-cross van Schaffen was voor Jozef Schepers voor Jean Knors en Jozef Lievens.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Fedor Den Hertog

    Op de laatste dag van de Ronde van de Toekomst moesten twee ritten worden afgewerkt. Men begon met Vittel-Belfort over een afstand 139km. Het was de eerste leider de Fransman Claude Tollet die won met 2’55” voorsprong. Tweede werd Douglas Dailey voor Michel Coroller (Fr) en de Nederlanders Frits Schür en Jacob Langen. De Fransman Bernard Bourreau start als leider aan de afsluitende tijdrit Belfort-Sochaux over 33km. In die tijdrit walste de Nederlander Fedor Den Hertog die won in een tijd van 44’56” over zijn tegenstanders. De Zwitser Ivan Schmid werd tweede op 1’22”. De derde Cees Priem (Ned) volgt op 1’27”. Op vier nog een Zwitser Roland Salm die er 1’40” langer over deed. Nog een Nederlander Frits Schür werd negende op 2’12”. Voor Bernard Bourreau die na 27km was gevallen en daardoor 30” verloor was er plaats 10 op 2’29”.

    In de eindstand heeft Fedor Den Hertog 19” voorsprong op de Zwitser Ivan Schmid en werd Bernard Bourreau derde op 32”.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers & Juniores - buitenland

    .

    In Duitsland te Castrop-Rauxel een stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen moest onze landgenoot Leonard Engelen, de Duitser Wilfried Trott voorlaten en werd Erwin Derlick derde.

    In Oost-Duitsland werd de laatste dag van de Radsport-week afgewerkt. Te Sebnitz werd de G.P. Sportecho over 130km gewonnen door de Tsjech Ludek Kubias die 1’19” voorsprong had op de Zwitser Albert Knobel. Dan volgden drie Oost-Duitsers, 3. Eberh. Meier op 1’22”, 4. Bernd Fischer op 1’58” en 5.Wolfgang Schröder op 2’17”. De eindzege van de G.P. der Radsporter was voor Wolfgang Lotzsch (Ddr) die 36” voorsprong had op Michael Schiffner (Ddr) en 1’22” op de Tsjech Vaclav Valenta, wiens landgenoot Jiri Patras op 1’41” volgde. Op plaats 5&6 opnieuw twee Oost-Duitsers, Lothar Pfuhl op 1’47” en P. Lantzsch op 5’30”. De winnaar van de laatste rit Kubias werd zevende op 6’39”.

    Opnieuw een derde plaats voor Eddy Ronquetti in Groot-Brittannië, waar hij te Merseyside de zege moest laten aan Ian Hallam (Gb) die won voor zijn landgenoot Kevin Apter.

    De tweede dag van de Kasteel Kermis Koers te Hoensbroek werd besloten met een ploegentijdrit gevolgd een rit in lijn. In de ploegentijdrit was Amstel Bier die het haalde. De rit in lijn was voor Piet Kuys voor Ad Dekkers en werd Henk Botterhuis derde. In de eindstand heeft Ad Dekkers 10” voorsprong op Piet Kuys en Henk Botterhuis die derde werd in dezelfde tijd. Op 25” werd Henk Smits vierde en Harry Beurskens vijfde.

    In Oostenrijk eindigde de Ronde van Oostenrijk (22/24) voor Juniores en werd onze landgenoot Pol Verboven winnaar. In de laatste rit van Pinkafeld naar Wenen over een afstand van 107km was hij mee toen na 75km de Pool Jankovski en de Nederlander Mutsaars ten aanval trokken. Op enkele kilometers van het einde kwam de Zweed Tommy Prim aansluiten en won voor Pol Verboven, Henk Mutsaars en Vladislav Jankovski. Het peloton volgde op meer dan 1 minuut. In de eindstand had onze landgenoot 1’04” voorsprong op Prim, 1’53” op Jankovski. Op vier eindigde de Oostenrijker Seltinger op 3’05”.De Nederlander Mutsaars werd vijfde op 3’08”.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    René Dillen

    Te Balen-Steeg waar 43 renners aan de start stonden heeft René Dillen zijn 16de zege behaald. Plaats twee was voor Willy Govaerts voor de Nederlander Petrus Nieuwenhuyse, Constant Rommes, Martin Bierbeeck, Jos Sannen, Ortaire Goossens e.a.

    Budingen kreeg Edmond Verbruggen als winnaar, hij had 10” voorsprong op Yvan Benaets en Leo Coeck.

    Yvan Ronsse die de beste was te Ellignies-Sainte-Anne behaalde er zijn zevende overwinning. Op 15” werd Abel Holvoet tweede en Bernard Draux derde.

    Nummer tien is binnen voor Lieven Malfait, te Harelbeke liet hij J. Verhaegen en Eddy van Tieghem achter zich.

    Voor de wedstrijd te Kuringen kwamen maar 28 renners opdagen. Reeds na de eerste ronde van de 36 die moesten worden afgelegd reden 13 renners weg en was de koers gereden. Het peloton werd door hen gedubbeld, in de eindspurt kwam het door een onvoorzichtige toeschouwer tot een valpartij. Drie renners moesten na de aankomst naar het ziekenhuis worden overgebracht, Bernard Bourguignon die tweede werd, Manu Snellinx en Pedro Pardo, die mee vijfde gelijk met 10 anderen werden geplaatst ook vijf toeschouwers werden meegenomen. Het was Robert Reekmans die won. Plaats drie was voor Gustaaf Verboven en op vier eindigde Ludo Noels.

    Voor Roger Verschaeve werd het zijn 14de zege te Langemark waar men 28 renners mocht inschrijven. Zijn vier kompanen waren, Luc Leman, Ghislain Cael, Michel Pollentier en Patrick Geldhof. Op 1’10” werd Ferdinand De Keyser zesde voor Bertil Cael en Gilbert Van Compernolle. De groep op 2’10” mocht voor plaats negen spurten en was Marc Deseyne de snelste.

    Ludo Bruylandts behaalde zijn vierde zege te Meer waar 57 renners aan de start stonden. Voor André Delcroix uit Hoogstraten waarvan Meer een deelgemeente is was er een tweede plaats. En stond ook Marc Michiels op het podium. Ook Ludo Delcroix was er van de partij hij eindigde achtste.

    Vrasene kreeg Daniël De Schrooder als winnaar voor de Deen Manfred Fenner en werd Daniël Moenaert derde.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Na ontsnappingspogingen, waarin achtereenvolgens van Leeuwen (Ned), Pol Vanden Neste en Jimenez (Col) zich lieten opmerken, in het eerste gedeelte van de wedstrijd en een rijke premiebuit wisten binnen te halen. Werd de goede ontsnapping bewerkt door een viertal. Waarvan in de laatste kilometers Frans Verbeeck wegreed en met 35” voorsprong won. Alfons De Bal werd tweede voor Romain Maes en Eric Wyckaert. De groepsspurt op 1’ werd verrassend gewonnen door Ernie Wielandt die de Nederlander Gerben Karstens versloeg. Dan volgden Walter Planckaert, Adri Duycker (Ned), Robert De Guchtenaere, Englebert Opdebeeck, Raf Van Bruwaene, Eddy Peelman, Frans Kerremans, Julien Knockaert en Patrick Sercu als 15de.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy winnaar te Montjuich

    Met rit 5 Trois Rivières-Montreal over een afstand van 210km zijn we in Canada aan de laatste rit van de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Met vier heeft men voor de zege gespurt en behaalde de Italiaan Dino Zandegu zijn tweede ritzege in evenveel dagen. Onze landgenoot Adolf Huysmans werd tweede de Fransman Jean-Pierre Danguillaume derde en de Canadeese liefhebber Vincenzo Meco werd vierde. De groepsspurt op 16” werd gewonnen door onze landgenoot André Dierickx voor drie landgenoten, Marc Demeyer, Frans Mintjens en Roger Jochmans, nog een Canadeese liefhebber Thomas “Tom” Morris, op 10 & 13 onze landgenoten Raymond Steegmans en Willy Teirlinck en verder het gans peloton. Net als verleden jaar wint onze landgenoot Wilfried Reybrouck deze rittenwedstrijd, hij heeft het vooral te danken aan de tijdsvergoedingen aan de meet en bij de tussenspurten onderweg. Plaats twee op 10” is voor Herman Vanspringel dan volgt Gérard Besnard (Fr) op 17”, op 4 Joop Zoetemelk (Ned) volgt op 30” en werd Yves Hézard (Fr) vijfde op 39”. Nog twee landgenoten eindigden in de top10, Frans Mintjens als 8e en Jos Spruyt als negende. De eerste Canadeese liefhebber werd Brian Chewter hij werd 25ste op 4’53”.

    In Zwitserland te Diesenhofen werd er 50,4km tegen het uur gereden, met een tijd van 1.09’54”4 won de Deen Ole Ritter voor Raymond Poulidor (Fr) die op 1’01” volgde, op plaats drie nog een Deen Leif Mortensen hij volgde op 2’19”.Dan volgden drie Zwitsers, Joseph Fuchs, Louis Pfenninger en Erich Spahn. Op zeven eindigde de Duitser Jürgen Tschan voor de Italiaan Michele Dancelli. Plaats 9 t/m 11 was voor de Zwitsers, Erwin Thalmann, Fritz Wehrli en Kurt Rub.

    Te Montjuich in Spanje werd het een recital van Eddy Merckx. In de rit in lijn over 10km, kwam Eddy tot een tijd van 18’26” wat hem een bonus opleverde van 23” op José-Manuel Fuente (Sp) die tweede werd voor zijn landgenot Pedro Torres. In het tweede gedeelte, een individuele klimkoers over 6km naar het kasteel van Montjuich toe (hoogteverschil 250 meter), was het weer Eddy die won, nu was zijn tijd 18’35”. Zijn voorsprong op de tweede Gonzalo Aja was 27”. In de eindstand had Eddy 52” voorsprong op Aja en 54” op Antonio Martos. Er was ook een ploegentijdrit die echter niet meetelde voor de algemene rangschikking. Ook hier won Eddy met zijn ploegmaten, Roger Swerts en Martin Vanden Bossche.

    In Frankrijk werd er tweemaal 100km gekoerst. Te Bagneux won Jean-Pierre Genet met 2” voor Gilbert Bellone en volgde Alain Van Lancker op 7”. Te Rieux was er winst voor de Nederlander Jan Janssen die 2” voorsprong had op Léon- Paul Ménard (Fr) en 45” op de Brit Barry Hoban.

    Na 3 maanden bij de profs is er een eerste winst voor José van Ackere die te Southport in Groot-Brittannië sneller is dan Sid Barras en Leslie West.

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Te Andenne kwamen 31 renners aan de start. Het werd voor Jacques Martin met 1’15” voorsprong zijn negende overwinning. De Spanjaard Pedro Pardo werd tweede voor Bernard Draux. Op 1’50” werd Omer Meeus vierde.

    Te Dampremy waar 24 renners waren ingeschreven had na 90km Robert Fontaine 1’20” voorsprong op Jean-Claude Hannot en Adrien De Leeuw. Voor Frans Assez was er op 4’25” een vierde plaats.

    Voor de eerste rit van de tweedaagse in Kemzeke boden zich 32 renners aan de inschrijvingstafel. Daarvan mochten er 21 spurten voor de tweede plaats. Inderdaad 1 renner ontvluchte de groep, dat was Willy Verschueren die het pleit in zijn voordeel beslechtte. Voor plaats twee was Eddy Nijs sneller dan Martin De Clercq, José De Cauwer, Jean Blommaert, Antoine Bauwens, Romain Vercauter, X, Ribert Ferket en op 10. Ghisleen De Clercq. Op 11 werden 12 renners gelijk geplaatst.

    Met 10meter voorsprong op Albert Segers behaalde Bernard Bourguignon zijn 20ste overwinning te Lokeren waar 43 renners aan de start waren gekomen. Vijf renners volgden op 15” hiervan was Marc Van De Putte de snelste voor André Verbraecken, Rudy Heyns, August Van Looy en Daniël Heyns. Op 1’50” was Etienne Van Der Helst de snelste van de groep.

    Ronald De Meyer won te Lovendegem voor Roland Boulard en Pol Lannoo.

    Zijn elfde overwinning behaalde Jos Gijsemans te Mariekerke waar 55 renners de start namen. Tweede werd Walter Naegels gevolgd door Benny Paulissen, Frans Tilburgs, Paul Van Der Mercken, Alex Van Linden, Jos Jacobs, Alex Robberecht, Karel Rottiers en met Ferdinand Peersman is de top10 volledig.

    Een negende overwinning was er voor Lieven Malfait te St.-Eloois-Vijve waar de 32 renners slechts 70km moesten afleggen. Albert Decuyper werd tweede en Marc Renier derde.

    Voor Lucien Zelck werd het in Sint-Pieters-Leeuw waar 35 renners de start namen zijn 11de overwinning. Verder volgden Gustaaf Hermans, André Coppers, Roland Hellebaut, René Wuyckens pas overgekomen van de juniores e.a.

    Te Soiron behaalde Jan Bemong de zege voor Willem Peeters, de Nederlander Robert Kroep en Nico Crommen. Op 50” werd Jacky Delaet vijfde voor Paul Vanelderen, Marc lepers, Maurice Belet, Raymond Vanstraelen, Ludo Noels, Gustaaf Put, Jacques Mean, Jos Arnols en werd Jean-Luc Yansenne 15de van de 42 renners die waren gestart.

    En Freddy Maertens heeft er ook nog eentje bijgedaan te Tielt versloeg hij Michel Pollentier zij hadden 2’ voorsprong. Plaats drie was voor Ghislain Cael. Op 2’25” werd Paul Vannieuwenhuyse vierde voor Roger Verschaeve, Rino Vandromme en fernand Van Der Fraenen. Luc Leman kwam op 4’ als achtste over de meet gebold

    23-09-2012 om 06:33 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .

    Voor de eerste veldrit van het seizoen kwamen 40 crossers opdagen te Bredene. Eric De Vlaeminck won met 7” voorsprong op Albert Van Damme en met 10” op Robert Vermeire die Eric Desruelle voor bleef. Nummer vijf André Geirland volgde op 24” en op 1’ volgden Norbert Dedeckere en Julien Van Den Haezevelde. Verder in de top tien met 1’10” achterstand Jan Teugels, Robert Van De Sompel op 1’20” en August Badts op 1’50”

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Georges Barras

    Voor de voetbalwedstrijd tussen F.C. Luik en F.C. Mechelen werd er op de wielerbaan gekoerst. Men begon met de afvalling gewonnen door Barras voor Bruyère, Sohet, Bracke, Bodart, Doyen en de Brit Wright. De Italiaanse achtervolging over 5 ronden ging naar de ploeg Bruyère – Wright – Barras die 6’31” reden tegenover 6’41” voor Doyen – Bodart – Sohet. De kilometer met vliegende start werd gewonnen door Bracke. Laatste onderdeel was een wedstrijd met optelling der punten (15 ronden-5 klassementen). Hier was de overwinning voor Georges Barras 14p. 2. André Doyen 11p. 3. Joseph Bruyère 10p. 4. Ferdinand Bracke 8p. 5. Emile Bodart 7p. en op 6 gelijk met 5 punten de Brit Michaël Wright en Marc Sohet 5punten.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jo Vrancken

    Rit 10 in de Ronde van de Toekomst werd verreden tussen Guebwiller en Vittel over een afstand van 170km. Winnaar werd de Fransman Guy Sibille die 2” voorsprong had op de Nederlander Hennie Kuiper en de Tsjech Vladimir Vondracek. Op 4” volgde de Fransman Marcel Boishardy en werd de Zwitser Ivan Schmid vijfde op 10”. Nieuwe leider is de Fransman Bernard Bourreau.

    In Groot-Brittannië te Southport won de Nederlander Henk Poppe voor de Brit Willi Moore en onze landgenoot Eddy Ronquetti.

    In Nederland te Hoensbroek ging de Kasteel Kermis Koers een tweedaagse van start. De eerste rit was 160km en werd gewonnen door Jo Vrancken voor Jo van Pol en Cor Boersma.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans

    In eigen land kon men kiezen tussen St. Genesius-Rode en Falisolle. In St. Genesius-Rode moesten de 53 renners 21 ronden van 7 km afleggen waarin men twee zware hellingen moest overwinnen en is de aankomst in de Lindestraat ook niet van de minste. Bij het einde van de zesde ronde is de plaatselijke renner Jean-Pierre Berckmans met Ward Janssens ten aanval getrokken. Half koers zijn Deschoenmaecker en Van Staeyen vooraan komen aansluiten. Ook Aerts en Pintens hebben echter zonder succes getracht om ook vooraan te komen. In de laatste ronde zijn Berckmans en Janssens van de twee anderen weggereden, en liet Jean-Pierre Berckmans ook Ward Janssens achter om met 22” voorsprong te winnen. Plaats drie op 40” was voor Jos Deschoenmaecker die Ludo van Staeyen achter zich liet. Ook het Georges Pintens op 2’50” als 5e en Paul Aerts 6e bleven uit de greep van het peloton. Het was Noël Vantyghem op 3’22” die de groepsspurt voor plaats zeven won voor Frans van Looy (prof van 20/9), Willy De Geest en sluit Roger Loysch de top10. Voor Rik Van Linden was door pech half koers de wedstrijd afgelopen. Wie ook aan de start stond was wereldkampioen sprint Robert Van Lancker (23e) die meent een kans te hebben in Parijs-Tours.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Falisolle gelegen in de provincie Namen. Eerste aanvaller van de 31 renners aan de start was Léon Thomas, hij nam 400 meter, werd wel een beetje geholpen door massale val in de groep. In de vijfde ronde kwamen vier renners tot bij de leider, maar kwam in de zevende alles opnieuw samen. Nu waren het Vrijders en Knockaert die er vandoor reden, enkele enkelingen probeerden nog tot bij de twee te geraken echter zonder succes. In de eindspurt haalde Herman het vlot van Julien. Op 2’55” werd Ronny Vande Vijver derde. Plaats vier op 3’12” was voor Fernand Hermie voor Willy Scheers. Acht seconden later was Fonske De Bal de snelste van de groep voor Etienne Sonck, Georges Barras, Louis Verreydt en Dirk Baert als 10de. Voor de eerste aanvaller Léon Thomas was er plaats 13.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Canada werden vandaag 2 ritten afgewerkt in de Ronde van Nieuw-Frankrijk. Rit 4a werd verreden op het circuit van Quebec en werd na 45km de Italiaan Dino Zandegu winnaar door onze landgenoot Herman Beysens in een spurt met twee te kloppen. Twintig seconden later won Herman Vander Slagmolen de spurt van het peloton. Guido Reybrouck die vierde werd gedeclasseerd kreeg 15” straftijd en naar plaats 53 verwezen, waardoor Herman Vanspringel die vijfde eindigde nu de nieuwe leider is. Op 6&7 nog twee landgenoten, Willy Teirlinck en Daniël Verplancke. Verder het peloton in dezelfde tijd.

    Rit 4b ging van Quebec naar Trois Rivières over 133,5km. Nu was het onze landgenoot Raymond Steegmans die won voor Guido Reybrouck die met 5” opnieuw de leiderstrui mag aantrekken, Roger Jochmans, Herman Vanspringel en werd de groep op plaats vijf gelijk geplaatst. Enkel Vic Van Schil als 47e kwam met 20” achterstand over de streep.

    In Italië werd de 45e Giro del Veneto betwist met start te Montegrotto Terme en na 244km eindigde te Abano Terme. Van de 67 renners die de start namen hebben er slechts 38 de koers uitgereden. Vijf renners hebben voor de zege gespurt en was het de Italiaan Enrico Paolini die het haalde voor zijn landgenoten Donato Giuliani, Giovanni Varini, de Zweed Gösta Pettersson en Celestino Vercelli die de spurt heeft aangetrokken voor Paolini en op 3” eindigde. Een eerste groepje volgde op 45” waarvan voor plaats zes Costantino Conti de snelste was. Twee landgenoten zaten in dit groepje, Roger De Vlaeminck en Albert Van Vlierberghe zij werden 9&10. In de tweede groep op 1’15” werd Tony Houbrechts 29e.

    In Nederland was na 110km Jan Janssen de beste te Kortenhoef hij had er 20” voorsprong op onze landgenoot Walter Godefroot, die de Nederlanders Gérard Vianen,Ben Janbroers en Cees Koeken achter zich liet. Voor plaats zes op 25” was Harry van Leeuwen (Ned) de snelste en werden onze landgenoten Julien Stevens 8e, Jean Ronsmans 15e, Julien Van Lint 19e en Roger Rosiers 28ste.

    23-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Derde ritzege van Julian Cuevas in de Vuelta a la Rioja, na 173km met start en aankomst te Logrono was hij sneller dan José Casas, Jésus Manzaneque, José Antonio Ponton, Luis pedro Santamarina e.a. De eindzege was voor José Antonio Ponton met een tijd van 11.56’31”, voor Luis Pedro Santamarina, Antonio Martos, Manuel Andrade en Ventura Diaz die allen dezelfde tijd hebben als Ponton. De renners van plaats zes t/m tien, Julian Cuevas, José Casas, Antonio Menendez, Eduardo Castello en Antonio Gomez del Moral volgen allemaal op 5”. Het bergklassement was voor Manuel Antonio Garcia, de beste ploeg was Werner.

    Voor Walter Godefroot was er in Frankrijk winst te Besancon waar hij Bernard Thévenet en Mariano Martinez achter zich liet.

    De Nederlander Harm Ottenbros won in eigen land met kleine voorsprong het criterium van Breda. Kort voor de eindstreep liet hij zijn 3 medevluchters achter. Op 6” werd Jan Janssen tweede voor Evert Dolman en Gerard Koel. Op 1’13” of 1 ronde werd Harry Jansen vijfde voor Jules Bruessing, Mat de Koning, Piet de Wit, Jan Serpenti en werd Cees Stam tiende. Van Belgische zijde werd Jean Ronsmans 20e, Willy De Bosscher 22e en Hendrik Mariën 26e.

    In de Ronde van Nieuw-Frankrijk werd vandaag rit 3 verreden van Sherbrooke naar Levis (Quebec). De zege was voor de Spanjaard Domingo Perurena die 3” voorsprong had op Herman Vanspringel, Joop Zoetemelk (Ned), Gérard Besnard (Fr) en werd onze landgenoot Vic Van Schil vijfde. Guido Reybrouck blijft leider.

    22-09-2012 om 16:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beernem

    .
    Georges Van Den Berghe

    In het jaarlijkse liefdadigheidscriterium te Beernem begon men met de afvalling. Georges Van Den Berghe won de eerste reeks en Patrick Sercu de tweede. De puntenrit werd gewonnen door Eddy Merckx 17 punten voor, Daniël Vanryckeghem 14p. en Georges Van Den Berghe 8 punten.

    Bij de liefhebbers werd de eerste reeks afvalling gewonnen door Daniël De Schrooder, de tweede ging naar Freddy Maertens. De puntenrit werd gewonnen door Michel Pollentier voor Daniël De Schrooder en Eric Serlet.

    22-09-2012 om 01:53 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Wolfgang Lotzsch

    De Radsport-Week in Oost-Duitsland is aan de voorlaatste dag met de Rund um den Hopfenberg te Erfurt. Na 60km wint Wolfgang Wesemann voor Wolfgang Lotzsch die leider blijft. Plaats drie op 43” is voor Horst Brauer met in zijn spoor Horst Wagner en Wolfram Kühn.

    Met Besançon-Saint Louis over 170km is men in de Ronde van de Toekomst aan rit negen. De Fransman Michel Roques had 13” voorsprong op zijn landgenoten Jacques Esclassan, Louis Coquelin en Guy Sibille. Verder volgden in dezelfde tijd,op vijf de Zwitser Ivan Shmid, op zes Paul-Louis Combes, dan twee Nederlanders Cees Priem en Hennie Kuiper, op 9, 10 en 11 de Fransen Claude Magni, André Corbeau en Bernard Bourreau. Plaats twaalf was voor de Nederlander Cees van Dongen, wiens landgenoot Frits Schür leider blijft.

    Het kampioenschap voor militairen in Nederland werd te Amersfoort verreden. Na 132km afgelegd in 3.05’14” werd Henk Poppe kampioen voor Aad van den Hoek en Hennie Peels. Op 30” werd Henry Gysel vierde voor Johan van Waes. Plaats 6 op 1’15” ging naar Andre Gevers.

    22-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-Daagse van Londen

    .
    Tony Gowland

    Gisteravond eindigde de 6daagse van Londen met de zege van de Brits-Belgische ploeg Tony Gowland-Patrick Sercu zij hadden 611 punten. Plaats twee was voor de Nederlandse formatie Léo Duyndam-Gerben Karstens met 408 punten. Vier ploegen eindigden op 1 ronde en was het Franse duo Jacky Mourioux-Alain Van Lancker 584p. derde. Onze landgenoten Ferdinand Bracke-Julien Stevens werden met 259 punten zesde. Op 2 ronden werd Graeme Gilmore (Gb) met zijn Nederlandse ploegmaat Cees Stam met 385p. zevende. Er was 1 ploeg die het einde niet haalde, Carlo Rancati (It) met zijn Nederlandse ploegmaat Piet De Wit.

    Bij de liefhebbers werd het een Nederlandse overwinning, Klaas Balk-Roy Schuiten wonnen met 1 ronde voorsprong, op de Australiërs Tom Maloney- Murray Hall.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen & buitenland

    .

    Nummer 26 is binnen voor Freddy Maertens door in Eernegem te winnen, waar hij Eddy Ronquetti en Ferdinand De Keyser achter zich liet.

    Voor Roland Boulard werd het te Landegem zijn vierde overwinning plaats 2&3 weren voor Omer Meeus en Ferdinand Peersman.

    Bernard Bourguignon nog een veelwinnaar behaalde te Maldegem zijn 19de zege.Willy Vanden Ouweland werd tweede en de Nederlander Wil de Waal derde.

    In Oost-Duitsland in de Radsport-week werd vandaag de G.P. Chema te Arnstadt betwist. Na 60km won de Oost-Duitser Wolfram Kühn voor zijn landgenoten, Manfred Kummich en Michael Schiffner die leider blijft. De Pool Wies Jezierski werd vierde en plaats vijf was voor de Oost-Duitser Gerhard Lauke.

    In de Ronde van de Toekomst blijven de Nederlanders winnen, in rit 8 Les Rousses-Besançon over een afstand van 171km kwamen 2 Nederlanders en 2 Britten naar de streep. Ben Koken haalde het voor de Brit Phil Edwards, Cees van Dongen (Ned) en Douglas Dailey (Gb). Ook plaats vijf op 34” was voor een Nederlander Cees Priem eindigde voor twee Fransen Patrick Béon en Bernard Bourreau. De Nederlander Frits Schür als achtste is de nieuwe leider, de Italiaan Giovanni Battaglin werd negende en Fedor Den Hertog is de vijfde Nederlander in de top10.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De inrichters van de  Grote Prijs Willy Van Neste kregen benevens kampioen Walter Godefroot nog 57 renners aan de start. Pas was de vlag naar beneden voor 13 ronden of Fernand Bruggeman trok op premiejacht, maar werd door toedoen van Godefroot en Vandenberghe reeds vlug opnieuw ingerekend. Direkt daarop ontsnapten, Crapez, Soenens, Romain Maes en Brands, namen tot 1’ voorsprong maar werden onder druk van de Fransen Alain en Sylvain Vasseur gesteund door Leman opnieuw ingelopen. Rond half koers trok Vantyghem er op uit en kreeg aan k 90 het gezelschap van zijn ploegmaat en eerste aanvaller Bruggeman, zij werden pas bij het ingaan van de laatste ronde ingerekend. Wanneer iedereen zich klaar maakte voor de massaspurt zijn Marcel Omloop en Louis Verreydt ontsnapt en won eerstgenoemde. Op 8” werd Eric Leman derde voor Alfons Scheys, Emile Bodart, Georges Vandenberghe, Willy Donie, André Poppe, Daniël Vanryckeghem, Walter Planckaert e.a.

    Stekene kreeg 73 renners aan de start om in 13 ronden 145km te koersen. Hier waren het Van Landeghem en Hendrickx die in de eerste ronde wegreden maar na een viertal ronden werden ingelopen. Bij het ingaan van ronde negen was het Opdebeeck met Arthur Vande Vijver die hun kans waagden maar het niet lang volhielden. De goede ontsnapping kwam in de tiende ronde tot stand, Antheunis, Polansky en Ebo hadden een ronde later al 1’ voorsprong. Met 1’15” gingen zij de laatste ronde in, en liet Etienne Antheunis in het zicht van de meet de twee achter. Hij won met 50 meter voor Marian Polansky (Vaderlandloze) en Franky Ebo. Op 30” was Richard Bukacki (Ned), sneller dan Rik Van Linden, Roger Rosiers, Jan van katwijk (Ned), Frans Kerremans, Pieter Nassen, Staf Van Roosbroeck e.a. Willy Van den Eynde werd 21ste en den Engel Opdebeeck 27ste.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Antonio Gonzalez-Linares
    De tweede rit in de Ronde van Nieuw-Frankrijk in Canada was 175km lang en bracht de renners van Granby naar Sherbrooke. Net als gisteren werd er veel op wegen gereden met keien. In het eerste gedeelte van de rit bleef het peloton samen. Het is pas op circa 30km van het einde bij een beklimming dat de groep uiteen viel, en waren de Canadese liefhebbers de eerste die achterbleven. In de afdaling op aardeweg waren de bandbreuken veelvuldig. Het was daar dat Vanspringel aanviel en het gezelschap kreeg van Perurena maar werden even later opnieuw ingelopen. Onmiddellijk ging Reybrouck met Lasa ten aanval echter ook zonder succes. Het was tenslotte de Spanjaard José Antonio Gonzalez-Linares die van een kortstondige kalme periode profiteerde om met succes naar de zege te rijden. Op 17” werd Herman Vanspringel tweede voor Guido Reybrouck die leider blijft, André Mollet (Fr), Domingo Perurena (Sp), Jean-Pierre danguillaume (Fr), Joop Zoetemelk (Ned), Jacques Botherel (Fr), Gérard Besnard (Fr) en sluit onze landgenoot Herman Beysens de top10 af.

    In Spanje waren vandaag in de Vuelta a la Rioja twee ritten, een rit in lijn en een ploegentijdrit. Rit 2a Logrono-Arnedo-Calahorra over 121km werd gewonnen door Julian Cuevas die zijn tweede ritzege op rij wint voor Jésus Manzaneque, José Antonio Ponton, Eduardo Castello, Antonio Gomez del Moral e.a.

    De ploegentijdrit Calahorra-Logrono over 48km was voor Werner die 20” voorsprong hadden op Karpy en Kas. José Antonio Ponton neem de leiderstrui over.

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Rik Van Steenbergen

    De Raadkamer bij de Rechtbank te Antwerpen heeft Rik Van Steenbergen in voorlopige vrijheid gesteld, nadat de onderzoeksrechter had medegedeeld dat zijn verdere opsluiting voor het onderzoek van geen nut meer was. Rik werd vorige week aangehouden als verdachte in de zaak van een reeks gelukte en mislukte bankovervallen, die in de loop van de voorbije zomermaanden plaatsvonden, hoofdzakelijk in het Antwerpse. Het staat namelijk vast dat Rik hier en daar een helpende hand heeft toegestoken, o.m. door de daders onderdak te verlenen en hen af en toe te vervoeren. Eén van de wagens die bij een overval werd gebruikt, vond men trouwens terug in de buurt van zijn woning. Ook zou Rik vorig jaar betrokken geweest zijn bij een transport van opium die hij van Antwerpen naar Nijvel bracht. Rik beweerde echter niet geweten te hebben dat het om opium ging.

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!