Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Wim de Waal


    In de Ronde van de Toekomst werd de voorlaatste rit Orléans-Versailles verreden over een afstand van 141km. Een eerste ontsnapping kwam tot stand onmiddellijk na de start met de Duitser Johann Ruch en de Nederlander Wim de Waal. Zij kwamen met 1’50” voorsprong voorbij aan het knelpunt te St.-Germain le Grand. Op de helling van Dourdan kwam de Nederlander als eerste door, maar was hun winst tot 35” gedaald en werden even later ingelopen. Na 120km gingen Gutierrez (Fr) en de Spanjaard Vallori in de aanval. Zij kregen nog het gezelschap van Didier (Lux), Gaetano Baronchelli (It) en Wil van Helvoirt (Ned). In de spurt won Antoine Gutierrez voor Wil van Helvoirt, Antonio Vallori, Lucien Didier en Gaetano Barochelli wiens broer Gianbattista leider blijft.

    In Nederland werd in Vlaardingen het officieus kampioenschap van de sponsors betwist. Na 125km wedstrijd won Herman Snoeijink voor Albert Hulzebosch, Jan Aling, Fedor Den Hertog en werd Alfons van Katwijk 5e. De ploeg Jan van Erp-Hutchinson werd 1e met 76punten. Ketting-Didam als 2e had 76punten en de 3e Caballero had 69punten.

     

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jan Nijhoff

    Anderlus kreeg na 90km wedstrijd Christian Dubois als winnaar die in een spurt met twee Francis Deminne versloeg. Op 25” werd J.P. Schelfhout derde.

    Aubel kreeg met Jan Nijhoff een Nederlandse winnaar en werd Henk Poppe nog een Nederlander 2e plaats 3 was voor Pierre Sonnet.

    Hérinnes mocht de zegebloemen aan Christian Moreau geven die 30” voorsprong had op J.P. Clochet en volgde Jean-Pierre Baert op 1’50”.

    Van de 61 renners aan de start in Hever hebben er 6 voor de zege gespurt. Jacobus Van Dijck (Ned) haalde het met 1 lengte van zijn landgenoot Theo Joore, Frans Van Vlierberghe, Gust Van Looy, Petrus van Leeuwen (Ned) en André Adriaenssens.

    Nog een Nederlandse zege te Hoboken waar 59 renners de start namen.Na 107km had Bas Lamoen 10” voorsprong op Victor De Valckeneer. Walter Dingemans als 3e volgde op 30”.

    Hulshout kreeg 35 renners aan de start. Na 145km was Jos Jacobs met zeven 2 lengten sneller dan Hugo Thijs, Marcel Peeters, André Delcroix, Ludo Bruylandts, Alfons Van Camp en Frans Tilburgs. Als 8e eindigde Theo Dockx met 1’20” achterstand.

    Lichtervelde kreeg Marc Van De Putte als winnaar het werd zijn 4e seizoenszege. Na Ghisleen De Clercq die het in de spurt had moeten afleggen werd op 50” Eddy Van Haerens 3e.

    Te Linter behaalde Jean-Marie Coenen zijn 9e zege. Na hem volgden, Guido Van Calster, Marcel Pauwels, Romain Bellis, Florent Vos e.a.

    De Nederlander Toine Van Den Bunderkwam te Maldegem de Belgen nog eens afdrogen. Eddy Cackaert als 2e volgde op 50” en had Guido Paridaen nog een Nederlander als 3e reeds 1’10” achterstand.

    In Opwijk waar 72 renners de start namen werd Etienne Vander Helst winnaar voor Rudy Heyns. Op plaats 3 eindigden Jos Vander Meulen, Raf Constant en Roger Vanden Eede gelijk.

    Te Rapertingen liet Gaston Louwet in het zicht van de eindstreep zijn 6 medevluchters in de steek. Op 10” werd Geert Malfait 2e voor Benny Paulissen, Staf Verboven, Mark Verbeeck, Jacky Frijns en Raymond Nelissen. Op 1’15” volgde Etienne De Beule als 8e.

    Sint-Pieters-Leeuw kreeg na 102km Henri Vandenbrande als winnaar voor Karel Vandenbroeck en Edmond Denorme.

    Tollembeek kreeg Jean Lauwereyns na 110km als winnaar voor Roger Beelaert en Rudy Pevenage.

    Te Waregem-Nieuwenhoven waar 33 renners aan de start stonden behaalde Daniel Deschrooder zijn 5e zege. In een spurt met 8 versloeg hij, Florent Deleersnijder, Luc Demets, Marc Depoorter, Eddy Depoorter, Marcel Vandenbossche, Godfried Verhulst en Eddy Vantieghem.

    Te Wuustwezel werd een ploegentijdrit over 97km verreden. De DDR won in een tijd van 2.7’52” wat een gemiddelde is van 45km.657meter. Hiervoor zorgden, Horst Tischoff, Joachim Vogel, Detlev Kletzin en Karl-Dietrich Diers. België B legde verrassend beslag op plaats twee wel op 5’26”. De ploeg bestond uit, Paul Lannoo, Rudi Rijpens, Roger De Beuckelaer en Georges Bortels. Plaats 3 was voor de Zwitsers op 5’43” en werd België A 4e op 7’49”. Deze ploeg bestond uit Willy Govaerts, Jacques Martin, Alex Van Linden en Marc Meernhout. Nederland werd 6e op 11’18” waar Fedor den Hertog verstek gaf en zijn plaats werd ingenomen door Jan van Lith.

    In de Ronde van Luik werden 2 ritten afgewerkt. Men begon te Soumagne met een tijdrit over 13,2km. Joseph Borguet haalde het met een tijd van 18’26’2. Plaats 2 op 11” was voor Jacques Main en volgde Alain Kaye als 3e op 24”. Op 4 met 27” achterstand eindigde Roger Loysch die 4” voorbleef op Eddy Van Hoof.

    Soumagne-Welckenraedt over een afstand van 102km werd gewonnen door Eddy Van Hoof voor Alain Kaye. Op 5” volgde, Raymond Vanstraelen, Rudy Brusselmans en werd de Nederlander Bennie Ceulen 5e. Er is met Alain Kaye ook een nieuwe leider.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Italië won Italo Zilioli een wedstrijd van 216km te Montelupo met 55” voorsprong. Verder bestond de top 10 uit, Franco Bitossi, Wilmo Francioni, Gianni Motta, Wladimiro Panizza, Fabrizio Fabbri, Adr Passuello, Giancarlo Polidori, Enrico Paolini en Roberto Poggiali, allen Italianen.

    Cyrille Guimard won te Auxerre een criterium van 90km in 2.16’. Op 10” volgde Claude Aiguesparses en werd op 15” Jean-Jacques Fussien derde.

    Voor onze landgenoten Frans Kerremans en Willy De Bosschere was er plaats 1&2 in het Zwitserse Murten. Hier werd de 85km afgelegd in 2.07’32”. Verder bestond de top 5 uit de Zwitsers, Louis Pfenninger, René Savary en Albert Zweifel.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnnenland

    .
    Frans Verbeeck


    Voor het 75.000 fr. prijzengeld kreeg Dentergem maar weinig bekende namen. De wedstrijd zelf kreeg een aantrekkelijk beeld, vooral door vele ontsnappingspogingen waarbij Cael, De Buysschere, Verplancke, Jimenez (Col), Van Leeuwen (Ned), De Boever en Coene zich onderscheidden. Niets van dit alles bracht wat op. Tot Van Ackere zich kon loswerken eerst de hulp kreeg van De Bal, Van Looy, Wyckaert, De Guchtenaere, Maes en Bal (Ned). Hieruit reed een paar kilometers voor de streep Van Looy weg. De Bal reageerde maar geraakte niet tot in Frans zijn wiel. Frans Van Looy met 10 meter voorsprong op Alfons De Bal zijn 2e wedstrijd. Op 20 meter volgden, Willy Van Malderghem, Cees Bal (Ned), Eric Wyckaert, Robert De Guchtenaere, Marcel Maes en José Van Ackere. Plaats 9 op 1’10” was voor Jaak De Boever. Voor plaats 10 op 1’15” was José De Cauwer de snelste voor Giovanni Jimenez (Col) e.a.

    De 79 renners die aan de start kwamen in Diest moesten eerst een grote ronde van 112km afleggen en daarna 15 plaatselijke rondjes. Reeds vroeg in de wedstrijd was het Van Gossum die ten aanval trok waardoor er een kopgroep ontstond van 40 renners die niet meer werden bijgehaald. In de derde van de 15 af te leggen ronden gebeurde de tweede, beslissende splitsing. Zeven renners konden zich loswerken waaruit Frans Verbeeck in de voorlaatste ronde wegreed. Frans won met 24” voorsprong op Raf Hooyberghs en Ludo Vander Linden. Op 1’32” volgden, Louis Verreydt, Jos Spruyt, Paul Aerts en Gustaaf Hermans. Als 8e op 4’27” kwam Roger Rosiers over de meet. Gustaaf Van Gossum aanstoker van de beslissende ontsnapping werd 9e op 5’17” voor Bernard Bourguignon, Herman Vrijders, Gerry Catteeuw en Martin Vanden Bossche. Raymond Steegmans als 14e volgde op 8’36” en werd Englebert Opdebeeck 21e.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Het ging er rustig aan toe

    Op de voorlaatste dag reden de 87 die nog in koers waren, van Bourges naar Versailles over een afstand van 233,5km en dienden zij nog 3 colletjes te overwinnen. Zowel op de Dourdan (4e cat.) als de Saint Rémy (4e cat.) kwam de leider in het bergklassement Torrés als eerste door. Op de Chateaufort (4e cat.) moest Torrés de eer laten aan onze landgenoot Marc Demeyer. Met 79 werd er voor de zege gespurt. Grote pechvogel was Walter Godefroot die moest spurten op een leegloper. Reeds van zeer ver begon Jacques Esclassan aan de spurt, viel stil en zou slechts 5e eindigen. Het was de Brit Barry Hoban die zijn tweede ritzege behaalde voor de Fransen, Jacky Mourioux en Daniël Ducreux. Dan volgde Jan Krekels (Ned), Jacques Esclassan (Fr), Gérard Vianen (Ned), Albert Van Vlierberghe, de onfortuinlijke Walter Godefroot, Gérard Besnard (Fr) en maakt Regis Délépine (Fr) de top10 volledig. Het geel blijft voor Ocana en het groen bij Vanspringel.

    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Luis Ocana aan de zuurstof


    Vandaag reden de renners van Brive naar de top van de Puy-de-Dôme over een afstand van 216,5km. Op de Sauvagnat (4e cat.) kwam de Spanjaard Pedro Torres als eerste door. De Nederlander Joop Zoetemelk en de Spanjaard José-Manuel Fuente werden 2&3. Ook op de Gardes (4e cat.) was plaats 1 voor de Spanjaard Torres, nu voor zijn landgenoten J.M.Fuente en Antonio Martos. Op de Puy-de-Dôme heeft Luis Ocana op het einde zich nog bijzonder schrap moeten zetten tegen een sterk terugkerende Lucien Van Impe. Onze landgenoot verklaarde na de aankomst dat hij een fout maakte door te lang bij Fuente te blijven. En ging hij verder ik ben ook gehinderd door de tientallen motards die mij voor de wielen reden. Lucien was er ook zeker van dat hij in de spurt het zou gehaald hebben van Luis die nu 4” eerder over de meet was gereden. Bernard Thévenet (Fr) werd op 20” derde. Verder in de top10: 4.José-Manuel Fuente (Sp) 34”, 5.

    Joop Zoetemelk (Ned) 53”, 6.Raymond Delisle (Fr) 54”, 7. Joaquim Aghostino (Por) 55”, 8. Francisco Galdos (Sp) 1’02”, 9. Pedro Torres (Sp) 1’19” en 10. Régis Ovion (Fr) 1’22”. Met zijn 12e plaats werd groene truidrager Herman Vanspringel 1’48” eerste landgenoot voor Tony Houbrechts die 13e werd. Twee dagen voor het einde heeft Ocana 15’41” voorsprong op Bernard Thévenet.

    20-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    In Temse werd er na 110km met twee gespurt, John Vanderveken haalde het van de Brit Richard Vaughan. Op 1’10” werd Leo Huysmans 3e.

    De 7e proef van de West-Vlaamse Trofee kende zijn verloop over 140km. De 35 deelnemers kwamen in stukken en brokken over de meet. Winst was er voor Raf Coene die 40” voorsprong had op: 2.Marc Renier, 3.Noël Pottier,4.Luc Leman, 5.Marc Deseyne en 6. Etienne Van Braekel.

    In de Ronde van Luik werd rit 2 verreden tussen Soheit-Tinlot en Soumagne over een afstand van 124km. De leider Jos Gijsemans was ook nu de snelste. Op 2 eindigde André Coppers en bestond de top 5 verder uit, Raymond Vastraelen, Roger Loysch en de Nederlander Bennie Ceulen.

    20-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .


    Met Egletons - Clermont-Ferrand is men in de Ronde van de Toekomst aan rit 10. De Zwitser Robert Thalmann legde de 141km af in 3.37’03”. Hij had 48” voorsprong op de Italiaan Gianpaolo Flamini. Voor plaats 3 op 1’19” haalde de Luxemburger Lucien Didier het van de Spanjaard Antonio Vallori. Nog een Spanjaard Julian Andiano werd 5e op 2’42”. De Italiaan Baronchelli blijft leider.

    De Ronde van Polen werd afgesloten met een tijdrit van 32km verreden tussen Pleszew en Kalisz. De Pool Tadeusz Mytnik deed er 43,20” over. Zijn landgenoot en eindwinnaar Lucjan Lis eindigde tweede op 17”. Ook plaats 3 t/m 6 werden door Polen bezet. Ryszard Szurkowski op 26”, Karmel op 31”,Janusz Kowalski 37” en Florian Andrzejewski 42”. De Oost-Duitser Dieter Gonschorek als 7e volgde op 50”. Dan maakten 3 polen de top10 volledig, 8.Stanislaw Szozda 51”, 9.Jozef Kaczmarek z.t. en 10.Tadeusz Ochot op 52”. In de eindstand werd Ryszard Szurkowski 2e op 1’19” gevolgd door 4 landgenoten, 3.Tadeusz Mytnik 3’21”, 4.Stanislaw Szozda 5’48”, 5.Jozef Kaczmarek 6’05” en 6.Wojciech Matusiak op 6’38”. De Oost-Duitser Siegrfried Kramer als 7e volgde op 7’47”. De Pool Lech Kluj op 8 had 8’43” achterstand. Negende werd de Oost-Duitser Michael Milde op 9’33” en op 10. De Cubaan Carlos Cardet hij had 10’34” achterstand. De puntentrui was voor de Pool Ryszard Szurkowski en de beste jongere was de Oost-Duitser Siegfried Kramer.

    20-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Claude Collet

    Nog 88 renners werden met bussen van Bordeaux naar de start in Sainte-Foy-la-Grande gevoerd om na 248km te eindigen in Brive-la-Gaillarde,welke de langste rit is in deze ronde. Onderweg moest men 2 colletjes beklimmen. Na het 1e knelpunt gewonnen door Hoban voor Teirlinck en Demeyer kwamen zij ook in deze volgorde voorbij het tweede. Aan km 50 ging de voorlaatste in de rangschikking de Fransman Jacques Hochart ten aanval en was 55km later zijn liedje uitgezongen. Enkele kilometers voorbij de bevoorrading kreeg men de Souillac (4e cat.) waar Torres voor Van Impe doorkwam. Na de afdaling gingen Mendes en Tollet ten aanval en kregen Berland als waakhond voor Ocana mee Na 187km kwam men voor de eerste keer in de aankomststad waar nog een grote ronde van 60km moest worden afgelegd en hadden de 3 leiders 1’ voorsprong. Op 50km van het einde had het drietal 1’55”, welke na 215km al tot 4’30” was opgelopen. Op de Col de Voutezac kwam Mendes als eerste door. De 3 mochten met 4’27” voorsprong spurten voor de zege. Claude Tollet (Fr) haalde het voor zijn landgenoot Roland Berland en Fernando Mendes (Por). De Brit Barry Hoban was de snelste voor stek 4. Verder in de top10. Régis Delpine (Fr), Jacky Mourioux (Fr), onze landgenoten, Walter Godefroot en Marc Demeyer. Dan volgden nog Jan Krekels (Ned) en groene trui Herman Vanspringel. Staf Van Roosbroeck als laatste volgde op 10’13”. Luis Ocana blijft leider.

    19-07-2013 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 88 werd er gestart te Mechelen waar de renners een bochtenrijk parcours onder de wielen kregen. Reeds in de 1e ronde ging Van Gossum op premiejacht en kreeg in de 3e ronde het gezelschap van Hooyberghs, de Nederlanders Duyndam, van Pol (Ned,) De Bal en Deschoenmaecker. Zij werden bijgehaald door een groepje van 17, waarna nog elf vooraan kwamen aansluiten. Wie hier niet bij was mocht het vergeten. Op 1 ronde van het einde bracht Van Staeyen de beslissende ontsnapping op gang en kreeg nog 8 anderen mee. Deschoenmaecker deed in de laatste ronde nog een poging maar Gakens ging hem terughalen. Van de 9 was het Tony Gakens die won voor zijn ploegmaat Alfons De Bal, Gerben Karstens (Ned), Ludo Vander Linden, Raf Hooyberghs, Englebert Opdebeeck, Jo van Pol, Roger Swerts en Ludo Van Staeyen.

    Door de gladde wegen hadden te Sint-Laureins halfkoers verschillende van de 62 gestarte renners de wedstrijd reeds verlaten. Zestien renners reden toen aan de leiding waaruit er 9 wegreden, waarvan Leman door bandbreuk werd uitgeschakeld. Freddy Maertens liet zijn gezellen achter om met 50” voorsprong te winnen voor Johan Demuynck. Op 1’10” werd Robert De Guchtenaere derde voor Julien Stevens, Daniël Verplancke, Jan Serpenti (Ned), Daniël Pauwels en Marc Lievens. Op 8’ werd André Dierickx 9e voor Christian Callens, Pol Vanden Neste, Kees Koeken (Ned) en Flory Ongenae. Pechvogel Eric Leman werd 14e op 17’.

    19-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Willy Vandenbroeck-Ludo De Bruyne - Ward Mariën - Antwerpen '57

    Een tweede zege was er voor Gentenaar Jacky De Clercq die in Destelbergen na 51km wedstrijd 10” voorsprong had op Eddy Cackaert en werd de Nederlander Jacques Van Dijck derde.

    Jean-Claude Hannot mocht te Hensies de zegebloemen in ontvangst nemen. De 110km werden afgelegd in 2.43’. Op plaats 2&3 eindigden Roger Schouppe & Benoni Michiels.

    Etienne Vander Helst behaalde zijn derde zege te Kerksken waar hij na 115km afgelegd in 2.37’ de Zwitser Hans Keller en Jan Van Uffel naar plaats 2 & 3 verwees.

    In Klemskerke was er winst voor Daniël Deschrooder die na 103km Eric Van Hoecke naar plaats 2 verwees. Op 3 eindigde Eddy Van Haerens.

    In Mechelen werd de Trofee Ludo De Bruyne verreden, liefhebber die in 1958 bij een ongeval het leven verloor. De wedstrijd over 150km werd na 3.33’ gewonnen door Ludo Peeters voor René Dillen, Jos Jacobs, Willem Peeters en op 5 Walter Dingemans.

    De Ronde van Luik ging van Start te Rotheux waar 64 renners de start namen om 110km later te SoheitTinlot te eindigen. Jos Gijsemans had na 110km afgelegd in 2.44’ een voorsprong van 4” op Antoine Agten die 8 anderen achter zich liet. Op 3 volgde Leo Coeck en verder Jeaques Mean, Eddy Van Hoof, Alain Kaye, Ben Ceulen (Ned), Gaston Louwet, Joseph Borguet en Tony Daenen. Op 1’33” werd André Coppers 11e voor Bruno Jaremko e.a.

    19-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de Ronde van de Toekomst werd rit 9 verreden tussen Bergerac en Brive over een afstand van 160,5km. Het voornaamste feit was de lange solo-vlucht van de Fransman Michel Demore, die na een paar kilometers in de aanval ging en tot kilometerpaal 145 op voorsprong bleef. Zijn hoogste winst bedroeg 3’40”. Na nog enkele uitlopers werd het een massaspurt gewonnen door de Duitser Peter Weibel voor de Nederlander Wim de Waal, Enrique Martinez (Sp), Wil Van Helvoirt (Ned), Mathieu Dohmen (Ned) e.a. Baronchelli blijft leider.

    Een 5e ritoverwinning voor de Pool Ryszard Szurkowski die de 11e rit Lubin-Leszno over een afstand van 134km won voor zijn landgenoot Stanislaw Szozda die op 2” volgde. De Nederlander Henk Smits als derde volgde op 11”. Voor plaats 4 op 29” was de Pool Jezierski sneller dan zijn landgenoten, Stanislaw Boniecki, Wojciech Matusiak en Jozef Kaczmarek. Verder in de top 10, Michael Milde (Rda), Lech Kluj (Pol) en Perez (Cub). Lis blijft leider.

     

    19-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In de Ronde van de Toekomst was de val van leider Baronchelli het enige wat er te beleven viel. In rit 8 Mézin-Bordeaux raakte de leider zijn landgenoot Parsani en kwamen ook Dohmen (Ned) en de Brit Cheetham ten val. In de eindspurt was de Luxemburger Erny Kirchen de snelste voor de Zwitser Iwan Schmid, de Oostenrijker Leopold Karner en 2 Nederlanders Wim de Waal en Wil van Helvoirt ook Ad Gevers als 9e plaatste zich in de top 10. Baronchelli blijft leider.

    Zielona Gora-Lubin is de 10e rit in de Ronde van Polen. De Pool LonginNadolny won na 154km met 2” voorsprong op zijn landgenoten Kus, Wojciech Matusiak en Lech Kluj. De oostduitser Michael Schiffner werd vijfde. Lis blijft leider.

     

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Deinze bestond het criterium uit een ploegentijdrit en een rit in lijn. VC Deinze won met Lannoo-Goeteyn en De Clercq. De rit in lijn over 52,5km werd gewonnen door Willy Dockx voor Theo Dockx en volgde Jean-Paul Spileers op 30”.

    In Gent werd het criterium over 70 km verreden, Ivan Van de Steene won voor Jos Vander Meulen en Noël Pottier.

    Ghisleen De Clercq deed er te Hingene nog een overwinning bij, op 30” volgde de Spanjaard Manuel Santos-Castillo.

    En Romain Mechelaere had te Westrozebeke 15” voorsprong op Marc Renier en werd Gilbert Eeckhout derde.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Houtem kreeg 46 renners aan de start waarbij Roger De Vlaeminck. Na een rustige eerste 50km was het Bracke die wegreed en het gezelschap kreeg van Antheunis, Barras en Kindt. Even later kwamen ook Kuiper (Ned), Hooyberghs, De Vlaeminck en De Bal aansluiten en konden Abelshausen en Bourguignon nog de aansluiting bewerken. Maar was even later alles te herbeginnen. Kindt ging echter opnieuw ten aanval en kreeg Aerts mee en kon iets later ook Adolf Huysmans aansluiten. Nog 2 streekrenners Van Lint en Janssens gingen in de achtervolging en kregen de steun van De Vlaeminck, Steegmans en De Bal. De 3 bleven echter buiten schot en liet Roger Kindt zijn gezellen nog achter en won met 15” voorsprong van Adolf Huysmans en Paul Aerts. Roger De Vlaeminck kwam 1’15” later over de streep en volgde 10” later Jos Abelshausen en Eddy Verstraeten. Op 1’40” was Herman Vrijders de snelste van de groep voor plaats zeven.

    Een pak meer renners stond aan de start te Temse waar men met 73 vertrok. Het was de plaatselijke renner José De Cauwer die wat kleur gaf aan de wedstrijd en 7.350 frank aanmoedigingspremies mocht opstrijken. In de 11e ronde ging De Cauwer op stap met Dierickx en Van Vlierden en werden pas in de laatste ronde ingelopen. De groepsspurt werd gewonnen door Willy Planckaert voor Roger Rosiers, Lucien Willekens, drei Nederlanders,Harm Ottenbros, Richard Bukacki en Jos Van Beers. Verder in de top10, Ludo Vander Linden, Arthur Vande Vijver, Eddy Peelman en Ronny Vande Vijver.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Joaquim Agostinho

    Vandaag reden de 88 overgebleven renners van Fleurance naar Bordeaux, waar in de vooravond nog een tijdrit op de agenda stond. De renners namen het rustig op en mocht na 45km Michel Perin even de familie gaan groeten. Na 62km werd er gespurt voor het knelpunt, Hoban won maar werd later naar plaats twee verwezen ten voordele van Marc Demeyer die hij had gehinderd. Na 83 km trok Marc er alleen op uit om 4km verder het 2e knelpunt te winnen. Een volledig peloton bood zich aan en won onze landgenoot Walter Godefroot voor Jacques Esclassan (Fr), Daniël Ducreux (Fr), Staf Van Roosbroeck, Christian Blain (Fr), Charly Grosskost (Fr), Herman Vanspringel,Régis Délépine (Fr) en op 10 Marc Demeyer.

    In de tijdrit over 12,4km was Joaquim Agostinho (Por) met een tijd van 16’23” de beste voor Bernard Thévenet op 1”, Joop Zoetemelk (Ned) werd derde op 3” en leider Luis Ocana (Sp) op plaats 4 volgde op 12” en is met José-Antonio Gonzales-Linares die op 15” volgde de top5 volledig. Van Impe en Vanspringel werden 9&10.

    18-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers -buitenland

    In de Ronde van de Toekomst reden de renners van Montbourget naar Fleurance en moest er slechts 92,5km worden afgelegd. Deze rit bleek aanmerkelijk zwaarder dan voorspeld was. De beslissing viel reeds na 28km toen de Fransen Gutierrez en Dubreuil ten aanval trokken met de Zwitsers Nyffeler en Salm. Een paar kilometers verder kwam Dohmen (Ned) met de Duitser Ruch aansluiten. Vermits de best geplaatste op 18’ stond kregen zij de vrijgeleide, tot nog wat renners de sprong waagden met daarbij Diaz (Col) en hebben vanaf dan de Italianen de schade beperkt. Het was de Nederlander Mathieu Dohmen die voor een tweede Nederlandse zege zorgde. Verder volgden Johan Ruch (Duit), de Fransen Antoine Gutierez en Francis Dubreuil (Fr) de Zwitser Roland Salm en moest de 2e Zwitser Ernst Nyffeler als 6e nog 12” prijsgeven. Het groepje Diaz kwam 1’ voor het peloton over de meet en blijft Baronchelli leider.

    Met Miedzyrzecz-Zielona Gora zit men in de Ronde van Polen aan rit 9. De 178km werden afgelegd in 4.10’ en was de Fransman Jean-Louis Danguillaume de snelste van vijf. Na hem volgden, Jozef Kaczmarek (Pol), Jan Backowski (Pol), Luciano Rossignoli (It) en Longin Nadolny (Pol). Op 1’03’ was de Oost-Duitser Dieter Gonschorek de snelste voor plaats 6 voor Ryszard Surkowski (Pol), Michael Milde (Rda), de Nederlander Henk Smits en maakt de Pool Jezierski de top10 volledig. Zijn landgenoot Lis blijft leider.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - liefhebbers

    .
    Guido Paridaen

    Destelbergen kreeg na 85km Roger Beelaert als winnaar voor Antoine De Meyer en Albert De Cuyper.

    Te Diksmuide bracht Eddy Ronquetti zijn zegestand op 9, na 64km afgelegd in 1.35’ verwees hij Gilbert Eeckhout en Patrick Salomein naar plaats 2&3.

    Te Hensies mocht Roger Schoupe na 110km zijn eerste zegebloemen in ontvangst nemen. Hier werden Benoni Michiels en Frans De Koning 2&3.

    Vinderhoute kreeg de Nederlander Guido Paridaen als winnaar. Ook hier moest men weinig kilometers koersen, de 66,5km werden afgelegd in 1.40’. Frans Lambert werd 2e voor Jos Vander Meulen.

    Zandvliet kreeg na 108km Jos Jacobs als winnaar en waren plaats 2&3 voor Victor De Valckeneer en Frans Tilburgs.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland - beroepsrenners



    Te Bornem stond net als gisteren in Duffel bijna de ganse Molteniploeg op uitnodiging van Martin Vanden Bossche aan de start, big boss Eddy uitgezonderd. De 57 renners moesten 19 ronden afleggen om de 150km vol te maken. Gedurende meer dan drievierde van de wedstrijd bleven de renners gegroepeerd. De klassementsspurten brachten wat sensatie en schreef Guido Van Sweevelt ze op zijn naam. Het is pas in ronde 16 dat er wat reaktie kwam in de groep, 3 renners gingen voorop rijden maar was de volgende ronde hun rijk uit. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde waren het Vander Linden, Van Sweevelt, Scheers en Reyniers die 15” voor de groep waren gaan rijden. Kort bij het einde heeft Ludo Vander Linden zich nog kunnen loswerken en won zijn 2e wedstrijd in evenveel dagen. Zijn 3 kompanen werden nog bijgehaald door 2 renners en was het op 15” Roger Rosiers die tweede werd voor Ludo Van Staeyen, Guido Van Sweevelt, Eddy Reyniers en Willy Scheers. Op 30” was voor plaats 7 Yvan Benaets sneller dan Gust Herrijgers, de Nederlander Jan Serpenti, Martin Vanden Bossche e.a.

    Zottegem kreeg slechts 37 renners aan de start, daarbij toch enkele klinkende namen zoals, Freddy Maertens, André Dierickx, Willy Planckaert en Noël Vantyghem. Op het einde van de 1e ronde reden de Fransman Meunier en de Brit Jolly weg en bleven tot km 110 op kop, hun voorsprong was op zeker ogenblik meer dan 3’ en staken heel wat premies in hun zak. Dan is Freddy Maertens zich met de zaken gaan bezig houden en met Vermeeren tot bij de leiders kwam. De Brit reed lek en bleven de andere drie buiten schot. Freddy Maertens kwam met 5” voorsprong op Hervé Vermeeren over de streep en gaf de Fransman Jean-Claude Meunier 15” prijs. Op 1’10” was Noël Vantyghem sneller dan Eddy Demets, Daniël Pauwels de Fransman Jean-Louis Guillemot, Romain Maes, Luc D’Hondt, Eddy Cael e.a.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Demeyer & David bij Fred

    Na de laatste zware bergrit zijn vandaag nog 89 renners begonnen aan de 15e rit, Pau-Fleurance 137km lang. Onderweg zijn er nog twee colletjes van 4e categorie.

    De eerste kilometers werden in groep afgelegd en gezien de wind gunstig zat, lag de snelheid vrij hoog. Na 28km kwam Torres eerste door op de Lembaye (4e cat.). In de afdaling gingen vijf renners door, Dewitte, Galdos, Rouxel, Perin en Balague, maar door de aanwezigheid van Perin (4e in het klassement) werden zij vlug tot de orde geroepen. Na 45km te Mabourguet was Demeyer nogmaals de snelste in de vliegende spurt. In groep begon men aan de Col de Marciac (4e cat.) en namen Torres en Lazcano in het zicht van de top wat voorsprong en kwamen in deze volgorde door. Bij het naderen van Lavardens waar het 2e knelpunt was kwam er opnieuw beweging, en was het tenslotte David die de meeste punten nam. Wilfried ging met nog 18km voor de boeg door, de Nederlander Vianen ging in de achtervolging maar werd door Demeyer gekortwiekt. Wilfried David won met 18” voorsprong op zijn ploegmaat Marc Demeyer, Gérard Vianen (Ned), de Fransen André Mollet en Jean-Pierre Genet, Ronald Dewitte en de Spanjaard Jesus Esperanza. Op 24” volgde Raymond Riotte (Fr). Op 29” moest Herman Vanspringel voor plaats 9 het afleggen tegen Jacques Esclassan (Fr), Walter Godefroot werd 11e. Onze landgenoot Georges Pintens kwam na het sluiten vand de controle binnen. In de klassementen zijn er geen veranderingen.

    17-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!