Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Nice & Tirreno-Adriatico

    .

    Parijs - Nice
    Met de 3e rit Autun-St. Etienne hebben we de eerste niet Belg winnaar het was Franco Bitossi ook iemand die zich had laten verrassen in de 1e rit. Samen met Merckx; Pettersson; Ocana en Letort was Bitossi bij de betere tijdens de beklimming van de Saint-Galmier in de afdaling kwamen een 50tal renners samen maar geen Leman. In de eindspurt trok Stablinski de spurt aan voor Hoban en ook Van Ryckeghem deed mee maar op 50 meter van de streep was het Bitossi die iedereen het nakijken gaf,en nog met 1 lengte won. Onderweg was Frans Mintjens mee in een ontsnapping even virtuele leider. De top5: 1.Franco Bitossi; 2.Barry Hoban; 3.Daniel Van Ryckeghem; 4.Jan Janssen en 5.Roger Rosiers.

                                                                      Tirreno-Adriatico 

    De 4e rit in Tirreno-Adriatico werd verreden tussen Pineto en Civitanova over een afstand van 202km en eveneens als gisteren (Reybroeck) werd nu ook Marino Basso geklopt het was voormalig wereldkampioen op de baan snelheid (65&68) Giuseppe Beghetto die het hem lapte. Onderweg mochten eerst Antonio Marzoli en daarna Guerrino elk een voorsprong van 5 minuten nemen, en ook Patrick Sercu probeerde het nog even op 20km van de meet. Dat er in het Civitanovastadion werd gespurt zal wel in het voordeel van Beghetto geweest zijn, Dino Zandegu was 3e; Guido Reybroeck 4e en Noël Vanclooster werd 5e.

    13-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel - Merchtem & Hulste-Ingelmunster

    .

    De 2e Brussel-Merchtem kreeg dezelfde overwinnaar als verleden jaar: Frans Verbeeck die met zijn dertien ploegmaats de koers domineerde en aan de aankomst met André Dierickx 2e; Jos Abelshausen 3e op 45”; 4e Herman Vrijders op 1’ en 5e Englebert Opdebeeck op 1’30” de eerste vijf plaatsen innam. Op 6 hebben we de Nederlander Jos Vandervleuten,en 7e Willy Scheers.Voor de 8e plaats op 1’30” versloeg de Nederlander Mat Gerrits vijf andere. De wedstrijd was 199 km verdeeld over 1 ronde van 45 km en 14 ronden van 11 km.

    In de grote ronde was er buiten de val van de Nederlandse kampioen Peter Kisner en Pieter Nassen niets te melden. De eerste aanval werd op gang gebracht door Herman Vrijders bij het begin van de 2e plaatselijke ronde die volgende renners meekreeg: Roger Cooreman; Maurice Eyers; Emile Bodart; Willy Scheers en Arthur Vande Vijver ver heeft deze ontsnapping niet gedragen. Nadat Verbeeck met enkele renners was op stap geweest was het Willy Scheers die er vanonder trok met Raf Hooyberghs en de in België geboren Nederlander Jos Van Beers en hadden weldra 1’20” voorsprong. Dit was het sein voor Verbeeck om met zijn manschappen de achtervolging in te zetten, samen met André Dierickx liet hij op het einde van de voorlaatste ronde zijn medevluchters in de steek met het gekende gevolg.

    Te Hulste-Ingelmunster werd de 10e Omloop Zuid-West -Vlaanderen verreden over een afstand van 191km. De eerste ernstige ontsnapping gebeurde bij het binnenrijden van Roeselare door Jean-Claude Genty; Dirk Baert; Gilbert Wuytack; Alain Bellouis; Jean-Marie Leblanc; Hugo De Haes; Noël Vantyghem; Ronny Van Marcke en Daniel Verplancke, na 20km vlucht hadden deze reeds een voorsprong van 1’45” bereikt, zodat sportbestuurder Noël Foré aan zijn 2 renners (Van Marcke & Verplancke) verbood om nog mee te werken. Het was tijdens de beklimming van de Kemmel dat de leiders werden gegrepen,enkel De Haes die als 1e boven kwam bleef nog even uit de greep van De Vlaeminck en Monseré. In de afzink vormde zich een kopgroep van 9 de 3 voornoemde renners en de gebroeders Alain en Guy Santy; Willy Degeest; Eddy Cael; Hubert Hutsebaut en Ronny Van Marcke. Met 3 Flandria’s in de kopgroep mocht de zege hen niet ontsnappen dus reden De Vlaeminck en Monseré gesteund door Van Marcke als waakhond van de andere weg. Roger won met 32” voorsprong op Jempy en was Alain Santy voor de 3e plaats rapper dan zijn broer Guy;5e Willy Degeest; 6e Hubert Hutsebaut; 7e Eddy Cael; 8e Hugo De Haes en Ronny Van Marcke werd 9 op 1’08”. De spurt van het peloton voor plaats 10 op 7’15” werd gewonnen door Eddy Verstraeten (Watneys) voor Tony Gakens zijn ploegmaat.

    De afwachtingswedstrijd voor liefhebbers te Hulste-Ingelmunster werd gewonnen door de Nederlander Adri Duycker die zijn medevluchter Gerry Catteeuw versloeg. De spurt van de achtervolgers voor de 3e plaats werd gewonnen door de Nederlander Cor Bal 50”; 4e Marc Demeyer; 5e Ronald Rosseel; 6e Willy Tanghe; 7e Jacky Declercq; 8e Ronny Christiaens; 9e Daniël Pauwels en 10e Julien Vermote.

    De crossers zijn aan hun laatste week-end begonnen, te Stene (Oostende) namen 23 renners de start het was Eric De Vlaeminck die in de spurt won van Eric Desruelle; 3e op 45” werd Norbert Dedeckere die Leo Arnouts achter zich liet, de 5e André Geirlandt volgde op 1’50”.

    13-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice & Tirreno Adriatico

    .

    In Parijs-Nice zijn er vandaag 2 ritten a) in lijn Châblis-Autun 128 km en b) een tijdrit van 4,7 km eveneens te Autun. De voormiddagrit kende een rustig verloop, behalve de ontsnapping van een 10tal renners met een maximum voorsprong van 200 meter en een uitval van Yves Hezard op een der talrijke hellingen viel er niets te beleven. Met een “voltallige” groep werd er gespurt voor de zege, en was het nogmaals Eric Leman die het snelste was voor Franco Bitossi en Roger Rosiers; Daniel Van Ryckeghem werd 5e en Eddy Merckx 8e. Twee Britse renners kwamen met ruime achterstand toe John Atkins op 8’ en Tony Gowland die kwam toe op net geen 11 minuten. Door zijn zege is Eric Leman ook de nieuwe leider.

    In de tijdrit na de middag was het natuurlijk Eddy Merckx die won en ook opnieuw leider werd. Na de 4,7 km die hij had afgelegd in 6’30”8 had hij 11” voorsprong op Luis Ocana en werd Ferdinand Bracke 3e op 12”.

    In Tirreno was men aan de 3e rit toe deze werd verreden tussen Pescasseroli en Pineto di Pescaro over een afstand van 184km. Van bij de start deden de renners het nogal rustig aan met enkele schuchtere ontsnappingspogingen van ondermeer Tony Houbrechts. Het was Rinus Wagtmans die het verst kon wegrijden en 35” voorsprong kon nemen maar aan de voet van de Col Forca Carruzo (1100m.) werd hij bijgehaald en overstoken. Het bleef nu ontsnappingen regenen maar men reed toch met een voltallige groep naar Pineto waar door een val van een twintigtal renners het niet tot een massaspurt kwam. Op 150 meter van de streep zette Marino Basso de eindspurt in maar werd geremenonteerd door Guido Reybroeck; Gianni Motta werd 3e en Noël Vanclooster 4e. Italo Zilioli blijft leider.

    12-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurice De Wolf

    .
    Maurice De Wolf
    Vandaag is in Sint-Niklaas pistier Maurice De Wolf op 75 jarige leeftijd overleden, hij werd geboren te Hamme op 11/01/1896. Maurice was prof van 1920 t/m 1929. Als liefhebber won hij het BK sprint voor liefhebbers, als prof heeft hij driemaal een zesdaagse gewonnen en stond 3x op het schavotje bij het BK sprint maar nooit op het hoogste.

    Op de wielerbaan van Rotterdam won Leijn Loevesijn 4 p. een omnium voor Gérard Koel 6p.; 3e werd Tim Mountford (Usa) 10p. en 4e werd Piet van der Lans. Voor de liefhebbers stond het NK- Omnium op het programma hier was het Klaas Balk 8p. die de nieuwe kampioen werd voor Chris Kipping 10p. en met de pas 20 jarige (6/3) Gerrie Knetemann 21p. was het podium volledig.

    De derde wedstrijd die avond was achter motoren hier was de eindzege voor Cees Stam 6p. hij won voor Ehrenfried Rudolph eveneens 6p., 3e werd onze landgenoot Theo Verschueren 9p.; 4e Jaap Oudkerk 12p.; de Brit Norman Hill met 14p. werd 5e en met 16p. werd onze landgenoot Leo Proost laatste .

    12-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tirreno - Adriatico 2e rit

    .

    In Tirreno-Adriatico was het nu ook weer bang afwachten of de ganse rit zou kunnen worden afgewerkt. Na enkele schermutselingen waren het 2 onbekenden Virginio Levati en Pierino Primavera die tot 8 minuten mochten uitlopen. Aan de voet van Forca d’Acero (1530m.) werden zij bijgehaald door Ole Ritter die zelf op 1 km van de top werd voorbij gereden door Italo Zilioli die boven 10” voorsprong had op Ole Ritter; Aldo Moser en Georges Pintens. In de afzink nam hij op de met ijzel bedekte weg enorme risico’s en moest soms met zijn twee voeten op de grond bijsturen. Zilioli begon aan de laatste klim de Pescasseroli (1170) met 1’ bonus en won uiteindelijk met 49” voorsprong op Georges Pintens en werd Ole Ritter 3e op 53”. Italo Zilioli is ook de nieuwe leider voor Ole Ritter 1’23” en Georges Pintens 1’24”.
    Noël Vanclooster 10e in de rit staat in het klassement op een 12e plaats met 3’46” achterstand.

    11-03-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice 1e rit

    .

    Na ongeveer een uur wedstrijd werd er met een 20tal renners een waaier gevormd wie van de vedetten zich heeft laten verrassen zijn o.a Raymond Poulidor en Franco Bitossi. Eddy Merckx moest om zijn leiderstrui te behouden in de topdrie eindigen. Flandria met de snelle Eric Leman nam het initiatief Joop Zoetemelk zat zich op 1,5 km voor het einde op kop, maar op 300 meter van de meet was het Eddy Merckx die de spurt inzette maar ook voor Eddy was dit te vroeg en was het Eric Leman die het haalde voor Eddy, Jan Janssen en Walter Godefroot enz. De grote groep kreeg bijna 12 minuten aan hun broek. Met zijn 2e plaats bleef Eddy Merckx wel leider voor Eric Leman op 3” en staan Jan Janssen en Luis Ocana gelijk op de 3e plaats zij volgen op 6”.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tirreno - Adriatico

    .

    Door de slechte weersomstandigheden is de 1e rit Ladispoli-Fiuggi langer geworden dan men had voorzien en moesten de renners 210 km afleggen. De eerste ernstige aanval kwam er van Patrick Sercu samen met zijn ploegmaat Ole Ritter maar dat viel niet in goede aarde bij de Italianen en werd deze uitval rap teniet gedaan. Bij de beklimming van de 705 meterhoge Monte Fumone was het Gianni Motta die aanviel er werd goed afgestopt door zijn ploeg zodat hij vlug een halve minuut voorsprong had. Er kwam een tegenactie van Zlioili en Dancelli maar uiteindelijk ging men met een grote groep waaronder enkele rappe mannen Sercu en Reybroeck en Basso naar de eindmeet. Maar Dancelli plaatste van zeer ver een aanval maar had zich toch wel wat overschat het was uiteindelijk Gianni Motta die het haalde voor Michele Dancelli en Italo Zilioli met een 9e plaats was Vic Van Schil eerste Belg.

    10-03-2011 om 14:03 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proloog Parijs - Nice



    De proloog van Parijs-Nice werd verreden te Dourdan op de fameuze helling van Dourdan, bij de ingang van de Chevreusevallei waar vroeger zo vaak werd beslist over winst en verlies in Bordeaux-Parijs. De klim van 1,7km met een sterke hellingspercentage moest worden beklommen. Voor de winnaar was er 5” bonificatie, voor de tweede 3”; de derde 2” en de 4de kreeg 1”. De 1e renner die onder de 3’ bleef was Charly Grosskost waarmee hij 7e werd. Het was Eddy Merckx die met een tijd van 2’49”00 won voor de verrassende 35 jarige Raymond Poulidor die 2’51”4 liet optekenen, als 3e werd Luis Ocana met 2’53”6 en de 4e die recht had op bonificatie werd Franco Bitossi 2’55”6. De tijden van de proloog tellen niet mee voor het algemeen klassement, zodat de behaalde bonificatie’s morgen na de 1e rit zullen worden afgetrokken. Merckx start morgen met de Witte leiderstrui en met zijn 2e plaats mag Poupou die van de bergprijs aantrekken.


    10-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Trui


    Wie op dit ogenblik nog geen merk heeft is Ward Sels hij rijd dus met een “witte trui”. Van 3/2 tot 1/3 heeft hij zich gaan voorbereiden in het Franse zuiden. Hij heeft er reeds 5000km geoefend en aan 5 wedstrijden deelgenomen. Te St.Raphaël werd hij 16e en te Menton eindigde hij in de groep. In 2 wedstrijden had hij pech: te Cannes reed hij plat en te Hyères sloeg zijn versnellingsapparaat in zijn achterwiel, toen hij in de kopgroep van 20 zat en het was in de laatste ronde dat het gebeurde anders had hij wel heel dicht kunnen eindigen. Enkele sportbestuurders hebben al contact met hem opgenomen
    maar Ward wacht nog even af.

    09-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice


    Volgende woensdag start Parijs-Nice, Eddy Merckx zal het zonder Herman Vanspringel moeten stellen, de Moltenibazen hebben beslist dat Herman in Tirreno-Adriatico zal starten.

    Zullen wel van de partij zijn: Jos Spruyt; Roger Swerts; Frans Mintjens; Joseph Bruyère; Jos Deschoenmaecker,Jos Huysmans en Georges Vanconingsloo

    08-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genua - Nice

    .

    Door een parcourswijziging moest de Madonna del Ghisallo niet beklommen worden en vervangen door de klim “Mont des Mules” deze ligt kort bij het einde. Bij het vertek in Genua was het zonnig maar koud. Van bij de start was er een ontsnapping van 6 Italianen en de Spanjaard Luis Ocana op de Capo Berta na 120km werden zij opnieuw bijgehaald. De beslissing viel op 8km van het einde toen Claudio Michelotto een aanval plaatste en het gezelschap kreeg van Gerard Vianen en José Catiau even later sloten door een link maneuver (reden een verboden richting in)op een groot kruispunt ook Gilbert Bellone; Michel Perin en Francis Ducreux aan. In de spurt haalde Gérard Vianen het voor zijn ploegmaat Michel Perin en de Italiaan Claudio Michelotto, 4e werd José Catiau; 5e Francis Ducreux; 6e Gilbert Bellone.

    In de Trofeo Munecas Famosa zijn het weer de Nederlanders die juichen nu is het Mat Gerrits die de 2e rit Onil-Alicante-Alcoy-Onil wint, hij legde de 180km af in 5.18’32”, Mat Gerrits is tevens eindoverwinnaar van deze 2daagse rittenwedstrijd en gaat in de toptien 9 Spanjaarden vooraf.

     

    07-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne

    .
    Vandaag is ook de Ronde van Limburg te Sint Truiden afgelast de Omloop van beide Vlaanderen is wel kunnen doorgaan,mits een kleine wijziging. De Kluisberg werd niet aangedaan omdat de afdaling er te gevaarlijk bij lag. De eerste aanvaller van de dag was Michel Coulon die begon met 1’ voorsprong aan de Zwarte Berg maar werd rond de 70e km ingehaald. Een volgende aanval kwam er van Georges Pintens en Marc Devos deze laatste moest te Deerlijk afhaken. Even later kwamen Willy Vanneste; Marc Lievens; Jos Abelshausen; Peter Head; Englebert Opdebeeck; Willy Vanden Eynde en Roger Kindt bij Pintens en hadden te Tiegem 1’35” voorsprong. Het was Georges Pintens die maar bleef aanvallen en op 20km van de meet was hij nu op pad met Willy Vanneste en Jos Abelshausen achteraan begonnen de groten zich te roeren en wisten op 10km van de streep, Roger De Vlaeminck; Eric Leman; Frans Verbeeck; Roger Rosiers en Barry Hoban de aansluiting te bewerken,Jean-Pierre Monseré had moeten afhaken en had 20” achterstand. Net als verleden jaar toen men met de snelle Daniel Van Ryckeghem naar de meet ging liet nu ook Eric Leman, Roger De Vlaeminck een lichte voorsprong nemen, en won op 2” de spurt van de achtervolgers,3.Frans Verbeeck; 4.Noël Vanclooster, 5.Roger Rosiers; 6.Barry Hoban (Gbr); 7.Willy Vanneste; 8.Georges Pintens; 9.Jos Abelshausen op 10” en 10e Jempi Monseré op 45”. De spurt van het peloton voor de 11e plaats werd gewonnen door Daniel Van Ryckeghem op 1’15”. Englebert Opdebeeck werd 21e.

    De openingswedstrijd voor liefhebbers Gent-Staden over een afstand van 115km werd gewonnen door Michel Pollentier in een tijd van 2.52’ hij versloeg in deze volgorde Roger Verschaeve; Johny Soenens; José Vanackere en Freddy Maertens, André Peirsman won op 30” de spurt voor de 6e plaats voor, Romain Maes; Luc D’Hondt; Hervé Vermeeren en Robert De Guchtenaere.

    07-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelast

    .
    Peter Kisner
    Door het slechte weer is de openingswedstrijd Gent-Gent afgelast en zal waarscijnlijk op 25/3 doorgaan.

    71 Renners namen de start in de 1e rit van de Trofeo Munecas Famosa (Spanje)welke voor de 9e maal werd verreden. Het was eigenlijk een tweestrijd tussen Nederland en Spanje. Na 120km versloeg de Nederlandsekampioen Peter Kisner de ganse groep, Domingo Perrurena werd 2e en Ramon Saez 3e , Mat Gerrits werd 4e en Francisco Sanchez-Munoz 5e.

    In België is men nog aan het crossen te Aalter was er een B-cross waar Norbert Dedeckere de beste is voor André Geirland 30” en Robert Vande Sompele 45”

    06-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sassari - Cagliari

    .
    Albert Van Vlierberghe
    De semi-klassieker Sassari-Cagliari had ook te lijden onder het slechte weer en moest tot 2 maal worden ingekort. Van de 225km konden er slechts 125km worden verreden. Eerst wou men te Macomer op 75km van Sassari starten, maar men vond niet genoeg vervoer. Uiteindelijk toen men genoeg autobussen had gevonden en te Macomer aankwam viel er nog steeds pakken sneeuw. Dan maar verder naar Abbasanta daar vertrokken 73 niet gemotiveerde renners. Men bleef in groep fietsen en slechts op enkele kilometers van de streep was het onze landgenoot Albert Van Vlierberghe die er vanonder muisde. Op 11” won Patrick Sercu de spurt voor de 2e plaats voor Guido Reybroeck en de groep.

    05-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Eddy Peelman
    De inrichters van deze rittenwedstrijd hebben enkel tegenslag gekend. Vandaag is het weer heel koud en worden de renners er van op de hoogte gebracht dat de tijd van de 1e rit niet wordt verrekend, wel behouden Proust en Zoetemelk hun bonificatie. De laatste rit is 185km met start te St.Avertin . Na een lange ontsnapping vande Fransman Loïc Le Bourhis (85km) en opgave, en enkele andere pogingen gaat een gesloten peloton naar Tours waar Eddy Peelman het haalt voor nog 2 Belgen Roger Jochmans en Georges Claes (Zonh.). De eindzege is voor Daniel Proust voor Christian Raymond en Jacques Botherel met zijn 4e plaats is de Nederlander Jan Krekels de 1e buitenlander. De laatste tegenslag was voor nu, bij het bekijken van de fotofinish stond er niets op het filmpje.

    04-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië - Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Geen tegenstand voor Eddy Merckx
    De 5e en laatste rit in de Ronde van Sardinië met start te Olbia en aankomst te Nuoro over een afstand van 108 km is in een hevige regenbui vertrokken. Na enkele schuchtere pogingen onderweg van Ritter en Sercu moest men op 10 km van de streep nog een heuveltje van 553 meter over. Het was Felice Gimondi die ten aanval trok, ook hier was het beginnen sneeuwen. Eddy Merckx counterde en ging alleen door en won met 1’13” voorsprong de rit voor Franco Bitossi en Patrick Sercu 1’14”. Guido Reybroeck was onderweg afgestapt. De eindzege was natuurlijk voor Eddy Merckx die 2’43” voorsprong had op de nr 2 Gösta Pettersson en werd Herman Vanspringel op 3’57” derde. Andere Belgen in de top 10 van het klassement: 6.Jos Deschoenmaecker; 7 Jos Huysmans en 8. Albert Van Vlierberghe.

    Indre-et-Loire

    Gisteren afgestapt en vandaag winnaar dit overkam Noël Vantyghem die de 2e rit van Joué-les-Tours naar Tours over een afstand van 195 km won door 9 medevluchters te verslaan, de leider Daniel Proust kwam als 11e met een achterstand van 5” over de meet. De spurt van het peloton voor plaats 12 werd gewonnen door onze landgenoot Eddy Peelman zij hadden 31” achterstand op de overwinnaar.

    Zoals gisteren vermeld mochten de renners die de wedstrijd hadden verlaten opnieuw starten wie dit niet deed was de Nederlander Jan Janssen hij vond het veel te gevaarlijk

    03-03-2011 om 06:16 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië - Ronde van Indre-en-Loire

    .
    Ole Ritter
    Opnieuw 2 ritten in Sardinië
    4a) Grote verrassing in de tijdrit :Sassari-Porto Torrès die werd gewonnen door de Deen Ole Ritter hij verslaat Eddy Merckx met 28” en haalt een gemiddelde van 54,219 km/uur. Over de 19 km. Eddy zelf loopt verder uit op zijn achtervolgers. In de top 10 van het klassement vinden we nog 2 Belgen: 9e Herman Vanspringel op 1’29” en Jos De Schoenaecker op 1’42 wordt 10e.

    4b) Na de middag is er nog Sassari-Olbia 133km, alhoewel Guido Reybroeck (Salvarani) zeer snel is pakt hij het even anders aan. Iets voor de eindmeet plaatst hij een demarrage en verrast iederen Patrick Sercu moet tevreden zijn met de 2e plaats, Albert Van Vlierberghe met zijn 7e plaats is de 3e Belg in de toptien. Willy Vekemans was niet meer gestart, en Merckx blijft natuurlijk leider.

    De 1e rit in de Ronde van Indre-en-Loire, is in zeer slechte weersomstandigheden gestart.Normaal zou de rit verreden worden tussen Saint-Cyr en Tours (190km) maar moest na 117km te Neuville Ponty-Pierre worden afgevlagd. De zege was voor de Fransman Daniel Proust die samen met Joop Zoetemelk een voorsprong had van 5’ toen beslist werd om de rit te beindigen.Jean-Pierre Danguillaume won de spurt van de achtervolgers; Roger Loysch werd 6e en Eddy Peelman 11e. Heel wat renners waaronder enkele Belgen: Roger Jochmans; Noël Vantyghem; Willy De Bosscher en André Poppe waren afgestapt maar mogen morgen met een handicap van 15’ opnieuw starten.

    02-03-2011 om 06:29 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Sardinië

    .

    Jos De Schoenmaecker
    Vandaag 2 korte ritten
    3a)Oristano - Macomer met de beklimming van de Bivio, 6,68km lang en een klimpercentage van 6,1 %. Het was Eddy Merckx (Molteni) zelf die na 27 km en aan de voet van de Bivio het initiatief nam en een 8 tal renners meekreeg. Hierbij waren liefst 3 ploegmaten:Herman Vanspringel 6e; Jos Huysmans 7e en Jos Deschoenmaeker 9e ,Eddy zelf won natuurlijk. Ook de ploeg Ferretti was goed vertegenwoordigd : Albert Van Vlierberghe 2e; Italo Zilioli 4e en Gösta Pettersson 5e verder waren er nog Georges Pintens 7e (Hertekamp) en Gianni Motta 3e (Salvarani). De spurt voor de 10e plaats op 5'43" werd gewonnen door Roberto Ballini (Ferretti) die onze landgenoot Roger Cooreman (Hertekamp) vloerde. Voor de 12e plaats was het Willy Vekemans (Hertekamp) die op 5'46" het ganse peloton achter zich liet.

    3b) Macomer – Capo Falcone: De Italianen willen weerwraak voor de nederlaag die zij deze voormiddag hebben opgelopen. Maar Merckx en zijn ploegmaten controleren de wedstrijd tot ongeveer 30km voor de meet. Uiteindelijk geraken er een 8tal weg waarvan niemand minder dan 8’ achter staat op Merckx.

    Michele Dancelli haalt het in de spurt tegen Franco Bitossi en Patrick Sercu wint de groepsspurt voor de 9e plaats.

    01-03-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse kampioen wint


    De laatste rit in de Ronde van Levante was eigenlijk een criterium de renners moesten 80 rondjes rijden van circa 1000 meter en om de 5 ronden werd er een spurt betwist. Het was Luis Ocana die 1” achterstand had op de leider die meerdere ontsnappingspogingen probeerde maar er niet is in geslaagd.

    De eindspurt werd gewonnen door de Nederlandse kampioen Peter Kisner die nogmaals Diego Perurena naar de 2e plaats verwees. Frans Verhaegen werd 10e. J.M.Lopez-Rodriguez won dus met 1“ voorsprong op Luis Ocana de ronde Luis Zurano werd 3e op 50”, eerste landgenoot werd Marc Sohet op 6’43” en Mat Gerrits op plaats 10 met 6’45” achterstand de 1e Nederlander.

    In de Ronde van Sardinië is het België boven, Patrick Sercu wint de 2e rit Cagliari-Oristano over een afstand van 125km, en Eddy Merckx blijft leider. Tijdens deze 2e rit is Thomas Pettersson zwaar gevallen en werd naar het ziekenhuis van Oristano overgebracht waar wordt gevreesd voor een breuk aan de rechterelleboog. Ook de Italiaan Pietro Poloni van de Cosatto ploeg moest na een aanrijding met een politieman naar her ziekenhuis.

    Nice-Seillans de laatste wedstrijd aan de Azurenkust werd verreden in erbarmelijk weer, door de regen en sneeuw gaven de meeste van de 100 vertrekkers er de brui aan. Op het einde liet Désiré Letort zijn medevluchters achter en won met liefst 4'43" voorsprong op Bernard Labourdette, enige Belg in de 10tien is Flory Ongenae op een 9e plaats en had 6'03" achterstand. Ondanks zijn opgave won Frans Verbeeck de "Maillot Azur".

    Op de wielerbaan van Dortmund was nu Leijn Loevesijn de beste spurter 2e werd Sigi Renz; Gordon Johnson werd 3e en onze landgenoot Robert Van Lancker 4e.

    In de ½ Fond moes Theo Verschueren het met 10 meter afleggen tegen Dieter Kemper die 74km afmaalde in 1 uur; 3e werd Ehrenfried Rudolph op 150m.; 4e Norman Hill op 380m.; 5e Jaap Oudkerk op 470m. en 6e Leo Proost op 1080 meter.

     

    28-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen: dubbel succes

    Dubbel succes voor onze landgenoten in het WK voor veldrijders te Apeldoorn – Nederland. Bij de profs werd algemeen favoriet Eric De Vlaeminck voor de 5e maal wereldkampioen en bestond het podium verder uit: 2.Albert Van Damme en 3.René Declercq onze 4e landgenoot Julien Vanden Haesevelde werd 6e. België won natuurlijk ook het landenklassement. Door zijn 5e wereldtitel komt Eric op gelijke hoogte van André Dufraisse (Fra) en Renato Longo (Ita).

    Bij de Liefhebbers verlengde Bertje Vermeire zijn titel en werd de Duitser Dieter Uebing 2e en de Nederlander Jaak Spetgens 3e, door ziekte heeft Gertie Wildeboer die 5e werd niet echt zijn kans kunnen verdedigen, Nederland won wel het landenklassement voor België die buiten plaats 1 geen andere renner kon plaatsen in de toptien.

    In eigen land waren er ook enkel crossen: te Edelare won Michel Baele een A-cross voor Eric Desruelle en August Badts. De B-cross te Sinaai was voor André Geirlandt die Jefke Thielemans op 35” fietste en werd Alfons Van Parijs 3e, te Brecht won, Louis Vandenbossche de B-cross voor Jan Theughels en Theo Verlinden.

    28-02-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!