Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Feddy Maertens tekende een verbintenis bij de ploeg van Briek Schotte om vanaf 1/10 als prof van start te gaan. Samen met Walter Godefroot, André Dierickx en Noël Vantyghem zal hij volgend seizoen de basisman van de formatie zijn. Briek Schotte heeft ook Maurice Dury aangeworven en hoopt nog op een drietal liefhebbers die deze categorie verlaten in te lijven.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan - liefhebbers

    .

    Op de wielerbaan van Brno in Tsjechoslovakije werd de Grote Prijs Velamos 1/2 fond voor liefhebbers over 50km betwist. In een tijd van 43’50”4 werd de Zwitser Benni Herger winnaar met 250meter voor de Tsjech Frantisek Magda en volgde de Nederlander Fred Niemeijer op 600 meter. Deze drie renners zijn elk kampioen van hun land.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Toekomst

    .

    Vandaag ging in Frankrijk de Ronde van de Toekomst van start op het circuit van Merlin-Plage te St. Jean-de-Monts met een proloog per ploeg over 16,2km. Er zijn 10 ploegen van zeven renners ingeschreven maar de Tsjechen zijn slechts met negen renners gestart. België heeft geen ploeg afgevaardigd, Nederland stond aan de start met, Fedor Den Hertog, Cees Koeken, Hennie Kuiper, Jacob Langen, Cees Priem, Frits Schür en Cees van Dongen, hun ploegleider is Joop Middelink. Frankrijk A (Tollet, Magni, Bourreau, Meunier) won in een tijd van 20’49”7 en mocht Claude Tollet de leiderstrui aantrekken. Plaats twee was voor Italië (Tonoli, Peccolo, Brentegani, Ongarato) 20’53”8, derde Zwitserland ( Ravasi, Sutter, Hubschmid, Schaer) 20’55”2, Nederland (Priem, van Dongen, Koeken, Kuiper)20’58”6 werd vierde.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ferdinand Peersman

    Ferdinand Peersman won na 130km te St. Amands met 40” voorsprong op de Nederlander Bas Hordijk en Frans Tilburgs.

    Ook Luc D’Hont hield te St.Pauwels een Nederlander van de zege. Aad van den Hoek werd tweede en Marc Van De Putte derde.

    Te Waarschoot hebben drie renners de wedstrijd beheerst en onder elkaar uitgemaakt wie de sterkste was. En ook hier heeft Jacky De Clerck er voor gezorgde dat de zegebloemen in België bleven. Hij had 10” voorsprong op de Nederlander Toine van den Bunder en Lucien De Volder. Voor plaats vier werd er gespurt en was Michel Dagrin sneller dan Wilfried Reybrouck, Romain Vercauter en Daniël De Schrooder.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    De Spanjaard Domingo Perurena heeft in de Ronde van Katalonië de eerste rit Tremp-Tarragona over 211km met 10” voorsprong gewonnen, en neemt ook de leiderstrui. Andreas Oliva werd op 10” tweede. Plaats drie op 16” was voor onze landegenoot Herman Beysens. Voor plaats vier op 20” was José Luis Abilleira sneller dan Roger Gilson (Lux), Miguel Maria Lasa, onze landgenoot Guido Reybrouck, de Nederlander Wim Schepers, Lucien Aimar (Fr) en José Casas als tiende.

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Christian Callens

    In de wedstrijd te Desselgem waar 45 renners de start namen werd de basis van de eindbeslissing reeds na 90km gelegd. Noël Vantyghem trok er op zijn eentje vandoor, een tegenaanval van Rosiers, Van Olmen en Van Vlierberghe mislukte. Wie het wel kon was De Boever met Callens en kwamen 10km van het einde tot bij de leider. In de spurt behaalde Christian Callens zijn tweede zege in evenveel dagen. Noël Vantyghem werd tweede en Jaak De Boever derde. Op 10” was Daniël Vanryckeghem de snelste van de eerste achtervolgers. Plaats vijf was voor Eric Leman voor Marc Demeyer, Roger Rosiers en Franky Ebo. De groepsspurt voor plaats negen werd gewonnen door Daniël Verplancke voor Jos Van Olmen, Willy Van Neste e.a.

    Waarschoot kreeg 52 renners aan de start en moesten in dertien ronden 141km overbruggen. Hier kwam de beslissing toen Vanconingsloo op het einde van de 7de ronde na een spurt voor een premie doorging. Acht renners kwamen aansluiten en gingen de laatste ronde in met 4’ voorsprong. Dan kwam er een staaltje kunde van de momenteel goed rijdende neo-prof Louis Verreydt, die na pech vooraan wegviel, herstelde en opnieuw kwam aansluiten. Het was ook hij die in de laatste kilometers nog wegreed, en toen de overige koplopers twijfelden was het Richard Bukacki (Ned), die naar en over Louis naar de zege reed. Op 50meter volgde Ferdinand Bracke, Herman Vrijders volgde op 100meter met Georges Vanconingsloo, Ronald De Witte, Robert Van Lancker, Louis Verreydt en Etienne Antheunis. Op 6’ werd Rik Van Linden tiende voor Raymond Steegmans, Walter Planckaert, de Nederlanders Jan Serpenti (Ned) en Peter Kisner en sluit August Herrijgers de top15 af.

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Gonzales-Linares

    In Spanje ging de Ronde van Katalonië van start te Tremp met een ploegentijdrit van 7km. Kas won en mocht José Antonio Gonzales-Linares de eerste leiderstrui aantrekken. Werner werd tweede, dan volgden Karpy, Salvarani, Rokado, Magniflex, La Casera en Bic.

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Hekelgem 1965
    De eerstejaars prof Pierre Bellemans 20/1/’49 uit Gooik, is deze middag in de ouderlijke woonst dood in zijn bed aangetroffen. Hij zou overleden zijn aan een hartinfarct. Als nieuweling won hij de Grote Prijs Dr.Tistaert voor nieuwelingen te Hekelgem op 18/4/1965.

    Als liefhebber won hij in 1968 te Lot – Outer en Overboelare. Voor 1969 vind ik geen uitslagen, hoogstwaarschijnlijk wegens zijn legerdienst. 1970 leverde hem 4 overwinningen op, Outer, Halle, Stambruges en in zijn eigen Gooik. In 1971 behaalde hij liefst 20 overwinningen, waarvan de meesten in zijn streek en zelfs driemaal in Gooik. Dit jaar werd hij prof bij het Italiaanse Scic. De 23-jarige renner zou op 12/10 huwen.
    .
     Pierre Bellemans

    12-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Cees Bal

    Roger Verschaeve behaalde zijn tiende overwinning in Dentergem waar hij Ghislain Cael en Michel Pollentier achter zich liet.

    La Calamine kreeg 27 renners aan de start waar Joseph Borguet twee Nederlanders van de zege hield. Johan vander Kooy en Hub Geilenkirchen. Plaats vier op 1’15” was nog voor een Nederlander Ben Ceulen die Paul Flechet achter zich liet. Léon Jacobs won de spurt voor plaats zes en konden nog 6 Nederlanders zich in de top15 plaatsten.

    Zijn zevende zege behaalde Raymond Vanstraelen te Stockay St. Georges waar menmet 44 was gestart. Omer Meeus werd tweede voor Freddy Libouton, Jean-Luc Yansenne, Alain De kaye, Georges Bortels e.a.

    In Wiers was de zege voor Serge Salas die 30” voorsprong had op Albert Decuyper en 45” op Albert Delrue.

    De finalewedstrijd van het Criterium Vooruit te Wondelgem trok 56 deelnemers. De Nederlander Cees Bal gaf er fietsles en won met 25” voorsprong. Het podium werd vervolledigd door 2 Westvlamingen namelijk Daniel De Schrooder en Willy Jonckheere. Eerste Oostvlaming werd Jacky Declerck die de vierde plaats voor zijn rekening nam. Plaats vijf was voor Roger Van Den Eede.

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Nieuwkerken-Waas kreeg 63 renners aan de start die 24 rondjes van 6,5km in de regen moesten afleggen. In de 2e ronde ging een negental voorop rijden, de Nederlanders Ottenbros, Krekels en Karstens, en verder Hooyberghs, Peeters, Barras, Van Landeghem, Van Den Neste en Van Damme. de Nederlanders drongen niet verder aan en ook Van Landgehem liet het afweten. De overige 5 vervolgden met niet veel overtuiging, Van Den Neste werd nog door een val uitgeschakeld en was halfweg alles te herdoen. Bij het ingaan van de 17e ronde kwamen 13 renners voorop, waaruit Barras door pech nog wegviel. Een tweede groepje ging tevergeefs in de tegenaanval. Bij het sprinten voor een premie gingen Hooyberghs en Lambrechts door en mochten voor de zege spurten. Raf haalde het met 50meter op Emiel. Op 30” won André Dierickx de spurt voor plaats drie voor Cees Koeken (Ned), Willy De Geest en André Doyen. De rest van de kopgroep had al 1’40” achterstand en was Lucien Willekens de snelste voor plaats zeven. Verder volgden Eddy Reyniers, Vic Van Schil, Victor Peeters, Jos Spruyt en Albert Van Damme. Van het peloton op 3’30” was de Nederlander Jan Krekels de snelste voor plaats dertien.

    Voor de 25ste Grote Prijs Marcel Kindt te Zwevegem kwamen 43 renners afgezakt, zij moesten 7 ronden afleggen van 20km. Hier waren de eerste aanvallers Ronny Christiaens en Wilfried David, zij reden van ronde 1 t/m 6 voorop. Onmiddellijk na de hergroepering gingen Harry Van Leeuwen (Ned) en Paul Crapez ten aanval en kregen het gezelschap van Romain Maes en Willy De Bosscher. Dit viertal kreeg het gezelschap van Robert De Guchtenaere, Fernand Bruggeman en Eddy Moreels maar was na 10 ronden ook hun liedje uitgezongen. In de 14de ronde kreeg men 15 renners aan de leiding, waaruit op 2 ronden van het einde Christian Callens wegreed. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij 30” voorsprong op een viertal maar hield stand en won met 30” voorsprong op Etienne Sonck, Dirk Baert, Roger De Vlaeminck en Eddy Cael. Ook Pol Mahieu op 1’10” kwam nog alleen over de meet. De groepsspurt voor plaats 7 werd gewonnen door Eddy Moreels voor Willy Planckaert, Jean Ronsmans e.a.

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Francisco Galdos

    Voor de Trofeo Masferer in Spanje kwamen 48 renners aan de start. Men vertrok te Badalona om na 215km te Tremp toe te komen. Er werd na 215km met twee voor de zege gespurt, Francisco Galdos haalde het van Santiago Lazcano. Op 3’09” volgde een zestal, hiervan was José Luis Abilleira de snelste voor Miguel Maria Lasa, Pascual Fandos, Pedro Torres, Antonio Martos en José Antonio Gonzales Linares. Een tweetal volgde op 3’15” en mocht voor plaats negen spurten, José Manuel Lopez Rodriguez haalde het van Nemesio Jimenez. 37 renners hebben de wedstrijd uitgereden. De bergprijs was voor Santiago Laczano. De vliegende spurten werd gewonnen door José Casas

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    Zijn vijfde zege behaalde Yvan Ronsse te Amougies met 1’ voorsprong op Abel Holvoet en Roland Hellebaut.

    Ook Alex Robberecht zit met zijn winst in Betekom eveneens aan vijf overwinningen. Plaats 2&3 werden door de Willy’s Hermans en Verschueren ingenomen.

    Ondanks de hevige regenval kwamen nog 44 renners te Brustem een rugnummer afhalen om 20 ronden te koersen. Er kwamen verschillende ontsnappingspogingen maar het was pas in de 13de ronde dat de goede tot stand kwam. Acht renners reden weg, door een val van Maurits Van Elderen werd er met zeven voor de zege gespurt. Het was Bernard Bourguignon die het haalde voor de Nederlanders Theodoor van Pol en Geert Oosterbosch. Paul Van Elderen werd vierde voor Roger Loysch en S. Beckers. En werd de Nederlander Jan van Pol zevende.

    In Hofstade was de zege voor Luc De Croock voor Edmond Verbruggen en August Van Laethem.

    Na gisteren te Handzame is het weer prijs voor Patrick Geldhof, te Ichtegem verslaat hij in een spurt met twee Ferdinand De Keyser. Op 15” werd Eddy Ronquetti derde.

    Kluisbergen kreeg Albert De Cuyper als winnaar voor Ferdinand Vander Fraenen en Jean-Paul Spileers.

    Zijn vierde zege behaalde Luc Van Ouytsel te Kumtich hij had 35” voorsprong op Jos Vandermeulen en Albert Stroobants.

    27 renners namen de start te Maboge waar Joseph Hensen 1’15” voorsprong had op Francis Derminne, Willy Day, Jozef Renward e.a.

    Meerle kreeg Willy Vanden Ouweland als winnaar voor Joseph Meynzer en Frans Tilburgs.

    Zijn achtste zege behaalde Lieven Malfait te Meulebeke waar hij 1’20” voorsprong had op Ronald Rosseel en Rino Van Dromme.

    In Oetingen werd de Wisselbeker Edgard Schoeters verreden. Na 153km was Karel Rottiers sneller dan zijn medevluchters Ferdinand Peersman, zij hadden 4’ voorsprong. Plaats drie was voor Luc Demedts voor Leo Coeck, Gustaaf Hermans, Eric Van Lent, Theo Dockx, Jos Gijsemans, Willy Baert en Constant Rommens sluit de top10.

    Nederlandse zege te Olmen waar Henk Smits zijn landgenoot Jacques Roemerman vooraf ging en werd Leonard Engelen derde.

    Ook voor Ghisleen De Clercq waren er twee overwinningen op rij, te Oosterzele ging hij Etienne Van Braeckel en Johan Van Uffel vooraf.

    St. jan-in-Eremo kreeg Romain Vercauter als winnaar voor Alex Claeys en werd op 1’ Antoine Demeyer derde.

    Nummer zeven behaalde Eric Serlet te Stasegem waar hij Luc Leman en J. Verhaeghe achter zich liet.

    In Duitsland te Düren werden onze landgenoten 1&2, Ludo Delcroix won er voor Jan Lauwereyns. Plaats drie was voor de Duitser Manfred Fenner.

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Georges Barras
    Essen dat een super-sneeuwbalpremie inschakelde heeft met dit initiatief midden in de roos gemikt. Reeds na twee ronden gingen De Buysschere en Daelemans voorop rijden, en kregen een ronde later het gezelschap van Omloop en de Nederlander Bruessing. Dit viertal dat het aanvankelijk op de dikke premies gemunt had, begon zelf in het sukses te geloven toen hun voorsprong meer dan 1’ bedroeg. In de 16de ronde begon Ongenae aan de achtervolging, overbrugde enkele ronden later de kloof, maar kwam even later ook het peloton aansluiten. Eerst Omloop en later Brands opnieuw Ongenae en Beyssens hebben nog een poging ondernomen, maar was het uiteindelijk Georges Barras die solo naar de meet reed. Op 200meter won Vic Van Schil de spurt voor plaats twee voor Lucien Willekens. De aankomstrechters hebben echter Vic gedeklasserd zodat Lucien plaats twee kreeg. De groep volgde op 350meter en hiervan was Staf Van Roosbroeck de snelste voor drie Nederlanders, Cees Koeken, Gert Harings en Harm Ottenbros. Dan volgden Frans Verhaegen, Georges Claes (Zonh.), Alfons Debal e.a. De Buysschere werd winnaar van de grote premie.

    Te Heule was maar pas de start gegeven van de ronde van de Vlasstreek of Paul Crapez koos het hazenpad. Aangezien er geen reactie kwam had hij na 90km bij aanvang van de kleine ronden liefst 4’40” voorsprong. Wanneer Ward Janssens, Catteeuw en Van Geebergen in de achtervolging gingen slonk de voorsprong rap tot 2’, na 128km koers kwamen de drie vooraan aansluiten. Nog twee renners Rosiers en Mahieu kwamen tot bij de vier leiders. Met zes werd er voor de zege gespurt en was het Roger Rosiers die zijn tiende zege behaalde. Op een halve lengte werd Gerry Catteeuw tweede voor Julien Van Geebergen, Pol Mahieu, Ward Jansens en Paul Crapez. Op 15” werd Willy Van Malderghem zevende en op 30” was voor plaats 8 de Columbiaan Giovanni Jimenez de snelste van de groep voor Jaak Zwaenepoel, Herman Vrijders, Noël Vanclooster, Raf Van Bruwaene e.a.

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Sylvain Vasseur

    Frans Verbeeck behaald in Frankrijk zijn derde ritzege in de Ronde van het Noorden. In de laatste rit Anzin-Roubaix heeft hij 13” op August Herrijgers die de Deen Leif Mortensen naar plaats drie verwijst. Slechts 4” later is de Fransman André Mollet sneller dan Walter Planckaert, Alfons Scheys, de Brit Barry Hoban, dan volgen onze landgenoten Daniël Vanryckeghem en Noël Vantyghem. Plaats 10 is voor Gérard Besnard.

    Alhoewel onze landgenoten 4 van de 5 ritten wonnen is de eindzege voor de Fransman Sylvain Vasseur die na 929km één minuut voorsprong heeft op zijn landgenoot Raymond Riotte. Neo-prof Louis Verreydt eveneens op 1’ behaald een mooie derde plaats. Plaats vier op 1’05” is voor José Catieau (Fr) en is Frans Verbeeck op 1’43” vijfde. Verder volgen op 6. Robert Mintkiewicz (Fr), 7. Leif Mortensen (Dk) 2’59”, 8. Roger Gilson (Lux) 3’16”, 9. Noël Vantyghem 3’20” en op 10. De Brit Barry Hoban zijn achterstand is 3’23”.

    Opnieuw een zege voor Eddy Merckx die de G.P. van Medriso in Zwitserland wint. Eddy en zijn ploegmaat Herman Vanspringel hadden na 201,6km 47” voorsprong op de Italiaan Franco Bitossi, de Deen Ole Ritter en nog twee Italianen, Enrico Maggioni en Vladimiro Panizza. Voor Martin Vandenbossche was er op 1’01” plaats zeven. Voor plaats acht op 5’ was Enrico Paolini (It) sneller dan Arnaldo Caverzasi (It), Jos Huysmans, Adriano Passuello (It) en twee Zwitsers, Louis Pfenninger en Joseph Fuchs. Op 15 eindigde Celestino Vercelli (It).

    In Duitsland werd in de Keulse wijk Porz onder een stromende regen een dernywedstrijd over 1 uur betwist. De zege was voor de Duitser Dieter Puchel die na 46,7km in de spurt met 3meter onze landgenoot Roger Swerts versloeg. Verder in de uitslag enkel Duitsers. Op 5meter werd Jürgen Tschan derde, voor Hans Junkermann en Rolf Wolfshohl. Op 1 ronde volgde als zesde Karl-Heinz Muddemann en de zevende Bernd Rasing had 2 ronden achterstand.

    Lucien Aimar won in Frankrijk het criterium van Excideuil na 60km had hij 3” voorsprong op Jean-Claude Daunat en werd Michel Perin derde.

    Net als in België is er voor Barras in Groot-Brittannië een zege. Sid Barras verslaat te Chandy, Tony Gowland en Mick Holmes.

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De liefhebbers reden te Dronden in Nederland hun clubkampioenschap. WV De Ijselstreek-’t Harde met Fedor Den Hertog, Nidi Den Hertog, Dries van Wijhe en Wim Holtstege werden kampioen, zij reden 1.42’42” over de 80km. Plaats twee was voor Oldenzaalse Wielerclub-Oldenzaal dat 1.44’07” reed. Het viertal was Tonny Bruns, Hennie Kuiper, Ben Wolkotte en Herman Snoeiijnk. AWV De Zwaluwen-Almelo werd derde met een tijd van 1.45’49” zij deden het met Wim Albersen, Henk Boom, Henk Poppe en Herman Ponsteen. Op 4 eindigde ZR & TC Theo Middelkamp-Goes, Kees Bal, Cees Priem, Jan Raas en Ko Blok deden er 1.46’48”5 over. Vijfde werd R&TC Groenewoud-Nijmegen met Arnold Mulder, Henk Botterhuis, Ton Welling en Wil de Vlam hun tijd was 1.46’58”.

    Bij de Nieuwelingen werd WC De Ster-Geleen kampioen met Piet van Kollenburg, MichelJacobs, Paul Scholten en Louis Janssens hun tijd over de 42km was 1.00’34”.

    In Zwitserland te Bazel was er een derde plaats voor de Nederlander Theo van der Leeuw. De zege na 100km was voor de Deen Jörn Lund voor de Brit William Moore.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Freddy Maertens

    Daniël Pauwels was de beste te Amougies waar hij Luc D’Hont en Luc Valepijn naar plaats 2&3 verwees.

    De herfstwedstrijd te Boekhoute kreeg 32 renners aan de inschrijvingstafel. Verschillende streekrenners bekampten elkaar, maar het was de Westvlaming Willy Jonckheere die aan het langste eind trok. Hij versloeg Hilaire De Cocker in een spurt met twee. Lucien De Volder regelde de achtervolgers voor de 3e plaats. Hij hield Alex Claeys, Martin De Clercq, Ivan Van de Steene, Ronan De Meyer, Marc Stofferis, Roland Boelaert en Kamiel D’Hooge die de top10 kompleet maakt achter zich.

    Joseph Borguet behaalde in Floreffe zijn derde overwinning, hij had 10” voorsprong op Jacques Martin en 2’15” op Fr. Demeune.

    Zege 15 is binnen voor Paul Collaer te Genval bleef hij Jean-Claude Buffet en Henri “Rik” Van Horenbeke voor.

    Handzame kreeg 25 renners aan de start en had na 108km Patrick Geldhof 15” voorsprong op Walter Vandecasteele en volgde Eric Serlet op 25”. Dan volgden op 1’30” vier renners waarvan voor plaats vier daniël Moenaerts de snelste was voor Marc Meernhout, Luc Leman en Lieven Malfait. Plaats acht was voor Frans Ligneel hij had 2’35” achterstand. De groepspurt voor plaats negen op 3’25” werd gewonnen door Fernand De Keyser.

    Itegem kreeg Marc Verbeeck als winnaar voor Ludo Bruylandts en Frans Tilburgs.

    Van de 38 deelnemers die 25 ronden moesten afleggen trachtte Gustaaf Put de wedstrijd reeds vroegtijdig op gang te krijgen, maar slaagde niet in zijn opzet. Reeds na 1 ronde werd hij al opnieuw bijgebeend, en bleef het peloton gesloten tot 9 ronden van het einde. Toen is Bruno Jaremko zijn kans gegaan namtot 25” voorsprong maar ook hij kon het niet volhouden. Met 25 snelden zij naar de streep waar Frans Lemmens sneller was dan Gustaaf Verboven, Ludo Noels, André Verbraecken, Robert Reeckmans, Raymond Vanstraelen en werd de rest zevende gelijk geplaatst.

    Slechts 20 renners kwamen te Lens aan de start en was de zege voor René Stradio die Benny Paulissen en Mario Dellavecchia mee op het podium kreeg.

    Met 44 zijn ze van start gegaan te Niel waar René Dillen 25” voorsprong had op Santos Castillo, Ludo Bosch, Franky De Ghent, Edmond Verbruggen e.a.

    Te Nieuwkerken-Waas mocht men 46 renners inschrijven en werd het een zevende overwinning voor Ghisleen De Clercq voor de Nederlander Piet Maas die op 15” volgde. Voor plaats drie op 25”werd er met zeven gespurt, Victor De Valckeneer haalde het voor Marc Steels, Rudi Heyns, José De Cauwer, Ernie Blommaert, Marc van De Putte en Marcel Hermans. Het volgend groepje volgde op 1’10”.

    In Oostduinkerke waar men met 29 vertok reden Freddy Maertens die won en Michel Pollentier de anderen op 3’. Voor plaats drie was Ronald Rosseel de snelste.

    Gerrit De Clercq behaalde zijn derde overwinning te Poesele voor Jacky Desmet en Dirk Van Speybroeck.

    Eddy Van Tieghem was naar Pommeroeul afgezakt waar hij 29 tegenstrevers overwon. Op 40” werd Michel Legat tweede voor Jean-Claude Hanot en Michel Dagrin. Georges Windels werd op 2’25” vijfde. Voor plaats zes op 2’35” was Eric Rosseel sneller dan Jacques Coppieters.

    Een vijfde zege was er voor Jean Van Der Stappen in Ruisbroek waar hij Freddy Missotten en Roland Hellebaut achter zich liet.

    Jos Hensen behaalde te St. Georges-sur Meuse waar 42 renners aan de start stonden zevende overwinning. Verder volgden, Omer Meeus, Jean swinnen, Marc Lepers, de Nederlander Mathieu Buckx, Maurice vanelderen, Alain Kaye e.a.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy De Geest

    Men kreeg te Destelbergen 62 renners aan de start die er van bij de start een geweldige wedstrijd hebben van gemaakt. Zes renners, de eerste vijf in de uitslag en Albert Van Damme die na een val en pedaalbreuk de wedstrijd heeft moeten verlaten waren reeds van in de eerste ronde op de vlucht geslagen. Willy De Geest die graag voor eigen deur wou winnen heeft het met de steun van zijn ploegmaat Rik Van Linden het ook verwezenlijkt. Willy had 5” voorsprong op Rik Van Linden, Pol Vanden Neste, Roger Rosiers en Ghislain Van Landeghem. Adolf Huysmans die in de achtervolging was gegaan bleef als zesde op 5’50” nog net uit d greep van het peloton. Daarvan was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor Staf Van Roosbroeck, Norbert Seeuws, Peter Kisner (Ned), e.a.

    De inrichters te Harelbeke moesten met 41 renners tevreden zijn die 27 ronden rond de parochie Stasegem moesten afleggen. Reeds na 8 km trok Lucien Van Impe er op uit en kreeg het gezelschap van Patrick Sercu en Eric De Vlaeminck. Toen het drietal 300meter voorsprong had is ook de lokale renner Julien Vermote uit het peloton ontsnapt en kwam vooraan aansluiten. Even later kwamen ook José Van Ackere en Julien Van Geebergen bij de 4 leiders. In de 15de ronde is het ganse peloton komen aansluiten. Het duurde echter niet lang of Sercu reed opnieuw weg nu met Bruggeman, Eric De Vlaeminck kwam bij het tweetal maar zette niet door wat Patrick en Fernand wel deden en tot ruim 3 minuten uitliepen. Het peloton reageerde te laat en Patric Sercu won vlot met 10meter voor Fernand Bruggeman. Op 3’05” was Hervé Vermeeren de snelste van de groep voor Romain Maes, Pol Mahieu, Julien Van Geebergen, Eddy Cael, Arthur Vande Vijver, Eddy Moreels, José Van Ackere e.a.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Op 70km van het einde, tijdens de beklimming van de Mattrone slaat Eddy Merckx toe en wint de Ronde van Piemont waaraan 79 renners deelnamen. Ondanks een sterke Gimondi loopt hij tot 1’26” uit op zijn naaste achtervolgers waarbij zijn ploegmaat Vanspringel. Felice Gimondi werd tweede voor zijn landgenoten Wladimiro Panizza en Enrico Maggioni en is plaats vijf voor Herman Vanspringel. Op maar liefst 10’05” is voor plaats 6 Franco Bitossi sneller dan Michele Dancelli, Gianni Motta, Primo Mori, Ole Ritter, Jos Huysmans, Aldo Moser, Celestino Vercelli, Tino Conti, Pietro Di Caterina, Marcello Bergamo, Ugo Colombo, Giuseppe Perletto, en Giovanni Cavalcanti. Op 12’15” was Giovanni Varini de snelste voor plaats 20. Jos Deschoenmaecker en Frans Mintjens staakten de strijd.

    Geen 4op4 voor onze landgenoten in de Ronde van het Noorden daarvoor zorgt de Nederlander René Pijnen die met 14” voorsprong de vierde rit Cambrai-Anzin over een afstand van 193km wint. Frans Verbeeck is tweede voor onze landgenoten,Alfons Scheys, Eric Leman en Daniël Vanryckeghem, de Fransen Robert Mintkiewicz en Raymond Riotte worden 6&7. Dan volgen opnieuw 4 Belgen, 8. Jean-Pierre Berckmans, 9. August Herrijgers, 10. Willy Van Neste en 11. Louis Verreydt. Verder in dit groepje zaten nog de Fransen José Catieau, Charly Grosskost en leider Sylvain Vasseur. Op 55” wint Daniël Rebillard de spurt voor plaats 15.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kampioenschap ploegentijdrit

    In Dronten werd het Nederlands kampioenschap ploegentijdrit verreden. Winnaar werd R&TC Buitenlust uit Helmond. Jos van der Vleuten, Jan van Katwijk, Jan Spetgens en Ferry van der Vleuten hun tijd was 1.47’18”9 over de 80km. Plaats twee was voor BRC Kennermerland-Beverwijk met Jan Serpenti, Gé van der Winden, Piet van Stralen en Roel Haller zij reden 1.49’17”6. Plaats drie was voor ASC Olympia-Amsterdam met een tijd van 1.49’28”2 de renners waren Harry Jansen, Tino Tabak, Ben Janbroers en Cor Schuuring. Op vier eindigde WSV De Peddelaars-Hoogeveen, Henk Benjamins, Jans Vlot, Albert Hulzebosch en Wichert Vlot deden er 1’50’29” over. De top5 werd volgemaakt door UW&TC De Volharding-Utrecht met een tijd van 1’52’03”9 en waren de renners Gérard Vianen, Peter van der Putten, Gijs Nederhof en Joop Jager.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-profs & liefhebbers

    .

    De laatste rit in de Vuelta a Mallorca vond plaats te Magalluf voor een rit van 167km. De zege was voor Juan Zurano voor Eduardo Castello en Manuel Andrade.

    De eindzege was voor Andréas Oliva Sanchez voor Antonio Martos en Juan-Manuel Valls, de top3 van de eerste rit. Plaats vier op 23” was voor Juan Zurano en had de vijfde Gonzalo Aja 3’42” achterstand. Karpy was de beste ploeg en José-Luis Abilleira de beste klimmer.

    In de Ronde van het Noorden behaald Frans Verbeeck zijn tweede ritzege. Na de derde rit Lillers-Cambrai bestond de top 5 uit: 1. Frans Verbeeck die de 180km aflegde in 4.40’46”. 2. Eddy Peelman- 3. Jacques Mourioux (Fr)- 4. Siegfried Muller (D)- 5. René Pijnen (Ned). Sylvain Vasseur blijft leider.

    In Frankrijk is Cyrille Guimard te Rungis de beste voor Jacques Mourioux en Bernard Guyot.

    Onze landgenoot Bernard Draux werd tweede te St. Junien in Frankrijk. Winnaar werd de Fransman Alain Bernard en was plaats drie voor diens landgenoot Montiaron.

    08-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!