Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Met 87 stond men aan de start te Meise-Eversem voor de Noord-West Brabantse Pijl waar na twee grote omlopen er nog 10 plaatselijke rondjes moesten worden afgelegd. Er werd nogal hard gekoerst waardoor de groep in drie viel maar later opnieuw alles weer samen kwam.

    In de vierde plaatselijke ronde was het Vrijders die ontsnapte, en kreeg het gezelschap van Janssens, Spruyt en de Nederlander Bal. De groep liet begaan, zodat het viertal in één ronde bij de twee minuten kon uitlopen. Later ging een vijftal in de achtervolging maar kwamen te laat. De twee streekrenners Vrijders en Janssens lieten hun gezellen nog achter en bood Ward Janssens op 7" weinig weerstand aan winnaar Herman Vrijders die van zeer ver de spurt begon.

    Op 20" werd de Nederlander Cees Bal 3e voor Jos Spruyt. Voor plaats 5 op 1'50" was de Nederlander Bas Hordijk sneller dan Ludo Van Staeyen, Noël Van Clooster en Emile Bodart. De vijfde van de achtervolgers Willy In't Ven gaf nog 10" prijs en werd 9e voor Eddy Reyniers die tot bij Willy was gekomen. Maurice Dury als 11e volgde op 2'30" en won Jean-Pierre Berckmans op 2'40" de groepsspurt voor plaats 12.

    Tijdens de voorstelling van de talrijke vedetten onder de 35 deelnemers te Moorslede werd ook hulde gebracht aan Cyrille Van Hauwaert die op 18/12 negentig jaar zal worden.

    De wedstrijd over 70 ronden had tijdens de eerste koershelft slechts weinig om het lijf. Het is pas in de 44e ronde dat negen renners afstand namen. Enkel Bruyère en Teirlinck konden de aansluiting nog bewerken.

    Op 3 ronden van het einde beantwoorde Merckx een aanval van Maertens en mochten voor de zege spurten. Na een milimeter-spurt haalde Eddy Merckx het met 2cm van Freddy Maertens. Vic Van Schil volgde op 24" en Frans Verbeeck op 28". Voor plaats 5 op 30" was Roger De Vlaeminck sneller dan, Joseph Bruyère, Willy Teirlinck, Michel Pollentier, Gerry Catteeuw, Herman Vanspringel en Eric Leman. Op 2'15" was Dirk Baert voor plaats 12 sneller dan Patrick Sercu e.a.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Veteranen te Heverlee

    .
    Podium
    2.Gustaaf Van Dyck-1.René Beullens -3.Lucien Vanderaerden



    Te Heverlee werd het nationaal kampioenschap der veteranen betwist. Hiervoor kwamen 68 renners opdagen. Na schuchtere pogingen van Brabants tijdens de aanvangsronde en van Bonaventure en mijn dorpsgenoot Huybrechts in de 2e ronde viel de beslissing reeds in de 3e van de 15 af te leggen ronden. Beullens reed weg met Brabants, Van Dijck ( nog een dorpsgenoot) en Maes zij namen vlug 100 meter. Wanneer bij het ingaan van de 5e ronde de vluchters reeds 50" voorsprong hadden leek de wedstrijd gereden. Wel hebben Kumps, Demeulenaere, Elens en Huybrechts in de 10e ronde zonder succes geprobeerd de kloof te overbruggen. Vooraan moesten Maes en Brabants de rol lossen. Tijdens de voorlaatste ronde op een lichte helling liet Beullens de snellere Van Dyck achter, die het ongeluk had uit zijn voethaakje te schieten. Aan de meet had René Beullens 22" voorsprong op Gustaaf Van Dyck. Lucien Vanderaerden als 3e op 1'12" versloeg, Leon Van Belle, Frans Roelants, Karel Clerckx, Louis Asselnerghs, Jozef Carpentier, Leopold Beullens (broer van de winnaar) en is met José Demeulenaere de top10 volledig. Voor Lucien Huybrechts was er plaats 16.
    .
    De goede ontsnapping: Beullens voor Van Dyck

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Yvan Benaets wint de laatste rit

    In Spanje eindigde vandaag de Vuelta a Mallorca met de rit, van Urbanizacion-Riera Marsa naar Palma over een afstand van 130km. Ritwinst was er voor onze landgenoot Yvan Benaets voor de Duitser Karl-Heinz Müddeman,de Spanjaarden, Javier-Francisco Elorriaga, José-Antonio Ponton, Domingo Perurena, Miguel-Maria Lasa, Antonio Vallori, Hennie Kuiper (Ned), Tony Houbrechts en José Casas (Sp) als 10e.

    In de eindstand heeft heeft de Spanjaard Miguel-Maria Lasa 7" voorsprong op Tony Houbrechts en 9" op Jos" Pessarrodona.

    Wat betreft onze andere landgenoten werd Yvan Benaets 18e, Frans Van Looy 19e, Eddy Cael 20e, Eddy Peelman 21e en Gérard Hendrickx 22e.

    In Italië werd de Giro dell'Appennino te Pontedecimo gewonnen door de Italo Zilioli die 6.39'48" deed over de 254km. Hij had 1'04" voorsprong op Gianni Motta, Michele Dancelli, Felice Gimondi, Wladimiro Panizza, Marcello Bergamo, Giancarlo Polidori, Roberto Poggiali, Fabrizio Fabbri, Giovanni Battaglin en Walter Riccomi die elfde werd. Van de 93 renners aan de start hebben er 39 de koers uitgereden.

    In Portugal op de wielerbaan van Alvalade ging de Ronde van Portugal van start. 98 Renners reden een proloog over 5km. Joaquim Agostinho reed 6'43" wat 3" beter was dan Fernando Mendes. Dan volgden de Spanjaard Jesus Manzaneque op 5". Plaats 4 op 6" was voor Joaquim Andrade (Por) op 5 eindigde de Spanjaard Juan Zurano met 10" achterstand.

    Te Ouranse in Spanje werd de GP Cuprason betwist, een wedstrijd over 86km. In 2.16' won Vicente Lopez-Carril voor Antonio Martos en Santiago Lazcano die op 2" volgde.

    Walter Godefroot won het criterium van Soudan in Frankrijk. Na 94 km won hij voor de Fransman Règis Delepine en de Nederlander Joop Zoetemelk.

    In Groot-Brittannië werd te Leek gelegen in het graafschap Staffordshire een open wedstrijd verreden over 141,6km. Leslis West won in een tijd van 3.53'02" en had 9" voorsprong op Dave Lloyd. Plaats 3 was voor Phil Bayton op 56". Voor plaats 4 op 2'37" was Colin Lewis sneller dan de liefhebber Phil Griffiths. Plaats 6 was voor Hugh Porter op 3'13".

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    Dag twee in de Ronde van de Kempen bestond eveneens uit twee ritten.

    Men begon met een ploegentijdrit van 12km, gewonnen door Heist Sport in 15'47". Plaats 2 was voor Lierse BC op 4" en derde werd Deurne WS met 9" achterstand. Brugge V.Sp. als 4e volgde op 11" en op 5 KWV Turnhout op 14".

    De rit in lijn, Herentals-Herentals over 110km werd gewonnen door René Dillen in een tijd van 2.43'. Hij versloeg met 1 lengte zijn Nederlandse medevluchter Cees Heine. Op 1' was Jos Jacobs de snelste voor de derde plaats. Verder volgden in de top10, Frans Tilburgs, François Van Beeck, Sylveer Aerts, Leopold Verboven die leider blijft, Victor De Valckeneer en Frans Costermans.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland-Pfalz-Rundfahrt

    .
    Piet van Katwijk

    Het blijft stuivertje wisselen tussen de Nederlanders aan het hoofd van het klassement. Na Aad van den Hoek en Frits Schür is het nu ritwinnaar Piet van Katwijk die de leiderstrui mag aantrekken.

    In de rit 5, Landau-Kaiserslauteren over een afstand van 143,5km behaalde Piet van Katwijk zijn tweede ritzege. In een spurt met 3 versloeg hij de Duitsers Jürgen Kraft en Algis Oleknavicius, het was ook de vijfde achtereenvolgende buitenlandse ritzege. Na zijn broer Piet was Alfons 17" later de snelste voor plaats 4, gevolgd door 5 Duitsers en nam nog een Nederlander Frits Schür plaats 10 in.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    François Faber

    In Italië te Castelleto d'Orba werd de Memorial Fausto Coppi betwist. Na 160km won Giovanni Sabbadini met 10" voorsprong. Verder bestond de top5 uit, Vincente Caviglia, Alfredo Chinetti, Alberto Meroni en Giusseppe Mion.

    In Luxemburg werd te Wiltz de G.P. François Faber betwist over een afstand van 149km. Na 4.14'22" wedstrijd had Lucien Didier 8" voorsprong op Erny Kirchen en volgde op 1'43" de Nederlander Willie Wilms als 3e. Op 2' werd de Luxemburger Edy Carier 4e , plaats 5 op 2'38" was voor onze landgenoot F. Renwart.

    05-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq als eerste plaatselijke renner in dezelfde hulde betrokken als Knetemann


    Overwinning 5 behaalde Paul Van Nieuwenhuyse te Aarsele voor Gilbert Eeckhout en Eric Serlet.

    Balegem liet de renners 108km afleggen, Jean-Paul Spileers deed het in 2.42'. Stonden mee op het podium, Kamiel Dhooghe en Fr. Becaus.

    Beringen mocht 75 renners inschrijven en liet hen 21 rondjes rijden om de 105km vol te maken. Na een kalme verkenningsronde gingen, Boeckx, Camps en Engelen even voorop rijden. Ook Cuylits en Wuyckens hebben het geprobeerd. Even later viel al de beslissing, toen Pels, Van Thielen, Heremans en Peeters een bres sloegen. Tijdens de zevende ronde kon een 7tal de aansluiting bewerken. René Wuyckens en Jos Gijsemans hebben nog getracht de kopgroep te ontlopen. Op 2km van het einde sloeg Wellens toe en bij het nemen van de laatste bocht dacht iedereen dat hij het zou halen. Van Thielen perste er alles uit

    Beveren kreeg na 69km Ivan Van de Steene als winnaar die er 1.37' over deed. Roger Beelaert en Johny Vanderveken werden 2&3.

    Leo Huysmans mocht in Buggenhout de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 109km afgelegd in 2.34' verwees hij Willy Govaerts en André Delcroix naae de dichtste ereplaatsen.

    Met 23 werd te Gooik van start gegaan om 110km te koersen. Marc Roelants had daaarvoor 2.43' nodig. Op 5" volgden, Eddy Van Belle, Herman De Neef, Maurice De Neef, Karel Van den Broucke e.a.

    Te Hekelgem waar 55 renners aan de start stonden heeft Willem Peeters zich nogmaals de beste getoond. Willem legde de 110km af in 2.36'. Verder volgden, Pierre Van Ransbeeck, Manuel Santos Castillo (Sp), Peter De Neef, Paul Celis, René Hermans e.a.

    Herchies mocht 31 rugnummers uitdelen, na 110km had Lucien Pratte 2'45" voorsprong op Christian Dubois en Jean-Luc Vandenbrande. Voor plaats 4 op 3'45" was René Stradiot sneller dan Joël Chanoine, Luigi Fornari (It), Rudy Pevenage en Michel Leclercq.

    Te Herstal had Ludo Peeters na 90km 1'10" voorsprong op Maurice Bellet en werd de Nederlander Mayhieu Dohmen derde.

    Een 12e overwinning behaalde Jacques Martin te Mellet. Hier waren plaats 2&3voor Jean-Claude Rogge en Francis Deminne.

    Te Nieuw-Tongeren kwamen 54 renners aan de start, zij moesten 11 ronden afleggen. Na enkele schuchtere pogingen kregen we het Tongerse duo Frijns-Saeren in de spits maar ook zij kregen geen vrijheid. In de 10 ronde geraakten Pels, Loysch en Verstraeten alleen op kop, de groep kwam echter terug, en op dat moment plaatste Loysch weer een jump, nam 100 meters en kreeg even later Pels in zijn wiel. Deze twee mochten voor de zege spurten en haalde Luc Pels het van Roger Loysch. Voor plaats 3 op 30" kwam de Nederlander Wil van Helvoirt alleen over de meet. Ook Raymond Vanstraelen als 4e op 45" zou solo toekomen. Dan werd er op 1'20" met zeven gespurt voor plaats 5 en daarvan was André Verbraeken de snelste.

    Pepinster waar 48 renners aan de start stonden moest er 102km afgelegd worden. Winnaar Alain Kaye deed dat in 2.35'. In een spurt met acht. Guy Minsart werd 2e, dan volgden Robert Michot, de Nederlanders Bennie Ceulen en Henk Smits, Jean Claessens, Yvan Ronsse en Joseph Borguet. Op 2'35" werden de Nederlanders Jan Langen en Hub Geilenkirchen 9&10.

    Ramegnies-Chin liet de 42 renners starten om 108km af te leggen. Raf Coene klaarde de klus in 2.48', wat 45" sneller was dan, Christian Despierre, Marc Deseyne en Francis Ranson. Op 1' werd Jean-Pierre Clochet 5e voor Christian Moureau en Edmond Bogaert.

    Een tweede zege behaalde Daniël Desloovere te St.Baafs-Vijve. Op 10" volgde Roger Vande Maele die Noël Pottier achter zich liet.

    In Torhout was Lieven Malfait de sterkste van 34 deelnemers. In een spurt met 2 versloeg hij Alex Van Linden. Op 100 meter volgden, Eddy Ronquetti, Rudy Rijpens, Danny Ameloot, Eddy Van Haerens, Karel Rottiers en werd de rest op 9 gelijk geplaatst.

    Een lange kasseistrook zorgde te Zelzate voor de 58 deelnemers voor een hele zware klus. Niet voor de Nederlander Gerry Knetemann die de Belgen fietsles gaf. Met liefst 3 minuten voorsprong won hij de wedstrijd. Tweede werd Dirk Van Den Berghe die lichtjes afgescheiden de meet overschreed.

    De spurt voor de 3e plaats was voor Jackie De Smet die Martin De Clerck, Wilfried Vyncke, Eric Van Hoecke, Eddy Cackaert, Alex Claeys, Luc De Keyzer, Carlos De Clerck e.a. Voor Martin De Clercq een welverdiende ereplaats na liefst 3 fiets of wiel verwisselingen.

     

    04-08-2013 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oost-Duitsland

    .
    Dieter Gonschorek

    In Oost-Duitsland werd te Waltershausen het nationaal kampioenschap verreden. Na 185km die werden afgelegd in 4.39'55" werd Dieter Gonschorek de nieuwe kampioen. Op 14" volgde Michael Schiffner en was het 1'35" wachten op de 3e Reinhard Langanke. Plaats 4 op 2'58" was voor Wolfram Kühn en na 3'30" werd Bernd Fischer vijfde.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland-Pfalz-Rundfahrt

    .

    In de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt werden vandaag twee ritten afgewerkt. Rit 4a bracht de renners van Ludwigshafen naar Bellheim over een afstand van 127,5km. Winnaar werd de Deen Jan Höegh voor de Westduitsers Hans Michalsky en Fenner. De Nederlander Aad van den Hoek werd 4e en mag ook de leiderstrui aantrekken.

    Rit 4b was een tijdrit van 19,5km van Ludwigshafen naar Bellheim. Hier was de zege voor de Nederlander Frits Schür met een tijd van 25'15". Plaats 2 &3 waren voor de Duitsers Johannes Ruch en Algis Oleknavicius beiden op 39". De Nederlander Piet van Katwijk werd 4e op 1'. Nog twee Nederlanders eindigden in de top10. Op 8 van den Hoek 1'40" en op 9 Alfons van Katwijk op 1'41".

    In het klassement betsaat de top 3 uit Nederlanders. Op 1. Frits Schür voor Aad van den Hoek en Piet van Katwijk.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van de Kempen - liefhebbers

    .
    Leopold Verboven
    De Ronde van de Kempen ging van start te Herenthout met een tijdrit over 10km. gevormd met tien renners. De ploeg Leopold Verboven won in een tijd van 13'07" voor ploeg Roger De Beukelaer 13'10", ploeg Marc Renier 13'15", ploeg Alex Robberecht 13'16", ploeg Roger Verwimp 13'21" en ploeg Wilfried Reybrouck 13'27".

    Dan volgde een rit in lijn Herenthout-Herenthout van 110km. Opnieuw was Leopold Verboven de beste met een tijd van 2.31'49".Op 6" volgde Marc Renier en André Liekens. Voor plaats 4 op 11" was Wilfried Reybrouck sneller dan Jos Jacobs, Guido Bellens, Marc Verbeeck, Roger De Beukelaer, Alex Robberecht, René Dillen, Peer Maas (Ned), Staf Van Steenwinckel, Alfons Van Camp, Eric Van Lent en Fraçois Van Beeck.

    Leopold Verboven is natuurlijk de leider en bij de ploegen staat Veloclub Brugge aan de leiding voor Heist o/d Berg Sportief en KWV Turnhout.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cyrille Guimard

    Dat Joop Zoetemelk in goede doen is staat vast, na gisteren in Nederland was hij nu de beste in Frankrijk te Commentry. Na 100km verwees hij de Fransen Michel Perin en Lucien Aimar naar plaats 2&3.

    Cyrille Guimard had te Lamballe eveneens in Frankrijk na 100km een voorsprong van 13" op Alain Santy en werd de Spanjaard Pedro Torrès derde.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Van de Vijver

    Wielerclub "WSC Hoger op" uit Bazel-Kruibeke kreeg voor hun " Omloop van de Wase Scheldeboorden" 64 renners aan de start. Al in de eerste van de 18 af te leggen ronden ging José De Cauwer voorop rijden maar werd spoedig vervangen door Graham Gilmore (Aus) die het eveneens niet lang volhield. Vervolgens waren het Maes en Pauwels die hun kans waagden, maar ook zij kregen geen steun. Dan werkten zich Ritserveldt, Ebo, Pintens en Abelshausen voorop, van dit 4tal hield Abelshausen het vooraan het langst vol.
    Pas was de orde opnieuw hersteld of De Geest, Pauwels, Verplancke, Fierens en De Guchtenaere ontsnapten uit de groep. De tiende ronde was toen pas ingezet. Zij hielden het 3 ronden vol. Vijf ronden voor het einde werd de de beslissende ontsnapping op gang gebracht door In't Ven, Van Vlierberghe, Vander Linden en Goossens. Van de Vijver zag er wat in en kreeg aansluiting bij de leiders. Enkele kilometers voor het einde sprong Ronny Van de Vijver weg en hield 150meter over op Albert Van Vlierberghe, Ludo Vander Linden, Willy In't Ven en Eddy Goossens. Voor plaats 6 was Willy Planckaert de snelste van de groep voor, Willy Van Malderghem, Noël Van Tyghem, Noël Van Clooster, André Demol e.a.

    In 1969 werd de eerste profwedstrijd ingericht en dit door het toetreden van de plaatselijk renner Ronny Van de Vijver bij de beroepsrenners op 23/8/1968. En die vandaag het genoegen had hier te kunnen winnen en zijn naamgenoot Arthur opvolgde. Eerste winnaar van deze wedstrijd was Willy In't Ven, gevolgd door Jaak Clauwaert en Giovanni Jiménez (Col).

    Booischot moest het met slechts 24 renners stellen die 65 ronden moesten afleggen. Animo was er genoeg maar tot een beslissende ontsnapping kwam het toch slechts in de eindfase. Eerste vluchters waren Dolf Huysmans, Bens en Verboven, maar erg ver geraakten ze toch nooit weg. Er kwamen nog verschillende pogingen maar na 45 ronden was de groep nog kompleet. In de 54e ronde viel de beslissing, Verreydt was de uitbouwer, in de voorlaatste ronde kreeg hij hij nog het gezelschap van drie renners. Het was Lucien Willekens die iedereen verraste en met 10" voorsprong won. Staf Van Roosbroeck werd tweede voor Roger Rosiers en Louis Verreydt. Op 15" was Alfons de Bal voor plaats 5 sneller dan Julien Verboven, Emile Bodart, Frans Verhaegen, de plaatselijke renner Eddy Verstraeten en sluit Georges Vanconingsloo de top10 af.

    .
    Roger klopt Eddy

    Brustem kreeg voor hun tweede "Nacht van Saffraanberg" een ganse schare wielervedetten aan de start, die 90 rondjes mochten rijden op de omloop van het militair domein.

    In de 11e ronde gingen, Merckx, Nassen, Steegmans en Sohet voorop rijden, onder impuls van Verbeeck en De Vlaeminck werden zij opnieuw ingelopen. Even later ging Merckx opnieuw nu met Stevens en Bourguignon, Eddy drukte zo geweldig op de pedalen, dat zijn twee medevluchters moesten lossen en hield het 16 ronden vol, maar kon nooit meer dan 15" nemen. In de 69ste ronde viel de beslissing, Mintjens sprong weg en kreeg het gezelschap van De Vlaeminck. Eddy zag het gevaar en kwam zeer vlug aansluiten. Met twee Molteni's en een Brooklyn tipte men op een tweede zege op rij van Eddy. Roger dacht er anders over en verwees Eddy en Frans naar plaats 2&3. Op 45" was Frans Verbeeck voor plaats 4 sneller dan Julien Stevens, Roger Swerts en Vic Van Schil. Op 52" werd Willy Teirlinck 8e voor Georges Claes (Zonhoven), Roger Jochmans, Rik Van Linden e.a. Vanaf plaats 17 gelijk werd de rest gelijk geplaatst waaronder Georges Claes (Kerkom), Freddy Maertens en Englebert Opdebeeck.

    04-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Piet van Katwijk

    Nederland aan de macht in de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt. In de 3e rit Mainz-Ludwigshafen over een afstand van 149km waren plaats 1&2 voor de Nederlandse broers van Katwijk. Winnaar Piet kreeg na 149km afgelegd in 3.40'22" zijn oudere broer Fons en de Deen Jorgen-Emil Hansen mee op het podium.

    03-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Rik Van Linden


    Het jaarlijks Tourcriterium te Tienen werd gewonnen door Rik Van Linden. De snelle Antwerpse renner liet het ditmaal niet tot een spurt komen; hij won met 5" voorsprong op Joseph Bruyère. De groepsspurt op 15" werd gewonnen door de Nederlander Gerben Karstens voor Roger Rosiers, Willy Teirlinck, Roger De Vlaeminck, Roger Jochmans, Raymond Steegmans, Jos Huysmans en werd Frans Verbeeck 10e. Voor Englebert Opdebeeck was er plaats 23.

    Met zijn zege kan Rik Van Linden zeker de 1.000fr. boete betalen die hem door de sportcommisie van de provincie Antwerpen B.W.B. werd opgelegd. Dit wegens onwelvoegelijke houding t.o.v. een overheidspersoon, dit na afloop van de wielerwedstrijd te Wuustwezel op 22/7. Er werd rekening gehouden met verzachtende omstandigheden in die zin dat betrokken overheidspersoon, na schriftelijke verontschuldigingen te hebben ontvangen van de renner, niet meer heeft aangedrongen op een zwaardere straf.

    03-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Vuelta a Mallorca behaalde Domingo Perurena zijn tweede ritoverwinning in twee dagen. In de 3e rit van Playa de Palma naar Ca'n Picafort over een afstand van 123km afgelegd in 3.51'40" was hij sneller dan zijn landgenoten, Javier Francisco Ellorriagia en de leider José Pesarrrodona. Dan volgden de Duitser Karl-Heinz Kuster, Hennie Kuiper (Ned), en werd de top 10 verder aangevuld met Spanjaarden, José-Luis Uribezubia, José Casas,Miguel-Maria Lasa, Joaquim Perez Soliva en José-Antonio Ponton.

    De Nederlander Joop Zoetemelk heeft in eigen land het criterium van Linne een wedstrijd over 100km gewonnen. Zoetemelk werd in de eindspurt uit een kopgroep van vier tweede na Jan Serpenti , maar protesteerde na afloop. Serpenti was volgens Joop van zijn rechte lijn afgeweken, had hem in het publiek gedrongen en hem daardoor zijn kans op de overwinning ontnomen. De jury had de overtreding gezien en declasseerde Serpenti in het voordeel van Zoetemelk. Na Zoetemelk werden Jo van Pol en Mathieu Pustjens op 2&3 geplaatst.

    03-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    .
    Theo Verschueren


    In het Olympisch stadion van Amsterdam heeft Eddy Merckx nu ook bewezen dat hij goed zijn man blijft staan op de piste. In een achtervolgingsrit over 5km versloeg hij de Nederlander Joop Zoetemelk. Merckx finishte in de zeer snelle tijd van 6'10"7 en bleef daarmee slechts 1,7 seconde boven het baanrecord van 6'09"0. Dit record werd in 1959 door de Fransman Roger Rivière gevestigd.

    Merckx, die Zoetemelk 6'26"4 bijna had bijgehaald, was zelf zeer verbaasd over zijn prestatie en wist niet dat hij zo dicht bij het baanrecord was geweest.

    Onze landgenoot Robert Van Lancker 3 punten won de snelheid voor Klaas Balk (Ned) 4p., Lijn Loevesijn 5p. en onze landgenoot Willy Debosscher 6.punten.

    In de 1/2 fond werd de eerste reeks gewonnen door Stam, de tweede door Verschueren. Eindwinnaar werd onze landgenoot Theo Verschueren 3punten voor Cees Stam 4p., Piet De Wit 5p. en onze tweede landgenoot Romain Deloof 9punten.

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Luc Leman


    Te Runkst-Hasselt kwamen 134 renners aan de start en was er ook een grote publieke belangstelling. In de eerste ronde gingen de Nederlander Hub Geilenkirchen en de Waal Francis Deminne hun kans. Nadien was het aan Jean Lindekens en nog enkele anderen om enkele premies op zak te steken. Toen Bruylandts en Jacobs in de vijfde ronde hun kans gingen kreeg dit tweetal geen vrijheid evenmin als Bakker (Ned) die het nadien probeerde. Op 5 ronden van het einde viel dan de beslissing toen 14 renners voorop geraakten. Hieruit gingen Malfait en Slüper (Ned) met succes hun kans. Lieven Malfait liet de Nederlander Frits Slüper nog achter en won met 13" voorsprong. Paul Wellens was ook nog uit het groepje weggereden en kwam op 1'05" als 3e over de streep. Voor plaats 4 op 1'10" was Bruno Jaremko sneller dan Jos Jacobs, Raymond Vanstraelen, Benny Schepmans, Alex Prophète, René Dillen, Petrus Franken, André Delcroix, Marcel Peeters en Rudy Hendrickx. Op 2'20" werd er gespurt voor plaats 14, Jean-Marie Bonfond haalde het voor Guy Duchamps, Ludo Taskin, André Coppers, Franky Franssen, Frans Costermans en sluit René Wuyckens uit Kessel-Lo de top 20 af.

    Zijn tweede zege behaalde Luc Leman de jongere broer van Eric te Ledegem. Hij legde de 70km af in 1.40'. Plaats twee op 10" was voor Ferdi Van den Haute en volgde 5" later Gilbert Eeckhout als 3e.

    Onze landgenoot Jos Gijsemans won de tweede rit in de Rheinlan-Pfalz-Rundfahrt. Na 146km afgelegd in 3.29'08" versloeg hij zijn twee medevluchters, de Nederlander Herman Snoeijink en de Duitser Willy Singer. Op 8" volgden de Nederlander Piet van Katwijk, de Duitser Wilfried Trott en onze landgenoten Albert Segers als 6e en op 8.Leo Coeck .

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jacques Esclassan

    Te Rodez in Frankrijk won Jacques Esclassan een criterium over 94km. in 2.08'. Plaats 2&3 waren voor Felice Gimondi (It) en de Spanjaard Pedro Torrès. Ook werd het tegen het uurwerk gereden wat gewonnen werd door Raymond Poulidor.

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ward Janssens


    Deerlijk kreeg 92 renners aan de start voor hun 12e textielprijs. Meest geviseerde renner was de Italiaan Franco Bitossi die bij ons in 1 week twee wedstrijden kwam winnen. Nochtans Franco heeft het alleen geprobeerd, toen de zeven weglopers hard bezig waren de basis van definitieve beslissing te leggen, maar hij strandde. Want het peloton, nog 72 renners sterk, reageerde nu plots met een ongelooflijke vurigheid. De 7 die voorop reden waren: eerst Hooyberghs, Abelshausen, Wijckaert en De Groote, vervolgens Pollentier, De Guchtenaere en Fierens. Op het ogenblik dat die twee groepjes samensmolten, waren er nog 9 kleine ronden af te leggen.

    Na de zeven leiders vormde zich een tweede groepje van zeven met daarachter nog een vijftal. Op 2km van het einde waagde Fierens zijn kans, Eric Wijckaert reageerde en in het zicht der eindmeet ging hij onweerstaanbaar over Theo en won met 2 lengten. Ook Rudy De Groote kwam alleen over de meet en werd op 20" derde. Dan volgden op 45" Robert De Guchtenaere, Jos Abelshausen, Raf Hooyberghs en Michel Pollentier. Op 1'40 volgde Lucien De Brauwere als 8e. Plaats 9 op 1'55" was voor Paul Aerts en op 10 eindigde Georges Barras op 2'20".

    Voor Jos Abelshausen werd het een goede dag hij hij won met een premie een schrijfmachine (waarde 10.000 fr.).

    Een pak minder renners aan de start te Ninove waar slechts 28 renners een rugnummer kwamen afhalen. Zo klein de groep was, zo klein zijn ook de daden van deze renners geweest en is het een saaie boel geworden.

    Onmiddellijk na de start was er een poging van Zelck en Vanderslagmolen die echter niet ver droeg. Na 11 km kwam een scheiding in de groep die tot het einde behouden bleef. Met twaalf reed men weg, waaruit er nog enkele door pech wegvielen en 5 renners afstand namen. Zonder een demarrage te plaatsen reed Ward Janssens 1' van de anderen weg. Na hem kwam op 1'05" Maurice Dury over de streep. Dan volgden op 1'10" Julien Verboven en Ritserveldt. Plaats 5 op 1'15" was voor de Vaderlandsloze Marian Polansky. De spurt voor plaats 6 op 3'30" werd gewonnen door Roger Volckaert voor Victor Peeters en Michel Coulon. Georges Vanconingsloo werd 9e op 6'50' voor André Demol, Fernand Van Rijmenant en Herman Vanderslagmolen. Op liefst 12' won Cees Koeken (Ned) de spurt voor plaats 13.

     

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Mallorca

    .
    Domingo Perurena

    Rit 2 in de Vuelta a Mallorca werd verreden over een afstand van 135km, met vetrek te Mogalluf en aankomst te Playa de Palma. Winnaar Domingo Perurena (Sp) legde de afstand af in 4.23'45". Plaats twee was voor José Pesarodona (Sp). Op 1" volgde Ventura Diaz (Sp) met in zijn spoor, José Casas (Sp), Tony Houbrechts, de Nederlander Hennie Kuiper en de Spanjaard José-Antonio Ponton. Op 30" volgde als 8e Antonio Vallori (Sp) voor zijn landgenoot Javier-Francisco Elorriaga, 36 renners zijn nog in koers. In het klassement komt José Pesarrodona aan de leiding met4" op Domingo Perurena en 12" op Tony Houbrechts. Voor Hennie Kuiper is er plaats 6 op 26".

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!