Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Henk van Kilsdonk

    Onze landgenoot Jan Lauwereyns won in Duitsland te Ramscheid een wedstrijd over 75km voor nog een landgenoot Callebaut en de Duitser Beheng.

    In Berlijn was er een tijdrit van 39,1km Ditrich Thurau deed er 54’18”3 over wat 57” beter is dan de nummer twee Rainer Podlesch en volgde Gunter Haritz als derde op 1’29”.

    De laatste rit van G.P. Greenalls Whitley in Groot-Brittannië werd gewonnen door de Brit Ian Hallam. Eindwinst was er voor de Noor Knut Knudsen en volgde de Nederlander Frits Slüper op 12”, nog een Noor Thorl Andresen werd derde op 14”. Onze landgenoot René Dillen werd vierde op 37” en werd Sandy Gilchrist eerste Brit op plaats 5 met 1’13” achterstand.

    In Italië won Gianbattista Baronchelli de Trofeo Perona te Cuorgné na 144km met 1’55” voorsprong op zijn 1 jaar oudere broer Gaetano en werd Franco Baroni derde.

    In Luxemburg werd de G.P. Pierre Clemens te Bettembourg verreden en was na 104km de winst voor de Nederlander Henk van Kilsdonk voor de Luxemburger Jürgen Siegel en werd de Nederlander H. Rossen derde. Plaats 4&5 waren voor de Luxemburgers Ferdy Reuland en Robert Treis.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Alken: zoek de winnaar

    Voor de Schaal Frans Theelen te Alken kwamen 92 renners aan de start, 65 Belgen, 11 Nederlanders, 10 Duitsers, 3 Italianen, 2 Joegoslaven en 1 Pool. Reeds van bij de start sprongen zes renners weg namen tot 20” en vond dan de groep het welletjes en bij het ingaan van de derde ronde was alles opnieuw samen. Tijdens de 15e ronde vormde zich een kopgroep van 6 die in de laatste ronde tot 38 zou aandikken. Met drie op één lijn ging het de laatste 50 meter in hier toonde Benny Schepmans (verleden jaar 50 zeges bij de juniores) zijn spurttalent en won zijn eerste wedstrijd bij de liefhebbers. Verder volgden Gustaaf Verboven, Robert Reekmans, Guy Duchamps, Gaston Louwet, Raymond Vanstraelen, Roger Loysch en werden op 8 31 renners gelijk geplaatst.

    Jean Weber was na 107km de beste van 29 te Antheit voor Roland Hofmans, Tony Daenen, Joseph Civatone (It), Oscar Paquet, Jean-Luc Yansenne en Alain Kaye e.a.

    Ardooie kreeg na 101km Carlos Cuyle als winnaar voor Jozef Kerhof en Frans Lambert.

    Te Ellignies Ste Anne moesten de renners 109km afleggen wat Jean-Pierre Baert deed in 2.45’. Plaats 2&3 waren voor Michel Legat en Albert De Cuyper.

    Te Godarville mocht Henri Vandenbrande na 100km de zegebloemen in ontvangst nemen. Frans Lamoline werd tweede en Raymond Devos derde.

    Karel Rottiers won te Hekelgem met 15” voorsprong op Paul Lannoo en volgde de Nederlander Herman Nak als derde op 21”.

    In Hofstade was de zege voor Wilfried Wesemael die na 110km met 4” Johan Van Huffel en André Vandevoorde voor bleef.

    Te Kemmel werd er een rit in lijn en een tijdrit betwist en kreeg men telkens Michel Pollentier als winnaar. In de rit in lijn werd de Nederlander Toune van den Bunder tweede op 10” en Bertil Cael derde.

    Ook in de tijdrit werd de Nederlander tweede op een gedeelte plaats met Bernard Draux.

    Meer kreeg gebuur Flory Van Hooydonck als winnaar voor Frans Van Beeck en de Nederlander Ad van Overveld.

    Racour kreeg 42 renners aan de start en won na 104km Bernard Bourguignon voor Freddy Libouton, Jos Gijsemans, André Verbraecken, Richard Lagasse, Erni Blommaert, Leo Van Thielen, Maurice Vanelderen, de Deen Fleming Wever, Louis Van Rompaye e.a.

    Reet kreeg de Nederlander Wim de Waal als winnaar voor Paul Huygelen en P. Van Houdt.

    In een spurt met twee haalde Willy Govaerts het van Gustaaf Van Looy te St.Joris-Weert. Op 1’ werd Jean-Pierre Sterckx derde.

    In Waanrode was er winst voor Hugo Serin voor Jos Jacobs en Jan Maris.

    Te Waret-la-Chaussée was er de G.P.Dochain over een afstand van 108km. Winnaar werd Roland Hellebaut die Roger Vanderavero versloeg in een spurt met twee. Op 3’20” werd Georges Clausse derde.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België 2 wedstrijden

    .
    Gerry Catteeuw

    Een grote wedstrijd is het te Bavikhove niet geworden. Nochtans met Verbeeck, De Vlaeminck, Godefroot, Dierickx, Maertens en broers Planckaert mocht men zich aan een denderend vertoon verwachten. Maar al die toprenners hielden zich schuil. Wel kwamen er ontzaglijk veel ontsnappingen, die echter niet de minste aarde aan de dijk brachten. Zelfs op de Kwaremont en de Kruisberg viel er niets opmerkelijks te noteren. Het is pas aan km 144 vlak voor het Vossenhol dat Pauwels en Dewitte gingen voorop rijden en vlug 45” bonus haalden. Na 177km kwamen Delcroix, De Bal en Vande Vijver aansluiten. Zes km verder kwamen de Nederlander Schepers en De Brauwere aansluiten. In de laatste km heeft laatstgenoemde nog 3 maal een aanval geplaatst maar was het telkens de Nederlander die hem ging terughalen. In de spurt was Alfons De Bal de snelste voor Ronny Vande Vijver, Wim Schepers (Ned), Lucien De Brauwere, Ludo Delcroix en werden de aanstokers van deze vlucht Daniël Pauwels en Ronald Dewitte 6&7. Voor plaats 8 op 35” bleef Herman Vrijders 5” voor de spurtende groep waarvan Isidoor Weemaes sneller was dan André Dierickx, Walter Godefroot, Daniël Vanryckeghem, Christian Callens, Willy Planckaert e.a.

    De tweede wedstrijd van de dag Brussel-Bever die werd verreden in bar slecht weer kreeg slechts 45 renners aan de start. Hier viel de beslissing al na 40km. Immers na 30km waren De Buysschere en Moreels gaan voorop rijden en kwamen 10km later Catteeuw en Van Olmen aansluiten en zouden 4’30” voorsprong bijeen fietsen. Vooraan moesten 30km voor het einde Moreels en Van Olmen de rol lossen. In een prangende zij aan zij was het Gerry Catteeuw die het haalde van Christian De Buysschere. Plaats 3 op 20” was voor Jos Van Olmen voor Eddy Moreels. Op 1’ was de Columbiaan Giovanni Jimenez de snelste van de groep voor Jos Schoeters, Tony Daelemans, Pol Vanden Neste e.a. Op plaats 25 staat Emil Merckx (Duitsland) of dit juist is weet ik ook niet.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Italië werd te Fabriano de Giro delle Marche verreden, na 219km was de zege voor Sigfrido Fontanelli voor Enrico Maggioni, Michel Dancelli, Pierino Gavazzi, Luciano Borgognoni, Italo Zilioli, Franco Bitossi, Francesco Moser, Antonio Salutini en werd Marcello Bergamo tiende.

    In Frankrijk was er de klimmerstrofee te Serinac en had de Nederlander Joop Zoetemelk na 112km een voorsprong van 6” op de Fransman Raymond Delisle. Op 8” volgden de Fransen Raymond Martin, Ferdinand Julien, Regis Ovion, Roland Berland, Francis Campaner, Lucien Aimar, Christian Blain en legde Raymond Poulidor beslag op plaats 10.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indre-et-Loire

    .
    Yves hézard

    In de Ronde van Indre-et-Loire werden op de laatste dag twee ritten afgewerkt. In de voormiddag reed men van Chateaurenault naar Tours over een afstand van 130km. Het was een voltallige groep die naar de meet reed. De Fransman Cyrille Guimard haalde met 1” het voor Georges Vanconingsloo, Jean-Pierre Danguillaume (Fr), onze landgenoot Lucien Zelck, Guy Sibille (Fra), de Nederlander Hennie Kuiper e.a.

    De tijdrit was 17km wat voor Yves Hézard genoeg was om de ritzege en ook de eindwinst naar zich te toe te trekken. Guimard werd tweede en Danguillaume derde. Eerste landgenoot werd Eddy Verstraeten op plaats zes. Vanconingsloo werd pas 22ste. In de eindstand heeft Guimard 5” achterstand op Hézard en werd de Duitser Jürgen Tschan derde op 23”. Eerste landgenoot werd Eddy Verstraeten op plaats 7 met 50” achterstand en is Georges Vanconingsloo naar plaats 10 gezakt op 1’05”.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Pieter Nassen

    Net als gisteren heeft Eddy Merckx tevergeefs getracht om opnieuw de leiderstrui te veroveren. Op de Los Lasarès col van 3e categorie werd hij vooraf gegaan door Fussien en Abilleira. En later in de eerste premiespurt was het Palka die hem vloerde, en nam Karstens de tweede voor zijn rekening en heeft Eddy niet meer aangedrongen. De reden waarom werd duidelijk toen op enkele kilometers van de streep Swerts demarreerde en wanneer hij opnieuw werd gegrepen was het Eddy die in volle macht van zijn tegenstrevers wegreed. Het is pas in het zicht van de meet dat hij door de spurtende groep werd bij gebeend. Vooral Leman had zich fel ingespannen maar moest zulks bekopen toen eerst Karstens ging aanvallen met Perurena in het wiel. Het leek of de Spanjaard ging winnen. Maar net als twee dagen geleden sloeg Nassen in de laatste meters als een bliksemschicht aan zijn tegenstanders voorbij. Na Pieter Nassen werd de Fransman Jean-Jacques Fussien tweede. Verder volgden Domingo Perurana (Sp), Gerben Karstens (Ned) die leider blijft, Roger Rosiers,gevolgd door vijf Spanjaarden, Andrès Oliva, Jesus Manzaneque (Sp), Segundo Goicoechea, José Gomez-Lucas, José-Luis Viejo. Onze landgenoot Paul Collaer viel juist uit de top10, werd Eric Leman twaalfde en Eddy Merckx 21ste.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Peter Post

    Een felle brand heeft het bowlingcentrum van de ex-wielrenner Peter Post in Amstelveen verwoest. Het vuur ontstond omstreeks half twaalf op de bovenetage in het restaurant en verspreidde zich zo snel dat de brandweer het gebouw niet meer kon redden. Volgens een voorlopige raming van Post bedraagt de schade ongeveer drie miljoen gulden. Bezoekers en personeel van het bowlingcentrum konden allen ongedeerd het complex, dat er enkele jaren geleden werd gevestigd, verlaten. Omtrent de oorzaak tast men in het duister.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebber buitenland

    Vandaag werden in de G.P. Greenalls Whitley (GB) twee ritten verreden met telkens onze landgenoot René Dillen als winnaar.

    In Nederland was er de derde Omloop van Walcheren voorbehouden aan jonge liefhebbers. Na 104 km was de zege voor Frits Pirard voor Jaap van Dijk en Johnny Konings. Op 14” volgden Jan Ruckert en werd Ad Dekkers vijfde op 19”.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Nog een zege voor Eric Van Lent

    Diegem kreeg na 105km afgelegd in 2.38’ Romain Bellis als winnaar hij hield Nico van Hest (Ned) en Etienne Vanden Hauwe achter zich.

    Grez-Doiceau mocht 54 renners de baan opsturen om 108km te koersen. In een spurt met twee liet Freddy Libouton de Nederlander Willy Wilms achter zich. Plaats 3 op 1’10” was eveneens voor een Nederlander Hub Geilenkirchen voor Bernard Bourguignon e.a.

    Liefst 102 renners stonden aan de start te Kemmel, zij moesten 108km afleggen. Het was Michel Pollentier die met 10 meter voorsprong won voor Marc Meernhout. Met 10 werd er met 1’ achterstand gespurt voor plaats drie. Lieven Malfait haalde het voor Toine van den Bunder (Ned), Eicc Van Hoecke, Luc Leman, Patrick Geldhof, Raf Declerck, Bernard Draux, X, Eddy Ronquetti en Raf Coene.

    Een vierde zege werd het te Sint-Kathelijne-Waver voor Dijlespurter Eric Van Lent hij was na 104km de beste van 106 deelnemers. Op 2&3 eindigden de Nederlanders Gerrie van Gerwen en Piet van der Kruys (die in ’70 als prof reed). Op 4 eindigde André Delcroix, 5.Emiel Gijsemans, 6.Leopold Verboven, 7.Antoon Agten, 8.Leo Coeck, 9.Alex Dockx, 10.Hugo Thijs, 11.Charles Palmans, 12.Alfons Van Camp en op 13 werden 30 renners gelijk geplaatst.

    Sint-Pieters-Leeuw kreeg Roger De Beukelaer na 110km als winnaar, voor Raf Constant en Marcel Van der Slagmolen.

    Voor de sterrit te Temse kwamen 160 renners opdagen. In een spurt met 7 haalde Jos Jacobs het van Karel Rottiers, Albert De Cuyper, Paul Lannoo, Willy Van den Ouwelandt en de Nederlanders Theo Joore en Jan Brinkman. Op 15” won Etienne Vander Helst de spurt voor de achtste plaats.

    Georges Clausse van Charleroi won te Thiméon met 30” voorsprong op Jean-Claude Hannot en werd de Nederlander Mathieu Buckx derde.

    Zijn tweede overwinning behaalde Joseph Borguet te Yvoir waar hij 55” voorsprong had op Jean-Luc Yansenne, Jean-Claude Rogge en Lucien Pratte. Op 1’20” won Georges Bortels de spurt voor de vijfde plaats voor Alain Kaye e.a.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs Bank van Roeselare

    .

    Voor de 16de Grote Prijs Bank van Roeselare kwamen 95 renners een rugnummer afhalen. Reeds na 3km reed de Nederlander van der Leeuw weg, en kreeg na 8km het gezelschap van Baert, Bruggeman, Cael, Van Marcke, Verplancke en de Nederlanders Ottenbros, Broere en Van Straelen. Baert, Cael en Verplancke kwamen nog wel in die volgorde over de Kemmel, maar werden vooral onder druk van Maertens even later ook gegrepen. Met Maertens waren ook Walter en Willy Planckaert, Dierickx, De Geest, Van Bruwaene, Maes en Fierens komen aansluiten. Toch zouden ze slechts met 13 voorop blijven, Marcel Maes, Bert Broere (Ned) moesten afhaken, en Peter Van Straelen (Ned) werd na een val afgevoerd naar het ziekenhuis. Te Roeselare waar nog 2 lokale ronden moesten verreden worden, reden kort na de eerste doortocht acht renners weg en zouden voor de overwinning spurten. Freddy Maertens haalde het voor, Walter Planckaert, de eerste vluchter Theo van der Leeuw (Ned), Willy De Geest, André Dierickx, Dirk Baert, Willy Planckaert en Eddy Cael. Plaats 9 op 1’05” was voor Raf Van Bruwaene voor Daniël Verplancke, Harm Ottenbros (Ned), Theo Fierens en Ronny Van Marcke.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta & Indre et Loire

    .
    Karstens duwt Merckx

    In de tweede rit van de Vuelta verreden tussen Murcia en Albacete heeft Eddy Merckx onderweg zijn leiderstrui moeten afstaan. Bij het eerste knelpunt werd Eddy onttroond door Elorriaga (Sp) die hem versloeg. Eddy heeft dan getracht om opnieuw leider te worden, eerst op de Lomas de Gamonar3e cat. waar hij slechts als derde door kwam. En dan bij het tweede knelpunt maar was het nu Fussien (Fr) die dat verhinderde. Geprikkeld door dit alles sloeg Eddy op 30km van de meet toe. Het hield in dat men met 19 naar de sintelbaan reed, 2 oud-winnaars Pingeon en Bracke waren er niet bij. Winnaar werd de Nederlander Gerben Karstens die tevens leider werd. Plaats twee was voor Domingo Perurena (Sp) dan volgden Eddy Peelman, Pieter Nassen, Javier-Francisco Elorriaga (Sp), Pedro Torres (Sp), Roger Swerts, Eddy Merckx, Nemesio Jimenez (Sp) en sluit Herman Vanspringel de top10 af.

    Rit twee in de Ronde van Indre et Loire, Sainte Maure-Tours over een afstand van 260km werd gewonnen door de Nederlander Cees Bal die de snelste was van acht. Onze landgenoot Georges Vanconingsloo werd tweede en mocht de leiderstrui aantrekken. Verder volgden, Jürgen Tschan (Duit), Alain Nogues (Fr), Jean-Claude Blocher, Eddy Verstraeten (Bel), Daniël Rebillard en Bernard Croyet.

    28-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland profs & liefhebbers

    .
    Nassen wint voor zijn ploegmaat Karstens

    Enige opschudding in de eerste rit van de Vuelta, Calpe-Murcia was toen op 1km van de meet plots de slagbomen dicht gingen en een goederentrein passeerde. Het leek er op dat de opgehouden karavaan door het aanstormende peloton zou worden overspoeld. In extremis kon zulks worden verhinderd. Van zeer ver werd dan Leman met Esclassan in het wiel door zijn ploegmaats gelanceerd. Toen kwamen de mannen van Van Vaerenbergh die de tegenstrevers overrompelden. Onze landgenoot Pieter Nassen haalde het voor zijn ploegmaats Gerben Karstens en Eddy Peelman. Een kleine smet op de zege is dat wanneer Karstens had gewonnen ook leider zou geworden zijn. Nu behoud Eddy zijn leiderstrui.

    De eerste rit in de Ronde van Indre et Loire, St. Paterne-Tours is gewonnen door Regis Delepine voor Jean-Pierre Danguillaume, de Nederlander Gérard Vianen, Jacky Mourioux en werd onze landgenoot Georges Vanconingsloo vijfde.

    In Groot-Brittannië is de rittenwedstrijd voor liefhebbers G.P. Greenalls Whitley 27-29/4 van start gegaan. De eerste rit is gewonnen door de Noor Knut Knudsen.

    27-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Ruddervoorde mocht voor hun profkoers 101 rugnummers uitdelen. De renners moesten 135km afleggen wat Willy Van Neste deed in 3.06’ en had 20 meter voorsprong op Herman Vrijders. Van de vijf achtervolgers op 200 meter was Albert Van Vlierberghe de snelste voor José Van Ackere, Gust Herijgers, Maurice Dury en Lucien Van Impe. Op 30” was Dirk Baert voor plaats 8 sneller dan Daniël Verplancke. Op 10 eindigde met 45” achterstand Johny Soenens die Rudy De Groote en de Nederlander Evert Dolman achter zich liet. Van de groep op 1’ was de Brit Barry Hoban de snelste, waarin Roger De Vlaeminck op plaats 29 eindigde.

    26-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta en Indre-et-Loire

    .
    Eddy Merckx

    Bij zijn eerste deelname aan de Vuelta heeft Eddy Merckx reeds te Calpe de leiderstrui veroverd door winst in de proloog over 6km. Zijn tijd was 7’26” wat een gemiddelde van 48,517 is. Tweede werd Joaquim Agostinho (Por) op 3”, als derde eindigde José-Antonio Gonzalez-Linares (Spa) op 4” Luis Ocana ‘(Spa) die reeds 6” verloor. Plaats 5 was voor Ferdinand Bracke eveneens op 6”.

    In Frankrijk ging de Ronde van Indre-et-Loire van start met een ploegentijdrit over 3,2km. Winst was er voor Gitane en mocht Michel Pitard de leiderstrui aantrekken. 2&3 werden Sonolor en Gan-Mercier.

    26-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Buitenland

    .
    Giuseppe Fratini

    In Italië werd er gekoerst te Flumcino en te Alzate.
    Te Flumcino was er de G.P. Liberazione een wedstrijd over 163km. Winnaar werd de Rus Ivan Trifonov die na 4.10’30” wedstrijd een voorsprong had van 3” op de Tjech Jan Stejskal de Oost-Duitser Karl-Dietrich Diers en werden de Italianen Giuseppe Fratini en Cesare Sartini 4&5.

    Te Alzate moest er 141km gekoerst worden en was na 144km afgelegd in 3’15’ Gianbattista Baronchelli sneller dan zijn kompaan Franco Baroni. Op 20” werd de Zwitser Roland Salm derde.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Eerste aanvaller te Oostakker was Leopold Vanden Neste die werd bijgestaan door Willy Debosscher die voor zijn goede bedoelingen met een lekke band werd beloond. Het waren Hooyberghs en De Bal die in de zesde ronde de basis legden van de beslisende ontsnapping. In de elfde ronde kwamen eerst zeven en later nog twee renners aansluiten. In de slotronde was het Theo Fierens die iedereen verschalkte en met de steun van zijn ploegmaats voorop bleef. Op 25” werd Leopold Vanden Neste tweede voor Jos van Beers (Ned), Alfons De Bal, Willy De Geest, Robert De Guchtenaere, Fernand Hermie, Barry Hoban (Gb), Daniël Pauwels, Raf Hooyberghs en Herman Vanderslagmolen. Voor plaats 12 op 1’10” was de Fransman Robert Mintkiewicz de snelste van het peloton.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd Milaan-Vignola verreden over een afstand van 239km die werden overbrugd in 5.11’. Het was wereldampioen Marino Basso die het haalde voor onze landgenoot Patrick Sercu. Verder volgdende de Italianen Gianni Motta, Franco Bitossi, Franco Ongarato, Pierino Gavazzi, Walter Avogadri, Aldo Parecchini, Marcello Osler, Michele Dancelli, Francesco Moser, Davide Boifava, Pietro Gambarotto, Roberto Poggiali en was plaats 15 voor de Zwitser Joseph Fuchs.

    25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Sabrina neemt afscheid van papa Eddy

    Vandaag zijn de Molteni’s naar Spanje afgereisd waar overmorgen de Vuelta van start gaat. Zij die Eddy Merckx zullen bijstaan zijn: Joseph Bruyère, Jos Deschoenmaecker, Jos Huysmans, Willy In’t Ven, Ward Janssens, Frans Mintjens, Roger Swerts, Jos Spruyt en Vic Van Schil. Van Belgische zijde nemen nog deel: Roger Rosiers (Bic), Ferdinand Bracke en Jaak De Boever voor Peugeot. En voor Rokado, Herman Vanspringel, Paul Collaer, Eddy Peelman, Pieter Nassen, Jean-Pierre Berckmans, Jan Vande Wiele, Ferdinand Peersman en Robert Van Lancker.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Wim de Waal
    Te Waarschoot waren de liefhebbers aan de slag en werd het na 108km een Nederlandse zege. Wim de Waal had 35” voorsprong op Willy Baert en volgde de nummer drie Georges Windels op 40”.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    In Frankrijk waren er twee wedstrijden.
    Parijs-Camenbert over een afstand van 237km werd gewonnen door Regis Delepine in een tijd van 5.41’. voor Alain Santy, André Mollet en de Nederlander Gérard Vianen. Van de 11 achtervolgers op 7” was de Nederlander Harry Jansen de snelste voor Claude Tollet, Robert Bouloux, Joop Zoetemelk (Ned), Raymond Martin, Jacques Botherel, Cees Koeken (Ned), Gilbert Bellone, Alain Noguès, Michel Coroller en Raymond Delisle.

    Te Denain waar 75 renners van start gingen vind men in de uitslag met 24 renners slechts twee Fransen. Winnaar werd Marc Demeyer die 4.29’05” deed over de 180km. Verder volgden Englebert Opdebeeck, Dirk Baert, Noël Vantyghem, José De Cauwer, Frans Verhaegen, Maurice Dury, Robert Mintkiewicz (Fr), Frans Verbeeck, Frans Van Looy, Wilfried David, Daan Holst (Ned) en Ludo Van Staeyen. Op 1’15” werd Marcel Omloop 14de voor August Herijgers, Herman Vrijders, Giovanni Jimenez (Col), Aimé Delaere, en op 19 gelijk: Guido Reybrouck, Georges Barras, Daniël Verplancke, Henri-Paul Fin (Fr) en Rudy De Groote. Op 24 eindigde Robert Fonteyne van Charleroi uitkomende voor Flandria-Shimano.

    24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!