Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Spurt voor plaats twee

    Te Lommel-Barrier werd op het traditioneel achtvormige parkoers gereden dat zeven keer diende te worden afgelegd om de142km vol te maken. Bij de eerste doortocht ging de Nederlander Théo van der Loo aan de haal. Kon tot anderhalve minuut uitlopen op een wandelend peloton, maar eens dat er werkelijk aan koersen werd gedacht in de grote groep was het uit met de lieve vrijheid. Na enkele demarrages die nooit ver droegen kwam de uitval van het vijftal, Vander Leeuw, Van Pol, Barras, Vrijders en Bracke. Toen zij 40” voorop reden kwam er reactie van Doyen, Goossens en Harings. Deze drie kwamen met nog 50km te gaan vooraan aansluiten. Ook Steegmans, Peeters, Ebo, Scheers en Vanconingsloo hebben nog zonder succes geprobeerd van tot bij de kopgroep te rijden. Met nog 20km te gaan liet Ferdinand Bracke zijn gezellen achter en won met 20” voorsprong op Georges Barras, Herman Vrijders, Gert Harings (Ned), André Doyen, Theo Vander Leeuw (Ned), Jan Van Pol (Ned) en Eddy Goossens. Op 25” was Willy Scheers sneller dan Raymond Steegmans, Georges Vanconingsloo, Victor Peeters, Franky Ebo. De groepsspurt werd gewonnen door Lucien Zelck voor Pieter Nassen, Julien Verboven, Louis Dierckx e.a.

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Bernard Labourdette

    In Frankrijk werden 3 criteriums afgewerkt.

    Bernard Labourdette was na 102km de beste te Auzances in een spurt met twee versloeg hij Raymond Poulidor. Op 10” volgde Roland Berland.

    Seignelay liet de renners 105km koersen, na 2.42’02” wedstrijd won Règis Ovion voor Yves Hézard. Bernard Thèvenet bolde 5” later als 3e over de streep.

    Plessala kreeg na 148km afgelegd in 3.42’ Lucien Aimar als winnaar. Op 5” volgde Daniel Ducreux en nog eens 3” later legde onze landgenoot Willy Teirlinck beslag op plaats 3.

    In Portugal werd er te Mealhada 70km gekoerst. Winnaar werd Custodio Gomes voor Firmino Bernardino en Fernando Mendes.

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Eddy Van Hoof


    Bovelingen kreeg 42 renners aan de start, enkel Benny Paulissen en Michel Van Hoof wilden koersen. Reeds in de 2e ronde reden zij weg kregen nooit meer dan 1’ toch hielden zij het 10 ronden vol. Er kwamen nog verschillende pogingen maar boden uiteindelijk 31 renners zich aan voor de eindspurt. Slechts 7 renners konden geplaatst worden en werd de rest 8e gelijk geplaatst. Winnaar werd Raymond Vanstraelen voor Gustaaf Verboven, Roger Verwimp, Leonard Engelen, Parc Van Ouytsel, Frans Mertens en Roger Loysch.

    Hulste kreeg na 102km Ronny De Meyere als winnaar wat zijn 5e zege van dit seizoen werd. Op 40” volgde Florent Deleersnijder die Eddy Vantieghem naar plaats 3 verwees.

    Voor Willem Peeters deed er nog eentje bij in Itterbeek. Na 123km verwees hij Benoni Michiels en Adrien De Leeuw naar plaats 2&3.

    Een eerste zege op Belgisch grondgebied behaalde de Nederlander Jaak Roemerman te Messancy. Hij had maar liefst 1’30” voorsprong op Jean-Pierre Dartet en volgde de tweede Nederlander Cor Tuyt als derde op 3’.

    Ninove kreeg na 104km Marc Renier als winnaar zijn tijd was 2.47’. Hier waren plaats 2&3 voor Gustaaf Van Steenwinckel en Roger Van Lierde.

    In Schoten stonden 113 internationale liefhebbers aan de start. Na 130km had Eddy Van Hoof uit Leest 100meter voorsprong op Leopold Verboven, Jos Jacobs, Franky Franssen de Nederlander Piet Maas, Etienne Vander Helst, de Nederlander Jan Brinkman, Gery Verlinden, Paul Wellens, Alex Van Linden en Jozef Van Muylder. Op 200meter was voor plaats 12 Omer Meeus sneller dan Gust Van Looy, Frans Tilburgs en Marcel Laurens. Als 16e op 45” volgde Freddy Mees.

    Zijn derde zege behaalde Jean-Pierre Yansenne te Stockay voor de Nederlander Frits Slüper en Antoine Agten.

    Het podium te Tertre bestond uit: 1.Roland Callewaert, 2.Eddy Cools en 3.Hilaire Decocker

    In Tielt mocht Raf Coene de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 105k afgelegd in 2.42’ was hij sneller dan Eric Serlet. De derde Arthur Rooms volgde op 3’30”.

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sex Dagars of de Ronde van Zweden

    In de Sex-Dagars of de Ronde van Zweden werd de voorlaatste rit verreden. De renners namen de start te Varby om na 136km te Södertalje te eindigen. Met Ronnie Carlsen werd het een vierde overwinning voor Zweden. Hij had 48” voorsprong op zijn landgenoot Jürgen Marcussen. Plaats drie op 2’01” was voor de Rus Igor Moskalev voor de Zweed Lars Ericsson en de Fin Mauno Uusivirta. Morgen mag de Zweed Bernt Johansson met de leiderstrui aan de laatste rit beginnen.

     

    30-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Julian Andiano

    Met 123 stond men te Queiderbach nabij Kaiserlautern aan de start om de Westduitse wegtitel. De 26-jarige Berlijner Burckhard Bremer werd verrassend spurtwinnaar van deze 177,6km lange race. Hij legde de afstand af in 4.16’05”. In de eindspurt met 8 versloeg hij, Jürgen Kraft, Dieter Leitner, Peter Weibel, Dietrich Thurau, Wilfried Trott, Algis Oleknavicius en Johannes Ruch. Slechts 26 renners reden de wedstrijd volledig uit.

    In Spanje werd er te Villafranca de Ordizia gestreden voor de nationale bergtitel. Na 142km afgelegd in 3.56’18” mocht Julian Andiano de trui in ontvangst nemen. Hij had 1’02” voorsprong op Jésus Lopez-Carril (jongere broer van prof Vicente). Plaats 3 was voor Francisco del Olmo die op 2’56” volgde. Verder in de top5, Juan Pujol op 3’46” en Ramon Medina op 4’02”.

    Te Bonnevoie in Luxemburg werd de G.P. Lucien Steinhäuser betwist een wedstrijd over 142km. Winnaar Erny Kirchen deed er 3.38’20” over en had 1’53” voorsprong op zijn landgenoot Lucien Didier. Luxemburg haalde ook plaats 3&4 binnen Edy Carlier volgde op 3’15” voor nationaal kampioen Nico Neyer en werd onze landgenoot Jean Cleppe vijfde.

    In de Sex-Dagars of Ronde de Ronde van Zweden werd rit 4 verreden met start te Stockholm en aankomst na 140km te Varby (Ostergotlands Lan). Het werd een tweede ritzege voor de Zweed Bernt Johansson die er 3.12’15” over deed. Zijn landgenoot Leif Hansson werd tweede voor de Australiër Don Wilson, de Rus Igor Moskalev en de Nederlander Nidi Den Hertog. De ritwinnaar is ook de nieuwe leider.

    In Zwitserland werd te Saint-Maurice in het kanton Wallis het NK voor liefhebbers verreden. Na verleden jaar als 2e te eindigen heeft Robert Thalmann nu de titel gegrepen. Hij reed 5.13’14” over de 178km, en had 29” voorsprong op Iwan Schmid. Al de renners in de top10 kwamen afzonderlijk over de streep. Op 3 volgde Roland Schaer 3’12”, 4.Roland Salm 3’14”, 5.Werner Fritz 3’15”, 6.Toni Stocker 4’17”. 7.Martin Bitterli 7’24”, uittredend kampioen Xaver Kurmann eindigde op 10‘15” als 8e. Negende werd Jorg Stalder op 11’29” en op 10.Gilbert Bischoff op 12’40”.

     

     

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Frans Van Beeck

    Belsele kreeg amper 23 renners aan de startlijn om 70km te koersen. Winnaar Romain Vercauter behaalde zijn 6e seizoenszege. Verder bestond de top5 uit, Ribert Ferket, Rudy Heyns, François Van Vlierberghe en Alex Claeys.

    Alex Prophete behaalde zijn 3e zege te Braives waar hij twee Nederlanders achter zich liet, Ad Dekkers en Frits Slüper.

    In Deinze was na 72km afgelegd in 2.48’ de zege voor Kamiel D’Hooghe die Ferdi Van den Haute naar plaats twee verwees. Op 25” eigende Eddy Cackaerts zich plaats 3 toe.

    In Hamme stonden 38 renners aan de start, daarbij de jongens van Oost-Duitsland. Zij gingen met plaats 1&2 naar huis. Na 80km afgelegd in 2.05’ won Siegfried Kramer voor Michael Schiffner. Verder volgden Hedwig Bloem, H.Abbeloos, Etienne De Beule e.a.

    Voor hun tweede wedstrijd van het weekend kreeg men te Harlue 97 renners aan de start. Na 106km afgelegd in 2.35’ was Jean-Pierre Sterckx de snelste van elf. Alain Kaye werd tweede voor Walter Dalgal een in Charleroi geboren Italiaan, Jean-Claude Rogge, Marcel Louyet, Jacques Main e.a.

    Eversel-Heusden (Limb) mocht 72 rugnummers uitreiken en moest er in 27 ronden 108km afgelegd worden. Behoudens enkele kleine ontsnappingspogingen bleef men tot aan de 20e ronde samen. Toen ontstond de definitieve breuk. Een groep van 14 renners ontsnapte, behoudens Verboven en Daems die in de laatste ronde moesten afhaken mochten de 12 overigen voor de zege spurten. André Verbraeken haalde het voor Raymond Vanstraelen, Marc Van Ouytsel, Leonard Engelen, Roger Loysch, Lucien Vanderaerden, Marcel Pauwels, Georges Bortels, Eddy Pels (Ned), J.Freyns, René Wuyckens en Winoc Flebus.

    Te Reningelst vond de achtste en laatste proef van de West-Vlaamse Trofee plaats. Met 62 dapperen stond men aan de start. Negen renners maakten de wedstrijd en spurtten voor de zege. Winnaar Luc Leman legde de 130km af in 3.12’. In zijn spoor volgden, Eddy Vantieghem, Marc Renier, Ivan De Vriendt, Frans Assez, Eric Vande Wiele, Patrick Salomein en Eric Jacques. Op 10 eindigde met 1’30” achterstand Lieven Malfait, 5” later was Dirk Ongenae sneller dan Roger De Beukelaer, Norbert Lesage, André Coppers, Bertil Cael, Willy Vandemoortel, Martin De Clercq, Noël Pottier, Raf Coene en sluit Marc Deseyne de top20 af.

    Het eindklassement van de West-Vlaamse Trofee: 1.Lieven Malfait 453punten, 2.Dirk Ongenae 392p., 3.Bertil Cael 362p., 4.Roger De Beukelaer & Raf Coene 353p., 6.Noël Pottier 333p., 7.Marc Renier 332p., 8.Daniël Desloovere 322p., 9.Norbert Lesage 313p., 10.Alain Desaever 308p., 11.Marc Deseyne 302p., 12.Willy Baert 294p., 13.Martin De Clercq 286p., 14.Noël Neyens 274p. en op 15.Luc Catry 243 punten.

    Op de tweede dag te Stavelot kreeg men een gans Nederlands podium. Willy Wilms die de 109km aflegde in 2.53’ kreeg zijn vluchtgezel Johan Claessens en de op 5” volgende Ad Curvers naast zich.

    Tielt kreeg 53 renners aan de start die 105km moesten afleggen. Jean-Pierre Baert deed er 2.43’ over en liet 7 anderen achter zich. Plaats 2 was voor Gilbert Eeckhout dan volgden, Ghisleen De Clercq, H.Ryckaert, Eric Serlet, Eric Rosseel, Frans Lambert en Marc De Poortere. Voor plaats 9 was Paul Van Niuewenhuyse op 2’ de snelste voor Roger Van De Maele e.a.

    Met 92 heeft men te Vosselaar voor de provinciale trui van Antwerpen gestreden. Na 136km afgelegd in 3.28’ werd het een spannende eindspurt. François Van Beeck haalde het met 1 wiel voor Ludo Bruylandts, Jos Jacobs, Ludo Peeters, Alfons Van Camp, Wim Schroyens, Ortaire Goossens, René Van Gils, Frans Tilburgs e.a.

    Karel Clerckx (prof van 1955 t/m ’62) won te Wambeek waar men met 96 de start nam. Na 107km afgelegd in 3.01’ had hij 35” voorsprong op Florent Vos, Maurice De Neef, Peter De Neef, Karel Van Den Broucke, Jos Van Ransbeeck e.a.

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Spanje werd de Clasica de Sabinanigo verreden een wedstrijd over 232km met start te Zaragoza en aankomst te Sabinanigo. Antonio Martos won in een tijd van 5.57’19” en had 46” voorsprong op Victor Lopez-Carril. Voor plaats drie op 1’41” werd er met vier gespurt, José Pesarrodona haalde het voor Jesus Manzanèque, Luis Zubero en Ventura Diaz. Plaats 7 op 2’01” was voor Domingo Perurena die Javier Elorriaga en José-Luis Uribezubia achter zich liet. Plaats 10 op 2’41” was voor Juan-Manuel Santisteban. Deze wedstrijd werd in 1969 voor het eerst verreden, toen won Perurena, daarna volgden Zubero, Tamames en verleden jaar Goicoechea.

    In Italië Te Pesvara won Roger De Vlaeminck de Trofeo Matteotti. Roger legde de 216km af in 5.44’52” wat een gemiddelde is van 37,58km/uur. Wereldkampioen Marino Basso werd tweede op 24”. Hij versloeg in de spurt een groepje van 20 renners. Plaats 3 was voor Wladimiro Panizza dan volgden, Michele Dancelli, de Zwitser Joseph Fuchs, Felice Gimondi, Walter Riccomi, Wilmo Francioni, Enrico Paolini, Luciano Borgognoni, onze landgenoot Ludo Vander Linden, Italo Zilioli, Aldo Moser en op 15. Lino Farisato. De Zweed Gösta Pettersson als 19e is de derde buitenlander in dit groepje.

    In Frankrijk werden 3 criteriums verreden. Te Bain-de-Bretagne legde Cyrille Guimard de 100km af in 2.38’, in een spurt met twee versloeg hij Jean-Pierre Danguillaume. Voor plaats 3 op 4” was Luis Ocana (Sp) sneller dan Marcel Boishardy. Op 12” volgde Jacques Esclassan die voor plaats 5 sneller was dan, Gèrard Besnard, Alain Santy, René Grelin, de Duitser Jürgen Tschan en op 10. Yves Hezard.

    Oradour-sur- Glane zag na 105km onze landgenoot Willy Teirlinck winnen in een tijd van 2.30’36”. Zijn metgezel was de Fransman Michel Perin. Op 5” werd de Spanjaard José-Manuel Fuente derde.

    En Jacques Botherel mocht na 125km afgelegd in 3.04’ te Plumeliau de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Regis Ovion en Bernard Thevenet.

    Te Schinnen in Nederland won Michel Pollentier dank zij een ontsnapping in de slotfase, hij legde de 100km af in 2.25’31”. Dan volgden op 15” Gerben Karstens die sneller was dan Jan Krekels, Jan Van Katwijk, Jo Vrancken en Gérard Vianen. Wim Schepers als 7e volgde op 20”, en nog 2” later werd Gert Harings 8e en werden Cees Priem en Harm Ottenbros 9&10. Knap gedaan van Michelleke.

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert


    Te Maria-Aalter kwamen bij mooi weer 60 renners het controleblad tekenen. Zij mochten 18 maal een omloop van 10km afleggen. Dirk Baert ging onmiddellijk ten aanval om een premie van 1.000fr. te nemen en mocht 3 ronden voorop blijven. De ene schermutseling volgde de andere op maar is het pas in de 11e ronde dat Demuynck ten aanval trok, zijn ploegmaats zijn vlucht beschermde en niemand nog aan een hergroepering dacht. Johan kon het echter niet bolwerken en vooral Bitossi, Maes, De Brauwere, Willekens en Frans Van Looy zorgden er voor dat het peloton in 3 stukken viel. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam alles opnieuw samen en maakten men zich op voor een massaspurt. De eerste aanvaller van de dag Dirk Baert dacht er anders over, nam 100meter voorsprong en kon deze tot aan de meet behouden. Voor plaats twee was Daniël Vanryckeghem de snelste voor Noël Vantyghem, Richard Bukacki (Ned), Daniel Verplancke, Alfons De Bal, Leopold Vanden Neste, Willy De Geest, Frans Van Looy, Eddy Moreels e.a.

    Met gastheer Dolf Huysmans namen 59 renners de start in Tisselt. In het eerste wedstrijdgedeelte viel niet veel te noteren. Paul Collaer en Johan Hendrickx deden een poging die niet ver droeg. Een tweede maal probeerde Hendrickx het met Omloop maar ook zonder succes. Ernstiger werd het na 120km met Louis Dierckx, Van Staeyen, Spruyt, Omloop en Pintens, hierbij kwamen nog Reniers, Collaer, Zelck en de plaatselijke renner Huysmans maar dat was net iets te veel. Twintig km verder was alles te herdoen. Even later reed een 7tal weg en opnieuw was Huysmans mee en kwamen nog eens 6 anderen aansluiten. Adolf Huysmans kon niet verhinderen dat 5km voor het einde Pintens nog eens wegsprong en enkel Spruyt en Van Staeyen mee waren. Van ver begon Pintens de spurt maar kwam Ludo Van Staeyen nog nipt winnen van Georges en werd Jos Spruyt derde. Voor Adolf Huysmans was er plaats 4 voor Louis Verreydt, Albert Van Vlierberghe, Roger Rosiers Theo Fierens, Louis Dierckx en maakt Guido Van Sweefelt de top10 vol.

    29-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Delcroix wint te Diepenbeek

    Berlare kreeg 76 renners aan de start die 110km mochten afleggen, Aimé Van Avermaet deed dat in 2.32’. Op 50” werd er met zes voor plaats twee gespurt. Ghisleen De Clercq haalde het voor Marc Van De Putte, Kamiel De Boeck, Roger Schouppe, Alex Van Nieuwenhuyze en de Nederlander Tony Huyzen. Op 1’50” was Frans Van Vlierberghe de snelste voor plaats 8 voor Etienne Vander Helst e.a.

    Van de 89 renners aan de start te Borsbeek            hebben na 94km er acht voor de zege gespurt. Leo Huysmans was sneller dan, Alfons Van Camp, Mathieu Maessen (Ned), Siegfried Kramer (Ddr), Karel Clerckx, Martin Peeters, M.Spelters en A. Adriaens.

    Hyon mocht 43 rugnummers uitdelen en werd er 102km gekoerst. Na 2.19’ versloeg Jean-Claude Buffet drie medevluchters, Rudy Pevenage, Daniel Mellaerts en J. Peirlinck. Voor plaats 5 op 25” was Albert Delrue de snelste.

    In Deinze bestond het podium na 65km uit Antoine De Meyer voor wie het een 4e overwinning werd, Alex Claeys en Eric Vande Wiele.

    Diepenbeek kreeg 85 renners aan de start die 11 ronden mochten afleggen om de 110km vol te maken. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door heel wat ontsnappingspogingen. In de erste ronde waren dat, Lindekens, Van Asten en Leroy, een ronde later kwamen Paulissen en Nelissen aansluiten. Ook Lemmens en Civatone (It) zouden even later aansluiten maar kwam in de derde ronde alles opnieuw samen. Onmiddellijk na de samensmelting reed het viertal, Lindekens, Agten, Paulissen en Janssens weg, namen 1’ voorsprong en was in de 8e ronde alles opnieuw samen. In de voorlaatste ronde viel de beslissing, Liekens, Taskin, Delcroix en Pirard (Ned) namen afstand. In de laatste ronde wist André Delcroix zijn kompanen te verrassen en hield 100 meter over op Ludo Taskin, André Liekens en de Nederlander Frits Pirard. Voor plaats 5 was André Verbraecken sneller dan Raymond Vanstraelen, Leonard Engelen, François Mertens en werd de rest op 9 gelijk geplaatst.

    De Nederlander Gerry Van Gerwen kwam in Hamme de Belgen verslaan. In de spurt versloeg hij, Jean Blommaert, René Dillen, Rudy Heyns e.a.

    Guy Minsart behaalde zijn eerste overwinning te Harlue waar hij na 105km met 30” voorsprong won. Bernard Tilmant werd tweede en J.P. Mathieu derde.

    Itterbeek kreeg 79 renners aan de start die 123km moesten afleggen. Adrien Vanderleeuw had daarvoor 3.18’ nodig. Op 50” werd Henri Van Horenbeke tweede. Voor plaats 3 op 1’15” was J.P. Marisse sneller dan Sergio Salas.

    Gommaar Van Calster was van de 71 vertrekkers de beste te Kersbeek-Miskom waar men 110km diende af te leggen. Na de winnaar volgden, Marc Van Ouytsel, Jean-Marie Coenen, Jos Vandermeulen, Jos Gijsemans, Paul Celis, Willem Peeters, Omer Meeus, Marcel Laurens e.a.

    Zijn 7e overwinning behaalde Luc Demets te Komen waar met hem nog 45 anderen aan de start stonden. De 110km werden afgelegd in 2.45’ en werd er met 12 voor de zege gespurt. Julien Dewaele werd tweede voor, Jean-Pierre Schelfhout, Ronny Vande Kendelaere, Norbert Dujardin, Marc Deseyne, Godfried Verhulst, Jean-Pierre Lobelle, Christian Lecluysse, Jean Clochet, Claude Coppieters en Gerry Bouttry.

    Te Lichtervelde waar men met 35 aan de start stond werd na 70km Eddy Ronquetti nog maar eens winnaar. Gilbert Eeckhout werd tweede voor Geert Malfait, André Coppens, Danny Ameloot, Noël Pottier, Noël Monteyne, Jackie Vercaemer, Libert Mahieu, Alain Desaever en Rudy Hesters. Op 25” was voor plaats 12 Karel Rottiers sneller dan Serge Vandaele, Lieve Malfait en op 15. Eddy Van Haerens.

    In Stavelot reed men een klimkoers en een tijdrit. De klimkoers over 5km werd gewonnen door Joseph Borguet die daarvoor 10’36” nodig had. De Luxemburger Ernie Kirchen had daar 11’02” voor nodig dan volgde Benny Schepmans met 11’06”. De Nederlander Henk Broeren deed er 11’07” over, na hem volgden nog 3 landgenoten, Jaak Roemerman met 11’08”, Ad Gevers met 11’12” en Bennie Ceulen met 11’13”. Dan volgt als 8e Robert Michot met 11’15”,

    De tijdrit werd verreden over 20km en ook hier was Joseph Borguet met 28’38” de beste. Nu was de Nederlander Ad Gevers met 29’04” tweede voor zijn landgenoot Johan Claessen 29’19”. Plaats 4 was voor Robert Michot met 29’48”.

    28-07-2013 om 07:38 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    Te Grosswaltersdorf in de DDR won kampioen Dieter Gonschorek een wedstrijd over 119km, die werden afgelegd in 3.14’. Op 42” volgde Günther Bertram die met 12” Jochen Müller voorbleef.

    In de Sex-Dagars of Ronde de Ronde van Zweden werden twee ritten afgewerkt.

    Men begon met Danderyd-Stockholm over 130km. De Rus Valeri Likatchev  versloeg in een spurt met twee de Nederlander Fedor Den Hertog. Op 17” volgde nog een Rus Nikolai Gorelov. Plaats 4 op 19” was voor de Deen Jörgen Marcussen en kwam de eerste Zweed Lennart Fagerlund 1” later toe.

    Het criterium over 45km in Stockholm werd gewonnen door de Australiër Don Wilson voor onze landgenoot Theo Dockx, de Rus Andris Jakobsons, de Zweed Curt Söderlund en de Australiër John Trevorrow. De Rus Likatchev is de nieuwe leider.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Raymond Poulidor

    In Frankrijk waren er de criteriums van Soissons en Pleurtuit.

    Raymond Poulidor was na 55km de beste te Soissons voor Aimable Denhez en Claude Tollet.

    Te Pleurtuit was de zege voor Tourwinnaar Luis Ocana die na 112km in een spurt met twee Robert Bouloux versloeg. Op 20” werd Gérard Besnard derde.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Mariekerke duurde het tot de negende ronde vooraleer de eerste aanval kwam. Zeven renners konden zich loswerken maar onder druk van Pintens en Peelman werden de vluchters ingerekend. Even na half koers heeft Arthur Vande Vijver het geprobeerd, opnieuw Pintens nu met Peersman riepen hem tot de orde. Met nog vijf ronden voor de boeg zijn De Bal en Abbeloos uit de groep weggereden . De volgende ronde werden ook zij bij de lurven gevat. Toen iedereen begon te denken aan een massaspurt, lieten Vrijders, Lambrecht en De Bisschop het ganse peloton in de steek en hadden vlug 50” bonus. Op ongeveer 5km van de meet plaatste Herman Vrijders een demarrage en won met 20” voorsprong op Ronny De Bisschop en Emiel Lambrecht. Voor plaats 4 op 40” is Alfons De Bal sneller dan Marcel Omloop, Georges Pintens, Lucien Willekens, Jos Van Olmen, Louis Dierckx e.a.

    Bergen mocht zich verheugen in de aanwezigheid van de Italiaan Franco Bitossi die bij ons zich komt voorbereiden op de komende wedstrijden. Reeds van bij de start gingen, De Buysschere, Fontaine, Barras en Berckmans aan de haal. Na 100km wedstrijd ging een zestal op zoek naar de leiders die in de eerste van de 12 lokale rondjes werden bijgehaald door Bitossi en Thomas. De 4 leiders reden nog steeds met 1’35” voorsprong op de 8 achtervolgers. De voorsprong van de 4 leiders werd steeds maar kleiner, maar Fontaine, die zich sterk genoeg waande, ging er in de derde lokale ronde alleen vandoor. De drie anderen werden bijgehaald en begon Bitossi in de vijfde lokale ronde aan het slotoffensief. Franco Bitossi won met 10” voorsprong op Leon Thomas en 15” op Robert Fontaine. Van de overigen was voor plaats 4 op 1’ Georges Barras sneller dan Jean-Pierre Berckmans, Christian De Buysschere, Ghislain Van Landeghem, André Peirsman en Eddy Demedts. Op 1’10” werd Gérard Hendrickx 10e. Voor Aimé Delaere was er op 1’15” plaats 11 met in zij wiel Eric Wyckaert.

    Voor de 13e maal waren de renners van de partij in het criterium van Rijmenam. De renners met Verbeeck, Opdebeeck, Stevens en thuisrijder Deschoenmaecker, brachten in het eerste koersgedeelte ’n gesmaakt vertoon. Na 30 ronden, op het ogenblik dat Merckx (rugpijn) uit de wedstrijd verdween was voor de vluchters alles te herdoen. Echter niet voor lang, nu gingen Verstraeten en Huysmans voorop rijden, maar ingevolge kettingdefect moest Verstraeten zich laten afzakken, maar kon nog bij het peloton aanpikken. Vooraan kreeg Huysmans het gezelschap van Verbeeck, Van Schil, Stevens en Vanspringel. Deze vijf kregen nooit meer dan 20”, toen Maertens en Bruyère kwamen aansluiten hebben vooral Torres (Sp) en Scheers voor de hergroepering gezorgd. Men was toen al aan de 60e ronde en is Maertens opnieuw in de aanval gegaan en viel de beslissing. In één ronde reden Verstraeten en Verbeeck tot bij Freddy en namen de drie een voorsprong van 30”. In de spurt won Frans Verbeeck met 3 lengten voor Freddy Maertens en Eddy Verstraeten. Op 25” was Tony Gakens voor plaats 4 sneller dan, Willy Teirlinck, Rik Van Linden, Vic Van Schil, Joseph Bruyère, Luis Balague (Sp), Julien Stevens en werd Englebert Opdebeeck 19e.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen-buitenland

    .

    Bij de 41 renners aan de start te Arendonk bevonden zich heel wat Nederlanders en enkele Oost-Duitsers. Winnaar werd de Nederlander Jan Aling voor de Oost-Duitser Michael Schiffner. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoten, Marc Verbeeck en Roger De Beuckelaer. Plaats 5 ging naar Michael Milde (Ddr) voor René Van Gils, Wil Van Helvoirt (Ned), Frans Tilburgs, Sigfried Kramer (Ddr), Ortaire Goossens, Frans Van Beeck e.a.

    Ichtegem kreeg na 72km Marc Renier als winnaar voor Lieven Malfait en Eric Van Hoecke.

    Waarschoot kreeg 45 renners aan de start, zij moesten 70km afleggen. De Nederlander Wim de Waal kwam voor de 15e maal in België winnen en had ook al op 24/4 hier gewonnen. Ook plaats 2 ging naar een Nederlander Peter Gödde met in zijn spoor, Paul Lannoo, Ivan Van de Steene, Marc De Poorter, Romain Vercauter e.a.

    In de Sex-Dagars of Ronde van Zweden werd op de derde dag rit 2 verreden. Men liet de renners van Täby naar Jakobsberg rijden over een afstand van 131km. Na 2.53’51” won de Zweed Bernt Johansson voor twee Russen, Nikolai Gorelov en Valeri Likatchev. Plaats 4 was voor de Zweed Leif Hansson en werd de Rus Igor Moskalev 5e. Ritwinnaar Johansson is ook de nieuwe leider.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    In Frankrijk werden 2 criteriums verreden.

    Cyrille Guimard won in La Ferté-Bernard waar de 84km werden afgehaspeld in 2.04’. Plaats 2&3 waren voor Régis Ovion en Gérard Besnard.

    Le Creuset mocht Bernard Thévenet als winnaar begroeten, die Joop Zoetemelk in een spurt met twee versloeg. Hier werden de 88,2km ook afgelegd in 2.04’. Op 4” werd Joël Millard derde.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx


    Voor het criterium van Londerzeel waren 31 renners uitgenodigd. Winnaar Eddy Merckx legde de 70km af in 1.48’. Verder volgden, Julien Stevens, Walter Planckaert, Jos Huysmans, Julien Van Lint, Ronald De Witte, de Spanjaard Pedro Torrès, Willy Teirlinck, Englebert Opdebeeck, Ludo Delcroix, Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Gerben Karstens (Ned) en Marcel Pauwels. Op 35” werd Adolf Huysmans 16e voor Tony Daelemans en Jean-Pierre Berckmans.

    Te Waasmunster hebben de 72 vertrekkers het omwille van de regen kalmpjes aan gedaan. Een ogenblik zag het er zelfs naar uit of de beslissende ontsnapping al van bij het begin van de wedstrijd gevallen was. Dat was toen Jackie Coene, de Australiër Dave Watson en Jacky De Laat waren ontsnapt, en er van uit de groep geen reactie kwam. Deze 3 hielden het 8 van de 15 ronden vol. Tijdens de 10e ronde ontsnapte Van Landeghem, een ronde later kwam Ronny Vande Vijver aansluiten. Rosiers ging op zoek naar de leiders wat even later ook Verplancke, Kerremans en De Geest deden. Enkel Rosiers kon bij de twee leiders aansluiten. Ronny Vande Vijver was tijdens de laatste kilometers nog sterk genoeg om van zijn 2 medevluchters weg te springen en met 20 meter voorsprong te winnen. Voor plaats 2 was Roger Rosiers sneller dan Ghislain Van Landeghem. Even later volgden Daniël Verplancke, Frans Kerremans en Wily De Geest. Voor plaats 7 was Richard Bukacki (Ned) sneller dan Robert De Guchtenaere, Willy Planckaert, Raymond Steegmans e.a.

    27-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland & buitenland

    .
    Bernard Bourguignon

    Het jaarlijks avondcriterium te De Panne kreeg een vrij levendig verloop. Voornamelijk wegens de menigvuldige premies waaronder een superpremie over meerdere spurten die uiteindelijk gewonnen werd door Roger De Vlaeminck. Na heel wat schermutselingen waarbij Pollentier en Maertens waren betrokken kwam er half koers een ontsnapping met Merckx, Pollentier, Van Ackere, David en Sercu. Toen zij bijna 30” voorsprong hadden kwam Maertens aansluiten en zorgde even later Vanspringel voor de hergroepering. Vier ronden voor het einde sloeg Merckx toe en kon enkel Vantyghem mee, zij werden nog achterna gezet door Demeyer die evenwel geen aansluiting kon krijgen. In de spurt versloeg Eddy Merckx vrij vlot Noël Vatyghem en volgde Marc Demeyer 5” later. Voor plaats 4 was Rik Van Linden sneller dan Walter Planckaert, Dirk Baert, Vic Van Schil, Patrick Sercu, Frans Verbeeck, José Van Ackere, Freddy Maertens, Jos Huysmans, Michel Pollentier en werd de rest met daarbij Englebert Opdebeeck 14 gelijk geplaatst.

    Te Eine-Oudenaarde kwamen onder een plassende regen 67 renners aan de start. Van bij het begin ging een trio aan de haal, Vanconingsloo, Zelck en Scheers, mochten tot 30” uitlopen om onder druk van De Geest, Houbrechts en Van Malderghem opnieuw te worden gegrepen. Na 60km gingen, Louis Dierckx, Romain Maes, Bernard Bourguignon en Jean Swinnen, spoedig hadden zij 1’ voorsprong en nam de koers een definitieve wending. Negen renners zouden nog vooraan komen aansluiten. Een 300 meters voor de streep plaatste Bernard Bourguignon zijn jump en won met 5” voor Eddy Verstraeten, Ludo Van Stayen, Léon Thomas, Willy Abbeloos, Hervé Vermeeren, Romain Maes, Eddy Cael, Paul Aerts, Marcel Maes, Jean Swinnen, Lucien De Brauwere en Louis Dierckx.

    In Nederland won Cees Priem te Egmond-aan-Zee voor Cees Bal en Jan Van Katwijk.

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De Fransman Michel Roques van de ploeg Sonolor blijkt in de 18e rit van de Ronde van Frankrijk, Braive-Puy-de-Dôme een niet toegestaan stimulerend middel te hebben gebruikt. Hij is bij de dopingcontrole positief bevonden. Zijn straf: terugzetting naar de laatste plaats in de rituitslag, een boete van 1.000 Zwitserse francs en een maand voorwaardelijke schorsing.

    Alle andere uitgevoerde controles waren negatief. Na de rit zondag moesten de eerste vijf van het eindklassement zich aan de controle onderwerpen.

     

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Roger Loysch

    Te Boezinge legde Norbert Lesage de 110km af in 3uur. Hij had 5 meter voorsprong op Dirk Ongenae, Gery Bouttry, Eric Van Hoecke, Gilbert Eeckhout, Bertil Cael, Raf Coene, Ronny De Meyere en Freddy Vervaet. Op 20” was Noël Cool de snelste voor plaats 10.

    Te Evere moesten de renners 129km afleggen wat René Dillen deed in 3.15’. Verder bestond de top5 uit, Willy Sprangers, Willy Verschueren, Eddy Van Hoof en Paul Teugels

    Zijn negende zege behaalde Omer Meeus te Grand-Hallet waar hij na 107km, afgelegd in 2.53’ een voorsprong had van 10” op Bruno Jaremko, Freddy Libouton, Joseph Borguet, Bennie Ceulen (Ned), Tony Daenen, Frits Slüper (Ned) en Daniël Parmentier. Op 3’06” werd Jacques Mean 9e voor Jean-Luc Yansenne.

    Te Grotenberge stonden 75 Oost-Vlamingen aan de start voor de provinciale titel en de daaraan verbonden trui.

    Ongeveer de helft der deelnemers konden het hoge tempo niet volgen. Uit de resterende kopgroep kozen Romain Vercauter, Ghisleen De Clercq en Jean-Paul Spileers voor de aanval. De beslissing leek gevallen, maar een gesloten spoorweg overgang dreigde nog roet in het eten te gooien. De koerscommissarissen lieten de vluchters met dezelfde voorsprong richting finish vertrekken. Romain Vercauter veruit de snelste van de drie aarzelde om vroeg aan de spurt te beginnen. Ook de andere 2 vluchters lieten het tempo te veel zakken.

    Tot het onvermijdelijke gebeurde en het peloton in de spurt aansluiting kreeg. Op de hellende aankomststrook was enkel de aalvlugge Ivan Van de Steene in staat om de vluchters te grazen te nemen en liet hen dan ook verbauwereerd achter met plaatsen 2,3 en 4 in de uitslag tot gevolg!

    Dus nieuwe kampioen Ivan Van de Steene voor Romain Vercauter, Jean-Paul Spileers, Ghisleen De Clercq, Etienne Van Der Helst, Jackie De Clercq, Frans Assez, Raf De Clercq, Eric Van De Wiele en op 10 Martin De Clercq. Wat maakt dat er 4x De Clercq in de top10 staat.

    In Houthalen hebben de 50 ingeschreven renners welke 45 maal de verkleinde omloop van het Europa industriepark dienden af te leggen voor spektakel gezorgd. Aangezien elke ronde een premie van 500 frank te verdienen was, werd er van bij het begin aan een hoog tempo gereden. Verwachtte iedereen een massaspurt, dan wisten op amper 2 ronden van het einde toch nog 4 renners zich los te werken. Voor plaatselijke renner Roger Loysch werd het een derde seizoenszege. Jozef Swinnen werd 2e voor, Raymond Vanstraelen en André Verbraecken. Op 100 meter volgden, Jos Vandermeulen, Guy Duchamps, Staf Verboven, Rik Leysen, Albert Segers, Ward Pels, Antoon Agten en werden 15 renners gelijk geplaatst op stek 12.

    Te Peruwelz stonden 51 renners aan de start. De 130km werden door Eric Jacques afgelegd in 3.35’, in een spurt met twee moest Christian Moureau het onderspit delven. Voor de derde Christian Despierre over de streep kwam moest er 1’40’ gewacht worden. Op 3’20” was Christian Dubois voor plaats 4 sneller dan Eddy Vantieghem. Op 5’ volgde Serge Van Daele als 6e  voor Eric Rosseel, Marcel Houyetn Christian Lecluyse en maakt Luc Goessens de top 10 volledig.

    .
    Wim Schroyens

    Te Scherpenheuvel werd er voor internationale liefhebbers ingericht waar 86 renners op af kwamen, waaronder heel wat Nederlanders en 4 renners van Oost-Duitsland. Het werd een korte (96km) maar snelle wedstrijd waarin vluchters het moeilijk hadden om zich aan de leiding te handhaven. Er waren doorlopend pogingen, maar doorgaans droegen ze niet heel ver. Slechts in de voorlaatste van de 12 af te leggen ronden scheen het ernstiger te worden, toen men met 13 ging voorop rijden. Toch ook zij hielden het niet vol, toen de hergroepering scheen werkelijk te worden, zonderden 5 renners uit de kopgroep zich af. Wim Schroyens haalde het voor Michael Schiffner (Ddr), Alain Kaye, Adri (Jos) Schipper (Ned) en zijn landgenoot Mathieu Maessen. Op 15 meter werd Michael Milde (Ddr) vijfde voor thuisrijder Gommaar Van Calster, Gerrie Van Gerwen (Ned), Marcel Laurens e.a.

    Paul Wieland heeft in eigen land de 1e rit gewonnen in de Sex-Dagars of Ronde van Zweden. Hij legde de 129km tussen Farsta en Handen af in 3.02’13”. Zijn landgenoot Bernt Johansson werd 4” later 2e voor de Rus Valeri Likatchev en nog eens 2 Zweden, Leif Hansson en Sven Ake Nilsson. De ritwinnaar mag ook de leiderstrui aantrekken.

     

     

    26-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Lambrechts-Woluwe - criterium

    .
     Luis Ocana & Eddy Merckx


    15.000 toeschouwers hebben Eddy Merckx het criterium van Sint-Stevens-Woluwe zien winnen. Eddy plaatste zijn demarrage in de 20e van de 50 af te leggen ronden, enkel zijn ploegmaat Joseph Bruyère was mee. Na 27 ronden kreeg Luis Ocana een lekke band, hij zou opnieuw aanzetten maar vijf ronden later definitief uit de wedstrijd verdwijnen. Ook zijn teammaats Mortensen en Catieu verlieten toen de wedstrijd. Even later was er een valpartij met Kindt, Sercu, Berckmans en de Spanjaard Torrès die de wedstrijd verliet. In de eindspurt plaatste Eddy Merckx zijn maat Joseph Bruyère op 4”. Op 1’ was voor plaats 3 Freddy Maertens sneller dan Frans Verbeeck, Jos Deschoenmaecker, Vic Van Schil en Herman Vanspringel. Als 8e op 1’35” bolde Martin Vanden Bossche over de meet. Van de “groep” was voor plaats 9 Rik Van Linden sneller dan Walter Planckaert, Julien Van Lint, Englebert Opdebeeck, Jos Huysmans, Frans Mintjens, Luis Balague (Sp), Giovanni Battaglin (It), Ludo Delcroix, Roger Kindt, Patrick Sercu en Roger De Vlaeminck.

    Bij de liefhebbers waar men met 55 aan de start stond diende er 51km gekoerst worden. Winnaar Jacques Martin klaarde de klus in 1.08’. Verder volgden, Rudy Rijpens, Benny Paulissen, Marc Meernhout, Jean-Marie Coenen, Omer Meeus, Alex Van Linden, Jos Vander Meulen, Pierre Sonnet, Paul Van Haudt, Antoine De Meyer, Jean-Marie Bonfond, Jean-Pierre Sterckx, Jean-Marie Fameree en op 15.Eddy Cap.

    25-07-2013 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Deinze kreeg voor zijn Grote Prijs 86 renners aan de start. Eerste onruststokers waren Demol en Debosscher, toen daarna 18 renners het hazenpad kozen heeft de groep hard moeten jagen om terug orde op zaken te zetten. De demarrage van Jimenez (Col) na 110km was de inleiding van de beslissende ontsnapping. Hij kreeg het gezelschap van Holst (Ned), Bitossi (It), een ongewone klant op Vlaamse wegen, Verreydt, Goossens, Maes, Omloop, Vrijders en Temmerman (die door pech vlug wegviel). Een kind dat de weg wilde overlopen was aanleiding van een val waarbij Goossens en Holst betrokken waren.

    Eerstgenoemde bleef gekwetst liggen terwijl de Nederlander na een bewonderenswaardige achtervolging terug aanpikte. Ook Verreydt na bandbreuk kon opnieuw vooraan aansluiten. Een eerste poging van Maes mislukte, op 5km van het einde ging hij een tweede maal en hield stand. Na winnaar Marcel Maes kwamen Herman Vrijders en Franco Bitossi als 2&3 toe. Even later was Marcel Omloop sneller dan Giovanni Jimenez (Col), Daan Holst (Ned) en Louis Verreydt (dit na een tweede lekke band). Voor plaats 8 op 5’10” kwam Roger Rosiers ook solo over de meet. Voor Jacky Coene was er op 5’30” plaats 9. Hervé Vermeeren als 10e volgde op 5’40”. Met 10renners op 6’20” werd er voor plaats 11 gespurt en daarvan was José De Cauwer de snelste.

    25-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!