Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    Voor rit 3 in de Ronde van Luik voor liefhebbers namen 55 renners de start, zij moesten 107km afleggen tussen Welkenraedt en Warsage. De zege was voor Ludo Noels die er 2.33’ over deed. Tweede werd Albert Hendrickx in dezelfde tijd. Plaats drie was voor Joseph Civatone op 2”, op 4” volgde Willy Verschueren. Plaats vijf was voor Nico Crommen en werd Raymond Vanstraelen op 16” zesde. Plaats zeven op 18” was voor de Nederlander Nico Van Hest met in zijn wiel de Fransman Guy Leleux. De groepsspurt werd gewonnen door Gustaaf Verboven op 21”.

    22-07-2012 om 14:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Polen en Zomerbaan

    Tweede rit in de Ronde van Polen voor liefhebbers werd verreden tussen Pulawy en Chelm over een afstand van 131km. de zege was voor Henryk Rasek met 1” voor Jan Magiera en 6” voor Ziegniew Krzeszowiec, Slawomir Rubin allen Polen en de Oost-Duitser Horst Wagner. Stanislas Gazda is leider.

    Op de wielerbaan van Reims won Charly Grosskost de achtervolging voor Daniel Rebillard en Gérard Besnard.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Van de 31 deelnemers in Asse was Paul Collaer de beste hij versloeg er zijn medevluchter Luc De Croock. Op 1’30” werd André Coppers derde voor Franki Franssen, Jean-Marie Coenen, Jean-Pierre Nicolas e.a.

    Op de wijk ’t Staakje te Assenede kregen ze 48 deelnemers over de vloer. West-Vlaming Willy Jonckheere kwam er fietsles geven en zette de wedstrijd naar zijn hand. In een spurt met vijf versloeg hij Alex Claeys, Roger Van Den Eede, Ghislain De Clercq en Roland Boulard. Plaatselijk favoriet Martin De Clercq kon zich niet mengen in de debatten, maar werd toch knap 6e door Patrick Van Renterghem, Willy Temmerman, Antoon De Meyer e.a. achter zich te houden.

    Van de 65 vertrekkers te Beerse was Roger De Beuckelaer met 1 lengte sneller dan Marc Verbeeck, en werd Constant Rommens derde.

    Slechts 23 renners aan de start te Ettelgem, maar was het na de wedstrijd feest want de zege ging naar de plaatselijke renner Eric Delanghe, die Daniel Deschrooder kansloos liet. Op 1’45” werd Dirk Vanden Berghe derde.

    In Harlue won Gustaaf Put voor Jacques Martin en Frans Lamoline.

    Michel Pollentier won te Lichtervelde waar 36 renners waren gestart. Op 10” werd Ronald Rosseel tweede en volgde de derde Jean-Pierre Baert op 1’. Albert Decuyper werd vierde en Luc Leman vijfde.

    In Waterloo namen 36 renners de start en werd na 98km Henri Van Horenbeke winnaar door met 200 meter voorsprong te winnen. Lucien Zelck werd tweede voor Roland Vanden Berghe en de Zwitser Hans Wütrich.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De 4de wedstrijd voor de Trofee Cougnet in Italië vond plaats te Montelupo. Na 204km had Davide Boifava 5” voorsprong op dertien achtervolgers, tweede werd Wilmo Francioni en dan volgden Wladimiro Panizza, Giancarlo Polidori, Enrico Paolini, Roger De Vlaeminck, Gösta Pettersson, Claudio Michelotto, Enrico Maggioni, Silvano Schiavon, Aldo Moser, Celestino Vercelli, Mauro Simonetti en Giovanni Cavalcanti. Op 1’45” won Michele Dancelli de spurt voor plaats 15.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Na 30 jaar werd er opnieuw een wedstrijd voor beroepsrenners verreden te Maria-Aalter. Er kwamen 69 renners afgezakt om in 10 ronden 180km te overbruggen. Eerste aanvallers waren, Crapez, Bruggeman en Van Landeghem de het vijf ronden volhielden. Dan was het de beurt aan Coene, De Laere, Christiaens en opnieuw Crapez. Vooral door toedoen van Demeyer kwam alles opnieuw samen. Dan zijn Van Vlierberghe en Wuytack in den aanval gegaan, verdeelden 5.000fr aan premies onder elkaar en maakten het ook af na 80km voorop te hebben gereden. In de spurt lichtjes bergop won Albert Van Vlierberghe met miniem verschil voor Eric Wyckaert. Voor plaats drie was Fernand Hermie de snelste voor Walter Planckaert, Eddy Peelman, Willy De Geest, Georges vandenberghe, Noël Vantyghem, de Nederlander Peter Kisner en sluit André Poppe de top10.

    Te Kapellen-Glabbeek was er een lange ontsnapping van Van Moer, Thomas en Leenen maar konden nooit meer dan 2’ voorsprong nemen. Nadat Thomas vooraan moest lossen werden de twee leiders even later ook gegrepen. Op 3 ronden van het einde reden Jan Janssen en Roger Kindt weg hun voorsprong was nooit meer dan 20”. Toen Vanspringel de achtervolging organiseerde werd het nog een spannende laatste 5km. Pas op 200 meter van het einde werden de koplopers door de spurtende groep nog steeds geleid door Vanspringel overrompeld. Georges Claes (Zonhoven) zou uitendelijk winnen voor Jos van Olmen, Alfons De Bal, Alfons Scheys, Tony Gakens, Jos Boons, Roger Jochmans, Grègoire Van Moer, Jos Van Beers (Ned) en maakt Leon Thomas de top10 vol.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Ritwinnaar en leider

    Om tien minuten voor tien zijn de overgebleven 88 renners gestart voor de 19e en voorlaatste rit over 230km van Auxerre naar Versailles. Aan km 44 barst de wedstrijd in volle hevigheid los. Het is Merckx die eigenhandig het vuur aan de lont steekt, 200meter voorsprong neemt maar na 2km door een achttal werd bijgehaald en kwam iets later ook het peloton aansluiten. Op de col de Dourdan (4e cat.) kwam Agostinho als eerste door voor Poulidor en Pustjens. Dit drietal ging door maar werden nog voor Limours ingehaald. Dat was het moment dat Santy in de aanval ging en even later het gezelschap kreeg van Bruyère, Moneyron, Guerra, Santambrogio en Vianen. Met 30” voorsprong begonnen zij aan de Saint Remy waar Santambrogio als eerste doorkwam, en het peloton op 40” volgde. Vooraan reden Bruyère, Santambrogio en Santy weg en kwamen in deze volgorde over de Chateufort (4e cat.). Bij het opkomen van de plaatselijke omloop hadden de drie nog 20” voorsprong op het peloton dat de andere drie had ingelopen. In de spurt was het Joseph Bruyère die het haalde voor Giacinto Santambrogio en werd op 1” Guy Santy derde. Op slechts 10” won Gerben Karstens de groepsspurt voor Rik Van Linden die op 11” werd geplaatst. Verder in de toptien volgden Frans Verbeeck, Marino Basso, Jan Krekels, Evert Dolman en Wout Wagtmans. Merckx blijft leider.

    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Polen-liefhebbers

    .
    Stanislas Boniecki

    Met Varsovie-Pulawy over een afstand van 121km is vandaag de Ronde van Polen voor liefhebbers van start gegaan. Ritwinnaar werd de Pool Stanislas Boniecki voor de Spanjaard Tomas Nistal Fernandez en de Pool Stanislas Gazda.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Jean-Pierre Sterckx

    Aan koersgelegenheid geen gebrek,uit liefst 11 wedstrijden kon men kiezen.

    In Harlut was de zege voor Maurice Bellet die in een spurt met twee Lucien Pratte versloeg. Op 15” werd de Nederlander Cor Hoogedoorn derde.

    De Nederlander Theo Joore kwam in Hever met 15” voorsprong winnen, voor Eddy Van Hoof en Jozef Similon.

    Alex Van Linden was de beste te Hoboken waar 51 renners aan de start kwamen. Voor Victor De Valckeneer was er op 3” plaats twee en werden de Nederlanders Ton Huyzen en Bert Broere drie en vier.

    In Hulshout was de zege voor Jozef De Keersmaecker die 15” voorsprong had op Jos Jacobs en Roger Verwimp.

    Neerlinter kreeg na 132km Jean-Marie Coenen als overwinnaar voor de Nederlander Jo Vrancken en Gustaaf Van Gossum.

    Een vijfde zege was er voor Daniël Pauwels te Olsene voor Ghislain De Clercq en Frans Lambert.

    In Sint-Pieters-Leeuw won Jean-Pierre Sterckx voor Pierre Buslot en Willy Meganck.

    Van de 52 vertrekkers te Templeuve was Didier Dekeyvere de beste hij had 10” voorsprong op Noël Dedeckere en volgde Jean-Pierre Lambert op 20” met in zijn spoor Norbert Lesage, Lionel Verstraete, Jacques Coppieters en Jean-Pierre Clechet.

    Een overwinning was er voor Alain Williams in Tollembeek waar 57 renners de start hadden genomen. Tweede werd Roger Declercq met in zijn spoor Jos Van Ransbeeck, Daniël Reyns, Victor Van Landeghem e.a.

    De 7e proef voor de West-Vlaamse trofee werd verreden in Vlamertinge over een afstand van 143km. Gery Catteeuw maakte deel uit van een kopgroep van 9 en verschalkte zijn medevluchters op het einde. Eddy Ronquetti won de spurt voor plaats 2 voor Freddy Maertens en Daniel Moenaert. Van de niet West Vlaamse renners konden alleen Michel Dagrin 9e en Martin De Clercq 13de (na pech) zich in de prijzen rijden.

    Vooral door toedoen van Ludo Delcroix won België - B de ploegentijdrit te Wuustwezel. De winnende ploeg, Ludo Delcroix, Willy Govaerts, Antoine Bauwens en Frans Van Looy deden 2.08’29”4 over de 100km. West-Duitsland werd tweede op 42”. Plaats drie was voor België -A met Staf Hermans, Louis Verreydt, Lucien De Brauwere en Gustaaf Van Cauter zij hadden 1’15” achterstand. Met hun vijfde plaats op 1’45” bleven de Nederlanders onder de verwachtingen. De vier waren, Fedor Den Hertog, Cees Priem, Arie Hassink, en Hennie Kuiper.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    In de Ronde van Luik moesten de renners vandaag twee ritten afwerken, in de voormiddag moest men 69km en na de middag 84km afleggen. Rit 2a St.Georges-Stavelot werd gewonnen door Bernard Bourguignon voor de Nederlander Henk Broeren. Op 5” volgde de Tsjech Jiri Masnus voor leider de Nederlander Jan Spetgens, Karel Sels, Albert Hendrix, Guy Minsart, Robert Michote, Ludo Noels en als 10de Jean-Louis Danguillaume.

    Voor rit 2b kwamen nog 59 renners aan de start, in de voormiddag had Paul Vanelderen de wedstrijd verlaten. De Tsjech Bedrick Smetana werd winnaar door in de spurt Willy Verschueren te verslaan. Op 27” werd de Fransman Jean-Louis Danguillaume derde voor de Tsjech Frank Konder, Luc Pels, Staf Verboven e.a. De Nederlander Jan Spetgens die 14de werd blijft leider met 6” op de ritwinnaar.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De derde grote prijs van de stad Diest, voor beroepsrenners, voor de tweede opeenvolgende maal Brabants kampioenschap, werd andermaal een zware brok voor de renners. Van de 47 aan de start hebben er slechts 24 de wedstrijd uitgereden, aangezien in de plaatselijke ronden een strook kasseien voorkwam en vijfmaal de Citadel moest worden beklommen. Na 20km reden 16 renners weg, waarvan er 6 wegreden in de tweede van de 15 kleine ronden. De Nederlander De Koning moest telkens tijdens de beklimming van de Citadel lossen, kwam enkele keren opnieuw aansluiten maar moest uiteindelijk afhaken. Ook Guido Van Sweevelt moest er af. En bleven er twee “Molteni’s” en twee “Watneys” over. Jos Abelshausen reed nog lek waardoor Vander Linden en Vanspringel nog enkel met Hooyberghs moesten afrekenen. Een eerste aanval van Herman kon Raf nog beantwoorden, bij de tweede moest hij passen. Herman Vanspringel won met 37” voorsprong op Raf Hooyberghs die kampioen werd en was plaats drie voor Ludo Vander Linden. De ongelukkige Jos Abelshausen werd op 1’08” vierde. De Nederlander Mathijs De Koning werd op 2’08” vijfde voor Guido Van Sweevelt. Verder in de top10 volgden, Maurice Eyers op 4’05”, Fernand Van Rijmenant op 4’57”, Englebert Opdebeeck had 5’ achterstand en werd Paul Laeremans tiende op 6’34”.

    Naar Dentergem kwamen 69 renners afgezakt, om 150km te koersen. Aanvankelijk kwam er slechts moeilijk een afscheiding, vooral doordat De Boever en Peelman er een hoog tempo op nahielden. Dit had tot gevolg dat twee pogingen nauwelijks kans op slagen kregen. ’n Eerste kwam van Bruggeman en Van Bruwaene, en dan nog een met Bruggeman en Dury. Toen plaatste Noël Vantyghem een demarrage en werd bijgebeend door Daniel Verplancke, die in de slotfase nog moest lossen. Noël won met 20 meter voor Daniel. Marc Demeyer werd op 30” derde. Plaats vier was voor Jaak De Boever op 35” voorRonny Van De Vijver. Eddy Peelman als zesde won de groepsspurt op 40” voor Jacky Coene, Guido Reybrouck, Fernand Hermie en werd Willy Planckaert 10de voor zijn broer Walter e.a.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Rinus Wagtmans
    In de Tour is men aan de 18de rit, en worden de renners van Belfort naar Vesoul gebracht,om 257,5km verder in Auxerre te eindigen, en moet men 3 colletjes beklimmen. De eerste ernstige aanval komt er van Zoetemelk net voor de eerste helling, de Courseau 4e cat. en komt met 25” voorsprong als eerste door, maar werd in de afdaling opnieuw ingelopen. Op de volgende col de Saint-Just (4e cat.) is het een zij aan zij gevecht om eerst boven te komen. Het is Van Impe die het met een half wiel haalt van Zoetemelk. Het is na het derde knelput dat Rinus Wagtmans ten aanval trekt en zeven kilometer verder al 1’20” voorsprong heeft. De laatste col is de Côte Neuve waar Rinus natuurlijk als eerste doorkomt. Aan de meet houd hij 20” over op Rik Van Linden, Frans Verbeeck, Willy Teirlinck, Joop Zoetemelk, Ludo Van Staeyen, Marino Basso, Jan Krekels, Lucien Van Impe en is Gérard Vianen tiende. Cyrille Guimard heeft de wedstrijd verlaten en blijft Merckx leider.

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Willy Vandenbroeck - Ludo De Bruyne - Ward Mariën

    In Mechelen werd ook de Grote Prijs Ludo De Bruyne voor liefhebbers betwist. Ludo werd op 14/5/1958 aan de Kamiel Huysmansstraat te Terhagen tijdens een oefentocht gegrepen door een bestelwagen. Hij werd nog overgebracht naar het gasthuis van Boom waar hij aan zijn verwondingen overleed.

    Winnaar werd Paul Collaer die voor de 150km 3.45’ nodig had. Tweede op 45” werd André Verbraeken voor Jean Van Der Stappen, Rudi Rijpens en Jos Vonckx.

    Het criterium van Destelbergen over 85km werd gewonnen door Roland Boulard voor Alex Robberechts en de Nederlander Wim De Waal.

    Het criterium van Diepenbeek kreeg 36 renners aan de start die slechts 68km moesten afleggen. De beslissing viel in ronde 17 toen Rommes aan de haal ging. Reactie kwam er onmiddellijk van Janssen en Paulissen. Dit drietal kreeg in de 22ste ronde het gezelschap van Soetaert, Lemmens en Put. Een viertal ging in de achtervolging kwam tot op 50 meter maar kon de aansluiting niet bewerken. In de voorlaatste ronde ontsnapte Benny Paulissen en won met 50 meter voor Frans Lemmens, Hubert Janssen, Noël Soetaert, Gustaaf Put en Constant Rommes. Van de eerste achtervolgers op 20” was Gustaaf Peeters de snelste.

    Te Kerksken kreeg men 49 renners aan de start en had Luc De Crrock 25 meter voorsprong op Daniël Pauwels met in zijn spoor, Johan Van Uffel, Luc Grauwels, Ghislain De Clercq e.a.

    Een zevende overwinning was er te Liedekerke voor André Coppers waar 53 renners de start namen. Luc Van Oyutsel werd tweede, dan volgden de Nederlander Ben Ceulen, Eddy Van Puymbroeck, Jean-Pierre Nicolas, Albert Segers e.a.

    Albert Delrue was de beste van 43 te Peruwelz voor Jean-Claude Annot en Robert Fontaine.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luik - liefhebbers

    .
    Jan Spergens

    De eerste rit in de Ronde van Luik Rotheus Rimière – St. Georges sur Meuse over 110km werd gewonnen door de Nederlander Jan Spetgens hij had 31” voorsprong op Karel Sels en de Tsjech Jiri Masnus. Voor plaats vier op 36” was Robert Michot sneller dan Raymond Vanstraelen, de Nederlander Wil De Vlam en Gustaaf Verboven.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk - rit 17

    .

    Voor rit 17 van Pontarlier naar den Ballon d’Alsace moesten de 89 renners 213km afleggen.Maar moeten zij ook over de Schrim (600m.-3e-cat.) waar Agosthino met 1’25” voorsprong op Van Impe en 1’30” op Merckx als eerste doorkomt. Dan volgt de Hundsruck (752m.- 2e cat.) daar heeft op de top de Portugees nog steeds 1’20” voorsprong, en zijn het weer Van Impe en Merckx die 2 en 3 zijn. Vervolgens is er de Oderen (884m-2e cat.) Nu volgen na Agostinho, Danguillaume en Guy Santy. Op het vlakke komt Danguillaume tot bij Agosthino, Santy die lek reed wordt door de groep ingelopen. Merckx die zich niet goed voelt doet een beroep op de dokter. Onder druk van Gimondi en met de hulp van de ploeg Merckx vormt zich een achtervolgende groep, waarbij Guimard moet lossen. De twee leiders beginnen met 55” voorsprong aan de 9km lange klim naar de top van de Ballon d’Alsace (1178m.-1e cat.). Na 1km klimmen laat Danguillaume zijn metgezel achter, Martinez en Zoetemelk gaan op zoek naar de leider. Maar zij worden door Thevenet bijgebeend en achter gelaten. Bernard Thevenet wint met 4” op Joop Zoetemelk, 7” op Mariano Martinez. Dan volgt Merckx op 30” en wordt Van Impe 5e op 32”. Merckx blijft uiteraard leider.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    “Alle medische kontroles uitgevoerd tot de 18e juli waren negatief, behalve voor twee renners, voor dewelke een tegen-expertise lopende is. Dit communiqué werd ondertekend door dr. Dumas, terzake verantwoordelijk.

    De namen van de twee renners die positief werden bevonden, konden niet worden meegedeeld, daar de federale reglementen zulks verbieden, zolang de uitslag van de tegen-expertise niet werd bekendgemaakt.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Julien Stevens

    Voor hun 27ste uitgave mochten de inrichters te Mechelen 59 renners inschrijven. Eerste vluchters waren de Nederlander De Koning en Frans Verhaegen, zij werden in ronde 3 ingehaald en overstoken door Vander Slagmolen. Hij kreeg eerst het gezelschap van Mariën, Zoons en Knockaert, en kwamen vervolgens Van Roosbroeck, Ebo, Eric de Vlaeminck en Dolf Huysmans aansluiten, en scheen de groep uitgeschakeld. Dat was ook zo behalve voor Stevens, Van den Eynde, opnieuw Verhaegen, Ongenae en Kindt die in de 13de ronde op zoek gingen naar de leiders. Vooraan vielen De Vlaeminck en Knockaert weg, de achtervolgers bleven op 3’ hangen. Tot Julien Stevens zijn kompanen achterliet en op 3 ronden van het einde vooraan kwam aansluiten, en in de laatste ronde solo naar de meet reed. Op 35” werd Adolf Huysmans tweede voor Staf Van Roosbroeck, Rik Mariën en Franky Ebo. Plaats 6 op 2’ was voor de Nederlander Jan Zoons voor Willy Van Den Eynde, Roger Kindt en Flory Ongenae.

    20-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    In Temse namen bij een drukkende warmte 75 renners de start, om 150km af te leggen in 15 ronden. Van Vlierberghe en Van Landeghem reden in ronde twee weg en hadden na 4 ronden al 2’25” voorsprong. Er kwam echter reactie en zouden 36 renners komen aansluiten. Toen was het de beurt aan Polansky die ging voorop rijden, Wuytack met de Nederlander Serpenti gingen op zoek naar de leider. De Nederlander moest Wuytack laten rijden zodat deze alleen bij de leider kwam. Uit de groep kwam er enkel nog een tegenaanval van de plaatselijke renner André Peirsman die als derde op 1’05” eindigde. In de spurt voor plaats 1 was Gilbert Wuytack sneller dan Marian Polansky. Het peloton volgde op 1’55” en was het de Nederlander Cees Koeken die de spurt won voor zijn landgenoot Jos Van Beers e.a.

    19-07-2012 om 06:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Deinze werd er een ploegentijdrit en een rit in lijn betwist. S.V. Deerlijk won na 4,2km de ploegentijdrit met 3” voor K.Van Wijnendaele en V.C. Deinze.

    De rit in lijn over 52km was voor Eddy Ronquetti voor Franky De Ghendt en Albert De Cuyper.

    52 renners kwamen opdagen voor het criterium te Gent. Na enkele schermutselingen legden 7 renners de plooi voor de definitieve vlucht. Jacky De Clerck kon de Westvlamingen Alain De Puydt en Michel Pollentier afhouden en de bloemen mee huiswaarts nemen. Lucien De Volder werd 4de, Lucien De Wilde 5e en Dirk Van Speybroeck 6de. De laatste vluchter op plaats zeven was Daniel Dobbelaere.

    Te Moustier-lez-Frasnes kwamen amper 29 renners opdagen. Na 137km had AbelHolvoet liefst 6’ voorsprong op Henri “Rik” Van Horenbeke en volgde Luigi Delbergiolo op 6’35” met in zijn spoor Jacques Coppieters.

    In Westrozebeke ging de zege naar Gery Boutry die na 108km met 8” voorsprong op Willy Jonckheere won en was plaats drie op 55” voor Frans Ligneel.

    19-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Tweede ritzege voor Willy Teirlinck

    Voor rit 16 van Aix-les-Bains- naar Pontarlier over 198,5km kwamen nog 92 renners opdagen. Normaal hadden het er 91 geweest maar onze landgenoot Jan Vande Wiele die gisteren te laat binnenkwam, mocht na tussenkomst van zijn sportbestuurder toch vertrekken. Briek Schotte had de wedstrijdjury kunnen overtuigen met het argument dan Jan enkel door pech 4’ te laat was binnengekomen. Aan km 23 begint men aan de eerste beklimming “la Côte” (660m.4e cat.), Van Impe valt aan maar Merckx glijd mee en komt voor Lucien over de top. Aan km 40 ligt de tweede helling de Saint Jean (660m.4e cat.) en is het nu Lucien die 20” voor Eddy en de groep de top bereikt. Even later laat Cyrille Guimard met pijn aan de rechterknie zich uitzakken en zoekt de dokter op die hem een spuitje toedient. Aan km 87 te Gex stapt de Fransman René Grelin volledig uitgeput uit de wedstrijd, eerder had zijn landgenoot Serge Bolley al afgehaakt. Bij het verlaten van Gex is het 11km klimmen naar de top van de Faucille (1323m. 2e cat.) waar Van Impe voor Pustjens doorkomt. Een gesloten peloton begint dan aan de laatste hindernis de Savine (990m.-2e cat.) na 5.500meter klimmen is het opnieuw Lucien die voor Pustjens doorkomt, op 5” volgen Agostinho en Zoetemelk, het peloton onder leiding van Merckx komt 10” later boven. Na een poging van Wolfshohl is het Mortensen die zijn kans waagt en komt enkel Teirlinck aansluiten. Er volgt nog een tegenreactie van Verbeeck en zijn ploegmaat Verstraeten maar het is Willy Teirlinck die vrij vlot Leif Mortensen verslaat. Frans Verbeeck wordt derde en 1” later zijn ploegmaat Eddy Verstraten vierde. Op 56” is de Nederlander Krekels vlugger dan Rik Van Linden en de rest van het peloton, behalve vijf achterblijvers, waarvan Pustjens als laatste liefst op 22’08” volgt. Eddy Merckx blijft leider.

    19-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Voor wie de koers in Houtem is ontstaan
    Met 46 zijn ze gestart te Houtem-Vilvoorde om 135km verdeeld over 9 ronden te koersen. Eerste aanvaller is Paul Laeremans sinds gisteren beroepsrenner bij Goldor-IJsboerke. Hij neemt 1’30” op Van Geerbergen en Cambré en volgt de groep op 2’. De twee komen in het begin van de 2de ronde tot bij Laeremans, maar laat Cambré zich in de volgende ronde uitzakken en komt alles opnieuw samen. In de vierde ronde is het Van Goidsenhoven die aanvalt, de Nederlander Kelleneers gaat op zoek naar de leider maar mislukt. Frans Maes die in de zevende ronde op zoek gaat naar Van Goidsenhoven komt vrij vlug aansluiten. Op 3km van het einde laat Frans Maes zijn gezel achter en wint met 20” voor Luc van Goidsenhoven. Drie achtervolgers, Jean Ronsmans, Roger Kindt en Julien Stevens kwamen slechts 2e later na Luc over de meet. En nog eens 3” later won Fonske De Bal de spurt voor plaats 6. De eerste aanvaller Paul Laeremans eindigde op plaats 23.

    Te Zottegem-Strijpen kwamen 48 renners aan de start. Hier viel de beslissing na 80km, Jimenez reed alleen weg, en zou het gezelschap krijgen van eerst Hendrickx en dan van Dierickx en Ebo. In de spurt won André Dierickx voor Gérard Hendrickx, Giovanni Jimenez (Col.) en Franky Ebo. Plaats vijf op 2’30” was voor Maurice Dury voor Fernand Hermie. De Fransman Guy Ravaleu als 7de volgde op 2’40”. De groepsspurt voor plaats 8 op 3’15” werd gewonnen door Etienne Sonck

    18-07-2012 om 10:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!