Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Michael Milde

    Ook de laatste rit hebben de Oost-Duitsers in hun ronde gewonnen. Altenburg-Riesa over 157km werd gewonnen door Michael Milde. Tweede werd de Pool Wieslaw Jezierski voor de Oostduitser Siegfried Kramer, de Tsjech Hynek Kubicek diens landgenoot Jiri Prchal en de Oostduitser Wolfram Kühn.

    In de eindstand heeft de Oostduitser Dieter Gonschorek 2'24" voorsprong op zijn landgenoot Siegfried Kramer en volgt de Tsjech Hynek Kubicek als 3e op 2'37". Onze landgenoten Victor De Valckeneer en Dirk Opdebeeck werden 39 e op 23'28"en 41e op 33'9".

    Gonschorek was ook de beste op punten en de bergprijs en ook zijn ploeg was eerste.

    In Italië werd rit 4 in de Settimana Bergamasca gewonnen door Alfredo Chinetti.

    Mertert-Wasserbillig een wedstrijd over 140km in Luxemburg werd gewonnen door de Brit Colin Davidson voor de Luxemburger Edy Carier. Plaats 3 op 3'55" was voor Robert Treis (Lux). Onze landgenoot Joseph Hensen werd 4e op 7'45" voor de Duitser Josepf Weber.

    In de Zwitserse rittenwedstrijd G.P.Willem Tell bestond de laatste dag uit 2 ritten. Er werd begonnen met de rit in lijn, Bremgarten-Willisau over een afstand van 72km. Winnaar werd de Rus Valery Likhatcev voor de Zwitser Werner Fretz en onze landgenoot Franky De Gendt.Onze andere landgenoten eindigden, 7.Romain Vercauter, 8.Raymond Vanstraelen, 9.Marcel Laurens en 54.Yvan Ronnsse.

    De afsluitende tijdrit te Willisau werd gewonnen door de leider Guy Leleu (Fr) die 36'25"4 reed over de 25km. Plaats 2 was voor de Duitser Johannes Ruch op 18" en werd de Fransman Joseph Kerner derde met 19" achterstand.

    In de eindstand heeft Guy Leleu 2'05" voorsprong op Johannes Ruch en werd de Rus Nikolai Gorelov derde op 4'01". Plaats 4 was voor de Nederlander Cees van Dongen op 5'45" en werd onze landgenoot Roger Loysch vijfde op 6'50".

    In de Ronde van Slovakije werd de derde rit over 170km gewonnen door de Tsjech Dusan Zeman voor zijn landgenoot Milos Hrazdira die op 7" volgde. Ook plaats 3 was voor een Tsjech, leider Rudolf Labus volgde op 12". Voor onze landgenoten waren er de volgende uitslagen, 25e Raf Coene, 42e Bernard Draux en 64e Marc Renier.

    In de rangschikking staat Raf Coene op 13, Bernard Draux op 39, en François Van Beeck op 63.

    25-08-2013 om 07:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Zijn eerste zege van dit seizoen behaalde in eigen land de Spanjaard Javier-Francisco Elorriaga te Llodio waar hij na 152km de snelste was. Verder bestond de top10 uit, Miguel-Maria Lasa, José-Luis Abilleira, Juan Zurano, Antonio Menendez, Antonio Martos, José-Luis Viejo, Felix Gonzalez, José Casas en Luis Zubero allen Spanjaarden.

    Jos Van Beers die te Born de goede ontsnapping had gemist heeft vandaag weerwraak genomen te Dordrecht.

    Vandaag kwam hij licht afgescheiden als 1e over de meet. Na 102km had hij 10" voorsprong op Bas Hordijk, Gérard Koel, Cees van der Meijden, Cees Zoontjes en Gérard Vianen. Op 20" was Jan Zoons de snelste voor plaats 8 voor Tino Tabak e.a.

    25-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Rijkevorsel kreeg 62 renners aan de start en kwamen van bij het begin heel wat ontsnappingen tot stand. Het was Debuysschere die in gezelschap van Ongenae de eerste op gang bracht. Maar laatstgenoemde wou geen meter kop doen, toch haalden zij een voorsprong van 2', maar alleen kon Christian het ook niet bolwerken.

    Dan was het de beurt aan Verreydt, De Bisschop en Omloop maar ook zij kenden geen sukses. Een internationaal gezelschap bestaande uit een Zwitser, een Brit, twee Nederlanders en een landgenoot bracht het evenmin ver.

    In de plaatselijke ronden zou Mintjens het tempo in de groep zodanig opvoeren dat er stukken vielen. Op het moment dat Mintjens evenwel stil viel, was het de beurt aan Herijgers om weg te springen. Ondanks er nog 35km af te leggen waren bleef Gustaaf doorgaan en haalde zelfs 2' voorsprong. Onder druk van een achtervolgend groepje slonk zijn voorsprong tot 30".

    Dit was echter genoeg om Gust Herijgers zijn eerste zegebloemen te mogen in ontvangst te nemen en dit dan nog in eigen streek. Op 30" was Frans Van Looy sneller dan Willy Planckaert, Ludo Van Staeyen en Hennie Kuiper (Ned). Ook plaats 6 op 50" ging naar een Nederlander, Gerben Karstens was sneller dan, Jos Abelshausen, Julien Verboven, Louis Verreydt, Noël Van Clooster e.a.

    Voor aanvang van het criterium van Poperinge waarvoor een massa volk op de been was werden Eddy Merckx en Frans Verbeeck door de burgemeester in een korte hulde betrokken en werden de renners door de Hoppe-koninginnen in de bloemen gezet.

    Zevenentwintig renners trokken daarop de honderd ronden tegemoet. Pollentier was de eerste die zijn neus aan het venster stak. Hij hield het 12 ronden vol, maar toen Verbeeck er zich mee bemoeide, mocht hij er een streep onder trekken.

    De meest spannende ontsnapping kwam er na 28km. wedstrijd, toen Vanspringel aan de haal ging. Catteeuw en De Witte zetten dadelijk de achtervolging in en laatstgenoemde slaagde er in Herman te vervoegen. Zij namen tot 50" voorsprong, zodat velen meenden dat de beslissing was gevallen. Toen manager Van Buggenhout zich even toonde werd de jacht ingezet en na 29 ronden aan de leiding te hebben gereden werd ook achter deze poging een punt gezet. Negen ronden voor het einde reed Verbeeck weg, Maertens, Poulidor en Merckx organiseerden de tegenaanval. Poulidor ging dan alleen, terwijl Verbeeck er alles uitperste om voorop te blijven. Drie ronden voor het einde trokken Merckx, Maertens en Verschaeve op zoek naar de vluchter.

    Er volgde een prachtige finale en pas tijdens de laatste tweehonderd meters werd Frans vervoegd. Freddy Maertens won met een 1/2 lengte voor Frans Verbeeck, Eddy Merckx en Roger Verschaeve. Op 7" was Walter Godefroot voor plaats 5 sneller dan Ronald De Witte, Jos Huysmans, Michel Pollentier, Eric Leman, Marc Demeyer e.a.

    25-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Oostduitsers laten geen enkel graantje voor de buitenlanders in hun Ronde. Rit 6 van Saalfeld naar Attenburg over een afstand van 144km bracht een nieuwe zege voor Dieter Gonschorek. Na 3.37'44" wedstrijd had hij 19" voorsprong op zijn landgenoot Siegfried Kramer en Wolfgang Miersch nog een Oostduitser werd derde op 29".

    Plaats 4t/m 6 waren voor deTsjechen, Jiri Prchal, Hynek Kubicek en Jindrich Marek. Gonschorek begint morgen als leider aan de afsluitende tijdrit.

    In Italië werd de derde rit in de Settimena Bergamasca gewonnen door Bruno Vicino.

    In de Zwitserse rittenwedstrijd G.P. Willem Tell moesten de renners tweemaal in het zadel.

    Men begon met een bergrit van Altdorf naar Sustenpass over 44km. Met een tijd van 1.42'55" werd de Zwitser Werner Fretz winnaar. Onze landgenoot Romain Vercauter als 2e moest slechts 15" prijsgeven, en werd 2" later de Duitser Johannes Ruch derde. Leider Guy Leleu werd 4e op 21" en was plaats 5 voor de Nederlander Cees van Dongen.

    Uitslag van onze andere landgenoten, 22. Marcel Laurens op 4'43", 25.Roger Loysch op 4'52", 27.Franky De Gendt op 5'14", 32.Ferdi Van den Houtte reed 1.49'34", 49.Marc Steels reed 1.52'36", Raymond Vanstraelen reed 1.54'19" en Yvan Ronsse reed 1.54'48".

    Na deze rit blijft de Fransman Leleu leider, de Nederlander van Dongen is 5e en is Roger Loysch 6e.

    Het tweede gedeelte werd verreden tussen Innertkirchen en Uetendorf en moest er 84km worden afgelegd. De Rus Igor Moskalev won met 2" voorsprong op de Duitsers Klaus-Peter Thaler en Wilfried Trott en werd plaats 4 ingenomen door onze landgenoot Marcel Laurens die de Pool Stanislas Boniecki naar plaats 5 verwees. De Fransman Leleu blijft leider.

    Gisteren is de Ronde van Slovakije van start gegaan en werd de 1e rit gewonnen door Milos Hrazdira. Vandaag was onze landgenoot Marc Renier de beste in een rit over 170km. Voor een andere landgenoot, Lucien Pratte was het minder. In de rechte lijn naar de aankomst kwam hij ten val en moest in een ziekenhuis worden opgenomen. Naast een handbreuk liep hij ook oppervlakkige schaafwonden op.

     

     

    24-08-2013 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Merckx

    Een goed halfuur voor de start van het criterium van Eversel-Heusden had men Eddy Merckx, op zijn eentje nog zien trainen op de weg Lummen-Heusden.

    Toen dan diezelfde Merckx reeds de eerstepremiespurten won en op jacht ging naar de klassementsspurten voor een slaapkamer, die hij ook nog won, was men er van overtuigd dat hij zou meedoen voor winst.

    Ook Vanspringel liet zich opmerken, hij won de klassementsspurten voor de badkamer en... 7 radiatoren. Ook een wederoptredende Frans Verbeeck was van de partij.

    In de wedstrijd ging Eddy meermaals de weglopers tot de orde roepen en toen er nog 14km moesten worden afgelegd ging hij zelf aan de haal.

    De 5.000 toeschouwers zagen Eddy winnen met 12" voorsprong op Rik Van Linden, Frans Verbeeck, die liet weten geweldig te hebben afgezien, Georges Claes, Tony Gakens, Roger Loysch, Roger Swerts, Walter Planckaert, Jos Deschoenmaecker, Tony Houbrechts en Vic Van Schil. De rest werd op plaats 12 gelijk geplaatst met daarbij o.a.Luis Ocana en Englebert Opdebeeck.

    Voor de profs hadden 35 liefhebbers hun 50 rondjes afgehaspeld. Er werd zo vlug gereden dat niemand een kans kreeg om weg te geraken. Het enige gebeuren tijdens de wedstrijd was een valpartij waarin Bellis, Six en Wendelen betrokken waren.

    Bij het ingaan van de laatste ronde won Agten één van de vele premiespurten en nam direct een lichte voorsprong en kon enkel Bonfond met hem mee. In de spurt was Antoon Agten sneller dan Jean-Marie Bonfond. Op slechts 20 meter volgden, Guy Duchamps, Guido Verheyden, Ward Pels, André Verbraeken, Staf Put, Benny Schepmans en op 9 een groep van 21 renners.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Michel Pollentier

    In Nederland stonden voor het criterium van Born 48 renners aan de start. Michel Pollentier was er ontegensprekelijk de verdienstelijkste renner. Hij stond herhaaldelijk in de kijker, was altijd mee vooraan en legde de basis voor de definitieve ontsnapping.

    Na 84km moest Michel het in een spurt met 5 het afleggen tegen Jan Krekels en werd Theo vander Leeuw derde voor Jules Bruessing en Harry Beurskens. Op 1'20" was Jos Van Beers de snelste voor plaat 6 verder volgden, Cees Priem, Jo Vrancken, Jan Serpenti, Gert Harings, Jan van Katwijk, Harm Ottenbros en Wim Wanders. Op 15 werd een groep met Roger Rosiers, Willy De Geest en Marc Demeyer gelijk geplaatst.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jacques Martin

    Liedekerke kreeg na 125km wedstijd Marcel Vanderslagmolen als winnaar voor Willy Michiels en Jean-Pierre Van Molecot.

    De 4e rit in de Ronde van Namen vond plaats te Ciney waar een tijdrit over 27km op het programma stond.

    Leider Jacques Martin legde de 27km af in 41'19", en verstevigde alzo zijn leidersplaats. Plaats 2 op 22" was voor Florimond Van Hooydonck en volgde de ritwinnaar van gisteren Guy Minsart als 3e op 32". Voor Joseph Borguet was er op 35" plaats 4 en met 38" achterstand werd Eddy Van Hoof vijfde.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Horst Gnas

    Tijdens de derde dag van de wereldkampioenschappen op de baan kwamen voor het eerst ook de profs op de baan en wel voor de achtervolging waarvoor de schiftingen en de kwartfinales werden betwist.

    Dirk Baert bracht het er niet al te best vanaf. Hij geraakte evenals Ferdinand Bracke wel door de ziftingen, maar in de kwartfinale werd hij er roemloos uitgereden door de Nederlander René Pijnen.

    Bracke deed het een heel stuk beter en waar hij in de ziftingen reeds de derde beste tijd liet afdrukken, geraakte hij in de kwartfinale tegen de Italiaan Boifava zelfs aan de tweede beste tijd na Porter die met 6'02"18 de snelste was.

    De liefhebbers reden hun finale halve fond en toonde de Duitser Horst Gnas onbetwistbaar de sterkste. Hij legde de 50km af in 43'15"14. Plaats 2 op 420meter was voor zijn landgenoot Rainer Podlesch en het brons ging naar de Nederlander Gaby Minneboo. Op 4 eindigde de Spanjaard Bartolome Caldenty op 775meter. Plaats 5 was voor de Italiaan Rino Carraro op 915m. en 6. de Fransman Alain Dupontreue op 1950meter.

    De Fransman Daniël Morelon werd wereldkampioen sprint bij de liefhebbers. In twee reeksen versloeg hij de Rus Anatoly Lablunowski.

    Voor plaats 3 won de Italiaan Giorgio Rossi van de Deen Peder Pedersen.

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    De kampioen en winnaar

    Te Lommel kwamen 50 renners aan de start waarvan er 10 in aanmerking kwamen voor de Limburgse kampioenstitel.

    Het werd een vrij snelle maar weinig boeiende wedstrijd omdat elke ronde, eerst vijf van 18km nadien tien van 9km, een extra premie te verdienen was, wat wel vluchters tot stand deed komen maar geen afscheiding in de hand kon werken.

    Ernstig leek het een eerste maal te worden toen, bij het afsluiten van de grote ronden Swerts zich met Steegmans, Noels en Abelshausen ging afscheiden. Later werden ze vervangen door Van Gossum, Herijgers en Willekens die het gezelschap kregen van Van Vlierden, maar werden onder druk van Swerts opnieuw gegrepen. Op 30km van het einde heeft Steegmans nog een uitval gewaagd echter zonder succes. De beslissing viel uiteindelijk drie ronden voor het einde. De Nederlander Bal ging er vandoor en kreeg Swerts, Doyen, Houbrechts, Peelman, van Katwijk (Ned), Vrijders, Doyen, Scheers, Dierckx, Verhaegen, Willekens en de Nederlander Karstens als gezellen.

    Swerts heeft er alles aan gedaan om solo toe te komen maar werd telkens gekortwiekt door Houbrechts.

    Toen uiteindelijk Doyen ging aanvallen en het gezelschap eerst van Peelman, nadien van Scheers, en Vrijders reageerde Swerts niet meer.

    Het hield in dat het viertal voor de overwinning ging strijden. Nochtans mocht Scheers te gemakkelijk van Peelman wegfietsen, op enkele kilometers van de meet, en behaalde alzo zijn tweede overwinning van het seizoen. Op 100meter werd Eddy Peelman tweede voor Herman Vrijders en André Doyen. Op 250 meter werd Roger Swerts met zijn 5e plaats kampioen van Limburg, verder volgden, LouisDierckx, Frans Verhaegen, de Nedrelanders Gerben Karstens, Cees Bal en Jan van Katwijk, Lucien Willekens en Tony Houbrechts.

    Op 350meter won Ludo Noels de groepsspurt voor plaats 13 voor Gust Herijgers, Lucien Zelck e.a.

    Te Mere werd na een eerste uitlopertje van Vanneste, na 5km bijgebeend door Vanderslagmolen werd in de tweede ronde reeds het voorspel tot de difinitieve ontsnapping opgevoerd. Zes renners sprongen weg, Laeremans, Hendrickx, Verplancke, Mac Villy (Aus), Phil Bayton (Gb) en Kindt, zij geraakten aan een voorsprong van 4'50". Dat belette evenwel niet dat zes anderen zich in de eindfase nog bij hen konden voegen.

    Het waren Meeus, De Geest, Van Braekel, Hermans, Dury en Aerts. Nadat De Geest wegens bandbreuk uit de kopgroep was weggevallen wipten Laeremans, Dury en Bayton weg op 4km van de meet.

    In de spurt haalde Maurice Dury het vlot van Paul Laeremans, Etienne Van Braekel en Phil Bayton. Op 20" werd Daniël Verplancke 5e met in zijn spoor Roger Kindt, Gustaaf Hermans, Omer Meeus, de Australiër Graham Mac Villy, Paul Aerts, Gérard Hendrickx en Johan Demuynck. Op 1'20" won Ghislain Van Landeghem de groepsspurt voor plaats13.

    Het criterium van Seraing kreeg meer dan 10.000 toeschouwers, waar 30 renners 100km mochten afleggen. Zowel Eddy Merckx als Luis Ocana stonden aan de start, maar geen van beide grootmeesters reden de wedstrijd nochtans uit.

    Met 3 werd er voor de zege gespurt, Freddy Maertens klopte Joseph Bruèyre met 1 wiel en werd Raymond Poulidor derde. Op 20" volgde Vic Van Schil en werd 10" later de groepsspurt gewonnen door Eric Leman voor André Dierickx, Patrick Sercu, Willy Teirlinck, Ronald Dewitte, Walter Godefroot, Englebert Opdebeeck e.a.

    23-08-2013 om 06:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Sheila Young

    Op de tweede dag van de wereldkampioenschappen begon men met schiftingsreeksen snelheid liefhebbers. Onze drie vertegenwoordigers, Henri Wats, Robert Maveau en Raf Constant werden er direct uitgebonjourd. In de herkansingen werd Maveau gedeklasserd en naar plaats drie verwezen en Wats kwam niet verder dan een 3e plaats. Constant won wel zijn reeks tegen Hector Edwards uit Barbados maar had met 12"66 de slechtste tijd.

    Bij de vrouwen won de Amerikaanse Sheila Young de snelheid zij versloeg in de finale de Tjechische Iva Zajikova. Voor het eerst sedert het invoeren in 1958 van het snelheidswereldkampioenschap voor vrouwen ontsnapte aldus deze wereldtitel aan Rusland.

    Plaats 3&4 waren wel voor Rusland met, Galina Ermolaeva en Elena Ponomareva. Nederland met Willy Kwantes en Wilhelmina Brinkhoff behaalde plaats 7&8.

    In de 1/2 finales achtervolging werd begonnen met Knudsen en Kürmann. Reeds na 500meter nam Knudsen de leiding en liep Kürmann na 3km300meter in.

    In de 2e 1/2 finale vertrok de Nederlander Ponsteen zeer snel nam direct 3" voorsprong op de Duitser Kratzen en won uiteindelijk met 5"52.

    In de finale gaven Knudsen en Ponsteen mekaar niets toe. Geen duimbreed, kan men zeggen. Bij de bel van de laatste ronde kon men nog niet zeggen voor wie de titel zou zijn. Hij ging tenslotte naar de Noor Knud Knudsen die 4'49"53 reed tegenover 4'54"40 voor de Nederlander Herman Ponsteen

    Voor plaats drie haalde de Duitser Ruppert Kratzer het van de Zwister Xaver Kurmann.

    In de 1/2 fond liefhebbers werden de herkansing verreden. De Nederlandse winnaar Johannes De Jong legde 40km af in 35'36"65 en werd onze landgenoot Robert Maveau met zijn 5e plaats uitgeschakeld.

     

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De Oost-Duitsers blijven hun Ronde domineren. Siegfried Kramer won rit 5, Bad Langensalza - Saalfed 151km lang in een tijd van 4.3'6". Plaats 2t/m4 waren eveneens voor Oost-Duitsers, Michael Milde, Dieter Gonschorek en Klaus Bernhardt. Op 5 volgde de Tsjech Hynek Kubicek en werd Dietmar Käbisch (Ddr) 6e. Michael Schiffner behoud de leiderstrui.

    In Italië werd de 2e rit in de Settimana Bergamasca gewonnen door Giampaolo Flamini.

    Onze landgenoot Roger Loysch werd net als gisteren 4e in de rittenwedstrijd G.P. Willem Tell. De 2e rit Emmetten-Altdorf over een afstand van 192,5km werd gewonnen door de Zwitserse kampioen Robert Thalmaan. Hij had maar liefst 3'12" voorsprong op de Duitser Johannes Ruch, de Nederlander Cees van Dongen dan volgde onze landgenoot en werd de Fransman Guy Leleu 5e. Voor nog een landgenoot Franky De Gendt was er op 4'13" een zesde plaats. Een 12e plaats op 6'23" was er voor Ferdi Van den Haute.

    In het algemeen klassement is de Fransman Leleu leider, de eerste Nederlander is Cees van Dongen op plaats 6 en voor België is op plaats 8 Ferdi Van den Haute de best geplaatste en staat Franky De Gendt op 9.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Guy Minsart


    Hofstade kreeg na 110km Ghisleen De Clercq als winnaar wat zijn 6e seizoenszege werd. Plaats 2&3 waren voor Johny Vanderveken en J. De Wachter.

    Jauche kreeg na 100km André Liekens als winnaar hij met een tijd van 2.48'. Hier waren plaats twee en drie voor Wim Schroeyens en de Nederlander Henk Prinsen.

    Rudy Rijpens legde te Merchtem de 137km af in 3.29' en verwees Freddy Missotten en Luc Leman naar de dichtste ereplaatsen.

    Een vijfde overwinning werd het voor Rudy Heyns te Waasmunster waar 105 werd gekoerst. Alex Robberecht werd tweede en Willy Bellemakers (Ned) derde.

    67 Vertrekkers in het Gentse Wondelgem. Een bedrijvige Kamiel Dhooge reed het hele deelnemersveld aan flarden. Met een lichte voorsprong van 5" won hij de koers voor Daniel De Schrooder, Richard Vaughan (Ned) en Ivan De Vriendt. Op 1' werd Eddy Van Tyghem 5e en nog 30" later Dirk Ongenae 6e.

    Op dag twee in de Ronde van Namen reden de renners van Floreffe naar Ciney en moest er 136km overbrugd worden. Guy Minsart deed het in 3.10' en had 1'15" voorsprong op Freddy Libouton, Francis Deminne, Jacques Martin, Eddy Van Hoof e.a. Jacques Martin is de nieuwe leider.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Theo Verschueren
    De beslissing van de IWU, waardoor de stayers verplicht worden achter een gangmaker uit eigen land te rijden, heeft als gevolg dat Theo Verschueren niet zal starten in de titelproef voor profs. Verchueren wilde gisteren al naar huis terugkeren, maar vond geen plaats in het vliegtuig.

    De Spaanse TV maakte van deze gelegenheid gebruik om hem een interview af te nemen, dat in de avond werd uitgezonden.

    Verschueren kreeg eeen aanbod van de Belg Meuleman om hem te gangmaken, maar deze eiste 150.000fr. voor de trainingen en de koersen en daarbuiten 10% van de kontrakten, die Verschueren zou ondertekenen voor wedstrijden in de winter. Dat heeft Verschueren geweigerd.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Mauro Simonetti

    In Spanje werd te Leon de G.P.Caballes de Abajo betwist een wedstrijd over 208km. De zege was voor Domingo Perurena die na 6.05'31" wedstrijd met 1'10" voorsprong won voor Antonio Menendez die 2" voorbleef op Ventura Diaz.

    De bergprijs ging eveneens naar Perurena 8p voor German Martin 7p en José Casas 6p. de beste ploeg was Kas.

    Onze landgenoot Roger De Vlaeminck is in Italië tweede geëindigd in de Coppa Sabatini, die eindigde op de piste van Peccioli. De tijd van de winnaar, Mauro Simonetti, was 4.56' voor de 10 ronden van tesamen 195km. Roger had 1'45" achterstand en won 5" later Franco Bitossi de spurt voor plaats 3, voor Fabrizio Fabbri, Enrico Paolini, Marino Basso, Giancarlo Polidori, Michele Dancelli, Roberto Poggiali en maakt Aldo Moser de top10 volledig.

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baan

    .
    Herman Ponsteen

    De wereldkampioenschappen op de baan zijn van start gegaan in het Spaanse San Sebastian.

    Er werd van start gegaan met de ziftingen achtervolging voor liefhebbers, liefst 35 renners boden zich aan voor een individuele rit van 4km. Acht onder hen zouden mogen starten in de kwartfinales. De beste tijd was voor de Noor Knud Knudsen met 4'49"48. De verrassing van de dag kwam van de Nederlander Herman Ponsteen die 4'50"70 reed en tweede werd. Verder volgden, de Tjech Milan Purzla, de Rus Vladimir Osokin, de Duitser Ruppert Kratzer, de Zwitser Xaver Kürmann, de Duitser Hans Lutz en de Brit Ian Hallam. Onze landgenoot Jean-Luc Vandenbroucke reed 4'54"37 werd 9e en kwam daarmee één honderdste van een second tekort tegen de Brit om zich te kwalificieren.

    In de 1/4 finale won Ruppert Kratzer van Vladimir Osokin. Xaver Kürmann haalde het van Milan Purzla. Herman Ponsteen versloeg Hans Lutz en Knut Knudsen won vrij vlot van Ian Hallam.

    In de reeksen 1/2 fond liefhebbers gingen de 1e en de 2e rechtstreeks naar de finale. In reeks 1 werd de Duitser Horst Gnas winnaar voor de Fransman Alain Dupontreue. Reeks 2 werd gewonnen door de Spanjaard Bartolome Caldentey voor de Italiaan Rino Carraro. In reeks 3 ging onze landgenoot Robert Maveau van start maar moest door zijn 3e plaats naar de herkansingen. Zijn reeks werd gewonen door de Nederlander Gaby Minneboo voor de Duitser Rainer Podlesch

    Het eerste goud werd behaald door de Pool Janusz Kierzkowski die 1'07"51 reed over de km. Hetgeen bijna één volle seconde beter was dan de Rus Eduard Rapp die 1'08"8 reed. De verrassing kwam van de Nederlander Herman Ponsteen die brons behaalde met een tijd van 1'08"33.

     

    22-08-2013 om 07:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Roger Loysch

    Leopold Verboven won te Hofstade waar hij na 140km afgelegd in 3.20' Jos Gijsemans en Eric Vande Wiele achter zich liet.

    Met de rit Namen-Floreffe is de Ronde van Namen van start gegaan. Na 130km die werden afgelegd in 3.20' had Jacques Mean 18" voorsprong op Jacques Martin, volgde Rudy Brusselmans als 3e op 22" met in zijn zog, André Delcroix en Edmond Verbruggen.

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd de 4e rit verreden tussen Schönebeck en Bad Langensalza over een afstand van 176km. Het werd een 4e zege op rij voor de thuisrijders en brengt Michael Schiffner de stand tegenover Gonschorek die hij van de leiding verdringt op 2-2. De Tsjech Ludek Kubias volgde op 10" en werd de Oost-Duitser Horst Brauer 3e op 20". Nog 10" later versloeg de Pool Longin Nadolny de Deen Erik Skelde Pedersen. Plaats 6 was voor Wieslaw Jezierski die op 1'02" volgde.

    In Italië won Gaetano Baronchelli de eerste rit in de Settimana Bergamasca die t/m 26/8 loopt.

    In Zwitserland was er een top5 plaats voor Roger Loysch in de eerste rit van de G.P. Tell. Na 133km won de Rus Nikolai Gorelov met 5" voorsprong op de Duitser Peter Weibel; 9" op de Fransman Guy Leleu. Onze landgenoot Loysch als 4e volgde op 1'54" en werd 6" later de Duitser Johannes Ruch vijfde.

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Eeklo kreeg 40 renners aan de start. Reeds in de eerste ronde trok Flory Onenae er alleen op uit en werd pas in de 12e vervoegd door Dolf Huysmans, maar kwam even later alles samen. De beslissing viel pas in de 15e van de 25 af te leggen ronden. Drie renners, De Bisschop, Callens en David namen vrij vlug 30". In de 21e ronde was hun voorsprong al opgelopen tot 2'40",naar naar het einde toe moesten zij daarvan wel wat inboeten. Het werd een vinnige spurt tussen Ronny De Bisschop en Christiaen Callens. Het heeft wel even geduurd voor men de zege aan Ronny gaf die met 1 bandikte zou gewonnen van Christian. Wilfried David werd 3e. Op 4 eindigde Julien Stevens op 1'25" die 5" voorsprong had genomen op de groep, waarvan Richard Bukacki (Ned) de snelste was. Verder bestond de top10 uit, Leopold Vanden Neste, Julien Verboven, Daan Holst (Ned), Johan Demuynck en de Brit Bill Bilsland.

     

    Voor de G.P. van Ruiselede kwamen 46 renners opdagen, de Nederlander Theo van der Leeuw trok onmiddellijk ten aanval, kleurde de wedstrijd, toen echter de beslissende slag kwam, was hij er niet bij.

    Na een eerste hergroepering ging de Nederlander weer onverstoord alleen aan de haal, en kreeg even later het gezelschap van Sylvain Vasseur (Fr) en Debuysschere. Toen het 3tal 40" voorop lag kwam Staf Hermans op zijn eentje aansluiten en kwam even later de ganse groep tot bij de koplopers. Opnieuw ging de Nederlander er vandoor nu met Planckaert en Soenens, maar de aanwezigheid van Willy werd niet geduld en was nogmaals alles te herdoen.

    Ondertussen was men nog een kleine 20km van het einde en waagde De Groote zijn kans. Hij kreeg eerst acht en daarna nog negen andere renners als gezelschap.

    Toen Scheers, De Boever, Pollentier en Van Malderghem een laatste maal toesloegen, waren ook de vier beste plaatsen voorbestemd.

    Willy Van Malderghem won voor een sterk aandringende Jaak De Boever, Michel Pollentier en Willy Scheers.

    Op 20" werd Bernard Bourguignon vijfde voor Hervé Vermeeren, Johny Soenens, Lucien Willekens, Willy Vanneste, Roger Verschaeve, Jacky Coene e.a.

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Dieter Gonschorek

    In de Ronde van Oost-Duitsland werd het een derde zege op rij voor de thuisrijders. Rit 3 Wittenberge-Schönebeck over een afstand van 148km bracht na 3.20'17" een nieuwe ritzege voor leider Dieter Gonschorek voor zijn landgenoot Michael Milde. Plaats 3 was voor de Tsjech Petr Hladik gevolgde door de Oost-Duitser Wolfram Kühn en twee Tsjechen, Jindrich Marek en Jiri Prchal.

    In Zwitserland begon de rittenwedstrijd G.P.Tell met een proloog per ploeg. Het waren de Russen die het haalde voor West-Duitsland en Zwitserland.

    Voor België was er plaats zes op 8"2. Hiervoor zorgden, Yvan Ronsse, Marc Steels, Franky De Gendt, W. Van Hautte, Raymond Vanstraelen, Romain Vercauter, Roger Loysch en Marcel Laurens. Morgen mag Vladislav Neliubin met de leiderstrui starten.

     

     

     

     

     

     

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Zottegem dienden de renners 162km af te leggen verdeeld over 4 grote en 4 kleine omlopen.

    Reeds in de derde van de vier grote ronden viel de beslissing. Acht renners reden weg, Vanspringel, Dury, VanStayen, De Cauwer, Van Landeghem, de Brit Bayton, Demets en Van Vlierden.

    In de laatste omloop sloeg Dury toe in gezelschap van Bayton. Vijf kilometer voor het einde werd laatstgenoemde uit de wielen gereden.

    De 164km werden door Maurice Dury afgelegd in 3.45'. De Brit Phil Bayton volgde op 25". Voor plaats 3 op 45" was José De Cauwer sneller dan, Ludo Van Stayen, Herman Vanspringel, Michel Van Vlierden, Ghislain Van Landeghem en Eddy Demets. Op 1'05" kwamen als 9&10 Frans Van Looy en Jos Deschoenmaecker binnen. Na deze twee was 15" later André Dierickx de snelste van een vijftal.

    Roger De Vlaeminck heeft te Eeklo voor eigen supporters zijn twintigste zege van het seizoen behaald. Roger had het nochtans niet gemakkelijk met zijn 39 tegenstanders. De grootste onruststokers waren, De Laat, De Geest en Delcroix. Bij het ingaan van de laatste van de 25 ronden slaagde Roger erin zich met de laatstgenoemde twee af te zonderen. In de spurt won de Eeklonaar vrij gemakkelijk.

    Roger deed 3.25' over de 135km en werden Willy De Geest en Ludo Delcroix 2&3. Voor plaats 4 op 20" was Willy In't Ven sneller dan Ronny Van Marcke. De groepsspurt voor plaats 6 op 25" werd gewonnen door Marc Demeyer voor Roger Rosiers, Eric Leman, Bas Hordijk (Ned), Herman Vrijders, Jos Schoeters, Eddy Peelman, Daniël Verplancke, Jacky Coene en is met Robert De Guchtenaere de top 15 volledig.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Frankrijk waren er criteriums te Meymac en Bussières.

    De Nederlander Joop Zoetemelk versloeg te Meymac zijn medevluchter Jean-Pierre Danguillaume zij legden de 110km af in 3.03'. De derde de Spanjaard Luis Ocana volgde op 10"

    Een negende zege behaalde Raymond Poulidor te Bussières waar hij 10" voorsprong had op Ferdinand Julien en Luis Ocana die vandaag voor de 2e maal derde werd.

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!