Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De liefhebbers reden te Dronden in Nederland hun clubkampioenschap. WV De Ijselstreek-’t Harde met Fedor Den Hertog, Nidi Den Hertog, Dries van Wijhe en Wim Holtstege werden kampioen, zij reden 1.42’42” over de 80km. Plaats twee was voor Oldenzaalse Wielerclub-Oldenzaal dat 1.44’07” reed. Het viertal was Tonny Bruns, Hennie Kuiper, Ben Wolkotte en Herman Snoeiijnk. AWV De Zwaluwen-Almelo werd derde met een tijd van 1.45’49” zij deden het met Wim Albersen, Henk Boom, Henk Poppe en Herman Ponsteen. Op 4 eindigde ZR & TC Theo Middelkamp-Goes, Kees Bal, Cees Priem, Jan Raas en Ko Blok deden er 1.46’48”5 over. Vijfde werd R&TC Groenewoud-Nijmegen met Arnold Mulder, Henk Botterhuis, Ton Welling en Wil de Vlam hun tijd was 1.46’58”.

    Bij de Nieuwelingen werd WC De Ster-Geleen kampioen met Piet van Kollenburg, MichelJacobs, Paul Scholten en Louis Janssens hun tijd over de 42km was 1.00’34”.

    In Zwitserland te Bazel was er een derde plaats voor de Nederlander Theo van der Leeuw. De zege na 100km was voor de Deen Jörn Lund voor de Brit William Moore.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Freddy Maertens

    Daniël Pauwels was de beste te Amougies waar hij Luc D’Hont en Luc Valepijn naar plaats 2&3 verwees.

    De herfstwedstrijd te Boekhoute kreeg 32 renners aan de inschrijvingstafel. Verschillende streekrenners bekampten elkaar, maar het was de Westvlaming Willy Jonckheere die aan het langste eind trok. Hij versloeg Hilaire De Cocker in een spurt met twee. Lucien De Volder regelde de achtervolgers voor de 3e plaats. Hij hield Alex Claeys, Martin De Clercq, Ivan Van de Steene, Ronan De Meyer, Marc Stofferis, Roland Boelaert en Kamiel D’Hooge die de top10 kompleet maakt achter zich.

    Joseph Borguet behaalde in Floreffe zijn derde overwinning, hij had 10” voorsprong op Jacques Martin en 2’15” op Fr. Demeune.

    Zege 15 is binnen voor Paul Collaer te Genval bleef hij Jean-Claude Buffet en Henri “Rik” Van Horenbeke voor.

    Handzame kreeg 25 renners aan de start en had na 108km Patrick Geldhof 15” voorsprong op Walter Vandecasteele en volgde Eric Serlet op 25”. Dan volgden op 1’30” vier renners waarvan voor plaats vier daniël Moenaerts de snelste was voor Marc Meernhout, Luc Leman en Lieven Malfait. Plaats acht was voor Frans Ligneel hij had 2’35” achterstand. De groepspurt voor plaats negen op 3’25” werd gewonnen door Fernand De Keyser.

    Itegem kreeg Marc Verbeeck als winnaar voor Ludo Bruylandts en Frans Tilburgs.

    Van de 38 deelnemers die 25 ronden moesten afleggen trachtte Gustaaf Put de wedstrijd reeds vroegtijdig op gang te krijgen, maar slaagde niet in zijn opzet. Reeds na 1 ronde werd hij al opnieuw bijgebeend, en bleef het peloton gesloten tot 9 ronden van het einde. Toen is Bruno Jaremko zijn kans gegaan namtot 25” voorsprong maar ook hij kon het niet volhouden. Met 25 snelden zij naar de streep waar Frans Lemmens sneller was dan Gustaaf Verboven, Ludo Noels, André Verbraecken, Robert Reeckmans, Raymond Vanstraelen en werd de rest zevende gelijk geplaatst.

    Slechts 20 renners kwamen te Lens aan de start en was de zege voor René Stradio die Benny Paulissen en Mario Dellavecchia mee op het podium kreeg.

    Met 44 zijn ze van start gegaan te Niel waar René Dillen 25” voorsprong had op Santos Castillo, Ludo Bosch, Franky De Ghent, Edmond Verbruggen e.a.

    Te Nieuwkerken-Waas mocht men 46 renners inschrijven en werd het een zevende overwinning voor Ghisleen De Clercq voor de Nederlander Piet Maas die op 15” volgde. Voor plaats drie op 25”werd er met zeven gespurt, Victor De Valckeneer haalde het voor Marc Steels, Rudi Heyns, José De Cauwer, Ernie Blommaert, Marc van De Putte en Marcel Hermans. Het volgend groepje volgde op 1’10”.

    In Oostduinkerke waar men met 29 vertok reden Freddy Maertens die won en Michel Pollentier de anderen op 3’. Voor plaats drie was Ronald Rosseel de snelste.

    Gerrit De Clercq behaalde zijn derde overwinning te Poesele voor Jacky Desmet en Dirk Van Speybroeck.

    Eddy Van Tieghem was naar Pommeroeul afgezakt waar hij 29 tegenstrevers overwon. Op 40” werd Michel Legat tweede voor Jean-Claude Hanot en Michel Dagrin. Georges Windels werd op 2’25” vijfde. Voor plaats zes op 2’35” was Eric Rosseel sneller dan Jacques Coppieters.

    Een vijfde zege was er voor Jean Van Der Stappen in Ruisbroek waar hij Freddy Missotten en Roland Hellebaut achter zich liet.

    Jos Hensen behaalde te St. Georges-sur Meuse waar 42 renners aan de start stonden zevende overwinning. Verder volgden, Omer Meeus, Jean swinnen, Marc Lepers, de Nederlander Mathieu Buckx, Maurice vanelderen, Alain Kaye e.a.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy De Geest

    Men kreeg te Destelbergen 62 renners aan de start die er van bij de start een geweldige wedstrijd hebben van gemaakt. Zes renners, de eerste vijf in de uitslag en Albert Van Damme die na een val en pedaalbreuk de wedstrijd heeft moeten verlaten waren reeds van in de eerste ronde op de vlucht geslagen. Willy De Geest die graag voor eigen deur wou winnen heeft het met de steun van zijn ploegmaat Rik Van Linden het ook verwezenlijkt. Willy had 5” voorsprong op Rik Van Linden, Pol Vanden Neste, Roger Rosiers en Ghislain Van Landeghem. Adolf Huysmans die in de achtervolging was gegaan bleef als zesde op 5’50” nog net uit d greep van het peloton. Daarvan was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor Staf Van Roosbroeck, Norbert Seeuws, Peter Kisner (Ned), e.a.

    De inrichters te Harelbeke moesten met 41 renners tevreden zijn die 27 ronden rond de parochie Stasegem moesten afleggen. Reeds na 8 km trok Lucien Van Impe er op uit en kreeg het gezelschap van Patrick Sercu en Eric De Vlaeminck. Toen het drietal 300meter voorsprong had is ook de lokale renner Julien Vermote uit het peloton ontsnapt en kwam vooraan aansluiten. Even later kwamen ook José Van Ackere en Julien Van Geebergen bij de 4 leiders. In de 15de ronde is het ganse peloton komen aansluiten. Het duurde echter niet lang of Sercu reed opnieuw weg nu met Bruggeman, Eric De Vlaeminck kwam bij het tweetal maar zette niet door wat Patrick en Fernand wel deden en tot ruim 3 minuten uitliepen. Het peloton reageerde te laat en Patric Sercu won vlot met 10meter voor Fernand Bruggeman. Op 3’05” was Hervé Vermeeren de snelste van de groep voor Romain Maes, Pol Mahieu, Julien Van Geebergen, Eddy Cael, Arthur Vande Vijver, Eddy Moreels, José Van Ackere e.a.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Op 70km van het einde, tijdens de beklimming van de Mattrone slaat Eddy Merckx toe en wint de Ronde van Piemont waaraan 79 renners deelnamen. Ondanks een sterke Gimondi loopt hij tot 1’26” uit op zijn naaste achtervolgers waarbij zijn ploegmaat Vanspringel. Felice Gimondi werd tweede voor zijn landgenoten Wladimiro Panizza en Enrico Maggioni en is plaats vijf voor Herman Vanspringel. Op maar liefst 10’05” is voor plaats 6 Franco Bitossi sneller dan Michele Dancelli, Gianni Motta, Primo Mori, Ole Ritter, Jos Huysmans, Aldo Moser, Celestino Vercelli, Tino Conti, Pietro Di Caterina, Marcello Bergamo, Ugo Colombo, Giuseppe Perletto, en Giovanni Cavalcanti. Op 12’15” was Giovanni Varini de snelste voor plaats 20. Jos Deschoenmaecker en Frans Mintjens staakten de strijd.

    Geen 4op4 voor onze landgenoten in de Ronde van het Noorden daarvoor zorgt de Nederlander René Pijnen die met 14” voorsprong de vierde rit Cambrai-Anzin over een afstand van 193km wint. Frans Verbeeck is tweede voor onze landgenoten,Alfons Scheys, Eric Leman en Daniël Vanryckeghem, de Fransen Robert Mintkiewicz en Raymond Riotte worden 6&7. Dan volgen opnieuw 4 Belgen, 8. Jean-Pierre Berckmans, 9. August Herrijgers, 10. Willy Van Neste en 11. Louis Verreydt. Verder in dit groepje zaten nog de Fransen José Catieau, Charly Grosskost en leider Sylvain Vasseur. Op 55” wint Daniël Rebillard de spurt voor plaats 15.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kampioenschap ploegentijdrit

    In Dronten werd het Nederlands kampioenschap ploegentijdrit verreden. Winnaar werd R&TC Buitenlust uit Helmond. Jos van der Vleuten, Jan van Katwijk, Jan Spetgens en Ferry van der Vleuten hun tijd was 1.47’18”9 over de 80km. Plaats twee was voor BRC Kennermerland-Beverwijk met Jan Serpenti, Gé van der Winden, Piet van Stralen en Roel Haller zij reden 1.49’17”6. Plaats drie was voor ASC Olympia-Amsterdam met een tijd van 1.49’28”2 de renners waren Harry Jansen, Tino Tabak, Ben Janbroers en Cor Schuuring. Op vier eindigde WSV De Peddelaars-Hoogeveen, Henk Benjamins, Jans Vlot, Albert Hulzebosch en Wichert Vlot deden er 1’50’29” over. De top5 werd volgemaakt door UW&TC De Volharding-Utrecht met een tijd van 1’52’03”9 en waren de renners Gérard Vianen, Peter van der Putten, Gijs Nederhof en Joop Jager.

    09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-profs & liefhebbers

    .

    De laatste rit in de Vuelta a Mallorca vond plaats te Magalluf voor een rit van 167km. De zege was voor Juan Zurano voor Eduardo Castello en Manuel Andrade.

    De eindzege was voor Andréas Oliva Sanchez voor Antonio Martos en Juan-Manuel Valls, de top3 van de eerste rit. Plaats vier op 23” was voor Juan Zurano en had de vijfde Gonzalo Aja 3’42” achterstand. Karpy was de beste ploeg en José-Luis Abilleira de beste klimmer.

    In de Ronde van het Noorden behaald Frans Verbeeck zijn tweede ritzege. Na de derde rit Lillers-Cambrai bestond de top 5 uit: 1. Frans Verbeeck die de 180km aflegde in 4.40’46”. 2. Eddy Peelman- 3. Jacques Mourioux (Fr)- 4. Siegfried Muller (D)- 5. René Pijnen (Ned). Sylvain Vasseur blijft leider.

    In Frankrijk is Cyrille Guimard te Rungis de beste voor Jacques Mourioux en Bernard Guyot.

    Onze landgenoot Bernard Draux werd tweede te St. Junien in Frankrijk. Winnaar werd de Fransman Alain Bernard en was plaats drie voor diens landgenoot Montiaron.

    08-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen - wegrit

    .
    Hennie Kuiper

    Acht ronden van ieder 22,8km werd de bonte bende voorgeschoteld, over bochtige en heuvelachtige eerder smalle wegen. Voor velen gelukkig overlommerd door het groen van het Grunenwald. Er werd van bij het startsein gevlogen over die omloop, in zover dat na twee ronden al vijftig deelnemers eenvoudig naar huis waren gereden. Frans Van Looy die in die tweede ronde enkele spaken uit zijn achterwiel zag begeven heeft wel zijn plaats opnieuw kunnen innemen. Toen in de vierde ronde de beslissing viel was enkel Freddy Maertens mee, in een kopgroep van 15 waarbij twee Nederlanders, Kuiper en Priem. Nog 1 renner zou de kloof van 1’30” dichten, het was fondrenner Fedor Den Hertog, die in het begin van de zevende ronde kwam aansluiten. Dit was het moment dat zijn landgenoot Hennie Kuiper weg wipte, en wat niemand geloofde gebeurde Hennie hield het met de steun van zijn ploegmaats de resterende 40km vol. Na de 182,4km die hij aflegde in 4.14’37” had hij 27” over op de Australiër Kevin Clyde Sefton en was het brons voor de Spanjaard Jaime Huelamo die de Nieuw-Zeelander Bruce Biddle naar plaats vier verwees. Plaats vijf op 30” was voor de Brit Phil Bayton. Zijn landgenoot Phil Edwards op 36” was voor plaats zes sneller dan de Duitser Wilfried Trott en de Italiaan Francesco Moser. Dan volgden op 44” een groep van 21 renners met op 11.Piet van Katwijk (Ned), op 12 Cees Priem (Ned). Op 13. onze eerste landgenoot Freddy Maertens en op 25 Fedor Den Hertog (Ned). In het peloton dat op 2’36” eindigde werd Gustaaf Hermans 45ste, Lucien De Brauwere 59ste. Door wielbreuk heeft Frans Van Looy de wedstrijd verlaten.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Na een eerste en derde plaats in twee dagen opnieuw een zege voor Eddy Ronquetti die te Blankenberge sneller was dan Bernard Bourguignon en de Nederlander Wim de Waal.

    Een negende overwinning was er voor Michel Pollentier te Koekelare waar hij Frans Ligneel en Gerry Boutry achter zich liet.

    Een twaalfde zege was er voor Marc Van De Putte te Oudegem waar Willem Peeters en Ferdinand Peersman 2&3 werden.

    René Dillen was naar Ploegsteert afgezakt om zijn twaalfde overwinning te vieren. Plaats twee was voor Lieven Malfait en werd Alain Depuydt derde.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Moreels

    Buggenhout trof het wat betreft het aantal deelnemers, liefst 94 renners stonden aan de start. Reeds in de tweede ronde reden Moreels, Maes en Bellemans voorop, en hadden na 2 ronden reeds 2’30” voorsprong. Door pech viel Pierre Bellemans vooraan weg. Maar kregen even later de twee leiders het gezelschap van vijf anderen, waarvan Verhaegen eveneens met pech zou wegvallen. Hoe er in de achtergrond werd gereden om de kopmannen tot de orde te roepen dat leek tevergeefse moeite. Op 6km van het einde liet Willy De Geest zijn kompanen achter en won met 20” voorsprong. De Nederlander Jan van Katwijk was de snelste voor plaats twee, dan volgden Eddy Moreels (die op 5/9 nog bij de liefhebbers won), Frans Maes, Ghislain Van Landeghem en Jos Van Olmen. De groepsspurt werd gewonnen door Jean Ronsmans.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd rit twee in de Vuelta a Mallorca te Can Picafort gewonnen door Andrès Oliva die tevens leider werd. Plaats twee was voor Gonzalo Aja en plaats drie voor José-Luis Abilleira.

    Opnieuw een Belgische zege in Frankrijk waar rit 2 in de Ronde van het Noorden van Calais naar Lillers over een afstand van 187km werd gewonnen door Willy Teirlinck. Hij had 2” voorsprong op Alfons Scheys, de Fransman Gérard Moneyron, Johny Soenens, Louis Verreydt, Raymond Riotte (Fr), Léon Thomas en de Fransen Sylvain Vasseur, Gérard Besnard en François Coquery. Sylvain Vasseur is leider. Verrassend is de vijfde plaats van Louis Verreydt die op 29/8 nog de Olympische ploegentijdrit heeft gereden en sinds 1/9 prof bij Goldor-Ijsboerke.

    Winst is er ook voor Eddy Merckx die een tipo pista wint te Voghera in Italië. Plaats twee is voor Marino Basso en werd Felice Gimondi derde.

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Voor de provincie Luik werd er te Warsage voor de provinciale interklubs gestreden. De liefhebbers moesten 40km afleggen. De zege was voor Union Cyclisme Seraing die de klus klaarden in 57’38”. De winnende ploeg bestond uit, Bernard Bourguignon, Jacky Méan, Joseph Borguet, R. Habeaux, Joseph Renwart en Richard Wagner. Op 41” werd Dolhain-Vélo tweede en had Soumagne als derde 2’24” achterstand.

    Ook bij de juniors was Union Cyclisme Seraing de beste ploeg, de 20kms werden afgelegd in 29’39”. Volgde Rocourt op 17” en Soumagne op 21”.

    Te Overboelare was er de enige wedstrijd voor liefhebbers en was Jos Gijsemans de snelste voor Ghisleen De Clercq en Henri “Rik” Van Horenbeke.

    06-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In de 45ste Grote Prijs van Melsele viel reeds vrij vlug de beslissing. Vijftien renners reden weg waaruit enkel door pech Ronny Vande Vijver moest afhaken. Hoe fel hij zich ook inspande kon Ronny de aansluiting niet meer bewerken en werd in de 18de ronde door het peloton opgeslorpt. Een poging van Van Beers (Ned) en Spruyt in de kopgroep werd onmiddellijk de kop ingedrukt. Het was Herman Vanspringel, die in de laatste km er als een schicht uitflitste om met 15” voorsprong te winnen. Richard Bukacki (Ned) werd tweede voor, Jos Van Beers (Ned), Frans Mintjens, Ludo Van Staeyen, Harm Ottenbros (Ned, Willy In’t Ven, André Poppe, Ronald De Witte, Jos Spruyt en Eddy Goossens. Van de eerste achtervolgers op 2’10” werd Arthur Vande Vijver 15de voor Gerben Karstens (Ned), de ongelukkige Ronny Vande Vijver, Raymond Steegmans, André Peirsman, X, Flory Ongenae, Vic Van Schil en Etienne Antheunis.

    Het mooie zomerse weder koos partij voor de inrichters van de 40e grote prijs van Wingene en ook de renners waren er. Zelfs met 42 maar men kan slechts zeggen dat ze meer als toeristen, dan als wielrenners naar de Breughel gemeente gekomen zijn. Slechts gedurende 1 ronde hebben ze werkelijk gefietst. Het was dan echter te laat om de hoofdvogels af te schieten. Best ook, want zo kregen Ritserveldt en Bruggeman de verdiensten waar ze recht op hadden. Reeds kort na de eerste ronde waren deze twee voorop gaan rijden. Voor Jean-Marie Ritserveldt werd het een eerste zege met 13” voorsprong op Fernand Bruggeman. Op 23” won Etienne Sonck de spurt van het peloton voor, Dirk Baert, Leopold Van Den Neste, Roger Kindt, Raf Van Bruwaene, Romain Maes, Guido Van Damme, Eddy Cael e.a.

    06-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Juan-Manuel Valls

    In Spanje is te Palma de Vuelta a Mallorca van start gegaan met een rit van 168km. Winst was er voor Juan-Manuel Valls voor Andrès Oliva en Antonio Martes.

    Nog in Spanje won Domingo Perurena het kriterium van Vilaseca waar hij Cyrille Guimard (Fr) en zijn landgenoot José-Antonio Gonzales-Linares achter zich liet.

    En in Frankrijk gaat de Ronde van het Noorden van start met drie landgenoten in de top5. De eerste rit werd verreden tussen Roubaix en Calais over een afstand van 188km. Met veertien werd ervoor de zege gespurt en won Frans Verbeeck voor Noël Vantyghem, de Brit Barry Hoban, Walter Planckaert en de Fransman Robert Mintkiewicz. Plaats 6 was voor Jean-Luc Molineris (Fr), 7. Eric Leman, 8. Sylvain Vasseur (Fr), 9.Eddy Verstraeten, 10.David, 11.Charles Rouxel (Fr), 12.Roger Gilson (Lux), 13.Leif Mortensen (Dk) en 14.Christian Callens. De groepsspurt van een goeie dertig renners voor plaats 15 op 1’ werd gewonnen door de Fransman Jacky Mourioux.

    Een derde plaats was er voor Eddy Merckx in Italië te Lendinara in een wedstrijd tipo pista. Felice Gimondi won er voor Marino Basso.

    06-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen - in de rand

    .

    De Nederlanders verliezen hun bronzen medaille behaald in de 100km ploegentijdrit. De vierde renner Aad van den Hoek die de 100km niet had uitgereden, diende zich ook aan een dopingingonderzoek te onderwerpen net als zijn drie ploegmaats. van den Hoek werd positief bevonden. Aangezien onze landgenoten die vierde eindigden niet aan een dopingkontrole werden onderworpen zullen zij het brons niet ontvangen.

    Twee dagen voor de wegrit is ploegleider Lucien Acou alles behalve een gelukkig man. Hij ziet zijn viertal praktisch nooit. Met Frans Van Looy en Gustaaf Hermans gaat het nog, maar Lucien De Brauwere en Freddy Maertens kan hij niet te pakken krijgen. Die komen enkel naar het Olympisch dorp om te slapen. Voor de rest verblijft Freddy met zijn vader en zijn eigen verzorger in een hotel vlak bij de omloop. In een vergadering met de heer Mollet dreigde Acou zelfs van Maertens uit de ploeg te zetten, indien hij niet kwam opdagen. Nog volgens Acou heeft hij wel vier goede renners maar geen ploeg. Ook vind hij dat het viertal teveel geoefend heeft. Om de andere dag worden liefst 200km. afgehaspeld en daartussen kortere tripjes achter de derny.

    05-09-2012 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Moreels

    Omer Meeus had te Anderlues na 100km 2’20” voorsprong op Jean-Claude Hannot en Frans Lamoline.

    Voor eigen volk won Kamiel Dhooghe te Bassevelde waar 42 renners de start namen. Tweede werd Georges Clausse voor Ludo Bruylandts, Jos Meynzer, Marc Steels e.a.

    Geen tweede zege op rij voor Eddy Ronquetti te Hulste-Ingelmunster, Eric Serlet won er met 10” voorsprong op Ghislain Cael en Eddy.

    Zijn negende overwinning behaalde Eddy Moreels te St.Maria-Oudenhove voor Albert De Cuyper en Fedirnand Peersman.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Van Neste

    Te Izegem werd door Peter Post aan 36 renners de start gegeven. Zijn vlag was nog maar pas naar beneden of Eddy Cael ging er vandoor, hij reed tot 2’30” voorsprong bijeen en hield het 9 van de 20 ronden vol. Na de hergroepering reden onmiddellijk de Nederlander Holst en Hemeryck weg en kregen een tweetal ronden later nog 13 anderen op hun nek ,waarbij de winnaar van verleden jaar en tegelijk lokaal favoriet Patrick Sercu. Iedereen verheugde zich reeds om de kans op een nieuwe zege, toen Patrick op 2 ronden van het einde last kreeg met zijn versnellingsapparaat en de wedstrijd verliet. Op datzelfde ogenblik sloegen Van Neste en Van Marcke toe, en hadden bij het ingaan van de laatste ronde al 35” voorsprong op het peloton dat de andere vluchters had bijgebeend. Willy Van Neste versnelde nog eens en won met 50meter voorsprong op Ronny Van Marcke. Dirk Baert als 3de kwam op 17” met Willy Van Malderghem in zijn wiel binnen. Dan volgden op 23” Julien Van Lint, Franky Ebo en Julien Stevens. Nog een tweetal John Hemeryck en Luc Van Den Daele werden 8&9 op 38”. Van een achttal op 42” was Noël Vanclooster de snelste.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint de Coppa Placci

    Onze landgenoot Roger De Vlaeminck heeft in Italië de Coppa Placci te Imola gewonnen. In een spurt met drie na 240,4km was hij sneller dan de Italianen Marcello Bergamo en Davide Boifava. Op 13” volgde de Zweed Tomas Pettersson als vierde. Ook Claudio Michelotto (It) op 45” bleef uit de greep van het peloton. Het was Franco Bitossi die op 59” de groepsspurt voor plaats zes won voor Michele Dancelli, Wilmo Francioni, Giancarlo Polidori en werd Enrico Paolini tiende. Van de 74 vertrekkers kwamen er 35 over de streep. De Zwitser Josef Fuchs 11de, de Zweed Gösta Pettersson 14de en de Deen Ole Ritter 25ste zijn de drie overige buitenlanders die de wedstrijd uitreden.

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .

    De streekrenners hebben te Arendonk waar 63 renners aan de start kwamen, de wedstrijd gemaakt. In de beslissende vlucht van zeven zaten er niet minder dan zes, die alle in een straal van 15km van Arendonk wonen. Reeds vroeg in de koers kreeg men een Nederlandse ontsnapping met Ottenbros, Prinsen, van Katwijk en onze landgenoot Opdebeeck. Deze vier namen tot 1’ voorsprong, maar Ottenbros was niet overtuigd en liet zich afzakken. In de groep werd gereageerd en vormden zich meerdere kleine groepjes. Enkele daarvan smolten samen en kreeg men 29 renners vooraan, de rest was geklopt. Op 30km van het einde reden de zeven zoals reeds vermeld weg, en hieruit is Willy In’t Ven solo naar de meet gereden. Kersverse prof Louis Verreydt is nog tevergeefs in de tegenreactie gegaan. Op 30” hebben de zes voor plaats twee gespurt. Jos Van Beers (Ned) haalde het voor Louis Verreydt, Frans Verhaegen, Mat de Koning (Ned), Jos Spruyt en August Herrijgers. De spurt van een drietal voor plaats 8 op 1’40” werd gewonnen door Fonske Debal voor Vic van Schil, Jos Van Olmen. Vooor plaats elf op 1’45” was Jan Krekels (Ned) de snelste, en was er voor Englebert Opdebeeck een 22ste plaats.

    Ook te Wetteren had men met 72 veel deelnemers. En hebben net als in Arendonk zeven renners de wedstrijd beheerst. In de achtergrond hebben, Pintens en Bruggeman en nadien Vantyghem nog geprobeerd om vooraan te komen, wat niet gebeurde maar kwamen wel voor het peloton over de streep. Van de zeven vooraan was Willy Abbeloos de snelste voor Leopold Van Den Neste, Arthur Vande Vijver, Daniël Verplancke, de Nederlander Harry van Leeuwen, Johan De Muynck en Ghislain Van Landeghem. Op 1’10” kwamen Georges Pintens en Fernand Bruggeman op 10” gevolgd door Noël Vantyghem over de streep. Van de groep op 1’25” was Richard Bukacki (Ned) de snelste voor plaats elf, na hem volgden Daniël Vanryckeghem, Robert De Guchtenaere, Ronny De Bisschop e.a.

    In het criterium van Chateaulin in Frankrijk werden onze landgenoten Eddy Merckx en Walter Godefroot 2&3. De zege was voor Cyrille Guimard.

    04-09-2012 om 04:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

    De Olympishe spelen op de baan eindigen vandaag, met de ploegenachtervolging en de tandems.

    In de ploegenachtervolging wint Groot-Brittannië (Michaël Benett-Ian Hallam-Ronald Keeble-William Moore) het brons met een tijd van 4’23”78 het verslaat de Polen (Jerzy Glowacki-Pawel Kaczorowski-Janusz Kierzkowski- Mieczyslaw Mintchev) die 4’26”06 reden.

    De finale gaat tussen de twee Duitslanden, met een tijd van 4’55”14 wint West-Duitsland (Jürgen Colombo-Günther Haritz-Udo Hempel-Günther Schumacher)- het goud en is het zilver voor Oost-Duitsland ( Thomas Huschke-Heinz Richter-Herbert Richter-Uwe Unterwalder) hun tijd is 4’25”25.

    Bij de tandems wint Oost-Duitsland zijn halve finale tegen de Polen. En gaan de Fransen onderuit tegen de Russen.

    Ook in de finale voor plaats drie kunnen de Fransen Daniël Morelon-Pierre Trentin niet op tegen de Polen (Andrzej Bek – Benedykt Kocot) die brons hebben.

    Voor het goud winnen de Russen ( Vlasimir Semenets – Igor Tszlovalnikov) van de Oost-Duitsers (Jürgen Geschke – Werber Otto ).

    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eddy Ronquetti

    Anzegem kreeg na 104km Willy Baert als winnaar die 10” voorsprong had op Luc Dhont en volgde Yvan Ronsse op 1’.

    Zijn elfde zege behaalde René Dillen te Edegem waar men met 45 was vertrokken. Plaats twee was voor Roger De Backer, verder volgden André Verbraecken, Frans Tilburgs, de Nederlander Piet Maas, Jos Jacobs, nog een Nederlander Hans Koot, Ernie Blommaert, Jozef Meynzer en op 10 Jos De Keersmaecker.

    In Evergem had Marc Van De Putte 35” voorsprong op Daniël De Schrooder en werd Daniël Moenaert derde.

    In Grimbergen bestond het podium uit 1. Jean Swinnen, 2. Marc Van Ouytsel en 3. Jean Van Der Stappen.

    Zijn dertiende zege behaalde Eddy Ronquetti te Hulste-Ingelmunster voor Luc Leman en Carlos Cuylle.

    Was het door de overmaat van wedstrijden of was er een andere reden, maar feit is zeker dat er slechts 12 renners opdaagden te Nevele. De schifting was snel een feit en Pol Lannoo toonde zich heer en meester. Aaan de streep hield hij zijn dichtste belagers, Dirk Van Den Berghe en Gerrit De Clercq achter zich. Meetjeslander Martin De Clercq klopte Antoon De Meyer en Jacky De Clerck voor de 4e plaats.

    Een achtste overwinning behaalde Jos Gijsemans te O.L.Vrouw-Waver waar de dichtste ereplaatsen waren voor Theo Dockx en Constant Rommens.

    Jean-Pierre Baert was de beste te Oudenaarde waar Norbert De deckere tweede werd. De Nederlander Ad van Elzakker werd derde.

    Aalstenaar Adrien De Leeuw won te Overboelare en verwees Jean-Paul Spilleers en Daniël Pauwels naar plaats 2&3.

    Ghislain De Clercq kwam in St. Gillis waas winnen voor José De Cauwer en Ribert Ferket.

    Willem Peeters was naar St.Maria-Oudenhove afgezakt om er zijn zesde overwinning te behalen. Plaats twee was voor de Nederlander Theo van der Leeuw, Jos vandermeulen werde derde en Willem Meganck vierde.

    Een zevende overwinning was er voor Patrick Geldhof te Zonnebeke waar hij Roger Verschaeve en Frans Ligneel naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!