Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Raymond Martin

    Rit 3 van Saint Yrieix-la-Perche naar Bort les Orgues over 160km werd gewonnen door de Fransman Raymond Martin met 17” voorsprong op de Brit Phil Edwards. Plaats drie op 39” was voor Jean Thomazeau (Fr) voor Bruno Hubschmid (Zwit) die leider blijft. Plaats vijf was voor Marcello Osler (It), dan volgden Franco Ongarato (It), de Nederlanders Cees van Dongen en Hennie Kuiper. Plaats negen was voor de Brit Douglas Dailey en op 10 de Fransman Michel Roques.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    René Dillen

    In Oost-Duitsland begon de Radsport-week bestaande uit vijf wedstrijden. Eerste winnaar werd Michael Schiffner die de Rund um Berlin of de G.P. Berliner Zeitung won. Na 210km versloeg hij Karl-Heinz Oberfranz, Erwin Raidt, Wolfgang Lötzsch en werd P. Lantzsch vijfde.

    Onze landgenoot René Dillen won in Denemarken te Aarhaus een criterium van 56km. Tweede werd Erik Skelde dan volgden Lars Melchiorsen, Flemming Wever en was plaats vijf voor Jörgen Emil Hansen.

    In Nederland ging de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen van start een tweedaagse rittenwedstrijd. Rit 1 Terneuzen-Terneuzen 158km werd gewonnen door Peter van den Donk. Op 13” werd Henk Poppe tweede, op 18” was plaats drie voor Cees Bal. Onze landgenoot Willy Jonkcheere als vierde volgde op 23”. Andere landgenoten in de top20 waren, op 7 Daniël De Schrooder, op 10 Roland Boulard, op 12 Ribert Ferket, en op 14 José De Cauwer.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Winst voor Eric Van Lent

    Te Beersel kwam Roland Hellebaut na 98km met 1’10” voorsprong op André Coppers en Luc Decroock over de meet.

    Ludo Bruylandts had te Corroy-le Châteua na 120km 2’16” voorsprong op Bernard Bourguignon en Bernard Draux.

    Eernegem kreeg slechts 20 renners aan de start en won Dirk Vanden Berghe met 20” voorsprong op Ferdinand De Keyser, Michel Pollentier, Etienne Mattheus en X. Op 4’ was voor plaats zes Eddy Ronquetti sneller dan Willy Tanghe e.a.

    Van de 41 gestarte renners te Evergem-Belzele boden er zich 16 aan voor de eindspurt die gewonnen werd door Daniël Moenaert. Jean-Paul Spileers eindigde op de dichtste ererang en Roger Van Den Eede werd derde voor Jacky Declerck.

    Te Merelbeke mocht Roger Van De Maele de zegebloemen ontvangen, stonden mee op het podium Michel Dagrin en Jan Van Hoof.

    Overijse mocht 38 renners inschrijven, na 102km versloeg Gustaaf Hermans met 1 lengte zijn medevluchter Jan Van Der Stappen. Op 2’10” werd thuisrijder Rik Van Horenbeke derde. 2’15” later volgde Willy Verschueren die Frankie Franssen naar plaats vijf verwees. Nog een duo volgde op 2’40” hiervan was Staf Van Gossum voor plaats zes sneller dan Luc Grauwels.

    Met 39 werd er te Passendale vertrokken om 105km te koersen. Met 25” voorsprong behaalde Roger Verschaeve elfde overwinning. Plaats twee was voor Gery Boutry die Frans Ligneel naar de derde plaats verwees. Op 2’ was Norbert Lesage de snelste voor plaats vier, voor Rino Vandromme, Ronny Vandecandelaere, Alain Depuydt e.a.

    Perwez kreeg Leo Coeck als winnaar voor Luc Van Ouytsel en de Nederlander Hennie Peels.

    Te Puurs was van de 26 vertrekkers Eric Van Lent sneller dan Freddy Maertens de Nederlander Piet Maas, Ferdinand Peersman, Freddy Coeck, Walter Naegels e.a.

    De Nederlander Jo van Pol behaalde zijn tiende overwinning in België te Soumagne, er waren 56 vertrekkers. De Spanjaard Pedro Pardo ald tweede volgde op 55” en was plaats drie voor P. Flechet. De Nederlander Henk Smits werd vierde en Jean-Luc Yansenne vijfde. Als zesde op 45” kwam Joseph Borguet over de streep. Roger Loysch als zevende had 1’05” achterstand in zijn spoor volgde Georges Bortels e.a.

    Met 27 was men vertrokken te Stambruges-Grandglise, na 110km was er winst voor Freddy Adam die zijn metgezel Joël Mattens versloeg. Op 1’ werd Jacques Coppieters derde voor Arthur Vandeneucker en Claude Sinnesael.

    In Turnhout waar 57 renners aan de start stonden werd de wedstrijd door het slechte weder ingekort tot 90km. Her was Frans Tilburgs die 100 meter voorsprong had op Ludo Bosch en de Nederlander Nico van Hest. Plaats vier op 45” was voor Willy Rommens voor Jozef Saenen. De nummer 6 Leopold Verboven volgde op 1’ en was sneller dan Paul Wellens, Jos Jacobs, Jos Echelpoels en Willy Vande Wouwer die de top10 afsluit.

    Ernie Blommaert behaalde te Waasmunster zijn derde zege voor Ludo Delcroix en Alex Van Linden.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    Ondanks de regen kregen de inrichters te Nazareth nog 47 renners aan de start, maar was er weinig volk op de omloop. Nochtans hebben de renners er een levendige wedstrijd van gemaakt. Hendrickx, Ritserveldt en nadien Vander Slagmolen blonken aanvankelijk uit door hun strijdlust. Ook Van Sweevelt, De Buysschere en de Nederlander Hinneman smaakten kortstondig de vreugde even voorop te rijden. Daarna reed een groepje van tien, drie ronden voorop. Nadat nog eens De Buysschere met Jimenez en Van Goidsenhoven en daarna Willekens allèèn nog een poging waagden was het Gakens die in de laatste ronde de beslissing afdwong en enkel Van Staeyen was mee. Tony haalde het vrij vlot van Ludo en behaalde zijn vierde bloementuil. Op 15” regelde Walter Planckaert de spurt voor de derde plaats voor Robert De Guchtenaere, Etienne Sonck, Frans Verhaegen, Raf Hooyberghs, Roger Jochmans, Willy Donie, Eddy Moreels e.a.

    Oostduinkerke kreeg 53 renners aan de start. De voetriempjes waren nog maar juist dicht gehaald voor 19 ronden dat Raf Van Bruwaene ten aanval trok. Hij kreeg in de tweede ronde het gezelschap van een zevental namen 1’ voorsprong maar vooral door toedoen van Staf van Roosbroeck kregen zij het gezelschap van nog 15 renners. Na 70km koers kwam alles opnieuw samen, en ging onmiddellijk Dirk Baert in den aanval en kwamen nog 15 anderen aansluiten, waaruit John Hemeryck door pech zou wegvallen. Op vijftig km van het einde sprong Willy Scheers weg, aangezien hij vijf ploegmakkers in de kopgroep had werd elke tegenaanval verijdeld. Met 18” voorsprong won Willy voor Herman Vrijders, Noël Vantyghem, Raf Van Bruwaene, Fonske Debal, Staf van Roosbroeck, Daniël Verplancke, Dirk Baert, Fernand Hermie en Ronny Van Marcke. Van een volgend groepje op 25” was Leon Thomas de snelste. Het peloton mocht voor plaats 16 spurten en daarvan won August Herrijgers de spurt.

    Het criterium van Mont-sur-Marchienne werd gewonnen door Roger De Vlaeminck die 2.03” deed over de 90km. Plaats twee was voor Georges Vanconingsloo, verder volgden Rik Van Linden, Marino Basso (It), Roger Swerts, Georges barras, Walter Godefroot, Ronald De Witte, Jos Spruyt en als tiende Eddy Merckx. Cyrille Guimard (Fr) eindigde als 27ste op 2 ronden.

    Ook de liefhebbers reden te Mont-sur-Marchienne en was na 50km Raymond Van Straelen de beste. Plaats twee was voor Jean-Claude Annot, op drie Gustaaf Put, Yvan benaets werd vierde, Albert De Cuyper vijfde, Jean Swinnen zesde, plaats zeven was voor Jos Vandermeulen.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Constantino Conti
    Seo de Urgel-Manresa de vierde rit in de Ronde van Katalonië over 202,9km werd gewonnen door de Spanjaard Juan Maria Santisteban, hij had 2’14” voorsprong op de Italiaan Guerrino Tosello. Voor plaats drie op 2’21” was Felice Gimondi sneller dan Domingo Perurena, onze landgenoot Tony Houbrechts, José Antonio Ponton (Sp), Lucien Aimar (Fr), Jesus Esperanza (Sp), onze landgenoten Adolf Huysmans en Herman Beysens dietiende werd. José-Antonio Gonzales linares blijft leider.

    De Italiaan Constantino Conti heeft te Prato, in de omgeving van Firenze de “Grote Prijs van de nijverheid en de handel” op zijn naam geschreven. Na 221km versloeg hij zes medevluchters. Onze landgenoot Willy De Geest werd tweede en verder volgden vijf Italianen, Pietro Di Caterina, Giuseppe Perletto, Emmanuelle Bergamo, Giovanni Varini en Celestino Vercelli. Op 15” volgde Claude Michelotto als achtste. Plaats negen op 20” was voor Sandro Quintarelli, op 30” volgde Enrico Maggioni als tiende. Voor plaats elf op 35” was Gianni Motta sneller dan Franco Bitossi, Michele Dancelli, onze landgenoot en tweede buitenlander Georges Pintens en 15de werd Wladimir Panizza.

    In Zwitserland won de liefhebber Xaver Kurmann de klimkoers Malters-Swarzenberg na 4,3km had hij 2”6 voorsprong op de prof Louis Pfenninger. Op plaats drie nog een liefhebber Carlo Laranchi hij volgde op 17”. Ook plaats 4 t/m 6 waren liefhebbers.

    Rolf Wolfshohl 26 punten won in Duitsland te Dornhan voor Karl-Heinz Muddeman 22p. en Jürgen Tschan 19punten.

    In Nederland kreeg ’s-Hertogenbosch na 100km Cees Koeken als winnaar voor Gerard Koel. Op 200meter volgde onze landgenoot Frans Verbeeck en Harry Jansen. Jos Van Beers volgde op 1200meter met in zijn spoor, Matthijs de Koning, Julien Van Lint (Bel) en Gerard Vianen. Als negende op 1500meter volgde Jan Krekels en werd Jan Serpenti tiende.

    16-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-Daagse

    Vandaag start de Zesdaagse van Londen waar onze landgenoot Patrick Sercu ploeg vormt met de Brit Tony Gowland. Van Belgische zijde is er nog de ploeg Ferdinand Bracke – Julien Stevens. Van Nederlandse zijde is er de ploeg Leo Duyndam - Gerben Karstens. Cees Stam vormt ploeg met de Australiër Graeme Gilmore. En Piet De Wit vormt ploeg met de Italiaan Rancati.

    Ook de liefhebbers zijn aan de slag en is Nederland vertegenwoordigd door het duo Klaas Balk-Roy Schuiten.

    15-09-2012 om 06:06 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Rit twee in de Ronde van de Toekomst, Niort-Saint Yrieix-la-Perche over 170km werd gewonnen door de Fransman Michel Coroller voor de Nederlander Cees Priem, Alain Bernard (Fr), Jean Thomazeu (Fr), Ivan Schmid (Zwit), Jacques Esclassan (Fr), Louis Coquelin (Fr), Pierre-Raymond Villemiane (Fr), Franco Ongarato (It), Bernard Bourreau (Fr) de Zwitser Bruno Hubschmid die leider blijft e.a.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor het eerste criterium van Ougrée kwamen 32 renners aan de start, waaronder alle aangekondigde vedetten en de buitenlanders, Cyrille Guimard en Gianni Motta. Met 3.500 toeschouwers viel de publieke belangstelling wat tegen. De vrij moeilijke omloop van 1,5km diende 50maal te worden afgelegd. Het begin van de wedstrijd werd vooral geanimeerd door de streekrenner Georges Barras en Eddy Merckx, die om beurt de groep ontliepen. Op 15 ronden van het einde liep alles opnieuw samen, en viel even later de beslissing. Het was opnieuw Eddy Merckx die ten aanval trok met Roger De Vlaeminck en ook Georges Barras was er bij. Voor Georges ging het wat te rap en moest de rol lossen. In de spurt met twee won Eddy het van Roger. Op 25” werd Joseph Bruyère derde voor Roger Swerts, Vic Van Schil, Rik Van Linden, Martin Vandenbossche, Frans Verbeeck, Jos Huysmans en werd Ronald de witte tiende. Cyrille Guimard werd 11e en Gianni Motta 18de.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    Door hevige sneeuwval is de derde rit Olot-Seo de Urgel in de Ronde van Katalonië ingekort tot 141km. Domingo Perurena (Sp) was nog maar eens de snelste voor Felice Gimondi (It), onze landgenoot Herman Beysens, Julian Cuevas (Sp), Lucien Aimar (Fr), onze landgenoot Jos Huysmans, de Nederlander Wim Schepers, Guerrino Tosello (It), José Antonio Ponton (Sp) en José Antonio Gonzales Linares (Sp) als tiende blijft leider met 6” op Domingo Perurena. Onze landgenoot Herman Beysens staat op plaats vijf met 47” achterstand.

    Te Chambéry in Frankrijk wint Roland Berland een criterium over 70km. Wereldkampioen Marino Basso werd tweede en Yves Hézard derde.

    In Groot-Brittannië wint Brian Jolly te Plymouth een wedstrijd over 55km. Plaats 2&3 zijn voor Collin Lewis en Trevor Bull.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J.A. Gonzales-Linares
    In Spanje moeten de renners in de Ronde van Katalonië twee ritten afwerken. Rit2 a van Tarragona naar Granollers over een afstand van 137,8km brengt een nieuwe ritzege voor Domingo Perurena, die natuurlijk leider blijft, voor onze landgenoot Herman Beysens, de Italiaan Guerrino Tosello, José-Luis Abilleira, de Nederlander Wim Schepers, onze landgenoot Jos Huysmans, Miguel Maria Lasa, nog een Belg Guido Reybrouck, de Luxemburger Roger Gilson en als tiende onze landgenoot Tony Houbrechts.

    Rit2 b gaat van Granollers naar S.Agora over 105,3km. Nu is het de Spanjaard José- Antonio Gonzales-Linares die met 38” voorsprong de rit wint en opnieuw de leiderstrui mag aantrekken. Op 38” volgt de Fransman Lucien Aimar en is op 40” Domingo Perurena de snelste voor plaats drie en is Herman Beysens met zijn vierde plaats de enige Belg in de top10.

    Twee Nederlanders en drie Belgen in de top5 te Orchies in Frankrijk. Na 197km was Jos van Beers (Ned) sneller dan zijn landgenoot Cees Koeken. Plaats drie was voor Eddy Peelman voor Fernand Hermie en Willy Teirlinck.

    14-09-2012 om 02:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .
    Bruno Hubschmid

    Merlin-Plage – Niort over 147,3km was de eerste rit in de Ronde van de Tekomst. Na 3.18’32” was de zege en de leiderstrui voor de Zwitser Bruno Hubschmid. De Tjech Aloïs Holik werd tweede en verder volgden, Jean Thomazeau (Fr), Cees Priem (Ned), Jacky Hélion (Fr), Pierre-Raymond Villemiane (Fr), Marcello Osler (It), Hennie Kuiper (Ned), Georges Talbourdet (Fr), André Corbeau (Fr), Jean-Claude Meunier (Fr), Frits Schür (Ned), Ueli Sutter (Zwit), Michel Pitard (Fr) en als 15de Philippe Bodier.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Yvan Benaets
    Zijn tiende zege behaald Michel Pollentier te Oostduinkerke waar hij Bertil Cael en Roger Verschaeve achter zich liet.

    In Tongeren kwamen 51 renners aan de start en moesten in 75 ronden slechts 100km afleggen. Reeds in de 3de ronde kwam het tot een ontsnapping met Marc Van Ouytsel, Crommen, Bortels, Swinnen, Bukinx, Segers, Bourguignon, Taskin en Vanelderen. In de 28e ronde was hun voorsprong 1’ en op het ogenblik dat het peloton dreigde ingelopen te worden viel dit in twee stukken en gingen 14 renners in de achtervolging. In de 50e ronde kwamen de achtervolgers vooraan aansluiten had men 23 leiders en werd de rest gedubbeld. Uit de leidersgroep gingen, Van Ouytsel, Swinnen, Vanelderen, Segers, Bourguignon (vijf van de 9 vroege vluchters) plus Benaets, Verbraecken, Reekmans, Verboven, Marciori en Roosen weg en was de beslissing gevallen. De twee thuisrenners Taskin en Crommen hadden de goede trein gemist, Taskin zou op 4 ronden van het einde wegens krampen de wedstrijd verlaten. Voor Yvan Benaets werd het een 14de zege voor Bernard Bourguignon, Paul Vanelderen, Jean Swinnen, André Verbraecken, Robert Reeckmans, Marc Van Ouytsel, Gustaaf Verboven, A. Marciori, Albert Segers en C. Roosen. Op 30” won Luc Van Ouytsel de spurt voor plaats 12.

    Westkerke kreeg Daniël Moenaert als overwinnaar en bracht daarmee zijn aantal op drie, voor Roger Vanden Eede was er plaats twee en Eric Serlet werd derde.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Patrick Sercu

    In het 57ste Kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp, wist men reeds voor half koers dat de overwinnaar zou komen uit het groepje van twaalf dat aan de leiding reed. Vooraf had men de gebruikelijke schermutselingen beleefd waaruit enkel premiegewin kon gepuurd worden. De Willy’s Van Malderghem en De Bosscher hebben drie van de 25 ronden voorop gereden, maar moest De Bosscher toen hij lek reed afhaken, terwijl Van Malderghem rustig verder deed. Op dat ogenblik meende Merckx zijn ogenblik gekomen, ging in de aanval en bracht nog zes anderen tot bij Van Malderghem. Achteraan zag Sercu het gevaar en reed met Vander Linden, Ebo en Moreels tot bij de leiders. Uit dit groepje van 12 is op 2 ronden van het einde Eddy weg gereden en kon enkel Patrick nog komen aansluiten. In de spurt was Sercu een lengte sneller dan Merckx. De anderen verloren nog 1’30” en hiervan was Walter Godefroot sneller dan Eddy Moreels, Willy Van Neste, Ludo Vander Linden, Jan Serpenti (Ned), Roger De Vlaeminck, Daan Holst (Ned), Eddy Goossens, Franky Ebo en Willy Van Malderghem. De groepspurt werd gewonnen door Fonske Debal die als 13de de Nederlander Jan Janssen, Willy De Geest e.a. voor bleef.

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    De betreurde Jean-Pierre Monseré

    Door de slechte weersomstandigheden kwamen slechts 44 renners aan de start te Merelbeke, en was er weinig publieke belangstelling. Reeds in de tweede van de dertien af te leggen ronden waagden Seeuws en De Guchtenaere hun kans. Het tweetal heeft het maar drie ronden volgehouden. Dan was het de beurt aan Dierickx, De Geest, Van den Neste, Bukacki, Jimenez en Baert maar ook dit gezelschap mislukte. Ook Vande Wiele, De Bisschop en een op dreef zijnde Callens hebben even voorop gereden, waarna ook Bracke mislukte. Eén ronde voor het einde heeft Dierickx met Van den Neste nog een poging ondernomen maar brachten Ritserveldt en Polansky de groep opnieuw bij. In de laatste ronde is Dierickx nog eens weg gewipt en kreeg Vanconingsloo en Duycker (Ned) mee. In de spurt won André vlot van Georges en Adri.

    Ook de Memorial Jean-Pierre Monseré had met barslecht weer te kampen. In een neergutsende regen werden de drie grote ronden afgewerkt en werd de grootste voorsprong die 10” bedroeg genomen door Willy Scheers. Ook tijdens de 25 plaatselijke ronde bleef het kalm en brachten enkel de premiespurten wat animo. Pas op twee ronden van het einde viel de beslissing wanneer drie renners wegreden. Met 10” voorsprong mochten ze voor de zege spurten en haalde Staf Van Roosbroeck het met 2 lengten voor Vic Van Schil en Flory Ongenae. Van het peloon was Fons Debal de snelste voor Roger Jochmans, Walter Godefroot, Willy Teirlinck, Gerben Karstens (Ned), Frans Verhaegen, Raymond Steegmans e.a.

    13-09-2012 om 02:51 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Feddy Maertens tekende een verbintenis bij de ploeg van Briek Schotte om vanaf 1/10 als prof van start te gaan. Samen met Walter Godefroot, André Dierickx en Noël Vantyghem zal hij volgend seizoen de basisman van de formatie zijn. Briek Schotte heeft ook Maurice Dury aangeworven en hoopt nog op een drietal liefhebbers die deze categorie verlaten in te lijven.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan - liefhebbers

    .

    Op de wielerbaan van Brno in Tsjechoslovakije werd de Grote Prijs Velamos 1/2 fond voor liefhebbers over 50km betwist. In een tijd van 43’50”4 werd de Zwitser Benni Herger winnaar met 250meter voor de Tsjech Frantisek Magda en volgde de Nederlander Fred Niemeijer op 600 meter. Deze drie renners zijn elk kampioen van hun land.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Vandaag ging in Frankrijk de Ronde van de Toekomst van start op het circuit van Merlin-Plage te St. Jean-de-Monts met een proloog per ploeg over 16,2km. Er zijn 10 ploegen van zeven renners ingeschreven maar de Tsjechen zijn slechts met negen renners gestart. België heeft geen ploeg afgevaardigd, Nederland stond aan de start met, Fedor Den Hertog, Cees Koeken, Hennie Kuiper, Jacob Langen, Cees Priem, Frits Schür en Cees van Dongen, hun ploegleider is Joop Middelink. Frankrijk A (Tollet, Magni, Bourreau, Meunier) won in een tijd van 20’49”7 en mocht Claude Tollet de leiderstrui aantrekken. Plaats twee was voor Italië (Tonoli, Peccolo, Brentegani, Ongarato) 20’53”8, derde Zwitserland ( Ravasi, Sutter, Hubschmid, Schaer) 20’55”2, Nederland (Priem, van Dongen, Koeken, Kuiper)20’58”6 werd vierde.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ferdinand Peersman

    Ferdinand Peersman won na 130km te St. Amands met 40” voorsprong op de Nederlander Bas Hordijk en Frans Tilburgs.

    Ook Luc D’Hont hield te St.Pauwels een Nederlander van de zege. Aad van den Hoek werd tweede en Marc Van De Putte derde.

    Te Waarschoot hebben drie renners de wedstrijd beheerst en onder elkaar uitgemaakt wie de sterkste was. En ook hier heeft Jacky De Clerck er voor gezorgde dat de zegebloemen in België bleven. Hij had 10” voorsprong op de Nederlander Toine van den Bunder en Lucien De Volder. Voor plaats vier werd er gespurt en was Michel Dagrin sneller dan Wilfried Reybrouck, Romain Vercauter en Daniël De Schrooder.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    De Spanjaard Domingo Perurena heeft in de Ronde van Katalonië de eerste rit Tremp-Tarragona over 211km met 10” voorsprong gewonnen, en neemt ook de leiderstrui. Andreas Oliva werd op 10” tweede. Plaats drie op 16” was voor onze landegenoot Herman Beysens. Voor plaats vier op 20” was José Luis Abilleira sneller dan Roger Gilson (Lux), Miguel Maria Lasa, onze landgenoot Guido Reybrouck, de Nederlander Wim Schepers, Lucien Aimar (Fr) en José Casas als tiende.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Christian Callens

    In de wedstrijd te Desselgem waar 45 renners de start namen werd de basis van de eindbeslissing reeds na 90km gelegd. Noël Vantyghem trok er op zijn eentje vandoor, een tegenaanval van Rosiers, Van Olmen en Van Vlierberghe mislukte. Wie het wel kon was De Boever met Callens en kwamen 10km van het einde tot bij de leider. In de spurt behaalde Christian Callens zijn tweede zege in evenveel dagen. Noël Vantyghem werd tweede en Jaak De Boever derde. Op 10” was Daniël Vanryckeghem de snelste van de eerste achtervolgers. Plaats vijf was voor Eric Leman voor Marc Demeyer, Roger Rosiers en Franky Ebo. De groepsspurt voor plaats negen werd gewonnen door Daniël Verplancke voor Jos Van Olmen, Willy Van Neste e.a.

    Waarschoot kreeg 52 renners aan de start en moesten in dertien ronden 141km overbruggen. Hier kwam de beslissing toen Vanconingsloo op het einde van de 7de ronde na een spurt voor een premie doorging. Acht renners kwamen aansluiten en gingen de laatste ronde in met 4’ voorsprong. Dan kwam er een staaltje kunde van de momenteel goed rijdende neo-prof Louis Verreydt, die na pech vooraan wegviel, herstelde en opnieuw kwam aansluiten. Het was ook hij die in de laatste kilometers nog wegreed, en toen de overige koplopers twijfelden was het Richard Bukacki (Ned), die naar en over Louis naar de zege reed. Op 50meter volgde Ferdinand Bracke, Herman Vrijders volgde op 100meter met Georges Vanconingsloo, Ronald De Witte, Robert Van Lancker, Louis Verreydt en Etienne Antheunis. Op 6’ werd Rik Van Linden tiende voor Raymond Steegmans, Walter Planckaert, de Nederlanders Jan Serpenti (Ned) en Peter Kisner en sluit August Herrijgers de top15 af.

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!