Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Angreau kreeg Willem Peeters als winnaar, hij legde de 108km af in 2.55'. Plaats 2&3 waren voor Rudy Pevenage & Henri Vandenbrande.

    Zijn vijfde overwinning behaalde Luc De Croock in Baasrode waar hij in een spurt met twee Frans Van Steenwinckel achter zich liet. Plaats 3 op 10" was voor Frans Caethoven.

    Erezée kreeg 33 renners aan de start, daarbij verschillende Nederlanders en Luxemburgers. De renners moesten slechts 84km afleggen. De Nederlander Bennie Ceulen kwam solo over de meet en behaalde er zijn 3e overwinning in België. Op 30" volgde Joseph Borguet. De groepsspurt op 1' werd gewonnen door de Luxemburger Lucien Didier voor Freddy Reuland, de Nederlander Jacques Roemermann voor Ernie Kirchen (Lux), Robert Michot, Jean Caudron, Jean-Marie Bonfont en maakt de Nederlander Henk Botterhuis de top10 volledig.

    Te Geel-Zammel kwam na 110km Jos Janssens als winnaar over de streep. Op 55" werd Guido Bellens tweede voor Michel Van Hoof.

    Kotem-aan-de-Maas kreeg 47 renners aan de start, waaronder 26 Nederlanders 20 Belgen en 1 Duitser , zij mochten 28 plaatselijke ronden afleggen.

    De beslissende ontsnapping kwam reeds in de zevende ronde wanneer 18 renners aan de leiding kwamen. Enkel Luc Pels moest wegens pech afhaken. Op 5 ronden van het einde reden 4 Nederlanders en Ward Pels weg. In de laatste ronde wist Hub Geilenkirchen nog alleen weg te komen om afgetekend te winnen. Op 15" werd Gerrie van Gerwen tweede voor Frits Slüper, onze enige landgenoot in de kopgroep Ward Pels en Mathieu Maessen. Op 30" werd Jean Lindekens 6e voor Peter van Pol (Ned). Met 5 werd er op 1' voor de 7e plaats gespurt waarvan de Nederlander Mathieu Dohmen de snelste was.

     

    13-08-2013 om 07:22 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Francisco Miranda

    Guimaraes-Vidago 173km is de 8e rit in de Ronde van Portugal.De Portugees Francisco Miranda kreeg na 5.42'11" zijn landgenoten José Pereira en Emiliano Dionisio mee op het podium. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Op de 3e dag van de Tres Dias de Leganes werd er 192km gekoerst. De Spanjaard José - Antonio Gonzales-Linares kwam na 5.18'35" met 2'31" over de streep. Plaats 2&3 waren voor zijn landgeoten Domingo Perurena en Javier-Francisco Elorriaga.

    Raymond Poulidor was in Frankrijk de beste te Egletons waar hij na 100km met 4" voorsprong won. Plaats 2&3 waren voor Raymond Martin & Michel Perin.

    Te Vailly versloeg Jean-Pierre Danguillaume na 105km Yves Hezard. De NederlanderJoop Zoetemelk werd 3e op 20".

    In Italië werd er 100km gekoerst te Castiglione del Lago na 2.20' kwam Felicr Gimondi solo over de streep. Franco Bitossi werd op 25" tweede voor Wladimiro Panizza.

    13-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx

    Vorig jaar kreeg men te Wilrijk amper 25 deelnemers aan de start en met het gering aantal toeschouwers leek deze bekende jaarmarktprijs op punt te staan te verdwijnen. Men tastte echter diep in de geldbeugel en wierf enkele gekontrakteerde renners aan met ondermeer grote trekpleister Eddy Merckx. Met als gevolg 77 renners aan de start en veel toeschouwers.

    Verbeeck en Van Linden konden geen animo brengen in de wedstrijd omdat ze door bandbreuk werden uitgeschakeld. Merckx deed het des te meer. Al in de 2e ronde lanceerde hij een korte ontsnapping met Van Linden, Van Looy, De Buysschere, Van Sweevelt en Peelman. Toen was het de beurt aan Ward Janssens (gesteund door de Molteni's) die Vrijders meekreeg en tot 1'20" konden uitlopen.

    Tot halfweg de voorlaatste ronde bleef die toestand ongewijzigd. Op dat ogenblik echter wijzigde Merckx zijn houding totaal. Met een formidable sprong wipte hij weg uit het peloton. Toen hij 100 meter voorlag, moest hij even van de fiets door pech aan zijn wiel. Hij startte opnieuw met slechts 30 meter voorsprong op de groep en nog altijd 40" achterstand op het duo aan de leiding. Vier kilometer verder zat hij al mee vooraan en reed het peloton bijna 1' achter hem. Het was een ontsnapping zoals alleen Merckx er een kan leveren en de vreugde van de toeschouwers werd er zo mogelijk nog groter op toen Eddy in de eindspurt van ver op kop ging en de aanklampende Herman Vrijders niet meer liet terugkomen. Plaats 3 was voor Ward Janssens. De groepsspurt op 1'20" werd gewonnen door Noël Vantyghem voor Roger Rosiers, Frans Verhaegen, José De Cauwer, Emile Bodart, Daan Holst (Ned), Jean Vanderstappen, Roger Jochmans, René Dillen, de Australiër Dave Watson, Gilbert Wuytack, Jos Spruyt e.a.

    13-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Rit 7 in de Ronde van Portugal bracht de renners van Porto naar Guimaraes. Na 170km wedstrijd won de Portugees Vito Rocha die 2" voor zijn landgenoot Pedro Rodriguez eindigde, op 4" eindigde Joao Curto (Por) derde. Voor plaats 4 was het wel 8'35" wachten op Fernando Mendes (Por), José Martins (Por), Celestino de Oliveira (Por) e.a. achter zich liet. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Dag twee in Tres Dias de Leganes, nu werd er 113km gekoerst te Leganes. Javier Elorriaga had na 2.41'02" wedstrijd een voorsprong van 1'05" op Domingo Perurena die Antonio Vallori naar plaats drie verwees.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean Vanderstappen


    Met 56 stond men aan de start te Nieuwmoer-Kalmthout, voor twee grote ronden en 16 lokale ronden. Eerste aanvallers waren de sinds 9/8 prof geworden Jean Vanderstappen, Jean-Pierre Berckmans en Ghislain Van Landeghem, zij zouden ruim 100km aan de leiding rijden, en haalde een maximum voorsprong van 3'. Inmiddels waren op een slecht stuk fietspad, Peelman, Leenen, Vandewiele en Hendrickx ten val gekomen en verlieten de wedstrijd. In de 9e ronde trok Hooyberghs ten aanval, zijn uitval werd goed afgeschermd door zijn ploegmaats. Dit werkte zo ontmoedigend op de plaatselijke renner Ludo Delcroix, dat deze de wedstrijd verliet. Juist op dat ogenblik gingen Kindt en Abelshausen in de achtervolging, zij kregen eerst het gezelschap van 5 en daarna kwamen nog 4 anderen aansluiten.

    Raf Hooyberghs haalde het met 1'30" op Willy Scheers die nog alleen was weggeraakt. Voor plaats 3 op 1'50" was Paul Aerts sneller dan Richard Bukacki (Ned), Jos Abelshausen, Julien Verboven, Jean-Pierre Berckmans, Ernest Bens, Paul Collaer, Roger Kindt, Raymond Steegmans en de Spanjaard Amalio Hortelano. Slechts 21 renners reden de wedstrijd uit.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP Union -Brauerei Dortmund

    .
    Teirlinck - Houbrechts - Merckx

    Ruim 120.000 toeschouwers zijn getuige geweest van een bijzonder geanimeerde wedstrijd. De 60 renners aan de start dienden 7 ronden van 21,5km af te leggen. De renners hebben er een snelle wedstrijd van gemaakt. Uiteindelijk slaagde Willy De Geest erin op drie ronden van het einde aan de haal te gaan. De tegenaktie werd op gang gebracht door Eddy Merckx, die er in slaagde de vluchter bij aanvang van de laatste ronde weer tot de orde te roepen. Op dat ogenblik sloeg Tony Houbrechts toe. Hij werd tijdens het wedstrijdeinde nog sterk bedreigd.

    Tony won uiteindelijk met 24" voorsprong op Willy Teirlinck die zich nog had kunnen losmaken uit het groepje achtervolgers. Op 29" was Eddy Merckx sneller dan, Frans Verbeeck, Albert Van Vlierberghe, André Dierickx, Roger De Vlaeminck, Herman Vanspringel, de Duitser Karl-Heinz Müddemann, Georges Pintens, Hennie Kuiper (Ned), de tweede Duitser Karl-Heinz Küster, Vic Van Schil en werd Johan Demuynck 15e of laatste van het achtervolgend groepje. Slechts de helft van de aan de start gekomen renners hebben de wedstrijd uitgereden.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Giancarlo Polidori

    In Italië werd te Perugia de Giro del Umbria verreden. Met 94 is men er van start gegaan om 226km af te leggen. Na 5.39'30" wedstrijd had de winnaar Giancarlo Polidori liefst 3'24" voorsprong op Fabrizzio Fabbri. Dab volgden op 3'55" vijf renners, Antonio Salutini, Luigi Castelletti, Alessio Antonini, Atillio Rota en Renato Laghi. Achtste werd Angelo Bassini op 5'20", negende Tullio Rossi 5'30" en 10e Doanto Giuliani op 6'16". De enige niet-Italiaanse finisher was de Zweed Gösta Pettersson op de 24e plaats met 8'47" achterstand.

    In Frankrijk vonden twee criteriums plaats, te Issé won Cyrille Guimard na 100km voor José Catieau en volgde Jean-Claude Largeau op 20".

    Bernard Thèvenet had te Saussignac na 110km een voorsprong van 8" op Michel Perin die de Spanjaard Pedro Torrès naar de 3e plaats verwees.

    In Groot-Brittannië werd er te Eckington 96,9km gereden. Dave Lloyd won er met 25" voorsprong. Plaats 2&3 waren voor Reg Smith en Colin Lewis.

    Te Valkenswaard in Nederland werd het net geen 2 op 2 voor Jos Van Beers. Na gisteren winst te Kamerik werd het vandaag een 2e plaats in Valkenswaard. Na 100km was Jan Krekels vlugger dan Jos en René Pijnen.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Ardooie kreeg net als gisteren Carlos Cuyle als winnaar. Vandaag moest er slechts 75km afgelegd worden. De winnaar had daarvoor 1.58' nodig wat 10" minder is dan de tweede Gilbert Eeckhout. Voor plaats 3 was het 1'10" wachten op Marc Meernhout.

    Nummer 9 is binnen voor Romain Vercauter die te Bottelare won na 110km te hebben afgelegd in 2.50'. Hij verwees Eric Vande Wiele en Dirk Goeteyn naar plaats 2&3.

    Buggenhout nodigde twee dagen na de profs de liefhebbers uit. Net als op 3/7 mocht Eddy Van Hoof de zegebloemen mee naar huis nemen. Na 105km werden Gustaaf Deproft en Raf Constant 2&3.

    Jean Cleppe had te Gesves na 110km 2' voorsprong op Jacques Martin die Jean-Claude Buffet naar plaats 3 verwees.

    Herve kreeg de Nederlander Jacob Langen na 95km wedstrijd als winnaar. De nummer twee Robert Saren kwam 4' later over de meet, gevolgd door de Luxemburger Richard Wagner.

    Met zijn zege te Hollogne brengt Freddy Libouton zijn aantal op 8. Plaats 2&3 waren voor Antoine Agten en René Vrancken.

    Kessel-Lo kreeg na 109km wedstrijd André Delcroix als winnaar die 10" voorsprong had op Jean-Marie Coenen en Willem Peeters.

    Wielerclub "Het Torenhof" uit Kozen mocht 49 renners een rugnummer geven, die 3 grote en 8 kleine ronden mochten afleggen om aan 110km te geraken.

    Reeds bij het ingaan van de tweede ronde konden 9 renners afstand nemen, wat meteen de beslissende fase van de wedstrijd werd. Drie renners hebben nog getracht vooraan aansluiting te krijgen, maar slaagden niet in hun opzet. Vooraan moesten drie renners de rol lossen. Tijdens de voorlaatste ronde sprongen Verbraeken en Verboven uit de kopgroep weg. Net als op 5/8 won nu weer Gustaaf Verboven die André Verbraeken geen schijn van kans gaf. Van de eerste achtervolgers op 30" won Benny Schepmans de spurt voor plaats 3 voor Raymond Vanstraelen, Jean-Pierre Dartet en Gerard Lemkens.

    Te Nieuwerkerken-Waas mocht na 70km wedstrijd Rudi Heyns voor de 4e maal de zege bloemen in ontvangst nemen. Voor Ghisleen De Clercq en Roger Boelaert waren er plaats 2&3.

    Te Putte versloeg na 116km wedstrijd Ludo Bruylandts zijn medevluchter Marc Michiels. Op 1'20" werd René Van Gils 3e.

    Rumes liet de renners 100km koersen, na 2.41' wedstrijd werd er gespurt voor de zege. Marc Deseyne haalde het voor Luc Demedts. Plaats drie op 20" was voor Albert Delrue.

    Van de 35 starters te Schuiferskapelle kon niemand de streekrenners Frans Lambert en Eric Serlet een strobreed in de weg leggen. Na een volledige verbrokkeling sprintten beide voor de zege, hetgeen voor Lambert de hoogste plaats op het podium opleverde. Serlet dus 2e. Vier renners boden zich aan voor de 3e plaats en hier was Alain Desaever die het haalde voor Eddy Van Haerens, Gerry Bouttry en Raf Coene. Op bijna 3 minuten werd Roger Van De Maele 7e.

    Te Sint Eloois-Winkel legde Luc Leman de 110km af in 2.48'. Zijn eerste achtervolger Serge Van Daele eindigde op 45". En plaats 3 was voor Daniël Desloovere die 1'05" meer nodig had om over de meet te komen.

    Te Sint Lambrechts Herk kwamen 37 renners aan de start die 23 rondjes mochten afleggen. Reeds in de eerste ronde ging de plaatselijke renner Raymond Nelissen aan de haal, kreeg het gezelschap van Louwet maar werden na 3 ronden opnieuw ingelopen. Dan was het de beurt aan Jaemko en Put die in de 5e ronde gingen voorop rijden zij werden na 5 ronden opnieuw ingelopen. In ronde 6 viel de beslissing, Palmers trok ten aanval en kreeg 6 renners mee. Alleen een sterk rijdende Jaremko kwam vooraan nog aansluiten. Op 1km van de streep speelde Palmers alles of niks maar werd vlak voor de meet werd hij door de zes overstoken. Bruno Jaremko won en behaalde zijn tweede seizoenszege. De Nederlander Mathieu Maessen werd 2e voor Marc Van Ouytsel, Roger Loysch,Beckers, Saro, Ludo Palmers en Jean Bemong. Op 1'45" was Benny Paulissen de snelste voor plaats 9 voor Luc Van Ouytsel.

    André Coppers deed er nog een overwinning bij te Vlezenbeek. Plaats 2&3 waren voor Adrien De Leeuw en Ferdinand Vandenhaute.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .
    Eric Van Lent

    De laatste rit bestond uit een rit in lijn en een tijdrit die werden afgewerkt in Hoogstraten.

    Jos Jacobs heeft nog pogingen ondernomen om zijn verloren positie weer in te nemen. Hij is daarin niet geslaagd alhoewel hij zowel in de rit in lijn als in de tijdrit, die hij trouwens won, beter presteerde dan Tilburgs, die uiteindelijk Jos met 31" versloeg.

    De rit in lijn werd gewonnen door Eric Van Lent die de 72km aflegde in 1.41'53". Verder bestond de top5 uit, Roger Lemmens, André Liekens, Gery Verlinden en Dirk Opdebeeck.

    De tijdrit was voor Jos Jacobs die 23'45" reed over de 18km. Hier bestond de top5 uit, Jules Vande Weyer, Marc Renier, Frans Tilburgs en Flory Van Hooydonck.

    In de eindstand heef Frans Tilburgs 31" voorsprong op Jos Jacobs en volgt de 3e René Dillen op 2'37", met de zelfde tijd werd Frans Van Beeck 4e voor Edmond Verbruggen die op 2'41" volgde.

    Voor Jos Jacobs was er wel winst in het puntenklassement met 109p. voor Marc Renier die er 86 heeft en met 74 punten werd René Dillen 3e. Bij de clubs was Deurne de beste voor Kempisch Wielerverbond en Heist-Sport.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dietrich Diers
    In Oost-Duitsland werd te Bad Saarow de Rund um den Scharmützelsee betwist. Na 174km die werden afgelegd in 4.5' bestond de top5 uit: 1.Detlef Kletzin, 2.Karl-Dietrich Diers, 3.Hans-Joachim Hartnick, 4.Bernd Drogan en 5.Michael Jelitto

    In Groot-Brittannië werd de Bromsgrove Star Trophy betwist. Na 141km won Tony Gornall voor Alan Mellor en John Kenworthy

    Te Arzago d'Adda in Italië werd er 167km gekoerst. Na 3.40' werd Angelo Tosoni winnaar voor Dino Porrini en Florenzo Ballardin.

    In Polen werd het nationaal kampioenschap gereden. Na 165km werd Stanislaw Szozda kampioen vooe groot favoriet Ryszard Szurkowski en was het brons voor Janusz Kowalski.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK - Nieuwelingen

    .
    Hugues Cosaert

    Met 140 nieuwelingen stond men aan de start voor hun nationaal kampioenschap. Onmiddellijk na de start kwam de eerste ontsnapping op gang met Willem Thomas en Patrick Meert, namen 30" maar werden op het einde van die eerste ronde opnieuw ingelopen. Daarna waren het Rudy Vermassen en Rony Claes die even voorop mochten rijden. Ernstig werd het toen Patrick Pevenage wegreed en het gezelschap kreeg van Ronald Delen, Patrick De Vos (broer van Henri die verleden jaar kampioen werd), André Van Den Steen en Jean-Pierre Mees. Met nog 2 ronden voor de boeg was alles echter te herdoen. Edwin Roskam ging de voorlaatste ronde in met 100 meter op het peloton van ongeveer 90 renners, maar ook hij moest zich gewonnen geven.

    Toen velen al aan een massaspurt gingen denken kwam er een ontsnapping met, Maurice De Groen, Roland Liboton, Hugues Cosaert, Leonard Houben en René Laeremans. Eén renner kon nog komen aansluiten Eli Meulaert. De poging van Patrick De Vos en Eddy Van Den Abeele mislukte.

    Met nog 9km te gaan, plaatste Cosaert een nijdige demarrage, nam 150 meter en wou Laeremans er naar toe rijden maar mislukte. Hugues Cosaert werd na 44,5km kampioen met 45" voorsprong op Jaak Neyens, Roland Liboton, Eli Meulaert, Dirk Fastenaekels en René Laeremans. Op 52" volgde Eddy Pauwels, André Blanchy, Eddy Van Den Abeele, Diederik Verlinden e.a.

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Franse liefhebbers streden vandaag te Dax voor de nationale trui. Na 174km afgelegd in 4.41'26" werd Hervé Florio kampioen door in een spurt met twee Francis Duteil te verslaan. Voor plaats 3 op 36" was Alain Cigana sneller dan André Corbeau en Joseph Kerner. Zesde op 2'38" werd Bernard Vallet voor Bourreau. Eric Lalouette op plaats 8 volgde al op 3'01". Verder in de top 10 eindigden, 9.Antoine Gutierrez(geboren in Marokko) 5'04" en 10.Remy Faure op 7'26".

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rheinland - Pfalz - Rundfahrt

    .
    Eerste Nederlander

    De laatste rit werd gewonnen door de Duitser Rudolf Menne die de 131,5km tussen Marienberg en Diez aflegde in 3.07'42". Op 59" werd zijn landgenoten Schneider en Fenner 2&3. Op 1'29" werden nog twee Duitsers, Jozef Doster en Sobotka. Voor onze landgenoten was er voor Gijsemans plaats 11. Op 14 werden Verschueren, Segers, Van Rompaye gelijk gezet en Coeck eindigde 35e.

    In het algemeen klassement heeft de Duitser Peter Weibel 1'35" voorsprong op zijn landgenoot Erwin Derlick. Derde werd de Deen Jörgen-Emil Hansen op 3'04". Plaats 4 op 4'20" was voor de Duitser Algis Oleknavicius en was plaats 5 op 5'50" voor de Nederlander Alfons van Katwijk. Eerste landgenoot werd Willy Verschueren achtste op 10'34". Verder eindigden, Albert Segers op 25, Van Rompaye op 28, Jos Gijsemans op 31 en Coeck op 35.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Ronde van de Kempen

    .
    Florimond Van Hooydonck


    In de Ronde van de Kempen is men op de voorlaatste dag te Vosselaar aan de slag. Men moest er een rit van 142km afwerken.Winnaar Florimond Van Hooydonck behaalde er zijn 7e overwinning. Na 3.27'54" verwees hij Marcel Laurens,de Nederlander Ad Tak en Willy Baeten naar de dichtste ereplaatsen. Frans Tilburgs mag morgen als leider aan de laatste twee halve ritten beginnen.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Tuilt-Kuringen: rechts aankomst winnaar, links spurt plaats twee

    Eric Rosseel behaalde zijn 3e overwinning te Angreu waar hij na 108km Christian Despierre, Michel Leclercq en Freddy Page versloeg. Op 2'45" was Rudy Pevenage sneller dan Eddy Furnière. Plaats 7 op 3'15" was voor Pierre Leurquin.

    Met 10" voorsprong won Carlos Cuyle te Ardooie waar hij de 100km afgelegd heeft in 2.30'. Op 10" was Eddy Ronquetti voor plaats 2 sneller dan Eric Serlet. De groepsspurt op 30" voor de vierde plaats werd gewonnen door Bertil Cael.

    Twee dagen na winst in de Slag der Zilveren Helmen te Halen, is het opnieuw prijs voor André Coppers. Te Essenbeek was André de snelste in een groepsspurt. Na 105km wedstrijd afgelegd in 2.49' was hij sneller dan Freddy Missotten, Freddy Becaus, Charles Vandenbroucke, Edmond Denorme, Marcel Vanderslagmolen, Francis Moreels, Frans Deconinck e.a.

    De Nederlander Fedor den Hertog kwam te Herstal winnen, na 100km had hij maar liefst 4'30" voorsprong. Plaats 2&3 waren voor Jacques Mean en Guy Minsart.

    Te Heusden bij Gent was het nogmaals de Nederlander Wim de Waal die in België kwam winnen. Plaats twee was voor Lieven Malfait en werd Peter Godde nog een Nederlander 3e.

    Te Hove kreeg men 58 renners aan de start waarvan na 106km Franky Franssen solo over de meet kwam. Op 40" volgden Leo Huysmans, Paul Clinckaert, Wim Schroyens, François Van Vlierberghe en H. Marcel.

    Kalmthout mocht de zegebloemen overhandigen aan Willy Govaerts, het was zijn 6e dit jaar. Na 108km versloeg hij zijn medevluchter Willy Rommes. Plaats 3 was voor André Delcroix die 15" later over de streep bolde.

    Zijn 5e overwinning behaalde Karel Rottiers in Lebbeke waar hij de 102km heeft afgelegd in 2.41'. Plaats 2&3 waren voor Ferdinand Vanden Houtte en Benoni Michiels.

    Malderen kreeg 68 renners aan de start die 107km mochten afleggen. Een week na zijn 2e plaats in Londerzeel werd het nu in een groepsspurt een overwinning voor de Nederlander Lou Verwey. Na hem volgden, Jos Janssens, Roger Schouppe, Freddy Vandeneede, Raf Constant, Arthur Rooms, Kamiel De Boeck, de Spanjaard Manuel Santos-Castillo, Rudy Van Der Aerschot en maakt André Vandevoorde de top10 volledig.

    Tuilt-Kuringen kreeg 65 renners aan de start die in een nog al zware hitte 35 ronden hadden af te leggen. Er werd onmiddellijk hard gefietst zodat na twintig ronden al 15 renners uit de wielen waren gereden. Op 10 ronden van het einde konden 12 renners zich afscheiden, liepen 15" uit en werden 2 ronden later opnieuw ingelopen. Op 4 ronden van het einde ging Borguet nam 30" en hield aan de meet 20" over op zijn eerste achtervolgers. Joseph Borguet legde de 105km af in 2.21'. Voor plaats 2 was Benny Paulissen sneller dan Paul Wellens. Op 25" werd Gaston Louwet 4e. en 5" later was plaats 5 voor Georges Bortels.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jules Van Holsbeke :1950 kampioen van België

    Tot op een goed half uur van het einde van de wedstrijd te Beernem durfde men geloven dat de zegepalm zou overhandigd worden aan een van de vier: Frans Verhaegen, Willy Vanneste, Eddy Cael of André Hendrickx.

    Zij waren na een schuchtere poging van een drietal in de aanval gegaan. Terwijl de groep lijdzaam toekeek nam die viertal 3'45" voorsprong gedurende de vlucht die circa 130km heeft geduurd. Het is pas op het laatste wedstrijd-halfuur dat Soenens, Verschaeve, Pauwels en Holst (Ned) in de achtervolging gingen. Op een tiental km van de streep was de aansluiting een feit. Vooraan ging Roger Verschaeve (prof sinds 1/6) er alleen vandoor en won met 200meter voorsprong. Frans Verhaegen werd 2e voor Willy Vanneste, Johny Soenens, Eddy Cael, André Hendrickx, Daniël Pauwels en Daan Holst (Ned). Van het eerste groepje achtervolgers op 35" was Eric Leman de snelste voor, Maurice Dury, Frans Van Looy, José Van Ackere, Fernand Hermie, Aimé Delaere, Noël Vantyghem, Noël Van Clooster, Herman Vrijders, Daniël Vanryckeghem, Jaak De Boever en Jacky Coene.

    Te Drongen was het dubbel feest. Jules Van Holsbeke die in 1950 kampioen van België werd bij de nieuwelingen won nu voor eigen volk bij de veteranen, en werd daarna Walter Godefroot voor eigen deur winnaar van het criterium.

    Met 32 renners werd er getart waarvan Freddy Maertens een enig krachtstukje heeft opgevoerd. Het gebeurde in de 63e van de 75 af te leggen ronden. Toen Stevens, Spruyt, De Witte, Godefroot en Lievens een 300 meter voorsprong hadden. Als een pijl uit een boog vloog Freddy vooruit, verraste iedereen en overbrugde in rekordtempo de achterstand. Hem lukte wat Basso, Verbeeck en Walter Planckaert te vergeefs geprobeerd hadden.

    Het hartelijk applaus om een krachtstukje van groot formaat was dubbel en dik verdiend. Freddy zette van zeer ver de spurt in, maar werd in de laatste 20 meters overstoken door Walter. Verder volgden, Julien Stevens, Jozef Spruyt, Marc Lievens en Ronald De Witte. Op 35" volgde Englebert Opdebeeck, en nog 5" later won Marino Basso (It) de spurt voor plaats 8 voor, Marc Demeyer, Walter Planckaert en werd diens broer Willy 27e.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Portugal werd een rit in lijn en een tijdrit op de wielerbaan afgewerkt.

    Men begon met de rit in lijn Figueira da Foz - Porto over een afstand van 144km. De winnaar José-Luis Viejo deed er 3.24'12" over. Hij had 4'24" voorsprong op Fernando Mendes die leider Joaquim Agostinho achter zich liet.

    De tijdrit op de piste van Antas werd gewonnen door de Spanjaard Juan Zurano die de 6km aflegde in 8'35". Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten José-Luis Viejo en José Gomes-Lucas. Joaquim Agostinho blijft leider.

    In Spanje ging de rittenwedstrijd Tres Dias de Leganes, ook de Trofeo Antonio Blanco genoemd van start.

    Elke dag is de start- en aankomstplaats te Leganes en koerste men 4 dagen. Vandaag was de ritzege voor Vicente Lopez-Carril die de 180km heeft afgelegd in 5.00'29". Hij had 1'35" voorsprong op Gonzalo Aja en werd 2" later Manuel-Antonio Garcia derde.

    In Frankrijk werden 2 criteriums betwist, te Maurs was na 90km de zege voor Luis Ocana (Sp) die de Fransen Cyrille Guimard en Bernard Thèvenet naar plaats 2&3 verwees.

    Voor Raymond Poulidor was er winst te Rieux, na 107km liet hij Jacques-André Hochart en Jean-Claude Largeau achter zich.

    In Groot-Brittannië was er winst voor Sid Barras die te Wentworth Brian Jolly en Leslie West mee op het podium kreeg.

    Jos Van Beers won in Nederland de Ronde van Kamerik, een wedstrijd van 100km. Na 2.21'20" wedstrijd versloeg hij zijn 6 medevluchters waarmee hij 1 ronde voorsprong had genomen. Na hem volgden, Cees Bal, Jan van Katwijk, Wim Kelleneers, René Pijnen, Cees Priem en Wim Schepers. Op 1 ronde volgden in de top 10, Bas Hordijk, Harm Ottenbros en Gert Harings.

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de rittenwedstrijd Rheinland-Pfalz-Rundfahrt is men met rit 9 Bad Neuenhar- Marienberg aan de voorlaatste dag begonnen.

    Na 123,5km was het de Duitser Klaus-Peter Thaler die won in een tijd van 3.20'56". Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoot Johannes Ruch en de Deen Jörgen Emil Hansen. De Duitser Peter Weibel blijft leider.

    In Spanje werd het 120km gekoerst te Morazarral, winnaar Enrique Martinez deed er 3.10'57" over en versloeg in een spurt met twee M. Munoz. Op 1'14" werd Faustino Ruano derde.

    In het Italiaanse Boltière werd de Coppa Ballerivi verreden, na 128km afgelegd in 2.52' won Antonio Tovola voor Pino Porrini en Guido Lussignoli.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Theo Dockx

    Rit 6 van de Ronde van de Kempen vond plaats te Lier. Er moest 120km worden afgelegd. Winnaar Theo Dockx deed dat in 2.46'56" wat hem zijn 4e zege opleverde, in een spurt met twee versloeg hij Eric Van Lent. Voor plaats 3 op 4" was leider Jos Jacobs sneller dan François Van Beeck, Marc Renier e.a.

    Etienne Vander Helst behaalde zijn 5e overwinning te Gentbrugge. Na 70km afgelegd in 1.45' verwees hij Abel Holvoet en Johan Van Uffel naar plaats 2&3.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Charly Rouxel

    Het criterium van Sarzeau in Frankrijk werd gewonnen door Charly Rouxel die de 92 km aflegde in 2.02'12". Plaats 2&3 waren voor Jacques Botherel en Maurice Le Guilloux.

    Michele Dancelli was in Italië de beste in het criterium van Ghedi, na 108km afgelegd in 2.34' verwees hij Felice Gimondi en Franco Bitossi naar de dichtste ereplaatsen.

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!