Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Een tweede ritzege oprij voor de Zwitsers in de Ronde van de Toekomst en tevens een derde Zwitserse leider. Rit 5 Clermont Ferrand-Le Creusot over een afstand van 170km werd gewonnen door Ivan Schmid en bestond de top10 uit. 2.Cees Priem (Ned), 3.Patrick Béon (Fr), 4. Bernard Bourreau (Fr), 5.Vladimir Vondracek (Tsjech), 6.Giovanni Tonoli (It), 7.Frits Schür (Ned), 8.Jacob Langen (Ned), 9.Enzo Brentegani (It) en 10.Roland Salm (Zwit).

    18-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Baisieux kreeg na 105km, Albert Delrue als winnaar die in een spurt met twee Lucien Pratte versloeg. Op 15” werd L. Delbergrolo derde.

    In Beigem won André Coppers voor Johan Hendrickx en Benny Paulissen.

    Roger Verschaeve behaalde te Eernegem zijn twaalfde zege, hij had 25” voorsprong op Ferdinand Dekeyser en werd Michel Pollentier derde.

    Door winst te Ekeren kwam het aantal overwinningen van Marc Van De Putte op 13. In een spurt met twee versloeg hij Jozef De Keersmaecker. Op 15” werd August Van Looy derde.

    Hevillers kreeg de Nederlander Ben Ceulen als winnaar voor Leopold Verboven en Jean-Marie Famerée.

    En te Neeroeteren behaalde Raymond Vanstraelen zijn negende overwinning voor Antoon Agten en Gustaaf Put.

    Het clubkampioenschap van Hoboken over 75km werd gewonnen door Hendrik Mariën, prof bij Goldor-Ijsboerke voor Eddy Cools, die kampioen werd bij de liefhebbers en werd Theo Verschueren derde, in dezelfde tijd als de winnaar. Op 30” werd Eddy Reyniers vierde voor Fernand De Wael. Plaats zes op 1’ was voor Alex Robberecht voor Gilbert Wuytack, Etienne Illegems en Gustaaf Van Leeuwen. D. Kossolowsky met zijn tiende plaats op 2’ werd kampioen bij de juniores.

    18-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Viane kreeg 55 renners aan de start en was Gerry Catteeuw na 148km de snelste van vijf. Plaats twee was voor Eddy Moreels dan volgden Louis Verreydt, Georges Barras en Christian De Buysschere. Op 50” mocht het peloton spurten voor plaats zes, Willy Scheers haalde voor Fernand Hermie, Richard Bukacki (Ned), Martin Vanden Bossche, Ronny Vande Vijver, Giovanni Jimenez (Col), Daan Holst (Ned), Willy Abbeloos, Tony Gakens en sluit Alfons Scheys de top15 af.

    18-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    Rit4 in de Ronde van de Toekomst werd verreden tussen Bort-les-Orgues naar de Puy-de-Dôme over een afstand van 88,5km. De zege was voor de Zwitser Ueli Sutter die tevens de leiding over neemt van zijn landgenoot Bruno Hubschmid die negende werd op 2’05”. Plaats twee was voor Pierre-Raymond Villemaine (Fr) die op 27” volgde. Op 50” werd Ivan Schmid (Zwit) derde, op 55” volgde als vierde Raymond Martin (Fr). De Nederlander Cees Koeken werd knap vijfde op 1’04” en werd zijn landgenoot Fedor Den Hertog op 2’38” dertiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Oost-Duitsland vond de tweede wedstrijd in de Radsport-week plaats te Ludwigsfelde waar de G.P. Automobilwerk werd verreden. Na 60km werd Manfred Kummich winnaar voor de winnaar van gisteren Michael Schiffner die leider blijft. Dan volgden drie Polen,Czes. Sasiadek, Lud.Kubias en Witkowski.

    In de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen stonden 2 ritten op het programma. Eerst was er een ploegentijdrit van 37,5km die werd gewonnen door Trico-Noble in 48’54”. Tweede werd Caballero-Wielersport zij reden 49’18”, dan volgde Ketting-Didam hun tijd was 50’09” en België als vierde reed 51’44”.

    De rit in lijn werd gewonnen door Piet van Katwijk die 2.47’17” deed over de 117km. Een tweede plaats op 28” was er voor onze landgenoot Romain Vercauter en werd Gerry St. Nicolaas derde op 33”.

    In het eindklassement wint Henk Poppe (Ned) voor zijn landgenoot Cees Bal met dezelfde tijd. Plaats drie is voor Peter van den Donk (Ned) die op 9” volgt. Plaats vier is voor Willy Jonckheere op 32”. Voor Daniël De Schrooder is er een tiende plaats op 1’37”. Het puntenklassement is voor Piet van Katwijk, de beste ploeg is Caballero-Wielersport voor België.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Frans Lambert zijn derde overwinning werd behaald te Bachte-Maria-Leerne waar plaats 2&3 waren voor Paul Van Nieuwenhuyze en Ronald Rosseel.

    Boutersem kreeg 34 renners aan de start en behaalde Jos Gijsemans zijn tiende overwinning. In een spurt met vijf versloeg hij, Paul Van Houdt, de Spanjaard Manuel Santos, Guy Minsart, de Nederlander Jan Zuydweg. Op plaats zes eindigde Walter Naegels hij had 2’10” achterstand. Bernard Bourguignon regelde de groep voor plaats zeven op 2’30”.

    Jean-Paul Spileers kreeg in Brakel Luc D’Hont en F. Vander Fraenen mee op het podium.

    Na gisteren te Puurs was het vandaag opnieuw prijs voor Eric Van Lent. In Gelrode was hij de beste van 25. Plaats twee was voor Leo Coeck en werd de Nederlander Herman Nak derde.

    Te Hoeselt werd de start aan de 35 vertrekkers een tiental minuten uitgesteld wegens de stortregen. Op een golvend parcours is er pas aan de 85e km afscheiding gekomen, toen 3 renners afstand namen, in de laatste ronde kwamen er nog twee aansluiten. Winnaar werd Jan Bemong met 30meter voorsprong op Gustaaf Put, Nico Crommen, X en Dieudonné Depireux. Op 1’ won Jaak Reyns de spurt van de groep voor plaats zes.

    Kapellen-Glabbeek kreeg Florent Vos als winnaar, hij had 25” voorsprong op Gustaaf Van Gossum en werd Jean-Marie Coenen derde

    Voor Rino Van Dromme werd het zijn achtste zege in Koolskamp waar hij in een spurt met twee Bertil Cael versloeg, zijn broer Ghislain Cael volgde op 30”.

    In Leuven won Gustaaf Hermans de Grote Prijs Jef Scherens, na 165km had hij 1’ voorsprong op Willem Peeters die Omer Meeus en Paul Collaer achter zich liet voor plaats twee. Op 2’30” werd Ludo Delcroix vijfde voor Jean-Claude van Hoof.

    In Merksem kwamen 32 renners aan de start, na 105km had Frans Van Looy 2’30” voorsprong op Roger De Beuckelaer, Jozef De Keersmaecker, Frans van Beek, Victor De Valckeneer en Leo Huysmans. Op 7’ won Jos Meynzer de groepsspurt.

    Jacky De Clerck gisteren nog vierde te Evergem kon het vandaag in Oosteeklo wel afmaken. Hij won met 15” voorsprong op de Meetjeslandse renners die hij in hun eigen nest versloeg. Yvan Van De Steene eindigde 2e, Daniel Heyns 3e, Kamiel Dhooge 4e en Daniel Pauwels vijfde.

    Yvan Raveydts won te Ophain voor Jean-Claude Hannot en Frans Lamoline.

    In Oud-Turnhout liet Roger Van Goubergen twee Nederlanders achter zich. Ad Dekkers en Cor Heine werden 2&3.

    Ook Stevoort had met slecht weder te kampen en kwamen slechts 29 renners opdagen. Het was vooral de lokale renner Robert Reeckmans die kleur gaf aan de wedstrijd. Hij was in niet minder dan 4 ontsnappingen betrokken, miste de goede toen hij na een val opnieuw kwam aansluiten maar wegens de pijn geen macht meer had. De goede ontsnapping kwam tot stand met vier renners, Engelen, Van Hove, Van Elderen en Borguet zij kregen nog het gezelschap van een zestal. In de laatste kilometer reed Jan Van Hove solo naar de meet en won met 300 meter voor Frans Eliaerts, Frans Lemmens, Leonard Engelen, Benny Paulissen, Maurice Van Elderen, Joseph Borguet, Gaston Louwet, Maurice Bellet en Valère Reeckmans. Voor plaats elf op 2’ was Jos Echelpoels de snelste en werd de ongelukkige Robert Reeckmans nog vijftiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen

    .

    Te Moorslede mochten de militairen voor de tricoloretrui rijden. Na 122km was het Noël Pottier die hem mocht aantrekken. Plaats twee was voor Lieven Malfai die betrapt werd op doping en uit de uitslag verdween. Plaats drie was voor Jacques Martin die 10” achterstand had. Op 25” werd Jos Jacobs vierde voor Etienne Van Der Helst, Eddy Van Hoof, Marc Renier, Marc Verbeeck, Marcel Laurens en werd Antoon Agten tiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Aan het Vrijbos te Houthulst hebben de 32 renners er een vlugge wedstrijd van gemaakt. De eerste aanval kwam er in de tweede van de zestien af te leggen ronden. Het waren Van Geebergen en Demedts zij hielden het tot in de negende ronde vol. Enige tijd bleef het peloton gesloten, tot een viertal wegreed en het tot aan de meet uithielden. In de spurt was Alfons Debal sneller dan Louis Vereydt, Fernand Bruggeman en Ludo Van Staeyen. Op 1’50” werd Maurice Eyers vijfde voor Christian Callens die in de achtervolging waren gegaan maar de aansluiting niet konden bolwerken. Van de groep op 2’10” was Willy Van Malderghem de snelste voor Raf Hooyberghs, Julien Van Geebergen en is plaats 10 voor Tony Daelemans.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Landegem waar 46 renners aan de start kwamen. Na 140km had Romain Maes 15” voorsprong op Arthur Vande Vijver en werd op 50” Ronny Vande Vijver derde door zijn vier kompanen te verslaan. Vier werd André Peirsman, 5. Emiel Lambrechts, 6.Michel Van Vlierden en 7.Eddy Reyniers. Willy Planckert behaalde op 2’30” de achtste plaats. Op 2’40” werd er door de groep gespurt en was het Ernest Bens die het haalde voor Etienne Sonck e.a.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Katalonië staat op de laatste dag een rit in lijn en een tijdrit op het programma. Rit 5a Manresa-Badalona kreeg Santiago Lazcano als winnaar die na 93,8km 17” voorsprong op onze landgenoot Tony Houbrechts. Voor plaats drie was Roger Gilson (Lux) sneller dan Antonio Menendez (Sp). Op 36” werd de Fransman Guy Santy vijfde. De tijdrit te Badalona over 28,8km werd gewonnen door de Italiaan Felice Gimondi die er 42’14” over deed. Verder in de top5 alleen Spanjaarden,2. Antonio Martos op 47”, 3. José Antonio Gonzales Linares op 58”, 4. Pedro Torees op 1’34” en vijf Eduardo Castello op 1’39”. Door zijn zege is Gimondi ook eindwinnaar met 7” op Gonzales Linares, plaats drie op 56” is voor Antonio Martos, de vierde Santiago Lazcano heeft 1’16” achterstand en Domingo Perurena als vijfde volgt op 1’27”. Eerstvolgende niet Spanjaard is onze landgenoot Tony Houbrechts als negende op 2’20”. Beste ploeg was Kas, de bergprijs is voor Abilleira, Perurena is de beste op punten.

    In Frankrijk werd de G.P. Isbergues een Belgische aangelegenheid, met liefst 7 Belgen in de top10. Winst na 220km was er voor Marc Demeyer voor Eric Leman, dan de drie Fransen, Jacques Botherel, Michel Perin en Sylvain Vasseur. Verder de Belgen, André Dierickx, Willy Teirlinck, Roger Rosiers, Eddy Peelman en Englebert Opdebeeck.

    In Duitsland werd te Böblingen het eerste internationaal Duits criteriumkampioenschap betwist op een 1080meter lang circuit. Reeds na 11km was het Theo Verschueren die wegreed en het gezelschap kreeg van Roger Swerts. Onze twee landgenoten hebben na 25km een ronde voorsprong genomen op de 31 andere deelnemers. Winst was er voor Verschueren 10 punten voor Swerts 6p. Op 1 ronde werd Staf Van Roosbroeck 24p. derde voor nog een landgenoot Robert Van Lancker 22p. Met zijn vijfde plaats is Rolf Wolfshohl 13p. de eerste Duitser. Nog een landgenoot Jos Deschoenmaecker 6p. werd achtste en de Nederlander Gérard Koel 3p. werd tiende.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Raymond Martin

    Rit 3 van Saint Yrieix-la-Perche naar Bort les Orgues over 160km werd gewonnen door de Fransman Raymond Martin met 17” voorsprong op de Brit Phil Edwards. Plaats drie op 39” was voor Jean Thomazeau (Fr) voor Bruno Hubschmid (Zwit) die leider blijft. Plaats vijf was voor Marcello Osler (It), dan volgden Franco Ongarato (It), de Nederlanders Cees van Dongen en Hennie Kuiper. Plaats negen was voor de Brit Douglas Dailey en op 10 de Fransman Michel Roques.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    René Dillen

    In Oost-Duitsland begon de Radsport-week bestaande uit vijf wedstrijden. Eerste winnaar werd Michael Schiffner die de Rund um Berlin of de G.P. Berliner Zeitung won. Na 210km versloeg hij Karl-Heinz Oberfranz, Erwin Raidt, Wolfgang Lötzsch en werd P. Lantzsch vijfde.

    Onze landgenoot René Dillen won in Denemarken te Aarhaus een criterium van 56km. Tweede werd Erik Skelde dan volgden Lars Melchiorsen, Flemming Wever en was plaats vijf voor Jörgen Emil Hansen.

    In Nederland ging de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen van start een tweedaagse rittenwedstrijd. Rit 1 Terneuzen-Terneuzen 158km werd gewonnen door Peter van den Donk. Op 13” werd Henk Poppe tweede, op 18” was plaats drie voor Cees Bal. Onze landgenoot Willy Jonkcheere als vierde volgde op 23”. Andere landgenoten in de top20 waren, op 7 Daniël De Schrooder, op 10 Roland Boulard, op 12 Ribert Ferket, en op 14 José De Cauwer.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Winst voor Eric Van Lent

    Te Beersel kwam Roland Hellebaut na 98km met 1’10” voorsprong op André Coppers en Luc Decroock over de meet.

    Ludo Bruylandts had te Corroy-le Châteua na 120km 2’16” voorsprong op Bernard Bourguignon en Bernard Draux.

    Eernegem kreeg slechts 20 renners aan de start en won Dirk Vanden Berghe met 20” voorsprong op Ferdinand De Keyser, Michel Pollentier, Etienne Mattheus en X. Op 4’ was voor plaats zes Eddy Ronquetti sneller dan Willy Tanghe e.a.

    Van de 41 gestarte renners te Evergem-Belzele boden er zich 16 aan voor de eindspurt die gewonnen werd door Daniël Moenaert. Jean-Paul Spileers eindigde op de dichtste ererang en Roger Van Den Eede werd derde voor Jacky Declerck.

    Te Merelbeke mocht Roger Van De Maele de zegebloemen ontvangen, stonden mee op het podium Michel Dagrin en Jan Van Hoof.

    Overijse mocht 38 renners inschrijven, na 102km versloeg Gustaaf Hermans met 1 lengte zijn medevluchter Jan Van Der Stappen. Op 2’10” werd thuisrijder Rik Van Horenbeke derde. 2’15” later volgde Willy Verschueren die Frankie Franssen naar plaats vijf verwees. Nog een duo volgde op 2’40” hiervan was Staf Van Gossum voor plaats zes sneller dan Luc Grauwels.

    Met 39 werd er te Passendale vertrokken om 105km te koersen. Met 25” voorsprong behaalde Roger Verschaeve elfde overwinning. Plaats twee was voor Gery Boutry die Frans Ligneel naar de derde plaats verwees. Op 2’ was Norbert Lesage de snelste voor plaats vier, voor Rino Vandromme, Ronny Vandecandelaere, Alain Depuydt e.a.

    Perwez kreeg Leo Coeck als winnaar voor Luc Van Ouytsel en de Nederlander Hennie Peels.

    Te Puurs was van de 26 vertrekkers Eric Van Lent sneller dan Freddy Maertens de Nederlander Piet Maas, Ferdinand Peersman, Freddy Coeck, Walter Naegels e.a.

    De Nederlander Jo van Pol behaalde zijn tiende overwinning in België te Soumagne, er waren 56 vertrekkers. De Spanjaard Pedro Pardo ald tweede volgde op 55” en was plaats drie voor P. Flechet. De Nederlander Henk Smits werd vierde en Jean-Luc Yansenne vijfde. Als zesde op 45” kwam Joseph Borguet over de streep. Roger Loysch als zevende had 1’05” achterstand in zijn spoor volgde Georges Bortels e.a.

    Met 27 was men vertrokken te Stambruges-Grandglise, na 110km was er winst voor Freddy Adam die zijn metgezel Joël Mattens versloeg. Op 1’ werd Jacques Coppieters derde voor Arthur Vandeneucker en Claude Sinnesael.

    In Turnhout waar 57 renners aan de start stonden werd de wedstrijd door het slechte weder ingekort tot 90km. Her was Frans Tilburgs die 100 meter voorsprong had op Ludo Bosch en de Nederlander Nico van Hest. Plaats vier op 45” was voor Willy Rommens voor Jozef Saenen. De nummer 6 Leopold Verboven volgde op 1’ en was sneller dan Paul Wellens, Jos Jacobs, Jos Echelpoels en Willy Vande Wouwer die de top10 afsluit.

    Ernie Blommaert behaalde te Waasmunster zijn derde zege voor Ludo Delcroix en Alex Van Linden.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Ondanks de regen kregen de inrichters te Nazareth nog 47 renners aan de start, maar was er weinig volk op de omloop. Nochtans hebben de renners er een levendige wedstrijd van gemaakt. Hendrickx, Ritserveldt en nadien Vander Slagmolen blonken aanvankelijk uit door hun strijdlust. Ook Van Sweevelt, De Buysschere en de Nederlander Hinneman smaakten kortstondig de vreugde even voorop te rijden. Daarna reed een groepje van tien, drie ronden voorop. Nadat nog eens De Buysschere met Jimenez en Van Goidsenhoven en daarna Willekens allèèn nog een poging waagden was het Gakens die in de laatste ronde de beslissing afdwong en enkel Van Staeyen was mee. Tony haalde het vrij vlot van Ludo en behaalde zijn vierde bloementuil. Op 15” regelde Walter Planckaert de spurt voor de derde plaats voor Robert De Guchtenaere, Etienne Sonck, Frans Verhaegen, Raf Hooyberghs, Roger Jochmans, Willy Donie, Eddy Moreels e.a.

    Oostduinkerke kreeg 53 renners aan de start. De voetriempjes waren nog maar juist dicht gehaald voor 19 ronden dat Raf Van Bruwaene ten aanval trok. Hij kreeg in de tweede ronde het gezelschap van een zevental namen 1’ voorsprong maar vooral door toedoen van Staf van Roosbroeck kregen zij het gezelschap van nog 15 renners. Na 70km koers kwam alles opnieuw samen, en ging onmiddellijk Dirk Baert in den aanval en kwamen nog 15 anderen aansluiten, waaruit John Hemeryck door pech zou wegvallen. Op vijftig km van het einde sprong Willy Scheers weg, aangezien hij vijf ploegmakkers in de kopgroep had werd elke tegenaanval verijdeld. Met 18” voorsprong won Willy voor Herman Vrijders, Noël Vantyghem, Raf Van Bruwaene, Fonske Debal, Staf van Roosbroeck, Daniël Verplancke, Dirk Baert, Fernand Hermie en Ronny Van Marcke. Van een volgend groepje op 25” was Leon Thomas de snelste. Het peloton mocht voor plaats 16 spurten en daarvan won August Herrijgers de spurt.

    Het criterium van Mont-sur-Marchienne werd gewonnen door Roger De Vlaeminck die 2.03” deed over de 90km. Plaats twee was voor Georges Vanconingsloo, verder volgden Rik Van Linden, Marino Basso (It), Roger Swerts, Georges barras, Walter Godefroot, Ronald De Witte, Jos Spruyt en als tiende Eddy Merckx. Cyrille Guimard (Fr) eindigde als 27ste op 2 ronden.

    Ook de liefhebbers reden te Mont-sur-Marchienne en was na 50km Raymond Van Straelen de beste. Plaats twee was voor Jean-Claude Annot, op drie Gustaaf Put, Yvan benaets werd vierde, Albert De Cuyper vijfde, Jean Swinnen zesde, plaats zeven was voor Jos Vandermeulen.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Constantino Conti
    Seo de Urgel-Manresa de vierde rit in de Ronde van Katalonië over 202,9km werd gewonnen door de Spanjaard Juan Maria Santisteban, hij had 2’14” voorsprong op de Italiaan Guerrino Tosello. Voor plaats drie op 2’21” was Felice Gimondi sneller dan Domingo Perurena, onze landgenoot Tony Houbrechts, José Antonio Ponton (Sp), Lucien Aimar (Fr), Jesus Esperanza (Sp), onze landgenoten Adolf Huysmans en Herman Beysens dietiende werd. José-Antonio Gonzales linares blijft leider.

    De Italiaan Constantino Conti heeft te Prato, in de omgeving van Firenze de “Grote Prijs van de nijverheid en de handel” op zijn naam geschreven. Na 221km versloeg hij zes medevluchters. Onze landgenoot Willy De Geest werd tweede en verder volgden vijf Italianen, Pietro Di Caterina, Giuseppe Perletto, Emmanuelle Bergamo, Giovanni Varini en Celestino Vercelli. Op 15” volgde Claude Michelotto als achtste. Plaats negen op 20” was voor Sandro Quintarelli, op 30” volgde Enrico Maggioni als tiende. Voor plaats elf op 35” was Gianni Motta sneller dan Franco Bitossi, Michele Dancelli, onze landgenoot en tweede buitenlander Georges Pintens en 15de werd Wladimir Panizza.

    In Zwitserland won de liefhebber Xaver Kurmann de klimkoers Malters-Swarzenberg na 4,3km had hij 2”6 voorsprong op de prof Louis Pfenninger. Op plaats drie nog een liefhebber Carlo Laranchi hij volgde op 17”. Ook plaats 4 t/m 6 waren liefhebbers.

    Rolf Wolfshohl 26 punten won in Duitsland te Dornhan voor Karl-Heinz Muddeman 22p. en Jürgen Tschan 19punten.

    In Nederland kreeg ’s-Hertogenbosch na 100km Cees Koeken als winnaar voor Gerard Koel. Op 200meter volgde onze landgenoot Frans Verbeeck en Harry Jansen. Jos Van Beers volgde op 1200meter met in zijn spoor, Matthijs de Koning, Julien Van Lint (Bel) en Gerard Vianen. Als negende op 1500meter volgde Jan Krekels en werd Jan Serpenti tiende.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-Daagse

    Vandaag start de Zesdaagse van Londen waar onze landgenoot Patrick Sercu ploeg vormt met de Brit Tony Gowland. Van Belgische zijde is er nog de ploeg Ferdinand Bracke – Julien Stevens. Van Nederlandse zijde is er de ploeg Leo Duyndam - Gerben Karstens. Cees Stam vormt ploeg met de Australiër Graeme Gilmore. En Piet De Wit vormt ploeg met de Italiaan Rancati.

    Ook de liefhebbers zijn aan de slag en is Nederland vertegenwoordigd door het duo Klaas Balk-Roy Schuiten.

    15-09-2012 om 06:06 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Rit twee in de Ronde van de Toekomst, Niort-Saint Yrieix-la-Perche over 170km werd gewonnen door de Fransman Michel Coroller voor de Nederlander Cees Priem, Alain Bernard (Fr), Jean Thomazeu (Fr), Ivan Schmid (Zwit), Jacques Esclassan (Fr), Louis Coquelin (Fr), Pierre-Raymond Villemiane (Fr), Franco Ongarato (It), Bernard Bourreau (Fr) de Zwitser Bruno Hubschmid die leider blijft e.a.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor het eerste criterium van Ougrée kwamen 32 renners aan de start, waaronder alle aangekondigde vedetten en de buitenlanders, Cyrille Guimard en Gianni Motta. Met 3.500 toeschouwers viel de publieke belangstelling wat tegen. De vrij moeilijke omloop van 1,5km diende 50maal te worden afgelegd. Het begin van de wedstrijd werd vooral geanimeerd door de streekrenner Georges Barras en Eddy Merckx, die om beurt de groep ontliepen. Op 15 ronden van het einde liep alles opnieuw samen, en viel even later de beslissing. Het was opnieuw Eddy Merckx die ten aanval trok met Roger De Vlaeminck en ook Georges Barras was er bij. Voor Georges ging het wat te rap en moest de rol lossen. In de spurt met twee won Eddy het van Roger. Op 25” werd Joseph Bruyère derde voor Roger Swerts, Vic Van Schil, Rik Van Linden, Martin Vandenbossche, Frans Verbeeck, Jos Huysmans en werd Ronald de witte tiende. Cyrille Guimard werd 11e en Gianni Motta 18de.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    Door hevige sneeuwval is de derde rit Olot-Seo de Urgel in de Ronde van Katalonië ingekort tot 141km. Domingo Perurena (Sp) was nog maar eens de snelste voor Felice Gimondi (It), onze landgenoot Herman Beysens, Julian Cuevas (Sp), Lucien Aimar (Fr), onze landgenoot Jos Huysmans, de Nederlander Wim Schepers, Guerrino Tosello (It), José Antonio Ponton (Sp) en José Antonio Gonzales Linares (Sp) als tiende blijft leider met 6” op Domingo Perurena. Onze landgenoot Herman Beysens staat op plaats vijf met 47” achterstand.

    Te Chambéry in Frankrijk wint Roland Berland een criterium over 70km. Wereldkampioen Marino Basso werd tweede en Yves Hézard derde.

    In Groot-Brittannië wint Brian Jolly te Plymouth een wedstrijd over 55km. Plaats 2&3 zijn voor Collin Lewis en Trevor Bull.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J.A. Gonzales-Linares
    In Spanje moeten de renners in de Ronde van Katalonië twee ritten afwerken. Rit2 a van Tarragona naar Granollers over een afstand van 137,8km brengt een nieuwe ritzege voor Domingo Perurena, die natuurlijk leider blijft, voor onze landgenoot Herman Beysens, de Italiaan Guerrino Tosello, José-Luis Abilleira, de Nederlander Wim Schepers, onze landgenoot Jos Huysmans, Miguel Maria Lasa, nog een Belg Guido Reybrouck, de Luxemburger Roger Gilson en als tiende onze landgenoot Tony Houbrechts.

    Rit2 b gaat van Granollers naar S.Agora over 105,3km. Nu is het de Spanjaard José- Antonio Gonzales-Linares die met 38” voorsprong de rit wint en opnieuw de leiderstrui mag aantrekken. Op 38” volgt de Fransman Lucien Aimar en is op 40” Domingo Perurena de snelste voor plaats drie en is Herman Beysens met zijn vierde plaats de enige Belg in de top10.

    Twee Nederlanders en drie Belgen in de top5 te Orchies in Frankrijk. Na 197km was Jos van Beers (Ned) sneller dan zijn landgenoot Cees Koeken. Plaats drie was voor Eddy Peelman voor Fernand Hermie en Willy Teirlinck.

    14-09-2012 om 02:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Bruno Hubschmid

    Merlin-Plage – Niort over 147,3km was de eerste rit in de Ronde van de Tekomst. Na 3.18’32” was de zege en de leiderstrui voor de Zwitser Bruno Hubschmid. De Tjech Aloïs Holik werd tweede en verder volgden, Jean Thomazeau (Fr), Cees Priem (Ned), Jacky Hélion (Fr), Pierre-Raymond Villemiane (Fr), Marcello Osler (It), Hennie Kuiper (Ned), Georges Talbourdet (Fr), André Corbeau (Fr), Jean-Claude Meunier (Fr), Frits Schür (Ned), Ueli Sutter (Zwit), Michel Pitard (Fr) en als 15de Philippe Bodier.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!