Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In West-Duitsland vond te Saarbrücken de Saarland Rundfahrt plaats. Na 184km was Wilfried Trott sneller dan zijn medevluchter Johannes Ruch. Op 2'12" werd Jürgen Kraft derde voor onze landgenoot Paul Lannoo, Klaus-Peter Thaler en werd nog een landgenoot Willems 6e.

    De Ronde van Oost-Duitsland ging van start te Rostock met een tijdrit van 13km. Nationaal kampioen Dieter Gonschorek reed de tweede Michael Schiffner op 31". De derde Jürgen Siegl moest 1'10" toegeven.

    In Zwitserland reden ook de liefhebbers te Oberwil de Leimentalrundfahrt ook de G.P. Regio genoemd. Ook hier won de nationale kampioen Robert Thalmann legde de 170km af in 4.12'17".

    Op 13" werd Iwan Schmid tweede voor Meinrad Vögele, Bruno Rohner en Hansruedi Keller.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk werd te Allevard een klimkoers betwist. Règis Ovion haalde het na 23km die werden afgelegd in 48'04". Na hem volgden twee Spanjaarden, Luis Ocana op 41" en Pedro Torrès op 1'15".

    Onze landgenoot Eddy Verstraeten won de omloop van Dunkerque, een wedtrijd van 110km. Op 10" volgden, Gérard Vianen (Ned), Barry Hoban (GB) en onze landgenoten Georges Barras,René Dillen, DaNiël Verplancke, Wilfried David, Willy Vanneste.

    Te Chateaugiron was Roland Berland na 120km 3" sneller dan Daniel Ducreux en Marcel Boishardy.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cronostaffetta

    .
    Joseph Bruyère

    Voor de zevende maal op acht heeft de sportgroep Molteni de cronostaffetta van Marinssicuro naar Nereto gewonnen.

    Men begon met Martinsicuro-Tortoreto met zijn 30km de minst lange maar het moeilijkste gedeelte.Merckx nam dit gedeelte voor zijn rekening en won in een tijd van 45'19"2. Hij plaatste zijn tegenstrevers onmiddellijk op grote achterstand. Poggiali op 2'26", Battaglin 2'29", Bertoglio 2'47", Thomas Pettersson 2'46", Panizza 2'56", Giulani 3'33", Vannucchi 4'49" en Guerra ploegmaat van Ritter en Gimondi op 4'50". Vooral de slechte prestatie van laatstgenoemde was verbazingwekkend. Het hield in dat Gimondi zo goed als verloren had gespeeld.

    Tortoreto Alto - Euroflex Corropoli over 38,6km werd gewonnen door Gösta Pettersson met een tijd van 53'23"8 hij liet Gimondi 16"2 achter zich. Met zijn 3e plaats op 1'01" bleef Roger Swerts onder de verwachtingen.

    Joseph Bruyère daarentegen deed het in de derde reeks weer zoveel beter. Hij won met 27" voorsprong op Paolini en 48"7 op Aldo Moser.

    In de eindstand heeft Molteni 2'17" voorsprong op Scic met de broers Pettersson en 5'16"4 op Bianchi met Gimondi

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P. Regio

    .
    Georges Pintens

    Te Oberwil in Zwitserland werd de Leimentalrundfahrt ook de G.P. Regio genoemd betwist een wedstrijd over 205km.

    Reeds van bij de aanvang van de 24 ronden ging Gerben Karstens aan de haal in gezelschap van Puschel, Vandewiele, Caverzasi en De Bal, zij reden 140km aan de leiding en kregen tot 5' voorsprong. Ze hadden zeventien ronden lang de wedstrijd van de eentonigheid kunnen redden.

    Vier ronde voor het einde sprong Houbrechts weg met Pintens, Maggioni, Bitossi, Van Staeyen en Küster. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Georges zijn kans. Enkel Maggioni was mee, in de laatste tweehonderd meter reed Georges Pintens de Italiaan Enrico Maggioni uit het wiel en won met 6" voorsprong. Voor plaats 3 op 15" was Tony Houbrechts sneller dan Franco Bitossi (It), Ludo Van Staeyen en de Duitser Karl-Heinz Küster. Op 58" volgde als 7e Italo Zilioli (It), op 1'15" werd Flory Ongenae 8e voor Bernard Croyet (Fr). Voor plaats 10 op 1'20" was de Nederlander Gerben Karstens sneller dan Frans Van Looy e.a. Van de 81 renners aan de start hebben er 44 de wedstrijd uitgereden.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raf Hooyberghs

    Gellik kreeg voor de tweede uitgave van de Grote Prijs van Zuid-Oost Limburg amper 29 renners aan de start, daar waar alleen al onder kontrakt drie ploegen van 12 renners werden verwacht.

    Eerst diende men 9 ronden van 13 km af te leggen om te eindigen met 10 kleine van 4,2km. In de zesde grote ronde gingen Van Rijmenant, Laeremans en Barras vooruit rijden. Zij haalden 30" boni en toen kwamen Hooyberghs en Leenen aansluiten. De vijf werden 10km verder bijgebeend door , Steegmans, Van Vlierden, Verreydt, Loysch, Harings (Ned) en Peeters. Meteen was de beslissing gevallen, al moesten later Leenen, Peeters en Barras vooraan afhaken. Twee renners Van Olmen en Herijgers zijn nog op zoek gegaan naar de vluchters doch tot bij de kop van de vluchters geraakten ze niet meer.

    De mannen van Rik Van Looy met 6 bij de leiders mochten de zege niet uit handen geven. Eerste aanvaller was Verreydt, doch Steegmans en Van Rijmenant reageerden. Toen er even rust kwam, wipte bij de beklimming van de Zavelstraat Raf Hooyberghs weg. Voor Hooyberghs werd het een vijfde seizoenszege. Op 1'45" was Fernand Van Rijmenant sneller dan, Raymond Steegmans, Gert Harings (Ned), Roger Loysch, Louis Verreydt, Paul Laeremans en Michel Van Vlierden. Op 2'15" werd August Herijgers 9e voor Alfons Leenen op 2'20", Georges Barras op 3', Victor Peeters en Jos Van Olmen op 3'20". Dan volgde een groepje van zes op 3'45" en hiervan was Georges Claes de snelste voor plek 14.

    Wat het aantal deelnemers betreft had Malderen nog 1 renner minder dan Gellik, slechts 28 kwamen het inschrijvingsblad tekenen.

    Eerste aanvaller was streekrenner Frans Maes die het tot km35 volhield. Dan was het de beurt aan Spruyt en Zelck (die later uit de kopgroep verdween)aan km 60 gingen zij voorop rijden, en begonnen meteen aan de 13 plaatselijke rondjes. In de vijfde ronde kwamen, Vrijders, In't Ven, Vanden Neste, A.Vande Vijver en Janssens aansluiten.

    Ward Janssens gesteund door Spruyt en In't Ven reed solo naar de streep en won met 1'20" voorsprong. Plaats 2 was voor de plaatselijke renner Herman Vrijders die nog 7" was weggereden van, Leopold Vanden Neste, Arthur Vande Vijver, Willy In 't Ven en Jos Spruyt. Met een achterstand van 7' won Jos Schoeters de groepsspurt voor plaats 8 voor Willy Abbeloos, Frans Mintjens e.a.

    Het 32e criterium van Zingem kon op mooi weer rekenen, maar was er minder belangstelling dan de voorgaande jaren. Walter Godefroot ziek, verscheen niet aan de start. De Nederlander Harry van Leeuwen en Vic Van Schil lieten een rustig rondtoerend peloton in de steek en reden enkele rondjes aan de leiding.Vooral Frans Verbeeck heeft er voor gezorgd dat de twee werden ingelopen. Wereldkampioen Basso die zich geruime tijd had weggestoken in het peloton demarreerde en kreeg Ebo mee. Maar ook zij bezweken voor de overmacht. Op 20km van het einde duwde Huysmans wat rapper op de trappers en schoof van de groep weg.Verbeeck, Basso en Willy Planckaert reden zo vlug aan de leiding dat ook Jos eraan was voor de moeite. Tien kilometer van het einde ontliepen kampioen Verbeeck en Vermeeren hun gezellen en kregen in een minimum van tijd Roger De Vlaeminck in hun wiel. De koers lag nog niet in zijn beslissende plooi want ook Maertens en Van Schil kwamen nog bij de drie koplopers.

    In de spurt haalde Roger De Vlaeminck het van Frans Verbeeck, Freddy Maertens, Hervé Vermeeren en Vic Van Schil. Op 100 meter volgden, Willy Planckaert, Marc Demeyer, Jos Huysmans, Eric Leman en maakt pistier Norbert Seeuws de top10 vol. Plaats 18 was voor Englebert Opdebeeck.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .
    Joaquim Agostinho

    Laatste dag in de Ronde van Portugal bestond uit een rit in lijn en een tijdrit.

    Lourinha-Autodril was 116km lang en werd gewonnen door de Portugees Manuel Gomes voor zijn landgenoot Emiliano Dionisio en de Spanjaard Agustin Tamames.

    Zoals verwacht won Joaquim Agostinho de tijdrit die ook in Auotodril werd verreden. De winnaar legde de 36km af in 45'17". Verder bestond de top5 uit, Jesus Manzaneque (Sp) 33", Fernando Mendes (Por) 51", Joaquim Andrade (Por) 1'45" en José Martins (Por) eveneens 1'45".

    In de eindstand heeft Joaquim Agostinho maar liefst 18'05" voorsprong op Jesus Manzaneque (Sp), derde werd Fernando Mendes op 19'33". Plaats 4 was voor José Martins op 23'09" en op 5. Herculano de Oliveira met 24'14" achterstand.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Denderbelle kreeg 28 renners aan de start zij moesten slechts 70km afleggen. De Nederlander Pier Maas was na 1.52' wedstrijd de snelste voor Luc De Croock, Hans Hellemons (Ned), Oscar Pauwels, Willy De Bondt, Benoni Michiels e.a.

    Ook te Kemzeke werd het met Ed Deuzingen een Nederlandse zege. Na 102km afgelegd in 2.16' was hij sneller dan François Van Vlierberghe, Roger De Beukelaer, François Caethoven, Johny Vanderveken e.a.

    Lier mocht de zegebloemen overhandigen aan Willy Sprangers die na 110km met 5" voorsprong won. Plaats 2&3 waren voor Leo Huysmans en Edmond Verbruggen.

    Lommel kreeg 46 renners aan de start waarvan er slechts 15 uit eigen land kwamen om 11 ronden te draaien. In de eerste van de 11 af te leggen ronden gingen 3 renners ten aanval echter zonder succes. Ook een volgende poging mislukte. Beter verging het de 15 die zich konden afscheiden, namen 1' waarvan zij op het einde een groot stuk moesten inleveren. In de laatste kleine ronde kon de Nederlander Cor Tuyt zich loswerken en hield 100 meter over op zijn landgenoot Gerrit Oosterbosch. Op 200meter was Jos Swinnen sneller dan Hans Koot (Ned), Ward Pels, Marcel Peeters, Marc Verbeeck e.a.

    Roland Van Den Berghe uit Machelen (Brab) won te Maillen waar hij in een spurt met twee sneller was dan Marcel Louyet. Op 10" werd Jean-Pierre Schelfhout 3e.

    Merelbeke kreeg Roger Schouppe na 106km als winnaar voor Eddy Cackaert en Freddy Becaus.

    Het eerste deel van de tweedaagse in het Oosteeklose Meetjesland kreeg slechts 32 renners aan de start. Streekrenner Kamiel Dhooge uit het nabije Bassevelde haalde het met voorsprong op 3 achtervolgers. Aad van den Hoek werd 2e, Johan Bollaert 3e en Alex Claeys 4e.

    Na kettingbreuk en fietsverwisseling eigende Martin De Clercq zich de 5e stek toe.

    .
    Oostham links Van Beeck rechts Van Thielen

    Oostham kreeg 56 renners aan de start die 35 rondjes dienden af te leggen om de 105km vol te maken. Op een biljart vlakke omloop hebben vele renners getracht om enige afscheiding te brengen. Uiteindelijk werd er 39 voor de zege gespurt. Na 'n emotionele spurt werd besloten François Van Beeck en Leo Van Thielen gelijk te plaatsen als winnaar. Plaats 3 was voor Romain Bellis voor Louis Boeckx, Guido Bellens, Willy De Raedt, Theo Michotte, André Verbraeken, Roger Loysch en Van Loo. Vanaf plaats 11 werd de rest waaronder René Wuyckens gelijk geplaatst.

    Van de 37 renners aan de start te Roeselare kwam Gilbert Eeckhout met 10" voorsprong solo over de streep. Achter hem werd Marc Renier 2e voor Luc Catry, Dirk Ongenae, Frans Vanmarcke, Willy Van deMoortel, Ronny Van de Candelaere en werd de rest op 8 gelijk geplaatst.

    Te Soiron werd na 102km met twee voor de zege gespurt. Guy Minsart heelde het van Jean-Pierre Dartet. Plaats 3 op 15" was voor de Nederlander Bennie Ceulen.

    Tielt kreeg na 108km Eric Serlet als winnaar, het was zijn 2e zege dit jaar. Plaats 2 op 45" was voor Eric Rosseel en nog 10" later werd Roger Van De Maele derde.

    Torhout mocht 50 rugnummers uitdelen. Na 150km die werden afgelegd in 3.33' mocht Lieven Malfait zijn 18e zegeruiker in ontvangst nemen. Voor plaats 2 op 5 meter kwamen Luc Leman en Serge Vandaele gelijk over de streep. Vierde werd Leopold Verboven gevolgd door Ludo Bruylandts, Bertil Cael, Daniël Desloovere, Eric Jacques, Raf Coene e.a.

    Wondelgem kreeg de Nederlander Bert Broere na 105km als winnaar, die zijn derde zege in België behaalde. Plaats 2&3 waren voor Frans Costermans en Marc De Poorter.

    In Nederland zou de Vierstromenlandronde verreden worden. Als protest tegen de maatregel van de K.N.W.U. waarbij bepaald werd dat oudere amateurs niet langer voor een fabrieksploeg mogen uitkomen, werd een algemene rennersstaking doorgevoerd.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Paul Spileers

    Met 48 werd er in een drukkende warmte gestart in de 8ste grote prijs van Peruwelz. Men moest eerst een grote ronde van 80km afleggen die een maat voor niets werd. Enige aanvaller in die ronde was de Fransman Mintkiewicz, hij had dan nog de pech plat te rijden.

    Het zou dus gebeuren op de tien plaatselijke omlopen van 10km, met de lange klim naar de basiliek van Bon Secours. Men verwachtte de streekrenner De Buysschere, maar deze maakte stukken bij km 100 en verdween uit de groep.

    Het was Jean-Paul Spileers, 5 dagen geleden prof geworden bij ploeg van Eddy Merckx die met De Bisschop op pad ging, hij werd echter bijgehaald onder impuls van een tegenaanval met Walter Planckaert, Ronny Vande Vijver en Ludo Delcroix.

    Jos Huysmans zette de beslissing in op 45km van het einde, Vande Vijver en De Brauwere sprongen hem bij en daar waar een spurt met drie verwacht werd, kon De Brauwere zich op 3km van de aankomst los werken en tot het einde aan de repliek van zijn twee gezellen weerstaan.

    Lucien won met 5" voorsprong op Ronny Vande Vijver en Jos Huysmans. Voor plaats 4 op 35" was André Dierickx de snelste van een eerste kleine groep voor de ongelukkige Fransman Robert Minthiewicz, Léon Thomas, Jos Deschoenmaecker e.a. Op 55" volgde een tweede groepje die voor plaats 11 mochten spurten daarvan was Maurice Dury de snelste.

    Te Izenberge-Leisele werd er voor de provinciale titel van West-Vlaanderen gestreden.

    In de eerste kilometers mochten Bruggeman en Wyckaert tot 35" uitlopen, aan km 40 waren het Sercu, Vantyghem, de Brit Head, Pollentier, De Boevere en Catteeuw die wegliepen maar bereikten ook niet meer dan 40" voorsprong. Toen zij werden ingelopen was het De Groote die wegreed, nam tot 2' maar toen De Vlaeminck en Hendrickx eveneens de groep in de steek lieten kwam er de reaktie.

    Toen de twee tot bij de leider kwamen, sloot even later ook de groep aan. Uiteindelijk kon een groepje van 12 zich afscheiden, op 1km van het einde plaatste Willy Vanneste zijn jump hield 15" over en mocht de provinciale trui aantrekken. Plaats 2 was voor Dirk Baert voor Noël Vantyghem, Eric Leman, Jacky Coene, Willy Scheers, Freddy Maertens, Emiel Lambrecht, Marc Lievens, Johan Demuynck, Roger Verschaeve en Jaak De Boever. Op 1'30" was André De Mol de snelste voor plaats 13, voor Hervé Vermeeren e.a.

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jan Serpenti

    De profronde van Hendrik Ido Ambacht een wedstrijd over 103 km werd gewonnen door Jan Serpenti in een tijd van 2.21'44". In een spurt met 10 was hij sneller dan Cees Bal, Hennie Kuiper, Bas Hordijk, X, wereldkampioen Marino Basso, Cees Priem, onze landgenoot Frans Verbeeck, Jan Krekels en op 10 Harm Ottenbros.

    In Portugal is men aan de voorlaatste dag en werd er gereden van Alcobaca naar Loueinho over een afstand van 171km. Na 5.21'06" bestond de top3 uit,de Spanjaard Agustin Tamames die zijn landgenoot Juan Zurano en de Portugees Francisco Miranda naast zich op het podium kreeg. Joaquim Agostinho blijft leider.

    In Frankrijk werd het criterium van Plancoët betwist, Jean-Pierre Danguillaume haalde het met 6" voor Robert Bouloux en Bernard Thevenet.

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy Merckx

    Agueda-Alcobaba rit 12 in de Ronde van Portugal was 188km. De Portugees Vitor Rocha die zijn tweede ritzege behaalde had na 4.55'14" wedstrijd 1'51" voorsprong op zijn landgenoot Jorge Fernandes. Op 3 eindigde de Spanjaard Eufronio-Enrique Sahagun met 4'21" achterstand. Aan de leiding blijft Joaquim Agostinho.

    In het Italiaanse skioord Montecampione werd een klimkoers betwist met een rit in lijn en een rit tegen het uur.

    De rit in lijn was 34km en werd gewonnen door Gianni Motta met een tijd van 1.05'08". In een spurt met twee was hij sneller dan Eddy Merckx. Op 6" volgde Felice Gimondi en nog 2" later werd Roberto Poggiali vierde. De Spanjaard José-Manuel Fuente als 5e volgde op 10". Voor Giovanni Battaglin op 14" was er plaats zes. Italo Zilioli werd zevende op 27". Voor Joseph Bruyère was er plaats 8 op 39". Negende werd Fausto Bertoglio op 45" en op 10 eindigde met 1'12" achterstand Attilio Rota.

    De klimtijdrit werd verreden over 12km, winnaar Eddy Merckx had daarvoor 32'29" nodig, wat 7" beter is dan José-Manuel Fuente. Plaats drie was voor Wladimiro Panizza die al 48" langer klom. Vanaf plaats vier gaat men over de minuut. Giovanni Battaglin werd op 1'28" gereden en verder volgden, op 1'32" Enrico Paolini, Roberto Poggiali 1'39", Felice Gimondi 1'43", Gianni Motta 1'49", Italio Zilioli 1'51" en moest Fausto Bertoglio als tiende 2'08" toestaan.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx die 1.37'37" reed over de 46km een voorsprong van 19" op José-Manuel Fuente en volgden verder Giovanni Battaglin 1'43", Robert Poggili 1'47", Felice Gimondi had al 2' aan zijn been, Gianni Motta 2'09", Italio Zilioli 2'19", Fausto Bertoglio 2'54", Wladimiro Panizza 3'16" en werd Enrico Paolini met 3'17" achterstand tiende.

    De Nederlander Joop Zoetemelk won te Quillan in Frankrijk met 10" voorsprong op de Spanjaard Pedro Torrès en de Fransman Pierre Martelozzo.

    De tweede wedstrijd in Frankrijk had plaats te Concarneau waar Raymond Poulidor José Catieau en Jean -Pierre Danguillaume mee op het podium kreeg.

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Mintjens

    In de eerste wedstrijdhelft was de zware val van Pieter Nassen het enige zij het dan negatieve nieuws. Aanvankelijk scheen het zeer ernstig, maar eenmaal in het ziekenhuis van Turnhout en zijn fel bebloed hoofd verzorgd was, bleek dat alles zich beperkte tot een lichte hersenschudding en wat schaafwonden. In de eerste 100km is er enkel een lange ontsnapping geweest van Marian Polansky.

    Feitelijk begon de wedstrijd pas enkele kilometers voor de finish. Raf Hooyberghs was de aanstoker door een korte vlucht in de voorlaatste ronde. Spruyt, Peelman en Maertens gingen hem achterna en het kwam tot een hergroepering. In de laatste ronde konden Mintjens en Verreydt in een oogwenk 100 meter nemen, hoe men in de groep ook reageerde de twee bleven voorop. In de spurt haalde Frans Mintjens het met miniem verschil van Louis Verreydt. Op 40 meter volgde Jos Van Beers (Ned) en op 100meter versloeg Willy De Bosscher, Rik Van Linden, Frans Verhaegen, Yvan Benaets, Robert De Guchtenaere, Jos Abelshausen, Richard Bukacki e.a.

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Na zijn nederlaag gisteren te Weris heeft André Coppers vandaag zijn negende overwinning behaald te Lessines waarhij Marc Michiels en Etienne Vanden Hauwe naar plaats 2&3 verwees.

     

     

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Rit 11 in de Ronde van Portugal bestond nogmaals uit twee delen.

    Men begon met de rit in lijn, Sela-Agueda over een afstand van 129km. Winst was er voor de Spanjaard Agustin Tamaes die na 3.38'52" twee landgenoten mee op het podium kreeg. Tweede werd Jose-Luis Abilleira en 3. José-Luis Viejo

    Op de wielerbaan Bairrade reed de Portugese leider Joaquim Agostinho met 2'42" over de 2km de beste tijd. Plaats 2&3 waren voor zijn landgenoten Joaquim Andrade en Manuel Gomes.

    In Spanje werd te Bilbao de GP Vizcaya verreden. Na 200km die werden aflegd in 6.05'40" had José Grande 1'07" voorsprong op Antonio Menendez. Op 3 met 1'57" achterstand kwam José-Antonio Gonzalès-Linares over de streep, gevolgd door José Pesarrodona. Plaats 5 op 4'32" was voor Santiago Ayastuy. Voor plaats 6 op 4'52" was Gonzalo Aja sneller dan Javier-Francisco Elorriaga, Francisco Galdos, Santiago Lazcano en op 10. Domingo Perurena. Allen Spanjaarden.

    Lucien Van Impe won te Plogastel Sain Germain een criterium over 120km. Plaats 2&3 waren voor de Duitser Jürgen Tschan en de Fransman Jean-Pierre Guillemot

    In Italië te Fano werd de wedstrijd tipo pista gewonnen door Giancarlo Polidori 24punten voor Franco Bitossi en Enrico Paolini.

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers



    Te Heusden Oost-Vlaanderen werd het met Gerrie van Gerwen een Nederlandse overwinning. Na 106km verwees hij Rudi Rijpens en Ghisleen De Clercq naar plaats 2&3.

    Het Waalse grondgebied ligt de Nederlander Jaak Roemerman uitstekend. Te Weris behaalde hij er zijn derde overwinning. Na gisteren te Bleid met 6'30" voorsprong te winnen was het vandaag iets minder. De tweede André Coppers kreeg maar 5' aan zijn broek en verwees Alain Kaye naar plaats 3.

    Te Zutendaal viel de beslissing al in de eerste van de dertig af te leggen ronden. Vijf renners maakten een kloof en dreven stelselmatig hun voorsprong op. Na een tiental ronden werd de jacht dan toch steviger maar hielden de leiders stand en brak de groep in drie stukken. Twee groepjes werden zelfs gedubbeld door de leiders. In de spurt won Jean-Marie Coenen voor Marc Van Ouytsel, Leonard Engelen, Jean Jorissen en Gaston Louwet. De eerste achtervolgers mochten 3'25" later spurten voor plaats 6, Geert Malfait haalde het voor Jos Vandermeulen, Roger Debacker, Gustaaf Put, Jean Bemong, Luc Pels, Tony Daenen en Maurice Bellet.

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Emile Bodart

    De tweede grote prijs Keizer Karel te Olen is van start gegaan zonder de plaatselijke renner Ludo Vander Linden die door ziekte forfait moest geven. Wel aan de start wereldkampioen Marino Basso die enkel kwam om te oefenen en zich van het gebeuren niets aantrok. Nadat de Nederlander Jos van der Vleuten even mocht voorop rijden gingen na 10km Van Roosbroeck en Bal er vandoor. Enkel twee Nederlanders, Priem en Pijnen en onze landgenoot Stevens konden nog tot bij de leiders komen. Deze vijf mochten ook voor de zege spurten, Gustaaf Van Roosbroeck haalde het voor Cees Priem, René Pijnen die met een slepend wiel moest spurten, Cees Bal en Julien Stevens. Op 1'30" was Pieter Nassen de snelste van 9 achtervolgers. Ludo Noels werd 7e voor Jos Abelshausen, Louis Verreydt, Gerben Karstens (Ned), Jan van Katwijk (Ned), Frans Verhaegen, Roger Rosiers en Tony Houbrechts. Wereldkampioen Marino Basso werd 20e in een groepje dat op 2'10" volgde.

    De dertigste grote prijs van Lessines (Lessen) werd verreden over een afstand van 150km of 17 ronden over Bois de Lessines en Ollignies een niet zo gemakkelijk parcours. Met het gevolg dat reeds vrij vroeg in de wedstrijd 12 renners zich konden afscheiden. Na een moeilijke achtervolging konden onder impuls van De Buysschere nog 7 renners vooraan komen aansluiten. Vooraan was Ward Janssens zeer bedrijvig reed in de 6e ronde weg nam tot 40" maar werd half wedstrijd weer tot de orde geroepen. Nadien heeft De Buysschere het geprobeerd maar slaagde evenmin.

    Van de 19 zouden uiteindelijk er 16 voor de zege spurten, Emile Bodart haalde het voor José De Cauwer, Dirk Baert, Willy Teirlinck, Léon Thomas, Christian De Buysschere, Ward Janssens, Gérard Hendrickx, Ghislain Van Landeghem, Ferdinand Bracke, Georges Vanconingsloo, Etienne Van Braekel, Arthur Vande Vijver, Willy Vanneste, Gustaaf Hermans en Julien Van Lint. Van de 3 achterblijvers was op 1' Cees Koeken (Ned) sneller dan Rudy De Groote en Fernand Van Rijmenant. Voor plaats 20 op 2'10" toonde Christian Callens zich de snelste voor Franky Ebo en werden de anderen op plaats 22 gelijk geplaatst.

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Lorenzo Alaimo

    Koersen zat voor de liefhebbers zij konden kiezen tussen maar liefst 22 wedstrijden.

    De Nederlander Jaak Roemerman kwam te Bleid fietsles geven na 91 km had hij 6'30" voorsprong op Michel Leclercq en werd Bruno Servais derde op 6'45".

    Voor eigen volk won Willem Peeters te Boutersem waar hij na 108 km Paul Celis en Robert Saren naar plaats 2&3 verwees.

    Nummer 20 is binnen voor Jos Jacobs te Goetsenhoven kwam hij na 126km solo over de meet. Franky De Gendt werd tweede op 20" en verwees de Nederlander Henk Smits naar plaats 3.

    Voor eigen volk behaalde André Liekens te Heist o/d Berg zijn tweede zege van dit seizoen. Na 103km versloeg hij zijn medevluchter Willy Verschueren uit het naburige Hallaar. Op 1'15" werd Guido Bellens 3e.

    Te Hombourg stonden 110km twee Nederlanders op het podium. Op het hoogste stond Henk Frissen, plaats 2 was voor G. Cardonne en drie de Nederlander J. Claesen

    De in België geboren Italiaan Lorenzo Alaimo behaalde zijn 2e zege te Itterbeek waar hij Benoni Michiels en Luc Decroock naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    De Nederlander Ben Libregts kwam onze landgenoten aftroeven te Kalken waar Aimé Van Avermaet en Etienne Vander Helst 2&3 werden.

    In Klerken werd een criterium van 30km betwist, Wilfried Reybrouck won met 12" voorsprong op Marc Renier en volgde Eddy Cackaert op 50".

    Te Kruishoutem mocht na 104km wedstrijd Paul Lannoo zijn 12de zegebloemen in ontvangst nemen. Dirk Goetijn en Yvan Devriendt werden 2&3.

    Na 104km wedstrijd was Luc Leman de snelste te Kuurne waar hij Roger Van De Maele en Eddy Vantieghem naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Een vijfde overwinning behaalde Eric Vande Wiele te Melle, na 80km versloeg hij Rudy Bauwens. Op 3' volgde Rudy Pevenage.

    Van de 52 renners die aan de start stonden te Neerpelt waren er 29 uit Nederland. Hoewel de Nederlanders van bij de start het initiatief in handen namen en de ene ontsnapping de andere opvolgde werd het toch een Belgische zege. De finale werd met 7 betwist, 2 Belgen en 5 Nederlanders. Raymond Vanstraelen won voorde Nederlanders Geert Oosterbosch, Herman Ketting, Hans Koot onze tweede landgenoot Hubert Jansen en de twee andere Nederlanders Arnold van Hooft en Cor Tuyt.

    Jacques Martin behaalde zijn 14e overwinning te Perbais waar plaats 2 voor Feancis Deminne was en de Chileen S. Salas derde werd.

    Poperinge kreeg na 102km Raf Coene als winnaar hij had 50" voorsprong op Eddy Van Haerens en Paul Van Nieuwenhuyse.

    Nummer 7 is binnen voor Florimond Van Hooydonck, in Ranst verwees hij Victor De Valckeneer en Paul Clinckaert naar plaats 2&3.

    Na op 11/6 gewonnen te hebben te Rumes was Albert Delrue er nu ook weer de beste. Op 10" werden Luc Demedts en Christian Despierre 2&3.

    Een Nederlandse zege werd het te Saint Georges sur Meuse, Henri Buckx versloeg na 108km afgelegd in 2.45' onze landgenoot Jean-Luc Yansenne. Plaats 3 op 1' was voor Jozef Weber.

    Sint Lambrechts-Herk mocht 33 rugnummers uitdelen die 23 ronden mochten afleggen om de 110km vol te maken. De plaatselijke renner Nelissen reed al in de 2e ronde weg met Louwet en Bortels. Na 10 ronden was hun voorsprong al 1'10" en nog enkele ronden verder volgde de groep al op 1'45". Op dat ogenblik ging men met 11 op zoek naar de leiders die vrij vlug werden bijgebeend. Op 4 ronden van het einde reden 2 Belgen en 2 Nederlanders uit de kopgroep weg en zouden voor de zege spurten. Na Gustaaf Verboven en Frans Costermans op 1 elngte moesten de Nederlanders Wil van Helvoirt en Hub Geilenkirchen het met plaats 3&4 stellen. Voor plaats 5 op 1' was Leonard Engelen sneller dan Paul Wellens en Georges Bortels. Voor de plaatselijke renner Raymond Nelissen was er een 11e plaats.

    Marc Van Ouytsel mocht in Testelt de zegebloemen in ontvangst nemen. Na 110km afgelegd in 2.36' verwees hij Leo Van Thielen en Francois Van Vlierberghe naar plaats 2&3.

    In Vilvoorde was na 110km Jozef Janssens sneller dan Gustaaf De Proft en Frans Matthys.

    Vlijtingen kreeg slechts 26 renners aan de start die pas in de tweede koershelft er een sprankelend vertoon van hebben gemaakt. In de negende van de zestien a te leggen ronden reden 4 renners weg en kwamen een ronde later Agten en Loysch mee vooraan en in de 12de ronde konden ook Frijns en Paulissen aansluiten. In het zicht van de streep liet de NederlanderMathieu Maessen zijn vluchtgezellen achter en kwam Luc Pels te laat en werd tweede op 300 meter. De overigen volgden op 400 meter en daarvan was Benny Paulissen sneller dan, Antoine Agten, Roger Loysch, Bruno Jaremko, Jacky Frijns en Louis Meijers (Ned). Op liefst 4' werd Ward Pels negende voor Willy Willems e.a.

    Te Wansin won Ludo Peeters zijn 4e wedstrijd met 1'45" voorsprong op Guy Minsart en volgde Joseph Borguet als derde 2'10" later.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    15-08-2013 om 07:20 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans


    De inrichters van de jaarlijkse half-oogst prijs te Dworp keken verrast op toen wereldkampioen Marino Basso zijn rugnummer kwam afhalen. Hij is uit de wedstrijd verdwenen toen het ernst werd.

    Bij de zesde beklimming van de Molenberg maakten, Hooyberghs, Peersman, Dierickx, Vander Linden, David, Berckmans en Hendrickx zich los. Dolf Huysmans was bij hen maar moest in de beklimming loslaten. Even later kwamen De Vlaeminck, Vrijders en De Brauwere mee vooraan. Tien renners reden zo voorop.

    Pintens kwam in de 10e ronde op zijn beurt aansluiten, ten koste van een mooie inspanning, alleen uit de groep op 1'15". Hij kon zo zijn ploegmaat Jean-Pierre Berckmans bijstaan, die in de laatste ronde wegreed en met lichte voorsprong won. Voor plaats 2 op 50" was Roger De Vlaeminck sneller van wat overbleef van de kopgroep, Gérard Hendrickx, Herman Vrijders, Raf Hooyberghs, Georges Pintens en Lucien De Brauwere.

    Dan was het 6' wachten om Emile Bodart de "groepsspurt" te zien winnen, voor Maurice Dury, Roger Kindt, Eddy Cael, Paul Aerts, en werden Jean-Paul Spileers en Jean Vanderstappen 13e gelijk geplaatst. Voor Adolf Huysmans was er plaats 15. Op 16 eindigde Herman Vanderslagmolen, 17.Aimé Delaere en 18 gelijk: Michel Van Vlierden, Jo van Pol (Ned), Gérard Martens en Robert Fontaine.

    De tweede wedstrijd vond plaats in De Pinte waar van bij de start 16 renners ontsnapten. Hieruit verdwenen, Christiaens, Soenens, Bukacki (Ned), Kerremans en De Bisschop wegens defekt.

    Bij het ingaan van de laatste 10km poogde Jimenez (Col) nog driemaal weg te flitsen, hij mislukte telkens. Ook Bruggeman waagde nog zijn kans eveneens zonder succes. In de spurt met 11 won Tony Gakens voor Christian Debuysschere, Theo van der Leeuw (Ned), Ernest Bens, Georges Claes, Fernand Bruggeman, Luc D'Hondt, X, Daan Holst (Ned), Urbain De Brauwer en Giovanni Jimenez (Col). Op 2'13" was Dirk Baert de snelste van de groep voor plaats 12.

    Het jaarlijks criterium van Sint-Lenaerts kreeg nu ook weer de grote vedetten aan de start, maar men had wel de indruk dat er minder volk langs de kant stond. Deze wedstrijd over 35 ronden wordt ieder jaar gekenmerkt door een rijke premiewinst, iets wat thans ook het geval was.

    De 26 renners aan de start hebben er dus voor grof geld gevochten, wat ondermeer tot gevolg had dat niemand veel voorsprong kreeg. Eerste aanvaller was Swerts, bleef 6 ronden voorop wat hem wel enkele stuivers opleverde. De volgende was In't Ven en ook hij mocht 5 ronden lang premies winnen. Dan was het opnieuw de beurt aan Swerts nu met Vanspringel en Planckaert zij hielden het ook niet lang vol.

    De beslissing viel 5 ronden van het einde, Merckx en Van Schil gingen aan de haal en bleven voorop. Eddy won vrij vlot voor Vic, achter hen werd 23" later Rik Van Linden derde voor Walter Planckaert, Roger Rosiers, Willy Teirlinck, Joseph Bryère, Marc Demeyer, Guido Van Sweevelt, Herman Vanspringel en Gustaaf Van Roosbroeck. Op 40" was voor plaats 12 Gilbert Wuytack sneller dan Englebert Opdebeeck e.a.

    Frans Verbeeck, Ludo Van Staeyen en Frans Van Looy werden op 1 ronde 24e gelijk geplaatst.

    15-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Agostinho

    In de Ronde van Portugal werd rit 10 verreden, er werd gestart te Lamego om na 152km te eindigen in Torre. Het werd een vijfde zege in deze ronde voor leider Joaquim Agostinho. Na 5.10'11" versloeg hij zijn medevluchter Herculano De Oliveira. Op 1'20" werd José Martins derde.

    In Frankrijk won Enzo Mattioda het criterium van Ambert waar hij na 110km afgelegd in 2.53' Bernard Thevenet en de Luxemburger Johny Schleck mee op het podium kreeg.

    De tweede wedstrijd in Frankrijk vond plaats te Excideuil hier moesten de renners 105km afleggen. Jean-Pierre Genet deed dat in 2.43' wat 10" beter is dan Règis Ovion en Gilbert Bellone die 2&3 werden.

    15-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Vicente Lopez-Carril

    In de Ronde van Portugal moesten de renners twee ritten afwerken.

    Men begon met Vidago-Pedras Salgadas een tijdrit van 10km. Er stond geen maat op het meesterschap van Joaquim Agostinho die won in een tijd van 16'48". De tweede Joaquim Andrade moest 45" prijsgeven en volgde de derde Firmino Bernardino op 47".

    De rit in lijn werd verreden tussen Vidago en Murca. Na 100km won de Spanjaard Agustin Tamames voor zijn landgenoot José-Luis Abileira en werd de Portugees Emiliano Dionisio derde. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Laatste dag in de Tres Dias de Leganes, nu moesten de renners 212km afleggen. Ritwinnaar Francisco Galdos deed er 5.35'22" over. Opnieuw was Domingo Perurena tweede nu op 2.01" en werd Vicente Lopez-Carril derde. Deze laatste heeft in de eindstand 1'35" voorsprong op Gonzalo Aja, 3'40" op Domingo Perurena verder volgden in dezelfde tijd, Nemesio Jimenez, Antonio Martos, Miguel-Maria Lasa, José Casas en Ventura Diaz. Plaats 9 op 4'53" was voor Carlos Melero en werd Santiago Ayastu met de zelfde tijd 10e.

    In Frankrijk werden 2 criteriums betwist. Cyrille Guimard won na 102km te Pléaux voor Jacques Esclassan en Claude Aiguesparses.

    La Clayette kreeg na 115km de Spanjaard Luis Ocana als winnaar. Op 2" volgde Bernard Thèvenet en volgde José Catieau als derde.

    In Italië won na 115km Enrico Paolini te Belmonte Piceno hij had 21" voorsprong op Giovanni Cavalcanti en Emmanuele Bergamo.

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Prof van eind 1929 t/m 1939

    Voor de Grote Prijs Maurits Raes te Heusden Oost-Vlaanderen kwamen 65 renners aan de start. Ruim drie uren hebben de renners de verzengende hitte getrotseerd en de afstand in een razend tempo afgelegd.

    Reed vrij vlug stak Pol Vande Neste zijn neus aan het venster, daarna was het Albert Van Damme en vervolgens Theo Verschueren en nog zoveel anderen, die het om beurten beproefden, maar nooit de passend hulp kregen om te slagen.

    Drie ronden voor het einde kwam de passende stoot van een groep van elf: Marcel Maes, Vic Van Schil, Cees Bal (Ned), Frans Verbeeck, Eddy Merckx, Marino Basso (It), Eric Leman, Freddy Maertens, Robert De Guchtenaere, Jos Huysmans en Eddy Goossens. Met deze renners vooraan was het voor de groep onbegonnen werk nog de aansluiting te bewerken. Vooral de Belgische kampioen Frans Verbeeck ondernam alles om te winnen, maar ook Merckx wou de bloemen, dus ging het in de drie laatste ronden hard tegen hard.

    In de laatste ronde kon Vic Van Schil afstand nemen en won met 10" voorsprong op Frans Verbeeck, Freddy Maertens, Eric Leman, Marino Basso (It), Eddy Merckx, Robert De Guchtenaere, Jos Huysmans, Eddy Goossens, Cees Bal en Marcel Maes. Voor plaats 12 was Cees Priem (Ned) de snelste van de groep voor Julien Stevens, Jos Schoeters, Rik Van Linden e.a.

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!