Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen-buitenland

    .

    Bij de 41 renners aan de start te Arendonk bevonden zich heel wat Nederlanders en enkele Oost-Duitsers. Winnaar werd de Nederlander Jan Aling voor de Oost-Duitser Michael Schiffner. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoten, Marc Verbeeck en Roger De Beuckelaer. Plaats 5 ging naar Michael Milde (Ddr) voor René Van Gils, Wil Van Helvoirt (Ned), Frans Tilburgs, Sigfried Kramer (Ddr), Ortaire Goossens, Frans Van Beeck e.a.

    Ichtegem kreeg na 72km Marc Renier als winnaar voor Lieven Malfait en Eric Van Hoecke.

    Waarschoot kreeg 45 renners aan de start, zij moesten 70km afleggen. De Nederlander Wim de Waal kwam voor de 15e maal in België winnen en had ook al op 24/4 hier gewonnen. Ook plaats 2 ging naar een Nederlander Peter Gödde met in zijn spoor, Paul Lannoo, Ivan Van de Steene, Marc De Poorter, Romain Vercauter e.a.

    In de Sex-Dagars of Ronde van Zweden werd op de derde dag rit 2 verreden. Men liet de renners van Täby naar Jakobsberg rijden over een afstand van 131km. Na 2.53’51” won de Zweed Bernt Johansson voor twee Russen, Nikolai Gorelov en Valeri Likatchev. Plaats 4 was voor de Zweed Leif Hansson en werd de Rus Igor Moskalev 5e. Ritwinnaar Johansson is ook de nieuwe leider.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk werden 2 criteriums verreden.

    Cyrille Guimard won in La Ferté-Bernard waar de 84km werden afgehaspeld in 2.04’. Plaats 2&3 waren voor Régis Ovion en Gérard Besnard.

    Le Creuset mocht Bernard Thévenet als winnaar begroeten, die Joop Zoetemelk in een spurt met twee versloeg. Hier werden de 88,2km ook afgelegd in 2.04’. Op 4” werd Joël Millard derde.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx


    Voor het criterium van Londerzeel waren 31 renners uitgenodigd. Winnaar Eddy Merckx legde de 70km af in 1.48’. Verder volgden, Julien Stevens, Walter Planckaert, Jos Huysmans, Julien Van Lint, Ronald De Witte, de Spanjaard Pedro Torrès, Willy Teirlinck, Englebert Opdebeeck, Ludo Delcroix, Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Gerben Karstens (Ned) en Marcel Pauwels. Op 35” werd Adolf Huysmans 16e voor Tony Daelemans en Jean-Pierre Berckmans.

    Te Waasmunster hebben de 72 vertrekkers het omwille van de regen kalmpjes aan gedaan. Een ogenblik zag het er zelfs naar uit of de beslissende ontsnapping al van bij het begin van de wedstrijd gevallen was. Dat was toen Jackie Coene, de Australiër Dave Watson en Jacky De Laat waren ontsnapt, en er van uit de groep geen reactie kwam. Deze 3 hielden het 8 van de 15 ronden vol. Tijdens de 10e ronde ontsnapte Van Landeghem, een ronde later kwam Ronny Vande Vijver aansluiten. Rosiers ging op zoek naar de leiders wat even later ook Verplancke, Kerremans en De Geest deden. Enkel Rosiers kon bij de twee leiders aansluiten. Ronny Vande Vijver was tijdens de laatste kilometers nog sterk genoeg om van zijn 2 medevluchters weg te springen en met 20 meter voorsprong te winnen. Voor plaats 2 was Roger Rosiers sneller dan Ghislain Van Landeghem. Even later volgden Daniël Verplancke, Frans Kerremans en Wily De Geest. Voor plaats 7 was Richard Bukacki (Ned) sneller dan Robert De Guchtenaere, Willy Planckaert, Raymond Steegmans e.a.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Het jaarlijks avondcriterium te De Panne kreeg een vrij levendig verloop. Voornamelijk wegens de menigvuldige premies waaronder een superpremie over meerdere spurten die uiteindelijk gewonnen werd door Roger De Vlaeminck. Na heel wat schermutselingen waarbij Pollentier en Maertens waren betrokken kwam er half koers een ontsnapping met Merckx, Pollentier, Van Ackere, David en Sercu. Toen zij bijna 30” voorsprong hadden kwam Maertens aansluiten en zorgde even later Vanspringel voor de hergroepering. Vier ronden voor het einde sloeg Merckx toe en kon enkel Vantyghem mee, zij werden nog achterna gezet door Demeyer die evenwel geen aansluiting kon krijgen. In de spurt versloeg Eddy Merckx vrij vlot Noël Vatyghem en volgde Marc Demeyer 5” later. Voor plaats 4 was Rik Van Linden sneller dan Walter Planckaert, Dirk Baert, Vic Van Schil, Patrick Sercu, Frans Verbeeck, José Van Ackere, Freddy Maertens, Jos Huysmans, Michel Pollentier en werd de rest met daarbij Englebert Opdebeeck 14 gelijk geplaatst.

    Te Eine-Oudenaarde kwamen onder een plassende regen 67 renners aan de start. Van bij het begin ging een trio aan de haal, Vanconingsloo, Zelck en Scheers, mochten tot 30” uitlopen om onder druk van De Geest, Houbrechts en Van Malderghem opnieuw te worden gegrepen. Na 60km gingen, Louis Dierckx, Romain Maes, Bernard Bourguignon en Jean Swinnen, spoedig hadden zij 1’ voorsprong en nam de koers een definitieve wending. Negen renners zouden nog vooraan komen aansluiten. Een 300 meters voor de streep plaatste Bernard Bourguignon zijn jump en won met 5” voor Eddy Verstraeten, Ludo Van Stayen, Léon Thomas, Willy Abbeloos, Hervé Vermeeren, Romain Maes, Eddy Cael, Paul Aerts, Marcel Maes, Jean Swinnen, Lucien De Brauwere en Louis Dierckx.

    In Nederland won Cees Priem te Egmond-aan-Zee voor Cees Bal en Jan Van Katwijk.

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Fransman Michel Roques van de ploeg Sonolor blijkt in de 18e rit van de Ronde van Frankrijk, Braive-Puy-de-Dôme een niet toegestaan stimulerend middel te hebben gebruikt. Hij is bij de dopingcontrole positief bevonden. Zijn straf: terugzetting naar de laatste plaats in de rituitslag, een boete van 1.000 Zwitserse francs en een maand voorwaardelijke schorsing.

    Alle andere uitgevoerde controles waren negatief. Na de rit zondag moesten de eerste vijf van het eindklassement zich aan de controle onderwerpen.

     

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Roger Loysch

    Te Boezinge legde Norbert Lesage de 110km af in 3uur. Hij had 5 meter voorsprong op Dirk Ongenae, Gery Bouttry, Eric Van Hoecke, Gilbert Eeckhout, Bertil Cael, Raf Coene, Ronny De Meyere en Freddy Vervaet. Op 20” was Noël Cool de snelste voor plaats 10.

    Te Evere moesten de renners 129km afleggen wat René Dillen deed in 3.15’. Verder bestond de top5 uit, Willy Sprangers, Willy Verschueren, Eddy Van Hoof en Paul Teugels

    Zijn negende zege behaalde Omer Meeus te Grand-Hallet waar hij na 107km, afgelegd in 2.53’ een voorsprong had van 10” op Bruno Jaremko, Freddy Libouton, Joseph Borguet, Bennie Ceulen (Ned), Tony Daenen, Frits Slüper (Ned) en Daniël Parmentier. Op 3’06” werd Jacques Mean 9e voor Jean-Luc Yansenne.

    Te Grotenberge stonden 75 Oost-Vlamingen aan de start voor de provinciale titel en de daaraan verbonden trui.

    Ongeveer de helft der deelnemers konden het hoge tempo niet volgen. Uit de resterende kopgroep kozen Romain Vercauter, Ghisleen De Clercq en Jean-Paul Spileers voor de aanval. De beslissing leek gevallen, maar een gesloten spoorweg overgang dreigde nog roet in het eten te gooien. De koerscommissarissen lieten de vluchters met dezelfde voorsprong richting finish vertrekken. Romain Vercauter veruit de snelste van de drie aarzelde om vroeg aan de spurt te beginnen. Ook de andere 2 vluchters lieten het tempo te veel zakken.

    Tot het onvermijdelijke gebeurde en het peloton in de spurt aansluiting kreeg. Op de hellende aankomststrook was enkel de aalvlugge Ivan Van de Steene in staat om de vluchters te grazen te nemen en liet hen dan ook verbauwereerd achter met plaatsen 2,3 en 4 in de uitslag tot gevolg!

    Dus nieuwe kampioen Ivan Van de Steene voor Romain Vercauter, Jean-Paul Spileers, Ghisleen De Clercq, Etienne Van Der Helst, Jackie De Clercq, Frans Assez, Raf De Clercq, Eric Van De Wiele en op 10 Martin De Clercq. Wat maakt dat er 4x De Clercq in de top10 staat.

    In Houthalen hebben de 50 ingeschreven renners welke 45 maal de verkleinde omloop van het Europa industriepark dienden af te leggen voor spektakel gezorgd. Aangezien elke ronde een premie van 500 frank te verdienen was, werd er van bij het begin aan een hoog tempo gereden. Verwachtte iedereen een massaspurt, dan wisten op amper 2 ronden van het einde toch nog 4 renners zich los te werken. Voor plaatselijke renner Roger Loysch werd het een derde seizoenszege. Jozef Swinnen werd 2e voor, Raymond Vanstraelen en André Verbraecken. Op 100 meter volgden, Jos Vandermeulen, Guy Duchamps, Staf Verboven, Rik Leysen, Albert Segers, Ward Pels, Antoon Agten en werden 15 renners gelijk geplaatst op stek 12.

    Te Peruwelz stonden 51 renners aan de start. De 130km werden door Eric Jacques afgelegd in 3.35’, in een spurt met twee moest Christian Moureau het onderspit delven. Voor de derde Christian Despierre over de streep kwam moest er 1’40’ gewacht worden. Op 3’20” was Christian Dubois voor plaats 4 sneller dan Eddy Vantieghem. Op 5’ volgde Serge Van Daele als 6e  voor Eric Rosseel, Marcel Houyetn Christian Lecluyse en maakt Luc Goessens de top 10 volledig.

    .
    Wim Schroyens

    Te Scherpenheuvel werd er voor internationale liefhebbers ingericht waar 86 renners op af kwamen, waaronder heel wat Nederlanders en 4 renners van Oost-Duitsland. Het werd een korte (96km) maar snelle wedstrijd waarin vluchters het moeilijk hadden om zich aan de leiding te handhaven. Er waren doorlopend pogingen, maar doorgaans droegen ze niet heel ver. Slechts in de voorlaatste van de 12 af te leggen ronden scheen het ernstiger te worden, toen men met 13 ging voorop rijden. Toch ook zij hielden het niet vol, toen de hergroepering scheen werkelijk te worden, zonderden 5 renners uit de kopgroep zich af. Wim Schroyens haalde het voor Michael Schiffner (Ddr), Alain Kaye, Adri (Jos) Schipper (Ned) en zijn landgenoot Mathieu Maessen. Op 15 meter werd Michael Milde (Ddr) vijfde voor thuisrijder Gommaar Van Calster, Gerrie Van Gerwen (Ned), Marcel Laurens e.a.

    Paul Wieland heeft in eigen land de 1e rit gewonnen in de Sex-Dagars of Ronde van Zweden. Hij legde de 129km tussen Farsta en Handen af in 3.02’13”. Zijn landgenoot Bernt Johansson werd 4” later 2e voor de Rus Valeri Likatchev en nog eens 2 Zweden, Leif Hansson en Sven Ake Nilsson. De ritwinnaar mag ook de leiderstrui aantrekken.

     

     

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Lambrechts-Woluwe - criterium

    .
     Luis Ocana & Eddy Merckx


    15.000 toeschouwers hebben Eddy Merckx het criterium van Sint-Stevens-Woluwe zien winnen. Eddy plaatste zijn demarrage in de 20e van de 50 af te leggen ronden, enkel zijn ploegmaat Joseph Bruyère was mee. Na 27 ronden kreeg Luis Ocana een lekke band, hij zou opnieuw aanzetten maar vijf ronden later definitief uit de wedstrijd verdwijnen. Ook zijn teammaats Mortensen en Catieu verlieten toen de wedstrijd. Even later was er een valpartij met Kindt, Sercu, Berckmans en de Spanjaard Torrès die de wedstrijd verliet. In de eindspurt plaatste Eddy Merckx zijn maat Joseph Bruyère op 4”. Op 1’ was voor plaats 3 Freddy Maertens sneller dan Frans Verbeeck, Jos Deschoenmaecker, Vic Van Schil en Herman Vanspringel. Als 8e op 1’35” bolde Martin Vanden Bossche over de meet. Van de “groep” was voor plaats 9 Rik Van Linden sneller dan Walter Planckaert, Julien Van Lint, Englebert Opdebeeck, Jos Huysmans, Frans Mintjens, Luis Balague (Sp), Giovanni Battaglin (It), Ludo Delcroix, Roger Kindt, Patrick Sercu en Roger De Vlaeminck.

    Bij de liefhebbers waar men met 55 aan de start stond diende er 51km gekoerst worden. Winnaar Jacques Martin klaarde de klus in 1.08’. Verder volgden, Rudy Rijpens, Benny Paulissen, Marc Meernhout, Jean-Marie Coenen, Omer Meeus, Alex Van Linden, Jos Vander Meulen, Pierre Sonnet, Paul Van Haudt, Antoine De Meyer, Jean-Marie Bonfond, Jean-Pierre Sterckx, Jean-Marie Fameree en op 15.Eddy Cap.

    25-07-2013 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Deinze kreeg voor zijn Grote Prijs 86 renners aan de start. Eerste onruststokers waren Demol en Debosscher, toen daarna 18 renners het hazenpad kozen heeft de groep hard moeten jagen om terug orde op zaken te zetten. De demarrage van Jimenez (Col) na 110km was de inleiding van de beslissende ontsnapping. Hij kreeg het gezelschap van Holst (Ned), Bitossi (It), een ongewone klant op Vlaamse wegen, Verreydt, Goossens, Maes, Omloop, Vrijders en Temmerman (die door pech vlug wegviel). Een kind dat de weg wilde overlopen was aanleiding van een val waarbij Goossens en Holst betrokken waren.

    Eerstgenoemde bleef gekwetst liggen terwijl de Nederlander na een bewonderenswaardige achtervolging terug aanpikte. Ook Verreydt na bandbreuk kon opnieuw vooraan aansluiten. Een eerste poging van Maes mislukte, op 5km van het einde ging hij een tweede maal en hield stand. Na winnaar Marcel Maes kwamen Herman Vrijders en Franco Bitossi als 2&3 toe. Even later was Marcel Omloop sneller dan Giovanni Jimenez (Col), Daan Holst (Ned) en Louis Verreydt (dit na een tweede lekke band). Voor plaats 8 op 5’10” kwam Roger Rosiers ook solo over de meet. Voor Jacky Coene was er op 5’30” plaats 9. Hervé Vermeeren als 10e volgde op 5’40”. Met 10renners op 6’20” werd er voor plaats 11 gespurt en daarvan was José De Cauwer de snelste.

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In de Acht van Chaam ontsnapte vier ronde van het einde Joop Zoetemelk en won met 50” voorsprong op Gerben Karstens. Hij had al een poging ondernomen, kort na de start samen met Pijnen en Hordijk, maar was het Luis Ocana die er voor zorgde dat alles opnieuw samen kwam. Op 1’42” werd Henk Benjamins derde voor Gérard Vianen, onze landgenoot Eddy Peelman, Mathijs De Koning en Wim Prinsen. Op 2’06” was voor plaats 8 Klaas Balk sneller dan Jan Krekels, Jan van Katwijk, Jan Serpenti en Ger Harings. Op plaats 13 werden 35 renners gelijk geplaatst met daarbij Luis Ocana die te deze avond te Woluwe moet starten.

    Bij de liefhebbers die 104 km moesten afleggen won Wim De Waal voor Bennie Groen en Aad Van Den Hoek.

    In het Baskenland werd de Prueba Villafranca de Ordizia een wedstrijd over 215km betwist, waar Santiago Lazcano na 5.46’48” wedstrijd met 1.01” voorsprong over de meet kwam. Voor plaats twee was Francisco Galdos sneller dan Vicente Lopez-Carril. Op 4’02” kwam Jesus Manzaneque als 4e toe. Met 6 op 4’27”werd er voor plaats 5 gespurt Miguel-Maria Lasa haalde het voor Gonzalo Aja, Juan Zurano, de Portugees Fernando Mendès, José-Luis Uribezubia en Lucien Aimar (Fr). Als 11e op 9’17” eindigde Ventura Diaz e.a. Deze wedstrijd werd voor het eerst betwist in 1922 en kreeg Francisco Sarasola als winnaar. Enkel in 1936 en 1937 is deze wedstrijd niet verreden. Tot op heden heeft nog geen enkele buitenlander er de zege kunnen behalen.

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebber s- binnen-en buitenland

    .
    André Coppers

    In Borchtlombeek legde Paul Wellens de 126km af in 3.04’. Plaats 2 was voor de Nederlander Adri Beusing en werd Franky Franssen derde.

    Vandaag en morgen wordt er gekoerst in Scherpenheuvel. Het werd nog maar eens een zege voor Willem Peeters die zijn aantal op 10 brengt. De dichtste ereplaatsen waren voor Benny Schepmans en André Coppers.

    Waarschoot kreeg na 108km Daniël Deschrooder als winnaar voor hem werd het een 7e overwinning. Op 2&3 eindigden, Walter Dingemans en Paul Clinckaert.

    De Ronde van Zweden ging te Stockholm van start met een proloog van 3,8km. Het was de Rus Nikolai Gorelov die won met een tijd van 4.36”6. Verder bestond de top5 uit, de Zweed Tord Filipsson, Fedor Den Hertog (Ned) en de Russen Igor Moskalev en Valeri Likatchev.

     

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    De tweede wedstrijd voor het kampioenschap op de weg, “criterium” te Karl-Marx-Stadt in Oost-Duitsland werd gewonnen door Bernd Fischer. Nu moest men 64km afleggen wat de winnaar deed in 1.43’35”. De winnaar van gisteren Dieter Gonschorek werd tweede voor Reinhard Langanke. In de eindstand heeft Dieter Gonschorek 58 punten, de tweede Wolfgang Lötzsch komt aan 35. Dan volgen Siegfried Kramer 35p., Bernd Fischer 33p. en op 5. Thomas Schneider 20 punten.

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Ronquetti

    Branst een gehucht van Bornem kreeg na 120km Walter Dingemans als winnaar. Voor Walter was het zijn 4e seizoenszege, met hem stonden Jean-Marie Coenen en Leopold Verboven op het podium.

    Een derde overwinning behaalde Jackie De Clerck te Deinze, na 100km afgelegd in 2.16’ verwees hij Luc Leman en Willy Baert naar plaats 2&3.

    Flobecq liet de renners 104km afleggen. Arthur Vanden Neucker deed er 2.13’ over en versloeg in een spurt met weed Romain Vercauter. Op 10” volgde Raf Coene.

    Lichtervelde mocht 39 rugnummers uitdelen na 110km werd er met 12 voor de zege gespurt. De snelle Eddy Ronquetti won voor Eddy Van Haerens, Bertil Cael, Marc Renier, Eric Van Hoecke, Noël Pottier, Norbert Lesage, Gerry Boutry, Eric Serlet, Serge Van Daele, Marc Deseyne en Luc De Keyser. Op 25” was Gilbert Eeckhout de snelste voor plaats 13.

    In Zele namen 75 renners de start om 110km te koersen. Het was tevens een laatste test voor het PK van Oost-Vlaanderen dat 2 dagen later plaats heeft. De Nederlanders Peter Godde en Hendrik Gijsel pakten de 2 mooiste plaatsen door de 7 andere renners van de kopgroep achter zich te laten. Plaats 3 was voor Jean-Pierre Sterckx gevolgd door Hedwig Bloem, Frans Van Vlierberghe, Rudy Heyns en Arthur Rooms, Johan Embrechts en Van Leeuwen (Ned).

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Luis Ocana

    Het criterium Pen ar Rhun te Callac in Frankrijk is gewonnen door de Spanjaard Luis Ocana. Hij legde de 136km af in 3.17’. Op 5” werd de Fransman Charles Rouxel 2e voor zijn landgenoot Bernard Thévenet.

    De Nederlander Jos van Beers won in eigen land het criterium van Obbicht. Na 120km had hij 3” voorsprong en werden Cees Priem en Jo Vrancken 2&3.

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert


    Maldegem-Kleit kreeg 32 renners aan de start om in 20 ronden 140km af te leggen. Reeds vroeg in de wedstrijd trokken Vanden Neste, Bracke en Ongenae ten strijde, spijtig voor laatstgenoemde kwam een bandbreuk als spelbreker optreden. Flory heeft nog vruchteloos geprobeerd om weer aansluiting te krijgen met zijn 2 kompanen. Tot de 13e ronde bleven de 2 vluchters voorop. Twee ronden voor het einde gingen Planckaert en De Brauwer aan de haal. Ondanks een uiterste poging van Verplancke en Lievens bleven de twee buiten schot. Een spurt is het echter niet geworden, een hondertal meters voor de streep richtte De Brauwer zich op. Voor Willy Planckaert werd het zijn zevende overwinning. Op 15meter werd Urbain De Brauwer tweede. De groepsspurt op 1’40” werd gewonnen door de Australiër Graham Gilmore voor Noël Vantyghem, Richard Bukacki (Ned), Robert De Guchtenaere, Tony Daelemans, Ronny Vande Vijver, Daniël Verplancke, Johan Demuynck e.a. Voor pechvogel Flory Ongenae was er plaats 25.

    Het criterium van Ronse waar met 52 werd gestart is na 122km gewonnen door Jos Huysmans die er 2.58’ over deed. Op 10” was Eddy Verstraten sneller dan Marc Demeyer, Eddy Merckx, Roger Swerts, Willy Teirlinck, Willy Van Malderghem, Eddy Cael, Freddy Maertens en sluit Rik Van Linden de top10 af.

    De inrichters te Sint-Kwintens-Lennik waren ontgoocheld over de opkomst van de renners. Zij hadden 50 prijzen voorzien en kwamen slechts 34 renners een rugnummer afhalen. Om de 145km vol te maken moesten de renners 18 maal de zeer moeilijke omloop afleggen met de beklimming van de Berkmansberg alsmede talrijke kasseien. Verschillende renners werden door mechanisch defect uitgeschakeld. Reeds in de 11e ronde was de toekomstige winnaar met een vijftal op stap gegaan, waarbij De Bal, Demets en Kindt kwamen aansluiten. In de 16e ronde reed Leon Thomas een tweede maal weg en won met 40” voorsprong. Plaats 2 was voor Bernard Bourguignon, die 5” voorsprong had op Alfons De Bal, Ludo Van Staeyen, Paul Aerts en Ludo Vander Linden. Plaats 7 op 1’45” was voor Roger Kindt gevolgd door Gustaaf Hermans, Eddy Demets en Ghislain Van Landeghem. Jean-Pierre Berckmans werd op 2’50” 11e, Julien Van Lint 12e op 3’ met in zijn spoor Arthur Vande Vijver die de laatste renner was die niet werd gedubbeld. Op 1 ronde kwamen in deze volgorde over de streep, Dolf Huysmans, Roger Jochmans, Roger Volckaert, Paul Laeremans, Gérard Hendrickx en Jean-Marie Ritserveldt.

    24-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Mooie opkomst van 62 deelnemers te Deinze. Streekrenner Pol Lannoo kon de wedstrijd naar zijn hand zetten. Hij ranselde de kopgroep van 6 uit mekaar en won met 15” voorsprong op Dirk Goeteyn en 20” op Jacky De Clerck, Marc De Poorter, Marc Van De Putte en Gerrit De Clercq. Op 35” won Assenedenaar Martin De Clercq de spurt van een achtervolgend groepje van 6 voor veteraan Karel Clerckx.

    Izegem kreeg na 100km Luc Demets als winnaar voor Norbert Dujardin en Luc Catry.

    Aalstenaar Hedwig Bloem behaalde zijn 3e overwinning te Nieuwerkerken, na 110km die hij heeft afgelegd in 2.38’ had hij15” voorsprong op Etienne Vander Helst en Etienne Vander Molen

    Sint-Maria-Lierde kreeg slechts 19 renners aan de start en mocht na 105km Marc Michiels de zegebloemen in ontvangst nemen. Hier waren plaats 2&3 voor Ferdi Vanden Haute en Edward Bogaert.

    Tielen kreeg na 110km Frans Roefs als winnaar die Marcel Pauwels en Leopold Verboven naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Houtem-Vilvoorde kreeg 51 renners aan de start, zij moesten slechts 96km afleggen. Dit deed de Nederlander Martinus Venix in 2.28’. Plaats 2 was voor Karel Van Den Broeck voor de Nederlander W Schuurhuizen, Guido Van Calster, Florent Vos e.a.

    Viversel-Zolder kreeg 73 renners aan de start. Onder een druilende regen kwam er in de eerste van de tien af te leggen ronden echter weinig vaart in de groep, die op enkele uitlopertjes na tot de 7e ronde samenbleef. Toen ging een drietal voorop rijden die echter in de 9e ronde opnieuw gegrepen werden. Met 58 werd er naar de meet gereden en toonde Geert Malfait zich de snelste voor Etienne De Beule, Guy Duchamps,de Duitser Rolf Wissfeld, Gustaaf Verboven, Gustaaf Put en werden vanaf plaats zeven 52 renners gelijk geplaatst.

    23-07-2013 om 07:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Het criterium van Aalst waar 33 renners aan de start stonden is in een spurt met 4 gewonnen door Roger De Vlaeminck. Hij legde de 100km af in 2.10’. Walter Godefroot werd tweede voor Eddy Merckx en Englebert Opdebeeck. Op 30” was André Dierickx voor plaats 5 sneller dan Gerben Karstens (Ned), Frans Verbeeck, Jean-Pierre Berckmans, Theo Verschueren en Willy Teirlinck. Vanaf plaats 11 werden 19 renners gelijk geplaatst.

    Voor hun 23ste grote prijs kregen de inrichters te Westrozebeke juist geteld 23 renners aan de start. Reeds in de 1e van de 12 af te leggen ronden ging Delaere even voorop rijden. Na hem waren het Soenens, Verschaeve, Callens en Van Landeghem die hun kans waagden. Nadat Soenens zich opnieuw liet inlopen werden de andere drie ook bij de lurven gevat. Even later ging Soenens een tweede maal op pad nu in het gezelschap van Christiaens, die zich iets later opnieuw liet inlopen. Soenens nam tot 1’ bonus maar werd de laatste ronde met een volledig peloton aan gevat. Onmiddellijk gingen Verschaeve, De Groote en Cael tot de aanval over en was het vooral Baert die aan de kop van de groep sleurde. In de flink hellende rechte baan naar de meet weerstonden alleen Cael en De Groote. Eddy Cael won met 10” vorsprong op Rudy De Groote. Op 18” werd Daniël Vanryckeghem 3e voor Daniël Verplancke en Roger Verschaeve. Als 6e volgde Dirk Baert op 22” en was voor plaats 7 op 25” Noël Vantyghem de snelste van een lang uitgerekt peloton.

    Zwijnaarde kreeg 74 renners aan de start, hieruit reden vlak na de start drie renners weg en werden vijf ronden later bijgebeend. Veertig kilometer voor de finish was het Hooyberghs die ging, nam vlug 100 meter en kwam een ronde later met 20” bonus door. De laatste ronde werd aangevangen met een bonus van 30” en gesteund door zijn ploegmaats won hij met 40” voorsprong op drie Nederlanders, Richard Bukacki, Bas Hordijk en Gert Harings. Plaats 5 was voor Robert De Guchtenaere voor Eddy Peelman, Jos Schoeters, Noël Van Clooster, Romain Maes en maakt Lucien Zelck de top10 vol.

    23-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In Oost-Duitsland worden vandaag en morgen te Karl-Marx-Stadt het kampioenschap op de weg, “criterium” verreden. Dieter Gonschorek won na 56km die hij heeft afgelegd in 1.31’15”. Plaats 2&3 waren voor Siegfried Kramer en Wolfgang Lötzsch.

     

    23-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    De laatste dag van de Tour bestond uit een tijdrit en een rit in lijn.

    In de tijdrit heeft Tourwinnaar Ocana de 16km afgelegd in 20’57” wat 25” sneller is dan de Franse kampioen Bernard Thévenet. Derde man op het podium was Joop Zoetemelk (Ned) die op 41” volgde. De Portugees Joaquim Agostinho die 4e eindigde op 50” reed op 800 meter van de streep lek en kwam op een leeggelopen tube over de meet. Het nemen van een andere fiets zou hem zeker 10” gekost hebben. Onze landgenoot Lucien Van Impe werd vijfde op 53”. Ook Herman Vanspringel kon zich in de top 10 plaatsen, op 1’06” werd hij achtste.

    .
    Bernard Thévenet verrast iedereen

    Om 14.15’ zijn de 87 overgebleven renners te Versailles van start gegaan om na 89km te Vincennes de Ronde te beëindigen. Het peloton bleef volledig samen tot aan de helling van Senlisse (4e cat.) na 21km. Het was de Spanjaard Esperanza die eerst over de top kwam. Op 10km van het einde ondernamen Van Vlierberghe en Grelin (Fr) een vruchteloze poging. Ook Riotte (Fr), Dewitte en de Nederlander vander Leeuw hebben even voorop mogen rijden. Op de helling van Val d’Osne, 2 km van de wielerbaan sprong Thévenet weg, samen met Riotte. Dit duo nam 100 meter, maar de groep naderde gevaarlijk dicht en bij het binnenrijden werden de twee leiders ingerekend. Bernard Thévenet bleef echter doorspurten en slaagde Walter Godefroot er niet in voorbij de Franse kampioen te snellen. De Nederlander Jan Krekels werd 3e voor de Fransen Jacques Esclassan, Régis Ovion, Charles Rouxel, Daniël Ducreux, de Nederlander Gérard Vianen, Lucien Aimar (Fr) en sluit de Duitser Alfred Gaida de top10 af.
    .
    Thévenet-Ocana-Vanspringel


    In het eindklassement heeft Luis Ocana (Sp) 15’51” voorsprong op Bernard Thévenet (Fr), dan volgt José-Manuel Fuente op 17’15”, Joop Zoetemelk op 26’22”, Lucien Van Impe op 30’20”, Herman Vanspringel op 32’01”, Michel Périn (Fr) op 33’02”, Joaquim Agostinho (Por) op 35’51”, Vicente Lopez-Carril (Sp) op 36’18” en als 10e Régis Ovion (FR) op 36’59”. De laatste in de stand de Fransman Jacques Hochart heeft 4.51’09” langer in het zadel gezeten dan Ocana.

    De groene trui brengt Herman Vanspringel mee naar België met zijn 187punten heeft hij er 9 meer dan Joop Zoetemelk (Ned). De bergprijs is voor de Spanjaard Pedro Torres met 225punten, Bic is de beste ploeg, Zoetemelk wint de combiné, Marc Demeyer de knelpunten en krijgt Ocana ook de prijs van de strijdlust.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Peelman

    Onder stortregen namen 79 renners de start voor het PK van Brabant te Merchtem waar zij 168km of 14 ronden moesten afleggen. De man die desondanks het vuur aan de lont stak was Willy Abbeloos. Pas in de 4e ronde kwam de reactie los en kwamen 9 renners, waarbij Merckx en 2 ploegmaten hem bijbenen, en volgde groep op 30”. Enkel Van Schil en Demuynck zouden nog komen aansluiten. Op 25km van het einde bij de beklimming van de Bosbeekberg waagde Berckmans zijn kans werd echter door Van Schil gecounterd. Dan probeerde Demuynck en ging Bruyère hem terughalen. Bij de laatste beklimming van de Bosbeekberg ging Eddy zelf en kon enkel Johan Van Katwijk mee. In de eindspurt lapte Eddy (die Brabants kampioen werd) de Nederlander 4 lengten aan zijn broek. Op 3 eindigde Vic Van Schil voor Marcel Omloop en Jean-Pierre Berckmans. Voor plaats 6 op 1’ was Roger Kindt de snelste voor Joseph Bruyère, Julien Stevens, Jos Huysmans, Johan Demuynck, Willy Abbeloos en Arthur Vande Vijver. Op 7’ mocht Ernie Wielandt plaats 13 innemen.

    Ook te Wuustwezel werd er in de regen gekoerst, reed men soms zelfs in een volslagen duisternis, en kregen de renners donder, bliksem en zelfs hagelbuien over zich heen. Na een poging van Leman en De Buysschere die op premiejacht ging heeft de Nederlander Prinsen een solo van ruim 50km gemaakt. De beslissing viel op ongeveer 10km van het einde, een doorweekte Peelman trok er alleen op uit. Eddy won met 20” voorsprong. Een 20tal renners mochten voor plaats 2 spurten, Georges Claes leidde, maar leed, op 30meters van de meet stuurbreuk. De Limburger capituleerde over zijn fiets, sleurde Rik Van Linden mee, Swerts plofte er als 3e overheen en schoof een 10tal meters verder over de straat, met het gevolg dat de ganse bende tegen de vlakte ging. Slechts enkele achterblijvers konden zich nog doorheen het kluwen van gevallen renners werken. En werd alzo Jos Van Beers (Ned) 2e voor Lucien Willekens, Jos Vander Vleuten (Ned), Ludo Delcroix, Eric Leman, Wim Schepers (Ned), Gustaaf Van Gossum en Cees van der Meijden (Ned). Dan kwamen de gevallen renners, op 10 Rik Van Linden, 11. Roger Swerts en werd Georges Claes nog 19e.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Groot-Brittannië won te Felixstowe Dave Lloyd een wedstrijd over 64km waarvoor hij 1.31’32” nodig had. Voor plaats 2 op 4” was Reg Smith sneller dan Keith Lambert.

    Te Zambana (Italië) gelegen in de provincie Trente was na 114km Marino Basso sneller dan Felice Gimondi en werd Claudio Michelotto derde.

    22-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!