Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Bernard Draux

    Deurne-Diest thuishaven van Gustaaf Verboven kreeg 77 renners aan de start en moesten in 7 ronden 105km overbruggen. Van bij de start werd er aan een snedig tempo gereden. Er zijn verschillende ontsnappingen tot stand gekomen maar geen enkele hield lang stand. Toen in de laatste rond nog 59 renners zich gingen aanbieden voor de massaspurt, is op 3km van het einde een drietal ontsnapt die met 50 meter voorsprong voor de zege mochten spurten. Edmond Verbruggen haalde het voor Jos Schuer en Jean-Pierre Vandendriessche. Op vier eindigde Leonard Engelen voor Gustaaf Verboven, Leo Van Thielen, Winnoc Flebus, Bernard Bourguignon, Jean-Marie Bonfond, Ludo Noels, Rik Leysen en werden 48 renners op plaats 12 gelijk gezet.

    Itegem kreeg maar liefst 117 renners aan de inschrijvingstafel, zij mochten 108km afleggen. In de spurt haalde Jos Jacobs het vlot van Marc Verbeeck, Leo Huysmans, Jean Maris, Alex Robberecht, Eddy Geens, Roger Verwimp, Gustaaf Wens e.a.

    Leval-Trahegnies met 73 renners aan de start had ook niet te klagen, de renners moesten 100km afleggen. Jean-Claude Hanot klaarde de klus in 2.39’. Tweede werd Marcel Louyet gevolgd door Alex Baudson, Jean-Clude Buffet, Francis Lamoline e.a.

    Ook Maldegem waar 90 renners de start namen kreeg een Nederlander als winnaar, Wim de Waal behaalde al zijn zesde overwinning in België. Zijn landgenoot Tonny Huyzen werd tweede voor Ribert Ferket nog een Nederlander Toine van den Bunder, Albert De Cuyper de Brit Thomas Grant e.a.

    Marke kreeg Paul Van Nieuwenhuyse na 105km als winnaar voor Jos Kerkhof en Gino Quartier.

    Oostende: voor de 1e proef van de Westvlaamse Trofee kwamen 73 renners de kustgemeente opzoeken. 10 renners legden de wedstrijd in een definitieve plooi.

    Met de streep in zicht konden Willy Baert en Willy Jonckheere zich afzonderen en de mooiste prijzen in beslag nemen. De spurt voor de 3e plaats was een kolfje naar de hand voor Wilfried Wesemael die Dirk Ongenae, Erik Serlet, Martin De Clercq, Noël Neyens, Franky Franssen, Etienne Bundervoet en Paul Lannoo achter zich liet.

    In Ukkel werd er na 108km met vier voor de zege gespurt. Bernard Draux haalde het van André Coppers, Benoni Michiels en Roland Hellebaut. Op 30” was Jos Vandermeulen de snelste voor plaats vijf, voor Henri Vandenbrande, Jan Zuydweg (Ned), Rudy Bauwens e.a.

    Xhendremael met 80 renners aan de start mocht ook niet klagen, in de top10 kwam geen enkele landgenoot aan bod. Het is al Nederland wat de klok slaagt. Mathias Dhomen won voor Cor Hoogedoorn, Frits Slüper, Bennie Ceulen, Frits Pirard, Jos (Adri) Schipper,Mathieu Maessen, Willy Wilms, Jan Bakker en Cor Boersma. Op 11 eindigde onze eerste landgenoot Tony Daenen en op 12 Mathieu Buckx (Ned). Tweede Belg in de top15 en op 7” Benny Schepmans gevolgd door landgenoot 3 Jan Weber en Harry Beurskes (Ned).

    14-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België - rit in lijn

    .
    Guido Van Sweefelt

    Op de laatste dag van de Ronde van België is er een rit in lijn en een individuele tijdrit. In rit 5a rijden de renners van Genk naar Nijvel over een afstand van 135km. Voor de 23jarige Guido Van Sweefelt ( 15/4/’49) een tweedejaarsprof werd het zijn eerste zege bij de beroepsrenners, en een vervroegd verjaardagscadeau. De ploegmaats van de nieuwe leider Vanspringel hielden alles onder controle en kwam pas na 90 km de eerste ontsnapping tot stand. Het waren Roger Loysch en de Fransman Maurice Le Guilloux die de vrijheid kregen, hun max. voorsprong was iets meer dan 1 minuut. Zelfs een gesloten overweg te Waver waar het peloton 15” verloor heeft hen niet geholpen. Het duo werd eerst bijgehaald door Van Der Linden, Houbrechts, Schleck (Lux) en Van Malderghem en kwam even later het ganse peloton terug. Dit was het moment voor Delcroix om de beslissing af te dwingen, en het gezelschap kreeg van Vermeeren en Van Sweefelt. Voor Ludo Delcroix werd het gladde wegdek in de kronkelende straten van Nijvel fataal, in een bocht ging hij tegen de grond. De twee anderen mochten voor de zege spurten en was het Van Sweefelt die het haalde voor Hervé Vermeeren en volgde de ongelukkige Ludo Delcroix als derde op 50”. Op 1’30” volgden Vic Van Schil, Willy Abbeloos en Emile Bodart. De groep nog 45 man sterk volgde op 1’38” en was Fonske De Bal sneller dan Frans Verbeeck, Willy Teirlinck, Rik Van Linden, Englebert Opdebeeck e.a. Herman Vanspringel mag met 42” bonus op Mortensen aan de afsluitende tijdrit beginnen.

    13-04-2013 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België - tijdrit & eindstand

    .
    Leif Mortensen

    Voor de start te Genk hebben de inrichters besloten slechts 31 renners te laten starten in de afsluitende tijdrit van ongeveer 20km op het circuit van Nijvel dat slechts 3km lang is. De overige renners mochten na de voormiddagrit naar huis. Deze 31 zouden worden ingedeeld in twee groepen van negen, één van acht en één van vijf. Zo werd inderdaad vermeden dat men op het circuit in een lachspel zou verzeilen. Door de enorme tijdruimte die werd gelaten tussen de diverse groepen ging Herman Vanspringel pas om 17u30 van start.

    Voor Herman Vanspringel was het weer net niet in de Ronde van België. In 1964 won hij de Ronde bij de liefhebbers. Werd bij de profs tweede in 1967-1971 en dit jaar. In ’68 & ’69 werd hij telkens derde. Eindwinnaar Leif Mortensen legde de 22,334km af in 29’05” en werd de Nederlander René Pijnen op 6” tweede. Plaats 3 op 38” was voor Tony Houbrechts, gevolgd door Noël Van Clooster 40”, Dirk Baert 51”, Joeseph Bruyére 52”, Roger Rosiers en Georges Pintens beiden op 53” en kwam dan pas op plaats 9 Herman Vanspringel die 1’01” moest prijsgeven.

    In de eindstand heeft de Deen Leif Mortensen 19” voorsprong op Herman Vanspringel en werd de Nederlander René Pijnen op 42” derde. Plaats 4 was voor Albert Van Vlierberghe op 1’16” en werd Walter Godefroot op 1’38” vijfde.

    Het puntenklassement werd gewonnen door Albert Van Vlierberghe 29p. voor Frans Verbeeck 23p. en Walter Godefroot 22 punten.

    Het ploegenklassement was voor Rokado voor Bic en Molteni.

    13-04-2013 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    De Ronde van het Baskenland eindigde met de rit Tolosa-Eibar over een afstand van 181km. Het was Domingo Perurena die zijn tweede ritzege behaalde, in een spurt met drie versloeg hij Luis Ocana en José-Antonio Gonzales-Linares. Op 1’29” werd Jesus Cuevas vierde voor Javier Elorriaga, José-Luis Abilleira, Huan Zurano, José-Luis Uribezubia, Fernado Mendes (Por) en eindigde Gonzalo Aja op plaats 10.

    In de eindstand heeft Luis Ocana 40” voorsprong op José-Antonio Gonzalez-Linares en 1’43” op Domingo Perurena. Verder bestond de top5 uit, José Pesarrodona op 3’38” en Jesus Manzaneque op 4’21”

    In Italië eindigde de Ronde van Puglia met een rit van 237km van Foggia naar Martina Franca. Het werd een solo overwinning van Pietro Campagnari die na 5.44’55” wedstrijd 1’56 voorsprong had op Marcello Osler en volgde Franco Bitossi op 2’25”. Plaats 4&5 op 2’28” waren voor Wladimiro Panizza en Felice Gimondi. In de eindstand heeft Felice Gimondi 12” voorsprong op Franco Bitossi en 13” op Michele Dancelli.

    Te Fribourg in Zwitserland werd een wedstrijd alle categorieën over een afstand van 154km betwist. Plaats 1t/m 6 werd ingenomen door liefhebbers. Winnaar werd Ueli Sutter voor Iwan Schmid, René Ravasi en Robert Thalmann. Dan volgden op 1’15’Fausto Stiz en Richard Trinkler. Op 3’25” werden de Franse profs Joël Millard, Ferdinand Julien en Christian Blain 13-14 en 15.

    In Groot-Brittannië werd de G.P. van Kentish verreden, winnaar werd Leslie West voor Danny Horton en Nigel Dean.

    13-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henegouwen

    De provinciale interclubs gemengd van Henegouwen vonden plaats in Doornik. De zege was voor Pedale St. Martin hun tijd over de 33,3km was 47’50”. Hiervoor zorgden Luc Delrue, Moreau, Christian Despierre, Itala, Rasneur en Jean-Luc Vandenbroucke. Op 1’18” werd CS Baulet tweede en plaats drie ging naar Pedale Rumillies op 3’29”.

    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .


    In de Ronde van het Baskenland moest een rit in lijn en een tijdrit afgewerkt worden. Rit 4a van Pampluna naar Lecumberri over een afstand van 110km werd beslecht in een spurt. Winnaar werd Javier Elorriaga voor Julian Cuevas, José-Antonio Gonzales-Linarès en de ganse groep.

    De tijdrit tussen Lecumberri en Tolosa over een afstand van 33 km bracht ritwinst en de leiderstrui op voor Luis Ocana. Tweede op 30” werd José-Antonio Gonzales-Linarès en werd op 1’17” Jesus Manzaneque derde voor Domingo Perurena 1’43” en José Pesarrodona als vijfde volgde op 1’59”.

    In Italië was men aan de voorlaatste rit in de Ronde van Puglia. Barletta-Monte San Angelo over een afstand van 195km werd gewonnen door Roberto Poggiali die 3” voorsprong had op Enrico Maggioni, Pietro Di Caterina, Giancarlo Bellini en was plaats vijf voor Wladimiro Panizza. Felice Gimondi start morgen in de laatste rit als leider.

    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Ward Janssens

    In de Ronde van België heeft rit 4 Dinant-Genk voor een verrassing van formaat gezorgd, twee spilfiguren Eddy Merckx en Roger Swerts hebben de wedstrijd verlaten. Voor Eddy begon het te Verviers waar de renners over de spiegelgladde straten de stad moesten doorkruisen. Een groep van een 30tal renners reed in één lang lint met achteraan Eddy. De uurrecordhouder greep plots naar zijn drinkbus en versteven van de koude probeerde hij met de tanden wat met de vingers niet ging. Eddy verachterde daardoor nog meer, en geraakte tussen de wagens van de sportbestuurders. Hij gaf zich niet gewonnen en kwam krampachtig opnieuw aansluiten. De concurrerende sportbestuurders reden naar voor en maanden hun renners het uiterste te geven. Wat ook werd gedaan en tien kilometer buiten Verviers had Eddy al meer dan 1’ verloren, en gaf uiteindelijk 12km van het einde er de brui aan. Ook Roger Swerts met de leiderstrui aan, begaf bij het binnenkomen van zijn provincie, en moest zijn concurrenten als een wielertoerist laten gaan. Na 20km koers waren Christian Callens en Ghislain Van Landeghem ontsnapt en kregen Ward Janssens als waakhond mee. Deze drie reden meer dan een kwartier voorop toen de Baraque Michel werd aangekondigd. Vooraan viel eerst Van Landeghem weg, en kwam de virtuele leider Callens in de afzink van de Baraque Michel naast de weg, gleed van zijn fiets en staakte de strijd. Bij het naderen van de Baraque Fraiture sneeuwde het opnieuw en beperkte de mist het zicht tot minder dan 100meter. De inrichters geraakten in paniek en werd er aan de sportbestuurders de toelating gegeven warme drank te gaan halen in het hotel op de Mont Rigi. Ward Janssens bleef alleen over en zou na 205km aan de leiding te hebben gereden met 2’90” voorsprong winnen op Herman Vanspringel die leider werd. Op 2’46” werd Albert Van Vlierberghe derde voor Joseph Bruyère, Frans Verbeeck en Leif Mortensen (Den). Op 2’54” werd Tony Houbrechts zevende voor Aimé Delaere. Op 3’22” was Rik Van Linden voor plaats 9 sneller dan Walter Planckaert, Noël Van Clooster, Antonio Martos (Sp), Walter Godefroot, Roger Rosiers, Robert Bouloux (Fr), René Pijnen (Ned) en Ronald Dewitte. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 40. Als laatste op 30’25” kwam Jos Abelshausen over de streep.Wat betreft het aantal deelnemers is men met 82 van start gegaan en 52 hebben het einde gehaald.

    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De voor de nieuwe Nederlandse ploeg Canada-Dry uitkomende Rini Wagtmans, die met hartklachten was opgenomen mag deze week het Sint-Ignatius ziekenhuis waar hij momenteel verblijft verlaten. Volgens de behandelende geneesheer is er geen sprake van dat Wagtmans geopereerd zal worden. Zijn hart is niet meer geschikt voor de inspanningen die een beroepswielrenner moet leveren, maar zeker niet zo zwak, dat er enig gevaar zou bestaan.

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eindwinnaar Jean-Pierre Parenteau

    Rit 3 in de Ronde van het Baskenland Vitoria-Pampluna over een afstand van 152km is gewonnen door Domingo Perurena die ook aan de leiding komt. Op twee eindigde José-Luis Viejo voor Julian Cuevas, Jesus Manzaneque en op vijf Pedro Torrès.

    In Frankrijk eindigde de Ronde van de Aude, rit 4 met vertrek en aankomst te Carcassonne was 206km. De ritzege ging naar Yves Hézard voor de Duitser Alfred Gaida en Claude Aiguesparses welke in de eindstand 2” te kort kwam. Plaats vier op 11” was voor Christian Raymond die Daniël Rebillard achter zich liet. De spurt van het peloton voor plaats zes op 1’47” werd gewonnen door Jacques Esclassan voor Bernard Thevenet, Francis Campaner, Jacques Botherel, Régis Ovion e.a.waaronder eindwinnaar Jean-Pierre Parenteau.

    In Italië werd rit 2 van de Ronde van Puglia over een afstand van 230km aan een hoog tempo verreden. Tussen Lecce en Trani werd een gemiddelde van 39,696 per uur gehaald. Het was dan ook niet te verwonderen dat het ganse peloton zich voor de eindspurt aanbood. Het was Roger De Vlaeminck die in de finale elke uitval in de weg stond. De spurt ging hij dan ook nog voorbeeldig leiden voor zijn ploegmaat Patrick Sercu,die het haalde voor Roger, de Italianen Franco Bitossi, wereldkampioen Marino Basso, Giancarlo Polidori, Luciano Borgognoni, Francesco Moser, Franco Ongarato, Marcelo Bergamo, Giacomo Bazzan, Arnaldo Caverzasi, Wilmo Francioni, Michele Dancelli, Sigfrido Fontanelli op 15 Arnaldo Cavazati en een groep van 76 renners met Felice Gimondi op plaats 34 en zijn leiderstrui behoud.

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Walter Planckaert wint vrij vlot

    In de 3e rit van de Ronde van België Dampremy-Dinant hebben de renners moeten afrekenen met verschrikkelijk slecht weder. Eerste uitval van de dag was na 40km toen de Spanjaard Antonio Menendez er op uittrok, hij kreeg het gezelschap van, Opdebeeck, Vanderslagmolen en Ward Janssens. Ondanks geen van de drie Belgen aan kop kwamen tot ergernis van de Spanjaard, reden zij 5’ voorsprong bijeen, maar was na 115km hun liedje uitgezongen. Dit was voornamelijk het werk van Frans Verhaegen, die even later er vandoor ging en Wilfried David meekreeg. Zij konden tot 1’40” uitlopen maar werd de laatste plaatselijke omloop van 10km hen fataal. Nu was het vooral Merckx die hiervoor had gezorgd en beloond werd met een lekke band. Daarvan maakten Catieau (Fr), Pintens en Panckaert gebruik om voorsprong te nemen en voor de zege te spurten. Walter Planckaert haalde het vrij vlot van José Catieau (Fr) en Georges Pintens. Op 13” was Walter Godefroot voor plaats 4 de snelste van een eerste achtervolgend groepje 19 man sterk. Eddy Merckx werd vijfde en nam daarmee de puntentrui over van Albert Van Vlierberghe. Verder volgden Noël Van Clooster, Albert Van Vlierberghe, Ludo Van Staeyen, Willy Teirlinck, Staf Van Roosbroeck, Roger Rosiers, Alfons De Bal, Frans Verbeeck, Tino Tabak (Ned), Wim Schepers (Ned), Tony Houbrechts,René Pijnnen (Ned),Willy Van Malderghem, Vic Van Schil, Eddy Cael, Herman Vanspringel, Roger Swerts die leider blijft, Aimé Delaere, Robert Bouloux (Fr), Ronald Dewitte, Leif Mortensen (Den) en Christian Callens. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 53. Twee renners hebben de strijd gestaakt, Frans Van Looy en de Fransman Alain Nogues, deze kreeg wel de premie voor de ongelukkigste renner (val en opgave). Die van de strijdlust ging naar de Spanjaard Antonio Menendez.

    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dampremy - liefhebbers

    .

    In afwachting van de Ronde van België voor beroepsrenners werd er te Dampremy een wedstrijd voor liefhebbers gehouden. Hiervoor kwamen 87 renners opdagen die 95km moesten koersen. De zege was voor Christian Despierre die met 20” voorsprong won. Voor plaats twee was Marcel Louyet de snelste voor Jean-Marie Coenen, Bernard Draux, René Dillen, Alex Robberecht, Karel Rottiers, Bas Hordijk (Ned), Roland Hellebaut, Paul Lannoo, Lucien Pratte, Luc D’Hondt, Jean-Pierre Sterckx, Franky De Gendt en met Benoni Michiels is de top15 volledig.

    10-04-2013 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden - Buitenland

    In de Ronde van het Baskenland werd rit 2 Durango-Murgia omwille van het slechte weder afgelast.

    Rit drie in de Ronde van de Aude met start te Cacassonne en aankomst te Limoux over een afstand van 208km werd gewonnen door de Fransman Jean-Pierre Parenteau die tevens de leiding neemt. Hij en zijn metgezel Charles Genthon hadden 4’46” voorsprong op Joël Millard. Verder in de top5, Christian Raymond op 4’49” en Regis Delepine op 5’20”.

    In Italië begon de Ronde van Puglia en was de eerste rit Taranto-Lecce over een afstand van 206km. Felice Gimondi (It) won met 5” voor Julien Stevens d. Op 13” volgde Michele Dancelli (It). Voor onze twee andere landgenoten in de wedstrijd was er plaats 9 voor Patrick Sercu en eindigde Roger De Vlaeminck in de groep die voor plaats 13 heeft gespurt.

    10-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    Roger Swerts ritwinnaar & leider

    Rit twee in de Ronde van België tussen Zottegem en Dampremy was 168,5km. De 90 eerste kilometers werden in groep overbrugd in twee uur. Het is pas op de eerste stenen van Wasmes dat Frans Verhaegen de eerste aanval lanceerde. Hij kreeg het gezelschap van Swerts en Vanspringel en kwamen even later Merckx en Verbeeck ook mee vooraan. 1Km verder sloot Bruyère aan met in zijn wiel Godefroot en Pijnen (Ned). Nog twee renners zouden de aansluiting bewerken, Van Vlierberghe en Mortensen (Den). Tot 10km van het einde bleven deze 10 samen, dan was het moment van Swerts gekomen, waar iedereen Eddy verwachte was het Roger die op de laatste helling toesloeg en iedereen verraste. Na Roger werd zijn kopman Eddy Merckx op 24” tweede voor Albert Van Vlierberghe, Frans Verbeeck, René Pijnen (Ned), Walter Godefroot, Leif Mortensen (Den), Frans Verhaegen en Herman Vanspringel. De tiende man vooraan Joseph Bruyère gaf nog 32” prijs. Englebert Opdebeeck eindigde op plaats 38. Roger Swerts is ook de nieuwe leider.

    10-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Eloi Meulenbergh

    De Belgische Wielrijdersbond heeft de zeven renners aangeduid voor de Vredeskoers. René Dillen, Theo Dockx, Patrick Geldhof, Omer Meeus, Ludo Noels, Alex Robberecht en Edmond Verbruggen. Als invallers fungeren: Raymond Vanstraelen en Viktor De Valckeneer. Als sportbestuurder werd Eloi Meulenbergh aangeduid, is Henri Flament verzorger en als mecanicien gaat André Bauwens
    mee

    09-04-2013 om 01:19 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland:Rittenwedstrijden

    .
    Julian Cuevas
    In Spanje is de Ronde van het Baskenland (G.P. Eibar) van start gegaan, met een rit over 163km tussen Eibar en Durango. Winnaar werd Julian Cuevas die er 4.49’55” over deed. Verder bestond de top5 uit: 2. Domingo Perurena, 3.Luis Ocana, 4. José-Antonio Gonzales-Linarès en 5. Ventura Diaz.

    In de Ronde van de Aude (Frankrijk) was Carcassonne-Bram de tweede rit. Na 193km won de Nederlander Hennie Kuiper in een spurt met twee van de Fransman Pierre Martelozzo. Op 7” werd er voor plaats drie gespurt en was Jacques Esclassan sneller dan Cyrille Guimard, Alfred Gaida, Règis Ovion, Jean-Claude Baud, Claude Magni, Francis Campaner, Bernard Thevenet allen Fransen e.a. In de stand blijft Thevenet leider met 1” op de tweede van vandaag Martelozzo.

    09-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    .
    1.Walter Godefroot - 2.Albert Van Vlierberghe

    Van bij de start in Oostende van de eerste rit in de Ronde van België hadden de renners de stormwind in de rug en werd er het eerste uur aan een zeer hoog tempo gekoerst. Na een uur wedstrijd was het peloton in vier groepen uit elkaar gevallen. Na 128km vormde er zich een kopgroep van 44, en is even later op de stenen van Ellezelles Swerts ten aanval getrokken en kreeg het gezelschap van Mortensen (Den) en kwamen even later Houbrechts, Walter Planckaert en Marc Demeyer aansluiten. Door het feit dat vijf verschillende ploegen vooraan reden hadden zij plots 1’ voorsprong. Maar dan is de Nederlander Tabak als een bezetene beginnen jagen en kreeg nog een twaalftal renners in zijn wiel, waardoor men een kopgroep van 18 kreeg. Tijdens de laatste lokale ronde te Zottegem is Van Vlierberghe ten aanval getrokken en was het enkel Godefroot die kon reageren. In de licht bergop lopende spurt was het Walter Godefroot die het van Albert Van Vlierberghe haalde. Voor plaats 3 op 17” was Eddy Merckx de snelste voor, Walter Planckaert, Frans Verbeeck, Noël Van Clooster, Tino Tabak (Ned), Roger Rosiers, Marc Demeyer, René Pijnen (Ned), Ronny Vande Vijver, Herman Vanspringel, Robert Bouloux (Fr), Roger Swerts, Tony Houbrechts, Michaël Wright (Gb), Leif Mortensen (Den), en Ronald Dewitte. Op 5’26” werd Willy Vanneste 19e en volgde 3” later Guido Van Sweefelt op plaats 20. Englebert Opdebeeck eindigde op plaats 32. Walter Godefroot is ook de nieuwe leider. Ook waren er al enkele opgevers: René Savary (Zwit), José Manuel Fuente (Sp), en de Belgen Jaak De Boever Marcel Maes, André Peirsman en Ludo Van Der Linden.

    09-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Jos Swinnen

    De in Nederland geboren Belg Jos Swinnen was de beste te Cuyk voor de Nederlanders Piet van Katwijk, Bennie Groen, Wim van Steenis, J. Vlastuin, P. Heyster, Ted Blom, Willem Holstege, Jan Overweg, Adrie van Houwelingen en Piet van Leeuwen op 10.

    De neo-amateurs of liefhebbers die geen 20 jaar zijn moesten in de Ster van Bladel 4 ronden afleggen van 42,5km of 170km. Ad Dekkers won in een tijd van 4.08’01” voor Mathieu Maessen, Bert Scheuneman, Alex Bongers en Jan Spijker. Op 7” volgt Errol Barker zesde. Dan volgt als zevende Marcel van Ernst op 56” . Frits Pirard als achtste volgt al op 1’28” met in zijn spoor Piet van Kollenburg, Barend Huvenaers e.a.

    In Duitsland werd de Rund um Frankfurt een wedstrijd van 136km verreden. Jürgen Kraft haalde het in een spurt met twee van Dietrich Thurau. Op 1’37” werd Ludwig Weiss derde. De vierde Peter Weibel volgde op 2’19” en moest de vijfde Klaus-Peter Thaler 3’50” prijsgeven.

    In Frankrijk waren er liefst zeven wedstrijden, te Boulogne won na 161km Jean-Claude Ducasse voor Joël Gallopin en Patrick Chardon.

    Paris-Troyes over een afstand van 153km gewonnen door Guy Dolhats voor Joël Hauvieux en Alain Meslet.

    Bordeaux-Saintes werd gewonnen door Jacques Bossis en kreeg Alain Cigana en Jean-François Mainguenaud mee op het podium.

    Voor de tweede dag oprij werden de liefhebbers uitgenodigd in Hazebrouck, nu was de zege voor Bernard Delaurier voor Jean-Claude Meunier en Claude Bavaye die er gisteren tweede werd.

    Ook eindigden drie rittenwedstrijden de Omloop van Saone-et-Loire werd gewonnen door Jacques Marcquette die 32” voorsprong had op Patrick Cluzaud en werd Henri Chavy derde.

    En de Omloop van Bretagne-Sud werd gewonnen door Raymond Talbourdet met 1’ voorsprong op Francis Quillon en werd Marcel Morvan derde.

    En Raymond Villemaine die won de Tour Alpes des Provence. Op 13” werd Bernard Boureau en de Spanjaard Libiano Plaza als derde had 55” achterstand.

    In Groot-Brittannië werd de G.P.Pernod betwist over een afstand van 169km. Plaats 1&2 werden bezet door Denen. Winaar werd Jörgen-Emil Hansen met een tijd van 4.12’31” en volgde op 1” Jörn Lund. Plaats 3&4 waren voor de Britten Phil Griffiths op 23” en Dave Mitchell op 2’06”. De Nederlander Harry Beurskes als vijfde volgde op 2’44”.

    Onze landgenoot Joseph Hensen werd te Schutterange in Luxemburg na 111km tweede op 1’13” van de winnaar de Zweed Leif Hansson. Plaats drie was voor Norbert Fischer (Lux) voor de Zweed Curt Söderland en de Luxemburger Robert Treis.

    In eigen land won de Zwitser Roland Salm de Nord-West Rundfahrt te Biel over een afstand van 190km. Verder bestond de top5 uit, Alain Haldimann, Richard Trinkler, Robert Thalmann en René Ravasi allen Zwitsers.

    08-04-2013 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Binnenland

    .
    Dilsen winst voor Ludo Noels

    Na gisteren te Lot was het vandaag opnieuw prijs voor Luc De Croock. In Asse won hij voor Karel Rottiers en Eddy Van Hoof.

    In Dilsen werden onmiddellijk na de start de 91 renners vergast op een fikse hagelbui, wat er voor zorgde dat reeds vanaf de eerste ronde enkele opgaven en achterblijvers mochten genoteerd worden. Het is pas als het zonnetje te voorschijn kwam dat het tempo de hoogte inging. Na enkele schuchtere pogingen werd het ernstig in de achtste ronde, en moesten er van de 70 overgebleven renners een hele boel lossen. Tijdens de tiende ronde werd het opnieuw beestachtig slecht en werd de groep tot 40 herleid, waarvan er 34 voor de zege zouden spurten. Het was van zeer ver dat Ludo Noels er aan begon en ook stand hield. Al wie na Willy Ooms, Roger Loysch, Lous Schuer en André Verbraecken eindigde werd op plaats 6 gelijk geplaatst. Deze wedstrijd tellende voor de schaal Theelen blijft Gustaaf Verboven leider.

    Gistel kreeg 43 renners aan de start. Na 112km had Michel Pollentier 2’ voorsprong op Lieven Malfait, Dirk Ongenae, Eddy Ronquetti, Noël Pottier, Toine van den Bunder 5ned), Geert Malfait, Eric Jaques, Raf Coene, Noël Neyens e.a.

    Esneux waar 70 renners de start namen werd na 125km Joseph Borguet winnaar voor Benny Schepmans, Willy Vanderhaegen, Marcel Louyet en Paul Wellens. Voor plaats 6 was Bernard Bourguignon sneller dan Michel Willems, Luc Van Ouytsel, Hugo Serin en werd Jos Coremans tiende.

    In Nazareth behaalde de Nederlander Wim de Waal al zijn vijfde overwinning in België. Plaats 2&3 waren voor Luc D’Hondt en Paul Lannoo.

    In Niel was er een sterrit waar 129 renners op afkwamen. Het waren de Nederlanders die met plaats 1&3 naar huis reden. Bas Hordijk haalde het voor René Dillen, Cees Priem, Franky Franssen, Eric Van Lent, Wim van Helvoirt (Ned), Willy Govaerts, Alex Van Linden, Rudy Rijpens, Edmond Verbruggen, Alex Robberecht, Jos Jacobs, Manuel Santos-Castillo (Sp), Lou Verwey (Ned), Christian Despierre, Ivan Van de Steene, X, André Delcroix en op 20. Hugo Van Gastel.

    Terlaenen – Overijse kreeg Willem Peeters als winnaar, hij legde de 108km af in 2.46’. Plaats twee was voor Jean Maris en op drie eindigde Jacques Martin.

    Zarren kreeg Roger Verschaeve als winnaar hij had na 100km een voorsprong van 7” op Marc Meernhout en Paul Van Nieuwenhuizen die op 2 &3 eindigden.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    M.M.Lasa

    In Spanje te Amorbieta werd de negende G.P. Primavera over een afstand van 201km betwist. Van de vijftig renners die gestart zijn hebben er slechts 20 de wedstrijd uitgereden. Winnaar werd Miguel-Maria Lasa die daarvoor 5.25’35” nodig had. Verder bestond de top10 uit: 2. José-Luis Abilleira, 3. Ventura Diaz,4. Javier-Francisco Elorriaga, 5. José-Antonio Gonzalez-Linares, 6. Juan Zurano, 7. Gonzalo Aja, 8. Alain Santy (Fr) en enige buitenlander in de top10., 9.Andrès Oliva en 10. Pedro Torrès. Voor Luis Ocana was er een bescheiden negentiende plaats op 1’07”.

    In Italië won Wladimiro Panizza de Giro di Calabria in een spurt met zeven, voor Davide Boifava, Francesco Moser, Roberto Poggiali, Giuseppe Perletto, de Zwitser Joseph Fuchs en Ugo Colombo. Op 3’19” volgden nog vier renners waarvan Aldo Parrachini de snelste was voor Italo Zilioli, Giovanni Battaglin en Michele Dancelli.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Marcel Omloop

    De Omloop van de Fruitstreek te Alken heeft juist geteld 2 km spektakel opgeleverd. Het gebeurde even voor de terugkeer te Alken waar in de plaatselijke ronden, over vijftig kilometer een finale werd verreden. Tussen Lummen en Wijer werden de renners als het ware door een stukje hel uit Parijs-Roubaix gestuurde. Door de regen was het onmogelijk het aardewegje te gebruiken gelegen naast de spiegelgladde kasseien, tientallen renners zagen hun rijwiel onder hen uitschuiven. Leopold Vanden Neste had zich voorop kunnen werken en kwam Omloop aansluiten. Uiteindelijk zou er met 14 voor de zege gespurt worden. Marcel Omloop haalde het voor Jan Serpenti (Ned), Leopold Vanden Neste, Lucien Zelck, Fernand Hermie, Robert De Guchtenaere, Lucien Willekens, Herman Vrijders, Emile Cambré, Theo Fierens, Gustaaf Van Cauter, Luc Van Goidsenhoven, Eddy Goossens en Paul Aerts. De achtervolgers volgden op 1’30” en daarvan was Harm Ottenbros (Ned) de snelste.

    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!