Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Alfons Scheys

    Kapellen-Glabbeek en Sint-Martens-Lierde waren vandaag de twee wedstrijden waaruit de profs konden kiezen.

    De wielerwedstrijd te Kapellen-Glabbeek zat in een bijzonder kleedje omdat de grote prijs Fons Scheys voor het laatst deze laatste als wielrenner zou zien optreden. Hij is willen gaan in glorie vooral om zijn talrijke supporters te danken die hem zovele jaren hadden gesteund. Jos Abelshausen heeft er evenwel anders over beschikt. 55seconden later vloerde Alfons Scheys de groep en bekwam aldus de tweede plaats. Het applaus dat hij daarvoor ontving, zal hem nog lang nablijven, hij pinkte een traan weg. Willy Scheers ging na 40km in de aanval, bleef 200 meter voor de groep uitrijden en verplichtte de anderen dus de stuurstang lager te nemen. 60km later trokken, Abelshausen, Spruyt, Hooyberghs, In’t Ven en Peeters ten aanval. De vluchters werden bijgehaald, uitgenomen Jos Abelshausen die zoals reeds geschreven won voor Scheys. Plaats 3 was voor Bas Hordijk (Ned), werd Ger Harings (Ned) 4e dan volgden Raf Hooyberghs, Ludo Noels, Staf Hermans, Roger Jochmans, Marcel Omloop en sluit Yvan Benaets detop10 af.

    Met 58 werd de start genomen te Sint Martens-Lierde en moest er 175km worden afgelegd.Het werd voor de Waal Christian De Buysschere een eerste seizoenszege. Dirk Baert als 2e volgde op 1’02” en werd er met vier voor plaats 3 gespurt Guido Van Sweevelt haalde het voor Arthur Vande Vijver, Herman Vanderslagmolen en Eric Wyckaert. Op 2’30” kwam Daniël verplancke als 7e over de streep. Een volgend groepje op 3’35” mocht voor plaats 8 spurtrn, Noël Vanclooster haalde het voor Fernand Hermie, Eddy Demedts, Romain Maes, Isidoor Weemaes, Robert Fontaine, Urbain De Brauwer, Daniël Pauwels en Eddy Goossens. De groep volgde op 4’55” en daarvan was Gérard Hendrickx de snelste.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Destelbergen winst voor Martin De Clercq

    Awans-Bierset kreeg 52 renners aan de start die 100km mochten afleggen. Na 2.20’ wedstrijd won Maurice Belet voor Georges Bortels, Romain Belis, Jacques Mean e.a.

    Te Beerzel kreeg Marc Michiels de zegebloemen en werden Marcel Laurens en Marc Roelants 2&3.

    Zijn eerste zege behaalde Marc Desyne te Deerlijk waar hij na 100km afgelegd in 2.22’ een voorsprong van 30” had op Norbert Dujardin en Eddy Vantieghem.

    In het Gentse Destelbergen behaalde Martin De Clercq een tweede seizoenszege. In Ivan De Vriendt vond hij een gretige vluchtgezel en onder hun beidjes gingen ze de concurrentie met 20” vooraf. Kamiel Dhooghe werd uiteindelijk de beste van de achtervolgers door aan de meet Alex Claeys, Thomas Moloney en Hedwig Bloem achter zich te laten.

    Een tweede zege behaalde Jean Weber te Gesves waar hij na 106km Jean-Claude Buffet en Freddy page naar plaats 2&3 verwees.

    Te Kessel werd het na 105km een spurt met twee. Gery Verlinden haalde het van Martin Bierebeeck. Op 3’30” werd Theo Heremans derde.

    Het podium te Lubbeek bestond uit, 1.Willem Peeters wat al zijn 7e overwinning is. Tweede werd Omer Meeus en derde Paul Van Haudt.

    Te Neerijse waar toch wat klimwerk is had Jean Vander Stappen na 105km een voorsprong van 1’15” op Louis Van Rompaeye en volgde Henri Van Horenbeke als derde op 1’20”.

    René Dillen was de beste te Nieuwmoer-Kalmthout waar hij Victor De Valckeneer en Marc Verbeeck naar plaats 2&3 verwees.

    Jean-Pierre Baert behaalde te Oudenaarde zijn 5e seizoenszege. Na 105km had hij 25” voorsprong op Antoine Demeyer, Jean-Paul Spileers, Dirk Goethyn, Julien De Waele e.a.

    Te Schakkebroek een gehucht van Herk-de-Stad kwamen 43 renners een rugnummer afhalen. Zij hebben er een gezondheidswandeling van gemaakt en viel er tijdens 5 kleine ronden niets te noteren. Daarna zijn er enkele uitlopertjes geweest allemaal zonder succes. Met 34 werd er voor de zege gespurt en was het Raymond Vanstraelen die voor eigen deur won. Plaats 2 was voor Guy Duchamps, dan volgden Gustaaf Verboven, Leonard Engelen, Hubert Janssen en werd 29 renners op plaats 6 gelijk geplaatst.

    Een derde overwinning behaalde Benoni Michiels te Silly waar hij na 103km Rudy Pevenage op 1’40” reed. De derde R. Stradiot volgde op 2’30”.

    Thisnes kreeg 45 renners aan de start en werd er na 110km met 7 voor de zege gespurt. De Nederlander Cor Tuyt won voor Freedy Libouton, José Thirion, J.P. Mathieu, Eddy Lemmens, Jan Jorissen en Johannes Huybers (Ned). Op 2’ was Marc Van Ouytsel sneller dan Dirk Van Den Bergh uit Machelen e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Freddy Misotten te Vlezenbeek, na 105km had hij 30” voorspron op Willy Marivoet en Peter Deneef.

    Te Wielsbeke werd het nog een overwinning voor Lieven Malfait die Ghisleen De Clercq en Luc Leman achter zich liet.

    Het podium te Wingene bestond uit Marc Van De Putte die er zijn derde zege behaalde. Plaats 2&3 waren voor Wilfried Vyncke en Eric Serlet.

    Voor eigen volk behaalde Aimé Van Avermaet de overwinning te Zele waar hij Yvan Van de Steene en de Nederlander Ad Deusing achter zich liet

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E.K. Juniores

    Te Westerndorf-München is na een spannende spurt de Zweed Claes Svensson de eerste Europese wegkampioen geworden bij de juniores. De foto-finish moest er bij gehaald worden om de Brit Peter Hall naar de tweede plaats te verwijzen. De winnaar legde de 102km af in 2.29’08”. Voor de Nederlander Jan Spijker was er op 25” de derde plaats. Plaats 4 ging naar de Fransman Bernard Beccas die 1” na de Nederlander over de meet bolde. De tweede Nederlander in de top 5 was Petrus van Krollenburg die op 27” van de winnar eindigde. Eerste landgenoot werd Jean-Luc Vandenbroucke op plaats 8 met dezelfde tijd als van Krollenburg. Uitslag van onze andere landgenoten, 12.Eddy Schepers, 13.Ludo Loos, 34.Frank Hoste en 37. Rudy De Bie.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Eindwinnaar Grant Thomas

    In Luxemburg werden vandaag twee rittenbetwist in de G.P. Felix Melchior. Men begon met een ploegentijdrit tussen Wasserbillig en Mondorf over een afstand van 38km. De Nederlanders wonnen voor Oostenrijk, Duitsland en België.

    De rit in lijn vertrok in Mondorf en eindigde te Mondercange na 114km. Het was de Luxemburger Lucien Didier die won voor twee landgenoten, Eddy Carrier en Erny Kirchen. In de eindstand heeft de Brit Grant Thomas 56” voorsprong op Nico Neyer, 2’11” op Erny Kirchen, 2’30” op Lucien Didier en 3’54” op Edy Carlier allen Luxemburgers.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Te Munguia werd de memorial Valentin Uriona betwist, de toen 26 jarige Uriona is in 1967 tijdens het Spaans kampioenschap voor profs op de weg te Sabadell verongelukt. Antonio Alcon won voor Manuel Esparza die op 2’05” volgde en had de derde Jesus Echeverria 2’30” achterstand.

    In Luxemburg ging te Mondercange de G.P. Felix Melchior een tweedaagse van start. Felix Melchior werd in 1917 & ’18 nationaal kampioen op de weg bij de liefhebbers en in 1919 moest hij tevreden zijn met een 3e plaats. De eertse rit werd verreden tussen Mondercange en Wasserbillig over een afstand van 152,2km. De Brit Thomas Grant deed er 3.59’09” over wat 11” minder is dan de tweede de Luxemburger Nico Neyer en volgde de Nederlander Robert Kroep als 3e al op 4’20”.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger De Beukelaer

    Bouwel kreeg 53 renners aan de start,zij moesten slechts 80km afleggen. Leo Coeck deed dat in 1.55’ en moest Marc Michiels het in de spurt met 1 lengte afleggen. Verder volgden, Freddy Mees, Hugo Gevers e.a.

    Hevillers mocht 65 rugnummers uitdelen en moest er 100km gekoerst worden. Voor de Spanjaard uit Boom Manuel Santos Castillo werd het zijn zevende overwinning. Gommaar Van Calster werd 2e en volgde verder, Guy Minsart, Gustaaf Deproft, Bruno Vrancken, nog een Spanjaard LorenzoAlaimo, Henri Vandenbrande e.a.

    Met 77 renners aan de start mocht Hingene tevreden zijn. Een 5e zege werd het voor Eddy Van Hoof die de 100km aflegde in 2.30’. In zijn spoor volgden, Rudy Brusselmans, Willy Sprangers, Paul Teugels e.a.

    Kortrijk mocht na 108km de bloemen overhandigen aan Roger Beelaert die 1’30” voorsprong had op Luc Leman en werd patrick Salomeyn derde.

    Een 4e zege werd opgetekend voor Paul Vannieuwenhuyse te Pittem waar na 100km die werden afgelegd in 2.15’ Roger Vande Maele en Florent Deleersnijder op plaats 2&3 eindigden.

    Rijkevorsel kreeg 55 renners aan de start. Frans Tilburgs deed er 2.35’ over op 300meter volgde de Nederlander Piet Maas, Marc Verbeeck, Piet De Jongh (Ned), Ortaire Goossens, Marc Hermans, Frans Costermans en Karel Andries die laatste van de 8 koplopers werd.

    Met 59 stond men aan de start te Ruddervoorde en ging de zege naar Eddy Cackaert die na 110km afgelegd in 2.45’ de rapste was. Zij die het onderspit moesten delven waren, Wilfried Reybrouck, Gilbert Eeckhout, Daniël Desloovere, Eddy Van Haerens, Alain Boussemaere, Danny Ameloot, Gery De Clerck e.a.

    Te Sinaai-Waas was na 108km Johny Vanderveken sneller dan de Nederlander Wim de Waal en Rudi Heyns

    Sint Séverin waar men met 49 vertrok kreeg een Nederlander als winnaar. Bennie Ceulen kwam 30” voor Maurice Belet over de streep. Verder volgden Frans Assez, Joseph Civatone (It), Gérard Cortenray, Alex Prophete, Cees Van Dongen (Ned), Christian Dubois, Pierre Sonnet, André Hendrickx en werd Gustaaf Put 13e.

    Stal-Koersel mocht 60 rugnummers uitdelen en moesten de renners 19 rondjes afleggen om de 108km vol te maken. Reeds in de 2e ronde reden 9 renners weg en was de goede trein vertrokken. Vijf ronden voor het einde liet Lemmens zijn 8 medevluchters in de steek, reed een voorsprong van 45” bijeen en reed dan lek. Na een geweldige inspanning kon hij toch opnieuw vooraan aansluiten. De spurt werd van ver ingezet en na een zij aan zij, won Emiel Gijsemans voor Etienne De Beule, de Nederlander Jacques Dekkers, Gaston Louwet, Winoc Flebus, de Nederlander A. Gruiters, Jean Swinnen, de ongelukkige E. Lemmens en Wil Bellemakers. Op 1’30” werd de nederlander Geert (Gerrit) Oosterbosch 10e voor zijn landgenoot Frits Slüper e.a.

    Te Wanfercée Baulet werd de Ronde van Henegouwen verreden over een afstand van maar liefst 187km. Van de 85 renners die aan de start stonden hebben er 7 voor de zege gespurt. Roger De Beukelaer haalde het voor Jean Vander Stappen, Marc Steels, Etienne Van Braeckel, Raf Coene, Frans De Coninck en Karel Vanden Broeck. Op 20” werd Marcel Laurens 8e voor Lieven Malfait, Jean-Marie Coenen, André Coppers, Carlos Cuyle, Dirk Ongenae, Eric Vande Wiele, Omer Meeus, Jos Van Der Meulen, Willem Peeters, Bertil Cael, Marc Renier, Eric Jacques en een twintigtal renners in dezelfde tijd.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger Swerts

    Winst voor Roger Swerts in de beker Paul Staiger, te Schelkingen won hij voor de Duitsers Erwin Tischler en Dieter Puschel.

    In Italië werd het criterium van Corniola di Empoli na 100km gewonnen door Fabrizio Fabbri die in een spurt met twee Roberto Poggiali versloeg. Op 25” werd Gianni Motta derde.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Boezinge en Wezembeek-Oppem waren de twee wedstrijden in eigen land.

    Met 70 stond men aan de start te Boezinge om als inleiding 1 grote ronde van 44km doorheen het front van ’14-’18 te rijden. Slechts 1 renner Eric Wyckaert vond het tempo te gezapig. Men liet hem begaan en wanneer men Boezinge opnieuw bereikte, fietste Wyckaert nog steeds op kop maar niet meer voor lang. Bukacki en Cael gingen nu wat harder op de pedalen duwen en telden al vlug 2’ voorsprong. Onder aanvoering van Maertens ging een groepje dat zou aanzwellen tot 23 op zoek naar de leiders. Op 10km van het einde was het opnieuw Freddy die de beslissing uitlokte en waren er nog 7 mee. Waar iedereen Freddy verwachte was het Raf Hooyberghs die in de vele bochten van de Kapellestraat verrassend toesloeg en met de steun van zijn ploegmaten Planckaert en Verreydt met 25” voorsprong won. Willy Planckaert werd 2e voor Freddy Maertens, José Van Ackere, Eddy Moreels, Roger Loysch, Louis Verreydt en Robert De Guchtenaere. Op 40” voor plaats 9 was Eric Leman de snelste van de groep.

    Wezembeek-Oppem mocht 50 rugnummers uitdelen en moesten de renners 167km afleggen in 22 ronden. Het is pas in de 13de ronde dat de wedstrijd begon, toen In’t Ven, Catteeuw en Van Geebergen de aanval bliezen maar nooit meer dan 15” kregen. Jos Spruyt reed in één ruk tot bij de leiders met Jan van Katwijk in zijn wiel. Het was de Nederlander die won voor Jos Spruyt, Julien Van Geebergen, Gerry Catteeuw en Willy In’t Ven. Op 1’20” volgde Roger Rosiers en 10” later was Paul Collaer voor plaats 7 de snelste voor, Gilbert Wuytack, Adolf Huysmans, Johan Demuynck en Gérard Martens. Een volgend groepje mocht voor plaats 12 spurten en was Georges Vanconingsloo de snelste voor Herman Vrijders e.a.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees baankampioenschap - Juniores

    .
    Jean-Luc Vandenbroucke wereldkampioen

    Op de wielerbaan van München werden de Europese kampioenschappen voor juniores afgesloten.

    Voor België was er met Jean-Luc Vandenbroucke in de achtervolging een gouden medaille. In de finale versloeg hij na 3km de Duitser Gregor Braun die 3’37”65 reed tegenover Jean-Luc die met een tijd van 3’31”94 bijna 6” sneller reed.

    Plaats 3 was voor de Duitser Eugen Heim die 3’42”53 reed tegenover 3’18”56 voor de Rus Urmas Tooma.

    In de snelheid kwam Jean-Marie Spect niet verder dan een 8e plaats, de zege was voor de Italiaan Claudio Bagarello voor zijn landgenoot Marcello Braccioli en werd de Rus Oleg Gudyn winnaar van het brons.

    In de puntenkoers over 50 ronden werd onze landgenoot Noël Dejonckheere 10e. Winnaar werd de Deen Kim-Gunner Svendsen voor de Rus Urmas Tooma.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Julien Stevens

    Julien Stevens behaalde te Sint-Niklaas zijn 2e seizoenszege in een spurt met twee liet hij Flory Ongenae achter zich. Nog een tweetal op 2’35” mocht voor plaats 3 spurten Martin Vanden Bossche verwees Romain De Loof naar plaats 4. Op 3’ was de Nederlander Bas Hordijk de snelste van de groep voor Ludo Noels, Alfons Debal, Richard Bukacki (Ned), Georges Claes, André De Mol, Jos Schoeters, Eddy Reyniers, José De Cauwer, Vic Van Schil en is met Tony Gakens de top15 volledig.

    In de beker Paul Staiger is men in Duitsland al aan de zesde wedstrijd toe. Te Brucksal was de winst voor de Duitser Dieter Puschel voor onze landgenoot Roger Swerts en de Duitser Karl-Heinz Bugdahl.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Cyriel Guimard op de sukkel

    Met 123 is men van start gegaan in de 6e rit van Belfort naar Divonne over een afstand van 244,5km, daarbij ook Eddy Verstraeten die vader is geworden van een dochter die Wendy als naam krijgt. Onderweg krijgt men drie cols voor de wielen en zijn er 2 vliegende spurten. Het is pas bij het naderen van de 1e col de Bondeval 4e cat. dat er enige beweging viel te bemerken. Het peloton ging langgerekt naar de top en kwam Torrès (Sp) met 50meter voorsprong op de Nederlander Pustjens als 1e door. Ook op de 2e klim de Croix Saint Marc 3e cat. kwam Torrès als eerste door voor Pustjens. Ondertussen kwam Guimard met kniepijn weer in moeilijkheden. De eerste vliegende spurt na 152km ging weer naar Demeyer voor Planckaert en Teirlinck. Nu kwamen er verschillende pogingen en kwam een kopgroep van zeven tot stand terwijl Guimard het steeds lastiger kreeg. Te Morez mochten de 7 voor het tweede knelpunt spurten en won Riotte (Fr) voor onze landgenoot Paul Aerts en de Nederlander Kelleneers. De leiders hadden ondertussen 1’15” op 2 achtervolgers en 2’ op het peloton. Op klim 3 de Rousses 3e cat. na 198,5km kwam Lopez-Carril (Sp) als eerste boven en volgde Guimard al op 8’. Eens de afdaling voorbij was heeft het peloton vrij vlug de leiders ingelopen. Een aanval van Genty (Fr) werd beantwoord door Roques die gemakkelijk over leider ging en pas 10km van het einde werd gegrepen. Op 5km van de aankomst heeft Vanneste het geprobeerd maar werd ook bijgehaald. Op anderhalve km van de meet was het Danguillaume die ging en 6” overhield op Walter Godefroot Barry Hoban (Gb), Frans Verbeeck, Herman Van Springel, Staf Van Roosbroeck, Gérard Vianen (Ned), Michaël Wright (Gb) en was met Roger Gilson (Lux) de top10 volledig. Op 106 kwam Englebert Opdebeeck over de meet. Leider blijft José Catieau, Torrès staat aan de kop in het bergklassement, Teirlinck staat nog steeds aan de leiding van de vliegende spurten en is Vanspringel houder van de groene trui. Morgen genieten de renners van een dagje rust.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Erik Fäglum

    Te Beveren-Waas won na 110km Ortaire Goossens met 10” voorsprong op André Verbraecken en was plaats 3 voor Theo Dockx.

    Een 6e zege was er voor Omer Meeus te Binche waar hij na 110km Alain Kaye en Maurice Deneef naar plaats 2&3 verwees.

    De derde wedstrijd in Zweden vond plaats in Stockholm waar de Skeppsholsloppet werd betwist. Het was de Zweed Lennart Fagerlund die onze landgenoot Florimond Van Hooydonck van de overwinning hield. Plaats 3 was voor de Zweed Erik Fäglum. Op 57” werd onze landgenoten Edmond Verbruggen en Roger Verwimp 5e & 6e.

    05-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Giovanni Jimenez

    Te Melle waren Sohet en Bruggeman de eerste herriestokers, zij kregen het gezelschap van Herijgers, die later wegviel door een val, De Bisschop, Holst (Ned) en Gérard Hendrickx. Dit zestal werd bijgebeend door Hooyberghs, Rossiers, Omloop, Bens en André Hendrickx, mochten tot 20” uitlopen en werden even later tot de orde geroepen. Dan was het de beurt aan Vanden Neste en Debosscher die het een paar ronden volhielden, in de 8e ronde kregen zij het gezelschap van een zestal en kwamen even later nog eens 8 renners aansluiten. Meteen was de beslissing gevallen, bij het ingaan van de laatste ronde sloeg de Colombiaan Giovanni Jimenez toe en won met 1’25” voorsprong. Alfons De Bal was voor plaats 2 sneller dan, Willy Debosscher, Pol Vanden Neste, Willy Van Malderghem, Frans Kerremans, Ronny De Bisschop, Raf Hooyberghs de Nederlander Daan Holst, Herman Vrijders, Robert De Guchtenaere, Roger Rosiers, Arthur Vande Vijver, Urbain De Brauwer, Louis Verreydt en Luc Dhondt. Voor plaats 17 op 1’ was Willy Scheers de snelste.

    Voor de beker Paul Staiger waren de renners te Esslingen aan de slag. Het werd een tweede Belgische zijde, Ferdinand Bracke won voor de Duitsers Dieter Puschel en Klaus Bugdahl.

    05-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Walter Godefroot wint

    Rit 5 Nancy-Mulhouse over een afstand van 188km is om kwart over elf van start gegaan met nog 126 renners. Ook nu was het weer drukkend warm en kwam er pas wat beweging bij het naderen van Saint-Mard waar de enige spurt voor de knelpunten uit deze rit op de agenda stond, het was weer Demeyer die het haalde door op de lijn Guimard te kloppen en staat nu al 12 punten voor op Teirlinck. Er werd opnieuw rustig verder gereden tot Grosskost als streekrenner in de omgeving van Grandvillers ging voorop rijden. Zoals gewoonlijk liet het peloton begaan maar Charly meende het en had 10km verder al 3’30” voorsprong en nam bij de bevoorrading zelfs zijn eetzakje niet aan. Even kwam er reactie maar zorgden Grosskost zijn ploegmaten dat het niet doorging. Op de eerste beklimming de Col de la Sclucht 2e cat.1130meter, kwam Grosskost met 4’35” voorsprong op Delisle boven. Dan werd er naar de Grand Ballon 3e cat. 1353m. gereden en kwam er toch wat beweging achter Grosskost, een zestal met Pollentier gingen op zoek naar de leider. Op de top was zijn voorsprong tot 1’40” geslonken op de eerste achtervolgers. Ook op de derde klim de Silberloch 3e cat. 904meter kwam de leider eerste door met nog 1’15” op 4 renners waarbij nog steeds Pollentier, twee Fransen hadden de rol gelost. De leider begon nu aan de laatste 25km, reed in de afdaling lek, Bouloux kwam opnieuw tot bij de eerste achtervolgers waar Pollentier even moest afhaken maar wat verder opnieuw kon aansluiten. Met nog minder dan 10km voor de boeg werden de achtervolgers ingelopen en had Grosskost nog 35” voorsprong. Na een solovlucht van bijna 100km was op 5km van de meet ook zijn liedje uitgezongen. In de eindspurt Haalde Walter Godefroot het voor Cyrille Guimard (Fr), Jan Krekels (Ned), Staf Van Roosbroeck, Frans Verbeeck, Herman Vanspringel, Willy Teirlinck, Mariano Martinez (Fr), Gérard Vianen (Ned) en Roger Gilson (Lux) sluit de top10. In een groepje op 10’24” werd Englebert Opdebeeck 111e. De gele trui blijft bij Catieau en de groene is nog voor Vanspringel.

    05-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joop laat Frans achter zich

    Rit 4 ging van start te Reims waar het reeds zeer warm was wanneer de renners er aan begonnen om na 214km te Nancy te eindigen. Het was pas bij het naderen van het eerste knelpunt, te Bouy na 33 km dat er enige animatie kwam in de groep, Demeyer haalde het voor Godefroot, Planckaert, Hoban en Teirlinck. Daarna werd er opnieuw als wielertoeristen gereden en had men na 80km reeds 15’ achterstand op het voorziene tijdschema. Bij het naderen van de eerste hindernis de Lion 4e cat. trok Torrès (Sp) ten aanval en kwam 10” voor Van Impe over de top. De tweede vliegende spurt te Manonville (km 183) was opnieuw voor Demeyer. Nu kwamen er verschillende aanvallen echter allen zonder succes. De aankomst lag op het colletje Nancy 4e cat.,Van Impe viel aan maar werd 250meter voor de streep ingelopen door Joop Zoetemelk (Ned) die won voor Frans Verbeeck, Herman Vanspringel, LucienVan Impe en Raymond Poulidor (Fr). Op 12” werd Roger Gilson (Lux) 6e voor José- Luis Viejo (Sp), Charles Rouxel (Fr), Willy Vanneste en werd Cyrille Guimard (Fr) 10e. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 106, Ludo Delcroix op 36” kwam na sluitingstijd binnen. De Fransman José Catieau blijft leider, en Herman Vanspringel mag de groene trui aantrekken.

    04-07-2013 om 01:30 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    Zijn 10e zege behaalde Roger De Beukelaer te Scheldewindeke waar na 104km afgelegd in 2.40’ Yvan Ronsse en Eric Van Lent 2&3 werden.

    Voor hun tweede wedstrijd kreeg men te Tielrode 73 renners aan de start en legde Frans Van Beeck de 108km af in 2.20’ wat 2’ sneller is dan de winnaar van gisteren. De top 10 bestond uit, Omer Meeus, Henri Paulissen, Karel Rottiers, Leo Huysmans, Mark Michiels, Willem Peeters, Rudy Heyns, Raymond Vanstraelen en Paul Teugels.

    Net als gisteren hebben onze landgenoten die aan de slag zijn in Zweden zich goed verdedigd. Te Södertälje waar in 1891 de wagonfabriek Vabis werd opgericht die in 1911 fusioneerde met Scania een merk van (motor)voertuigen, en werd de vrachtwagen Scania-Vabis geboren. Wel moesten zij de zege laten aan 30 jarige Christer Lonnerby die 25” voorsprong had op zijn landgenoot Jonny Danielsson, Florimond Van Hooydonck werd 3e, Roger Verwimp 6e en Edmond Verbruggen 17e.

    04-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Na enkele ereplaatsen was er winst voor Roger Swerts in de beker Paul Staiger. Te Waldenbuch won hij voor de Duitser Dieter Puschel en de Australiër Graham Gilmore.

    In Nederland hebben Swerts zijn ploegmaten en kopman te Ulverhout het ganse podium ingenomen. Na 105km won Jos Huysmans na 105km voor Vic Van Schil en werd de patron Eddy Merckx 3e op 23”.

    Bij de liefhebbers won Henk Stander voor Mathieu Dohmen en Johnny Konings.

    04-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In eigen land werd er gekoerst te Nederbrakel en Waver.

    Met 52 stond men aan de start te Nederbrakel waar zij in de hitte 14 rondjes mochten rijden om de 142km vol te krijgen. Veel is er niet gebeurd, in de 1e ronde kregen Bruggeman, Van Clooster en Moreels 1’10” voorsprong, doch na 35km was alles te herdoen. Een volgende ontsnapping na 52km kwam er van Dierickx en Hendrickx, zij kregen 30km later het gezelschap van De Buysschere, Van Landeghem en Demuynck. Op 1km van het einde plaatste Dierickx zijn beslissende demarrage en verloor Hendrikx voeling met de anderen. André Dierickx kwam met 1’32” voorsprong over de meet. Christian De Buysschere werd 2e voor Ghislain Van Landeghem en Johan Demuynck. Gérard Hendrickx als 5e volgde op 1’55”. Met 4 werd er 3’55” na de winnaar voor plaats 6 gespurt, Dirk Baert won voor Romain Maes, Jos Saenen en Eddy Cael. Op 4’25” kwam Hervé Vermeeren als 10e toe en won Frans Van Looy op 5’ de spurt van het peloton voor de 11e plaats.

    Waver moest het met 36 renners stellen waaronder de plaatselijke renner Georges Vanconingsloo. Eerste aanvallers waren Van Rijmenant en Leenen die in de 5e ronde even voorop mochten rijden. Dan was het de beurt aan Volckaert, Collaer en Frans Maes namen 35” voorsprong en was bij aanvang van de 7e ronde hun liedje ook uit. Na twee pogingen in de 9e ronde kon Collard afstand nemen maar kwamen op het einde van die 9e ronde vier renners aansluiten. In de laatste ronde op 7km van het einde ging De Vlaeminck in de aanval en kon enkel Vander Linden mee. In de spurt versloeg Roger met 1 lengte Ludo. De achtervolgers kwamen ook afzonderlijk over de meet. Derde op 40” werd Paul Collaer, 4e op 45” werd Georges Barras en Jos Abelshausen op 1’ werd 5e. Een groepje van 5 volgde op 1’10” en daarvan was Louis Verreydt sneller dan Jean-Pierre Berckmans, Roger Loysch, Fernand Van Rijmenant en Roger Kindt. Thuisrijder Georges Vanconingsloo als 13e volgde met de groep op 1’20”.

    04-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    In België had men de keuze in drie wedstrijden, In Buggenhout kwamen maar liefst 92 renners opdagen. Voor Eddy Van Hoof werd het een 8e overwinning, na 107km die werden afgelegd in 2.35’ was hij de snelste. Na hem volgden, Gustaaf De Proft, Willy Verschueren, Jan Weymans, Frans Tilburgs, Jan Lauwereyns, Eric Van Lent, René Dillen, Rudy Brusselmans en maakt Jean-Marie Coenen de top10 volledig.

    In Knesselare kwam na 110km Daniël Deschrooder als eerste over de streep voor Marc Renier en Jackie De Clerck.

    In Tielrode kwamen 36 renners aan de start voor de eerste wedstrijd van de tweedaagse. Voor Marc Steels werd het een tweede seizoenszege voor Roger De Beukelaer, Johny Vanderveken, Ghisleen De Clercq, André Verbraecken, Eddy Cap, Franky Fransen e.a.

    In Zweden werd te Upssala de “Crescent Cup” betwist, de Zweed Jonny Danielsson haalde het voor zijn landgenoot Erik Flaglum en eindigden onze landgenoten, Florimond Van Hooydonck en Roger Verwimp 2&3.

    03-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Frans Verhaegen

    Te Kruishoutem stonden 77 renners aan de start die de 144km over een grote acht reden. Na 20 km was Jackie Coene die ten aanval trok in het gezelschap van Eddy Moreels en Fernand Bruggeman namen 30” en hielden het 25km vol. Maar Coene gaf niet af en reed nu met Vande Vijver en De Buysschere weg zij kregen even later het gezelschap van Maertens en Moreels, die twee gingen door, terwijl de anderen werden ingelopen. Daniël Verplancke maakte de sprong naar de 2 leiders om later met pech te moeten afhaken. In de laatste ronde liet Freddy zijn medevluchter achter maar op 7km van het eind begon zijn tube langzaam leeg te lopen en werd in de laatste km bijgehaald door de kop van het peloton. Hiervan ging Frans Verhaegen zo hard door dat hij nog 20” nam op Willy Planckaert, Dirk Baert, Hervé Vermeeren, Roger Rosiers en Johan Demuynck. Op 25” werd Luc D’Hondt 7e voor Daan Holst (Ned), Eddy Moreels en Robert Fontaine. Voor plaats 11 op 45” was Eric leman de snelste.

    De 3e wedstrijd voor de beker Paul Staiger in Duitsland vond plaats te Munsingen waar Karl-Heinz Muddeman zijn 2e zege behaalde. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoot Roger Swerts en de Duitser Dieter Kemper

    03-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!