Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbaan

    .
    Jean Breur

    In Utrecht won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid bij de profs voor Gordon Johnson (Aus) de Nederlander Lijn Loevesijn en Angelo Damiano uit Italië.

    De wedstrijd halve fond werd gewonnen door de Nederlander Cees Stam die de 40km aflegde in 32’05”8. Plaats twee op 100 meter was voor zijn landgenoot Jaap Oudkerk en volgde onze landgenoot Theo Verschueren als derde op 150meter.

    Bij de liefhebbers was de zege voor de Nederlander Jean Breur die de 30km heeft afgelegd in 24’33”5, de Duitser Horst Gnas werd tweede en de Nederlander Gaby Minneboo derde.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baankampioenschap - België

    .
    De kampioenen
    De wedstrijd halve fond die gisteren werd uitgesteld, moest vandaag vroeg plaatsvinden maar aangezien de baan niet droog genoeg was werd beslist niet te rijden. De renners hadden er nochtans op aangedrongen de wedstrijd te Marseille enkele dagen voor het WK te laten betwisten. De BWB gaat onderzoeken of zij toelating kunnen krijgen van de Franse wielerbond.

    In de 5km achtervolging bij de profs won Bracke zijn reeks van Paul Crapez en won Dirk Baert van Ernest Bens. In de finale was Ferdinand Bracke met 6’19”75 de betere van Dirk Baert 6’21”5. Voor plaats drie versloeg Paul Crapezmet een tijd van 6’39”94 zijn tegenstander Ernest Bens 6’47”16.

    Bij de liefhebbers werd Wilfried Wesemael kampioen achtervolging met een tijd van 5’15”81 over 4km. Plaats twee was voor Rudy Rijpens 5’16”70 en werd Donald Zeebroeck 5’25” derde en Jean Lindekens als vierde reed 5’35”29.

    De Olympische achtervolging voor liefhebbers werd gewonnen door de Nationale B ploeg (Leonard Engelen, Marc Van De Putte, Wilfried Wesemael en Lucien Zelck) voor de Nationale B-ploeg en Antwerpen.

    Bij de tandems werden Manu Snellinx-Noël Soetaert kampioen voor Robert Maveau en Lucien Zelck, deze laatsten hadden wel de eerste reeks gewonnen maar vielen in de tweede reeks met opgave als gevolg.

    Manu Snellinx werd ook kampioen in de snelheid voor Robert Maveau, Maurice Petry en Henri Wats.

    In de 1/2 fond voor liefhebbers werd Raymond Persijn kampioen met 775meter voorsprong op D. Wulleputte.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Doug Dailey
    Het Nationaal Kampioenschap van Groot-Brittannië werd verreden te Leyland over een afstand van 172,2km. De nieuwe kampioen Doug Dailey had 16” voorsprong op Phil Griffiths en 2’59” op Ian Hallam. Plaats vier op 3’56” was voor Phil Cheetham met in zijn spoor Phil Corley en Dave Lloyd.

    Voor onze landgenoot René Dillen was er een overwinning in Denemarken. Te Fyen versloeg hij zijn drie Deense medevluchters, Erik Skelde, Jorgen Hansen en Ove Jensen. Op 2’25” werd Tommy Nielsen vierde.

    In Luxemburg te Tetange waren plaats 1&2 voor Belgen. Alain Clausse uit Arlon won na 140km voor Paul Cornette, de Luxemburgers Oscar Beck, Eddy Carrier en de Duitser Wolfgang Krauss.

    De Ronde van Joegoslavië begon met twee korte ritten. Rit 1a te Belgrado was 28km en werd gewonnen door de Rus Dimitri Trisin die 10” voorprong had. Tweede werd de Nederlander Cees Van Dongen en was plaats drie voor de Roemeen M. Hrisoveni. Rit 1b werd verreden tussen Belgrado en Novi Sad over een afstand van 73km. Opnieuw werd Cees van Dongen tweede nu achter de Joegoslaaf Zdenko Kahlina en werd diens landgenoot Cvitko Bilic derde. Voor Van Dongen was er wel de leiderstrui.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Ludo Delcroix winnaar te Maleizen

    In Aartselaar won Frans Van Beeck na 105km voor Edmonde Verbruggen en Eric van Lent.

    In Budingen kwamen 28 renners aan de start om in 9 ronden 110km af te leggen. In de derde ronde viel de beslissing toen 11 renners voorop geraakten, waarvan er 10 voor de zege zouden spurten. Het werd een vinnige strijd tussen Bellis Romain en Jos Gijsemans die het haalde. Leo Coeckx werd derde.

    Ellignies-Ste-Anne kwamen 41 renners opdagen en mochten109km afleggen. In een spurt met zeven won Mario Wittenberg voor Frans Assez, Victor Demesmaecker, Frans Adam, Arthur Vande Neucker, William Meganck en Jacques Deweerdt.

    Bernard Draux behaalde zijn vijfde zege te Erquelinnes voor Armand Fayt en Jean-Claude Buffet.

    In Humbeek mocht August Van Laethem na 110km juichen, tweede werd Jos Van Ransbeeck en derde André Verrijcken.

    Het provinciaal kampioenschap van Namen werd te Jemeppe sur Sambre betwist. De overwinning was voor Giuseppe Paladini die 10” voorsprong had op Grégoire Van Moer en de Nederlander Johan Lucke. De titel ging naar Pierre Stanico.

    In Lubbeek was Willem Peeters de beste voor de Nederlander Huub Geldens en Luc Crauwels.

    Van de 27 vertrekkers te Maleizen-Overijse was na 120km Ludo Delcroix de beste voor Staf Hermans en Willy Verschueren, Paul Collaer werd vierde.

    In Meulebeke-Marialoop waren de Oost-Duitsers van de partij en net als gisteren te Waarschoot was de zege voor Michaël Milde hij had 15” voorsprong op M. Stofferis, die twee Oost-Duitsers voor bleef. Wolfgang Kuchen en Karel-Hienz Oberfranz. Op 1’15” was Frans Lambert de snelste van de eerste achtervolgers.

    Marc Verbeeck had maar 17 tegenstrevers te overwinnen in Mons-lez-Liège waar hij Constant Rommers en Nico Crommen mee op het podium kreeg.

    32 vertrekkers te Moorslede waar het na 107km voor Ghislain Cael zijn eerste zege werd. Hij had 35” voorsprong op Gerry Catteeuw en werd Roger Verschaeve derde.

    Te Overlinden-Neerwinden kreeg men 30 renners aan de start van hun kermisprijs. In de eerste ronde reden Omer Meeus en Marc Van Ouytsel uit de groep weg en werden pas na 50km koers opnieuw gegrepen. Onmiddellijk daarop reden vier renners weg en zouden ook voor de zege spurten. Paul Van Elderen haalde het voor Paul Laeremans, Roger Debakker en Frans Tilburgs. De groep volgde op 30” en daarvan was Hugo Gevers de snelste. De twee vroege vluchters Van Ouytsel en Mees werden achtste en tiende.

    Lucien De Brauwer heeft te Oudenaarde waar 25 renners aan de start kwamen zijn negende overwinning met klank veroverd. Na 135km had hij maar liefst 4’50” voorsprong. Tweede werd Daniël Moenaert voor Louis Verreydt, Luc de Croock, Michel Pollentier, José De cauwer, Luc Pratte, Marc Steels, Jean-Pierre Baert en als 10de Christian Van Der Gucht.

    Poelkapelle kreeg 24 renners aan de start en had na 120km Daniel Desloovere een voorsprong van 2’ op Berthil Cael en volgde Eddy Ronquetti op 2’30”.

    Te Saive kwamen amper 17 renners aan de start en had Dieudonné Depireux 6’ voorsprong op Joseph Civatone en Roger Lochtenberg als derde volgde op 6’20”.

    Gustaaf Put heeft te St.Severin 35 tegenstrevers overwonnen. De Spanjaard Pedro Pardo werd er tweede en Jean-Marie Florimont derde. Plaats vier was voor Maurice Belet en werd Joseph Henikenne vijfde.

    Te Stevoort was het Paul Wellens die de eerste aanval uitlokte met Taskin en Merx, wanneer zij opnieuw werden gegrepen zijn Kelleneers en Bortels ten aanval getrokken echter ook zonder sukses. In de laatste ronde zijn Verboven, Saenen, Van Engeland en nog ens Bortels er op uitgetrokken. Bortels reed lek en kwam Vanstraelen tot bij de drie leiders en sloot even later nog een 30tal renners aan. Op drie kilometers van het einde heeft Paul Wellens idereen verrast en won met 100meter op Frans Dierckx, Rob Reeckmans, Henri Merx, Jos Jacobs, Staf Verboven en Jos Arnols. Vanaf plaats acht werden de renners gelijk geplaatst.

    In Ukkel kwamen 37 renners opdagen en moest er slechts 90km gekoerst worden. Winnaar werd André De Bilde voor Pierre Buslot, André Deneys, Jos Vandermeulen, Jean-Pierre Nicolas, Daniel Lescot, Eddy Van Hoof, Freddy Missotten, Freddy Vandeneynde en sluit Jos Smets de top10.

    Te Vichte was de zege voor Lieven Malfait die 10” voorsprong had, tweede werd Willy Baert en Gerrit De Clercq derde.

    Jean-Paul Spileers behaalde te Zingem zijn vijfde overwinning voor Raf De Clercq en Patrick Van Renterghem.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Leider Pol Lannoo

    In de Ronde van Luxemburg/België voor liefhebbers zijn we met Jamoigne-St.Leger, 123km aan de vierde rit toe. De zege was voor Bernard Bourguignon die er 3.07’17” over deed. Plaats twee was voor Theo Heremans, verder volgden de Nederlander Jo Van Pol, Roger Loysch, Yvan Raveydt, Piet Van katwijk (Ned), Rudy Bauwens, Ludo Noels, Francesco Italia en als 10de Frans Van Looy. Het bergklassement van de dag was voor de Nederlander Henk Broeren met 10punten voor André Verbraecken 8p en Guido Verheyden 6 punten. Broeren is leider in het bergklassement met 24 punten voor Roger Loysch 20p. In de stand heeft Pol Lannoo 27” voorsprong op Daniël Pauwels en 47” op Frans Van Looy. Morgen eindigt deze ronde met een tijdrit en een rit in lijn.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Reg Barnett
    In Zwitserland was er de Oberwil-Leimental-Rundfhart, waar profs en liefhebbers samen rijden. De zege na 170km was voor de liefhebber René Ravasi die 22” voorsprong had op Eric Spahn en volgden dan opnieuw twee liefhebbers, Iwan Schmid en Peter Hunkeler. De Fransman Fernand Julien werd vijfde en op 1’08” werd Erwin Thalmann zesde.

    In Groot-Brittannië was Reg. Barnett te Felixstowe na 85km de beste voor Collin Lewis en Peter Smith.

    In Portugal won Mario Miranda de Coupe Sarmento voor Francisco Valada en de Spanjaard José-Luis Galdamez.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Roger De Vlaeminck

    De 21e Halse Pijl kreeg 65 renners aan de start, zij moesten 2 grote en 15 plaatselijke ronden afleggen. Eerste aanvaller was de Australiër Whetters, hij kreeg het gezelschap van Mahieu, Hendrickx, Vande Vijver, Vantyghem en Maes. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden was hun voorsprong 2’10”, bleven nog een ganse tijd voorop, maar eens Romain Maes vooraan moest lossen werden de anderen ook vlug gegrepen. Een groepje met de broers De Vlaeminck is dan voorop gaan rijden maar werden in de negende ronde gegrepen. Dan was het de beurt aan Van Lint en Mahieu reden 45” voorsprong bijeen, en kregen in de 13de ronde het gezelschap van Roger De Vlaeminck. In de voorlaatste rond reed Van Lint lek en zijn Janssen en Maes komen aansluiten. Roger De Vlaeminck reed op 2km van het einde weg en won met 10” voorsprong op Romain Maes, Jan Janssen (Ned) enPol Mahieu. Op 13” werd Noël Vantyghem vijfde en volgde Roger Loysch die de groepsspurt won voor plaats zes op 20”.

    Gastheer Emile Cambre mocht 50 collega’s begroeten te Noorderwijk om er 183km te koersen. Geenszins afgeschrikt door de lange afstand kwam de eerste ontsnappng al na 25km tot stand. Omloop, Hooyberghs en Verhaegen hielden het 30km vol. Ook Ongenae en Wielandt hebben 35km mogen voorop rijden. Na verschillende pogingen hebben 13 renners zich afgescheiden maar werden ook opnieuw gegrepen. Het is dan dat Vanspringel, Van Roosbroeck en Van Sweevelt zijn gaan voorop rijden, kwamen eerst Scheers, Debal en Abelshausen en nadien Rosiers, Hooyberghs en Herrijgers aansluiten. In de finale is de leidersgroep nog uiteen gevallen en won Herman Vanspringel met 30” zijn tweede wedstrijd in twee dagen. Willy Scheers werd tweede, Staf Van Roosbroeck als derde volgde op 35” en won op 40” Fonske Debal de spurt voor plaats vier voor Roger Rosiers, Raf Hooyberghs, August Herrijgers en Guido Van Sweevelt. Jos Abelshausen als 9de volgde op 1’ en mocht thuisrijder Emile Cambre op plaats 10 als eerste van het peloton over de streep rijden.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Guimard wint , protest van Eddy
    De eerste rit Angers-St.Brieuc over een afstand van 235,5km is van start gegaan zonder de Portugees Joaquim Andrade, die teveel last had van een verzwering aan het zitvlak. Eerste aanvaller van deze ronde was Willy Teirlinck dit na 3km, en laatste Merckx op 1km van het einde. Op de eerste beklimming de Vitré (4e cat) kwam Guimard eerste boven. De gebeurtenis van de dag was het feit dat Merckx bijna zijn halve ploeg had kunnen verliezen. Toen Swerts lek reed werd hij opgewacht door 4 ploegmaten. Wanneer zij opnieuw kwamen aansluiten tussen een dubbele rij wagens is In’t Ven in aanraking gekomen met een auto en viel. Met een akrobatische toer hebben de anderen zich nog kunnen rechthouden. Eddy Verstraetendie alleen voorop reed was na 197km als eerste doorgekomen op de Côte St. Anne (4e cat). De spurt op de wielerbaan van St Brieuc werd gewonnen door Cyrille Guimard voor Michaël Wright, Gerben Karstens, Rik Van Linden, een protesterende Eddy Merckx hij zou door Wright tot tweemaal gehinderd zijn geweest. Verder Marino Basso, Pieter Nassen, Rolf Wolfshohl, Frans Verbeeck en werd Gérard Vianen 10de. Door zijn zege is Cyrille Guimard de nieuwe leider.

    02-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Een derde zege behaalde José De Cauwer te Bornem waar 36 renners aan de start kwamen. Verder bestond de top5 uit, Marc Roelants, Frans Tilburgs, Marc Michiels en Ernie Roskam.

    Te Brasschaat-Kaart was de zege voor Roger De Beukelaer, werd Ludo Bosch tweede en Florent Van Hooydonck derde.

    Te Chaumont-Gistoux vond het provinciaal kampioenschap van Brabant plaats. Met 68 stond men aan het vertrek om 142km te strijden voor de provinciale trui. Het was Gustaaf Van Gossum uit Zichem die de trui mocht aantrekken. Op 15” volgde Willem Peeters met in zijn zog, Jean-Marie Coenen, Freddy Libouton, Omer Meeus, Jean Vander Stappen, Jacques Martin, Jean-Pierre Nicolas, Staf Hermans, Paul Collaer en Jean Van Hoorebeeck. De groepsspurt voor plaats 12 werd gewonnen door Jean-Pierre Sterckx.

    Te Faulx-les-Tombes kreeg men 33 renners aan de start. Het werd voor Jacques Mean zijn 7de overwinning. Zijn drie medevluchters waren,2.Marcel Louyet, 3.Lucien Nogora en 4. A.Marchioni.

    Daniël De Schrooder ging te Hansbeke Lucien De Volder en Marcel Vandenbosschr vooraf.

    Van de 51 vertrekkers te Herenthout was Jos jacobs de beste, met 1 lengte versloeg hij Frans Fierens en volgden verder Leo Coeck, Valère Beeckmans, Roger Verwimp, Willy Verschueren e.a.

    Te Kain-la-Bruyère schreven zich 35 renners in. Na 106km werd er met zes voor de zege gespurt. Albert Delrue behaalde er zijn derde overwinning. Jacques Coppieters werd tweede voor Jean-Claude Donckers, Georges Windels, Christian Lecluyse, Christian Despierre, Willy Van Houtte en Jean-Pierre Lambert.

    Trof wielerclub Kuringen-Sportvrienden het niet met het weder en het aantal deelnemers slechts 27, was er toch vreugde op het einde. De lokale renner Georges Bortels behaalde er zijn 6de overwinning met 10” voorsprong op Benny Paulissen en werd Gustaaf Verboven derde door 5 anderen in de spurt te kloppen. 4. Frans Lemmens, 5. Bruno Jaremko, 6. Albert Segers, 7. Alfons Vanhoudt en 8. Marcel Deferme.

    Meer volk te Leopoldsburg waar zich onder de 57 deelnemers ook Duitsers, Nederlanders en Zwitsers bevonden. Na een poging van de Duitse broers Trott namen de Nederlanders Peter Van Pol en Cor Tuit over maar ook zij hielden het niet vol. In de derde ronde ging het Antwerps trio Verbeeck, Rommers en Goossens in den aanval. Twee ronden verder kwam een zevental aansluiten en was de beslissing gevallen. Deze tien maakten zich op voor de eindspurt toen in de laatste bocht op 500meter van de streep Rober Van Engeland toesloeg en 15meter nam. Plaats twee was voor Raymond Vanstraelen voor Marc Verbeeck, Hubert Janssens, de Duitser Rudolf Michalsky, Hugo Gevers, Ortaire Goossens, Constant Rommers, Johan Peel en de Nederlander Cor Tuit.

    Te Oostakker kreeg men 38 renners aan de start met daarbij verschillende Nederlanders, en dat heeft men geweten. Na 122km mochten 2 Nederlanders en een Belg voor de zege spurten. Cees Priem (Ned) haalde het voor Roger Van Den Eede en Hendrikus Gyssel (Ned). Op 35” werd Frans Dewaele vierde en won op 50” André De Mol de groepsspurt voor plaats vijf.

    Fedor Den Hertog kwam de 6e Trofée van Rocourt winnen, een tijdrit over 50km. Zijn tijd was 1.09’59” wat liefst 1’14” sneller was dan Louis Verreydt en volgde Alain Buckinx op 1’47”. Plaats vier was voor Antoine Bauwens die moest 2’16” prijsgeven en de vijfde Ludo Delcroix had 2’22” achterstand.

    Zijn vijfde zege behaalde Eddy Moreels in Scheldewindeke waar hij na 104km won voor Abel Holvoet en P. Knops.

    Van de 36 deelnemers te Sint-Lievens-Houtem was na 107km Lucien De Brauwere de beste voor Marc Vande Putte, Franky De Gendt, Erik Van Peteghem, Arthur Van Den Neucker e.a.

    Een derde zege was er voor Eddy Vantieghem te Vichte, hij ging er Eric Rosseel en Michel Dagrin vooraf.

    Waarschoot kreeg een volledig Oost-Duits podium, na 105km stonden in deze volgorde op het podium, 1.Michaël Milde-2.Karl-Heinz Oberfranz en 3. Wolfgang Wesemann.

    In Zerkegem was er de 6de wedstrijd tellende voor De Westvlaamse Trofee en kwamen 43 renners aan de start. De kwantiteit was er niet, maar met o.a. kleppers als Freddy Maertens en Michel Pollentier was er wel kwaliteit. Toch zouden deze renners niet meestrijden voor het podium. 4 renners domineerden de wedstrijd, en zouden ook voor de zege spurten Johnny Soenens won met een half wiel voor Rino Vandromme, Roger Verschaeve en Gerry Catteeuw. Op 1’ versloeg Freddy Maertens voor plaats 5, Bertil Cael, Patrick Geldhof en Alain Desaever. De groep volgde op 1’15” en hier was voor plaats 8 Gerry Boutry de snelste voor Luc Leman, Willy Baert e.a. Michel Pollentier werd 20ste. In deze groep zat ook Martin De Clercq, hij reed lek waardoor hij zijn 6de plaats in het Westvlaams Trofee niet kon verbeteren.

    01-07-2012 om 07:11 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale baankampioenschappen-België

    .
    Robert Van Lancker


    Heeft het kampioenschap op de baan te Rocourt nog een bestaansreden ?. Wat betreft publieke belangstelling kwam men op een 50tal toeschouwers. De slechte weersomstandigheden zorgde er voor dat verschillende wedstrijden moesten worden verschoven. Bij de liefhebbers kon de km doorgaan en werd Robert Maveau kampioen met een tijd van 1’15”32 voor Henri Wats 1’15”42 en werd Manu Snellinx derde zijn tijd was 1’15”77. Verder volgden Raf Constant, Leonard Engelen en Noël Soetaert. Bij de profs werd de Snelheid gewonnen door Robert Van Lancker voor Willy De Bosscher. Wat betreft de stayers hun wedstrijd wordt naar morgenvroeg (zondag) verschoven, aangezien de gangmakers van Verschueren en Proost een verbindenis elders hebben.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kampioenschap

    .

    In Nederland werd er te Oirsbeek voor drie nationale titels gestreden. De nieuwelingen moesten 92,4km afleggen en werd Jan Ruckert de kampioen met 54” voorsprong op Michel Jacobs, Johnny Kruunenberg, John Konings en was plaats vijf voor Piet Maas.

    Bart van Est mocht na 37,8km de nationale trui aantrekken bij de aspiranten, stonden mee op het podium, Peter Valentijn en Jo Badjou.

    De veteranen moesten 50,4km afleggen en had Piet Steenvoorden 3” voorsprong op Frits Rabe en werd op 32” Herman Van Bruggen derde.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Pol Lannoo

    Met Bastogne-Jamoigne zijn we aan de derde rit in de Ronde van Luxemburg voor liefhebbers. De zege was voor Daniel Pauwels die na 127km een voorsprong van 12” had op Roger Loysch. De Nederlander Wim De Vlam als derde volgde op 14”. Ook Guido Verheyden kwam op 1’26” solo binnen. Voor plaats vijf op 1’49” was Willy Van De Wouwer de snelste van een gropeje waarbij o.a.leider Lannoo, Bourguigon, Van Looy, de Nederlanders Van Pol, Prinsen en van Katwijk. Door zijn zege komt Pauwels tot op 27” van leider Lannoo.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tom Simpson

    In Groot-Brittannië was er te Harworth de memorial Tom Simpson. Na 154,6km was de zege voor Jim Moore voor Mick Holmes, Robert Addy, Geoffrey Dutton, Derek Harrison, Robert Jones, Brian Tadman, Gary Crewe, Danny Horton en met Allan Lloyd is de top10 volledig.

    Te Kruiningen (Zeeuws-Vlaanderen) Nederland, waar verscheidene Belgen aan de start stonden, was de zege voor Harm Ottenbros. Op 30” werd er door zes renners voor plaats twee gespurt, Jos Van Beers (Ned), haalde het voor Richard Bukacki (Ned), Ward Sels, Jules Breussing (Ned), Jan Serpenti (Ned) en Mat De Koning. Van het peloton werden op 1’05” onze landgenoten Robert De Guchtenaere en Raf Van Bruwaene 8 en 9, plaats 10 was voor Harry Steevens (Ned).

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In Wezembeek-Oppem kwamen 57 renners een rugnummer afhalen, waarbij Herman Vanspringel die aangezien hij al voor volgend jaar bij Rokado heeft getekend niet mee naar de Tour mocht. In de tweede ronde reden Luc Van Goidsenhoven en Gérard Hendrickx weg en was hun voorsprong in de 6de ronde 1’15” op Georges Claes en Christian De Buysschere en lag het peloton 2’20” achter. Dan is het recital Vanspringel begonnen, reed in de achtste ronde naar de twee achtervolgers die zelf tot 2’ waren teruggezakt. Hulp van de twee heeft hij niet gekregen, Claes viel plat en De Buysschere liet zich inlopen. In de twaalfde ronde is Herman vooraan komen aansluiten, liet de twee achter en won met 1’10” voorsprong op Gérard Hendrickx. Luc Van Goidsenhoven als derde volgde op 2’20”. Een drietal volgde op 3’05” waarvan Louis Dierickx de snelste was voor Ronny Vande Vijver en Rudy De Groote. De groep mocht op 3’20” voor plaats zeven spurten en was Etienne Sonck de snelste.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Eddy Merckx

    Twaalf ploegen van 11 renners zijn vandaag te Angers met een proloog van 7,2km begonnen aan de 59ste Ronde van Frankrijk. Voor Raymond Poulidor is het zijn 10de en laatste deelname. De zege was voor Eddy Merckx met een tijd van 8’51”21. Zijn ploegmaat Roger Swerts werd 2de op 11” en stond Raymond Poulidor mee op het podium hij had 12” achterstand. Voor Joop Zoetemelk was er plaats vier op 13” en werd zijn landgenoot Leo Duyndam vijfde, samen met Luis Ocana zij hadden 15” verloren. Eddy Merckx is de eerste leider en won met Swerts en Van Schil ook het ploegenklassement, voor de ploeg Poulidor. Was Eddy de eerste leider hij werd ook met een eerste boete bedacht. Net als zijn ploegmaten Deschoenmaecker, Huysmans, In’t Ven, Mintjens en Spruyt moest Eddy 5Franse frank boete betalen, aangezien zijn nummerplaatje niet de reglementaire afmeting had. Ook Thevenet kreeg 5Franse frank boete deze was zonder het nummerplaatje vertrokken.

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Winnaar Roger Rosiers

    De Luxemburgse Wielerbond heeft vrijdag bekend gemaakt dat zeven renners tijdens de jongste Ronde van Luxemburg voor beroepsrenners op het gebruik van doping werden betrapt. Roger Rosiers winnaar van deze rittenwedstrijd zou zelfs driemaal betrapt zijn. Nog twee andere landgenoten,Ferdinand Bracke en Wilfried David zouden positief bevonden zijn. Wat betreft de vier anderen zijn het de Nederlanders Jan Janssen en Wim Schepers. Voor Frankrijk zijn het Sylvain Vasseur en Cyrille Guimard. De renners hebben 48uur de tijd voor een tegenonderzoek. Blijven de resultaten positief, dan wordt Paul Aerts eindwinnaar.

    30-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Rit twee in de Ronde van Luxemburg werd verreden tussen Rendeux en Bastogne over een afstand van 127km. Yvan Ronsse won met 40” voorsprong op Guido Verheyden. Plaats drie was voor Bernard Bourguignon op 51” die twee Nederlanders voorafging, Henk Prinsen en Alfons Van Katwijk. Leider blijft Pol Lannoo.

    Het criterium van Roeselaere bracht nogmaals een zege voor Freddy Maertens, stonden mee op het podium, Patrick Geldfof en Marc Renier.

    30-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perurena

    Rit 3 in de Vuelta a Cantabria, Los Corrales de Buelna-Reinosa over een afstand van 143km werd gewonnen door Domingo Perurena die zijn tweede ritzege behaalde. Plaats twee was voor Andrés Oliva dan volgden Luis-Pedro Santamarina, José- Antonio Gonzales-Linarès en Agustin Tamames.

    30-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Pol Lannoo

    Vandaag is de Ronde van Luxemburg (België) gestart met de rit Freux-Rondeux over een afstand van 137km. Pol Lannoo won in een tijd van 3.45’. Plaats twee was voor Frans Van Looy op 47”, derde werd Etienne Van Braeckel op 48”. Plaats vier ging naar Bernard Bourguignon hij volgde op 52” en Guy Minsart als 5de had 53” achterstand. De Nederlander Jo Van Pol als zesde volgde op 1’12”.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Jonkershove-Woumen werd Ronald Rosseel na 108km winnaar. Plaats twee was voor Eric Serlet en werd Bertil Cael derde.

    Koers in Oostende dan is de winnaar al op voorhand gekend. Voor de derde maal wint Eddy Ronquetti in zijn eigen stad. Plaats twee was voor Robert De Guchtenaere en werd Jozef Van Ransbeeck derde.

    Van de 56 die vertrokken in Otegem was na 105km Lucien De Brauwere de beste voor Willy Verschueren, Armand Fayt, Luc Leman, Georges Windels, Johny Soenens, Pierre Buslot, Frankie Franssen en werden op plaats negen 15 renners gelijk geplaatst.

    In Seraing mocht men 31 renners inschrijven en moest men maar 90km koersen. Het was Georges Bortels die er zijn vijfde zege behaalde. Hij versloeg 4 medevluchters,Jacques Mean werd tweede dan volgdentwee Duitsers, Erwin Derlick en Dieter Koslar. 7” later was Joseph Borguet de snelste voor plaats 6 voor de Nederlander Frits Sluper, André Coppers e.a.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!