Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Roger Loysch

    Leopold Verboven won te Hofstade waar hij na 140km afgelegd in 3.20' Jos Gijsemans en Eric Vande Wiele achter zich liet.

    Met de rit Namen-Floreffe is de Ronde van Namen van start gegaan. Na 130km die werden afgelegd in 3.20' had Jacques Mean 18" voorsprong op Jacques Martin, volgde Rudy Brusselmans als 3e op 22" met in zijn zog, André Delcroix en Edmond Verbruggen.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de 4e rit verreden tussen Schönebeck en Bad Langensalza over een afstand van 176km. Het werd een 4e zege op rij voor de thuisrijders en brengt Michael Schiffner de stand tegenover Gonschorek die hij van de leiding verdringt op 2-2. De Tsjech Ludek Kubias volgde op 10" en werd de Oost-Duitser Horst Brauer 3e op 20". Nog 10" later versloeg de Pool Longin Nadolny de Deen Erik Skelde Pedersen. Plaats 6 was voor Wieslaw Jezierski die op 1'02" volgde.

    In Italië won Gaetano Baronchelli de eerste rit in de Settimana Bergamasca die t/m 26/8 loopt.

    In Zwitserland was er een top5 plaats voor Roger Loysch in de eerste rit van de G.P. Tell. Na 133km won de Rus Nikolai Gorelov met 5" voorsprong op de Duitser Peter Weibel; 9" op de Fransman Guy Leleu. Onze landgenoot Loysch als 4e volgde op 1'54" en werd 6" later de Duitser Johannes Ruch vijfde.

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Eeklo kreeg 40 renners aan de start. Reeds in de eerste ronde trok Flory Onenae er alleen op uit en werd pas in de 12e vervoegd door Dolf Huysmans, maar kwam even later alles samen. De beslissing viel pas in de 15e van de 25 af te leggen ronden. Drie renners, De Bisschop, Callens en David namen vrij vlug 30". In de 21e ronde was hun voorsprong al opgelopen tot 2'40",naar naar het einde toe moesten zij daarvan wel wat inboeten. Het werd een vinnige spurt tussen Ronny De Bisschop en Christiaen Callens. Het heeft wel even geduurd voor men de zege aan Ronny gaf die met 1 bandikte zou gewonnen van Christian. Wilfried David werd 3e. Op 4 eindigde Julien Stevens op 1'25" die 5" voorsprong had genomen op de groep, waarvan Richard Bukacki (Ned) de snelste was. Verder bestond de top10 uit, Leopold Vanden Neste, Julien Verboven, Daan Holst (Ned), Johan Demuynck en de Brit Bill Bilsland.

     

    Voor de G.P. van Ruiselede kwamen 46 renners opdagen, de Nederlander Theo van der Leeuw trok onmiddellijk ten aanval, kleurde de wedstrijd, toen echter de beslissende slag kwam, was hij er niet bij.

    Na een eerste hergroepering ging de Nederlander weer onverstoord alleen aan de haal, en kreeg even later het gezelschap van Sylvain Vasseur (Fr) en Debuysschere. Toen het 3tal 40" voorop lag kwam Staf Hermans op zijn eentje aansluiten en kwam even later de ganse groep tot bij de koplopers. Opnieuw ging de Nederlander er vandoor nu met Planckaert en Soenens, maar de aanwezigheid van Willy werd niet geduld en was nogmaals alles te herdoen.

    Ondertussen was men nog een kleine 20km van het einde en waagde De Groote zijn kans. Hij kreeg eerst acht en daarna nog negen andere renners als gezelschap.

    Toen Scheers, De Boever, Pollentier en Van Malderghem een laatste maal toesloegen, waren ook de vier beste plaatsen voorbestemd.

    Willy Van Malderghem won voor een sterk aandringende Jaak De Boever, Michel Pollentier en Willy Scheers.

    Op 20" werd Bernard Bourguignon vijfde voor Hervé Vermeeren, Johny Soenens, Lucien Willekens, Willy Vanneste, Roger Verschaeve, Jacky Coene e.a.

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd het een derde zege op rij voor de thuisrijders. Rit 3 Wittenberge-Schönebeck over een afstand van 148km bracht na 3.20'17" een nieuwe ritzege voor leider Dieter Gonschorek voor zijn landgenoot Michael Milde. Plaats 3 was voor de Tsjech Petr Hladik gevolgde door de Oost-Duitser Wolfram Kühn en twee Tsjechen, Jindrich Marek en Jiri Prchal.

    In Zwitserland begon de rittenwedstrijd G.P.Tell met een proloog per ploeg. Het waren de Russen die het haalde voor West-Duitsland en Zwitserland.

    Voor België was er plaats zes op 8"2. Hiervoor zorgden, Yvan Ronsse, Marc Steels, Franky De Gendt, W. Van Hautte, Raymond Vanstraelen, Romain Vercauter, Roger Loysch en Marcel Laurens. Morgen mag Vladislav Neliubin met de leiderstrui starten.

     

     

     

     

     

     

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Zottegem dienden de renners 162km af te leggen verdeeld over 4 grote en 4 kleine omlopen.

    Reeds in de derde van de vier grote ronden viel de beslissing. Acht renners reden weg, Vanspringel, Dury, VanStayen, De Cauwer, Van Landeghem, de Brit Bayton, Demets en Van Vlierden.

    In de laatste omloop sloeg Dury toe in gezelschap van Bayton. Vijf kilometer voor het einde werd laatstgenoemde uit de wielen gereden.

    De 164km werden door Maurice Dury afgelegd in 3.45'. De Brit Phil Bayton volgde op 25". Voor plaats 3 op 45" was José De Cauwer sneller dan, Ludo Van Stayen, Herman Vanspringel, Michel Van Vlierden, Ghislain Van Landeghem en Eddy Demets. Op 1'05" kwamen als 9&10 Frans Van Looy en Jos Deschoenmaecker binnen. Na deze twee was 15" later André Dierickx de snelste van een vijftal.

    Roger De Vlaeminck heeft te Eeklo voor eigen supporters zijn twintigste zege van het seizoen behaald. Roger had het nochtans niet gemakkelijk met zijn 39 tegenstanders. De grootste onruststokers waren, De Laat, De Geest en Delcroix. Bij het ingaan van de laatste van de 25 ronden slaagde Roger erin zich met de laatstgenoemde twee af te zonderen. In de spurt won de Eeklonaar vrij gemakkelijk.

    Roger deed 3.25' over de 135km en werden Willy De Geest en Ludo Delcroix 2&3. Voor plaats 4 op 20" was Willy In't Ven sneller dan Ronny Van Marcke. De groepsspurt voor plaats 6 op 25" werd gewonnen door Marc Demeyer voor Roger Rosiers, Eric Leman, Bas Hordijk (Ned), Herman Vrijders, Jos Schoeters, Eddy Peelman, Daniël Verplancke, Jacky Coene en is met Robert De Guchtenaere de top 15 volledig.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Frankrijk waren er criteriums te Meymac en Bussières.

    De Nederlander Joop Zoetemelk versloeg te Meymac zijn medevluchter Jean-Pierre Danguillaume zij legden de 110km af in 3.03'. De derde de Spanjaard Luis Ocana volgde op 10"

    Een negende zege behaalde Raymond Poulidor te Bussières waar hij 10" voorsprong had op Ferdinand Julien en Luis Ocana die vandaag voor de 2e maal derde werd.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Karel Rottiers

    Gent-Wervik over 151km werd in een tijd van 3.25' gewonnen door Karel Rottiers die vanaf 4/9 als prof zal starten in de ploeg van Eddy Merckx. Op 14" was Jos Jacobs voor plaats 2 sneller dan Willem Peeters,Willy Verschueren en op 5 Leopold Verboven.

    Te Lochristi kwamen 57 renners aan de start en is nr 7 binnen voor Romain Bellis die 2.35' nodig had om de 120km rond te maken. Na hem volgden Eddy Caeckaert, Marnix Michiels, Alex Robberecht, Ivan De Vriendt e.a.

    Sint-Kwintens-Lennik kreeg 64 renners aan de start en mocht na 110km afgelegd in 2.45' Luc De Croock zijn zesde palm in ontvangst nemen en na 23/4 de tweede in deze gemeente. Verder volgden, Hendrik Vandenbrande, Benoni Michiels, Karel Van den Broucke, Jos Vandermeulen, Wim Schroeyens e.a.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Joaquim Agostinho

    Joaquim Agostinho zou zich volgens een belangrijk Portugees sportblad "Record", tijdens de onlangs verreden Ronde van Portugal die hij op een schitterende wijze op zijn naam bracht, schuldig gemaakt hebben aan het gebruik van "Ritaline" een soort doping welke voorkomt op de zwarte lijst van verboden produkten.

    De analisten zouden het produkt in de urine van Agostinho teruggevonden hebben, aldus het blad, maar de klub en de renner zelf zouden reeds een tegenonderzoek hebben aangevraagd.

    Indien Agostinho dan ook positief wordt bevonden zou de zege naar de Spanjaard Manzaneque gaan.

    Marino Basso zal op het einde van de maand augustus niet langs de traditionele kas moeten komen, voor zijn maandsalaris.

    De wereldkampioen werd inderdaad door de leiders van zijn sportgroep op deze wijze gestraft omdat hij niet van start was gegaan in de Ronde van Umbria, wedstrijd die meetelt voor het Italiaans merkenkampioenschap.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Tijdens een training in gezelschap van Englebert Opdebeeck kreeg Frans Verbeeck plots ondraaglijke pijnen in de voet, die reeds voor het BK was gekwetst geworden. Frans diende per wagen huiswaarts te keren. Het lopen is hem momenteel onmogelijk, van fietsen is nog minder sprake.

    Voor Frans betekent dit een bijzonder zware handicap vlak voor het WK. Hij vreest zelfs dat zijn deelname in het gedrang zou kunnen komen.

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Lou Verwey

    In België werden twee van de drie wedstrijden gewonnen door een Nederlander.

    Te Helkijn mocht Eddy Vantieghem zijn derde zegebloemen in ontvangst nemen. Na 103km die werden afgelegd in 2.47' had hij 35" voorsprong op Christian Despierre en volgde 5" later Eric Rosseel als derde

    Zijn 4e overwinning in België behaalde Gerrie van Gerwen te Overmere. Na 105km die hij aflegde in 2.40' verwees hij zijn landgenoot Lou Verwey en François Caethoven naar plaats 2&3.

    Onder de 29 renners aan de start te Polleur waren heel wat Nederlanders en mochten na 100km twee van hen op het podium staan.

    Frits Slüper had na 100km 1'32" voorsprong op zijn landgenoot Hans Koot en was plaats 3 op 1'40" voor onze landgenoot Alain Kaye, voor Marc Van Ouytsel, Peter van Pol (Ned), Gustaaf Put e.a.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de tweede rit verreden tussen Rostock en Wittenbergs over een afstand van 156km.

    Met een tijd van 3.32'25" was de Oost-Duitser Michael Schiffner 10" sneller over de streep dan de Tjechen Hunek Kubicek en Jiri Prchal die op 20" volgde. Voor de Oost-Duitser Michael Milde was er plaats 4 op 30" die de Pool Kazimierz Jasinski en nog een Oost-Duitser Peter Richter naar plaats 4&5 verwees. Gonschorek blijft leider.

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Catieau


    In Frankrijk won José Catieau na 120km te Le Quillio in een tijd van 3.20'. In een spurt met twee was hij sneller dan Maurice Le Guilloux en werd 15" later Raymond Poulidor derde.

    De tweede wedstrijd vond plaats te Mende waar Luis Ocana sneller was dan Alain Santy. Op 5" volgde Guy Sibille.

    Voor Eddy Merckx was er winst te Missano in Italië waar hij een criterium won over 25 ronden of 87,3 km. Plaats 2&3 was voor de Italianen, Felice Gimondi en Ercole Gualazzini.

    Daarna werd een tijdrit per ploeg betwist over 6,976km. Deze werd gewonnen door de ploeg Gimondi-Gualazzini en Ritter met een tijd van 8.26"2. Merckx-Swerts en Bruyère reden 8'26"4 en werden Zilioli-Borgognoni-Landini derde.

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Lèon Thomas

    Drie wedstrijden op één dag is van het goede te veel.

    Borgerhout dat 63.000 frank aan prijzen en premies te bieden had kreeg amper 17 renners aan de start. Waardoor de inrichters zworen dat de broodrijders in Borgerhout geen gelegenheid meer zouden krijgen om geld te verdienen.

    Ondanks alles is het nog een levendige wedstrijd geworden. Van bij de start gingen Dillen en De Buysschere aan de haal. Zij zochten de rijke buit aan premies. Toen het erop begon te lijken dat de twee vluchters praktisch alle winst op zak zouden steken, kwam er een tegenaanval, die uiteindelijk zes man aan de leiding bracht, daarbij drie Nederlanders. Enkel Reniers kon de kloof nog dichten. Op twee ronden van het einde leek Abelshausen dan alle kansen te hebben verspeeld op de zege toen hij lek reed. Jos ging op een reservefiets echter in de achtervolging, kwam aanpikken en ging in een ruk door. Aan de meet hield Jos 10" over op de Nederlander Harm Ottenbros, winnaar in 1971 & 1972.Harry van Leeuwen (Ned), Adolf Huysmans, Gilbert Wuytack, Daan Holst (Ned) en Eddy Reniers. Op 1' eigende Willy Scheers zich plaats 8 toe voor Frans Verhaegen, Jacky De Laat, Flory Ongenae, Lucien Willekens, Christian De Buysschere, René Dillen en 15. Guido Van Sweevelt.

    Haasdonk kreeg dubbel zoveel renners aan de start dan Borgerhout. Hier werden verschillende renners tengevolge van het slechte parcours vroegtijdig uitgeschakeld.
    Eerste aanvaller was de Brit Head die samen met Dury op pad ging. De Brit hield het langst vol, maar toen De Bisschop en De Witte op zoek gingen, bood hij weerstand tot halfkoers. De Bisschop verloor De Witte en deed alleen verder, Sercu en Antheunis gingen op zoek naar de leider maar konden hem niet vervoegen. De voorsprong van de leider daalde van 2'15" tot 45" toen Van Vlierberghe het ernstig nam. In de 12e van de 15 af te leggen ronden werden eerst Sercu en Antheunis ingelopen en moest daarna ook De Bisschop er aan geloven. Albert werd voor zijn werk beloond met een lekke band.
    De beslissing viel wanneer acht renners zich konden afscheiden en tot 2'30" uitliepen. De laatste kilometers probeerden meerdere renners weg te geraken, maar slechts Johan Demuynck bereikte zijn doel. Op 25" werd Ronny Vande Vijver tweede voor Louis Dirickx, José Van Ackere, Ronny De Bisschop, Jan Serpenti (Ned), Ludo Delcroix en Jaak De Boever. Plaats 9 op 4'35" was voor Ronny Vande Vijver en de groepsspurt op 5'25" werd gewonnen door Eddy Peelman voor Herman Vanderslagmolen e.a.

    Te Geetbets kwam er pas definitief schot in deze wedstrijd in de achtste ronde. Laeremans probeerde toen op zijn eentje weg te geraken, gelukte daar ook tijdelijk in maar kreeg dan het gezelschap van, Thomas, Van Rijmenant, Hooyberghs en Collaer. Deze vijf kregen nog het gezelschap van de Nederlander vander Leeuw en was de kopgroep in vaste vorm gegoten. Enkele renners hebben tevergeefs geprobeerd nog mee vooraan te komen echter zonder succes.

    Vooraan werd er om de eerste plaats vinnig gespurt tussen de ploegmaats Raf Hooyberghs en Léon Thomas waarbij laatstgenoemde het haalde. Verder volgden, Theo vander Leeuw (Ned), Paul Collaer, Fernand Van Rijmenant en Paul Laeremans. Op 17" volgde Tony Houbrechts en werd 1" later Vic Van Schil 8e. Op 20" werd Eddy Verstraeten 9e voor Raymond Steegmans, Michael Wright (Gb) en Gert Harings (Ned). Ook de rest van het peloton kwam verbrokkeld over de streep.


     

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Dolgelukkig overschrijd streekrenner Martin De Clercq als winnaar de eindstreep..

    Te Adegem kwam de Nederlander Toine Van Den Bunder onze landgenoten nog eens fietsles geven. Op 1' werd Wilfried Reybrouck 2e voor Eddy Ronquetti.

    Een zesde zege behaalde Alex Prophète te Amay waar plaats 2&3 waren voor Jean Weber en de Nederlander Bennie Ceulen.

    Nr 3 is binnen voor Pierre Sonnet die te Awans won voor Jacques Mean en de Nederlander Mathieu Buckx

    Beernem kreeg na 110km Raf Coene als winnaar hij verwees Norbert Lesage en Eric Serlet naar plaats 2&3.

    Bonheiden leverde Jos Jacobs zijn 23e zege op. Hier werden Leo Huysmans en Emiel Gijsemans 2&3.

    Jan Weymans was te Breendonk 15" sneller binnen dan Eric Van Lent en werd de Nederlander Tiny van Hasselt derde.

    Gorsem-Duras kreeg 33 renners aan de start die 11 ronden van 10km mochten afleggen. Reeds na 15km reed het duo Jaremko en Costermans weg en namen vlug 15" voorsprong. Tien renners konden nog de aansluiting bewerken en was de rest verslagen. In de voorlaatste ronde kwam in de kopgroep Vanstraelen ten val maar kon spoedig zijn plaats opnieuw innemen. Het was diezelfde Vanstraelen die in de laatste ronde wegreed en Costermans en Jaremko meekreeg. In de spurt won Raymond Vanstraelen met een half wiel van Frans Costermans en Bruno Jaremko. Op 10" was Marc Van Ouytsel sneller dan Albert Segers e.a.

    In Haasrode had na 110km Willy Verschueren 30" voorsprong op Eddy Cools en werd Marcel Laurens derde.

    Een tweede zege behaalde Roger Van De Maele te Helkijn. Op 20" was voor plaats 2 Claude Coppieters sneller dan Christian Lecluyse.

    Met zijn zege te Hensies bracht de Italiaan Luigi Delbergiole zijn aantal op 3. Hier waren plaats 2&3 voor Georges Clausse en Michel Leclercq.

    Joseph Borguet reed te Hoegaarden zijn eerste achtervolgers op 2'30". Plaats 2&3 waren voor Jacques Christens en Guy Minsart.

    Vier vroege aanvallers hebben te Kuringen, waarvoor 32 renners waren opgekomen, naar een vroege ontknoping gestuurd. In de vierde van de 25 af te leggen ronden gingen de plaatselijke favorieten Bortels en Put, samen met Paulissen en Bollen aan de haal. Op geen ogenblik is er enige reactie gekomen vanuit de groep zodat op 5 ronden van het einde de vier ruim 4' voorsprong hadden. Op dat ogenblik reed Put lek maar kon 2 ronden later opnieuw aansluiten.

    In de spurt was Georges Bortels sneller dan Benny Paulissen, Gustaaf Put en André Bollen. Op 4'20" was Geert Malfait sneller dan Mark Verbeeck, Etienne De Beule, Louis Boeckx, Gustaaf Cuylitis en is plaats tien voor Willy Scheers wiens naamgenoot prof is.

    Messancy kreeg de Luxemburger Oscar Beck als winnaar na 102km. De Nederlander Willy Raymaekers en M. Wanlin.

    Te Mont-sur-Marchienne mocht Bernard Draux de zegebloemen in ontvangst nemen nadat hij Joël Chanoine en Lucien Pratte naar plaats 2&3 had verwezen.

    Oosteeklo kreeg dit keer 41 moedigen voor het 2e deel van hun tweedaagse. Nadat zijn vriend Kamiel Dhooge gisteren het 1e deel won, was het nu Martin De Clercq die de favorieten rol waarmaakte. Geen enkele ontsnapping gemist en op het einde nog sterk genoeg op 45" weg te rijden bleek goed voor een 4e zege dit jaar.

    Achter hem waren het 2 dorpsgenoten die het podium vervolledigden met name Ivan Van de Steene (2e) en Romain Vercauter 3e. Plaats 4 was voor Ivan Devriendt en een 5e voor Kamiel Dooghe bleek net genoeg om samen met Martin De Clercq de tweedaagse winnend af te sluiten

    Te Oosterzele kwam na 110km Ghisleen De Clercq solo over de meet. Op 25" volgde Franky De Ghendt en had Jozef Clauwaert 55" achterstand.

    Benoni Michiels mocht zijn 5e zegeruiker in ontvangst nemen te Sint-Laureins-Berchem. Na 110km verwees hij Freddy Missotten en Willy Michiels naar plaats 2&3.

    Ook Johny Vanderveken is in goede doen, te Sint-Niklaas mocht hij zijn 7e zegepalm in ontvangst nemen. Hij had na 107km die werden afgelegd in 2.50' een voorsprong van 1'30" op Willy Heyns die Rudy Hendrickx naar plaats 3 verwees.

    In Stavelot was er winst voor Jacques Delvaux die Gabriel Cardone en J.M. Scheen mee op het podium kreeg.

    Zijn 15e overwinning behaalde Jacques Martin te Tombeek-Overijse, de plaatselijke renner Rik Van Horenbeke moest zich tevreden stellen met stek 2. Voor Louis Van Rompaye was er plaats 3.

    Ulbeek mocht 40 renners inschrijven, zij moesten 10 ronden van 11km afleggen. Eerste aanvallers waren Roefs en Avonds die in de 4e ronde wegreden en later het gezelschap kregen van een vijftal, maar was 2 ronden later alles opnieuw samen. In de laatste ronde viel de beslissing, drie renners konden een lichte voorsprong nemen. In de spurt was Guy Duchamps sneller dan Ludo Frijns en Jean-Marie Bonfond. Op 10" eigende Benny Schepmans zich plaats 4 toe voor Luc Pels, Roger Loysch, Ward Pels en werd de rest op 8 gelijk geplaatst.

    Viane kreeg Ferdi Van den Haute als winnaar die zijn metgezel Frans Matthys achter zich liet. Op 2'10" eindigde Eddy Van Belle derde.

    Waanrode kreeg 49 renners aan de start waar André Coppers voor de stunt van de dag zorgde.In de laatste ronde toen hij op weg leek naar zijn 10 overwinning werd hij door een bandbreuk geremd. Inderhaast greep hij een herenfiets langs de baan en kon zich in de spurt voor plaats 4 na Jos Gijsemans en Marcel Hermans als 6e plaatsen voor Michel Van Hoof en René Hermans.

    De zege was uiteindelijk voor Freddy Libouton die na 105km Ludo Peeters en André Delcroix het nakijken gaf.

    Nummer 11 is binnen voor Yvan Ronsse te Zingem liet hij na 72km, Jean-Pierre Baert en Eddy Vanthieghem achter zich.

    19-08-2013 om 07:04 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In West-Duitsland vond te Saarbrücken de Saarland Rundfahrt plaats. Na 184km was Wilfried Trott sneller dan zijn medevluchter Johannes Ruch. Op 2'12" werd Jürgen Kraft derde voor onze landgenoot Paul Lannoo, Klaus-Peter Thaler en werd nog een landgenoot Willems 6e.

    De Ronde van Oost-Duitsland ging van start te Rostock met een tijdrit van 13km. Nationaal kampioen Dieter Gonschorek reed de tweede Michael Schiffner op 31". De derde Jürgen Siegl moest 1'10" toegeven.

    In Zwitserland reden ook de liefhebbers te Oberwil de Leimentalrundfahrt ook de G.P. Regio genoemd. Ook hier won de nationale kampioen Robert Thalmann legde de 170km af in 4.12'17".

    Op 13" werd Iwan Schmid tweede voor Meinrad Vögele, Bruno Rohner en Hansruedi Keller.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Frankrijk werd te Allevard een klimkoers betwist. Règis Ovion haalde het na 23km die werden afgelegd in 48'04". Na hem volgden twee Spanjaarden, Luis Ocana op 41" en Pedro Torrès op 1'15".

    Onze landgenoot Eddy Verstraeten won de omloop van Dunkerque, een wedtrijd van 110km. Op 10" volgden, Gérard Vianen (Ned), Barry Hoban (GB) en onze landgenoten Georges Barras,René Dillen, DaNiël Verplancke, Wilfried David, Willy Vanneste.

    Te Chateaugiron was Roland Berland na 120km 3" sneller dan Daniel Ducreux en Marcel Boishardy.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cronostaffetta

    .
    Joseph Bruyère

    Voor de zevende maal op acht heeft de sportgroep Molteni de cronostaffetta van Marinssicuro naar Nereto gewonnen.

    Men begon met Martinsicuro-Tortoreto met zijn 30km de minst lange maar het moeilijkste gedeelte.Merckx nam dit gedeelte voor zijn rekening en won in een tijd van 45'19"2. Hij plaatste zijn tegenstrevers onmiddellijk op grote achterstand. Poggiali op 2'26", Battaglin 2'29", Bertoglio 2'47", Thomas Pettersson 2'46", Panizza 2'56", Giulani 3'33", Vannucchi 4'49" en Guerra ploegmaat van Ritter en Gimondi op 4'50". Vooral de slechte prestatie van laatstgenoemde was verbazingwekkend. Het hield in dat Gimondi zo goed als verloren had gespeeld.

    Tortoreto Alto - Euroflex Corropoli over 38,6km werd gewonnen door Gösta Pettersson met een tijd van 53'23"8 hij liet Gimondi 16"2 achter zich. Met zijn 3e plaats op 1'01" bleef Roger Swerts onder de verwachtingen.

    Joseph Bruyère daarentegen deed het in de derde reeks weer zoveel beter. Hij won met 27" voorsprong op Paolini en 48"7 op Aldo Moser.

    In de eindstand heeft Molteni 2'17" voorsprong op Scic met de broers Pettersson en 5'16"4 op Bianchi met Gimondi

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P. Regio

    .
    Georges Pintens

    Te Oberwil in Zwitserland werd de Leimentalrundfahrt ook de G.P. Regio genoemd betwist een wedstrijd over 205km.

    Reeds van bij de aanvang van de 24 ronden ging Gerben Karstens aan de haal in gezelschap van Puschel, Vandewiele, Caverzasi en De Bal, zij reden 140km aan de leiding en kregen tot 5' voorsprong. Ze hadden zeventien ronden lang de wedstrijd van de eentonigheid kunnen redden.

    Vier ronde voor het einde sprong Houbrechts weg met Pintens, Maggioni, Bitossi, Van Staeyen en Küster. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Georges zijn kans. Enkel Maggioni was mee, in de laatste tweehonderd meter reed Georges Pintens de Italiaan Enrico Maggioni uit het wiel en won met 6" voorsprong. Voor plaats 3 op 15" was Tony Houbrechts sneller dan Franco Bitossi (It), Ludo Van Staeyen en de Duitser Karl-Heinz Küster. Op 58" volgde als 7e Italo Zilioli (It), op 1'15" werd Flory Ongenae 8e voor Bernard Croyet (Fr). Voor plaats 10 op 1'20" was de Nederlander Gerben Karstens sneller dan Frans Van Looy e.a. Van de 81 renners aan de start hebben er 44 de wedstrijd uitgereden.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raf Hooyberghs

    Gellik kreeg voor de tweede uitgave van de Grote Prijs van Zuid-Oost Limburg amper 29 renners aan de start, daar waar alleen al onder kontrakt drie ploegen van 12 renners werden verwacht.

    Eerst diende men 9 ronden van 13 km af te leggen om te eindigen met 10 kleine van 4,2km. In de zesde grote ronde gingen Van Rijmenant, Laeremans en Barras vooruit rijden. Zij haalden 30" boni en toen kwamen Hooyberghs en Leenen aansluiten. De vijf werden 10km verder bijgebeend door , Steegmans, Van Vlierden, Verreydt, Loysch, Harings (Ned) en Peeters. Meteen was de beslissing gevallen, al moesten later Leenen, Peeters en Barras vooraan afhaken. Twee renners Van Olmen en Herijgers zijn nog op zoek gegaan naar de vluchters doch tot bij de kop van de vluchters geraakten ze niet meer.

    De mannen van Rik Van Looy met 6 bij de leiders mochten de zege niet uit handen geven. Eerste aanvaller was Verreydt, doch Steegmans en Van Rijmenant reageerden. Toen er even rust kwam, wipte bij de beklimming van de Zavelstraat Raf Hooyberghs weg. Voor Hooyberghs werd het een vijfde seizoenszege. Op 1'45" was Fernand Van Rijmenant sneller dan, Raymond Steegmans, Gert Harings (Ned), Roger Loysch, Louis Verreydt, Paul Laeremans en Michel Van Vlierden. Op 2'15" werd August Herijgers 9e voor Alfons Leenen op 2'20", Georges Barras op 3', Victor Peeters en Jos Van Olmen op 3'20". Dan volgde een groepje van zes op 3'45" en hiervan was Georges Claes de snelste voor plek 14.

    Wat het aantal deelnemers betreft had Malderen nog 1 renner minder dan Gellik, slechts 28 kwamen het inschrijvingsblad tekenen.

    Eerste aanvaller was streekrenner Frans Maes die het tot km35 volhield. Dan was het de beurt aan Spruyt en Zelck (die later uit de kopgroep verdween)aan km 60 gingen zij voorop rijden, en begonnen meteen aan de 13 plaatselijke rondjes. In de vijfde ronde kwamen, Vrijders, In't Ven, Vanden Neste, A.Vande Vijver en Janssens aansluiten.

    Ward Janssens gesteund door Spruyt en In't Ven reed solo naar de streep en won met 1'20" voorsprong. Plaats 2 was voor de plaatselijke renner Herman Vrijders die nog 7" was weggereden van, Leopold Vanden Neste, Arthur Vande Vijver, Willy In 't Ven en Jos Spruyt. Met een achterstand van 7' won Jos Schoeters de groepsspurt voor plaats 8 voor Willy Abbeloos, Frans Mintjens e.a.

    Het 32e criterium van Zingem kon op mooi weer rekenen, maar was er minder belangstelling dan de voorgaande jaren. Walter Godefroot ziek, verscheen niet aan de start. De Nederlander Harry van Leeuwen en Vic Van Schil lieten een rustig rondtoerend peloton in de steek en reden enkele rondjes aan de leiding.Vooral Frans Verbeeck heeft er voor gezorgd dat de twee werden ingelopen. Wereldkampioen Basso die zich geruime tijd had weggestoken in het peloton demarreerde en kreeg Ebo mee. Maar ook zij bezweken voor de overmacht. Op 20km van het einde duwde Huysmans wat rapper op de trappers en schoof van de groep weg.Verbeeck, Basso en Willy Planckaert reden zo vlug aan de leiding dat ook Jos eraan was voor de moeite. Tien kilometer van het einde ontliepen kampioen Verbeeck en Vermeeren hun gezellen en kregen in een minimum van tijd Roger De Vlaeminck in hun wiel. De koers lag nog niet in zijn beslissende plooi want ook Maertens en Van Schil kwamen nog bij de drie koplopers.

    In de spurt haalde Roger De Vlaeminck het van Frans Verbeeck, Freddy Maertens, Hervé Vermeeren en Vic Van Schil. Op 100 meter volgden, Willy Planckaert, Marc Demeyer, Jos Huysmans, Eric Leman en maakt pistier Norbert Seeuws de top10 vol. Plaats 18 was voor Englebert Opdebeeck.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    .
    Joaquim Agostinho

    Laatste dag in de Ronde van Portugal bestond uit een rit in lijn en een tijdrit.

    Lourinha-Autodril was 116km lang en werd gewonnen door de Portugees Manuel Gomes voor zijn landgenoot Emiliano Dionisio en de Spanjaard Agustin Tamames.

    Zoals verwacht won Joaquim Agostinho de tijdrit die ook in Auotodril werd verreden. De winnaar legde de 36km af in 45'17". Verder bestond de top5 uit, Jesus Manzaneque (Sp) 33", Fernando Mendes (Por) 51", Joaquim Andrade (Por) 1'45" en José Martins (Por) eveneens 1'45".

    In de eindstand heeft Joaquim Agostinho maar liefst 18'05" voorsprong op Jesus Manzaneque (Sp), derde werd Fernando Mendes op 19'33". Plaats 4 was voor José Martins op 23'09" en op 5. Herculano de Oliveira met 24'14" achterstand.

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Denderbelle kreeg 28 renners aan de start zij moesten slechts 70km afleggen. De Nederlander Pier Maas was na 1.52' wedstrijd de snelste voor Luc De Croock, Hans Hellemons (Ned), Oscar Pauwels, Willy De Bondt, Benoni Michiels e.a.

    Ook te Kemzeke werd het met Ed Deuzingen een Nederlandse zege. Na 102km afgelegd in 2.16' was hij sneller dan François Van Vlierberghe, Roger De Beukelaer, François Caethoven, Johny Vanderveken e.a.

    Lier mocht de zegebloemen overhandigen aan Willy Sprangers die na 110km met 5" voorsprong won. Plaats 2&3 waren voor Leo Huysmans en Edmond Verbruggen.

    Lommel kreeg 46 renners aan de start waarvan er slechts 15 uit eigen land kwamen om 11 ronden te draaien. In de eerste van de 11 af te leggen ronden gingen 3 renners ten aanval echter zonder succes. Ook een volgende poging mislukte. Beter verging het de 15 die zich konden afscheiden, namen 1' waarvan zij op het einde een groot stuk moesten inleveren. In de laatste kleine ronde kon de Nederlander Cor Tuyt zich loswerken en hield 100 meter over op zijn landgenoot Gerrit Oosterbosch. Op 200meter was Jos Swinnen sneller dan Hans Koot (Ned), Ward Pels, Marcel Peeters, Marc Verbeeck e.a.

    Roland Van Den Berghe uit Machelen (Brab) won te Maillen waar hij in een spurt met twee sneller was dan Marcel Louyet. Op 10" werd Jean-Pierre Schelfhout 3e.

    Merelbeke kreeg Roger Schouppe na 106km als winnaar voor Eddy Cackaert en Freddy Becaus.

    Het eerste deel van de tweedaagse in het Oosteeklose Meetjesland kreeg slechts 32 renners aan de start. Streekrenner Kamiel Dhooge uit het nabije Bassevelde haalde het met voorsprong op 3 achtervolgers. Aad van den Hoek werd 2e, Johan Bollaert 3e en Alex Claeys 4e.

    Na kettingbreuk en fietsverwisseling eigende Martin De Clercq zich de 5e stek toe.

    .
    Oostham links Van Beeck rechts Van Thielen

    Oostham kreeg 56 renners aan de start die 35 rondjes dienden af te leggen om de 105km vol te maken. Op een biljart vlakke omloop hebben vele renners getracht om enige afscheiding te brengen. Uiteindelijk werd er 39 voor de zege gespurt. Na 'n emotionele spurt werd besloten François Van Beeck en Leo Van Thielen gelijk te plaatsen als winnaar. Plaats 3 was voor Romain Bellis voor Louis Boeckx, Guido Bellens, Willy De Raedt, Theo Michotte, André Verbraeken, Roger Loysch en Van Loo. Vanaf plaats 11 werd de rest waaronder René Wuyckens gelijk geplaatst.

    Van de 37 renners aan de start te Roeselare kwam Gilbert Eeckhout met 10" voorsprong solo over de streep. Achter hem werd Marc Renier 2e voor Luc Catry, Dirk Ongenae, Frans Vanmarcke, Willy Van deMoortel, Ronny Van de Candelaere en werd de rest op 8 gelijk geplaatst.

    Te Soiron werd na 102km met twee voor de zege gespurt. Guy Minsart heelde het van Jean-Pierre Dartet. Plaats 3 op 15" was voor de Nederlander Bennie Ceulen.

    Tielt kreeg na 108km Eric Serlet als winnaar, het was zijn 2e zege dit jaar. Plaats 2 op 45" was voor Eric Rosseel en nog 10" later werd Roger Van De Maele derde.

    Torhout mocht 50 rugnummers uitdelen. Na 150km die werden afgelegd in 3.33' mocht Lieven Malfait zijn 18e zegeruiker in ontvangst nemen. Voor plaats 2 op 5 meter kwamen Luc Leman en Serge Vandaele gelijk over de streep. Vierde werd Leopold Verboven gevolgd door Ludo Bruylandts, Bertil Cael, Daniël Desloovere, Eric Jacques, Raf Coene e.a.

    Wondelgem kreeg de Nederlander Bert Broere na 105km als winnaar, die zijn derde zege in België behaalde. Plaats 2&3 waren voor Frans Costermans en Marc De Poorter.

    In Nederland zou de Vierstromenlandronde verreden worden. Als protest tegen de maatregel van de K.N.W.U. waarbij bepaald werd dat oudere amateurs niet langer voor een fabrieksploeg mogen uitkomen, werd een algemene rennersstaking doorgevoerd.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Paul Spileers

    Met 48 werd er in een drukkende warmte gestart in de 8ste grote prijs van Peruwelz. Men moest eerst een grote ronde van 80km afleggen die een maat voor niets werd. Enige aanvaller in die ronde was de Fransman Mintkiewicz, hij had dan nog de pech plat te rijden.

    Het zou dus gebeuren op de tien plaatselijke omlopen van 10km, met de lange klim naar de basiliek van Bon Secours. Men verwachtte de streekrenner De Buysschere, maar deze maakte stukken bij km 100 en verdween uit de groep.

    Het was Jean-Paul Spileers, 5 dagen geleden prof geworden bij ploeg van Eddy Merckx die met De Bisschop op pad ging, hij werd echter bijgehaald onder impuls van een tegenaanval met Walter Planckaert, Ronny Vande Vijver en Ludo Delcroix.

    Jos Huysmans zette de beslissing in op 45km van het einde, Vande Vijver en De Brauwere sprongen hem bij en daar waar een spurt met drie verwacht werd, kon De Brauwere zich op 3km van de aankomst los werken en tot het einde aan de repliek van zijn twee gezellen weerstaan.

    Lucien won met 5" voorsprong op Ronny Vande Vijver en Jos Huysmans. Voor plaats 4 op 35" was André Dierickx de snelste van een eerste kleine groep voor de ongelukkige Fransman Robert Minthiewicz, Léon Thomas, Jos Deschoenmaecker e.a. Op 55" volgde een tweede groepje die voor plaats 11 mochten spurten daarvan was Maurice Dury de snelste.

    Te Izenberge-Leisele werd er voor de provinciale titel van West-Vlaanderen gestreden.

    In de eerste kilometers mochten Bruggeman en Wyckaert tot 35" uitlopen, aan km 40 waren het Sercu, Vantyghem, de Brit Head, Pollentier, De Boevere en Catteeuw die wegliepen maar bereikten ook niet meer dan 40" voorsprong. Toen zij werden ingelopen was het De Groote die wegreed, nam tot 2' maar toen De Vlaeminck en Hendrickx eveneens de groep in de steek lieten kwam er de reaktie.

    Toen de twee tot bij de leider kwamen, sloot even later ook de groep aan. Uiteindelijk kon een groepje van 12 zich afscheiden, op 1km van het einde plaatste Willy Vanneste zijn jump hield 15" over en mocht de provinciale trui aantrekken. Plaats 2 was voor Dirk Baert voor Noël Vantyghem, Eric Leman, Jacky Coene, Willy Scheers, Freddy Maertens, Emiel Lambrecht, Marc Lievens, Johan Demuynck, Roger Verschaeve en Jaak De Boever. Op 1'30" was André De Mol de snelste voor plaats 13, voor Hervé Vermeeren e.a.

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!