Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Van de 110 vertrekkers te Boom was na 110km Paul Laeremans de beste. Hij won met 40” voorsprong op zijn eerste achtervolgers, Leon Daelemans, August Van Looy, Hugo Gevers, Eddy Van Hoof, Frans Van Beek en Roger De Backer. 1’20” na de winnaar werd er gespurt voor plaats acht, Alfons Van camp haalde het voor Joseph Civatone, Theo Heremans, José Clabots e.a.

    In Rotterdam werd er voor officieus Kampioenschap van de sponsors gekoerst. Na 125km had Harry Lunenburg 3” voorsprong op Jan Raas, Jan Spetgens, Wim De Louw en werd Cees Priem vijfde. Mars-Gazelle was de winnende dagploeg. In de eindstand heeft Ketting-Didam 89 punten, de tweede Trico Noble had 77p. en de derde Mars-Gazelle 71 punten.

    Op de zomerbaan van Hannover is de snelheid gewonnen door de Fransman Daniël Morelon voor de Nederlander Peter Van Doorn, de Rus Valeri Trifonov en de Italiaan Ezio Cardi.

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië werd de 3de wedstrijd voor de trofee Cougnet verreden te Vigevano in de provincie Pavia. Na 200km was het de Zwitser Josef Fuchs die won voor Arnaldo Caverzasi, Enrico Paolini, Virgilio Levati, Claudio Michelotto, Davide Boifava, de Zweed Gösta Pettersson, Lino Farisato, Sandro Quintarelli en als 10de Adriano Passuello.

    De Nederlander Peter Kisner rijdend voor de Britse ploeg Holdsworth-Campagnola heeft te Cork in Ierland de Evening Echo gewonnen, een wedstrijd ingericht door de plaatselijke krant. Plaats twee was voor Reg Barnett en werd Geoffrey Dutton derde.

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Leo Duyndam

    Een week na zijn ritzege in de Tour te Bayonne, kwam Leo Duyndam te Kalmthout zijn negende zege van het seizoen behalen. Deze negende palm werd echter fel aangevochten door zijn protesterende teamgenoot Jos Van Beers. Het gebeurde allemaal in de laatste rechte lijn, op een tweehondertal meters van de streep. Duyndam, die van ver de spurt inzette, sloeg een eerste aanval van Jos af. Deze laatste kapituleerde echter niet en wanneer hij op het punt stond blonde Leo te komen remonteren, zwierde de winnaar van de linkse naar de rechtse kant van de weg, zonder echter de deur volledig dicht te slaan. Er bleef nog ruimte over voor Van Beers, maar deze vond niet meer de kracht gepast doorheen de opening te wippen. De Nederlandse kempenzoon hoopte echter op de deklassering van zijn landgenoot, maar volgens de aankomstrechters was er met die spurt geen vuiltje aan de lucht. Tijdens de wedstrijd is er een vlucht van ruim 100km geweest door Fernand Bruggeman wat hem een premiebuit van 4.000fr. opbracht, en eens bijgebeend is afgestapt. Op 3 ronden van het einde is Englebert Opdebeeck, nog een Tourrenner ten aanval getrokken, kreeg Vantyghem en Cambré mee en kwam ook Van Beers aansluiten. Dan heeft Duyndam met Mariën de sprong gemaakt. Op 2km van het einde heeft den “Engel” het nog eens geprobeerd maar was het Duyndam die de zes opnieuw samenbracht. Na Duyndam en Van Beers werd Noël Vantyghem derde voor Hendrik Mariën, Emile Cambré en Englebert Opdebeeck. Op 2’30” won Dirk Baert de groepsspurt.

    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Lucien Van Impe

    Om 10u05 zijn 105 renners begonnen aan de twaalfde rit van Carpentras naar Orcières-Merlette over een afstand van 192km. Onderweg moet men over de Perty (1303m-2e cat), de Manse (1268m-3ecat) en aankomst op de Merlette (1817m-1e cat). Wanneer na 63km het begint te klimmen naar de eerste col moeten Reybrouck, Teirlinck en Letort reeds achterblijven. Tien km verder begint men aan de Perty, Mortensen, Lievens en Deschoenaecker nemen voorsprong maar onder druk van Van Impe worden zij opnieuw ingehaald. Op de top komt Lucien als eerste door. Na de afdaling (82km) gaan Wright en Swerts in de aanval en hebben bij de bevoorrading (104km) al 1’40” voorsprong, maar worden na 130km opnieuw ingelopen. Na enkele schermutselingen is het Genty die in de aanval gaat en als eerste aan de Manse begint. Op de top is het Agostinho die met 10” voor Lucien en 25” op Genty doorkomt, op 35” volgt de groep Merckx. De Portugees en de Belg drijven hun inspanning door en zullen op de Merlette voor de zege spurten. Lucien Van Impe wint met 3” voor Joaquim Aghostinho. Eddy Merckx wint op 1’17” de spurt voor Luis Ocana die nog 1” verliest op Eddy. De vierde Joop Zoetemelk volgt op 1’20” voor de Fransen Mariano Martinez, Cyrille Guimard, Raymond Poulidor en Yves Hézard. Felice Gimondi als tiende heeft 1’24” achterstand. Zijn onderweg afgestapt, twee Belgen Michel Coulon, Guido Reybrouck en twee Fransen Gérard Briend en Jacques Cadiou. Eddy Merckx blijft leider.

    14-07-2012 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland- profs & liefhebbers

    Met 61 beroepsrenners is men te Vrasene vertrokken om 140km te koersen verdeeld over vier grote en elf kleine ronden. Na een eerste poging van Jaak Zwaenepoel en Willy Van den Eynde, gingen in de tweede ronde Gérard Hendrickx, Ghislain Van Landeghem, Isidoor Weemaes en Arthur Vande Vijver in den aanval en hadden halfweg 1’35” voorsprong. In de achtste kleine ronde kwamen Eddy Peelman en Marc Demeyer aansluiten, en bracht even later Roger De Vlaeminck de ganse groep terug. In de voorlaatse ronde sloeg Gilbert Wuytack toe en kon enkel Victor Peeters mee, die het in de spurt met een halve lengte moest afleggen. Op 15” werd Maurice Eyers derde voor Marc Demeyer, Theo Verschueren, Eric De Vlaeminck, Louis Dierckx, Alfons Debal, Georges Vandenberghe en sluit Frans Verhaegen te top10 af.

    Te Bellem was Daniël De Schrooder de beste liefhebber voor Rudy Heyns en Gerry Boutry.

    14-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jean-Pierre Berckmans

    Voor de 38e Omloop van Gistel ereprijs Deken Maes, ingericht door Sportclub Gistel kwamen 45 renners opdagen om 24 rondjes te rijden. Eerste pechvogel was Julien Vermote die lek reed en niet verder aandrong. Een aanval kwam er van Jimenez, Christiaens, Bellemans en Sonck, zij werden reeds vlug opnieuw ingelopen. Jimenez reed opnieuw weg en kreeg het gezelschap van Verplancke en Bruggeman. Terwijl Jimenez en Verplancke zich lieten inlopen deed Bruggeman naarstig verder. Na 50km kreeg hij het gezelschap van, Vandenberghe, Van Bruwaene, Dury, Berckmans,Wyckaert, en een tweetal dat voor de tweede maal mee was, Verplancke en Bellemans. Deze acht bleven voorop en was het Jean-Pierre Berckmans die het haalde voor Maurits Dury, Pierre Bellemans, Daniël Verplancke, Raf Van Bruwaene, Eric Wyckaert, Fernand Bruggeman en George Vandenberghe. Op 30” won Dirk Baert de spurt voor plaats negen voor Frans Melckenbeeck, Romain maes e.a.

    Te Sinaai viel de beslissing al na 40km. De basisleggers waren, Vanspringel, Peeters, Cambré en Van Landeghem. Hierbij zouden nog aansluiten, Van Vlierberghe, Omloop en de Nederlander van Katwijk. Op 4km van het einde heeft Albert Van Vlierberghe zijn jump geplaatst en kwam onder een orkaan van toejuichingen over de streep. Op 20” werd Marcel Omloop tweede voor Victor Peeters, Jan van Katwijk en Herman Vanspringel. Emiel Cambré en Ghislain Van landeghem die vooraan de rol hadden moeten lossen volgden op 40”. De spurt van de groep voor plaats 8 werd op 2’40” gewonnen door Fons Debal voor Jos Schoeters, Ernest Bens e.a.

    13-07-2012 om 01:58 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Hans Michalsky

    In München bij de liefhebbers wint de Rus Valeri Trifonov de Sprint voor de Italiaan Massimo Marino en de Duitser Dieter Berkmann.

    Bij de tandems is de zege voor de Russen Vladimir Semenets-Igor Tselovalnikov voor de West-Duitsers Rainer Erdmann-Dieter Berkmann, en de Oost-Duitsers Werner Otto-Jürgen Geschke.

    Winst in de km was er voor de West-Duitser Hans Michalsky voor de Rus Eduard Rapp, de Oost-Duitser Jürgen Schutze en de Zwitser Christian Brunner

    In de 4km achtervolging was de Italiaan Luciano Borgognoni de beste voor de Zwitser Xaver Kurmann, en de Duitsers Michael Becker en Ernst.

    De Olympische achtervolging werd door Rusland gewonnen voor Oost-Duitsland.

    13-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Ludo Delcroix

    Te Aaigem behaalde Ludo Delcroix na Brussel-Opwijk zijn tweede overwinning. In zijn spoor volgden, Roger De Beuckelaer, Rudy Rijpens, Jos Gijsemans, Eddy Moreels, Alex Van Linden, jongere broer van Rik, Willy Govaerts, August Van Looy, Martin Bierenbeek, Freddy Rens, Jos Jacobs, Wilfried Wesemael, William Hendrickx, Raf De Clercq, Arthur Van Den Neucker, Willem Peeters, de Nederlander Adriaan van Elzakker, René Stadiot en 20ste Pierre Praet.

    In Wijtschate bestond het podium uit 1. Gery Catteeuw die 10” voorsprong had op Bertil Cael en Gérard Bouttry.

    Opnieuw een Nederlandse zege in Oost-Duitsland. Na 80km heeft Cees Priem te Cottbus 45” voorsprong op Horst Brauer en Hennie Kuiper.

    13-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk


    .
    Een ontgoochelde Luis Ocana
    Aan de haven van Carnon is men vertrokken voor rit elf naar de top van de Mont-Ventoux die 207km verder ligt. Speciaal voor deze gelegenheid had Luis Ocana een nieuwe extra lichte fiets genomen. Ook Merckx had per telegram een nieuwe fiets besteld aangezien degene waar hij de Ventoux wou mee beklimmen gisteren in zijn val te Montpellier werd beschadigd, maar deze was niet terplaatse. Onze landgenoot Etienne Antheunis bleef ziek achter in zijn hotelkamer. Te Vaison-la-Romaine aan km 176 begint de weg te stijgen en is het peloton nog samen. Eddy en zijn teamgenoten zetten zich op kop. In de groep wordt de opgave gemeld van Harings en een zieke Van Malderghem. Na 17km klimmen trekt Bernard Thevenet ten aanval en komt er geen reaktie. Hij haalt het met 34” op Eddy Merckx die Luis Ocana op 5” plaatst. Raymond Poulidor als 4de volgt op 51”, Mariano martinez heeft 1’01” achterstand, Joaquim Agostinho 1’18”, Lucien Van Impe 1’25”, Felice Gimondi geeft 1’46” prijs, Joop Zoetemelk 1’55” en de tiende Ward Janssens komt 3” later boven. In de stand heeft Merckx nu 3’01” voorsprong op Ocana, en heeft de Fransman Alain Bellouis als laatste (105) al 1.48’34” langer op de fiets gezeten dan Eddy.

    13-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Te Forst in Oost-Duitsland heeft de Nederlander Hennie Kuiper na 72km gewonnen voor zijn landgenoot Frits Schür, de Oost-Duitser Ulrich Richter, de Nederlander Cees Priem en is plaats vjf voor de Oost-Duitser Horst Wagner.

    In Luxemburg eindigde de Ronde van Luxemburg voor veteranen die over vier dagen werd verreden. De Luxemburger Johny Michely werd eindwinnaar voor onze landgenoten, Lucien Vanderaerden, Karel Clerckx en Leonard Hardy.

    12-07-2012 om 06:35 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Willy Teirlinck

    Jos Spruyt die gisteren zijn sleutelbeen brak is uiteraard niet van start gegaan in de 10de rit van Castres naar La Grande Motte en moeten de 108 overgebleven renners daarvoor 210km afleggen. Reed na 9km krijgen de renners de eerste beklimming, de Côte de Lafontasse (511m.4e cat.) en komt de Nederlander Pustjens als eerste door, voor Van Impe en Vandenbossche. Houbrechts en Harings gisteren betrokken in de val met Spruyt hadden toen al beroep moeten doen op de dokter. Aan km 70 moet men over de Côte de Croix-de Mounis (3e cat.) en komt Van Impe met 5” voorsprong door op Merckx,Pustens, Catieau en Agostinho. De groep met Zoetemelk en Ocana volgt op 15”. In de afdaling naar Saint-Servais-Sur-Mere komt alles opnieuw samen. Maar ligt 4km buiten dit stadje de Col des treize Vents (600m. 3ecat). In groep rijd men naar boven en is het in de spurt dat Van Impe eerste doorkomt, voor Agostinho en Merckx. Tijdens de bevoorrading na 101km komen Van Impe en Aimar ten val, maar sluiten na verzorging opnieuw aan. Ook te Montpellier wordt er gevallen met Merckx en Zoetemelk als grootste slachtoffers, Eddy zal na 193km een andere fiets nemen. Er komen nog enkele aanvallen maar de beslissende is die van Willy Teirlinck op 3km van het einde. De spurters wachten veel te lang door het feit dat er vandaag geen spandoek hangt die de eindmeet aangeeft, wat tot heel wat discussie heeft geleid. Op 3” werd Barry Hoban tweede voor Frans Verbeeck, Guido Reybrouck, Cyrille Guimard, Rinus Wagtmans, Pieter Nassen, Marino Basso, Roger Swerts en Rik Van Linden als 10de, van de eerste groep van 76 renners. Eddy blijft leider.

    12-07-2012 om 06:34 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Puurs moesten de renners 140km afleggen, Karel Rottiers deed dat in 3.38’. Als tweede kwam Theo Dockx over de streep gevolgd door Franky Franssen, Johan Hendrickx, André Verbraecken, Louis Verreydt, Georges Bortels, Marc Steels, Dieudonné Depireux en Jos De Keersmaecker.

    In Vrasene was de zege voor Victor De Valckeneer hij had 45” voorsprong op Jan Kieftenburg uit Nederland en was plaats drie voor Daniël Pauwels.

    12-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De tourorganisatoren hebben gisteravond na de aankomst van de negende rit in een communiqué bekendgemaakt dat de cineast van de O.R.T.F.-2 welk bij de aankomst zichtbaar in overtreding was met alle veiligheidsrgels en bijna oorzaak was van een valpartij uit de wedstrijd werd gezet. Zijn tourlicentie wordt ingetrokken en aan de O.R.T.F.-2 zal gevraagd worden een andere cameraman te sturen.

    12-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Cees Koeken

    Cees Koeken die in de 7de rit de Ronde van Frankrijk heeft verlaten was vandaag de beste te Vlijmen in Nederland, waar hij zijn medevluchter Piet de Wit versloeg. Op 34” was Leo Duyndam, nog een opgever in de Tour, derde voor Harm Ottenbros, Eddy Peelman,Tony Gakens, Jan Serpenti, Jos Van Beers, Cees Stam en Herman Vanspringel maakt de toptien volledig.

    12-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Val Jos Spruyt

    De negende rit, tevens de derde Pyreneeënrit, brengt de renners van Luchon naar Colomiers over een afstand van 179km. Onderweg moest men over de Col des Ares (796m.-4e cat.) na 27,5km, Portet d’Aspet (1070m-2ecat.) kwam na 49km en de Cap Blanc (520m.-3e cat.) na 83km. Eerste aanvaller was Christian Raymond die met 1’ voorsprong als eerste doorkwam op de Col des Ares. Ook op de Portet d’Aspet kwam hij eerst door met 55” voorsprong op Ocana van de 2’55” die hij had bij het begin van de klim. De leider wil niet begeven en neemt ook de derde beklimming voor zijn rekening, maar moet zich na 134km toch gewonnen geven. Op 20km van het einde valt de beslissing, 10 renners geraken voorop en zullen voor de zege spurten. Een spijtige val van Spruyt heeft de spurt ontregeld, waarschijnlijk is hij zelf uit evenwicht geraakt bij het aanzetten van de spurt. Winst ging naar Jos Huysmans voor Michaël Wright, Jean-Pierre Danguillaume, Rolf Wolfshohl, Jacques Cadiou, Gérard Vianen, Tony Houbrechts, Walter Ricci, Gert Harings en de ongelukkige Jos Spruyt die zijn sleutelbeen brak. Merckx blijft leider. Na de aankomst werd vernomen dat Eddy Merckx werd bekogeld met keien.

    Kwamen te laat binnen: Jan Van Katwijk en Wim Schepers. Hebben de strijd gestaakt, Yves Ravaleu en Louis Le Bourhis. Zijn niet vertrokken Roger Pingeon en Jean-Jacques Sanquer. Wat betreft deze laatste hangt er een gans verhaal aan. Hij was gisteravond bij het eten zo verbolgen over het feit dat hij voor 205 Franse frank boete kreeg, wegens ongevraagd duwen in de bergen en een straftijd van 2’15”. De renner verliet de eetzaal, schreef een cheque voor het bedrag van de boete uit, en zei dat hij naar huis ging. Nam zijn koffers en vertrok.

    11-07-2012 om 00:59 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Oost-Duitsland was er te Cottbus een ploegentijdrit over 100km dit met het oog op de Olympische Spelen op 29/8 te München. Zweden won in een tijd van 2.9’56” met volgend viertal, Tord Filipsson, Leif Hansson, Lennart Fagerlund en Sven-Ake Nilsson. Op 31” werd Denemarken tweede met Emil Hansen, Junker Jörgensen, Jorn Lund en Jorgen Marcussen. Derde ploeg op het podium was het thuisland met Dieter Gonschorek, Karl-Heinz Oberfranz, Wolfgang Wesemann en Horst Tischoff, hun achterstand was 52”. Plaats vier was voor Hongarije op 1’15”. Vijfde werd SC Dynamo Berlin op 1’46”. Polen eindigde 6de op 1’51”. Nederland met Fedor Den Herog, Frits Schur, Cees Priem en Hennie Kuiper op 7 hadden 1’56” achterstand. Verder volgden Polen, DDR 2 en Zwitserland.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Van de 44 renners aan de start te Celles won Roger Verschaeve na 110km met 40” voorsprong. Voor plaats twee was Georges Windels de rapste voor Michel Pollentier, Rudy Bauwens, Henri Gekiere en Johny Verhaegen. Op 1’10” voor plaats zeven was Jean-Claude Donckers de snelste.

    In Ternat moest men 116km afleggen en was het Karel Sels die het haalde voor de nochtans rappe Jos Gijsemans, derde werd José De Cauwer voor Louis Verreydt, Staf Van Cauter, Raymond Vanstraelen, Staf Hermans, Willy Vande Wouwer, H. Denijs en Pierre Buslot als tiende.

    En in Zandvliet waar 49 renners aan de start kwamen behaalde Roger De Beuckelaer zijn zesde overwinning. Verder volgden, Marc Michiels, Victor De Valckeneer, Jos Jacobs, Albert Segers, Frans Van Beek e.a.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Voor het eerst in de geschiedenis is een wielerwedstrijd voor professionals op het eiland Schiermonnikoog gehouden. Er wamen maar liefst 10.000 toeschouwers naar het spektakel kijken. De zege was voor onze landgenoot Theo Verschueren, na 100km versloeg hij de Nederlanders Matthijs de Koning en Jan Serpenti. Op 100 meter werd Harm Ottenbros vierde voor Cees Stam. Op 150meter werd Leo Duyndam 6de voor Peter Kisner, Jules Bruessing, Jan Janssen en sluit Jean Ronsmans de top10 af.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    Freddy Maertens, nationaal kampioen bij de liefhebbers, is vandaag te Koksijde, op de hoek van de Zeelaan en de Koninklijke weg, aangerden door een vrachtwagen. Maertens op training met het oog op de aanstaande titelstrijd, kwam zwaar ten val. Hij werd in allerijl naar het Elizabethinstituut overgebracht, waar een schedelbarst en kneuzingen aan de hals en knieën werden vastgesteld.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

     

    Maurice Eyers heeft de eerste verjaardag van zijn huwelijk met een eerste overwinning dit seizoen gevierd. Het is zowat traditie dat de renner uit Kerkom elk seizoen met slechts één overwinning afsluit. Dat was de twee voorbije jaren alleszins het geval. En tot gisteren moest hij wachten om dit seizoen zijn nieuwe werkgevers een eerste overwinning te bezorgen. Maurice Eyers heeft de zege zeker, niet gestolen. In een bikkelhard gevecht, samen met Ogenae en Van Rijmenant, slaagde hij erin de gereputeerde kermisspurters te verschalken. Het drietal bleef niet samen tot aan de meet. Tijdens de laatste helling, voor de daling naar de aankomst rukte Eyers zich van zijn twee medevluchters los. Ook Flory Ongenae slaagde er nog in een tweede plaats veilig te stellen door Van Rijmenant uit het wiel te rijden. Drie verdienstelijken kregen loon naar werken in een wedstrijd die over een eerder klein aantal kilometers (131) werd verreden. Een wedstrijd echter ook die van bij de start tot de finish een vrij levendig verloop heeft gekregen. De uitslag was: 1. Maurice Eyers-2.Flory Ongenae op 10”, 3.Ferdinand Van Rijmenant, 4.Gilbert Wuytack op 35”-, 5.Jean-Pierre Berckmans , 6.Arthur Van de Vijver, 7.Pierre Bellemans, 8.Jos van Olmen op 45”, 9.Raymond Steegmans en 10.Georges Vanconingsloo.

    Te Sleidinge werd de beslissing al in de eerste ronde uitgelokt. Aanstokers waren Bruggeman en Zwaenepoel, na drie ronden hadden zij al anderhalve minuut vooorsprong. Een vijftal, Holst (Ned), Ebo, De Groote, Van Landeghem en Demeyer waren hen wel komen vervoegen, en in de vierde ronde kwamen nog eens zeven renners aansluiten, Maes, Coene, Vantyghem, Christiaens, Baert en de Nederlanders Hinneman en Vanden Berg. In de finale lieten Baert en Demeyer hun metgezellen achter en was het Dirk die het gemakkelijk haalde van Marc. Op 30” was Rudy De Groote de snelste voor plaats drie.

    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!