Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ritzege

    Vandaag beginnen de renners in de Ronde van Portugal met Porto-Guimaraes een ritje van 63km en is het de Fransman Daniel Ducreux die leider Joaquim Agostinho met 2" vooraf gaat. Als 3e op 4" volgt Celestino De Oliveira, 4e op 5" is Firmino Bernardino voor Fernando Ferreira. Rit b) te Villa do Conde over 60km leverd een twee Franse zege op en eindigen liefst 3 Fransen in de top5. Winnaar is Joël Millard hij heeft 2" voorsprong op Regis Delepine, 4" op de Nederlander Gérard Vianen dan volgt Antonio Graca op 5" en is Daniel Ducreux 5e. Joaquim Agostinho blijft leider.

    In Groot-Brittannië heeft Ray Barker de G.P.Solihull gewonnen hij versloeg zijn 2 medevluchters Collin Lewis en Reg Barnett. Nigel Dean werd 4e op 20" voor Dave Nie en James Moore.

    De Trofeo Matteotti in Pascara (Italië) werd gewonnen door Wilmo Francioni na 209km of 23 ronden van 9,1km versloeg hij zijn 4 medevluchters. Giancarlo Polidori werd 2e, Georges Pintens 3e, Enrico Maggioni en Adriano Pella. Andere landgenoten in de uitslag: 8e Rik Van Linden, 10e Patrick Sercu, 13e Ludo Van Staeyen en 15e André Poppe.

    In Frankrijk te Vailly-sur-Sauldre werd het criterium gewonnen door Yves Hezard voor Michel Perin en Raymond Riotte.

    Ben Janbroers wint het criterium van Poeldijk in Nederland na 100km heeft hij 4” voorsprong op Harm Ottenbros en Gert Harings.

    De rustdag heeft de Belgen goed gedaan er is opnieuw een Belgische zege in de Rheinland-Pfalz Rundfahrt waar nu Adolf Huysmans met 4’36” voorsprong de 5e rit Mainz-Kirn wint. De Zwitser René savary werd 2e met in zijn wiel de winnaar van gisteren Jean Maris. Alfred Gaida blijft leider.

     

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meise & Moorslede

    .
    Frans Verbeeck
    Met 64 is men in Meise-Eversem vertrokken voor de Noord-West Brabantse Pijl. Reeds vrij vlug vormde er zich een kopgroep van 22. Op het einde van de 6e ronde men moest er 11 afleggen reden Hooyberghs en Van De Ryse weg uit de kopgroep en kregen het gezelschap van Ward Janssens, Willy In 't Ven, Daniel Verplancke en de Australiër Keith Oliver, hun voorsprong was nooit meer dan 15". Op 3 ronden van het einde kwamen ook Verbeeck, Doyen, Kindt en Sohier aansluiten. Onder aanvoering van Van Roosbroeck probeerde een 2e groepje de aansluiting te bewerken maar mislukten. In de laatste ronde was er nog een poging van Hooyberghs maar werd opnieuw gegrepen waarna Frans Verbeeck op 2km van het einde wegreed en zijn zege van verleden jaar hernieuwde. Voor plaats 2 op 10" was Willy In't Ven de snelste voor André Doyen, Daniël Verplancke, Ward Janssens, Raf Hooyberghs, Camille Sohier, RogerKindt en Roland Van De Ryse. De Australiër Keith Oliver had de rol nog moeten lossen en kwam als 10e met 20" achterstand over de streep. Voor Englebert Opdebeeck was er een 23e plaats.

    In de " Avond van Vlaanderen" zoals het criterium van Moorslede noemt moesten de 38 renners 70 ronden afmalen om aan 99km te geraken. In gestalte waren de eerste onruststokers nu niet meteen de grootsten, Lucien Van Impe en Willy Vanneste, maar de "grootste" Eddy Merckx met in zijn spoor Willy Teirlinck ging hen vervoegen. Dit was niet naar de zin van Walter Godefroot en hij bracht de groep bijeen, waarin Vanspringel en Vandenberghe vielen en er met schaafwonden vanaf kwamen. Dan heeft Merckx een solonummer opgevoerd en hebben de broers De Vlaeminck en Bitossi met in hun wiel Stevens en Huysmans 4 ronden moeten jagen om tot bij Eddy te geraken, en sloten even later ook Van Impe en Leman aan deze laatste reed lek en moest afhaken, werd gedubbeld en zou later nog eens pech krijgen en de wedstrijd verlaten. De wedstrijd bleef boeiend, Eddy Merckx reed opnieuw weg maar moest het gezelschap van Roger De Vlaeminck dulden. In de spurt won Roger het van Eddy en werd op 35" broer Eric 3e voor Albert Van Vlierbghe en Jos Spruyt. Voor Willy Vanneste was er een 6e plaats op 45".

     

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal Kampioenschap - Juniores

    In Saint-Léger is vandaag het nationaal kampioenschap voor juniores verreden, waar liefst 135 renners vertrokken om in 6 ronden van iets meer dan 13km aan 80km te komen. Reeds vroeg in de wedstrijd was er een valpartij, bij een wegversmalling was het Francis Moreels die viel en konden Gevaert, Goeteyn en Verboven hem niet ontwijken en waren zij de eerste opgevers. Reeds in de eerste ronde waren, Deminne, Stroobant,Schroyens, Laurens en Agten weggereden en hielden het 15km vol en nadat eerst Verheyen en daarna De Croock aansloten kwam ook het peloton terug. Rond half koers was er een ontsnapping met 11 die het ook niet lang uithield.De beslissing viel in de laatste ronde, Paul Wellens reed een 10tal meters voor de groep, maar reden Keiser, Lannoo en Naegels hem voorbij, vervolgens gingen Verhaeghe, Brusselmans, De Vleeschouwer, Meerhout, Serin, Moreau, Caeckaert en Cuyle op zoek naar de drie leiders. Door de strijd tussen de koplopers en de achtervolgers werd het peloton in 10km op 45” gereden. Bij aanvang van de klim naar de meet kwam enkel De Vleeshouwer aansluiten. Paul Lannoo glipte weg maar het was Walter Naegels die bij hem kwam en er ook over ging en met 100meter voorsprong won. Marc Keiser werd 3e, voor Guy De Vleeschouwer was er op 8” de 4e plaats. Rudy Brusselmans als 5e had 15” achterstand. Uitslagen jongere broers van profs die nu aktief zijn: 14eAlex Van Linden, Wilfried Reybroeck 15e, Marcel Vander Slagmolen 32e, Frans Van Vlierberghe 49e, Luc Leman 71e.

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Sercu wint in Italië

    Net als gisteren nu ook weer een rit in lijn en een tijdrit op de piste in de Ronde van Portugal. De Nederlander Gèrard Vianen boekt er zijn 3e ritzege in 6 dagen. De rit werd verreden tussen Luso en Porto waar na 125km Cosme de Oliveira 2e werd op 2” en Manuel Sousa op 4” derde werd. Op de piste van Antas was het de Fransman Jean-Marie Leblanc die won hij legde de 2,2km af in 3’03” en vloerde daarmee de leider Joaquim Agostinho wiens tijd 3’03”1 was, met minder kan men niet winnen.

    Nemesio Jimenez was na 176km de beste te Santander in Spanje waar hij met 1’15” voorsprong won op Andrés Esnaola, de spurt voor de 3e plaats op liefst 8’58” werd gewonnen door Domingo Perurena voor Felix Gonzales, José-Luis Abilleira e.a.

    Het criterium van Oostvoorne in Nederland werd gewonnen door Jan Van Katwijk voor onze landgenoot Theo Verschueren en Karel Delnoy die sinds 1/7 prof is geworden bij Goudsmit-Hoff. Deze Delnoy heeft dit seizoen nog 6 overwinningen behaald bij de liefhebbers waarvan 4 in België (Houthalen-Visé-Romsée en Stal-Koersel).

    Onze landgenoot Patrick Sercu won in Italië te Tortoreto een wedstrijd type piste voor Marino Basso en Felice Gimondi.

    Rustdag in de Rheinland-Pfalz Rundfahrt.

    In Oostenrijk werd Siegi Denk bij de liefhebbers kampioen van zijn land voor Georg Postl en Kurt Schattelbauer.

    Ook in Groot-Brittannië te Leeds werd er bij de liefhebbers voor de kampioentrui gestreden. Dave Rollinson had na 148km een voorsprong van 7” op Phil Bayton en 59” op Phil Cheetman die voor de 3e plaats 4 andere in de spurt vloerde, 4e werd Kevin Apter, 5e Bob Jones, 6e Brice Biddle en 7e Douglas Dailey

     

     

    31-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bazel-Waas

    .
    In Bazel-Waas kregen de organisatoren voor hun 2e editie 49 renners aan de start waarvan net als gisteren te Lennik minder dan de helft de ganse wedstrijd hebben uitgereden namelijk 22. Voor de 170km te overbruggen waren er 21 ronden voorzien. Eerste pechvogels van de dag waren, Daniël Van Ryckeghem, Gerard David en 2 Britten Michael Coward en Martin Filmer. In de 4e ronde reden volgende 8 renners weg, Sohet,Abelshausen, Doyen, Watson, Peelman, Vanden Neste, Van Beers en Mahieu waarna Hemeryck, Nassen en Junkermann een vruchteloze poging deden om aan te sluiten. Wie wel bij de koplopers kwamen zijn, Maes, Loysch, Brands, Cooreman,en opnieuw Hemeryck en Junkermann en werd de kopgroep naar 14 gebracht. Toen de lokale renner Ronny Van De Vijver samen met Arthur Vande Vijver aansloot was het dolle pret bij de toeschouwers maar even later was alles opnieuw samen. Al waren er nog verschillende ontsnappingspogingen en ging Franske Brands nog even alleen vooroprijden was het een voltallige groep die zich klaar maakte voor de spurt. Op 1km van de streep zijn nog 7 renners weggereden waarvan dan Giovanni Jimenez iedereen verraste en met 15” voorsprong won. Jos Van Beers werd 2e, voor Frans Brands, Gilbert Wuytack, Willy Vanden Eynde, Roger Loysch, en Dieter Puschel. Op 30” was Jos Abelshausen de snelste van wat nog in koers was.

    De Trofee Ed. Van Vaernewijck een wedstrijd voor liefhebbers en junioren te Noorderwijk werd gewonnen door Yvan Benaets voor Rino Van Dromme, Frans Van Looy en Marc Verbeeck. Jos Van Olmen die als 1e over de meet was gereden werd gedeclasseerd.

    Twee uitslagen van de liefhebbers uit mijn buurt, Humbeek: 1.Leo Huysmans 110km in 2.27’ in een spurt met twee versloeg hij de Nederlander Theo Vander Loo (kampioen van Noord-Brabant) en werd Gommaar Van Calster op 20” derde. En te Keerbergen was de zege voor René Dillen hij versloeg na 108km Paul Collaer en werd Guy Laene op 45” derde.

     

    31-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Wedstrijden

    .
    Liefst 4 wedstrijden zijn er vandaag voor de beroepsrenners, 2 kermiskoersen St.Kwintens-Lennik en Waasmunster en 2 criteriums Berlaar en Drongen. In St.Kwintens-Lennik kwamen hoe kan het anders slechts 37 renners opdagen waarvan er slechts 12 de volledige wedstrijd hebben uitgereden. Wegens het druk verkeer werden de renners die te fel achter lagen uit koers genomen. Ook het warme weer en de plaatselijke hellingen speelden een rol in het verloop van de wedstrijd en dat ziet men aan de uitslag. De Nederlander Gert Harings won in een spurt met 3 voor de Fransman Robert Mintkiewicz en Jean-Pierre Berckmans. Vierde werd Julien Van Lint op 35”, 5e Georges Barras op 50”, 6.Georges Claes (Brab) op 1’, 7.Willy Vanden Eynde op 1’10”, 8.Rudy De Groote 1’20”, 9.Herman Vander Slagmolen op 1’30” en 10e Roger Kindt. Julien Verboven op plaats 11 volgde op 2’, 12 Romain Furnière op 2’30” en vanaf plaats 13 komt men aan de renners die vroegtijdig zijn moeten afstappen,op 1 ronde Willy Monty, 14.Gerard Hendrickx, 15.Frans Maes, 16.Camille Sohier en 17.Fernand Van Rymenant. Op 2 ronden: 18.Eddy Cael, 19.Hugo De haes en 20.Jan Boonen.

    In Waasmunster heeft Albert Van Vlierberghe die praktisch voor eigen volk rijd weerwraak genomen voor de nederlaag van verleden jaar toen hij 2e werd achter Roland Callewaert. Toen Albert op het einde uit de groep wegreed was enkel Gerben Karstens bekwaam hem te volgen maar moest in de spurt het met 10cm afgeven. Op 25” was de Australiër Keith Oliver de snelste van de groep voor Ronny Van de Vijver, Gilbert Wuytack, Georges Claes (Limb.), Jos Abelshausen, Roger Jochmans, Herman Vrijders en met Willy Van Neste is de top10 volledig.

    Het criterium van Berlaar was voor Jos Huysmans hij had 7” voorsprong op Fonske Debal en Herman Vanspringel. In Drongen won Walter Godefroot voor Eric De Vlaeminck en Jaak De Boever.

     

    30-07-2011 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Landgenoten op het podium

    Na de rit in lijn is er nu ook weer een tijdrit van 2km op de piste in de Ronde van Portugal. De Nederlander Gèrard Vianen behaald er zijn 2e ritzege, na de 84km tussen Fatima en Figuera da Foz heeft hij 6” voorsprong op Emilio Dinosio en is de Fransman Sylvain Vasseur 3e op 8”. Op de piste van Sangalhos is leider Joaquim Agostinho weer de beste voor de Fransman Alain Santy en Firmino Bernardino.

    Onze landgenoten zijn wakker geschoten in de rittenwedstrijd Rheinland-Pfalz Rundfahrt. En nog niet zo’n beetje met 3 stonden zij na de 4e halve rit Diez-Bad Schwalbach op het podium. De rit was 92,5 km en Jean Maris had 3” voorsprong op Adolf Huysmans en Karel De Busser. Na de middag moest Jean Maris het in de spurt afleggen tegen de Deen Svend Erik Bjerg en werd de Zwitser René Savary 3e in de rit Bad Schwalbach-Mainz over 61 km. Leider is nu Alfred Gaida een Pool die sinds 1/1/70 de Duitse nationaliteit heeft aangenomen.

     

    30-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Portugal

    Vandaag staan 2 ritten op het programma van de Ronde van Portugal, in de voormiddag is er Montemor-Abrantes 148km, en is de zege voor de Fransman José Catieau, hij heeft 21” voorsprong op Firmino Bernardino en 23” op Alain Santy . Nog een Fransman Georges Chappe werd 4e op 24” voor Fernando Ferreira. Na de middag was er Abrantes-Fatima over 78km, en won de Spanjaard Jesus Aranzabal met 6” voorsprong op Celestino de Oliveira, op 8” volgde Firmino Bernardino, Fernando Mendes en Joao Pinhal. Agostinho blijft leider.

    Linz a/Rhein-Diez a.d.Lahn is de 3e rit in de Rheinland-Pfalz-Rundfahrt is 135,5km en werd gewonnen door Klaus Jördens hij had 10” voorsprong op de Zwitser Bruno Hubschmid en werd Svend Erik Bjerg uit Denemarken 3e. Leider blijft Oleknavicius.

     

    29-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12.000 toeschouwers voor PK

    .
    Veel volk te Deerlijk waar onder het oog van maar liefst 12.000 toeschouwers de Westvlamingen voor de Provinciale titel bij de beroeps mogen strijden. Reeds in de 1e ronde was het Eric Leman die er voor zorgde dat men met zes voorop reed, zijn metgezellen waren, De Blaere, Van Neste, Hutsebaut, Coene en de Fransman Guyot. Na 20km hadden zij al 1’30” voorsprong dat na 40km al 2’40” bedroeg. Maar door een slechte verstandhouding kwam na 65km alles opnieuw samen. Met 19 is men dan opnieuw wegreden waaronder enkele rappe mannen, opnieuw Leman, Sercu en Reybroeck. Jacky Coene achterna gezeten door Van Marcke reed in de laatste kilometers weg en zou het gemakkelijk halen van zijn vluchtersmaat. Jacky Coene mocht de kampioenentrui aantrekken, Ronny Van Marcke werd 2e, en op 15” kwam Guido Reybroeck nog licht afgescheiden als 3e over de meet. Op 35” was Albert Van Vlierberghe de snelste voor Daniel Van Ryckeghem, Eric Leman, Patrick sercu en de rest van de groep.

    De 51 renners in Ninove hebben er een saaie wedstrijd van gemaakt. De aangekondigde Lucien Van Impe was evenmin op post. Na 60km er moesten er 145 worden afgelegd bleven er slechts nog 25 in koers. Voor de overwinning kreeg men een spurt van 13, waarin de 2 renners uit Herzele voor de overwinning vochten, Maurice Dury haalde het voor Etienne Sonck, Eddy Verstraeten, de Australiër Keith Oliver en Ludo Van Staeyen.

    In een hotel in Den Haan is de selectie voor het wereldkampioenschap te Mendrisio voorgesteld, maar loopt niet van een leien dakje. Eerst is er de heer Lacroix van de ploeg van Frans Verbeeck, die wil niet dat André Dierickx in de selectie zit omdat die toch tegen Verbeeck rijd. En dan was er de heer Van Buggenhout die in naam van de ploeg Merckx , 2 ploegmaten wou voor Eddy zonder rekening te houden met Vanspringel die als Belgisch kampioen sowieso is aangeduid. De reactie van Merckx die enkele dagen in de buurt verblijft was dat hij niet zou meereizen naar Mendrisio indien men niet ingaat op zijn verzoek. De selectie zoals ze door de Bond werd vrijgegeven: Eddy Merckx - Herman Vanspringel – Roger Swerts – André Dierickx – Roger en Eric De Vlaeminck – Erik Leman – Frans Verbeeck – Walter Godefroot en Georges Pintens. Als invallers: Jos Spruyt en André Rosiers.

    Andere selecties: Profs baan, Snelheid:Robert Van Lancker en Willy De Bosscher – Achtervolging: Dirk Baert en Paul Crapez – Halve-fond: Leo Proost en Theo Verschueren.

    Dames- Weg: Mariette Laenen, Christiane Geerts, Nicole Vanden Broeck en Francine Verslot. Invalsters: Johanna Bosmans en Christiane Goeminne.

    Liefhebbers: Weg: Freddy Maertens, Theo Fierens, Ludo Vander Linden, Michel Van Vlierden, Joseph Hensen, Marc Demeyer, Gustaaf Hermans, Gustaaf Van Cauter en Louis Verreydt. De 6 voor de weg en de 4 voor de 100km tijdrijden (Fierens en Van Vlierden) komen voor het tijdrijden niet in aanmerking zullen hieruit geselecteerd worden.

    Voor de baan zijn volgende renners geselecteerd: Kilometer: Manu Snellinx, invaller Raf Constant. Snelheid: Manu Snellinx, Antoine Meirlaen en Raf Constant, invallers Henri Wats en Noël Soetaert. Achtervolging: Julien Vermote en Donald Zeebroeck, invallers Wilfried Wesemael en Leon Daelemans. Tandems: Antoine Meirlaen-Noêl Soetaert, invallers Manu Snellinx-Raf Constant. Olympische achtervolging: Leon Dalemans, Julien Vermote, Wilfried Wesemael en Donald Zeebroeck, invallers: Marc Vandeputte en Raf Constant. Halve fond: Firmin De Vleminck.

     

    29-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoek van Holland

    St.Antonio-Montemor-o-Novo 225km is de 5e rit in de Ronde van Portugal, het is Manuel Durao die met 17” voorsprong wint voor Firmino Bernardino en 19” op Alain Santy die met 1” Fernando Mendes vooraf gaat. Leider blijft Agostinho.

    In Hoek van Holland werd het criterium over 80km gewonnen door Jos Vander Vleuten met 1’ voorsprong op Jos Zoons en Jan (Johan) Van Katwijk.

    De 3e rit in de Rheinland-Pfalz Rundfahrt ging de zege naar de Zwitser René Savary die na 132,5km 1’12” voorsprong had op de Duitser Algis Oleknavicius die leider word en de Nederlander Frits Schür als 3e volgde op 2’42”.

     

    28-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselkoers te Houtem-Vilvoorde

    .
    Ward Janssens
    In Deinze waar voor de 40e keer d beroepsrenners aan de start kwamen goot het pijpestelen, zodat onmiddellijk een 10tal van de 53 renners er de brui aan gaven, en de inrichters de wedstrijd van 9 ronden naar 8 terugbrachten. Eerste pechvogel was Staf Van Roosbroeck hij reed lek en hield het ook voor bekeken. In de 3e ronde reed Raf Hooyberghs alleen voorop en hield het 40 km vol. Dan was het Jaak De Boever die zijn kans waagde, liep 45” uit maar aangezien er geen versterking kwam liet hij zich 2ronden verder inlopen. Het was in de voorlaatste ronde was het Etienne Sonck even zijn kans waagde. Met Raf Van Bruaene de volgende die het probeerde was het bingo, hij kreeg het gezelschap van opnieuw Jaak De Boever en even later sloot de Fransman André Mollet aan, op 3km van de streep liet De Boever de twee achter en won met 15” voorsprong op Raf Van Bruaene en André Mollet. Zowel Walter Planckaert 4e op 35” als Willy Donie 5e op 40” kwamen afzonderlijk over de streep. Op 55” won Fonske Debal de groepsspurt voor Etienne Sonck, Emiel Lambrecht, Lucien Willekens en sluit Marc Lievens de top10 af. Na de wedstrijd was er een verrassing, de inrichters hadden besloten iedere renner die de koers had uitgereden een premie van 500frank te schenken.

    In Houtem-Vilvoorde moesten de inrichters tevreden zijn met 23 deelnemers waaronder toch enkele streekrenners , voor 9 ronden waarbij toch wat over kasseien moest gereden worden. Het was na 45km dat Ward Janssens wegreed en het gezelschap kreeg van de individueel Gérard Hendrickx zij bleven steeds voorop en op 2km van de meet liet Ward Janssens (Londerzeel) zijn kompaan achter en had 20” voorsprong aan de meet. Tony Houbrechts was de eerste achtervolger en werd 3e op 50”. Tony Daelemans (Humbeek) won op 1’20” de spurt van de groep voor plaats 4,met daarin nog enkele  streekrenners, Julien Van Lint (Beigem) 11e, Jean Ronsmans (Elsene) 16e en Englebert Opdebeeck (Weerde) 17e.

    Ook in Moorslede waar voor de 47e keer werd ingericht slecht weer en weinig renners, 26 . De vlag was nog maar naar beneden of Jaak Clauwaert ging in de aanval, en hield het 7 van de 15 ronden vol. Met 13 kwam de goede ontsnapping tot stand, waaruit in de voorlaatste ronde, Peelman, Vandenberghe en Verplancke wegreden maar ook zij hielden het niet vol. In de laatste ronde op het ogenblik dat de vluchters werden gegrepen was het Rudy De Groote die wegsprong en met 30” voorsprong won op de reagerende Raymond Steegmans en Daniel Verplancke als 4e op 1’ kwam Georges Vandenberghe over de streep. Wat nog overbleef van het peloton werd gevloerd door Guido Vandamme dit op 2’.

     

    28-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Vandaag 2 ritten in d Ronde van Portugal, eerst is er Faro-Tavira 54km en is het de Spanjaard Jesus Aranzabal die 1’01” voorsprong heeft op Fernando Mendes en 1’03” op de Fransman Alain Santy. Daarna was er op de piste van Tavira een tijdrit van 2km en was het de leider Joaquim Agostinho die won.

    In Spanje werd Zaragoza-Sabinanigo over een afstand van 226km verreden. Een kopgroep van 4 reed naar de meet waar Agustin Tamames won voor Domingo Perurena, José-Manuel Lopez-Rodriguez en José-Luis Abilleira. Van de achtervolgers won op 1’28” Salvador Tomas de spurt.

    In het Franse Callac liet Cyrille Guimard in een criterium over 140km het niet tot een eindspurt komen en won met 5” voorsprong op Gerben Karstens en werd Walter Godefroot 3e hij had 10” achterstand. Voor Herman Vanspringel liep dit criterium slecht af hij was betrokken bij een val, heeft hevige pijn in het rechterbeen en zal 2 tot 3 dagen rust nemen.

    In Guerlesquin (Frankrijk) was na 80km Alain Vasseur de snelste voor Rolf Wolfshohl en Raymond Delisle.

    De 2e rit in de Rheinland-Pfalz Rindfahrt voor liefhebbers gaat de 1e rit naar de Zwitser Bruno Hubschmid die 1’42” voorsprong heeft op de Noor Thorleif Andresen en de Duitser Walter Küster die op 1’52” volgde.

     

    27-07-2011 om 06:10 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheldeprijs

    .

    Regenweer bij de start van de Grote Scheldeprijs, en toch al een ontsnapping na 4km, Berckmans, Vanden Neste, Brands en Verhaegen waar in verschillende schijfjes renners bijkwamen maar na 19km was alles opnieuw samen. Maar Frans Verhaegen bleef liever voorop en bleef doorzetten en kreeg even later het gezelschap van Kindt, Eyers en als laatste sloot de Nederlander Daan Holst aan. Deze vlucht zou tot km 105 doorgaan. Pas was de hergroepering een feit of opnieuw was het Kindt met Mintjens, De Muynck en Van Roosbroeck die wegreden en tot 6’30” uitliepen. Toen men opnieuw in Schoten kwam moest er nog 50km worden gereden. Pech was er voor Roger Kindt op 20km van het einde en werd dus niet beloond voor zijn strijdlust. Een 8tal ging nog in de tegenaanval maar konden de leiders niet meer verontrusten. Alhoewel hij de snelste was heeft Staf Van Roosbroeck de spurt niet afgewacht en kwam met 20” voorsprong over de streep. Frans Mintjens was de snelste voor plaats twee voor Johan De Muynck. De ongelukkige Roger Kindt werd op 2’25” toch nog 4e. Van het achttal dat op 3’35” volgde was Jos Van Beers sneller dan Frans Verbeeck, André Dierickx, Roger Rosiers, Rik Van Linden, Jos Huysmans, Giovanni Jimenez en Ward Janssens. De pelotonsspurt werd gewonnen door Jos Abelshausen waar Englebert Opdebeeck als 43e eindigde.

    In het ziekenhuis van Charleroi is vandaag Ferdinand Bracke met een nierontsteking opgenomen en zal 14 dagen moeten rusten.

     

    27-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger wint in Frankrijk

    De Fransman Jean-Claude Largeau heeft de 3e rit Sines-Faro 203km in de Ronde van Portugal gewonnen voor zijn landgenoot Alain Santy die 6” achterstand had, 3e op 8” werd Fernando Mendes en 4e leider Joaquim Agostinho die op 9” volgde.

    Voor Roger De Vlaeminck was er winst in het criterium van Seignelay in Frankrijk in een spurt met twee versloeg hij Joop Zoetemelk en werd op 13” Luis Ocana 3e.

    De Rheinland-Pfalz Rundfahrt een rittenwedstrijd voor liefhebbers is vandaag begonnen te Wittlich met een proloog, een ploegentijdrit van 46,8km gewonnen door Nederland, het is Jan Aling die als 1e mocht over de streep rijden voor Frits Schür en Cees Priem.

    Op de wielerbaan van Utrecht won Lijn Loevesijn de Sprint voor Tim Mountford (Usa), Gordon Johnson (Aus) en John “Jackie” Simes (Usa). De zege in de 1/2 Fond was voor Piet De Wit voor Theo Verschueren, Jaap Oudkerk, Leo Proost en Cees Stam.

     

    26-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel & Westrozebeke

    .
    De inrichters van de wedstrijd voor beroepsrenners te Lommel-Barrier kregen slechts 40 renners aan de start. Reeds vroeg in de wedstrijd reden de Nederlander Jacques Frijters en Jean-Pierre Berckmans met 20” voorop maar na een tijdje liet Frijters zich opnieuw afzakken en deed Berckmans alleen verder. Er kwam versterking van Georges Claes, en de Nederlanders Jos Van Beers en Mat Gerrits. De beslissende ontsnapping kwam tot stand met 3 renners, Raymond Steegmans, Emiel Cambré en opnieuw Jos Van Beers die later door bandbreuk zijn kans niet kon verdedigen. In de laatste ronde kwam er nog een reactie van een viertal en even later lieten nog een 6 het peloton in de steek maar bleven de leiders voorop. In de spurt won Raymond Steegmans met 10meter van Emiel Cambré, Jos Van Beers kon zijn 3e plaats nog behouden en volgde op 20”, wat net genoeg was om de eerste achtervolgers voor te blijven, op 30” was Georges Vanconingsloo de snelste voor de 4e plaats hij versloeg Henri Mariën, Mat Gerrits en Jos Vander Vleuten, voor Jean-Pierre Berckmans was er op 50” een8e plaats want hij liet Herman Vrijders, Jan Van Katwijk, Harm Ottenbros, Alfons Scheys en Tony Houbrechts achter zich. Georges Claes uit Zonhoven was op 1’10” de snelste van de groep.

    In de 21e grote prijs van Westrozebeke kwamen 20 renners meer aan de start dan te Lommel. Eerste aanvallers waren Verplancke, De Groote, Polanski en Van Bruaene, daarna was het de beurt aan Van Vlierberghe die rap het gezelschap kreeg van de Brit Brian Jolly, waarna ook John Hemeryck, Jacky Coene en Hugo Hellemans aansloten en zouden pas op 2 ronden van het einde opnieuw door het peloton worden ingelopen. Dat was het moment van Reybroeck, Cael, De Groote en Guyot, maar ook zij kregen geen ruimte, nog maar pas was de orde hersteld of er kwam een nieuwe en nu de goede ontsnapping. Met 3 reed men naar de meet, waar Willy Vanneste in een bocht zijn 2 kompanen verschalkte en het afmaakte. Op 8” werd Rudy De Groote 2e en Ronny Van Marcke op 10” werd 3e. Van de eerste achtervolgers was op 25” Frans Melckenbeeck de snelste voor Daniel Verplancke, Eddy Cael, Marian Polansky en Jacky Coene. Het peloton kwam toe met 30” achterstand en hiervan was Jaak Clauwaert de spurt.

     

     

    26-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e rit ronde van Portugal

    Vandaag 2 ritten in de Ronde van Portugal, voor de middag was er Almada-Stubal over een afstand van 65km en won Joaquim Agostinho zijn 2e rit en was Fernando Mendes net als gisteren 2e nu had hij 2” achterstand, de 3e Joaquim Leite volgde op 4”. Na de middag was de winst voor de Nederlander Gérard Vianen in de rit Setubal-Sines na 117km had hij 28” voorsprong op de Fransman Daniel Ducreux, die 2” voor zijn landgenoot Régis Delepine eindigde. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Domingo Perurena won in Spanje te Villafranca de Ordizia waar hij na 215km 50” voorsprong had op Vicente Lopez-Carill die vlugger was dan José-Manuel Lopez-Rodriguez.

    In Groot-Brittannië won Albert Hitchen te Newport waar hij na 146,5km vlugger was dan Collin Lewis, Reg Smith en James Moore.

    Twee criteriums in Frankrijk te Oradour won Lucien Aimar en et Plumeliau ging de zege naar Charly Grosskost.

    In het criterium van Ulestraten in Nederland, waren Jan Krekels en Herman Vanspringel de 1e aanvallers en hebben de ganse wedstrijd mee vooraan gereden. Nadat Jan Janssen en Evert Dolman waren komen aansluiten zijn ook Joop Zoetemelk en Gert Harings op 3 ronden van het einde komen aansluiten. Vanspringel was de rapste aan de meet maar had wel een ronde te vroeg gespurt, het was Jan Krekels die zou winnen voor Gert Harings, Evert Dolman, Jan Janssen en Herman Vanspringel, Joop Zoetemelk liet zich uitbollen en kwam als 6e over de streep op 7”. Van de eerste achtervolgers was Alfons Debal de snelste dit op 2’30”.

    Ook in Duitsland streden de liefhebbers voor de nationale titel te Alsfeld, waar na 174km Dieter Leitner de trui mocht aantrekken, hij had 22” voorsprong op Dieter Koslar, en 1’08” op de 3e Ludwig Weiss.

     

    25-07-2011 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincennes

    Op de wielerbaan van Vincennes waren 5.000 toeschouwers aanwezig, heeft men door de regen de wedstrijd een uur moeten onderbreken. Er waren 4 proeven voorzien: A) Revanche Tour de France tussen Merckx en Ocana in 3 reeksen:Snelheid:1.Merckx-2.Ocana-Achtervolging 4km:1.Merckx 5’08”-2.Ocana 5’14”06 – Eigen kracht, 10km met klassement om de km: 1.Merckx-2.Ocana. Vervolgens B) Omnium der groene truiën:Snelheid:1.Roger De Vlaeminck-2.Walter Godefroot-3.Cyrille Guimard-4.Eric Leman. Eigen kracht 5km:1.Roger De Vlaeminck-2.Cyrille Guimard-3.Walter Godefroot-4.Eric Leman. Achtervolging: 1.Roger De Vlaeminck & Cyrille Guimard 1’16”-3.Walter Godefroot 1’17”6-4.Eric Leman 1’20”. Eindstand:1.Roger De Vlaeminck 3p.-2.Cyrille Guimard 7p.-3.Walter Godefroot 10p.-4.Eric Leman 12p. C)Le prix Jean Maillet in 2 reeksen: Eigen kracht: 10km. 1.Barry Hoban-2.Bernard Guyot-3.Lucien Van Impe enz. Afvalling: 1.Barry Hoban-2.Christian Raymond-3.José Catieau enz. Als laatste onderdeel was er de Kleine Tour de France: 50km eigen kracht met om de 5km een klassementsspurt:1.Walter Godefroot 33p.-2.Cyrille Guimard 29p.-3.Johny Schlek 21p.-4.Eddy Merckx 19p.-5.Luis Ocana 19p.-6.op 1 ronde Eric Leman al de andere renners eindigden in dezelfde ronde als Leman.

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Liefhebbers

    Het Belgisch kampioenschap voor liefhebbers te Nandrin is een echte afvallingsrit geworden. Na amper 9 van de 27 ronden die moesten worden afgelegd waren reeds 60 renners afgestapt, nochtans was er van een echte strijd geen sprake, maar was er de helling van Halleux voor velen er te veel aan. Rond half koers had men nog 54 renners in de wedstrijd en toen men 16 ronden had afgelegd waren er dat nog 45. Topfavorieten als o.a.Rik Van Linden en Jan Vande Wiele waren al door een bandbreuk uitgeschakeld dit enkel omdat herstellen op de te smalle wegen niet mogelijk was. Het was pas na ronde 16 dat de wedstrijd eigenlijk begon, na een eerste uitloper met Herman Beysens, ging Ludo Noels in de 18e ronde met Gustaaf Van Cauter en kwamen Willy Govaerts, Ludo Van Staeyen,Freddy Maertens, en Ghislain De Clerck aansluiten, reden een maximum voorsprong van 30” bijeen, 3 ronden verder kwamen ook Gustaaf Hermans, Luc pels en Louis Verreydt aansluiten. Door het peloton werd er met succes hevig jacht gemaakt met het gevolg dat er nog een pak renners afhaakten zodat men met 26 in koers bleef en alles opnieuw kon beginnen. Nog maar pas was de hergroepering een feit of Louis Verreydt en Theo Fierens gingen in de aanval, wat uiteindelijk meebracht dat men met 19 de laatste 4 ronden kon aanvangen. Het was nogmaals Ludo Noels die aanviel en Freddy Maertens, Ludo Van Staeyen meekreeg maar werden 2 ronden van het einde ingelopen. Nu was het Theo Fierens die aanviel, Luc Pels en jawel nog eens Ludo Noels kwamen bij hem en zij gingen met lichte voorsprong de laatste ronde in, op 3 achtervolgers: Freddy Maertens, Ludo Van Staeyen en Herman Beysens die op 4km van de meet aansloten. Kort bij het einde was het Freddy Maertens, Ludo Van Staeyen en nog eens Ludo Noels die wat voorsprong namen, en tijdens de afdaling van de Halleux was het Freddy die zich als een steen naar beneden liet vallen en met 14” voorsprong won van Ludo van Staeyen en Ludo Noels. Voor de 4e plaats op 49” was Theo Fierens de snelste voor Herman Beysens, Luc Pels, Louis Verreydt, Gustaaf Hermans, en Daniël Pauwels. Dan kwam Eric Wijckaert als 10e over de streep hij had 55” achterstand, de 11e Ferdinand Peersmans volgde op 1’, van de “groep” was op 1’15” Frans Van Looy de snelste, voor Gustaaf Van Cauter, Ludo Van Der Linden, Willy Abbeloos, Adolf Huysmans, Josph Helsen, Hilaire De Cocker en Ronny Christiaens. Werden 20e gelijk geplaatst nadat zij vroegtijdig uit koers werden genomen: José De Cauwer, Roger Loysch, Willy Govaerts, Eddy Van Hoof, Declercq, Ghislain Van Landeghem, Georges Bortels en Bernard Draux. Voor Raymond Van Straelen was het BK vroegtijdig afgelopen, nadat hij eerder zich al aan zijn knie had gekwetst was het in de 8e ronde dat Marc Demeyer viel en Raymond moest uitwijken waarmee opnieuw zijn knie bezeerde rn het voor bekeken zag.

    Niet alle liefhebbers nemen deel aan het BK, zo kwam Robert Maveau bij ons in Zemst winnen voor de man van Peutie, Pieter Van Dooren en Gustaaf Wijns.

     

     

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Brabant te Diest

    .
    Frans Verbeeck
    De 2e Grote Prijs van Diest was tevens het PK van Brabant, de renners moesten eerst een grote ronde van 122km en 14 kleine afleggen. Julien Van Lint verleden jaar kampioen van Brabant reed in de grote ronde weg met Houbrechts, Kindt, De Haes, Mahieu en De Baere, daarna was hij er opnieuw bij wanneer de 2e ontsnapping tot stand kwam nu met Sohet en ook De Haes en Mahieu waren er opnieuw bij en dit kwartet zou tot 15 aangroeien. Bij het einde van die grote ronde gingen Gakens en Sohet er vandoor en opnieuw was Van Lint met Eyers mee, maar dit was het begin van het einde voor Van Lint. Bij het begin van de 6e kleine ronde ging Roger Loysch in de aanval en had in de 8e kleine ronde 1’30” voorsprong. Toen is Frans Verbeeck in actie gekomen maar kon niet meer dan 10” van de voorsprong afpitsen toen kreeg hij de hulp van Frans Maes en kwamen zij wel korter, maar reed Maes lek. In de 3 laatste kleine ronden moest de Citadelhelling beklommen worden en dat was de doodsteek voor Loysch en kwam Frans in de laatste ronde tot bij Roger en liet hem ook ter plaatse om met 20” voorsprong te winnen en Brabantskampioen te worden. Op 1’10” won Walter Planckaert voor Hendrik Mariën, Michaël Wright, Frans Maes en Tony Daelemans. Voor plaats 8 op 2’ was Roger Jochmans de snelste. Op 400 meter van de streep was er een val en werd Tony Gakens naar het ziekenhuis gevoerd waar een hersenschudding werd vastgesteld. Enkele Brabantse renners kwamen niet aan de start waaronder Eddy Merckx.

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal

    Wie anders dan Joaquim Agostinho won de 1e rit in de Ronde van Portugal die van start ging te Alvalade met een tijdrit over 4,6km waarvoor hij 5’46” nodig had. Op 6” werd Fernando Mendes 2e, de Fransman Francis Campaner werd op 7” derde, de 4e plaats was voor Firmino Bernardino op 8” en de Fransman Jean-Marie Leblanc en de Nederlander Gérard Vianen deelden de 5e plaats met een tijd van 5’57. In het criterium van Brette-les-Pins (Frankrijk) versloeg de Nederlander Gerben Karstens Luis Ocana en werd Yves Hézard 3e

    In Spanje was er de Memorial Valentin Uriona een Spaanse renner die op 30/7/’68 tijdens het Spaanse kampioenschap te Sabadell met zijn hoofd op een stoeprand viel toen hij manueel al rijdend zijn afgelopen ketting opnieuw wou opleggen. Overgebracht naar de kliniek van Sabadell is hij daar overleden. Wat betreft de wedstrijd die 180km lang was is gewonnen door Nemesio Jimenez hij had 1’15” voorsprong op Andrès Esnaola en liefst 8’58” op de groep waarvan Domingo Perurena de snelste was. Van de 43 gestarte renners hebben er 13 de wedstrijd uitgereden.

    In Italië won Ottavio Crepaldi te Montelupo na 204km had hij 35” voorsprong op 2 achtervolgers, Roberto Poggiali en Wilmo Francioni, op 45” won de Zweed Tomas Pettersson de spurt voor de 4e plaats voor zijn 2 metgezellen, Aldo Moser en Primo Mori.

    In Oost-Duitsland werd op de Sachsenring het liefhebbers kampioenschap verreden na 174km had de nieuwe kampioen Manfred Radochla 20” voorsprong op Axel Peschel en 22” op Dieter Mickein, viel juist naast het podium Wolfgang Wesemann die 1’55” achterstand had. Bij de Jugend A was de titel na 130,5km voor Wolfgang Lötzsch en bij de Jugend B won Hans-Joachim deze categorie moest 87km rijden.

    Pech voor leider Claude Aigueparses in de Ronde van Schotland op 15km van het einde toen hij met 11 andere op kop reed kwam hij in aanraking met de Nederlander Mari Van Venrooy viel en werd door enkele anderen aangereden. De 2e in de stand John Cleawarth is tot bij de ongelukkige Fransman geweest en pas als hij zeker was dat deze kon verder rijden is ook hij opnieuw gestart. De ritzege was voor de Nederlander Mari Van Venrooy die onze landgenoot René Fogen 2” achter zich liet op 15” werd de Luxemburger Jean Becker 3e en de Nederlander Peter Van Stralen. De eindzege ging uiteindelijk naar John Cleawarth met 37” voorsprong op de ongelukkige Fransman Claude Aigueparses en werd Peter Doyle (Ierland) 3e op 49”.

     

    24-07-2011 om 06:56 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!