Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Vicente Lopez-Carril

    De Nederlander Tino Tabak is niet meer van start gegaan in de 9e rit van Embrun naar Nice met maar liefst 6 beklimmingen. Reeds vanaf 7 uur was het verzamelen blazen voor de overige 106 renners te Embrun, waar zij een half uur later in autocars werden gestopt met bestemming naar de ruim 50km verder gelegen startplaats Uvernet-pra-Loup. Vele renners hebben hun beklag gedaan over het slecht eten en slechte slaapgelegenheid. De renners waren in een grote slaapzaal ondergebracht. Frans verbeeck had een protest ingediend bij de koersdirekteur Jacques Goddet tegen de uitsluiting van vier van zijn ploeggenoten, het protest werd afgewezen. Het was een lome groep die naar de eerste hindernis slenterde. Een langgerekte groep reed naar de top van de Cayolle (2e cat.- 2327m.), in het zicht van de top spurtte Lopez-Carril vooruit en kwam met 50meter voorsprong op Fuente e.a. over de meet. De tweede klim de Valberg (2e cat.-1669m.) werd ook in grorp beklommen en was het Torrès die eerst doorkwam. Het was een nog steeds gesloten peloton dat de beklimming aanvatte van de Col Saint-Martin ( 2e cat.1500m.) en was Torrés opnieuw als eerste boven. In de afdaling ging de Fransman Perin alleen aan de haal en hij bereikte de bevoorrading te Roquebilliere (km 141) met een winst van 1’30” op een nog 50-man sterk peloton. De tweede groep volgde op 3’ en waren ondertussen Frans Verbeeck zijn ploegmaats Bodart en Aerts in de bezemwagen gestapt. Perin begon met een winst van 3’25” aan de Turini (1e cat.-1607m.) maar kwam Lopez-Carril als 1e over de top. Op de laatste twee hellingen, de St. Roch (3e cat.-990m.) en de Chateauneuf (3e cat.-628m.) dreef de leider zijn voorsprong nog op en won uiteindelijk met 8’50” voorsprong op Frans Verbeeck, Jean-Pierre Danguillaume (Fr), Herman Vanspringel, Gérard Vianen (Ned), Charles Rouxel (Fr), Ronald Dewitte, Fernando Mendes (Sp), Joop Zoetemelk (Ned) en Mariano Martinez die de top 10 volledig maakt. Ook Tony Houbrechts 24e en Lucien Van Impe 32e zaten in deze groep. Luis Ocana blijft leider en Herman Vanspringel behoud zijn groene trui. Bij de opgevers 3 landgenoten, Aerts, Bodart en Coulon ook 2 Nederlanders zijn afgestapt, Kelleners en Pustjens.

    .
    Herman met de groene trui

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Spruyt

    Met 63 renners aan de start en een massale publieke belangstelling werden de inrichters van de 4e grote prijs Kamiel Dewalsche te Sleidinge ruim beloond. Alleen was er een tikje ontgoocheling omdat Roger De Vlaeminck niet was komen opdagen. Voor de klassementsspurten was het vooral Vanden Neste die zich liet opmerken en deze ook won. In de 7e van de 13 af te leggen ronde ging de Nederlander van Leeuwen voorop rijden en hield het 2 ronden vol. Met nog 2 ronden voor de boeg viel de beslissing, Maes, De Bisschop en Vande Vijver namen voorsprong waarvan laatstgenoemde op het einde zijn 2 metgezellen zou achter laten. Ronny Vande Vijver behield 100meter op Ronny De Bisschop en Romain Maes. De groepsspurt op 1’ voor plaats 4 werd gewonnen door Dirk Baert voor Noël Van Clooster, Willy Planckaert, Daniël Verplancke, Bas Hordijk (Ned), Hervé Vermeeren, Fernand Hermie die de top10 afsluit e.a.

    Tessenderlo kreeg 1 renner meer aan de start dan Sleidinge en liet hen 10 ronden in 8 vorm rijden. Het eerste koersgedeelte werd gekenmerkt door tal van ontsnappingen die nooit verder droegen dan 35”. Bij het ingaan van de 6e ronde viel het peloton in twee en de kopgroep, aangevoerd door Noels bestond uit 15 man. Dit betekende het begin van de definitieve ontknoping, want uit dit vluchtersgroepje demarreerde onmiddellijk Karstens weg achterna gezet door Deschoenaecker en Spruyt. Op 2 km van het einde sloeg Spruyt toe, Jos schermde zijn maat af en Karstens kon niet onmiddellijk reageren. Jos Spruyt won met 15” voor Gerben Karstens (Ned) en Jos Deschoenmaecker. Op 1’10” was Fernand Van Rijmenant sneller dan Roger Rosiers, Willy Scheers, Ludo Noels, Gilbert Wuytack, Vic Van Schil en is met Willy In’t Ven de top10 volledig.

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Omer Meeus

    Aiseau kreeg Jean-Claude Buffet als winnaar, hij legde de 100km af in 2.50’ en had maar liefst 2’30” voorsprong op Maurice Deneef en 5’ op Jean Weber

    De Brit Dan Allan kwam te Celles winnen voor Marcel Hinion en Eddy Furnière.

    Met 91 renners stond men aan de start te Hoegaarden en mochten 110km afleggen. Omer Meeus klaarde de klus in 2.52’ en volgde Walter Dingemans op 15”. Voor plaats 3 op 20” was André Verbraecken de snelste voor Marc Steels, de Duitser Erwin Derlick, Hugo Gevers, Florent Vos, Marcel Laurens, Jean-Marie Coenen,Freddy Mees e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Willy Sprangers in Ternat voor Luc D’Hoekers en Jean Vander Stappen.

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Szurkowski

    Vandaag ging in Frankrijk de Ronde van Toekomst van start met een proloog over 9,6km te Aubagne. België heeft geen ploeg afgevaardigd. De Nederlanders wonnen met 18” voor Zwitserland en volgde Italië als derde op 38”.

    In Nederland werd er te Westdorpe gekoerst, een criterium in Nederland dat is 2uur fietsen tegen bijna 45km/uur. De Nederlanders zijn op hun gebied dan ook quasi onklopbaar. Deze ker was het Antoon van den Bunder die het haalde door 5 medevluchters te verslaan. Achter de winnaar finishten, Piet van Leeuwen, Charles de Smit (prof in 1971 en ’72), Tony Huyzen, Jongelen en de Brit Grant Thomas. De enkele Belgen aan de start moesten zich met de kruimels tevreden stellen zijnde een plaats 18 en 20.

    Na de proloog won vandaag Ryszard Szurowski ook de 1e rit Warschau-Sochaczew over een afstand van 162km voor de Oost-Duitser Michael Milde en de Pool Stanislaw Szozda zij hadden 7” voorsprong op een groepje waarvan de Pool Wieslaw Kornacki de snelste was.

    10-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Ryszard Szurkowski

    Een 8e overwinning behaalde Eddy Ronquetti te Adegem waar hij na 99km afgelegd in 2.27’ Romain Vercauter en de Nederlander Johan Lookamp naar plaats 2&3 verwees.

    Voor Roger Loysch werd het te Bilzen een tweede seizoenszege. Hier moest slechts 65km gekoerst worden. Op 10” volgde Jos Vandermeulen die Romain Bellis achter zich liet.

    Desselgem kreeg 37 renners aan de start en moest er 108km afgelegd worden. Ook hier werd het een tweede seizoenszege, Eddy Van Haerens versloeg Marc Renier, Eric Serlet, Eric Jacques, Ghisleen De Clercq, Luc Demets, Eric Rosseel, Marc Deseyne e.a.

    Elouges liet de renners 105km afleggen. In een spurt met twee was Eric Vande Wiele sneller dan Jean-Pierre Schelfhout. “Brusselaar” Jean-Pierre Sterckx was op 4’45” de snelste voor plaats 3, na hem volgden Marcel Loyet, Christian Dubois en Francis Dopchies. Dan volgden twee renners op 5’20” waarvan Richard Dopchies sneller was san Gérard Cortenrais. Op 9 eindigde Tulio Tezza met 7’ achterstand en werd Claude Coppieters 10e.

    Frasnes-lez-Buissenal mocht de zegebloemen overhandigen aan Christian Despierre die na 108km 1’30” voorsprong had op Eddy Cools en werd Roger Beelaert derde.

    Parike kreeg 41 renners aan de start en werd er na 108km met 4 voor de zege gespurt. Jean-Paul Spileers en behaalde zijn achtste overwinning. Tweede werd Johny Vanderveken gevolgd door Franky De Gendt en V. Van Landeghem. Op 50” werd de Australiër John Trevorrow vijfde voor Yvan Ronsse e.a.

    Wortel mocht 57 rugnummers uitdelen en reed Marc Meernhout de 105km in 2.16’. Op 30” was de Nederlander Ben Ceulen sneller dan August Van Looy. Voor plaats 4 op 40” was de Nederlander Jos Van De Poel sneller dan André Delcroix. Dan volgde op 50” nog een tweetal daarvan was Lieven Malfait sneller dan Eric Van Lent. Voor plaats 8 op 1’ was Jos Jacobs de snelste voor Marc Verbeeck, Frans Van Beeck e.a.

    De Ronde van Polen is te Warschau van start gegaan met een tijdrit over 2,1km. Winnar werd groot favoriet Ryszard Szurkowski die er 2’28”914 over deed. Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten Jan Backowski en Bernard Kreczynski

     

    09-07-2013 om 20:02 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jan van Katwijk

    Te Stal-Koersel is de 13e Grote Prijs voor beroepsrenners pas in de derde laatste van de tien kleine ronden begonnen. Het was de Nederlander de Vlam die de aanstoker was en werd bijgehaald door zijn landgenoot van Katwijk en verder onze landgenoten Hendrickx en Mintjens. In het zicht van de aankomstlijn kwam de jagende groep nog geweldig opzetten. Van de vier laatste aanvallers scheen Frans Mintjens het te zullen halen doch de Westmallenaar viel als het ware stil en werd overstoken door Jan van Katwijk en Johan Hendrickx en werd Wil de Vlam vierde. Op 25” toonde Yvan Benaets zijn snelle benen voor plaats 5 en liet de ganse groep achter zich. De top10 bestond verder uit, Georges Claes, Roger Swerts, Roger Jochmans, Ger Harings (Ned) en Julien Verboven.

    Zele kreeg 62 renners aan de start zij mochten 12 ronden afleggen om de 150km vol te maken. Hier was de enige ontsnapping van deze koers de goede, Dury zou reeds na 10km wegrijden. In de tweede ronde kwamen onder impuls van Peelman 5 renners aansluiten, waarna nog een zes renners erin slaagden de aansluiting te verwezenlijken. Een slapend peloton werd op 8’ achterstand gefietst. Op het einde sprong Eddy Peelman weg en won met 45” voorsprong. Voor plaats twee zorgde José De Cauwer voor de verrassing door Willy Planckaert te kloppen, verder volgden, Cees Priem (Ned), Herman Vrijders, hij die de bal aan het rollen bracht Maurice Dury, Fernand Bruggeman, Ronny De Bisschop, Ghislain Van Landeghem, Julien Stevens, Ronny Christiaens en Daan Holst (Ned). Op 7’ werd er voor plaats 13 gespurt en was José Van Ackere de snelste voor Noël Van Tieghem e.a.

    09-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Gewonnen maar toch een beetje moe

    Cyrille Guimrd is niet meer vertrokken in de 8e rit Moutiers-Les Orres met maar liefst 4 beklimmingen, La Madeleine (2e cat.1993m.), de Galibier (1e cat.2556m.), de Izoard (1e cat. 2361m.) en aankomst op Les Orres 2e cat.1496m.). De renners maakten aanvankelijk niet veel aanstalten om te strijden, vooral omdat er bijzonder zwaar werk te wachten stond. Aan de voet van de eerste beklimming, de col de La Madeleine had het peloton een grote achterstand op het uurschema. Nochtans geraakte de Spanjaard Fuente in moeilijkheden en werd door zijn ploegmaats opgewacht waardoor zijn achterstand tot 1’ beperkt bleef beperkt. Tijdens de beklimming van de col de La Madeline stapte Fuente van de fiets, trok andere koerskledij aan en begon merkelijk beter te fietsen. Een volledig peloton op onze landgenoot Emile Bodart na kwam met Danguillaume op kop over de top. Een voltallige groep begon aan de Telegraphe en was het Fuente die onmiddellijk ten aanval trok maar Ocana reageerde gepast, op de top won Fuente van Ocana en kwamen in de afdaling achtereenvolgens, Thévenet, Zoetemelk, Ovion, Torrès en Lopez-Carril aansluiten. Tijdens de beklimming van de Galibier brak de strijd los, Lopez-Carril viel aan op 11km van de top en kwamen Ocana en Thévenet aansluiten. Deze reaktie werd Ovion fataal, de anderen konden later opnieuw aansluiten. Enkele kilometers voor de top gingen Fuente en Ocana nog maar eens aanvallen en moesten alle metgezellen loslaten. Nu kwam Ocana als eerste over de top en won er tevens de speciale premie Henri Desgrange. Dan kwam de Izoard waar Fuente voor Ocana boven kwam. Op iets minder dan 40km van het einde, te Guillestre reed Fuente lek en verspeelde 30”, de gele trui ging niet wachten op de treugkeer van zijn landgenoot. Toen men aan de laatste klim begon keek Fuente op tegen een achterstand van meer dan 2 minuten. Luis Ocana legde de 237,5km af in 7.55’47” en was José-Manuel Fuente tot op 58” teruggekomen. Verder volgden, Mariano Martinez (Fr) 6’57”, Bernard Thévenet (Fr) 6’59”, Michel Perin (Fr) 12’33”. Joop Zoetemelk (Ned) als 6e volgde op 20’24” met in zijn spoor 7 renners, waarbij onze landgenoten, Herman Vanspringel 8e en Lucien Van Impe 12e. Luis Ocana heeft nu 9’08” voorsprong op J.-M. Fuente en is onze eerste landgenoot Herman Vanspringel naar plaats 6 gezakt met 23’20” achterstand, maar behoud wel d groene trui. Drie renners zijn niet meer vertrokken Guimard en onze landgenoten, De Brauwere en De Geest. Twaalf renners zijn uit koers gezet om aan de wagen te hangen, daarbij Englebert Opdebeeck. Er blijven nog 107 renners in de wedstrijd.

    09-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Luis Ocana

    Na de rustdag mogen de renners vandaag 2 ritten afwerken met toch wat klimwerk. Rit 7a vertrok te Divonne les Bains en eindigde na 86,5km te Gaillard. Het was Walter Godefroot die ten aanval trok, hij begon met meer dan 2’ aan de 11km lange klim van de Solève (1e cat.1283m.). Een tegenactie kwam er van Delisle terwijl Thévenet, Van Impe en Catieau een zware inspanning moesten leveren om weer aansluiting te krijgen, dit na een valpartij. Inmiddels ging Martinez op zoek naar Godefroot die werd vervoegd en ter plaatse gelaten. Op 7km van de top was de situatie weer anders, Ocana reed in gezelschap van Fuente, Zoetemelk, Poulidor en Van Impe aan de leiding. Op 4km van de top liet Ocana de anderen achter, op 2km van de top had hij 30” voorsprong op Zoetemelk en 35” op de rest van zijn medevluchters. Op de top kwam Ocana door met 40” op een groepje waarbij Van Impe. In de daling naar Gaillard behield Luis Ocana (Sp) zijn voorsprong en won met 53” voorsprong op Mariano Martinez (Fr), Lucien Van Impe, Bernard Thévenet (Fr), Pedro Torres (Sp), Joop Zoetemelk (Ned), José-Manuel Fuente (Sp), Francisco Galdos (Sp) en Raymond Delisle (Fr). Raymond Poulidor 15e verloor 2’23” en Herman Vanspringel 17e moest 2’31” prijsgeven. Den Engel Opdebeeck werd 96e op 7’40”. Luis Ocana is nu leider met 44” op José Catieau.

    .
    Bernard Thévenet

    Na een korte rust kregen de renners het tweede gedeelte aangeboden. Een trip van Gaillard naar Méribel les Allues over een afstand van 150,5 km. De aankomst is voorzien op de Méribel 1750meter 2e categorie. Het eerste wedstrijdgedeelte werd gekontroleerd door Ocana en zijn ploegmaats. De eerste hindernis de Tamié 908meter 3e cat. werd in groep beklommen en kwam de Spanjaard Torres als eertse door. Op 30km van het einde kwamen dan de eerste akties op gang. Eerste aanvaller was Vanspringel, nadien Genet in het gezelschap van Houbrechts. Op dat ogenblik kwam Guimard opnieuw in moeilijkheden. Tenslotte zou een uitval van J.P. Danguillaume voor een definitieve schifting zorgen, die uiteindelijk vijf renners voorop zou brengen, Thévenet, Ocana, Zoetemelk, Van Impe en Fuente. Een eerste aanval van Thévenet werd suksevol door Ocana beantwoordt. Het bracht mee dat Zoetemelk en Van Impe moesten lossen en dat ook Fuente achterop geraakte. Eenmaal Thévenet door Ocana vervoegd konden ook de drie achtervolgers weer aansluiten. In het zicht van de meet ging de Franse kampioen een tweede maal zijn kans. Ditmaal met sukses. Ocana reageerde nog even maar toen hij geen hulp kreeg van het in zijn wiel rijdende trio liet ook hij het afweten. Bernard Thévenet won met 8” voorsprong op Joop Zoetemelk (Ned), 10” op José-Manuel Fuente (Sp), 12” op Lucien Van Impe en moest Luis Ocana (Sp) 50” prijsgeven. Een 6e plaats op 50” was er voor Herman Vanspringel. Den Engel Opdebeeck werd 63e op 7’19”. Als laatste kwam de opnieuw in moeilijkheden geraakte Cyrille Guimard binnen met 23’12” achterstand. In het klassement heeft Ocana nu 2’51” voorsprong op Zoetemelk en 2’55” op Vanspringel die nog steeds de groene trui draagt.

    08-07-2013 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criterium te Nandrin

    .
    Eddy Merckx

    Te Nandrin werd een criterium betwist met deelname van Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck en 23 anderen. Voor een massa volk moesten de renners 30 maal een omloop van 4,3km afleggen. Even mocht de streekrennerMarc Sohet aan de leiding rijden en waren het dan de Molteni’s die de wedstrijd controleerde. Toen Freddy Maertens die hier op 31/5 won ten aanval trok vonden Merckx en De Vlaeminck het toch wat gevaarlijk en kwam er een hergroepering. Dan waren het Huysmans, Deschoenaecker en Karstens die gingen voorop rijden, de Nederlander reed leek en werd daardoor gedubbeld en werden de twee opnieuw ingelopen. Toen probeerde Van Schil het voor de 4e maal, Eddy en Roger kwamen aansluiten en lieten Vic achter. Van zeer ver begon Roger de spurt maar Eddy bleef in zijn wiel om in de allerlaatste meters hem te verslaan. Op 1’05” werd Ludo Vander Linden derde voor Joseph Bruyère. Voor Freddy Maertens was er op 2’ plaats 5 voor Rik Van Linden, Jean-Pierre Berckmans, Vic Van Schil, Julien Stevens, Jos Huysmans en Roger Rosiers. Plaats 12 op 2’30” was voor Tony Gakens met in zijn spoor, Georges Vanconingsloo, Martin Vanden Bossche en Jos Deschoenaecker. De eerste vluchter Marc Sohet werd 16e op 4’.

    Ook de liefhebbers waren van de partij te Nandrin waar de 32 liefhebbers 75km moesten afleggen. Hier bestond de top uit uit, Jean-Marie Coenen, Alex Prophète, de Nederlander Henk De Boer, Gustaaf Put, Johan Claessen (Ned), Guy Minsart, Jean-Pierre Dartet, Frans Assez, Jean Caudron en Joseph Civatone (It).

    08-07-2013 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger Swerts

    Op de laatste dag van de beker Paul Staiger heeft Roger Swerts de zege behaald te Stuttgart wat hem tevens de eindzege in de beker Paul Staiger bezorgde. Op de laatste dag liet hij Dieter Puschel en Karl-Heinz Küster achter zich. In de klassering werd na Roger Dieter Puschel 2e, Karl-Heinz Müddemann 3e, Karl-Heinz Küster 4e en Ferdinand Bracke 5e.

    In Groot-Brittannië was er te Hertford winst voor Tony Gowland voor Dany Horton en Phil Bayton.

    De Deen Ole Ritter won in Italië te Puja di Prata een wedstrijd over 108km voor de Italianen Enrico Paolini en Giovanni Battaglin.

    In Portugal werd er gekoerst te Lissabon waar Firmino Bernardino zijn medevluchter Venceslau Fernandes versloeg. Plaats 3 was voor Francisco Miranda die op 25” volgde.

    08-07-2013 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Alfons Scheys

    Kapellen-Glabbeek en Sint-Martens-Lierde waren vandaag de twee wedstrijden waaruit de profs konden kiezen.

    De wielerwedstrijd te Kapellen-Glabbeek zat in een bijzonder kleedje omdat de grote prijs Fons Scheys voor het laatst deze laatste als wielrenner zou zien optreden. Hij is willen gaan in glorie vooral om zijn talrijke supporters te danken die hem zovele jaren hadden gesteund. Jos Abelshausen heeft er evenwel anders over beschikt. 55seconden later vloerde Alfons Scheys de groep en bekwam aldus de tweede plaats. Het applaus dat hij daarvoor ontving, zal hem nog lang nablijven, hij pinkte een traan weg. Willy Scheers ging na 40km in de aanval, bleef 200 meter voor de groep uitrijden en verplichtte de anderen dus de stuurstang lager te nemen. 60km later trokken, Abelshausen, Spruyt, Hooyberghs, In’t Ven en Peeters ten aanval. De vluchters werden bijgehaald, uitgenomen Jos Abelshausen die zoals reeds geschreven won voor Scheys. Plaats 3 was voor Bas Hordijk (Ned), werd Ger Harings (Ned) 4e dan volgden Raf Hooyberghs, Ludo Noels, Staf Hermans, Roger Jochmans, Marcel Omloop en sluit Yvan Benaets detop10 af.

    Met 58 werd de start genomen te Sint Martens-Lierde en moest er 175km worden afgelegd.Het werd voor de Waal Christian De Buysschere een eerste seizoenszege. Dirk Baert als 2e volgde op 1’02” en werd er met vier voor plaats 3 gespurt Guido Van Sweevelt haalde het voor Arthur Vande Vijver, Herman Vanderslagmolen en Eric Wyckaert. Op 2’30” kwam Daniël verplancke als 7e over de streep. Een volgend groepje op 3’35” mocht voor plaats 8 spurtrn, Noël Vanclooster haalde het voor Fernand Hermie, Eddy Demedts, Romain Maes, Isidoor Weemaes, Robert Fontaine, Urbain De Brauwer, Daniël Pauwels en Eddy Goossens. De groep volgde op 4’55” en daarvan was Gérard Hendrickx de snelste.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Destelbergen winst voor Martin De Clercq

    Awans-Bierset kreeg 52 renners aan de start die 100km mochten afleggen. Na 2.20’ wedstrijd won Maurice Belet voor Georges Bortels, Romain Belis, Jacques Mean e.a.

    Te Beerzel kreeg Marc Michiels de zegebloemen en werden Marcel Laurens en Marc Roelants 2&3.

    Zijn eerste zege behaalde Marc Desyne te Deerlijk waar hij na 100km afgelegd in 2.22’ een voorsprong van 30” had op Norbert Dujardin en Eddy Vantieghem.

    In het Gentse Destelbergen behaalde Martin De Clercq een tweede seizoenszege. In Ivan De Vriendt vond hij een gretige vluchtgezel en onder hun beidjes gingen ze de concurrentie met 20” vooraf. Kamiel Dhooghe werd uiteindelijk de beste van de achtervolgers door aan de meet Alex Claeys, Thomas Moloney en Hedwig Bloem achter zich te laten.

    Een tweede zege behaalde Jean Weber te Gesves waar hij na 106km Jean-Claude Buffet en Freddy page naar plaats 2&3 verwees.

    Te Kessel werd het na 105km een spurt met twee. Gery Verlinden haalde het van Martin Bierebeeck. Op 3’30” werd Theo Heremans derde.

    Het podium te Lubbeek bestond uit, 1.Willem Peeters wat al zijn 7e overwinning is. Tweede werd Omer Meeus en derde Paul Van Haudt.

    Te Neerijse waar toch wat klimwerk is had Jean Vander Stappen na 105km een voorsprong van 1’15” op Louis Van Rompaeye en volgde Henri Van Horenbeke als derde op 1’20”.

    René Dillen was de beste te Nieuwmoer-Kalmthout waar hij Victor De Valckeneer en Marc Verbeeck naar plaats 2&3 verwees.

    Jean-Pierre Baert behaalde te Oudenaarde zijn 5e seizoenszege. Na 105km had hij 25” voorsprong op Antoine Demeyer, Jean-Paul Spileers, Dirk Goethyn, Julien De Waele e.a.

    Te Schakkebroek een gehucht van Herk-de-Stad kwamen 43 renners een rugnummer afhalen. Zij hebben er een gezondheidswandeling van gemaakt en viel er tijdens 5 kleine ronden niets te noteren. Daarna zijn er enkele uitlopertjes geweest allemaal zonder succes. Met 34 werd er voor de zege gespurt en was het Raymond Vanstraelen die voor eigen deur won. Plaats 2 was voor Guy Duchamps, dan volgden Gustaaf Verboven, Leonard Engelen, Hubert Janssen en werd 29 renners op plaats 6 gelijk geplaatst.

    Een derde overwinning behaalde Benoni Michiels te Silly waar hij na 103km Rudy Pevenage op 1’40” reed. De derde R. Stradiot volgde op 2’30”.

    Thisnes kreeg 45 renners aan de start en werd er na 110km met 7 voor de zege gespurt. De Nederlander Cor Tuyt won voor Freedy Libouton, José Thirion, J.P. Mathieu, Eddy Lemmens, Jan Jorissen en Johannes Huybers (Ned). Op 2’ was Marc Van Ouytsel sneller dan Dirk Van Den Bergh uit Machelen e.a.

    Zijn 2e zege behaalde Freddy Misotten te Vlezenbeek, na 105km had hij 30” voorspron op Willy Marivoet en Peter Deneef.

    Te Wielsbeke werd het nog een overwinning voor Lieven Malfait die Ghisleen De Clercq en Luc Leman achter zich liet.

    Het podium te Wingene bestond uit Marc Van De Putte die er zijn derde zege behaalde. Plaats 2&3 waren voor Wilfried Vyncke en Eric Serlet.

    Voor eigen volk behaalde Aimé Van Avermaet de overwinning te Zele waar hij Yvan Van de Steene en de Nederlander Ad Deusing achter zich liet

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E.K. Juniores

    Te Westerndorf-München is na een spannende spurt de Zweed Claes Svensson de eerste Europese wegkampioen geworden bij de juniores. De foto-finish moest er bij gehaald worden om de Brit Peter Hall naar de tweede plaats te verwijzen. De winnaar legde de 102km af in 2.29’08”. Voor de Nederlander Jan Spijker was er op 25” de derde plaats. Plaats 4 ging naar de Fransman Bernard Beccas die 1” na de Nederlander over de meet bolde. De tweede Nederlander in de top 5 was Petrus van Krollenburg die op 27” van de winnar eindigde. Eerste landgenoot werd Jean-Luc Vandenbroucke op plaats 8 met dezelfde tijd als van Krollenburg. Uitslag van onze andere landgenoten, 12.Eddy Schepers, 13.Ludo Loos, 34.Frank Hoste en 37. Rudy De Bie.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Eindwinnaar Grant Thomas

    In Luxemburg werden vandaag twee rittenbetwist in de G.P. Felix Melchior. Men begon met een ploegentijdrit tussen Wasserbillig en Mondorf over een afstand van 38km. De Nederlanders wonnen voor Oostenrijk, Duitsland en België.

    De rit in lijn vertrok in Mondorf en eindigde te Mondercange na 114km. Het was de Luxemburger Lucien Didier die won voor twee landgenoten, Eddy Carrier en Erny Kirchen. In de eindstand heeft de Brit Grant Thomas 56” voorsprong op Nico Neyer, 2’11” op Erny Kirchen, 2’30” op Lucien Didier en 3’54” op Edy Carlier allen Luxemburgers.

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    Te Munguia werd de memorial Valentin Uriona betwist, de toen 26 jarige Uriona is in 1967 tijdens het Spaans kampioenschap voor profs op de weg te Sabadell verongelukt. Antonio Alcon won voor Manuel Esparza die op 2’05” volgde en had de derde Jesus Echeverria 2’30” achterstand.

    In Luxemburg ging te Mondercange de G.P. Felix Melchior een tweedaagse van start. Felix Melchior werd in 1917 & ’18 nationaal kampioen op de weg bij de liefhebbers en in 1919 moest hij tevreden zijn met een 3e plaats. De eertse rit werd verreden tussen Mondercange en Wasserbillig over een afstand van 152,2km. De Brit Thomas Grant deed er 3.59’09” over wat 11” minder is dan de tweede de Luxemburger Nico Neyer en volgde de Nederlander Robert Kroep als 3e al op 4’20”.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger De Beukelaer

    Bouwel kreeg 53 renners aan de start,zij moesten slechts 80km afleggen. Leo Coeck deed dat in 1.55’ en moest Marc Michiels het in de spurt met 1 lengte afleggen. Verder volgden, Freddy Mees, Hugo Gevers e.a.

    Hevillers mocht 65 rugnummers uitdelen en moest er 100km gekoerst worden. Voor de Spanjaard uit Boom Manuel Santos Castillo werd het zijn zevende overwinning. Gommaar Van Calster werd 2e en volgde verder, Guy Minsart, Gustaaf Deproft, Bruno Vrancken, nog een Spanjaard LorenzoAlaimo, Henri Vandenbrande e.a.

    Met 77 renners aan de start mocht Hingene tevreden zijn. Een 5e zege werd het voor Eddy Van Hoof die de 100km aflegde in 2.30’. In zijn spoor volgden, Rudy Brusselmans, Willy Sprangers, Paul Teugels e.a.

    Kortrijk mocht na 108km de bloemen overhandigen aan Roger Beelaert die 1’30” voorsprong had op Luc Leman en werd patrick Salomeyn derde.

    Een 4e zege werd opgetekend voor Paul Vannieuwenhuyse te Pittem waar na 100km die werden afgelegd in 2.15’ Roger Vande Maele en Florent Deleersnijder op plaats 2&3 eindigden.

    Rijkevorsel kreeg 55 renners aan de start. Frans Tilburgs deed er 2.35’ over op 300meter volgde de Nederlander Piet Maas, Marc Verbeeck, Piet De Jongh (Ned), Ortaire Goossens, Marc Hermans, Frans Costermans en Karel Andries die laatste van de 8 koplopers werd.

    Met 59 stond men aan de start te Ruddervoorde en ging de zege naar Eddy Cackaert die na 110km afgelegd in 2.45’ de rapste was. Zij die het onderspit moesten delven waren, Wilfried Reybrouck, Gilbert Eeckhout, Daniël Desloovere, Eddy Van Haerens, Alain Boussemaere, Danny Ameloot, Gery De Clerck e.a.

    Te Sinaai-Waas was na 108km Johny Vanderveken sneller dan de Nederlander Wim de Waal en Rudi Heyns

    Sint Séverin waar men met 49 vertrok kreeg een Nederlander als winnaar. Bennie Ceulen kwam 30” voor Maurice Belet over de streep. Verder volgden Frans Assez, Joseph Civatone (It), Gérard Cortenray, Alex Prophete, Cees Van Dongen (Ned), Christian Dubois, Pierre Sonnet, André Hendrickx en werd Gustaaf Put 13e.

    Stal-Koersel mocht 60 rugnummers uitdelen en moesten de renners 19 rondjes afleggen om de 108km vol te maken. Reeds in de 2e ronde reden 9 renners weg en was de goede trein vertrokken. Vijf ronden voor het einde liet Lemmens zijn 8 medevluchters in de steek, reed een voorsprong van 45” bijeen en reed dan lek. Na een geweldige inspanning kon hij toch opnieuw vooraan aansluiten. De spurt werd van ver ingezet en na een zij aan zij, won Emiel Gijsemans voor Etienne De Beule, de Nederlander Jacques Dekkers, Gaston Louwet, Winoc Flebus, de Nederlander A. Gruiters, Jean Swinnen, de ongelukkige E. Lemmens en Wil Bellemakers. Op 1’30” werd de nederlander Geert (Gerrit) Oosterbosch 10e voor zijn landgenoot Frits Slüper e.a.

    Te Wanfercée Baulet werd de Ronde van Henegouwen verreden over een afstand van maar liefst 187km. Van de 85 renners die aan de start stonden hebben er 7 voor de zege gespurt. Roger De Beukelaer haalde het voor Jean Vander Stappen, Marc Steels, Etienne Van Braeckel, Raf Coene, Frans De Coninck en Karel Vanden Broeck. Op 20” werd Marcel Laurens 8e voor Lieven Malfait, Jean-Marie Coenen, André Coppers, Carlos Cuyle, Dirk Ongenae, Eric Vande Wiele, Omer Meeus, Jos Van Der Meulen, Willem Peeters, Bertil Cael, Marc Renier, Eric Jacques en een twintigtal renners in dezelfde tijd.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger Swerts

    Winst voor Roger Swerts in de beker Paul Staiger, te Schelkingen won hij voor de Duitsers Erwin Tischler en Dieter Puschel.

    In Italië werd het criterium van Corniola di Empoli na 100km gewonnen door Fabrizio Fabbri die in een spurt met twee Roberto Poggiali versloeg. Op 25” werd Gianni Motta derde.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Boezinge en Wezembeek-Oppem waren de twee wedstrijden in eigen land.

    Met 70 stond men aan de start te Boezinge om als inleiding 1 grote ronde van 44km doorheen het front van ’14-’18 te rijden. Slechts 1 renner Eric Wyckaert vond het tempo te gezapig. Men liet hem begaan en wanneer men Boezinge opnieuw bereikte, fietste Wyckaert nog steeds op kop maar niet meer voor lang. Bukacki en Cael gingen nu wat harder op de pedalen duwen en telden al vlug 2’ voorsprong. Onder aanvoering van Maertens ging een groepje dat zou aanzwellen tot 23 op zoek naar de leiders. Op 10km van het einde was het opnieuw Freddy die de beslissing uitlokte en waren er nog 7 mee. Waar iedereen Freddy verwachte was het Raf Hooyberghs die in de vele bochten van de Kapellestraat verrassend toesloeg en met de steun van zijn ploegmaten Planckaert en Verreydt met 25” voorsprong won. Willy Planckaert werd 2e voor Freddy Maertens, José Van Ackere, Eddy Moreels, Roger Loysch, Louis Verreydt en Robert De Guchtenaere. Op 40” voor plaats 9 was Eric Leman de snelste van de groep.

    Wezembeek-Oppem mocht 50 rugnummers uitdelen en moesten de renners 167km afleggen in 22 ronden. Het is pas in de 13de ronde dat de wedstrijd begon, toen In’t Ven, Catteeuw en Van Geebergen de aanval bliezen maar nooit meer dan 15” kregen. Jos Spruyt reed in één ruk tot bij de leiders met Jan van Katwijk in zijn wiel. Het was de Nederlander die won voor Jos Spruyt, Julien Van Geebergen, Gerry Catteeuw en Willy In’t Ven. Op 1’20” volgde Roger Rosiers en 10” later was Paul Collaer voor plaats 7 de snelste voor, Gilbert Wuytack, Adolf Huysmans, Johan Demuynck en Gérard Martens. Een volgend groepje mocht voor plaats 12 spurten en was Georges Vanconingsloo de snelste voor Herman Vrijders e.a.

    07-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees baankampioenschap - Juniores

    .
    Jean-Luc Vandenbroucke wereldkampioen

    Op de wielerbaan van München werden de Europese kampioenschappen voor juniores afgesloten.

    Voor België was er met Jean-Luc Vandenbroucke in de achtervolging een gouden medaille. In de finale versloeg hij na 3km de Duitser Gregor Braun die 3’37”65 reed tegenover Jean-Luc die met een tijd van 3’31”94 bijna 6” sneller reed.

    Plaats 3 was voor de Duitser Eugen Heim die 3’42”53 reed tegenover 3’18”56 voor de Rus Urmas Tooma.

    In de snelheid kwam Jean-Marie Spect niet verder dan een 8e plaats, de zege was voor de Italiaan Claudio Bagarello voor zijn landgenoot Marcello Braccioli en werd de Rus Oleg Gudyn winnaar van het brons.

    In de puntenkoers over 50 ronden werd onze landgenoot Noël Dejonckheere 10e. Winnaar werd de Deen Kim-Gunner Svendsen voor de Rus Urmas Tooma.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen- en buitenland

    .
    Julien Stevens

    Julien Stevens behaalde te Sint-Niklaas zijn 2e seizoenszege in een spurt met twee liet hij Flory Ongenae achter zich. Nog een tweetal op 2’35” mocht voor plaats 3 spurten Martin Vanden Bossche verwees Romain De Loof naar plaats 4. Op 3’ was de Nederlander Bas Hordijk de snelste van de groep voor Ludo Noels, Alfons Debal, Richard Bukacki (Ned), Georges Claes, André De Mol, Jos Schoeters, Eddy Reyniers, José De Cauwer, Vic Van Schil en is met Tony Gakens de top15 volledig.

    In de beker Paul Staiger is men in Duitsland al aan de zesde wedstrijd toe. Te Brucksal was de winst voor de Duitser Dieter Puschel voor onze landgenoot Roger Swerts en de Duitser Karl-Heinz Bugdahl.

    06-07-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!