Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .
    Eric Leman wint de Ronde van Vlaanderen.

    De Ronde van Vlaanderen 260km met start te Gent eindigde vandaag voor de eerste maal te Meerbeke-Ninove. Door de grillige windstoten ontstond te Torhout na 70km een eerste waaier van 29 renners met daarbij de sterkste renners en uiteraard alle kanshebbers op de zege. Allemaal behalve, Dierickx, Vanspringel, Ovion, Swerts, Poulidor en Zoetemelk. Halfkoers hadden de leiders al 2’30” voorsprong. Na de beklimming van de Kruisberg werd de kopgroep tot 15 herleid. Patrick Sercu mee vooraan heeft tussen de Varentberg en de Valkenberg na pech een geweldigde inspanning moeten leveren om vooraan weer aan te sluiten. De beslissing viel op de muur van Geraardsbergen waar Walter Godefroot met een defect versnellingapparaat aan de kant stond (wagens mochten 400meters niet volgen). Verbeeck en Merckx kwamen eerst over de top gevolgd door De Vlaeminck, Leman en Maertens en scheen de beslissing gevallen. Frans reed echter lek (moest bijna 1 minuut op zijn sporbestuurder wachten). Enkel De Geest kwam bij de vier overgebleven leiders, hieruit zou Roger De Vlaeminck nog gelost worden. In de finale met vier kon Eddy van de anderen niet wegrijden, en in de spurt verkeek hij zijn laatste kans door op 250meter van de streep als het ware een surplace uit te lokken. Dit was natuurlijk in het voordeel van Eric Leman, die het vlot haalde van de jonge Freddy Maertens, Eddy Merckx en Willy De Geest. Op 45” werd Joop Zoetemelk (Ned) vijfde. Voor plaats zes op 51” won Walter Godefroot voor Frans Verbeeck, Herman Vanspringel en Patrick Sercu. Willy In’t Ven als tiende volgde op 1’23” samen met 11.Ronald Dewitte en 12. Marc Lievens. De Fransman Cyrille Guimard als 13e volgde op 1’40”. Op 1’45” werd Albert Van Vlierberghe 14e voor 15.Willy Teirlinck, 16.Ronny Vande Vijver en 17.Roger Rosiers. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 29.
     .
    Eric op het podium

    01-04-2013 om 07:31 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Spanje won Julian Andiano te Amorebetia een wedstrijd over 107km voor Carlos Valencia en Jésus Echevaria.

    Winst was er voor Maurice Legrand in het Franse Denain hij had na 140km 10” voorsprong op René Bleuze en Bernard Delaurier.

    In Italië had men de keuze uit twee wedsrijden. Te Cirié was er de Souvenier Piero Bertolazzo. Deze werd gewonnen door Alberto Meroni voor Aurelio Zacchi en Carlo Zoni.

    Te Col San Martino was de zege voor Sergio Parsani die na 150km 4” voorsprong had op Stefano Tamberi en Luigino Dassié.

    In Luxemburg was er te Dommeldange de Grote Prijs Peugeot. De zege was voor de Duitser Rudolf “Rudi” Michalsky die 3.00’58” deed over de 112,5km. De Zweed Roine Grünland werd tweede voor John Michely (Lux) onze landgenoot Joseph Hensen, Josef Weber (Duit) en nog een landgenoot Jean Cleppe.

    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eric Van Lent

    139 Liefhebbers waaronder een pak Nederlanders zijn naar Hemiksem afgezakt en mochten 107km koersen. Winst was er na 2.35’ wedstrijd voor de Dijlespurter Eric Van Lent uit Rumst. Verder volgden, Theo Dockx, Roger De Beukelaer, Alex Robberecht, Edmond Verbruggen, Joost Voesenek (Ned), Martin Bierebeeck e.a.

    Knesselaere kreeg een volledig Nederlands podium. 1. Wim de Waal, 2. Antoine van den Bunder en John Verbeke.

    In Lanaken heeft de inrichtende club “Hand in Hand” wat betreft hun eerste omloop van de Zuid-Oostkant het niet getroffen met het weder. Reeds na enkele van de 18 af te leggen ronden reden 79 slijkduivels op het parcours. En werd hun aantal regelmatig uitgedund, door de vele bandbreuken. Na 5 ronden waren drie renners ontsnapt, Flebus, Pronk (Ned) en Marx deze laatste reed lek in de laatste ronde en was Sels nog vooraan geraakt. In de spurt was het Winoc Flebus die het haalde voor Bert Pronk (Ned) en Karel Sels. Op 15” was Frits Schür sneller dan de Duitser Kalus-Peter Thaler (Duit), Gustaaf Verboven, Armand Segers, Roger Loysch e.a. De ongelukkige Marx werd nog 19e.

    Luik-Rotheux-Rimière kreeg 55 renners aan de start en was de zege in een spurt met 10 voor Luc Van Ouytsel die 3.14’ reed over de 121km. Verder volgden Jean-Luc Yansenne, Tony Daemen, Joseph Borguet, Jan Vishof (Ned), Yvan Ronsse, Ludo Noels, X, Robert Michottte en Gert de Kok (Ned).

    Te Meerbeke werd ter gelegenheid van de Ronde van Vlaanderen een afwachtingwedstrijd betwist over 78km, waarvoor 96 renners kwamen opdagen.

    Het was Jean-Luc Vandenbroucke die geen enkele tegenstand duldde en met 1’40” voorsprong won. Tweede werd Rik Abbeloos voor Beyens, Colman en De Jonghe.

    Namen-Emines kreeg Lucien Pratte als winnaar na hem volgden, Bernard Draux, Freddy Libouton, Roger Vanderavero, Albert De Cuyper, Marcel Loyet, Jacques Martin, Jean-Claude Buffet, Francis Demine en Giuseppe Plaladini.

    Vichte kreeg Marc Meernhout als winnaar, hij legde de 108km af in 3. Plaats 2&3 weren voor Patrick Salomein en Eddy Vanhaerens.

    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Zwitserland was de Ronde van het Lemanmeer een wedstrijd voor alle categoriën. Nogmaals waren het de liefhebbers die de bovenhand haalden. Na gisteren een tweede plaats was het nu bingo voor Fausto Stiz die de 180km aflegde in 4.27’21”. Tweede werd Robert Thalmann voor Werner Fretz en Ern Brogli. Op 32” werd Remy Anglade 5e en Martin Bitterli zesde.

    In Italië was Felice Gimondi de beste te Calenzano waar hij na 105km Francesco Moser en Roberto Poggiali mee op het podium kreeg.

    In Portugal werd er op twee plaatsten gekoerst. In Porto werd een tijdrit over 60km verreden. Winst was voor Joaquim Andrade die liefst 7’18” voorsprong had op Luis Pacheco en 7’43” achterstand had Manuel Gomes.

    Te Aveiro moest et 178km gekoerst worden en ging de zege naar Firmino Bernardino voor Fernando Mendès en Vitor Rocha.

    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Stanislas Szozda

    Vandaag was het de laatste dag in de Ronde van Algerije met de rit Tizi Ouzou-Algiers een rit van 108km. De Rus Valeri Likatchev behaalde er zijn derde zege. Plaats 2 tot 4 waren voor 3 Tsjechen, Vlastimil Moravec, Petr Matousek en Dusan Zeman, vervolgens een groep van 40 renners in dezelfde tijd als de winnaar. In de eindstand heeft de Pool Stanislas Szozda 3’51” voorsprong op de Rus V. Joudin en is de Pool Ryszard Szurkovski derde op 4’13”, op 4. De Zweed Lennart Fagerlund op 4’21” en werd Gerrie Knetemann (Ned) vijfde op 4’42”. De Duitser Jürgen Kraft winnaar van de eerste rit werd 6e op 5’07”.

    In Nederland was er de 20ste Ronde van Zuid-Holland over een afstand van 148km. Het was op ruim 30km van het einde dat Jan Ruckert de beslissing afdwong. Eerst kwam Westrus aansluiten en dan volgde van Tol en kwamen ook Sluper en van Helvoirt mee vooraan. Bij het ingaan van de laatste bocht beging Jan van Tol een grote fout. Veel te gretig en bovendien nog een keer schakelend verkeek hij zich op die laatste 500 meter. Hij werd door Wil van Helvoirt duidelijk geklopt. Op drie eindigde Louis Westrus voor Jan Ruckert en Frits Sluper. Op 46” won Ad Dekkers de spurt voor plaats 6 voor Theo Smit, Anne Koster, Bennie Groen, Harry van Groezen, Roy Schuiten, Jan Aling en Rink Cornelisse. Van plaats 14 t/m 28 werden de renners gelijk geplaatst. Plaats 97 en 98 op 16’05” werden ingenomen door Alfons Veelers en Ruud de Vries.

    31-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Te Bissegem vertrokken 97 liefhebbers om 104km te koersen. Rino Vandromme haalde het met 20 meter op de Oost-Duitser Thomas Huschke en werd Eddy Ronquetti derde. Verder in de top10 volgden, Eric Van Hoecke, Lieven Malfait, Georges Windels, Michel Pollentier, Karl-Dietrich Diers (Ddr), Roger Verschaeve en Willy Jonckheere.

    Hingene mocht 103 rugnummers uitdelen en moesten de renners en moesten zij 108km afleggen. De overwinning was voor Flory Van Hooydonck die er 2.33’ voor nodig had. Achter hem volgden een sliert Nederlanders, Wim de Waal, Joost Voesenek, Henk Stander,Hennie Gijsel en Hans Steekers. Dan volgden op 7. René De Block, 8. Edmond Verbruggen en op 9. Eric Van Lent. Vanaf plaats 10 werden de renners gelijk geplaatst.

    Ook Grâce-Hollogne had bijna 100 deelnemers, er werd gestart met 95. Hier was de zege voor zorgde Raymond Vanstraelen die Florent Vos en Henk Botterhuis (Ned) naar plaats 2&3 verwees.Verder volgden: op 4 Ludo Noels, 5. Roger Loysch, 6. Gaston Louwet, Joseph Hensen en 8. De Duitser Alex Krause.Op 9 kreeg men 5 renners, Leonard Engelen, Jean Bemong, de Nederlanders Ben Ceulen en Cor Boersma en de in België wonende Italiaan Joseph Civatone die in Frankrijk is geboren.

    In Rijkevorsel kwam tot een pittig spurtje tussen Jos Jacobs en Marc Verbeeck en was het Jos die met 10cm zijn eerste seizoenszege behaalde. Dan volgden Sylvester Aerts, Theo Hermans, Franky Franssen, René Wuyckens, Frans Tilburgs, Frans Van Beek, Benny Schepmans, Theo Dockx, Karel Sels, Jürgen Emil Hansen (Den) en op 13 gelijk: 27 renners.

    In Teralfene was Luc D’Hont de beste van 115 in een spurt met drie. Op twee de Nederlander Herman Nak en op drie Pierre Van Ransbeeck. Op 30” was Etienne Van Braeckel de snelste voor de vierde plaats achter hem volgden, Jean Vander Stappen, de Nederlander Jan Raas, Jean-Marie Coenen, Jos Vandermeulen, Marcel Vander Slagmolen en werd Cees Priem (Ned) tiende.

    31-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Zwitserland was er de G.P. van Genève een “open” wedstrijd over 140km. De zege ging naar de liefhebber Roland Salm die er 3.29’51” voor nodig had. Verder volgden de liefhebbers, Fausto Stiz, Iwan Schmid, Tobert Thalmann, Roland Schaer en op 6. Richard Trinkler. Op 20 eindigde als eerste prof Louis Pfenninger met 7’40” achterstand en werd op 8’49” onze landgenoot Frans Kerremans 22e.

    31-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor de “Grote Prijs” van Drogenbos zijn 71 renners opgekomen, zij dienden 3 grote en 6 kleine ronden af te leggen. Het was vooral Berckmans die gebrand lag op een overwinning in eigen streek. Hij liet zich wel verrassen toen in de voorlaatste ronde Verstraeten, Vande Vijver en Van Geebergen wegreden op de helling van Linkebeek. Vooraan konden de twee Vertstraeten niet volgen en zou Vande Vijver zelfs de wedstrijd verlaten. Berckmans kwam nog tot bij Van Geebergen, maar overschreed Eddy Vertstraeten met 25” voorsprong de meet. Plaats twee was voor Jean-Pierre Berckmans die Julien Van Geebergen geen schijn van kans gaf. Op 40” werden Gerben Karstens vierde en Georges Claes (Zonh.) vijfde. De groep mocht voor plaats 6 spurten en was Alfons Scheys sneller dan Gérard Hendrickx , Raf Van Bruwaene, Fernand Van Rijmenant, Gert Harings (Ned) e.a.

    31-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Daniel Samy

    Voorlaatste dag in de Ronde van Algerije waar de twaalfde rit verreden werd tussen Bejaia en Tizi Ouzou over een afstand van 158km. De zege was voor de Zweed Bernt Johansson hij had 24” voorsprong op de Tsjech Jaroslav Poslusny en was de derde man op het podium de Nederlander Ton van der Spiegel.

    In Frankrijk werd er te Boussac 120km gereden op het circuit Boussaquin. De zege was voor Daniel Samy in 3.17’. Plaats twee was voor Jean Chassang en op drie Riaute.

    30-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse Week

    .
    Luis Ocana

    De Katalaanse Week werd afgesloten met in de voormiddag een tijdrit en na de middag een rit in lijn. Reeds vroeg in de ochtend moesten de renners van start gaan in de tijdrit over 13km. Heel wat volgers hadden Eddy als winnaar getipt, het werd echter Luis Ocana (Sp). Eddy werd tweede op 28” en Herman Van Springel als derde volgde al op 1’11”.

    In de slotrit in lijn heeft Eddy driemaal aangevallen maar werd telkens achterhaald. De laatste keer gebeurde dat bij een bandbreuk van de Spanjaard, maar ook ditmaal kwam Ocana terug. Door deze reactie zijn de vier vluchters, onder wie Peelman en Ward Janssens die 2’20” voorop reden opnieuw ingelopen. Geen probleem voor Eddy Peelman want hij won de gropesspurt voor Jos Huysmans, Jesus Manzanegue (Sp), Jürgen Tschan (Duit), Georges Pintens, Gonzalo Aja (Sp), José Manuel Fuente (Sp), dan twee landgenoten: Jan Van de Wiele en Vic Van Schil en op 10 Venturz Diaz (Sp).

    In de eindstand heeft Luis Ocana (Sp) 51” voorsprong op Eddy Merckx en 1’35” op Herman Vanspringel. Plaats 4 is voor de Spanjaard Santiago Lazcano op 9’52” en werd de Nederlander Ben Koken met 14’58” achterstand vijfde.

    30-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmuel

    .
    Ferdinand Bracke

    Te Wasmuel was er de G.P.Pino Cerami voor profs en werden ook de liefhebbers uitgenodigd voor een afwachtingswedstrijd.

    Bij de profs waar men met 111 vertrok is het een ontsnapping geworden van 200km. Aan km 25 reden drie renners weg, de Belgen Christiaens en Berckmans en de Fransman Bernard Masson. Toen zij 1’ voorop lagen reageerden, Catteeuw en Van Gossum, even later Demets, Verplancke en Bodart, zij kwamen samen op 40” van de drie koplopers die 1’ hadden op de groep. Toen is Bracke een eerste maal in de reactie gegaan en kreeg Verhaegen in zijn wiel die 2 ploegmaats vooraan had. Lang duurde het niet of zij kwamen bij de vijf en even later bij de drie koplopers. Bodart viel door bandbreuk vooraan weg. Een tegenreactie van Ovion (Fr), Rosiers, Van Linden en Leman kende geen succes, en hadden de koplopers al 5’40” voorsprong. Te Beaumont was tengevolge een ongeval, glas op de weg verspreid. Net toen Verhaegen aanviel reden Bracke en Masson lek, dan is er een duel gekomen tussen Verhaegen en Bracke. Ferdinand behaalde de bovenhand, maar was de voorsprong tot 2’30” geslonken. Bracke voelde het gevaar en liet bij zijn tweede demarrage Verhaegen achter. Terwijl Ferdinand Bracke Wasmuel bereikte met 1’ voorsprong, werden de anderen door de groep ingelopen. Aan de meet hield Bracke 45” over op de groep waarvan Rik Van Linden de snelste was voor Herman Vrijders, Willy De Geest, Frans Verhaegen, Theo Fierens, Jos Schoeters, Noël Vanclooster, Staf Van Roosbroeck, Roger Rosiers e.a. Van de vroege vluchters werd Daniël Verplancke 14e, Gustaaf Van Gossum 19e, zij zaten in de eerste groep.Nog een vroege vluchter Gerry Catteeuw won op 1’10” de spurt voor plaats 24, werd Eddy Demets 28ste en Ronny Christiaens 30e.

    Liefhebber Alex Van Linden deed het iets beter dan zijn broer Rik. Na 133km had Alex 12” voorsprong op Pol Lannoo en 24” op Guido Verheyden. Ook Lucien Pratte 26” als vierde kwam solo over de streep. Voor plaats 5 op 1’05” was Franky De Ghendt de snelste voor Joseph Borguet, Bernard Bourguignon, Michel Dagrin, Raymond Vanstraelen en op 10. Ludo Noels.

    29-03-2013 om 06:45 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    M.P.Nowicki

    In de Ronde van Algerije werden vandaag twee ritten verreden, eerst een rit in lijn en daarna tegen het uurwerk. Rit 11a) Jijel-Bejaia was 96km en werd gewonnen door de Brit Douglas Dailey voor de Rus Igor Moskalev en de Algerijn Madjid Hamza.

    De tijdrit Bejaia-Tichi over 15km werd gewonnen door de Pool Mieczyslaw Pawel Nowicki voor de Rus Krakov op 2” en de Pool Ryszard Szurkowski op 11”.

    29-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse Week

    .
    Luis Ocana en Eddy Merckx

    Roger Pingeon gisteren 33 jaar geworden heeft vandaag voor een stunt willen zorgen. In de 4de rit Motserrat-Castelldefels reed hij na 17km weg uit het peloton en hield het 105km vol en kon tot 10’ uitlopen. Toen vond Agostinho het welletjes, zette de achtervolging in en kreeg de steun van Merckx. Even later kwamen ook Ocana, Swerts, Bruyére, Vanspringel, Peelman, Savary, Prinsen, Diaz, Hoban, Koken en Mourioux aansluiten. Opmerkelijk was wel dat de leider Delisle alsook Poulidor en Zoetemelk niet mee waren. In Tarragona werd Pingeon ingelopen en achtergelaten en volgde Delisle al op 28’. In de finale heeft Merckx het nog geprobeerd, maar door de regen waren de wegen glad geworden en is Eddy ten val gekomen, ook Ocana en Vanspringel deden het hem na. Tenslotte werd er met vijf voor de zege gespurt en was het Eddy Peelman die het haalde voor Jacky Mourioux (Fr), Roger Swerts, Eddy Merckx, de nieuwe leider Luis Ocana (Sp) en Herman Vanspringel. Voor Josepfh Bruyére was er op 16” plaats 8, René Savary op 26”(Fr) werd negende, Op 10 volgde Ben Koken (Ned) met 1’05” achterstand e.a.

    29-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfstedenronde

    .

    Te Brugge werd in de Elfstedenronde snel gefietst en had men op het einde een gemiddelde van 42,996 km/uur, en is het een uitstekende repetitie geweest voor de Ronde van Vlaanderen komende zondag 1/4. Bij een uitstekend koersweer kwam na 30km de eerste uitval met vier, Marcel Omloop, Gerry Catteeuw, Dirk Baert en Walter Planckaert. Toen men Roeselare aandeed ging een zestal in de achtervolging, te Ieper kwamen de achtervolgers door op 1’50” en het peloton op bijna 7’. Dan kwam de Kemmelberg en viel het peloton nog meer dan 130 man sterk uit elkaar. Het was Verbeeck die als eerste van het peloton doorkwam kreeg 18 renners in zijn wiel en zou ook Eric Leman die als derde over de top kwam mee geweest zijn had hij in de afzink geen bandbreuk gehad. Amper 20km verder werden de twee groepjes bijgehaald zodat men met 28 was. Een valpartij heeft in de kopgroep van Baert, Bodart en Van Roosbroeck heeft hen uit de wedstrijd gehaald. Het was vooral in de finale, op de stenen van Zerkegem en Snellegem dat de ploegen van Verbeeck en Godefroot een mannetje probeerden vooruit te sturen, wat echter niet lukte. De spurt met 25 werd gewonnen door Patrick Sercu voor Freddy Maertens, Frans Verbeeck, Ronald Dewitte, Albert Van Vlierberghe, Gerben Karstens (Ned), José De Cauwer, Walter Planckaert, Richard Bukacki (Ned), Walter Godefroot, Isidoor Weemaes, Marcel Maes, Régis Ovion (Fr), Ludo Van Staeyen, Marc Demeyer, Willy De Geest, Marc Lievens, Gerry Catteeuw, Marcel Omloop, Wilfried David, Daniël Vanryckeghem, Roger Rosiers, Ghislain Van Landeghem, Ernest Bens en Fernand Bruggeman. Op 5’54” volgde pechvogel Eric Leman als 26e met Willy Teirlinck in zijn wiel. Verder werd de top 30 vol gemaakt met op 28. Robert Van Lancker op 6’05”, Jos Abelshausen en Giovanni Jimenez de in België wonende Columbiaan.


    Na de wedstrijd werd Walter Godefroot ridderlijk bedankt door de winnaar, die volgende verklaring gaf: op 100meter van de meet lagen Verbeeck, Van Vlierberghe en Godefroot in de beste posities, en zat ik kansloos door Walter ingesloten. Hij moet echter gevoeld hebben dat hij niet kon winnen en zette de deur voor mij open.

    Bij de liefhebbers won Bernard Bourguignon de Elfstedentocht over 137km die hij aflegde in 3.06’. Verder bestond de top5 uit: 2. Alex Robberecht, 3. Michel Pollentier, 4. Wilfried Wesemael en 5. Wim de Waal (Ned).

    28-03-2013 om 07:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers-buitenland

    Setif-Jijel is de tiende rit in de Ronde van Algerije voor liefhebbers. Er moest maar 65km gekoerst worden en ging de zege naar de Rus Valeri Likatchev die er 1.48’ over deed. Zijn landgenoot V.Loudin werd tweede en was plaats drie voor de Duitser Jürgen Kraft, winnaar van de eerste rit.

    In Frankrijk vond te Brive de “Boucles Bas Limousin” plaats over een afstand van 146km, die werd afgelegd in 4.06’. Winnaar werd Fernand Farges voor Daniel Samy (prof in 1968-’69) en Jean-Claude Courtreix.

    28-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Italië te Napels werd de Giro di Campania wegens een arbeidersstaking afgelast. De start was voorzien aan de rand van de stad. Toen de inrichters vaststelden dat daar demonstraties plaatshadden van de stakende arbeiders van de Olivetti fabriek, verschoven zij de startplaats met 12km. Maar op hun tocht daarheen werd de groep van renners en volgers weer gescheiden door de demonstrerende arbeiders. Tenslotte zette zowat de helft van de 60 deelnemers de wedstrijd in op de nieuwe startplaats, maar de andere helft en de officials zaten klem tussen de demonstranten. Uiteindelijk werd er beslist terug te keren naar Napels en de wedstrijd niet te laten betwisten. De eerste helft kon daarvan echter niet op de hoogte gebracht worden. En toen men daar eindelijk in slaagde, hadden zij al drie uur gekoerst. Toen stapten ook zij af, beraadslaagden even en zagen het nutteloze van hun moeite in.

    28-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse Week

    .
    Jean-Pierre Parenteau

    In de Katalaanse Week zit men aan rit drie, Seo de Urgel-Tossa de Montbul over een afstand van 231km. Net als gisteren ook nu een vroege aanval die met succes werd afgerond. Bij de zes twee landgenoten Ward Janssens en Jan Van de Wiele welke door kettingbreuk van de fiets moest, terug kwam maar in de finale de anderen moest laten rijden. Verder twee Spanjaarden Torres en Tena, de Brit Hoban en de Fransman Parenteau als waakhond van leider Delisle. Deze zes hebben meer dan 200km aan de leiding gereden. Op 10km van het einde heeft de Parenteau die het minst had gewerkt zijn kompanen achter gelaten. Jean-Pierre Parenteau won met 52” voorsprong op Ward Janssens, 57 “ op Pedro Torres, 58” op Barry Hoban, 1’02” op José Tena en 1’32” op de ongelukkige Jan Van de Wiele. In de spurt van voor plaats 7 op 2’28” kreeg Domingo Perurena (Sp) nog 1” zodat Joop Zoetemelk (Ned) als 8e op 2’29” eindigde met in zijn spoor, Luis Ocana (Sp), Raymond Delisle (Fr) die leider blijft, Eddy Merckx, Raymond Poulidor (Fr), Willy In’t Ven, Jacky Mourioux (Fr) en Herman Vanspringel, Georges Pintens, Leif Mortensen (Den) en Vic Van Schil op 18. Tony Houbrechts op 19 volgde op 2’43 en op 20. Jos Huysmans op 2’44”.

    28-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse Week

    .
    Gérard Vianen

    Machtsgreep van de Nederlanders in de tweede en zwaarste rit van de Katalaanse Week. Onmiddellijk na de start te Guardiola gingen de Nederlanders Vianen, en neo-prof Theo van der Leeuw en de Spanjaard Gomez-Lucas ten aanval. De groep liet rustig begaan omdat er onderweg twee zware hellingen lagen en in de plaatselijke ronden te Engolasters ook nog de Engolasters-bergpas was ingeschakeld , waarop de eindmeet was getrokken. Na 60km wedstrijd hadden de vluchters volgens de koersleiding 4’ voorsprong. In werkelijkheid hadden de drie leiders 19’ voorsprong. Na de twee beklimmingen, toen uiteindelijk de vergissing in tijdsopname werd rechtgezet kwam er prompt een tegenreactie, maar bereikte de leiders de twee plaatselijke ronden van 20km nog met15’ bonus. Op vijf km van het einde verschalkte Vianen zijn medevluchters en won nog met ruime voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd moest een zieke Eddy Merckx nog wat tijd prijsgeven. Na Gérard Vianen werd Theo van der Leeuw tweede op 2’10” en kwam José Gomez-Lucas als derde 2’46” na de winnaar over de meet. Joop Zoetemelk (Ned) als vierde volgde op 4’49” en waren ook bij hem: Luis Ocana (Sp), en de Fransen Raymond Poulidor en Raymond Delisle die leider blijft. Voor Herman Vanspringel was er op 4’53” plaats 8 en kwamen op 4’58” Santiago Lazcano (Sp), Eddy Merckx, Joaquim Agostinho (por) en Georges Pintens over de meet. Willy Van Neste gaf op.

    27-03-2013 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Gerrie Knetemann

    Derde Nederlandse zege en de tweede voor Gerrie Knetemann in de Ronde van Algerije. De negende rit werd verreden tussen Constantine en Setif over een afstand van 132km welke door de Kneet werden afgelegd in 3.33’33”. Met hem stonden twee Polen op het podium. Stan Szozda en Ryszard Szurkowski

    27-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Batna-Constantine 117km was de achtste rit in de Ronde van Algerije. De Tsjech Peter Matouska die na 3.01’31” de eindmeet bereikte had 14” voorsprong. Plaats twee was voor de Pool Ryszard Szurkowski en werd de Rus V. Loudin derde.

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!