Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Batna-Constantine 117km was de achtste rit in de Ronde van Algerije. De Tsjech Peter Matouska die na 3.01’31” de eindmeet bereikte had 14” voorsprong. Plaats twee was voor de Pool Ryszard Szurkowski en werd de Rus V. Loudin derde.

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katalaanse Week

    .
    Raymond Delisle

    De Katalaanse Week is gestart zonder Miguel-Maria Lasa de winnaar van verleden jaar moest wegens griep forfait geven. De eerste rit werd verreden van Malgrat del Mar naar Berga, waar de aankomst op de Queralt 1174m. lag. Al dadelijk kozen drie Spanjaarden het hazenpad: Viejo, Santisteban en Diaz, en hadden na 60km al 6’25” voorsprong en dit werd opgedreven tot 9’10” boven op de eerste col. Maar 6km voor de top was Ocana in het offensief gegaan, achterna gezet door Merckx. Alzo ontstond er een kopgroep van 14. Even voor men aan de laatste klim begon is Delisle in de aanval getrokken. Op 2km van de top reed Eddy lek, Raymond Delisle (Fr) hield stand en won met 33” voorsprong op Raymond Poulidor (Fr) en Joop Zoetemelk (Ned). De Spanjaard Luis Ocana moest 36” prijsgeven en werd 1” later de Deen Leif Mortensen vijfde. Eddy Merckx kwam nog terug tot op 43” en werd zesde. Herman Vanspringel op 56” werd zevende, en was Willy In’t Ven op plaats 9 met 2’01” achterstand de laatste Belg in de top10. Het peloton eindigde op vele minuten en daaruit werden drie Belgen gelost: Eddy Peelman, Paul Collaer en Willy Van Neste.

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Algerije is men aan de zevende rit, Biskra-Batna over een afstand van 117km. Winst was er voor de Hongaar Imre Gera en werden 1&2 van gisteren de Rus Valeri Likhatchev en de Pool Lucjan Lis vandaag 2&3.

    In Oostenrijk was er de eerste wedstrijd van het jaar, Wenen-Elsenstadt-Wenen over een afstand van 100km werd gewonnen door Leo Karner voor Ludwig Kretz en Hans Summer zij volgden op 2”.

    In Frankrijk te Lillers stonden twee landgenoten op het podium, maar was het de Duitser Klaus-Peter Thaler die op het hoogst stond. Na 123km afgelegd in 3.20’ had hij 10” voorsprong op August Van Looy en Willy Van den Ouwelandt.

    In Groot-Britannië werd Folkstone-Londen gewonnen door Ritchie Gregson de 119km aflegde in 2.54’. Voor Cliff Davison was er plaats twee op 2” en werd John Clarey derde.

    In Nederland was er de Omloop van de Baronie over en afstand van 168km. Er werd met 13 voor de zege gespurt en was het Evert Diepeveen die het haalde voor Jan Raas, Gaby Minneboo, Aad van den Hoek, Adrie Dekkers, Piet Maas, Hans Koot, Gerrie van Gerwen, Gerrie Sint Nicolaas, Henk Prinsen, Wim van Steenis, Piet Franken en G. van ’t Geloof.

    In Italië werd Milaan-Busseto gewonnen door Vittorio Algeri die 3.26’ nodig had voor de 146km. De tweede Guido Lussignoli volgde op 15” en werd Roberto Ceruti derde.

    Te Klingnau - Zwitserland werd het een Belgische zege in de Stausee Rundfahrt. Na 163,8km afgelegd in 3.38’43” won Yvan Ronsse met 5” voorsprong op de Fransman Bernard Janson, en de Zwitsers Roland Salm, Marc Riegendinger en Fausto Stiz.

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Gustaaf Verboven wint te Vlijtingen

    Ichtegem kreeg 64 renners aan de start om 102km te koersen, deze werden door Patrick Geldhof afgelegd in 2.36’. Michel Pollentier als tweede deed er 20” langer over. Eric Van Hoecke werd derde op 25” met Alain Desaever in zijn spoor. De groepsspurt voor plaats vijf werd gewonnen door Eddy Ronquetti voor Marc Renier, Eddy Vanhaerens e.a.

    In Luik-Villers-le-Temple namen 60 liefhebbers de start. Na 109 km kreeg het Luc Van Ouytsel als winnaar voor de Nederlander Ben Ceulen, Michel Willems, Robert Michotte, Tony Daenen, Hub Geilenkirchen (Ned),Mark de tweelingbroer van de winnaar, Jean-Luc Yansenne, Hugo Serin en Robert Treis (Lux) op 10.

    Lubbeek mocht 59 rugnummers uitdelen en moesten de renners 104km overbruggen, Alex Robberecht had daarvoor 2.44’ nodig. Dan volgde Willem Peeters, Eddy Van Hoof, Omer Meeuws, Marcel Pauwels, André De Wolf, Willy Van Der Auwera, Alex Prophete, Gomaar Van Calster en als tiende Rudy Van Der Aerschot.

    Van de 123 die de start namen in Merchtem was na 125km Wilfried Wesemael de sneslte voor Louis Tavernier, Robert Marquet, Leonard Strobbe, Luc D’Hont, Luc Van Braeckel, Jan Wijnants, Rudy Brusselmans, Karel Rottiers en werd Jan Binnemans tiende.

    Meulebeke kreeg 108 renners aan de start en was er winst voor de Nederlander Toine van den Bunder die zijn twee medevluchters Lieven Malfait, Roger Verschaeve achter zich liet. Op 5” volgde Richard De Jonckheere. Op 2’20” volgde Thomas Huschke (Ddr), Bertil Cael, Hilaire De Cocker e.a.

    Namen-Mettet kreeg 73 renners aan de start voor 104km. Het werd een solozege voor Lucien Pratte die 10” voorsprong op zijn naaste achtervolgers. Lucien Nogara werd derde voor Florent Vos, Marcel Louyet, Bernard Draux, Feddy Libouton e.a.

    Ottenburg waar 50 renners de start namen behaalde Jean-Pierre Sterckx de zege, hij legde de 102km af in 3.03”. In een spurt met twee haalde J.P. het van Jean Vander Stappen. Op 10” werd er voor plaats drie gespurt en was Jean-Claude Van Hoof de snelste voor Wil Van Helvoirt (Ned), Luc D’Hoeckers, Jean-Marie Coenen, Guido Verheyden, Freddy Missotten e.a.

    In Retie was er de Omloop van de Kempen een wedstrijd per club. Met 145 werd er vertrokken en moest er 150 km worden afgelegd. De massasprint werd gewonnen door Romain Bellis die 10cm over had op Ludo Noels, de Nederlander Adrie van Houwelingen, Jean Maris, Theo Smit (Ned), Eric Van Lent, René Dillen, Karel Sels, Jos Gijsemans, Roger De Beukelaer, Theo Heremans en werd een peloton van 53 renners op plaats 12 gezet. Heist –Sport won bij de clubs.

    Te Vlijtingen was er de tweede wedstrijd voor de Schaal Frans Theelen. Er waren 91 deelnemers, 44 Belgen, 42 Nederlanders, 3 Duitsers, 1 Oostenrijker en 1 Italiaan. Door de slechte weersomstandigheden hebben slechts 36 moedigen de eindstreep gehaald. In de derde ronde moest één van de grote favorieten Bernard Bourguignon door bandenpech de wedstrijd verlaten. In de voorlaatste ronde was het de Nederlander Boersma die de beslissing uitlokte, en nog elf anderen konden aansluiten. In de eindspurt door Vanstraelen ingezet was het uiteindelijk Gustaaf Verboven die het haalde. De Nederlander Mathieu Maessen werd tweede voor Raymond Vastraelen, Roger Loysch en een pak Nederlanders.

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    J-P. Danguillaume

    In Frankrijk werd het 42ste Lentecriterium in een spurt met twee gewonnen door Jean-Pierre Danguillaume. Na 195km waren hij en Alain Santy ontsnapt en bleven de resterende 27km voorop. Op de streep hadden zij nog 4” over op André Mollet en 11” op een eerste peloton. Daarvan was Cyrille Guimard de snelste voor Charles Rouxel, Jacques Botherel, Régis Ovion, Gérard Besnard, Francis Campaner, Jean-Claude Genty e.a.

    Het Europees Bergcriteriumover 122km met aankomst op de Arrata is een duel geworden tussen Bic en Kas. Halfweg de laatste beklimming leidde Mortensen met geringe voorsprong op Lazcano, Ocana en Diaz. Boven won Luis Ocano voor Leif Mortensen (Den), Santiago Lazcano volgde op 29” en Ventura Diaz op 46”.

    Italo Zilioli won in Italië te Dolcedo een wedstrijd over 110km. Hij had 7” voorsprong op de nummers 2&3, Marcello Bergamo en Giuseppe Perlotto.

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waregem

    In Waregem werd Dwars door België betwist, zij kregen ondanks de Brabantse Pijl toch een 100tal renners aan de start. Eerste aanvaller was Gakens dit na 30km wedstrijd en werd na 60km bij gebeend door Abelshausen. Loysch en Ronny Vande Vijver kwamen aan km 82 vooraan aansluiten, en lieten zelfs de twee achter. Uit de groep gingen Walter Planckaert en Dewitte op zoek naar de leiders, en kwam er uit de verbrokkelde groep een tegenaanval van een 7tal onder leiding van Godefroot en konden zij vooraan aansluiten. In de starten van Waregem is Loysch nog maar eens ten aanval getrokken en konden enkel, Abelshausen, Maertens en Van Marcke mee. In de eindspurt haalde Roger Loysch (Helchteren) het van Jos Abelshausen, Freddy Maertens en Ronny Van Marcke. Ronny Vande Vijver werd 5e op 1’05”. Dan volgde op 1’10” als 6e Eric Leman, Walter Planckaert, Dirk Baert, Frans Verhaegen, Hervé Vermeeren, Walter Godefroot, Alfons De Bal, Ronald Dewitte, Eddy Demets, Marcel Maes, Jaak De Boever en op 17. Wilfried David.

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brabantse Pijl

    .
    Opdebeeck-Dierickx-Verbeeck-De Muynck

    Grote afwezige in de Brabantse Pijl te Sint-Genesius-Rode was Eddy Merckx die van zijn geneesheren de raad kreeg zich te onthouden, aangezien de weersvoorspellingen niet bijzonder gunstig waren. In afwezigheid van zijn kopman heeft Joseph Bruyère voor een grote vertoning willen zorgen. Reeds rond km 45 reed hij naar enkele koplopers en konden enkel Kunde, Van Landeghem en Arthur Vande Vijver hem volgen. Lang hielden zij het niet vol want na de eerste van de tien beklimmingen ging Jos alléén voorop rijden, en liep ruim 3’ uit. Na vier van de acht lokale ronden had hij nog steeds een boni van meer dan 2’, maar werd deze in de volgende ronde bijna gehalveerd. Toen gingen onder impuls van Vanspringel ook Dierickx, Van Schil, De Geest, Stevens, Doyen en De Brauwere in de achtervolging. De volgende rond kwamen ook Verbeeck en De Vlaeminck aansluiten. Door de komst van deze twee viel het bij de achtervolgers stil en konden Herijgers De Muynck aansluiten. In de laatste ronde van 6km begaf ook Bruyère en was het Johan die aanviel en Van Schil meekreeg. In de spurt bergop won Johan De Muynck met 7” van Vic Van Schil. De derde Herman Vanspringel volgde op 12” en Lucien De Brauwere als vierde op 15” met in zijn spoor, Frans Verbeeck, Eddy Cael, Willy De Geest, Roger De Vlaeminck, Julien Stevens en werd de Brit Michaël Wright tiende. Voor Joseph Bruyère was er nog de 15e plaats en werd Englebert Opdebeeck 20e.

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Algerije werd de zesde rit verreden, met start te Bou Saada en aankomst te Biskra en moesten de renners 170km overbruggen. De ritzege was voor de Rus Valeri Likhatchev voor de Pool Lucjan Lis en de Oost-Duitser Peter Weibel.

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    De tweede Sterrit vond plaats te Liedekerke en kwamen er maar liefst 154 renner op af. Na 145km afgelegd in 3.42’ was René Dillen de snelste van vier. Frans Van Beeck werd tweede en volgden verder Edmond Verbruggen en Theo Dockx. Voor plaats 5 was Alex Van Linden de snelste voor Jean Maris, Christian Despierre, Jan Van Der Stappen, Adrien De Leeuw en sluit Marcel Laurens de rop10.

    In Tongeren waar 43 renners de start namen zal Jean Lindekens, de plaatselijke renner, die in de eerste van de 35 ronden samen met Albert Segers ten aanval, nooit gedacht hebben dat hij daarmee aan de basis lag van de beslissende ontsnapping. Zij kregen reeds in de derde ronde het gezelschap van een drietal en kwamen in de zesde ronde nog twee renners aansluiten. Waar iedereen op een zege van Jan hoopte draaide het wel anders uit. Leonard Engelen haalde het voor Jos Hensen, Tony Daenen, Georges Bortels, Albert Segers, Jacques Mean en Jean Lindekens. In de achtergrond was Jean Bemong nog in de achtervolging gegaan en werd op 1’20” zevende. Roger Loysch (Houthalen) won op 2’12” de groepsspurt voor Benny Schepmans, Jos Vandermeulen e.a.

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - 2 wedstrijden

    .
    Santiago Lazcano

    In Spanje was er de 33ste uitgave van het criterium van Arrate, een beklimming over 7,7km. Onder 27 deelnemers slechts twee buitenlanders Agostinho (Por) en Mortensen (Den). Na 3km ging Ocana aan de haal er kwam een tegenaanval van Aja, en samen met enkele anderen kwamen zij tot bij Ocana. Op 2km van het einde ontsnapten, Lazcano, Mortensen en Galdos. Op 1km van de top reden nog enkel Mortensen en Lazcano aan de leiding. Het werd een indrukwekkende lange “bergspurt” tussen de twee en won Santiago Lazcano voor de Deen Leif Mortensen. Op 3” volgde Francisco Galdos. Op 9” volgde Gonzalo Aja. Vijfde op 11” werd Joaquim Aghostinho, Luis Ocana werd pas zesde op 26”.

    Te Galder waar de eerste profkoers in Nederland dit jaar werd verreden, kwamen slechts 35 renners hun rugnummer afhalen. Rond de omloop was er veel belangstelling mede door het mooie weder. Twaalf ronden voor het einde viel de beslissing 14 renners waaronder onze landgenoot Jean Ronsmans reden van de anderen weg. In de slotfase is Wim Prinsen weggereden en had na 100km afgelegd in 2.14’55” een voorsprong van respectievelijk 5 en 31” voorsprong op zijn ploegmaten, Wim Kelleneers en Matthijs de Koning. Op 1’07” werd er voor plaats vier gespurt en was Evert Dolman sneller dan Jos van Beers, Harm Ottenbros, Peter van Straalen, Cees Koeken, onze landgenoot Jean Ronsmans, Ger Harings, Ben Koken, Albert van Midden, Leo Duyndam en Jan Zoons.

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harelbeke - Liefhebbers en studenten

    .
    Karl-Dietrich Diers
    De 115 vertrokken liefhebbers moesten 130km afleggen en werd er met 7 voor de zege gespurt. Rino Van Dromme haalde het voor de Nederlander, Toine van den Bunder, de Oost-Duitser Karl-Dietrich Diers, Lieven Malfait, Willy Van den Ouwelandt, Patrick Geldhof en Roger Verschaeve. Een drietal volgde op 2’30”, daarvan was Flory Van Hooydonck de snelste voor Pol Lannoo en Michel Pollentier. Voor plaats 11 op 3’ was de Oost-Duitser Thomas Huschke de snelste voor Berthil Cael nog een Ddr-renner Michael Milde e.a.

    De Liefhebbers-studenten kwamen met 20 aan de start en won Guido Van Meel voor Frank Geldeman, Guido Wenteyn, Paul Kumpen, Rik Van Quickenborn, Richard De Jonckheere, Paul Lambert, Antoon Baert, Roland Tytecat en werd Johan Decleir 10de.

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harelbeke - Poperinge - Harelbeke

    .

    De individuele wedstrijd Harelbeke-Poperinge-Harelbeke kreeg nog verschillende bekende renners onder de 70 deelnemers. Zoals Willy Teirlinck, Lucien Van Impe, Willy Van Neste, Tino Tabak (Ned) enz. Dat kwam echter omdat hun ploeg onvolledig was en niet in de E3-Prijs mochten starten. Het was een geprikkelde Van Neste die van bij de start aanviel, het gezelschap kreeg van Omloop, Bruggeman en Vanden Neste maar werden in de omgeving van Lichtervelde opnieuw ingelopen. Op de weg naar Diksmuide werd er door de hevige wind in waaiers gereden, hieruit ontstond een kopgroep van 17. De eersten die vooraan moesten lossen waren, Steegmans en Van Olmen, even later moest ook VanderLeeuw (Ned) de anderen laten rijden. Pech was er voor Van Neste en Scheys zodat er twaalf overbleven. Op 50km van de streep ging Verstraeten in den aanval en kreeg Cambré en Delaere mee. In de laatste plaatselijke ronde liet Eddy Verstraeten zijn 2 kompanen terplaatse en hernieuwde zijn zege van verleden jaar. Op 40” werd Emile Cambré tweede en Aimé Delaere derde. Op 2’10” kwamen José Van Ackere en Paul Aerts als 4&5 over de streep. De rest van de koplopers volgde op 2’45” en was Roger Loysch voor plaats 6 sneller dan Richard Bukacki (Ned), August Herijgers, Marcel Omloop, Daniël Pauwels, Pieter Nassen en Eddy Goossens. Pechvogel Willy Van Neste werd 13e op 4’10 en bracht ook Alfons Scheys en Theo Vander Leeuw (Ned) mee.

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E3 - Harelbeke

    .
    Links Willy In 't Ven - rechts de achtervolgers
    Na zijn keelontsteking opgelopen in Parijs-Nice, heeft Eddy Merckx vandaag zijn wederoptreden gedaan in de E3-Prijs te Harelbeke. Wie had gehoopt van Eddy met een vroege aanval te kunnen verschalken, keek niet weinig verrast toen Eddy na de start zelf het tempo zeer strak ging houden. Met het gevolg dat na amper 30km het deelnemersveld volledig door elkaar was geslagen. Een kopgroep van 22 met daarbij de voornaamste kanshebbers waren van de partij en was hun voorsprong al meer dan 1 minuut. Toch bracht Gimondi met de goede hulp van de ploeg Van Looy het voor mekaar weer aan te sluiten, en kwam 10km verder alles weer samen. Ondertussen waren Verhaegen en Vantyghem voorop gaan rijden namen tot 5’ voorsprong hebben het 100km volgehouden, maar zijn na de Valkenberg door toedoen van de ploeg Merckx weer ingelopen. Op minder dan 20km van het einde was het Walter Planckaert die de beslissing uitlokte, en kwamen Pintens, Van Vlierberghe en Maertens aansluiten. Iedereen keek naar Eddy maar die stuurde In’t Ven achter de leiders. In de eerste van de twee slotronden over drie kilometer, nadat een aanval van Pintens was afgeslagen ging Willy In’t Ven en won met 22” voorsprong op Albert Van Vlierberghe, Walter Planckaert, Freddy Maertens en Georges Pintens. De spurt voor plaats zes op 56” werd gewonnen door Patrick Sercu voor Dirk Baert en Ronald Dewitte. Op 1’21” werd er voor plaats 9 gespurt en was het Daniël Vanryckeghem die het haalde voor Rik Van Linden, Roger De Vlaeminck, Willy De Geest, Frans Verbeeck, Eddy Merckx, Raf Hooyberghs, José De Cauwer, Aldo Parrechini (It), Wim Schepers (Ned), Walter Godefroot en sluit Felice Gimondi (It) de top20 af. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 28.

     

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Raymond Poulidor reed steeds voor Mercier
    Vandaag is op 74-jarige leeftijd te St. Etienne Emile Mercier overleden. Hij was de stichter van de rijwielen Mercier en lag aan de basis vanhet tot stand komen van een wielerploeg met zijn naam. Hij heeft verschillende kampioenen onder zijn hoede gehad zoals: André Leduc, Georges Spaeicher, Guy Lapebie, Rik Van Steenbergen, Louison Bobet, Bernard Gauthier en op dit ogenblik o.a. Raymond Poulidor en Cyrille Guimard.

    24-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Op 26/3 start de Katalaanse week te Malgraten en eindigt op 30/3 te Hospitalet. Tot op heden hebben slechts twee landgenoten deze rittenwedstrijd gewonnen. In 1958 Richard Van Genechten en zorgde tien jaar later Eddy Merckx voor de tweede. Het record van de Spanjaard Mariano Cañardo Lacasta zal nog niet te snel verbeterd worden, hij won zevenmaal. Zijn eerste zege was in 1928 en won ononderbroken t/m 1930. Was ook de beste in 1932-‘35-’36. Dan werd er twee jaar niet ingericht en was bij de volgende editie in 1939 opnieuw primus.

    23-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Rit 5 van de Ronde van Algerije is net als gisteren gewonnen door een Nederlander. In de rit Djelfa-Bou Saada over een afstand van 110km was nu Bas Hordijk de beste, zijn tijd was 2.37’05”. Stonden mee op het podium, De Zweed Lennart Fagerlund en de Yougoslaaf Milivoi Pocrnja.

    23-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van Algerije heeft de Nederlander Gerrie Knetemann de 4e rit Aflou-Laghouat gewonnen. Hij legde de 110km af in 3.06’36” en had 2” voorsprong op de Pool Ryszard Szurkowski met in zijn wiel Cees van Dongen (Ned).

    22-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Thomas Huschke

    Brussel-Dampremy werd gewonnen door Michel Pollentier. Hij legde de 112km af in 2.40’ en had 10” voorsprong op René Dillen. Voor plaats drie op 20” was Bernard Bourguignon de snelste en werden Bernard Draux en de Oost-Duitser Thomas Huschke 4&5.

    22-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Doornik kwamen 108 renners een rugnummer afhalen, waaronder een pak Fransen. Ook Gérard Besnard uitblinker gisteren in Luik-Tongrinne was van de partij en speelde ook weer een rol van betekenis. Nadat het eerste wedstrijdgedeelte werd gekenmerkt door een ontsnapping van elf renners, viel de beslissing half koers. Het waren Verstraeten en Fierens die ten aanval trokken, en ging Besnard tijdens de laatste plaatselijke ronde op zoek naar de leiders. Hij was zijn tegenreactie evenwel wat te laat begonnen en sneuvelde in het wiel van de twee leiders. Eddy Verstraeten won voor Theo Fierens en Gérard Besnard (Fr). Op 12” won Willy Teirlinck de spurt voor plaats 4 voor Dirk Baert, Regis Ovion (Fr), Yves Hezard (Fr), Jos Deschoenmaecker, Alain Santy (Fr), Johan Demuynck, Eddy Cael, Eddy Moreels, Claude Magni (Fr), Jean-Claude Meunier (Fr) en sluit Roger Loysch de top15 af.

    22-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Rit 3 in de Ronde van Algerije werd verreden tussen Saida en Tiaret over een afstand van 174km. Ritwinnaar werd de Rus Alexander Gusiatnikov voor zijn landgenoot V. Loudin en was plaats drie voor de Pool Stanislas Szozda

    21-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!