Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    Buiten dat er geen Moltenirenner won is er niet veel te vertellen over deze laatste rit die 204km lang was en de renners van Herbeumont naar Oudergem (Brussel) brachten. Het was tijdens de laatste 40km dat men een spervuur van aanvallen kreeg steeds beantwoord door één of twee van Eddy’s ploegmaten. Het was de zeer bedrijvige Willy Vanden Eynde die een 20tal km voor de streep de beslissende ontsnapping op gang bracht en nog 5 andere meekreeg net als zij waren wegreden was er een valpartij in het peloton en moest Georges Vanconingsloo met een armbreuk worden afgevoerd. Zijn na de val ook niet meer verder gereden, Jan Janssen, Eddy Reyniers, Serge Lapebie, Emile Bodart en Willy Monty. De spurt werd gewonnen door Gustaaf Van Roosbroeck die de ook toch wel snelle Daniel Van Ryckghem klopte, 3e werd Joseph Bruyère, 4e Willy Teirlinck,5e Johan de Muynck en 6e Willy vanden Eynde ploegmaat van de winnaar. Het podium van de Ronde bestond uit:1e Eddy Merckx, 2e Herman Vanspringel en 3e Ferdinand Bracke. Het Puntenklassement was eveneens voor Eddy Merckx met 23punten voor zijn ploegmaats Bruyère 15p. en Vanspringel 14p.Het ploegenklassement was uiteraard voor Molteni voor Flandria en Watney.

    15-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

    Na de inspanningen van gisteren werd er vandaag wat rustiger gereden en was het wachten tot km 130 voor de eerste ontsnapping van de dag. Het was Eddy’s ploegmaat Joseph Bruyère die wegreed tot 35” uitliep maar na 20km opnieuw gevat werd. Op dat ogenblik sloot ook een groepje van 12 opnieuw aan die wegens een valpartij waren achter gebleven. Bij het naderen van Herbeumont waar de aankomst was moesten de renners een lus van 20 km maken die hen naar de Côte de Terme een lastige klim van 2 km bracht. Het was hier dat Merckx doorging en onmiddellijk een 50” voorsprong nam, een poging van Pintens,Rosiers,Bodart en Monty om mee te zijn mislukte en de man die misschien nog iets had kunnen ondernemen Frans Verbeeck reed tijdens de belimming lek. Merckx won met 1’34” voorsprong op Eric Leman die de spurt won van de eerste achtervolgers een groep van 21 renners, Gerben Karstens werd 3e, Roger Rosiers 4e, Ronald Dewitte 5e, André Poppe 6e, Walter Planckaert 7e, Lucien van Impe 8e, Pieter Nasssen 9e en de Brit William Bilsland 10e. Herman Vanspringel die 11e eindigde werd pas op enkele meters voor de streep bijgehaald en liep daardoor 15” bonificatie mis.

    14-04-2011 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denain

     
                                              
                                                                André Dierickx
     

    De 12e Grote Prijs van Denain (Fra)werd gewonnen door onze landgenoot André Dierickx. Onder de 106 deelnemers waren er maar liefst 68 Belgen, de eerste Fransman in de uitslag is Alain Santy op een 17e plaats.Na een paar ontsnappingen van enkele groepjes waren het uiteindelijk 9 die de goede ontsnapping op gang brachten zowat 25km voor de streep,waaruit op 6km van de meet de ploegmaten Dierickx en Vrijders wegreden. Op 15” werd Frans Verhaegen 3e voor Martin Vanden Bossche, Fernand Hermie, Maurice Eyers, Eddy Goossens, Camille Sohier en Willy Scheers.

    In Parijs-Camembert ding de zege naar de 23 jarige Gérard Moneyron uit de Fagor-Mercier ploeg na 253km had hij 3’05” voorsprong op oud-wereldkampioen bij de liefhebbers Jacques Botherel (’65) en werd Jacques Cadiou 3e op 3’45”. Hier vind ik slechts 1 Belg in de uitslag: Patrick Sercu 6e op 8’02”.

     

    13-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3e Rit Ronde van België

    De Molteniploeg blijft de Ronde van België domineren na tweemaal Eddy Merckx is het nu Herman Vanspringel die rit 3 op zijn naam schrijft. De rit ging van Hyon/Ciply naar de Mont-Rigi gelegen in de Hoge Venen. Het was voor het eerst in de geschiedenis van deze Ronde dat de aankomst op het hoogste punt van ons land lag. De col du Mont-Rigi is 14km lang met een gemiddelde klimpercentage van 3,2 en heeft een hoogteverschil van 449meter. De rit was 214km lang de wedstrijd zelf bleef lang gesloten. Het was Georges Pintens die het vuur aan de lont stak waardoor ook Merckx, Bruyère, Vanspringel, Verbeeck, Dewitte,Huysmans,Van Impe, De Geest en Rosiers wegreden. Dan is er tussen km 145 en 180 een geweldige strijd geleverd tussen koplopers en achtervolgers maar deze konden de 30” achterstand niet overbruggen. Met nog een 30km te rijden en een hergroepering zou tot stand komen kwamen Willy Planckaert,Willy Van Malderghem, Ferdinand Bracke, André Poppe en de Nederlander Wim Schepers aansluiten. Vooraan vielen zowel De Geest als Bruyère door een geweldige inzinking weg. Op minder dan 20km was het Jos Huysmans die door Merckx ten aanval werd gestuurd, weer was Willy Van Malderghem die als eerste reageerde en Eddy zelf als waakhond meekreeg, ook Rosiers en Pintens sloten nog aan. Toen men dacht dat de beslissing was gevallen leed Georges Pintens tweemaal bandbreuk. Merckx twijfelde even wat voor gevolg had dat Bracke, Vanspringel, Verbeeck en Willy Planckaert kwamen aansluiten. Om de snelle mannen aan banden te leggen werd nu Vanspringel voorop gestuurd en hij werkte het ook af en kwam van plaats 4 naar 2 in de rangschikking. Willy Planckaert werd 2e op 6”, Merckx 3e, Verbeeck 4e, Rosiers 5e, Bracke 6e en de verdienstelijke Willy Van Malderghem 7e op 13”.

    13-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergkampioenschap-Spanje

    In Spanje werd vandaag te Estella het Bergkampioenschap verreden over een afstand van 192km winnaar werd Miguel-Maria Lasa in een tijd van 5.45’45”, tweede nog maar eens Domingo Perurena. Op 1” werd Pedro Torrès 3e en op 2” Andrès Oliva 4e die Joaquin Galera en Enrique Sanchidrian vooraf ging.

    Derde en laatste rit in de Tour Isle of Wight en nu is het weer Brian Jolly die solo wint met 30” voorsprong op Sid Barras en 3e is Dave Mitchell. In de eindstand is na 434,5km Brian Jolly de beste voor Colin Lewis op 4’24” en 3e is Nigel Dean. Onze landgenoot Flory Ongenae behaalde een mooie 5e plaats op 8’07” van zijn ploegmaat, hun ploeg TI-Carlton won ook het ploegenklassement.

    Het Criterium van Morbihan te Ploerdut was voor Cyrille Guimard die na 121km zijn 3 vluchtersgezellen Charles Rouxel, Raymond Poulidor en François Le Bihan in de spurt versloeg. Op 1’27” won Georges Chappe de spurt van de eerste achtervolgers.

    In Italië won Gianni Motta te Col San Martino een wedstrijd van 105 km voor Giuseppe Beghetto en Dino Zandegu.

     

     

    12-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e Rit Ronde van België


    .
    Roger Pingeon
    De tweede rit in de Ronde van België werd verreden tussen Heist en Hyon/Ciply over een afstand van 174km en kende zijn eerste opgave: na 100km was het Roger Pingeon die plaats nam in de bezemwagen hij was zogezegd onwel, de werkelijke reden was evenwel dat Pingeon na de Ronde van Vlaanderen was betrapt op doping, en hij weigerde een tegenexpertise aan te vragen. Hij liep kans om uit koers gezet te worden want het was in minder dan 1 jaar dat hij tweemaal op doping werd betrapt. Het was rond die 100e km dat een ontsnapping tot stand kwam en 27 renners zich afzonderden toch zouden er nog een 16tal aansluiten op 30km van de streep.Toen iedereen dacht dat deze groep zou spurten voor de zege was het op de helling van Pâturages dat Merckx aanviel 2 ploegmaats mee had Bruyère en Vanspringel en verder nog Verbeeck, Hooyberghs, De Vlaeminck, De Geest en de Nederlander Pijnen. Het werd een incidentrijke spurt met Frans Verbeeck als grootste slachtoffer door zijn val verloor hij nog 39”. Eddy Merckx won voor Eric De Vlaeminck, René Pijnen, Joseph Bruyère, Raf Hooyberghs, Herman vanspringel en Willy De Geest en als 8e de ongelukkige Frans Verbeeck. Buiten Pingeon haalden ook K.H.Kunde en Noël Vanclooster het einde niet. Merckx heeft nu 50” voorsprong op René Pijnen en 1’06” op zijn ploegmaat Joseph Bruyère.

    Voor Albert Van Vlierberghe is er in België op dit ogenblik geen tegenstrever die hem aan kan. Na gisteren wint hij nu de Grote Lenteprijs te Hannut waar 64 renners de start namen. Het is al zijn 6e seizoenszege het kampioenschap van zijn club bijgerekend. De renners moesten 13 ronden van 11,5km in 8vorm afleggen. In de 6e ronde waren het Jos Deschoenmaecker en Paul Crapez die van de anderen wegreden maar zeer vlug sloten er nog 17 man aan en was de beslissing gevallen. Het was bij het ingaan van de laatste ronde dat Deschoenmaecker ten aanval trok maar kreeg direct Van Vlierberghe, Spruyt, Tabak en Mintjens mee. Enkel Spruyt zou nog moeten lossen zodat de 4 voor de zege mochten spurten. Op de 2e plaats eindigde Frans Mintjens, 3e Tino Tabak en Jos Deschoenmaecker 4e, Jos Spruyt als 5e gaf nog 10” prijs. Voor de 6e plaats op 30” won Julien Van Lint de spurt van de eerste achtervolgers .

    12-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

                                                                               

                            Albert Van Vlierberghe
    Vandaag ging de Ronde van België van start wie er niet bij is wegens een “zere knie” is Roger De Vlaeminck en ook Walter Godefroot is er niet bij. Navraag bij Eric wat betreft de afwezigheid van zijn broer was zijn uitleg: om dezelfde reden dat Merckx niet vertrok in Roeselare. Voor deze Ronde was er slechts 1 renner die startgeld kreeg, U mag raden wie. De 1e rit een tijdrit over 12,5km was een kolfje naar de hand van Eddy hij won met 19” voorsprong op René Pijnen, 3e werd Ferdinand Bracke op 21”, 4e Georges Pintens op 26” en 5e Roger Rosiers op 26”.

    In Alken was er de 17e Omloop van de Fruitstreek een wedstrijd van 195km met eerst een aanloop van 3 rondjes van 13 km om vervolgens een lus van 91km en dan opnieuw de 5 plaatselijke rondjes van 13km. Er werd gestart met 91 renners al tijdens de eerste drie kleine ronden kwam er een ontsnapping op gang, met Hugo De Haes, Jaak Clauwaert,Frans Verhaegen en Daniel Verplancke hun maximale voorsprong was 2’ zij hielden het 80 km uit. Daarna gingen Jan Janssen, Hugo Hellemans en Maurice Eyers te Zoutleeuw na 95km hadden zij 35” voorsprong en werden bijgehaald door Paul Crapez en Roger Loysch en een verder sloten ook Michel Coulon, Eddy Goossens en de Luxemburger Edy Schutz aan. Deze acht begonnen met een kleine voorsprong aan de 5 plaatselijke ronden. Maar dan was het Albert Van Vlierberghe die het heft in handen nam, eerst maakte hij de ontsnapping van de 8 ongedaan zodat er een kopgroep van 23 ontstond maar dan ging hij voor de 2e maal, kreeg 3 renners in zijn wiel die ook voor de zege zouden spurten. Albert Van Vlierberghe won vrij vlot voor Fernand Hermie, de Brit Peter Head en Julien Van Lint. 20” later werd de spurt van de eerste achtervolgers voor de 5e plaats gewonnen door Etienne Sonck voor Roger Jochmans, Englebert Opdebeeck werd 17e.

    Liefhebbers:

    Freddy Maertens won met 40” voorsprong in Eernegem de wedstrijd tellende voor het Wesvlaamse Trofee Het Volk, Roger Verschaeve werd 2e en Aimé Delaere 3e. In Ophasselt-Hekelgem moesten de renners 150km afleggen hier was de zege voor Gustaaf Hermans hij had 23” voorsprong op Theo Fierens, 3e werd Julien Van Geebergen, 4e Isidoor Weemaes, 5e Rudi Rijpens en 6e Luc Vanden Daele.

    José De Cauwer was de beste te Hamme waar hij de Nederlander Wim De Waal en zijn streekgenoot Alex Robberecht vooraf ging.

     

    11-04-2011 om 07:01 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour Isle of Wight

    Tweede rit in de Tour Isle of Wight en 2e zege voor de ploeg TI-Carlton nu is het Derek Harrison die na 161km de winnaar van gisteren Brian Jolly verslaat in een “spurt” met twee, op 1’06” volgt Colin Lewis van de Holdsworth-Campagnolo ploeg.

    De Circuito de Pascuas te Pamplona werd gewonnen door “Txomin” Domingo Perurena hij legde de 210km af in 5.35’51”, 2e werd José-Manuel Lopez-Rodriguez, 3e Ramon Saez, 4e Julian Cuevas en 5e Carlos Echeverria.

    In het criterium van het Franse Camors komt Walter Godefroot 13” te kort het is Raymond Delisle die de beste is na 110km die hij aflegde in 2.55’. Walter versloeg wel zijn 2 medeachtervolgers Robert Bouloux en François Lebihan. Eddy Peelman werd 12e op 1’30”.

    Luis Ocana die won solo het criterium van Curac (Frankrijk) hij had 2.35’40” nodig voor de 100km, op 1’20” werd er door 3 renners gespurt voor de 2e plaats, het was Francis Campaner die het haalde voor Daniel Ducreux en Joop Zoetemelk.

    Het Azencriterium van Pontoglio (Italië) werd gewonnen door de Zweed Erik Pettersson hij versloeg na 100km zijn 4 Italiaanse medevluchters Alberto Della Torre, Italo Zilioli, Felice Gimondi en Attilio Rota. 16” later won zijn broer Gösta de spurt voor de 6e plaats van Marino Basso.

    Bij de liefhebbers moest onze landgenoot Gustaaf Verboven in het Duitse Brunswick tevreden zijn met een 3e plaats winnaar werd Harald Sutterlin voor Herbert Schneider.

    Bernard Delchambre uit Momignies behaalde te Liévin (Frankrijk) in de G.P.Flandres zijn 3e seizoenszege

    11-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeselare

                                                                                

    De 15e Grote Prijs van Roeselare kreeg 91 renners aan de start. Grote figuur en winnaar van deze wedstriijd is Patrick Sercu. Wanneer men voor de eerste maal Roeselare had bereikt en men richting de Westvlaamse heuvels reed waren het Noël Vantyghem, Englebert Opdebeeck, Johan De Muynck, Frans Verhaegen, Jos Deschoenmaecker, Noël Vanclooster en Willy De Geest die ten aanval trokken. Uiteindelijk kreeg men een kopgroep van 17 waar door pech Jos Abelshausen (gevallen) en Eric De Vlaeminck (plat) nog wegvielen. Maar te Langemark was het opnieuw Vantyghem die in de aanval ging en Van Malderghem, Opdebeeck en Vanspringel meekreeg. Het is dan dat Sercu met Deschoenmaecker de aansluiting kon bewerken. Later sloten nog 8 andere aan en moest Van Malderghem de rol lossen. De beslissing viel met Sercu,Vanclooster, Vanspringel, Verbeeck en Willy Planckaert, maar dan ging Sercu nog eens enkele kilometers voor de streep en won tenslotte met 32” voorsprong ,Noël Vanclooster werd 2e , Willy Planckaert 3e, Frans Verbeeck 4e, en Herman Vanspringel 5e, voor de 6e plaats op 40” versloeg Christian Callens, Emiel Bodart, Noël Vantyghem, Willy Vanneste, Englebert Opdebeeck, Jos Deschoenmaecker, Roger Swerts, en Rinus Wagtmans in deze volgorde.

    Ook de liefhebbers hadden hun wedstrijd te Roeselare na 98km was Marcel Omloop de beste, tweede werd Georges Rogiers en derde werd de Nederlander Carolus Desmit.

     

    10-04-2011 om 06:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

                                                   .

                                                                    Flory Ongenae
    In Italië won Giancarlo Polidori de G.P.Cemab eerste proef van de “Trofee Cougnet” die werd verreden te Mirandola gelegen in de provincie Modena. Met een demarrage op 500 meter van de streep verraste hij de spurters. Hij legde de 192km af in 5.03’, Marino Basso werd 2e, Dino Zandegu 3e, Gianni Motta 4e, Romano Tumellero 5e, Franco Mori 6e, Adriano Durante 7e, Enrico Maggioni 8e, Felice Gimondi 9e en Angelo Bassini 10e. Ook de 4 broers Pettersson eindigden in dezelfde tijd als de winnaar.

    De Tour Isle of Wight (Groot-Brittannië)een rittenwedstrijd over 3 dagen is vandaag van start gegaan, Flory Ongenae van de TI-Carlton is enige Belg aan de start. Het was zijn ploegmaat Brian Jolly die na 144,8km een voorsprong had van 1’33” op nog een TI-Carlton renner Wes Masson die Sid Barras naar de 3e plaats verwees.

    In Nederland was er de Ronde van Drenthe voor Liefhebbers een wedstrijd over 160km de winnaar Jules Bruessing versloeg zijn medevluchter Nanno Bakker na 3.43’43”, op 19” volgde Klaas Balk en Jans Vlot (jongere broer van Wichert) en Piet van Katwijk als 5e had 25” achterstand.

    10-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van België

                                                                           
                                                  .
    Zondag 11/4 begint de 55e Ronde van België voor beroepsrenners, de 1e editie vond plaats in 1908 toen won de Fransman L.Petit-Breton in 6 ritten moest men 1067km afleggen. De langste editie was die van 1914 dan werden er 2090km afgelegd in 7 ritten en was L. Mattiot de winnaar. De kortste ronde is verreden in 1969 toen moest winnaar Eric De Vlaeminck slechts 768,8km afleggen. Tweemaal tijdens de oorlogsperiode was er een onderbreking (1915-1918 en 1940-1944). Dit jaar begint de Ronde te Heist aan Zee met een tijdrit, de 2e dag rijd men richting Ardennen om donderdag naar Oudergem/Brussel te komen.

    09-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellegem

                                                                

                                                                         

    Door het goede weer en het feit dat de jaarlijkse Witte Donderdagprijs van Bellegem geen  concurrentie heeft kwamen liefst 153 renners aan de start. Dat men niet gekomen was om te slaapwandelen ondanks het lastige en heuvelachtig parcours werd bewezen door het feit dat slechts 33 renners het einde haalde. Tot halverwege waren er maar enkele ontsnappingen dan gingen Julien Stevens, Paul Mahieu en Tino Tabak geraakten niet verder dan 1’ weg maar door de reactie in het peloton, viel het in verschillende waaiers. Tot 4 ronden voor het einde kon een groep van 20 renners voorop blijven. Dan ging Albert Van Vlierberghe hij kreeg Roger De Vlaeminck, Jan Krekels, Roger Rosiers, Walter Godefroot, Jan Janssen en Noël Vanclooster mee, een tegenaanval van een tiental renners schoot tekort. Bij het ingaan van de laatste ronde moesten Godefroot en Vanclooster wegens bandbreuk de 5 andere laten rijden. Er kwamen nog pogingen van Rosiers en Janssen maar uiteindelijk gingen de 5 naar de meet waar Roger De Vlaeminck met een venijnige demarrage enkele meters voorsprong nam en ook behield 2e werd Jan Krekels, 3e Roger Rosiers, 4e Albert Van Vlierberghe, 5e Jan Janssen, 6e werd op 1’40” Piet Hoekstra die Willy Planckaert naar plaats 7 verwees, 8e Alfons Scheys, 9e Tony Houbrechts, 10e Jean Ronsmans, 11e Willy Vanneste, 12e Rinus Wagtmans en 13e Englebert Opdebeeck. Maurice Eyers met zijn 14e plaats had 2’35” achterstand en 10” later won Willy Monty de spurt voor de 15e plaats voor 5 andere. Willy Van Malderghem op 4/4 nog 2e in de Ronde van Vlaanderen bij de liefhebbers werd 21e op 4’10’. Frans Brands kwam als 33e over de streep.

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Genappe van 100km Marc Demeyer won in een tijd van 2.25’ voor René Dillen en Jan Bertrains.

    08-04-2011 om 06:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    De 64e titelraces te Deerlijk werden verrassend maar verdiend gewonnen door de Koninklijke Veloklub Deinze bij de gemengde ploegen en door de Mechelse Dijlespurters bij de liefhebbers. Bij de gemengde ploegen is Antwerp Bicycle niet komen opdagen. Veloklub Deinze onder aanvoering van veteraan Jaak De Boever (29/8/’37) en met de broers Willy en Walter Planckaert en als 4e man Etienne Buysse legden de 34,6km af in 45’49” wat een gemiddelde van 45,311km/uur is. Het viertal van KSV Deerlijk (Eric Leman-Noël Vantyghem-Dirk Baert en Bernard Vandekerkhove) moesten 45” prijsgeven.WC Merelbeke – Scheldestreek (Leopold Vanden Neste-Fernand Hermie-Eddy Peelman en ook hier een veteraan Emiel Lambrecht (29/5/36) werden 3e op 1’17”.

    Bij de liefhebbers ontbraken 5 ploegen: Guidon Bosvoorde, De Denderstreek, Laken Sportief en twee Waalse ploegen :Sirault & Jambes. De Dijlespurters (Ernie Roskam-Eric Van Lent-Rudi Rijpens en Jan Bertrains) wonnen met een tijd van 47’04” over de 34,6km en hun gemiddelde was 44,107km/uur. 2e op 19”werd WSC Torhout met Luc Leman (jongere broer van Eric) – Marc Meerhout- Rino Vandromme en Michel Pollentier) en de derde ploeg op het podium waren de Kortrijkse Groeningespurters (José Vanackere-Gerry Catteeuw-Fernand Bruggeman en Roger Verschaeve) hun tijd was 47’51”.

    07-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Evert Dolman

                                                                                             .  
    Evert is een vrij omstreden Nederlands wegrenner, die nooit de verwachtingen in hem gesteld heeft kunnen inlossen. In 1964 werd hij te Tokio met Nederland (Dolman-Karstens-Pieterse en Zoet) Olympisch kampioen 100km tijdrijden. Toen hij in 1966 op de Nurburgring op een briljante manier wereldkampioen werd bij de liefhebbers dacht iedereen dat Nederland weer een wielervedette rijker was. In 1967 werd hij Nederlands kampioen bij de profs te Heerlen maar moest zijn titel na een dopingcontrole inleveren. Het jaar nadien stond hij te Beek-Adsteeg wel terug op het hoogste schavotje en was ook verleden jaar ei zo na kampioen van zijn land moest enkel Jaak Frijters voorlaten. In zijn 5e profjaar heeft de 25 jarige Rotterdammer nu wel de hoofdvogel afgeschoten. Dolman bij Flandria als knecht binnen gehaald schonk zijn ploeg wel een klassieke overwinning. De overeenkomst tussen Dolman en Flandria was al tijdens de Ronde van Frankrijk van verleden jaar tot stand gekomen. In die ronde reed hij in dienst van Rinus Wagtmans maar het boterde niet echt tussen die twee. En aangezien Joop Zoetemelk sinds verleden jaar in dienst bij Flandria meer Nederlandse hulp wou was de zaak vlug in orde

    06-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenkingsmeeting - J.P.Monseré

                                          .                              
    Het Gentse Sportpaleis zat barstens vol voor de herdenkingsmeeting “Jean-Pierre Monseré”.

    1.Internationaal ploegenomnium:

    1e Reeks: Puntenkoers:

    De spurten werden gewonnen door Roger De Vlaeminck - Sercu-Koel – Merckx en Sercu

    Uitslag van deze reeks: 1.België 28 p. – 2.Nederland 13p. – 3.Italië en Gemengde ploeg 7 p.

    2e Reeks: 1km Italiaanse wijze:

    1.België 1’00”9 – 2.Nederland 1’01”6 – 3.Gemengde ploeg 1’02” – 4.Italië 1’03”4

    3e Reeks: Achtervolging:

    A)-1.Gemengde ploeg de 4km in 4’41”2 – 2.Italië 4’45”8

    B)-1.België 4’11”2 – 2.Nederland – ingelopen

    Eindstand: 1.België (Merckx-Sercu – Eric en Roger De Vlaeminck) 3p. – 2.Nederland (Koel-Post-Karstens en Janssen) 8p.-3.Gemengde ploeg (Scob-Grosskost-Mourioux en Brasseur) 8,5 p. – 4.Italië.(Bitossi-Zandegu-Basso en Gimondi) 10,5 punten.

    Snelheid:

    1e Reeks – 1.Loevesijn – 2.Van Lancker laatste ronde in 9”7

    2e Reeks – 1.Van Lancker – 2.Loevesijn laatste ronde in 9”7

    Finale: 1.Loevesijn – 2.van lancker laatste ronde in 9”9

    Eigen kracht over 15km:

    1.Ronny Van Marcke 5p. – 2.op 1 ronde : Van Springel 6p. – 3.op 2 ronden: de Boever 15p. – 4. Willy In ’t Ven 10p. – 5.Wagtmans 8p. – 6.op 3 ronden: Vandenberghe 7p. – 7.Claes en Bravenboer 5p. en 9e Dolman 3 punten.

    Afvalling:

    1.Vanclooster- 2.Kerremans – 3.Tschan – 4.Peelman – 5.De Geest – 6.Godefroot – 7.Van Ryckeghem – 8.Seeuws – 9.Verschueren

    Puntenkoers: De spurten werden gewonnen door Kerremans (3) en Godefroot (2).

    De uitslag: 1.Kerremans 21p – 2.Godefroot 10p – 3.Verschueren 9p – 4.De Geest 7p – 5.Peelman 3p – 6.Vanclooster 2p en 7.Seeuws 1p.

    Individuele achtervolging over 4 km:

    Reeks a: 1.Dirk Baert – 2.Zoetemelk ingelopen na 2’55”7

    Reeks b: 1.Ferdinand Bracke 5’03” – 2.Julien Stevens op 1 meter

    05-04-2011 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers


                                                                      .
                                                                              Grégoire Van Moer

    De Dijlespurters uit Mechelen behaalde met Grégoire Van Moer in Duitsland een mooie overwinning in de Rund um Düren een koers van 140km die hij aflegde in 3.36’15” zijn ploegmaat Rudi Rijpens werd 2e stond ook mee op het podium de Duitser Josef Flachs.

    Nog een landgenoot die in het buitenland ging winnen was Christian De Buysschere uit Jemappes hij versloeg zijn medevluchter en landgenoot Jacques Coppieters in de G.P.Kellen te Duppach (Lux) zij hadden een voorsprong van 46” op Roger Gilson (Lux). Andere landgenoten in de uitslag: 5e Willy Day op 1’06”; 7e J.Glineur; 9e Fr.Lamolin z.t. 10e K.Vande Weghe op 1’21” en 12e Roland Wiscour z.t. Er waren 45 deelnemers.

    Gustaaf Hermans uit Wezemaal werd in Groot-Brittannië 5e in de Harp Lager International hier was na 167,4km de zege voor Bob Jones (Gbr) en werd de Deen Jorgen Hansen 2e voor zijn landgenoot Verner Blaudzun.

    In Nederland werd de Omloop van de Baronie verreden en was de zege voor Piet van Katwijk die de 169km heeft afgelegd in 4.07’44” en zijn metgezel Arie Hassink in de spurt versloeg. Op 16” volgde Arnold Voogt; 4e op 20” was Henk van der Laar en 5e Cees Koeken.

    04-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    .

    De 55e Ronde van Vlaanderen kreeg een winnaar die niemand verwachte: de Nederlander Evert Dolman.
    Er werd evenals in Gent-Wevelgem uitzonderlijk snel gereden, daar Eddy Merckx zich niet echt super voelde heeft hij dan maar enkele van zijn ploegmaats voorop gestuurd. Het was Jos Spruyt die met de Fransen Yves Hézard en Jean Jourden na de Valkenberg en de Hostellerie een voorsprong had van 45”. Op 24km van de meet was het Tony Houbrechts die geschaduwd door Frans Mintjens de achtervolging inzat en er na 7km in slaagde aan te sluiten. Even later kwamen nog 10 renners waaronder Georges Vanconingsloo aansluiten en had Merckx 3 ploegmaten vooraan. Wat bij Houbrechts op 3km van de meet mislukte kreeg Evert Dolman op 1km van de finish wel gedaan en won met 2” voorsprong. Na de wedstrijd was Eddy heel ontgoocheld dat de overwinning niet door een ploegmaat werd behaald. Frans Mintjens verklaarde: wij zijn toch ook maar mensen en aan onze krachten komt toch ook eens een einde.We hebben alles gedaan om Georges te laten winnen Jos en ik hebben alle aanvallen in de kiem gesmoord. Ikzelf ben Houbrechts gaan halen en had even tevoren Johan Demuynck gaan terughalen. Dan kwam er die veraderlijke bocht waar Dolman ging ik moest even naar adem snakken en het was te laat. Ook Florent Van Vaerenbergh was zeer ontevreden, hij had de rappe Frans Kerremans mee en ook Jean-Pierre Berckmans maar deze laatste bleef volgens Florent liever meepeddelen voor een dikke prijs inplaats van Kerremans te helpen.

    De uitslag: 1.Evert Dolman (Ned) 268km/ 6.12’- 2.Frans Kerremans 2“ - 3.Cyrille Guimard (Fra) – 4.Georges Vanconingsloo – 5.Frans Mintjens – 6.Jan Janssen (Ned) – 7.Jan Krekels (Ned) - 8.Jean Jourdan (Fra), 9.Johan Demuynck – 10.Jos Spruyt – 11.Yves Hézard- 12.Gelijk: Jean-Pierre Berckmans; Ole Ritter (Den);Tony Houbrechts en Frans Maes. Op 44” won Frans Verbeeck de spurt van het peloton. Willy Vanden Eynde werd 36e ; Englebert Opdebeeck 52e; Willy Planckaert 59e en Eddy Merckx 79e.

    Bij de liefhebbers ging de zege naar Louis Dierckx uit Itegem hij was de beste van 101 vertrekkers en had 2.50’ nodig om de 114km af te leggen. 2e werd Willy Van Malderghem; 3e Romain Vercauter; 4e Theo Dockx; 5e Isidore Weemaes; 6e Theo Fierens; 7e José De Cauwer; 8e Aimé Delaere; 9e F.Franssens en 10.Ernest Bens.

    De laatste rit in de Ronde van Mallorca was een tijdrit van 28km welke werd gewonnen door José-Antonio Gonzales-Linares voor Miguel-Maria Lasa die eindwinnaar werd

    04-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Mallorca


    Na een 3e en een 4e plaats eindelijk een zege voor de rappe Domingo Perurena hij won de 3e rit in de Ronde van Mallorca die 171 km lang was 2e werd J.M.Lopez-Rodriguez en 3e Fernando Plaza. Leider blijft Lasa.

    Italo Zilioli won te Cotignola (Ita) een criterium over 105km, 2e werd Felice Gimondi en 3e Giovanni Cavalcanti.

    Enkele uitslagen van de liefhebbers:

    Bissegem 49 deelnemers: 1.Gerry Catteeuw 104km/ 2.32’- 2.Romain Vercauter op 50 meter – 3.Fernand Bruggeman.

    Bredene 53 vertrekkers:1.Eddy Ronquetti 96km/ 2.36’ – 2.Ronald Rosseel 20” – 3.Aimé Delaere 30” – 4.Michel Pollentier

    Hemiksem 144 deelnemers: 1.Rik Van Linden 95km/ 2.18’ – 2.Frans Raymaeckers- 3.Theo Fierens.

    Korbeek-Lo 89 vertrekkers: 1.Marcel Omloop 140km/ 3.08’ – 2.Ernest Bens – 3.Gustaaf Verboven – 4.Gustaaf Van Gossem – 5.Theo Dockx – 6.Gustaaf Hermans – 7.André Peirsman – 8. 29 renners.
    Lot: 1.Georges Barras 106km/ 2.45’ – 2.Ludo van Stayen – 3.Pierre Buslot

    Luik-Warsage 90 vertrekkers: 1.August Herijgers 98km/ 2.28’ – 2.Frans Lemmens 35” – 3.Frits Slüper (Ned)

    Ronse 62 deelnemers: 1.Daniël Pauwels 102km/ 2.30’ – 2.Jan Vande Wiele 3” – 3.Marc Demeyer 7”

    03-04-2011 om 06:40 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwaardelijk

    .
    De Nederlandse renner Rinus Wagtmans (Molteni) is voor een maand voorwaardelijk geschorst door de Italiaanse bond. Na de 5e rit van Tirreno – Adriatico zou Rinus betrapt zijn op het gebruik van dope. Hij moet ook een boete van 150.000 lire betalen.

    De 2e rit in de Ronde van Mallorca over 193 km was voor José-Luis Errandonea, 2e werd J.M.Lopez-Rodriguez en 3e Domingo Perurena. De winnaar van gisteren Lasa blijft leider.

    Op de wielerbaan van Rotterdam wonnen Gerard Koel – Cees Stam 8,5 punten een omnium voor Leijn Loevesijn – Jan Janssen 11punten en René Pijnen – Jaap Oudkerk 13 punten

    02-04-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtgenote Leman

    Te Ooigem is vandaag Marie-Rose Pauwels echtgenote van Eric Leman begraven. Doorheen een haag van toeschouwers ging de rouwstoet van hun woning naar de kerk. Voorop een vertigtal rouwkransen o.m. gedragen door zijn ploegmaats. De rouwmis werd opgedragen door de pastoor van Ooigem bijgstaan door Monseigneur Depoortere en Sportaproost E.H.Lahousse. Eddy Merckx had zich laten vertenwoordigen door zijn echtgenote Claudine. Eddy die nog last had aan zijn knie en schouder van zijn val te Oostrozebeke ging 150km trainen. Na de middag is Eddy een romer champagne gaan drinken bij de bondsvoorzitter die een nieuw restaurant opende.

    01-04-2011 om 06:25 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!