Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland won Henk Poppe de Drentse Dorpenomloop na 150km versloeg hij Arie Hassink, Jan Aling, Cees Priem en gaf Fedor Den Hertog 2” prijs.

    Opnieuw twee ritten in de Ronde van Joegoslavië, de tijdrit 7a werd verreden tussen Jesenica en Vrsica, na 23km was de winst voor de Rus Renat Sarafulin met 6” voor zijn landgenoot Dimitri Trisin en 9” op de Nederlander Cees Van Dongen.

    De rit in lijn 7b van Kobarida naar Trsta over 156km bracht een derde zege voor Nederland, nu was het Sjef Vander Burg. Plaats twee was voor de Roemeen vasile Selejan en werd de Joegoslaaf J Fulop derde. De rus Lavruskin blijft leider.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jacques Martin

    In Asse kreeg men 53 renners aan de start, August Van Laethem was veel te sterk voor zijn tegenstrevers. Na 120km had hij 1’25” voorsprong op Johan Van Uffel. 20” later volgden nog drie renners, waarvan de Spanjaard Pedro Pardo de snelste was voor Freddy Renson en Jaak Coppieters.

    Asper kreeg Willy Jonkheere als winnaar, op 20” volgde Abel Holvoet en werd Yvan Ronsse derde.

    In Beerzel was de zege voor Frans Dierickx voor Martin Bierebeek en Frans Fierens.

    Destelbergen kreeg Hilaire De Cocker als winnaar, op 10” volgde Lucien De Wilde en Jean-Pierre Baert.

    Van de 34 die de start namen in Doel was Ghislain de Clercq een lengte sneller dan Julien Heerwegh en volgde Alex Robberecht op 40 meter met nog negen renners in zijn spoor.

    Jacques Martin behaalde te Hevillers zijn achtste overwinning en de tweede in deze gemeente ook op 8/5 was hij hier de beste. Jean-Claude Hannot werd tweede en de Nederlander Johannes Pijns derde. Er waren 44 renners gestart.

    In Meise moesten de 36 deelnemers 124km afleggen. Jean Swinnen kwam alleen toe en had 58” voorsprong op de Nederlander Theodoor Joore. Voor Luc D’Hoekers die vier anderen versloeg was er plaats drie, deze waren Leopold van Riet, Gustaaf Deproft, Jean Van Hoorebeeck en Castillo Manuel Santos.

    De Oost-Duitse ploeg aan de start en men weet vanwaar de winnaar komt. Met 38 was men te Ruddervoorde vertrokken en was het podium gans Oost-Duits. Winnaar werd Michaël Milde voor Dieter Gonschorek en Karel-Heinz Oberfranz. Eerste Belg was Claude Donckers op plaats vier.

    Slechts 25 renners aan de start te Sinaai. Het werd een duel tussen de Waaslandse thuisrenners en enkele Meetjeslanders. Ribert Ferket uit Stekene won de spurt van een viertal voor John Dhooge, Eric Windey en Victor Van Landeghem. Voor plaats 5 op 20” haalde Rudy Heyns het voor Martin De Clercq en negen anderen.

    Van de 36 renners die vertrokken te St.Job in’t Goor was Frans Tilburgs de beste. Hij had 25” voorsprong op Walter Bellemans en Ludo Bosch. Plaats vier op 40” was voor Flory Van Hooydonck voor August Van Looy e.a.

    Te Stal-Koersel kwamen 76 renners aan de start. Rond halfkoers reden vijf renners uit het peloton weg, en zou uiteindelijk tot 22 aangroeien. Naar het einde toe reden er zes weg uit de kopgroep, de lokale renner Noels heeft nog enkele malen het geprobeerd maar zonder resultaat. In de laatste km moest de Nederlander André Gevers zijn kompanen laten rijden en werd 6de op 40”. Voor de zege was de Oost-Duitser Rolf Wirssfeld 2 lengten sneller dan Tony Daenen, de Nederlander Wim De Waal, Robert Smeulders en Ludo Noels.

    Terhagen waar 26 renners de start namen kreeg Freddy Koeck als winnaar, op 20” volgde Paul Laeremans, François Eliaerts, Jan Lauwereyns, Theo Heremans, Marc Roelants e.a.

    Met 10” voorsprong won Frans Lambert te Wingene voor Eric Rosseel, Raf Coene, Norbert Lesage, Ronald Rosseel en Luc Demedts. Voor plaats 7 op 55” was Raoul Lecluyse de snelste.

    De Nederlander Cor Tuyt won het criterium van Wingene voor Etienne Bundervoet en Frans Assez.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italë won Gianni Motta de G.P. Picedi Ceserano, tweede wedstrijd tellende voor de Trofee Cougnet. Hij versloeg zijn drie medevluchters Giancarlo Polidori, Claudio Michelotto en Enrico Maggioni. Op 5’50” mocht men voor de vijfde plaats spurten. Fabrizio Fabbri haalde het voor Arnaldo Caverzasi, Angelo Bassini, Lino Farisato, Aldo Moser en als tiende Wilmo Francioni.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .

    De wielerklub “Hoppeland” uit Poperinge mocht 62 renners inschrijven om de 176km vol te maken moest men 2 bergronden en elf plaatselijke ronden. De eerste bergpremie werd gewonnen door Christiaens en bij de volgende doortocht won Callens. Tijdens de derde ronde reden Callens, Pagé (Ned), Vermeeren, Van Goidsenhoven en Wyckaert weg, het peloton reageerde te laat en de vijf mochten voor de zege spurten. Hervé Vermeeren haalde het met 3 lengten van Christian Callens, Luc van Goidsenhoven, Eric Wyckaert en Jan Pagé. Op 10” was Albert Van Vlierberghe de snelste van de groep.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    Rene Van Loock geboren op 28/6/1920 te Sint-Kathelijne-Waver is vandaag in Grobbendonk op 52 jarige leeftijd overleden. In 1945 reed hij als individueel bij de profs.

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers


    .
    Peder Pedersen
    In de Ronde van Joegoslavië voor liefhebbers werd vandaag de 6de rit verreden tussen Zagreb en Ljubljana. Na 139km afgelegd in 3.08’13” was de zege voor de Nederlander Ben Koeken, stonden mee op het podium: De Fransman Jacques Esclassan 2e en de Rus Dimitri Trisin 3e. Er is ook en nieuwe leider, de Rus Jurij Lavruskin.

    Voor de liefhebbers was er een meeting te Munchen waar in de sprint de Deen Peder Pedersen won. Tweede werd de Duitser Reiner Müller voor zijn landgenoot Dieter Berkmann.

    De km werd gewonnen door Karl Koether met een tijd van 1’06”9 voor de Tsjech Anton Tkac en de Deen Niels Fredborg

    Met de tandem waren Jürgen Barth-Reiner Muller de beste voor Dieter Berkmann-Rainer Erdmann.

    07-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Harm Ottenbros

    Te Gouda heeft Harm Ottenbros de profronde die werd gehouden in het kader van “Gouda 700 stad” gewonnen. Met Stam en Van Midden was Harm na 20 ronden ontsnapt. In de laatste 4km liet hij zijn twee kompanen achter en won met 5” voorsprong. Albert Van Midden versloeg Cees Stam voor plaats twee. Op 40” was voor plaats 4 Jan Zoons sneller dan Henk Benjamins, de vaderlandsloze MarianPolansky, Theo Verschueren (Bel), Harry Jansen en Willy De Bosscher (Bel). Plaats 10 op 40” was voor Jan Bruessing.

    07-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Jean-Pierre Genet

    In de Ronde is men met 127 aan de 6de rit Bordeaux-Bayonne begonnen, De Fransman Jean-Pierre Genet die gisterenbij een val zijn sleutelbeen brak is er niet meer bij. De start werd gegeven te Pessac, 6km buiten het centrum van de grote havenstad. Deze overbrenging van de karavaan had enorme verkeersproblemen voor gevolg. Talrijke renners en volgers hadden ruim een uur nodig om die afstand te overbruggen. Het eerste knelpunt wordt gewonnen door Teirlinck voor Cadiou die doorgaat en even later het gezelschap krijgt van de Nederlander Van Leeuwen, maar worden opnieuw ingelopen. Bij het tweede knelpunt gewonnen door Gualazzini, Guimard als tweede voor Merckx vergroot zijn voorsprong met 2”. De beslissing valt na 178km wanneer 6 renners uit het peloton wegrijden. Op de enige klim van de dag de Irieu komt Bruyère als eerste door voor Van Neste. Door een lekke band verdwijnt Bruèyre uit de kopgroep en mogen de vijf anderen op de wielerbaan spurten voor de overwinning. Het is de Nederlander Leo Duyndam die het haalt voor de Italiaan Luigi Castelletti, de Fransen Guy Santy en René Grelin en onze landgenoot Willy Van Neste. Op 42” komt de ongelukkige Joseph Bruyère over de streep. Dan komen drie achtervolgers de wielerbaan op, met het peloton op hun hielen en wint op 1’29” Ercole Gualazzini (Ita) de spurt voor plaats zeven voor Régis Delepine (Fr). Frans Mintjens die bij de 3 achtervolgers was maar door de groep werd bijgehaald, werd 20ste ook op 1’29” aangezien de tijd wordt opgenomen bij het binnenrijden van de piste. Voor plaats negen op 1’33” is Eddy Merckx de snelste van de groep voor Rik Van Linden e.a. Cyrille Guimard behoud al zijn leiderstruien.

    07-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland


    .
    Voor de 29e omloop van Melle kwamen 92 renners opdagen. Van bij de start werd er zeer vlug gereden en verbrokkelde het peloton weldra in stukken. Voor elf renners ging het nog niet vlug genoeg, en bleven tot de vijfde ronde voorop. Maar pas was de hergroepering een feit of 12 anderen reden er vandoor, zij kregen nog het gezelschap van 13 anderen. Kort voor het einde konden Van Roosbroeck en Jimenez nog de kloof overbruggen. Rudy De Groote liet het niet op een spurt komen en won met 30” voorsprong. Voor plaats twee was Tony Gakens de snelste in zijn spoor volgden, Ronny De Bisschop, Fernand Hermie, Julien Stevens, Ernie Wielandt, Theo Fierens, Ernest Bens, Giovanni Jimenez, Fonske Debal, Raf Van Bruwaene, Jos Van Olmen, Staf Van Roosbroeck e.a.

    06-07-2012 om 07:07 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Te Luxemburg werd gisterenmiddag bekend gemaakt dat bij de tegenexpertise van het dopingonderzoek, betreffende Rosiers, Bracke, David, Jan Janssen, Schepers, Guimard en Vasseur gebleken is, dat het resultaat inderdaad positief luidt. Onmiddellijk echter hebben de Franse Wielerbond en ook de BWB stelling genomen tegen de wijze waarop het onderzoek gevoerd werd. De Franse bond stelde zelfs dat het haar renners niet zou straffen, omdat niet de juiste procedure werd gevolgd. De BWB maakte haar bezwaren in een telegram over aan de U.C.I. Het ziet er dus naar uit, dat deze dopingaffaire zonder gevolg zal blijven, en dat de Luxemburgse federatie niet wordt gedesavoueerd door de andere wielerfederaties. Zal het kleine Luxemburg zich daarbij neerleggen ? De BWB merkt onder meer op, dat de namen van de betrokken renners voorbarig werden prijsgegeven, en dat het tegenonderzoek niet werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de renners, zoals door de reglementen wordt voorzien.

    06-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    In Beveren-Waas mocht Roger De Beuckelaer voor de vijfde maal juichen. Na 91km won hij voor Alex Van Linden en Raf Nobels.

    In de Ronde van Joegoslavië werd er vandaag twee ritten in lijn verreden. In de voormidaag was er rit 5a Banja Luka-Sisak over 120km. De Tjech Jan havalka voor zijn landgenoot Jiri Zelenka en de Pool Tadeusz Mycek.

    Na de middag werd er tussen Sisak en Zagreb 56km gekoerst. Nu was de zege voor de Pool W. Jurgielewicz voor de Fransman Francis Dubreuil en de Nederlander Robert Kroep.Leider is de Rus Ringold Kalnieks.

    Op de wielerbaan van Karl-Marx –Stadt in Oost-Duitsland was er nu voor onze landgenoot Manu Snellinx een vierde plaats in de snelheid. De zege was voor de Oost-Duitser Werner Otto voor zijn landgenoten Hans-Jürgen Geschke en Peter Eichstädt. De ploeg Werner Otto – Hans-Jürgen Geschke wonnen de wedstrijd snelheid voor tandems.

    06-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Eddy winnaar tijdrit

    Opnieuw twee ritten op het programma, rit 5a in lijn Royan-Bordeaux over 133,5km en in de namiddag rit 5b een tijdrit van 12,7km op het circuit van Bordeaux. Vandaag stond Eddy Merckx met de witte trui aan de start, en Rik Van Linden met de groene aangezien Guimard houder is van de drie, Walter Godefroot en zijn ploegmaats dragen de gele petjes. Na ongeveer 45km kwam de Nederlander Koeken voor zijn landgenoot Prinsen als eerste door op de Montée (4cat.). De tweede klim de Petit-Niort (4e cat) is weer een Nederlander Pustjens die eerst doorkomt en is Prinsen opnieuw tweede. Alhoewel er veel ontsnappingen zijn geweest bieden zich 124 van de 128 die zijn gestart aan voor de eindspurt. Walter Godefroot haalt het voor Marino Basso, Cyrille Guimard, Daniël Vanryckeghem, Gerben Karstens, Rik Van Linden, Frans Verbeeck, Rinus Wagtmans, Gérard Vianen en is Pieter Nassen de laatste in de top10. De vier die later over de meet kwamen waren op 52” Jean-Claude Genty en Jean-Pierre Genet en op 3’27” Gilbert Bellone en Bernd Rasing.

    In de tijdrit is Eddy Merckx 2” sneller dan zijn ploegmaat Roger Swerts en volgt Luis Ocana als derde op 15” verder in de top10: 4.Raymond Poulidor op 20”, 5.Yves Hézard op 23”, 6.Cyrille Guimard op 24” hij blijft ook leider en heeft nog 9” voorsprong op Eddy. 7. Joaquim Agostinho op 24”, 8.Bernard Thévenet op 32”, 9.Leif Mortensen op 40” en Felice Gimondi op 41”.

    06-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    Naar Scheldewindeke kwamen 87 liefhebbers afgezakt, waaronder een Oost-Duitse ploeg. In een spurt met twee moest Roger Verschaeve het afleggen tegen de Oost-Duitser Wolfgang Wesemann. Op 30” werd Eric Rosseel derde. Met zeven heeft men op 55” voor plaats 4 gespurt. Willy Van Elsuwé haalde het voor de Oost-Duitser Karel-Heinz Oberfranz, Lucien De Volder, Eddy Moreels, Luc Pels, Luc D’Hont en de Nederlander Van Lanckerhofs.

    In Tielrode kwamen 98 renners aan de start. Het werd een zesde overwinning voor Raymond Vanstraelen voor Jean-Marie Coenen, José De Cauwer, Lucien De Brauwer, Jacques Martin,Willy Govaerts, Willem Peeters, André Verreycken, Luc D’Hoekers en als 10de Paul Van Haute

    In de Ronde van Joegoslavië won de Fransman Jacques Esclassan de 4de rit Zenice-Banja Luka over een afstand van 164km. De Rus Jurij Lavruskin werd tweede en was er nogmaals een podiumplaats voor de Nederlander Cees Van Dongen. Leider is nog steeds Tanasije Kuvalia.

    Op de wielerbaan van Leipzig was er de G.P. D.D.R. snelheid. Onze landgenoot Manu Snellinx moets met een zesde plaats tevreden zijn. De overwinning was voor Hans-Jürgen Geschke (DDR), plaats twee was voor de Rus Serguei Kravtsov dan volgde zijn landgenoot Ivan Trifonov, de Oost-Duitser Werner Otto en als vijfde de Rus Viktor Kopylov

    05-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    Met 70 beroepsrenners start men te Sint-Niklaas om 10 ronden van 15km te rijden. De Busschere en Hellemans waren de eerste aanvallers, Coene en Christiaens kwamen aansluiten maar het duo Debal en Verhaegen zorgden voor de hergroepering. Dan was het de beurt aan Van Rijmenant hij nam tot 1’15” voorsprong, Ongenae ging in de achtervolging en kwam tot bij de leider. Samen hadden zij in de zesde ronde 35” voorsprong op Bukacki die op zoek was gegaan naar de twee leiders. Een hergroepering kwam er in de zevende ronde, en viel het peloton in twee. Met 20 renners vooraan begon men aan de laatste ronde waaruit Richard Bukacki nog ontsnapte en 100 meter over hield op Fonske Debal, Ronny Vande Vijver, Tony Gakens, Robert Whetters (Aus), Lucien Willekens, Albert Van Vlierberghe, Fernand Hermie, Raf Van Bruwaene, Georges Claes e.a.

    Te Ulvenhout in Nederland was na 110km de zege voor Jan Janssen voor Harm Ottenbros, eveneens oud-wereldkampioen. Zij maakten deel uit van een kopgroep van vijf renners die in de slotfase waren ontsnapt. Plaats drie was voor Jos Van Beers dan volgden Roger De Vlaeminck en Herman Vanspringel. Op 5” volgden, René Pijnen, Jos Abelshausen, Gilbert Wuytack,Harry Jansen en Staf Van Roosbroeck maakt de top10 vol.

    05-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    De kopgroep

    Rit 4, van Merlin-Plage naar Royan is vertrokken zonder onze landgenoot Johan De Muynck. De Waarschotenaar kreeg dinsdagavond na een doktersbezoek verbod nog te starten door een verzwering op de kuit. Door een tweede en een eerste plaats in de vliegende spurten nadert Guimard tot op 1” van leider Merckx. De Fransman Berland mag te Champagne-les-Marais aan km 103even zijn familie groeten. Met nog 130km voor de boeg steekt een wind op die het peloton in waaiers deelt. In groep 1 zitten de favorieten, behalve Poulidor en Pingeon die met een groepje op 150 meter volgt, door een klekke band is Agostino nog verder verachterd. Ronald De Witte komt als eerste door op La Chaussée (4e cat). De achttien vooraan spurten voor de zege en behaald Cyrille Guimard zijn tweede ritzege. Ronny Van Marcke die lang de indruk gaf te winnen werd tweede voor Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Cees Koeken, Italo Zilioli, Eddy Merckx, Ludo Van Staeyen, Herman Beysens en Roger Swerts, Gérard Vianen, Bernard Thevenet, Yves Hézard, Felic Gimondi, Jran-Pierre Paranteau, Sylvain Vasseur, Luis Ocana en Ronald De Witte. De groep mag op 3’08” voor plaats 19 spurten en daarvan is Jan Krekels de snelste. Cyrille Guimard neemt met 19” de leiderstrui over van Eddy Merckx. Ook is Guimard leider in het punten- en bergklassement.

    05-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    Door het zonnige weder waren de sportliefhebbers zeer talrijk opgekomen te Nederbrakel. De 55 deelnemende renners hebben er een koers doen bekijken, die bevredigend verliep, en een verrassend slot kende, alhoewel Dirk Baert nu eenmaal niet de eerste de beste is vooral als het op achtervolgen aankomt. Hij moest zijn specialiteit aanspreken om in een zeer korte tijd Rudy De Groote in te lopen, die op het einde alleen was weggereden en een 200 meter voorsprong nam. Dirk Baert won met 35’ voorsprong op Eddy Goossens die ook tot bij Rudy De Groote was gekomen en hem nog plaats twee afnam. Op 45” was Daniel Verplancke de snelste van de groep voor Giovanni Jiminez, Ferdinand Van Rijmenant, Willy Planckaert, Alfons Scheys, e.a.

    04-07-2012 om 06:36 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De K.B.W.B. heeft laten weten dat de medische controles verricht na het Belgisch wegkampioenschap der beroepsrenners te Bornem op 25/6 jongstleden allen negatief zijn.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland


    Westdorp-Nederland, in dit hard betwist criterium net over de Belgische grens werd met de sportiviteit een loopje genomen. Er daagden 53 renners op en de af te haspelen afstand bedroeg 100 km.De Nederlander Lou Verwey sloeg een gat van ongeveer 30 sec en enkel de Belg Martin De Clercq ging in de tegenreactie. Toen deze laatste genaderd was tot een 10 tal seconden, begon de leider met enkele renners te dubbelen.In Nederland mogen gedubbelde renners blijven meerijden en ook meespurten voor de premies ! De lepe Verwey liet de premies aan de gedubbelden op voorwaarde dat deze de rest van de omloop zich de ziel uit het lijf reden om zijn voorsprong te behouden, ja zelfs uit te diepen. Na enkele ronden achtervolgen zag Martin De Clercq het nutteloze ervan in en werd dan opgeslorpt door een 7 tal achtervolgers.Zo won Lou Verwey deze wedstrijd met 50 sec voorsprong. Martin de Clercq, omzeggens de enige Belg in koers, won uiteindelijk toch nog de spurt voor de 2e plaats door Wim Evertse, Jan Raas en de andere achtervolgers te verslaan in een vinnig duel.

    Rit 3 LLidze-Zenice in de Ronde van Joegoslavië bracht een Nederlandse zege, na twee tweede plaatsen won Cees Van Dongen. De winnaar van gisteren en leider de Joegoslaaf Tanasije Kuvalia werd tweede voor zijn landgenoot T. Kunaver.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Buggenhout kwamen 66 renners aan de start om 110km te koersen. Louis Verreydt haalde het met 10” op de snelle Jozef Gijsemans, Luc De Croock en Jozef Van Nijlen. Op 30” won Wim Schroyens de spurt van de groep voor plaats vijf.

    In Knesselare behaalde Jacky Declerck zijn vijfde overwinning. De Nederlander Gerrie Knetemann en Gérard Coene.

    Tielrode mocht 65 renners inschrijven en was de zege voor José De Cauwer voor Luc Van Ouytsel, Marc Steels, Roger De Beuckelaer, Marc Van De Putte e.a.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    .
    Val rit 3a

    Reeds vanaf 7h50 kwamen de renners samen aan het Casino van Pornichet voor de start van rit 3a die na 161km te Saint-Jean-de-Monts zou eindigen. In de namiddag stond er op het circuit van Merlin-Plage nog een ploegentijdrit van 16,2km op het programma.

    Rond km 21 zijn een veertig renners gevallen doordat een persmoto de renners voorbij reed maar slipte, Vic Van Schil scheen er het ergst aan toe. Volgens de Tourdokter had Vic een splitsing van het sleutelbeen, er werd vlug een gipsverband aangebracht zodat de renner de rit zou kunnen uitrijden. Van onze landgenoten waren ook André Dierickx geraakt aan de linkerarm, Paul Aerts en Willy Teirlinck bij de slachtoffers. De geleider van de moto werd aan het hoofd geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. De Fransman Jean Vidament die reeds zondag ziek aan de start kwam verliet op aanraden van de dokter de wedstrijd. Aan km 69 kwam een ontsnapping tot stand met Zoetemelk, Hoban, Guyot en Daunat maar bracht de ploeg Merckx alles opnieuw samen. Op monder dan 20km van het einde is een zevental er vandoor gegaan, met drie Belgen, Vanclooster, Deschoenmaecker en Beysens, de Fransen Moneyron en Guyot, de duitser Tschan en de Italiaan Gualazzini. Op het circuit van Merlin-Plage moest men nog 2 ronden afleggen. Vanclooster maakte hier de fout om bij de eerste doortocht voor de zege tespurten, en werd toen het om de knikkers ging verslagen door de Italiaan Ercol Gualazzini. Derde werd Herman Beysens voor Jurgen Tschan, Bernard Guyot, Gérard Moneyron en Jos Deschoenmaecker. Op 7” was Marino Basso de snelste van de groep. De ongelukkige Van Schil kwam samen met Johan De Muynck met 1’ achterstand binnen. Na hen kwam nog enkel Paul Aerts over de streep op 4’58”.

    De ploegentijdrit werd gewonnen door Molteni zij hadden 1’39” voorsprong op Peugeot-B.P. en 2’17” op Bic. Eddy Merckx mocht opnieuw de leiderstrui aantrekken, en zal morgen voor de start de sleutels ontvangen van het appartement dat hij verleden jaar door zijn eindzege won. Voor Vanclooster en De Muynck was er na het eerste deel van de rit 1’ en 25F.fr. boete wegens het zoeken van beschutting achter een wagen. En kreeg sportbestuurder De Kimpe 50F.fr. boete om Vanclooster meermaals uit de wind heeft gezet. Vic Van Schil is niet meer gestart.

    04-07-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!