Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Sabrina neemt afscheid van papa Eddy

    Vandaag zijn de Molteni’s naar Spanje afgereisd waar overmorgen de Vuelta van start gaat. Zij die Eddy Merckx zullen bijstaan zijn: Joseph Bruyère, Jos Deschoenmaecker, Jos Huysmans, Willy In’t Ven, Ward Janssens, Frans Mintjens, Roger Swerts, Jos Spruyt en Vic Van Schil. Van Belgische zijde nemen nog deel: Roger Rosiers (Bic), Ferdinand Bracke en Jaak De Boever voor Peugeot. En voor Rokado, Herman Vanspringel, Paul Collaer, Eddy Peelman, Pieter Nassen, Jean-Pierre Berckmans, Jan Vande Wiele, Ferdinand Peersman en Robert Van Lancker.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Wim de Waal
    Te Waarschoot waren de liefhebbers aan de slag en werd het na 108km een Nederlandse zege. Wim de Waal had 35” voorsprong op Willy Baert en volgde de nummer drie Georges Windels op 40”.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    In Frankrijk waren er twee wedstrijden.
    Parijs-Camenbert over een afstand van 237km werd gewonnen door Regis Delepine in een tijd van 5.41’. voor Alain Santy, André Mollet en de Nederlander Gérard Vianen. Van de 11 achtervolgers op 7” was de Nederlander Harry Jansen de snelste voor Claude Tollet, Robert Bouloux, Joop Zoetemelk (Ned), Raymond Martin, Jacques Botherel, Cees Koeken (Ned), Gilbert Bellone, Alain Noguès, Michel Coroller en Raymond Delisle.

    Te Denain waar 75 renners van start gingen vind men in de uitslag met 24 renners slechts twee Fransen. Winnaar werd Marc Demeyer die 4.29’05” deed over de 180km. Verder volgden Englebert Opdebeeck, Dirk Baert, Noël Vantyghem, José De Cauwer, Frans Verhaegen, Maurice Dury, Robert Mintkiewicz (Fr), Frans Verbeeck, Frans Van Looy, Wilfried David, Daan Holst (Ned) en Ludo Van Staeyen. Op 1’15” werd Marcel Omloop 14de voor August Herijgers, Herman Vrijders, Giovanni Jimenez (Col), Aimé Delaere, en op 19 gelijk: Guido Reybrouck, Georges Barras, Daniël Verplancke, Henri-Paul Fin (Fr) en Rudy De Groote. Op 24 eindigde Robert Fonteyne van Charleroi uitkomende voor Flandria-Shimano.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Tony Gakens wint te Hannuit

    Slechts 49 beroepsrenners namen de start te Hannuit voor de jaarlijkse Paasmaandag Prijs. Tijdens de 15 ronden van 11,5km die in achtvorm dienden afgelegd te worden kwamen slechts enkele kleine ontsnappingen tot stand waarvan de laatste op 4 ronden van het einde de beste was. Het waren Lucien Zelck en Herman Vrijders die uit de groep wegreden. Waar iedereen dacht dat deze twee voor de bloemen zouden sprinten, kwamen op 3km van de streep Christian Callens en Tony Gakens nog aansluiten. Zij zouden nog de beste plaatsten bezetten want Tony won met lengten van Christian, Herman en Lucien. Op 17” volgde de groep en daarvan was Georges Claes (Zonhoven) sneller dan Raf Hooyberghs, Willy Planckaert, Dirk Baert, Frans Verhaegen en is met Alfons Scheys de top10 volledig.

    In Reet kregen de Wisselspurters voor hun eerste inrichting zestig renners aan de start waaronder natuurlijk de plaatselijke renner Theo Fierens, zij moesten 4 grote en 9 kleine ronden afwerken. Van bij de start werd er een hoog tempo op nagehouden, het was dan ook moeilijk om weg te geraken. Na 60km was de groep in twee geslagen maar bedroeg het verschil amper 250meter en kwam de volgende ronde alles opnieuw samen. Na enkele pogingen met o.a. Fierens was het Guido Van Sweevelt die de goede ontsnapping op gang bracht enkel Leopold Vanden Neste kwam nog bij de leider maar moest het in de spurt tegen Guido afleggen. Op 20” werd er door het peloton voor plaats drie gespurt en was het Paul Aerts die het haalde voor Theo Fierens, Ronny De Bisschop, Jos Schoeters, dan volgden 3 Nederlanders Gerben Karstens, Harm Ottenbros en Jan van Katwijk, Robert De Guchtenaere, Raf Van Bruwaene e.a.

    23-04-2013 om 07:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Allegro Grandi

    Op 66 jarige leeftijd overleed te Caracas in Venezuela de Italiaan Allegro Grandi, hij was prof van 1929 t/m 1935.

    In 1926 werd hij als liefhebber kampioen van zijn land en eindigde vijfde op het WK. Het jaar daarop werd hij onafhankelijke en won 5 wedstrijden. In 1928 werd hij opnieuw liefhebber en werd Wereldkampioen en vierde op de Olympische Spelen met Italië in de ploegentijdrit. In Venezuela is hij nog driemaal kampioen geworden en heeft tot 1946 gekoerst.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    Baasrode kreeg na 110km Leo Huysmans als winnaar voor August Van Looy en Jos Van De Poel.

    In Boezinge kwam Roger Verschaeve die de 105km heeft afgelegd in 2.23’ met 5” voorsprong op Michel Pollentier over de streep. Plaats 3 op 40” was voor Daniël Desloovere.

    Duffel dat 71 renners aan de start kreeg mocht na 108km de zegebloemen geven aan Eric Van Lent die Florimond Van Hooydonck 50 meters achter zich liet, verdrer volgden Willy Govaerts, Emiel Gijsemans, Willy Verschueren en Theo Heremans.

    Marcel Louet had te Elouges 5” voorsprong op Michel Legat en Christian Despierre.

    Genebos-Lummen kreeg 106 renners aan de start voor de Schaal Frans Theelen waaronder 18 Nederlanders en 2 Duitsers. Het is pas in de voorlaatste ronde dat de wedstrijd op gang kwam. Onder impuls van Roger Loysch, die onmiddellijk het gezelschap kreeg van de latere winnaar Dekkers, Wellens, Van Hoof en Taskin zonderden zich 14 renners af. In de spurt won de Nederlander Ad Dekkers vrij vlot voor Romain Bellis en Raymond Vanstraelen die beiden op plaats 2 werden geplaatst. Verder volgden Marc Verbeeck, Gustaaf Verboven, Jacobus Dekkers (Ned), Luc Vreys, Paul Wellens, Ludo Taskin Roger Loysch, Roger De Backer, Michel Van Hoof, Jozef Similon en Bruno Jaremko. Op 35” was Ludo Noels de snelste voor plaats 15.

    Te Mere bestond het podium uit 1.Edmond Verbruggen die de 110km heeft afgelegd in 2.50’. 2&3 werden Willy Sprangers en J. De Baerdt.

    Nieuwkerken-Waas mocht John Vanderveken als winnaar begroeten na 105km versloeg hij twee Nederlanders, Leon Strobbe en Jaap Marijs.

    Yvan Van de Steene behaalde zijn tweede overwinning te Sint Amands waar hij Alex Van Linden en Franky De Gendt achter zich liet.

    Te Sint-Kwintens-Lennik mocht Luc De Croock de zegebloemen in ontvangst nemen, Henri Vanden Brande werd tweede en Etienne Vander Helst derde.

    St.Maria-Oudenhove kreeg Paul Lannoo als winnaar voor Luc D’Hont en Luc Valepijn.

    Te Wanze waar de 68 renners 127km moesten afleggen werd het een Nederlands podium. Mathieu Buckx haalde het met 5” op zijn landgenoten Wil van Helvoirt, Mathieu Maessen, verder volgden Jacques Martin, Francis Deminne, Marcel Pauwels, Johan Claesen en Jean Weber.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje won Domingo Perurena de G.P.Navarra voor José-Luis Abilleira en Petro Torres. Op 3” volgde Gonzalo Aja en Juan Zurano. Plaats 6 was voor Manuel Blanco op 5” en volgde Luis Balagué als 7e op 6”, verder in de top10 Andrès Gandarias en Ventura Diaz op 7” en Agustin Tamames op 8”.

    In Duitsland te Krefeld werd achter derny’s de Memorial Klemens Grossimlinghaus verreden en was de zege voor Wilfried Peffgen voor Karl-Heinz Kunde en werden Hans Junkermann en Hennie Kuiper gelijk geplaatst op stek 3.

    De Nederlander Joop Zoetemelk was na 121km de beste te Ploërdut in Frankrijk waar hij 35” voorsprong had op Raymond Delisle (Fr) en 55” op Cyriel Guimard (Fr).

    Nog in Frankrijk had de Spanjaard Luis Ocana te Saint-Claud na 137,5km een voorsprong van 2’23” op onze landgenoot Walter Godefroot en werd Jacques Cadiou derde.

    In Italië won Francesco Moser zijn eerste wedstrijd als prof te Col San Martino waar hij na 105km een voorsprong van 15” had op Felice Gimondi en Romano Tumellero die 2&3 werden.

    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Raymond Vanstraelen

    Komen de Nederlanders massaal winnen in België dan pikken wij toch ook een graantje mee in het buitenland. In Duitsland stonden 135 liefhebbers aan de start van de G.P. van Duisburg of “Rund um Duisburg” een wedstrijd over 118km. Raymond Vanstraelen uit Schakkebroek versloeg er de Nederlander Joop Ribbers, op 10 meter volgde de Duitsers G.Klein, Dulpers, en werd onze landgenoot Jan Lauwereyns vijfde. Nog twee landgenoten eindigden in de top15: Benny Schepmans werd achtste en Ward Pels dertiende. België won ook het landenklassement voor Westfalen en Nederland.

    In Frankrijk eindigde de 21ste editie van de Omloop van de Sarthe een 4daagse rittenwedstrijd. De eindzege was voor de Rus Nikolai Gorelov voor de Pool Ryszard Szurkowski. Een 6e plaats was er voor de Nederlander Jan Aling op 1’03”.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Raymond Nelissen wint te Helchteren
    Te Deerlijk werd er met twee voor de zegebloemen gespurt en was het Alex Robberecht die het haalde van Valère Vandecasteele. Voor plaats 3 op 30” was Luc Demets sneller dan Florent De Leersnijder.

    Ook voor de 2e wedstrijd van de Westvlaamse Trofee kwamen 73 renners hun rugnummer afhalen.

    Nog voor half koers konden er maar 30 renners meer aanspraak maken voor de prijzen.

    Na 130 km toonde de Nederlander Cees Priem zich de sterkste door met voorsprong de meet te bereiken. Michel Pollentier eindigde 2e op 20 seconden en Roger De Beukelaer won de spurt voor de 3e plaats voor Wim de Waal(Ned) , Lieven Malfait, Antoine Van den Bunder (Ned), Roger Verschaeve, Willy Jonckheere, Daniël Desloovere en Hennie Gijsel (Ned). Martin De Clercq kon zijn 6e stek in het klassement niet verdedigen wegens pech.

    In Helchteren kwamen voor de Schaal Frans Theelen 73 renners opdagen. Het was een compacte groep die de laatste ronde inging. Roger Loysch probeerde nog weg te geraken, maar de spurters verleenden niemand doorgang. De toeschouwers keken reikhalzend naar de bocht op 150 meter van de meet. Maar in plaats van een spurtende bende verschenen twee witte truien. Na een zij-aan-zij richtte zich één renner op. Het nummer 34 verdapperde en stak dan glimlachend de hand op. De eerste zege bij de liefhebbers was binnen voor Raymond Nelissen uit St.Lambrechts Herk. Plaats twee was voor Raymond De Vos en op 100 meter was Guido Verheyden de snelste van de groep. Verder volgden:4.André Verbraecken, 5.Gustaaf Verboven, 6.Jean-Marie Bonfond 7.Marc Verbeeck, 8.Georges Bortels 9.Guy Duchamps, 10.Roger Loysch, 11.Ludo Noels, 12.Antoon Agten, 13.Jaak Van Helden en op 14 werden 45 renners gelijk geplaatst.

    Kortenaken kreeg heel wat Nederlanders aan de start, en hebben plaats 1 t/m 5 ingenomen.Hans Koot was na gisteren te Edegem opnieuw de beste hij had 25” voorsprong op Mathieu Buckx, 35” op Nico van Est, Henk Prinsen en Wilm Hoogen.Op 1’10” was Willem Peeters met zijn zesde plaats de eerste landgenoot in zijn spoor volgden, Jacobus van Dijck (Ned), en de Belgen, Gommaar Van Calster, René Wuyckens en Jos Jacobs.

    Kruishoutem kreeg na 104km Jean-Paul Spileers als winnaar voor Yvan De Baedts en de Nederlander Hans Hellemons.

    Te Lens-St.Servais kon Marcel Pauwels na 109km afgelegd in 2’40’ verhinderen dat de bloemen naar Nederland gingen. Cees van Dongen (Ned) werd tweede en Luc Van Ouytsel derde.

    In Martelange kwam de Luxemburger Nico Neyer winnen voor de Duitser Wilfried Krauss en volgde de eerste Belg Joseph Hensen als derde op 50” verder in de top5 nog 2 Luxemburgers, Norbert Fisher en John Michely.

    Onze-Lieve-Vrouw-Waver kreeg met Marcel Schorts een Nederlander als winnaar, André Liekens werd tweede en Wim Schroyens derde.

    André Coppers behaalde zijn eerste seizoenszege in Ophasselt-Hekelgem een wedstrijd over 150km. Verder bestond de top10 uit: 2.Jean-Marie Coenen, 3.Willy Van den Ouwelandt, 4.Jos Van Der Meulen, 5.Jos Gijsemans, 6.Riland Hellebaut, 7.Flory Van Hooydonck, 8.Luc Tavernier , 9.Theo Dockx en is met Rudi Rijpens de top10 volledig. Heist Sport was de beste club.

    Na gisteren te Fleurus was het vandaag opnieuw prijs voor Christian Despirre te Rumes, wat al zijn derde zege van dit seizoen is. Albert De Cuyper werd tweede en Luigi Delbergiolo derde, plaats 4&5 waren voor Lucien Pratte en Albert Delrue.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd te Pamplona de GP Pascuas verreden een wedstrijd van 209km. Winnaar werd na 5.40’25” Jesus Esperanza die zijn vier medevluchters versloeg. Tweede werd José Grande dan volgden Luis Balagué en José-Manuel Fuente. Plaats 5 op 3’57” was voor Segundo Goicoechea die José Casas naar plaats 6 verwees. Op 6’12” werd Juan Zurano zevende.

    In Frankrijk won Robert Bouloux te Camors na 110km kreeg hij Raymond Delisle en Jean-Pierre Guitard mee op het podium.

    Nieuwe zege voor Bob Jones in Groot-Brittannië waar hij nu te Stoke Poges won voor Geoff Dutton en Jock Kerr.

    In Italië te Cotignola was na 105km Franco Bitossi sneller dan de Deen Ole Ritter. Op drie eindigde Ercole Gualazzini met 12” achterstand. Onze landgenoot Patrick Sercu legde beslag op plaats 5.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik - Bastenaken - Luik

    .
    Eindspurt L-B-L

    Eddy Merckx heeft in een prangende spurt voor de vierde maal Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Een eerste prik had Eddy gegeven in de klim van Stockeu waar enkel Verbeeck en Ocana bij hem konden aansluiten. Maar beiden moeten Eddy laten rijden in de beklimming van de Haute Levée bij het verlaten van Stavelot. Eddy dringt echter niet en kunnen Poulidor, Zoetemelk en Ocana opnieuw aansluiten. Te Spa is de kopgroep tot 25 renners aangedikt, maar op de Mont Theux blijven er slechts negen over, Merckx, Verbeeck, Poulidor, Mortensen, Godefroot, Vanspringel, Zoetemelk, Thevenet en Ovion. Aan het standbeeld van Stan Ockers (Les Forges) is de kopgroep 16 man sterk, waarvan Schepers, In’t Ven en Lopez-Carril afhaken en men met 13 naar de wielerbaan van Rocourt rijd. In de spurt haalde Eddy het voor Frans Verbeeck die dacht gewonnen te hebben, Walter Godefroot, de Fransen Raymond Poulidor , Régis Ovion, Bernard Thevenet, de Deen Leif Mortensen, Georges Pintens, Joop Zoetemelk (Ned), Vic Van Schil, Herman Vanspringel, Tony Houbrechts en Luis Ocana (Sp).

    Na de wedstrijd was er wat deining over 2 aankomstlijnen die zouden getrokken zijn, de dader zou een streep verse cement zijn die over een barst was getrokken.

    22-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    In Baasrode kwam het na 110km wedstrijd tot een massaspurt gewonnen door Victor De Valkeneer voor Benny Michiels, Jean Maris, Arthur Van Den Neucker, Gaston Van Den Hoecke e.a.

    Nederlandse zege in de jaarlijkse Paasprijs te Diegem waar de 25 jarige Nederlander Herman Nak het in een spurt met twee haalde van Joseph Borguet. Op 15” was Jean-Marie Coenen de snelste van vijf achtervolgers. Op 4 eindigde Albert Geeraerts voor Luc De Croock, Marcel Laurens en Gadton Louwet. Voor plaats 8 op 30” was Jean-Pierre Sterckx sneller dan Eric Van Lent en Ludo Noels die de top10 volledig maakt.

    Dolhain kreeg na 100km wedstrijd Georges Bortels als winnaar voor Ben Ceulen (Ned), Henri Gevers, Henri Leyssens en werden 50 renners op plaats 5 gelijk geplaatst.

    Edegem kreeg de Nederlander Hans Koot als winnaar hij had 30” voorsprong op Edmond Verbruggen, Rudy Rijpens, René Dillen, André Verbraeken en werden op zes vier renners gelijk geplaatst: Leo Huysmans, Franky Franssen, Mark Verbeek en Antoine Agten. Op 10 eindigde Floy Van Hooydonck voor Eddy Cap, Jos Six, Alex Robberecht en op 14 achtentwintig anderen.

    Fleurus kreeg na 107km Christian Despierre als winnaar met 3’10” voorsprongop Jean-Claude Rogge, Roger Vanderavero, de Nederlander Mathieu Buckx e.a.

    In Leest bestond de top 10 uit Ernie Blommaert die na 105km afgelegd in 2.32’ volgende renners achter zich liet, August Van Looy, Jozef Remers, Alex Van Linnden, Eddy Van Hoof, Eddy Cools, Roger Van den Eede, Staf Cuylits, Leo Van Thielen en Alex Dockx.

    Voor Johan Van Uffel uit Aalst werd het te Oudenaarde zijn eerste seizoenszege. In zijn spoor volgden, Erik Vande Wiele, Herman Van Gansen, Jean-Pierre Baert, Abel Holvoet e.a.

    Marc Meernhout was te Stasegem in een spurt met twee sneller dan Yvan Ronsse. Op 50 meter volgde Gilbert Eeckhout hij liet achter zich, Jean-Paul Spileers, Geilbert De Cuyper, Georges Windels, Wilfried Reybrouck, Gerrit Declercq, Berthil Cael, Geert Malfait en sluit Luc D’Hondt de top10.

    In Tielt was er een criterium over 70km en was het de Nederlander Antoine van den Bunder die al zijn vierde zege op Belgische bodem behaalde. Op 1’15” versloeg Eddy Ronquetti voor plaats twee Luc Leman.

    Zelzate kreeg voor zijn criterium over 70km een Engelse invasie. Reeds van bij de tweede van de 45 af te leggen ronden ontsnapte het Engelse trio Malcolm, Grantham en Caroll en werd halfweg de groep gedubbeld. Foster Malcolm haalde het voor Thomas Grantham en Fereman Caroll. Voor plaats 4 was er een duel tussen twee renners uit Assenede, Yvan Vande Steene was sneller dan Romain Vercauter e.a.

    21-04-2013 om 07:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - profs & liefhebbers

    .
    Arie Hassink

    Primo Mori won te Tavernelle (Italië) de profwedstrijd over 110km voor Diego Moser en Marino Basso.

    In Duitsland ging onze landgenoot Jos Jacobs de liefhebberswedstrijd over 150km te Lövenich nabij Keulen winnen. Zijn tijd was 2.55’15” na hem volgden de Duitsers Klaus-Peter Thaler en Günther Haritz, de Zwitser Max Hürzeler, de Duitser Helmut Ritterfeld. Nog twee landgenoten Jan Lauwereyns en Frans Tilburgs werden 7&10, allen in de zelfde tijd.

    In Nederland was er de Ronde van Drenthe voor liefhebbers. Moest de overwinning terecht komen bij de man die het meeste werk verzette, dan zou dat voor wat de Ronde van Drenthe betreft, ongetwijfeld Arie Hassink zijn. Onvoorstelbaar zoals de frele rouleur uit Neede zich er in durfde gooien. Hoe hij steeds weer aan de spits van het peloton een meedogenloos tempo aangaf en later ook in de uiteindelijke kopgroep de hoofdrol vervulde. De talentvolle Amstel-rijder kon zelfs na een lekke band het gat van een halve minuut weer dichtrijden en heeft ontegenzeggelijk gezorgd dat de koplopers Gerry van Gerwen, Piet van der Kruijs, Henk Prinsen en hijzelf, bij wie in de slotfase nog Bert Bathoorn en de totaal in de vernieling zittende Wim Nooren als overtollige ballast werden afgewor­pen, konden wegblijven. Een tekort aan “aankomst" en ook het gemis aan vermogen om zijn belagers tenslotte nog los te gooien, heeft hem bij het verdelen van de voornaamste prijzen danig parten gespeeld. Achter Gerry van Gerwen, Piet van der Kruijs en Henk Prinsen werd Arie Hassink slechts vierde.

    21-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland profs & liefhebbers

    .
    Guy Dolhats

    In Groot-Brittannië was er te Cryers Hill bij de profs winst voor Bob Jones die de 128,7km heeft afgelegd in 3.10’ en had 1’28” voorsprong op Nigel Dean. De derde Dave Lloyd had een achterstand van 6’05”.

    Voor de liefhebbers was er in Frankrijk een wedstrijd te Monthléry en was na 106km de zege voor Guy Dolhats voor Christian Seznec en Quentin.

    20-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale interclubs

    Bij de liefhebbers ging de zege naar Noord-West Brabant die 38’42”97 reden om de 28,3km te overbruggen.Tweede werd Broek-Sport Ukkel met een tijd van 38’49”06. Op drie eindigde Jette Sportief 39’02”74, vierde werd Jetse Sportvrienden 39’04”85. Op 5 Cureghem-Sportif 39’12”65.

    De juniores en nieuwelingen reden samen en hier was de zege voor Noord-West Brabant met een tijd van 39’08”41 over de 28,3km. Op twee eindigde de Stoempers uit Leuven 39’24”15 en was plaats 3 voor de Egmontspurters hun tijd was 40’00”56.

    20-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale interclubs gemengd

    Te Sint-Pieters-Leeuw streden de Brabantse clubs. Hier was de zege voor de Egmont Spurters uit Machelen. Hiervoor zorgden Marcel Vanderslagmolen, Yvan Benaets, Willy Teirlinck en Jean Swinnen zij reden 37’04’25” over de 28,3km. Plaats 2&3 waren voor Cureghem Sportif op 10”en Ruisbroek Sport op 28”.

    20-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .

    Baisieux kreeg Lieven Malfait als winnaar na 102km afgelegd te hebben in 2.28’  Edmond Verbruggen en Eddy Ronquetti werden 2&3.

    Genappe kreeg een Nederlander als winnaar. Bas Hordijk legde de 115km af in 2.50’ en liet Eric Van Lent en André Coppers achter zich.

    Het criterium van Marcinelle in afwachting van de Waalse Pijl over 70km werd gewonnen door Bernard Bourguignon..Op 45” werden Jean-Marie Coenen en Jozef Vermeulen twee en drie.

    19-04-2013 om 06:54 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Julien Stevens

    De technische commissie van de UCI heeft uitspraak gedaan in de zaak Julien Stevens. Tijden de eerste rit van de Ronde van Puglia heeft hij de antidoping- regels overtreden. Julien wordt voor een maand geschorst en krijgt een geldboete van 150.000 lire.

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellegem

    .

    Voor hun twintigste uitgave hebben de inrichters te Bellegem het niet getroffen. Er was de concurrentie van de Waalse Pijl, waardoor de grote namen ontbraken, het was vrij koud, het regende af en toe en ook de belangstelling was minder dan andere jaren. Met een zeventigtal renners werd er gestart. Na 30km ontstond er een kopgroep van zes, De Buysschere, Van Midden (Ned), de Zwitser Wehri die later zou lossen, Demeyer, Verplancke en Catteeuw deze hadden vlug 1’ voorsprong. Na 100km wedstrijd hadden de vijf reeds met 2’30” voorsprong. Bij aanvang van de 6 kleinere ronden gingen Fierens, Antheunis en de Fransman Masson op zoek naar de leiders. Vooraan liet Demeyer zijn kompanen achter en kwamen de drie achtervolgers en even later ook Baert, de Brit Bilsland en Vermeeren tot bij het viertal. Terwijl Baert nog alleen op zoek ging naar Demeyer moesten ook De Buysschere en Van Midden afhaken. Marc Demeyer hield 40” over op Dirk Baert en werd op 1’15” voor plaats drie gespurt. Daniël Verpalncke haalde het voor Theo Fierens, Etienne Antheunis, de Brit Bill Bilsland, de Fransman Bernard Masson, Gerry Catteeuw en Hervé Vermeeren.

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Pijl

    .
    André Dierickx

    Tweehonderd kilometer hadden de renners al afgelegd van een Waalse Pijl, die in de sneeuw was vertrokken maar die eindelijk op een beetje beter weder mochten rekenen dan de jongste dagen. Het scheen het peloton geen inspiratie te geven, want nooit geraakte een Waalse Pijl trager op gang. Tot plots Georges Pintens naar voor schoof en met 20” voorsprong aan de muur van Thuin begon. Het was Verbeeck die in de achtervolging ging en enkel Merckx, Poulidor, Guimard konden hem volgen. Echt doorgaan deden zij ook niet en kwamen pas 7km verder bij Pintens aansluiten. Door gebrek aan verstandhouding vooraan kwamen nog zeven renners aansluiten, Godefroot, Vanspringel, Rosiers, Moser, Dierickx, Bellone en Walter Planckaert. In de afzink van de Bomerée was het Dierickx die wegreed, niemand reageerde en zou André nog 1’10” uitlopen. Voor plaats twee was Eddy Merckx sneller dan Frans Verbeeck, Walter Planckaert, Georges Pintens, Cyrille Guimard (Fr), Walter Godefroot, Roger Rosiers, Francesco Moser (It), Herman Vanspringel, Gilbert Bellone(Fr) en Raymond Poulidor(Fr). Dan volgden op 3’20” Tony Houbrechts en de Deen Leif Mortensen. De groep op 5’23” mocht voor plaats 15 spurten en was Roger Swerts sneller dan Régis Ovion(Fr), Joseph Bruyère, Alain Santy(Fr) Arnaldo Caversazi(It), Marcello Bergamo (It), Freddy Maertens e.a.

    19-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!