Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

.
    Yvan Benaets
    Zijn tiende zege behaald Michel Pollentier te Oostduinkerke waar hij Bertil Cael en Roger Verschaeve achter zich liet.

In Tongeren kwamen 51 renners aan de start en moesten in 75 ronden slechts 100km afleggen. Reeds in de 3de ronde kwam het tot een ontsnapping met Marc Van Ouytsel, Crommen, Bortels, Swinnen, Bukinx, Segers, Bourguignon, Taskin en Vanelderen. In de 28e ronde was hun voorsprong 1’ en op het ogenblik dat het peloton dreigde ingelopen te worden viel dit in twee stukken en gingen 14 renners in de achtervolging. In de 50e ronde kwamen de achtervolgers vooraan aansluiten had men 23 leiders en werd de rest gedubbeld. Uit de leidersgroep gingen, Van Ouytsel, Swinnen, Vanelderen, Segers, Bourguignon (vijf van de 9 vroege vluchters) plus Benaets, Verbraecken, Reekmans, Verboven, Marciori en Roosen weg en was de beslissing gevallen. De twee thuisrenners Taskin en Crommen hadden de goede trein gemist, Taskin zou op 4 ronden van het einde wegens krampen de wedstrijd verlaten. Voor Yvan Benaets werd het een 14de zege voor Bernard Bourguignon, Paul Vanelderen, Jean Swinnen, André Verbraecken, Robert Reeckmans, Marc Van Ouytsel, Gustaaf Verboven, A. Marciori, Albert Segers en C. Roosen. Op 30” won Luc Van Ouytsel de spurt voor plaats 12.

Westkerke kreeg Daniël Moenaert als overwinnaar en bracht daarmee zijn aantal op drie, voor Roger Vanden Eede was er plaats twee en Eric Serlet werd derde.