Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de rittenwedstrijd Rheinland-Pfalz-Rundfahrt zijn na een dagje rust de Nederlanders er opnieuw ingevlogen.

    In rit 7, Kirn-Wittlich over een afstand van 148,5km kwam na 30km de goede ontsnapping op gang, zes renners konden zich afscheiden. Te vergeefs hebben vier renners waaronder de Nederlander Aad van den Hoek en onze landgenoot Albert Segers getracht de kloof te dichten.

    In de spurt haalde Fons van Katwijk het voor de Deen Jörgen-Emil Hansen en de Duitser Wilfried Trott, wiens landgenoot Peter Weibel die 6e eindigde de leiderstrui mag aantrekken. De 4 achtervolgers eindigden op 5'07" en het peloton had meer dan 9' achterstand.

    Nog in Duitsland werd er gereden van Hohenstein naar Ernstthal over een afstand van 155km. Siegfried Kramer deed er 4.44'2" over en had 33" voorsprong op Wolfgang Kühn en de Duitse kampioen Dieter Gonschorek. Plaats 4 op 40" was boor Wolgang Lötzsch en volgde de vijfde Horst Brauer op 4'50.

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Piet Franken

    Lokeren kreeg na 144km wedstrijd de Nederlander Piet Franken als winnaar, in een spurt met twee versloeg hij André Delcroix. Plaats 3 wa voor Benoni Michiels die op 20" volgde.

    Roeselare-Ieper werd gewonnen door Pol Lannoo die op 4/9 prof zal worden bij de ploeg van Frans Verbeeck.

    Na 162km die hij heeft afgelegd in 3.54' had hij 1'03" voorsprong op Luc Leman, Willem Peeters, Paul Clinckaert en Raf Coene die de top5 vol maakt

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verhaegen

    Grobbendonk mocht 73 rugnummers uitdelen, wel vond men het spijtig dat Herman Vanspringel, winnaar verleden jaar, er nu niet bij was. Eerste aanvaller was Yvan Benaets, reed een tijdje alleen aan de leiding en stopte er dan mee. In de 5e van de 12 af te leggen ronden ging Herijgers voorop rijden, nam 30" en kreeg in dezelfde ronde het gezelschap van Verhaegen. De twee verstonden mekaar heel goed en hadden in de 9e ronde reeds 2'20" voorsprong, tot Herijgers het in de 10e ronde moeilijk kreeg, en later zou afstappen. Verhaegen kwam alleen door en dreef zijn voorsprong in de 11e ronde tot 3' op. In de groep kwam de reactie te laat en Frans Verhaegen won met 1'03" op Willy Scheers die de groep was ontlopen. Voor plaats 3 op 1'12" was Rik Van Linden sneller dan, Louis Verreydt, Ludo Van Staeyen, Roger Rosiers, Willy De Geest, Romain De Loof en Cees Bal (Ned). Ronny Vande Vijver als 10e en Jos Abelshausen 11e volgden op 1'20". De groepsspurt voor plaats 12 op 1'25" werd gewonnen door Raf Hooyberghs voor Robert Fontaine e.a.

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Agostinho

    In de Ronde van Portugal werd een rit in lijn verreden en werd op de piste 2km tegen de tijd gereden.

    Rit 3a werd verreden tussen Lagos en Loulé over een afstand van 70km. Ritwinnaar Fernando Mendes deed er 1.47'04" over. Stonden mee op het podium Joaquim Aghostinho en Antonio Castro.

    De 2km op de baan van Tavira werd gewonnen door Joaquim Agostinho met een tijd van 2'31". Nu was Firmino Bernardino tweede met dezelfde tijd als de winnaar. Op 1" werd Fernando Mendes de ritwinnaar van deze voormiddag derde. Alvaro Roque blijft aan de leiding met 1".

    In Italië werd vandaag opnieuw een tipo pista betwist nu te Follonica. Op het podium stonden de drie renners van gisteren, nu in een andere volgorde. Op1.Felice Gimondi 33punten, 2.Enrico Paolini 23p. en 3. Italo Zilioli 13punten.

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Spruyt

    Te Sint-Denijs heeft een stormwind en heuvelachtig parcours er voor gezorgd dat slechts 21 van de 60 vertrekkers de koers uitreden.

    Na 20km begon de enige ontsnapping. Slechts Pollentier kon zich nog mee vooraan nestelen. Op 5km van het einde ging Demeyer aan de haal. Hij won afgetekend. Marc legde de 144km af in 3.35'. Op 40" was André Dierickx sneller dan, Hervé Vermeeren, Willy Van Malderghem en Marc Lievens. Op 1' werd Johan Demuynck zesde. Voor plaats 7 op 3'50" was Daniël Verplancke sneller dan Eric Wyckaert en Michel Pollentier. Pas na 6' werd Dirk Baert 10e voor Noël Vantyghem, Romain Maes, Alain Vasseur (Fr), Eddy Demets, Marcel Maes, Rudy De Groote, Aimé Delaere, Eddy Cael, Luc Dhondt, Bill Bilsland (Gb) en op 21. Urbain De Brauwer die op 1 ronde volgde.

    In Willebroek hebben Christian De Buysschere en Flory Ongenae het eerste gedeelte van deze wedstrijd geanimeerd. Vier renners kwamen de twee koplopers vervoegen . Enkel In't Ven kon nog de sprong naar voor maken en kreeg men zeven leiders.

    In de slotkilometers kon Jos Spruyt de vluchters ontlopen en hield 50 meter over op Herman Vrijders, Vic Van Schil, Paul Collaer, Willy In't Ven en Christian Debuysschere. De zevende Flory Ongenae moest 40" prijsgeven. Op 1'45" voor plaats 8 won de Nederlander Bas Hordijk de spurt van het peloton, voor Adolf Huysmans, Willy Teirlinck e.a.

    07-08-2013 om 15:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    .
    Gery Verlinden

    Rit 4 over een afstand van 130km, die verreden werd te Booischot werd een rare bedoening.

    Het was Jos Jacobs zijn ploegleider die beslist had om Jos zijn ploegmaat Tilburgs aan de leiding te brengen. Dit zou ook gelukt zijn als Rik Van Looy niet in de koers was gekomen. Diens aanwezigheid joeg Jacobs zodanig op, dat hij uiteindelijk zijn leiderstrui behield. Drie ronden voor het einde miste Jos de trein toen 20 renners in de achtervolging gingen op zeven, die op dat ogenblik aan de leiding reden.

    Die twintig kwamen bij de 7 met daarbij Tilburgs, die virtueel leider werd. Toen kwam Van Looy, die Jos voor volgend seizoen een contract zou aangeboden hebben, naast het peloton rijden. Het deed de man met de leiderstrui als een hardnekkige jagen met het resultaat dat hij zijn achterstand tot 30" kon terugbrengen en leider blijven.

    De rit werd gewonnen door Marc Renier voor de Nederlander Cees Heine die op 31" volgde. Gery Verlinden als 3e volgde op 39" en hield 1" over op Daniel Deschrooder, Francois Van Beeck e.a. Morgen mogen de renners rusten

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Eric Vande Wiele behaalde te Gentbrugge zijn vierde overwinning waar hij na 108km Ferdi Van Den Haute 10" achter zich liet. Op 15" volgde de Nederlander Gerard Koop uit Wateringen als 3e.

    In Merksem was plaats 1 voor de Nederlander Bert Broere, die zijn tweede zege in België behaalde. Na 110km die hij aflegde in 2'50" verwees hij onze landgenoten, André Adriaensens en Franky Franssen naar plaats 2&3.

    Te Waarschoot kwam het tot een volledige verbrokkeling bij de 41 deelnemers. Vijf renners betwisten de eindfase en daarin toonde Assenedenaar Romain Vercauter zich de sterkste. Het werd zijn8e seizoenszege.

    Aan de meet hield hij Antoon Van Den Bunder (Ned), Alain De Saever, Eddy Cackaerts en Marc De Poorter achter zich. Zesde op 2' werd Eric Serlet en zevende Marc Stofferis.

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Italo Zilioli

    Rit 2 in de Ronde van Portugal werd verreden tussen Beja en Lagos en moesten de renners 175km overbruggen. Na 4.50'46" wedstrijd werd er met twee voor de zege gespurt.De Portugees José-Maria Nunes haalde het van zijn landgenoot Manuel Oliveira. Ook plaats 3 op 10" was voor een Portugees José Sousa Santos en blijft Alvaro Roque leider.

    In Italië werd te Cirié een wedstijde tipo pista verreden, Italo Zilioli met 31 punten won voor Felice Gimondi 24p. en Enrico Paolini 14.punten.

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .
    Jos Jacobs

    Vandaag was Retie gastheer voor de Ronde van de Kempen, waar een rit in lijn en een ploegentijdrit op het programma stond.

    Nadat de Belgische kampioen Pol Verboven tijdens de eerste dagen van deze Ronde een demonstratie had gegeven, heeft hij vandaag roemloos de aftocht geblazen. Reeds tijdens de eerste van zeven ronden over 17km werd hij verrast. Hij kon de schade herstellen maar moest een ronde later weer afhaken. Hij besloot uiteindelijk de strijd te staken.

    Groot triomfator werd Jos Jacobs, in een zeer zware wedstrijd, slaagde hij er in zich af te zonderen met, Eric Van Lent, Marc Renier en Roger De Beuckelaer wat ook de volgorde is van de rituitslag. Voor plaats vijf was Florimond Van Hooydonck de snelste. Jos Jacobs is ook de nieuwe leider.

    De ploegentijdrit over 5km werd gewonnen door Brugse Velo-Sport die er 6'17"8 over deed. Kempens Wielerverbond werd 2e voor Deurne W.Sp., Heist Sport en Liers B.C.

    06-08-2013 om 07:07 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    J.J. Alvarez

    In de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt is men vandaag aan rit 6 toe en mogen de renners morgen een dagje rusten.

    Kaiserlautern-Kirn over een afstand van 134km werd gewonnen door de Duitser Johannes Ruch voorzijn landgenoot Nilges en onze landgenoot Willy Verschueren.

    In Frankrijk won de Fransman Paul-Louis Combes te Langogne de "Veau d'Or due Gevauden" een wedtrijd van 100km die werden afgelegd in 2.41'. Op 13" volgde Paul Millet (FR) en op 2'18" werd nog een Fransman José-Jesus Alvarez derde.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Te Bocholt was het een Belgische wedstrijd met een sterke Nederlandse bezetting, vermits 32 Nederlanders zich tussen de 45 vertrekkers aanboden. Tijdens de eerste van de 18 af te leggen ronden, viel reeds de beslissing. Toen sprongen de Nederlanders Smits en van Gerwen weg. De ronde daarop kregen ze het gezelschap van de lokale renner Janssen, de Nederlanders Bakker (die later wegviel), Botterhuis, Lunenburg, Roemerman en onze landgenoot Kosolosky. De koplopers hadden na 7 ronden reeds 1'40" voorsprong.

    Harry Lunenburg werkte zich uiteindelijk los en kwam licht afgescheiden als winnaar over de meet. Henk Smits werd 2e voor Gerrie van Gerwen, Dirk Kosolosky, Henk Botterhuis, Jaak Roemerman en Hubert Janssen.

    Op 5' won voor plaats 8 Benny Schepmans de spurt voor nog een resem Nederlanders, zodat in de top18 zich 3 landgenoten bevonden.

    Genk-Waterschei kreeg slechts 24 renners aan de start om 22 ronden af te leggen. Ook hier viel de beslissing vrij vroeg, in de 2e ronde reden 9 renners weg en bezetten de plaatsen 1&9. Wel kwamen er enkele pogingen van o.a. Jaremko, de Nederlander Slüper tot 3maal toe, en op het einde van Loysch. In de spurt won Raymond Vanstraelen voor Gustaaf Verboven, en werden Jacques Mean en Frits Slüper (Ned) op 3 gelijk geplaatst. Bruno Jaremko werd 5e voor, Peter van Pol (Ned), Roger Loysch, Hubert Geilenkirchen (Ned) en Mathieu Maessen (Ned).

    In Rumbeke legde Bertil Cael de 70km af in 1.40' wat goed is voor een 4e seizoenszege. Op 10" volgde Gilbert Eeckhout voor Eric Van Hoecke.

    Zijn 9e zege behaalde de Spanjaard Manuel Santos-Catillo te Sint-Kathelijne-Waver met 40" voorsprong op Marc Michiels en werd de Nederlander Piet Kuys 3e.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raymond Steegmans wint

    Beringen kreeg 53 renners aan de start, grote afwezige was Roger Swerts die ziek te bed lag, waardoor ook geen Molteni's aan de start stonden.

    Door de drukkende warmte en een zijdelingse wind werd er tijdens de eerste grote ronde niet snel gefietst. Slechts 2 Nederlanders eerst Kelleneers en vervolgens Brinkman hebben een uitlopertje gewaagd, werden ingelopen en overstoken door de Duitser Kemper, ook hij hield het slechts 10km vol.

    Even na halfkoers gebeurde het dan. Opnieuw Kelleneers nu met Van Beers gingen aan de haal. Toen zij goed en wel 30" hadden kwam er een reaktie uit de groep. Elf renners gingen in de achtervolging en kwamen vrij vlug bij de leiders. Toch slaagde er nog één renner in de leiders te vervoegen, Tony Gakens. Deze 14 begonnen aan de 7 plaatselijke ronden, maar moest van der Vleuten (Ned) de rol lossen. In het zicht van de meet sprong Verboven weg, Gakens ging hem achterna maar toen hij aansloot treuzelde hij te lang om door te gaan. Het was Raymond Steegmans die van ver de spurt begon en het ook volhield. De Nederlander Jan Krekels werd 2e voor Tony Gakens, René Pijnen (Ned), Jos Van Beers (Ned), Léon Thomas, Ludo Noels, de Duitser Alfred Gaida, Roger Loysch, Frans Verhaegen, Ernest Bens, Julien Verboven en Wim Kelleneers. Voor plaats 14 op 3' was de Nederlander Gerard Harings sneller dan Louis Dierckx e.a.

    Het is te Lokeren een zeer saaie wedstrijd geworden die wel gekenmerkt werd door het feit dat de renners een hevige wind op kop kregen waardoor weinigen het riskeerden om voorop te gaan rijden.

    Toch gingen onmiddellijk na de start, Berten Van Damme, Vanden Neste, Bruggeman en De Geest weg en kregen 35" voorsprong. Alleen Bruggeman bleef nog even voorop rijden terwijl de rest door de groep werd ingelopen.

    De beslissing viel 2 ronden voor het einde toen Van Staeyen wegreed, enkel Albert Van Vlierberghe kwam nog tot bij Ludo en liet hem kansloos in de spurt. Op 50" won de Nederlander Cees Priem de groepsspurt voor Ronny De Bisschop, Julien Stevens, Jos Schoeters, Roger Verschaeve, André Demol, Daan Holst (Ned), Gilbert Wuytack e.a.Veldrijder Albert Van Damme werd uiteindelijk 24e. in een groepje dat op 4'30" volgde waarvan José De Cauwer de snelste was voor plaats 18.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Enrico Paolini

    De eerste rit in de Ronde van Portugal werd verreden van Lisboa naar Beja over een afstand van 206km. Alvaro Roque klaarde de klus in 5.34'15" en had 11" voorsprong op Jorge Fernandes. Plaats 3 was voor Fernando Mendes op 1'02" . Op plaats 4 werden Joaquim Leite en José-Luis Viejo gelijk geplaatst. De rit winnaar mag ook de leiderstrui aantrekken.

    In Frankrijk won Bernard Thèvenet het criterium van Chateau-Chinon. De 110km werden afelegd in 2.44'20". Plaats 2&3 waren voor Raymond Poulidor en Raymond Delisle.

    Enrico Paolini won te Badia a Settimo (Italië) een wedstrijd over 108km. Na 2.20' wedstrijd versloeg hij zijn medevluchter Felice Gimondi. Op 20" werd Roberto Poggiali derde.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Gustaaf Verboven voor de broers Pels

    Zijn 10e overwinning behaalde Jean-Paul Spileers te Brakel waar hij ook op 11/6 heeft gewonnen. Jean-Paul legde de 105km af in 2.49'. Verder bestond de top5 uit, Julien Vanden Haute, Benoni Michiels, Ivan De Vriendt en Eric Van De Wiele.

    Te Brasschaat werd het een tweede zege dit week-end voor Leo Huysmans, die daarmee zijn aantal overwinningen op 7 brengt. Op 20" werd Roger De Backer tweede en 10" later kwam Willy Sprangers over de meet.

    Cul-des-Sart mocht de zegebloemen aan Bernard Draux geven. Na 105km afgelegd in 2.20' was hij in een spurt met twee sneller dan de Italiaan Walter Dalgal. Op 45" werd Yvan Raveydts derde.

    Serge Vandaele verwees te Egem Eric Serlet en Carlos Cuyle naar plaats 2&3.

    Hemiksem kreeg na 109km afgelegd 2'50" Romain Vercauter als winnaar. Voor plaats 2 op 12" was Rudy Rijpens sneller dan Michel Peeters.

    Nummer 9 is binnen voor Yvan Ronsse die te Herstal de 105km aflegde in 2.38'. Op 2' werd Jacques Mean 2e voor, Jean Weber, Jean-Luc Yansenne en Maurice Bellet.

    Plaatselijke renner Benny Schepmans kreeg te Wijer-Kozen 38 collega's aan de start. Tot grote ontgoocheling van zijn aanhangers verliet hij de wedstrijd op drie ronden van het einde. Ook Raymond Vanstraelen uit het naburige Schakkebroek verliet met Benny de wedstrijd. Het zijn Pels en Troonbeeckx die de wedstrijd hebben gekleurd. Troonbeeckx viel vooraan weg door vorkbreuk en deed Ward Pels alleen verder. Deze kreeg het gezelschap van zeven anderen en was de wedstrijd gelopen.

    In de spurt versloeg Gustaaf Verboven, Ward Pels en kon diens broer Luc de 3e plaats veroveren. Dan volgden Frans Boons, J.P.Henrard, Roger Loysch, André Bollen en Jean-Pierre Dartet. Op 2' was voor plaats 9 Guy Duchamp sneller dan Leonard Engelen e.a.

    Linter kreeg na 105km Jean-Marie coenen als winnaar in een tijd van 2.41'. Plaats 2&3 waren voor Marc Peeters en Gommaar Van Calster.

    Te Londerzeel werd het een zesde overwinning voor Johny Vanderveken die de 110km aflegde in 2.34'. Plaats 2 werd gedeeld door de Nederlander Lou Verwey en A.Vandevoorde.

    Nummer 5 is binnen voor Alex Prophète die te Ottignies de 81km aflegde in 2.03'. Roland Vandenberghe uit Machelen (Brabant) werd tweede voor Guy Minsart.

    Overijse kreeg na 105km Jacques Martin als winnaar die daarvoor 2.50' nodig had. Op 1'40" werd Jean Cleppe tweede voor Wim Schroyens.

    De Nederlander Hedwig bloem reed te Petit-Enghien zijn eerste achtervolger Etienne Vander Helst op 2'45" die Hilaire De Cocker naar plaats 3 verwees.

    Rapertingen-Hasselt kreeg 57 renners aan de start die 20 ronden mochten afhaspelen. In de 8e ronde kwam de eerste ontsnapping op gang, en vijftal kreeg 30" bonus, maar niettemin kwamen nog 9 renners aansluiten. Op een 25 km van het einde sloegen Jaremko en Taye hun slag. Eén 1renner de plaatselijke renner Vandormael ging in de tegenaanval maar geraakte niet meer vooraan. In de spurt was Bruno Jaremko sneller dan Alain Taye. Eric Vandormael volgde op 1'30". De groepsspurt op 3' voor plaats 4 ging naar Antoine Agten voor Geert Malfait, André Verbraecken, Gustaaf Put, Benny Paulissen, Bennie Ceulen (Ned), Miel Gijsemans e.a.

    05-08-2013 om 07:34 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 87 stond men aan de start te Meise-Eversem voor de Noord-West Brabantse Pijl waar na twee grote omlopen er nog 10 plaatselijke rondjes moesten worden afgelegd. Er werd nogal hard gekoerst waardoor de groep in drie viel maar later opnieuw alles weer samen kwam.

    In de vierde plaatselijke ronde was het Vrijders die ontsnapte, en kreeg het gezelschap van Janssens, Spruyt en de Nederlander Bal. De groep liet begaan, zodat het viertal in één ronde bij de twee minuten kon uitlopen. Later ging een vijftal in de achtervolging maar kwamen te laat. De twee streekrenners Vrijders en Janssens lieten hun gezellen nog achter en bood Ward Janssens op 7" weinig weerstand aan winnaar Herman Vrijders die van zeer ver de spurt begon.

    Op 20" werd de Nederlander Cees Bal 3e voor Jos Spruyt. Voor plaats 5 op 1'50" was de Nederlander Bas Hordijk sneller dan Ludo Van Staeyen, Noël Van Clooster en Emile Bodart. De vijfde van de achtervolgers Willy In't Ven gaf nog 10" prijs en werd 9e voor Eddy Reyniers die tot bij Willy was gekomen. Maurice Dury als 11e volgde op 2'30" en won Jean-Pierre Berckmans op 2'40" de groepsspurt voor plaats 12.

    Tijdens de voorstelling van de talrijke vedetten onder de 35 deelnemers te Moorslede werd ook hulde gebracht aan Cyrille Van Hauwaert die op 18/12 negentig jaar zal worden.

    De wedstrijd over 70 ronden had tijdens de eerste koershelft slechts weinig om het lijf. Het is pas in de 44e ronde dat negen renners afstand namen. Enkel Bruyère en Teirlinck konden de aansluiting nog bewerken.

    Op 3 ronden van het einde beantwoorde Merckx een aanval van Maertens en mochten voor de zege spurten. Na een milimeter-spurt haalde Eddy Merckx het met 2cm van Freddy Maertens. Vic Van Schil volgde op 24" en Frans Verbeeck op 28". Voor plaats 5 op 30" was Roger De Vlaeminck sneller dan, Joseph Bruyère, Willy Teirlinck, Michel Pollentier, Gerry Catteeuw, Herman Vanspringel en Eric Leman. Op 2'15" was Dirk Baert voor plaats 12 sneller dan Patrick Sercu e.a.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Veteranen te Heverlee

    .
    Podium
    2.Gustaaf Van Dyck-1.René Beullens -3.Lucien Vanderaerden



    Te Heverlee werd het nationaal kampioenschap der veteranen betwist. Hiervoor kwamen 68 renners opdagen. Na schuchtere pogingen van Brabants tijdens de aanvangsronde en van Bonaventure en mijn dorpsgenoot Huybrechts in de 2e ronde viel de beslissing reeds in de 3e van de 15 af te leggen ronden. Beullens reed weg met Brabants, Van Dijck ( nog een dorpsgenoot) en Maes zij namen vlug 100 meter. Wanneer bij het ingaan van de 5e ronde de vluchters reeds 50" voorsprong hadden leek de wedstrijd gereden. Wel hebben Kumps, Demeulenaere, Elens en Huybrechts in de 10e ronde zonder succes geprobeerd de kloof te overbruggen. Vooraan moesten Maes en Brabants de rol lossen. Tijdens de voorlaatste ronde op een lichte helling liet Beullens de snellere Van Dyck achter, die het ongeluk had uit zijn voethaakje te schieten. Aan de meet had René Beullens 22" voorsprong op Gustaaf Van Dyck. Lucien Vanderaerden als 3e op 1'12" versloeg, Leon Van Belle, Frans Roelants, Karel Clerckx, Louis Asselnerghs, Jozef Carpentier, Leopold Beullens (broer van de winnaar) en is met José Demeulenaere de top10 volledig. Voor Lucien Huybrechts was er plaats 16.
    .
    De goede ontsnapping: Beullens voor Van Dyck

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Yvan Benaets wint de laatste rit

    In Spanje eindigde vandaag de Vuelta a Mallorca met de rit, van Urbanizacion-Riera Marsa naar Palma over een afstand van 130km. Ritwinst was er voor onze landgenoot Yvan Benaets voor de Duitser Karl-Heinz Müddeman,de Spanjaarden, Javier-Francisco Elorriaga, José-Antonio Ponton, Domingo Perurena, Miguel-Maria Lasa, Antonio Vallori, Hennie Kuiper (Ned), Tony Houbrechts en José Casas (Sp) als 10e.

    In de eindstand heeft heeft de Spanjaard Miguel-Maria Lasa 7" voorsprong op Tony Houbrechts en 9" op Jos" Pessarrodona.

    Wat betreft onze andere landgenoten werd Yvan Benaets 18e, Frans Van Looy 19e, Eddy Cael 20e, Eddy Peelman 21e en Gérard Hendrickx 22e.

    In Italië werd de Giro dell'Appennino te Pontedecimo gewonnen door de Italo Zilioli die 6.39'48" deed over de 254km. Hij had 1'04" voorsprong op Gianni Motta, Michele Dancelli, Felice Gimondi, Wladimiro Panizza, Marcello Bergamo, Giancarlo Polidori, Roberto Poggiali, Fabrizio Fabbri, Giovanni Battaglin en Walter Riccomi die elfde werd. Van de 93 renners aan de start hebben er 39 de koers uitgereden.

    In Portugal op de wielerbaan van Alvalade ging de Ronde van Portugal van start. 98 Renners reden een proloog over 5km. Joaquim Agostinho reed 6'43" wat 3" beter was dan Fernando Mendes. Dan volgden de Spanjaard Jesus Manzaneque op 5". Plaats 4 op 6" was voor Joaquim Andrade (Por) op 5 eindigde de Spanjaard Juan Zurano met 10" achterstand.

    Te Ouranse in Spanje werd de GP Cuprason betwist, een wedstrijd over 86km. In 2.16' won Vicente Lopez-Carril voor Antonio Martos en Santiago Lazcano die op 2" volgde.

    Walter Godefroot won het criterium van Soudan in Frankrijk. Na 94 km won hij voor de Fransman Règis Delepine en de Nederlander Joop Zoetemelk.

    In Groot-Brittannië werd te Leek gelegen in het graafschap Staffordshire een open wedstrijd verreden over 141,6km. Leslis West won in een tijd van 3.53'02" en had 9" voorsprong op Dave Lloyd. Plaats 3 was voor Phil Bayton op 56". Voor plaats 4 op 2'37" was Colin Lewis sneller dan de liefhebber Phil Griffiths. Plaats 6 was voor Hugh Porter op 3'13".

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    Dag twee in de Ronde van de Kempen bestond eveneens uit twee ritten.

    Men begon met een ploegentijdrit van 12km, gewonnen door Heist Sport in 15'47". Plaats 2 was voor Lierse BC op 4" en derde werd Deurne WS met 9" achterstand. Brugge V.Sp. als 4e volgde op 11" en op 5 KWV Turnhout op 14".

    De rit in lijn, Herentals-Herentals over 110km werd gewonnen door René Dillen in een tijd van 2.43'. Hij versloeg met 1 lengte zijn Nederlandse medevluchter Cees Heine. Op 1' was Jos Jacobs de snelste voor de derde plaats. Verder volgden in de top10, Frans Tilburgs, François Van Beeck, Sylveer Aerts, Leopold Verboven die leider blijft, Victor De Valckeneer en Frans Costermans.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland-Pfalz-Rundfahrt

    .
    Piet van Katwijk

    Het blijft stuivertje wisselen tussen de Nederlanders aan het hoofd van het klassement. Na Aad van den Hoek en Frits Schür is het nu ritwinnaar Piet van Katwijk die de leiderstrui mag aantrekken.

    In de rit 5, Landau-Kaiserslauteren over een afstand van 143,5km behaalde Piet van Katwijk zijn tweede ritzege. In een spurt met 3 versloeg hij de Duitsers Jürgen Kraft en Algis Oleknavicius, het was ook de vijfde achtereenvolgende buitenlandse ritzege. Na zijn broer Piet was Alfons 17" later de snelste voor plaats 4, gevolgd door 5 Duitsers en nam nog een Nederlander Frits Schür plaats 10 in.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    François Faber

    In Italië te Castelleto d'Orba werd de Memorial Fausto Coppi betwist. Na 160km won Giovanni Sabbadini met 10" voorsprong. Verder bestond de top5 uit, Vincente Caviglia, Alfredo Chinetti, Alberto Meroni en Giusseppe Mion.

    In Luxemburg werd te Wiltz de G.P. François Faber betwist over een afstand van 149km. Na 4.14'22" wedstrijd had Lucien Didier 8" voorsprong op Erny Kirchen en volgde op 1'43" de Nederlander Willie Wilms als 3e. Op 2' werd de Luxemburger Edy Carier 4e , plaats 5 op 2'38" was voor onze landgenoot F. Renwart.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!