Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    26-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger wint in Frankrijk

    De Fransman Jean-Claude Largeau heeft de 3e rit Sines-Faro 203km in de Ronde van Portugal gewonnen voor zijn landgenoot Alain Santy die 6” achterstand had, 3e op 8” werd Fernando Mendes en 4e leider Joaquim Agostinho die op 9” volgde.

    Voor Roger De Vlaeminck was er winst in het criterium van Seignelay in Frankrijk in een spurt met twee versloeg hij Joop Zoetemelk en werd op 13” Luis Ocana 3e.

    De Rheinland-Pfalz Rundfahrt een rittenwedstrijd voor liefhebbers is vandaag begonnen te Wittlich met een proloog, een ploegentijdrit van 46,8km gewonnen door Nederland, het is Jan Aling die als 1e mocht over de streep rijden voor Frits Schür en Cees Priem.

    Op de wielerbaan van Utrecht won Lijn Loevesijn de Sprint voor Tim Mountford (Usa), Gordon Johnson (Aus) en John “Jackie” Simes (Usa). De zege in de 1/2 Fond was voor Piet De Wit voor Theo Verschueren, Jaap Oudkerk, Leo Proost en Cees Stam.

     

    26-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel & Westrozebeke

    .
    De inrichters van de wedstrijd voor beroepsrenners te Lommel-Barrier kregen slechts 40 renners aan de start. Reeds vroeg in de wedstrijd reden de Nederlander Jacques Frijters en Jean-Pierre Berckmans met 20” voorop maar na een tijdje liet Frijters zich opnieuw afzakken en deed Berckmans alleen verder. Er kwam versterking van Georges Claes, en de Nederlanders Jos Van Beers en Mat Gerrits. De beslissende ontsnapping kwam tot stand met 3 renners, Raymond Steegmans, Emiel Cambré en opnieuw Jos Van Beers die later door bandbreuk zijn kans niet kon verdedigen. In de laatste ronde kwam er nog een reactie van een viertal en even later lieten nog een 6 het peloton in de steek maar bleven de leiders voorop. In de spurt won Raymond Steegmans met 10meter van Emiel Cambré, Jos Van Beers kon zijn 3e plaats nog behouden en volgde op 20”, wat net genoeg was om de eerste achtervolgers voor te blijven, op 30” was Georges Vanconingsloo de snelste voor de 4e plaats hij versloeg Henri Mariën, Mat Gerrits en Jos Vander Vleuten, voor Jean-Pierre Berckmans was er op 50” een8e plaats want hij liet Herman Vrijders, Jan Van Katwijk, Harm Ottenbros, Alfons Scheys en Tony Houbrechts achter zich. Georges Claes uit Zonhoven was op 1’10” de snelste van de groep.

    In de 21e grote prijs van Westrozebeke kwamen 20 renners meer aan de start dan te Lommel. Eerste aanvallers waren Verplancke, De Groote, Polanski en Van Bruaene, daarna was het de beurt aan Van Vlierberghe die rap het gezelschap kreeg van de Brit Brian Jolly, waarna ook John Hemeryck, Jacky Coene en Hugo Hellemans aansloten en zouden pas op 2 ronden van het einde opnieuw door het peloton worden ingelopen. Dat was het moment van Reybroeck, Cael, De Groote en Guyot, maar ook zij kregen geen ruimte, nog maar pas was de orde hersteld of er kwam een nieuwe en nu de goede ontsnapping. Met 3 reed men naar de meet, waar Willy Vanneste in een bocht zijn 2 kompanen verschalkte en het afmaakte. Op 8” werd Rudy De Groote 2e en Ronny Van Marcke op 10” werd 3e. Van de eerste achtervolgers was op 25” Frans Melckenbeeck de snelste voor Daniel Verplancke, Eddy Cael, Marian Polansky en Jacky Coene. Het peloton kwam toe met 30” achterstand en hiervan was Jaak Clauwaert de spurt.

     

     

    26-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e rit ronde van Portugal

    Vandaag 2 ritten in de Ronde van Portugal, voor de middag was er Almada-Stubal over een afstand van 65km en won Joaquim Agostinho zijn 2e rit en was Fernando Mendes net als gisteren 2e nu had hij 2” achterstand, de 3e Joaquim Leite volgde op 4”. Na de middag was de winst voor de Nederlander Gérard Vianen in de rit Setubal-Sines na 117km had hij 28” voorsprong op de Fransman Daniel Ducreux, die 2” voor zijn landgenoot Régis Delepine eindigde. Joaquim Agostinho blijft leider.

    Domingo Perurena won in Spanje te Villafranca de Ordizia waar hij na 215km 50” voorsprong had op Vicente Lopez-Carill die vlugger was dan José-Manuel Lopez-Rodriguez.

    In Groot-Brittannië won Albert Hitchen te Newport waar hij na 146,5km vlugger was dan Collin Lewis, Reg Smith en James Moore.

    Twee criteriums in Frankrijk te Oradour won Lucien Aimar en et Plumeliau ging de zege naar Charly Grosskost.

    In het criterium van Ulestraten in Nederland, waren Jan Krekels en Herman Vanspringel de 1e aanvallers en hebben de ganse wedstrijd mee vooraan gereden. Nadat Jan Janssen en Evert Dolman waren komen aansluiten zijn ook Joop Zoetemelk en Gert Harings op 3 ronden van het einde komen aansluiten. Vanspringel was de rapste aan de meet maar had wel een ronde te vroeg gespurt, het was Jan Krekels die zou winnen voor Gert Harings, Evert Dolman, Jan Janssen en Herman Vanspringel, Joop Zoetemelk liet zich uitbollen en kwam als 6e over de streep op 7”. Van de eerste achtervolgers was Alfons Debal de snelste dit op 2’30”.

    Ook in Duitsland streden de liefhebbers voor de nationale titel te Alsfeld, waar na 174km Dieter Leitner de trui mocht aantrekken, hij had 22” voorsprong op Dieter Koslar, en 1’08” op de 3e Ludwig Weiss.

     

    25-07-2011 om 06:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincennes

    Op de wielerbaan van Vincennes waren 5.000 toeschouwers aanwezig, heeft men door de regen de wedstrijd een uur moeten onderbreken. Er waren 4 proeven voorzien: A) Revanche Tour de France tussen Merckx en Ocana in 3 reeksen:Snelheid:1.Merckx-2.Ocana-Achtervolging 4km:1.Merckx 5’08”-2.Ocana 5’14”06 – Eigen kracht, 10km met klassement om de km: 1.Merckx-2.Ocana. Vervolgens B) Omnium der groene truiën:Snelheid:1.Roger De Vlaeminck-2.Walter Godefroot-3.Cyrille Guimard-4.Eric Leman. Eigen kracht 5km:1.Roger De Vlaeminck-2.Cyrille Guimard-3.Walter Godefroot-4.Eric Leman. Achtervolging: 1.Roger De Vlaeminck & Cyrille Guimard 1’16”-3.Walter Godefroot 1’17”6-4.Eric Leman 1’20”. Eindstand:1.Roger De Vlaeminck 3p.-2.Cyrille Guimard 7p.-3.Walter Godefroot 10p.-4.Eric Leman 12p. C)Le prix Jean Maillet in 2 reeksen: Eigen kracht: 10km. 1.Barry Hoban-2.Bernard Guyot-3.Lucien Van Impe enz. Afvalling: 1.Barry Hoban-2.Christian Raymond-3.José Catieau enz. Als laatste onderdeel was er de Kleine Tour de France: 50km eigen kracht met om de 5km een klassementsspurt:1.Walter Godefroot 33p.-2.Cyrille Guimard 29p.-3.Johny Schlek 21p.-4.Eddy Merckx 19p.-5.Luis Ocana 19p.-6.op 1 ronde Eric Leman al de andere renners eindigden in dezelfde ronde als Leman.

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Liefhebbers

    Het Belgisch kampioenschap voor liefhebbers te Nandrin is een echte afvallingsrit geworden. Na amper 9 van de 27 ronden die moesten worden afgelegd waren reeds 60 renners afgestapt, nochtans was er van een echte strijd geen sprake, maar was er de helling van Halleux voor velen er te veel aan. Rond half koers had men nog 54 renners in de wedstrijd en toen men 16 ronden had afgelegd waren er dat nog 45. Topfavorieten als o.a.Rik Van Linden en Jan Vande Wiele waren al door een bandbreuk uitgeschakeld dit enkel omdat herstellen op de te smalle wegen niet mogelijk was. Het was pas na ronde 16 dat de wedstrijd eigenlijk begon, na een eerste uitloper met Herman Beysens, ging Ludo Noels in de 18e ronde met Gustaaf Van Cauter en kwamen Willy Govaerts, Ludo Van Staeyen,Freddy Maertens, en Ghislain De Clerck aansluiten, reden een maximum voorsprong van 30” bijeen, 3 ronden verder kwamen ook Gustaaf Hermans, Luc pels en Louis Verreydt aansluiten. Door het peloton werd er met succes hevig jacht gemaakt met het gevolg dat er nog een pak renners afhaakten zodat men met 26 in koers bleef en alles opnieuw kon beginnen. Nog maar pas was de hergroepering een feit of Louis Verreydt en Theo Fierens gingen in de aanval, wat uiteindelijk meebracht dat men met 19 de laatste 4 ronden kon aanvangen. Het was nogmaals Ludo Noels die aanviel en Freddy Maertens, Ludo Van Staeyen meekreeg maar werden 2 ronden van het einde ingelopen. Nu was het Theo Fierens die aanviel, Luc Pels en jawel nog eens Ludo Noels kwamen bij hem en zij gingen met lichte voorsprong de laatste ronde in, op 3 achtervolgers: Freddy Maertens, Ludo Van Staeyen en Herman Beysens die op 4km van de meet aansloten. Kort bij het einde was het Freddy Maertens, Ludo Van Staeyen en nog eens Ludo Noels die wat voorsprong namen, en tijdens de afdaling van de Halleux was het Freddy die zich als een steen naar beneden liet vallen en met 14” voorsprong won van Ludo van Staeyen en Ludo Noels. Voor de 4e plaats op 49” was Theo Fierens de snelste voor Herman Beysens, Luc Pels, Louis Verreydt, Gustaaf Hermans, en Daniël Pauwels. Dan kwam Eric Wijckaert als 10e over de streep hij had 55” achterstand, de 11e Ferdinand Peersmans volgde op 1’, van de “groep” was op 1’15” Frans Van Looy de snelste, voor Gustaaf Van Cauter, Ludo Van Der Linden, Willy Abbeloos, Adolf Huysmans, Josph Helsen, Hilaire De Cocker en Ronny Christiaens. Werden 20e gelijk geplaatst nadat zij vroegtijdig uit koers werden genomen: José De Cauwer, Roger Loysch, Willy Govaerts, Eddy Van Hoof, Declercq, Ghislain Van Landeghem, Georges Bortels en Bernard Draux. Voor Raymond Van Straelen was het BK vroegtijdig afgelopen, nadat hij eerder zich al aan zijn knie had gekwetst was het in de 8e ronde dat Marc Demeyer viel en Raymond moest uitwijken waarmee opnieuw zijn knie bezeerde rn het voor bekeken zag.

    Niet alle liefhebbers nemen deel aan het BK, zo kwam Robert Maveau bij ons in Zemst winnen voor de man van Peutie, Pieter Van Dooren en Gustaaf Wijns.

     

     

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Brabant te Diest

    .
    Frans Verbeeck
    De 2e Grote Prijs van Diest was tevens het PK van Brabant, de renners moesten eerst een grote ronde van 122km en 14 kleine afleggen. Julien Van Lint verleden jaar kampioen van Brabant reed in de grote ronde weg met Houbrechts, Kindt, De Haes, Mahieu en De Baere, daarna was hij er opnieuw bij wanneer de 2e ontsnapping tot stand kwam nu met Sohet en ook De Haes en Mahieu waren er opnieuw bij en dit kwartet zou tot 15 aangroeien. Bij het einde van die grote ronde gingen Gakens en Sohet er vandoor en opnieuw was Van Lint met Eyers mee, maar dit was het begin van het einde voor Van Lint. Bij het begin van de 6e kleine ronde ging Roger Loysch in de aanval en had in de 8e kleine ronde 1’30” voorsprong. Toen is Frans Verbeeck in actie gekomen maar kon niet meer dan 10” van de voorsprong afpitsen toen kreeg hij de hulp van Frans Maes en kwamen zij wel korter, maar reed Maes lek. In de 3 laatste kleine ronden moest de Citadelhelling beklommen worden en dat was de doodsteek voor Loysch en kwam Frans in de laatste ronde tot bij Roger en liet hem ook ter plaatse om met 20” voorsprong te winnen en Brabantskampioen te worden. Op 1’10” won Walter Planckaert voor Hendrik Mariën, Michaël Wright, Frans Maes en Tony Daelemans. Voor plaats 8 op 2’ was Roger Jochmans de snelste. Op 400 meter van de streep was er een val en werd Tony Gakens naar het ziekenhuis gevoerd waar een hersenschudding werd vastgesteld. Enkele Brabantse renners kwamen niet aan de start waaronder Eddy Merckx.

    25-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal

    Wie anders dan Joaquim Agostinho won de 1e rit in de Ronde van Portugal die van start ging te Alvalade met een tijdrit over 4,6km waarvoor hij 5’46” nodig had. Op 6” werd Fernando Mendes 2e, de Fransman Francis Campaner werd op 7” derde, de 4e plaats was voor Firmino Bernardino op 8” en de Fransman Jean-Marie Leblanc en de Nederlander Gérard Vianen deelden de 5e plaats met een tijd van 5’57. In het criterium van Brette-les-Pins (Frankrijk) versloeg de Nederlander Gerben Karstens Luis Ocana en werd Yves Hézard 3e

    In Spanje was er de Memorial Valentin Uriona een Spaanse renner die op 30/7/’68 tijdens het Spaanse kampioenschap te Sabadell met zijn hoofd op een stoeprand viel toen hij manueel al rijdend zijn afgelopen ketting opnieuw wou opleggen. Overgebracht naar de kliniek van Sabadell is hij daar overleden. Wat betreft de wedstrijd die 180km lang was is gewonnen door Nemesio Jimenez hij had 1’15” voorsprong op Andrès Esnaola en liefst 8’58” op de groep waarvan Domingo Perurena de snelste was. Van de 43 gestarte renners hebben er 13 de wedstrijd uitgereden.

    In Italië won Ottavio Crepaldi te Montelupo na 204km had hij 35” voorsprong op 2 achtervolgers, Roberto Poggiali en Wilmo Francioni, op 45” won de Zweed Tomas Pettersson de spurt voor de 4e plaats voor zijn 2 metgezellen, Aldo Moser en Primo Mori.

    In Oost-Duitsland werd op de Sachsenring het liefhebbers kampioenschap verreden na 174km had de nieuwe kampioen Manfred Radochla 20” voorsprong op Axel Peschel en 22” op Dieter Mickein, viel juist naast het podium Wolfgang Wesemann die 1’55” achterstand had. Bij de Jugend A was de titel na 130,5km voor Wolfgang Lötzsch en bij de Jugend B won Hans-Joachim deze categorie moest 87km rijden.

    Pech voor leider Claude Aigueparses in de Ronde van Schotland op 15km van het einde toen hij met 11 andere op kop reed kwam hij in aanraking met de Nederlander Mari Van Venrooy viel en werd door enkele anderen aangereden. De 2e in de stand John Cleawarth is tot bij de ongelukkige Fransman geweest en pas als hij zeker was dat deze kon verder rijden is ook hij opnieuw gestart. De ritzege was voor de Nederlander Mari Van Venrooy die onze landgenoot René Fogen 2” achter zich liet op 15” werd de Luxemburger Jean Becker 3e en de Nederlander Peter Van Stralen. De eindzege ging uiteindelijk naar John Cleawarth met 37” voorsprong op de ongelukkige Fransman Claude Aigueparses en werd Peter Doyle (Ierland) 3e op 49”.

     

    24-07-2011 om 06:56 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renners moeten 2x koersen

    .
    Herman Vanspringel
    Voor de inrichters van het criterium van St.Lambrechts-Woluwe zit het echt niet mee, ook vandaag waren nog maar 11 ronden gereden toen het is beginnen stortregenen, en was het voorzichtigheid geblazen voor de renners, en toen Marc Lievens in de radarafsluiting terecht kwam is men nog voorzichtiger beginnen rijden. Een ontsnapping kwam er bijna niet en toen Merckx iets voor het einde toch alleen voorop reed was het zijn ploegmaat Herman Vanspringel die met in zijn wiel de Flandria’s de groep terug bracht. Eric De Vlaeminck won verrassend de eindspurt voor Eric Leman, Roger De Vlaeminck, Cyrille Guimard en Herman Vanspringel, Eddy Merckx werd 14e. Voor de rit in lijn was er ook een tijdrit van 1,7km waar de winst voor Herman Vanspringel was voor Eric Leman, Cyrille Guimard en Eric en Roger De Vlaeminck. Door tweemaal een 2e plaats werd Eric Leman winnaar op punten wat hem de voorziene premie opleverde, dan volgden Eric De Vlaeminck 5p., Vanspringel 6p., Guimard 7p. en Roger De Vlaeminck met 8 punten.

    Nadat de renners deze namiddag in Woluwe de uitgestelde wedstrijd van gisteren hebben gereden werden ze deze avond verwacht in Rijmenam. Met 38 renners vetrok men in een fikse regenbui om 80 ronden te rijden. Wie er nu wel bij was en niet aangekondigd is Joop Zoetemelk. Het was pas halfweg dat de vermoeide renners begonnen te koersen. Julien Stevens ging in de 36e ronde voorop rijden, liep 30” uit en dat was het moment van Joop om op zoek te gaan naar de vluchter maar zou lek rijden. In het peloton begon Merckx zich te roeren wat door de toeschouwers werd gewaardeerd. Na 60 ronden werd Stevens ingelopen. Dat was het moment van Merckx, die Vanspringel, Verbeeck, Leman meekreeg , en even later ook nog Roger de Vlaeminck, Godefroot, Van Vlierberghe. Vanspringel ging in de voorlaatste ronde alleen weg en won met 20” voorsprong op Frans Verbeeck en Roger De Vlaeminck.

    Met 51 zijn ze vertrokken te Wuustwezel om 173km te rijden, want van koersen is er door de strakke wind die de renners pal in het gezicht kregen weinig in huis gekomen. Voor wie pech had was er geen probleem om terug aansluiting te krijgen, er zijn enkele schuchtere aanvalspogingen geweest maar daar is het ook bij gebleven. Op 10km van de streep is Jos Abelshausen uit het peloton weggereden en won met 20” voorsprong. Voor de 2e plaats was het Ronald De Witte die het haalde voor Lucien Willekens, de Nederlander Jos Van Beers, de Australiër Keith Oliver, en dan opnieuw 2 Nederlanders, Harm Ottenbros, Cees Rentmeester, Fonske Debal werd 8e, de Nederlander Richard Bukacki 9e en Frans Verhaegen sluit de top10 af.

     

     

    24-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland

    Franse zege in de Ronde van Schotland waar Jean-Paul Richard de 4e rit Haddington-Dumfries over een afstand van 164,2km wint voor 2 Nederlanders, Dirk Groen die hij in de spurt klopte en Mari Van Venrooy die op 11” eindigde. De Fransman Aigueparses mag morgen in de slotrit als leider starten.

    23-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Lambrechts-Woluwe afgelast

    .
    In Denderwindeke moesten de renners 149km afleggen, het was Jacky Coenen die de eerste aanvaller was en een maximum voorsprong van anderhalve minuut kon bijeen fietsen. Nadien namen Roger Loysch en Fernand Van Rijmenant het over en reden op korte tijd een voorsprong van 2’50” bijeen. Het was door een tegenaanval van Johan De Muynck dat na 105km de leiders door het peloton werden ingehaald. Johan ging nog eens en nu waren het Dury, Cael, Raes en Moonen die meesprongen. Een tegenreactie kwam er nog van Sohier, Kerremans, De Groote en Crapez zij zouden niet meer bij de leiders geraken waarvan in volle finale Maurice Dury wegreed en met 20” voorsprong won op Willy Moonen, Johan De Muynck, Eric Raes en Eddy Cael. Ook Rudy De Groote had zijn metgezellen achter gelaten en kwam als 6e op 40” over de streep, 5” later was Frans Kerremans sneller dan Camille Sohier en Paul Crapez. Het peloton op 1’25” mocht voor de 10e plaats spurten en hiervan was Emile Bodart de snelste.

    Het na-Tour criterium van St.Lambrechts-Woluwe is door de weersomstandigheden verschoven naar morgen.

    Het criterium van Eine werd gewonnen door André Dierickx die de 98km aflegde in 2.21’ het podium bestond verder uit Etienne Buysse en Dirk Baert. Ook de liefhebbers waren aan de slag in Eine zij moesten slechts 63km rijden die in 1.32’ werden afgelegd door Jean-Paul Spileers die vlugger was dan Marcel Vandenbossche en Albert Decuyper.

     

    23-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland

    Douglas Dailey verslaat in de 3e rit Dumfernline-Dunbar na 148km de Fransman Claude Aiguesparses, op 1’10” volgt H. Darby. De Fransman Aiguesparses is de nieuwe leider.

    22-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Wedstrijden

    .
    Willy Planckaert
    Het criterium van De Panne werd gewonnen door Eddy Merckx na 95km had hij 25” voorsprong op het peloton waarvan Guido Reybroeck de spurt van de groep won voor Patrick Sercu, Eric Leman, Georges Vandenberghe, Eric De Vlaeminck, Frans Verbeeck, Cyrille Guimard, Willy Teirlinck en Jaak Clauwaert. Vanaf plaats 11 werden de overige renners gelijk geplaatst.

    Te Dentergem werd de winnaar Willy Planckaert na zijn zege door de meeste van de toeschouwers uitgefloten, Willy zou bij het begin van de spurt Rudy De Groote met de hand hebben afgeduwd. Willy mocht nochtans na de klacht van De Groote de zegebloemen behouden,de koerscommissarissen vonden dat het een duwfout was en geen truitje trek. De 43 renners die de start hadden genomen moesten 20 ronden afleggen om de 150km rond te maken. Buiten dat bij het begin van de 4e ronde een ontsnapping van 4 renners was heeft men moeten wachten tot de voorilaatste ronde dat de beslissende ontsnapping een feit werd. In de eindspurt was het dus Willy die won voor Etienne Buysse, Christian Callens en Rudy De Groote. Op 20” won Walter Planckaert de spurt voor de 5e plaats voor André Mollet. De groep had 50” achterstand en daarvan was Willy Donie de rapste.

    67 renners zijn aan de start gekomen van de 26e Grote Prijs van Mechelen, die op 2 ronden van het einde door de inrichters met 1 ronde werd verkort. Op dat ogenblik reden met 15” voorop, Willy Vekemans, Willy In’t Ven, Georges Vanconingsloo, Maurice Eyers, Frans Maes en Georges Claes van Kerkom. Een reactie kwam er nog van de in België verblijvende Columbiaan Giovanni Jimenez en de Nederlander Mat Gerrits en konden bij de koplopers aansluiten. Toen een hergroepering scheen tot stand te komen en de spurters al hun plaats aan het kiezen waren was het opnieuw Jimenez die ging en enkel In’t Ven en Gerrits volgden en zouden ook in deze volgorde over de streep rijden. Ook de andere vluchters bleven juist uit de greep van het peloton, 4e werd Georges Claes, 5e Willy Vekemans, 6e Georges Van Coningsloo, 7e Frans Maes, 8e Maurice Eyers. Voor Tony Daelemans die dus de rapste van het peloton werd was er de 9e plaats hij verwees Raymond Steegmans naar plaats 10. Voor Willy Vanden Eynde was er een 18e plaats.

    Voor de liefhebbers was er de Grote Prijs Ludo De Bruyne 15/7/1938 de beloftevolle renner die overleed na een ongeval op 14/5/1958. Frans Van Looy versloeg na 153km Freddy Maertens, de Nederlander Adri Duyker en Theo Fierens. Op 10” werd Ludo van Staeyen 5e. Bij de clubs was St.Gillis-Waas de beste.

     

    22-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaam

    .
    Met 42.000 betalende toeschouwers heeft men te Chaam in Nederland het record van 1968 benaderd. Wie er niet bij was maar wel aangekondigd is Joaquim Agostinho maar kwamen Wolfshohl, Aimar, Danguillaume en Genet er nog bij. Veel animo hebben de renners niet gebracht, reeds in de 1e van de 15 af te leggen ronden liet Piet Hoekstra de andere in de steek, en kreeg iets later het gezelschap van Wagtmans en Viaenen en reden een voorsprong van 1’40” bijeen. Halfweg koers bleef enkel Wagtmans nog vooraan en gaf steeds wat voorsprong prijs en toen Jan Krekels en Franco Bitossi gingen achtervolgen bleek een hergroepering een feit. De 2 werden opnieuw gegrepen en Rinus Wagtmans hield stand en won met 44” voorsprong op Gustaaf Van Roosbroeck die de groepsspurt won voor Gert Harings, Mathijs De Koning, onze landgenoot Frans Staes en de rest van de groep waarin Franco Bitossi 18e werd,Frans Verbeeck 24e en Roger Rosiers 28e.

    Bij de liefhebbers te Chaam was de overwinning na 112km voor Bert Broere die Wil de Vlam in een spurt met 2 versloeg. Op 15” werd John Cornelissen 3e voor Wim Albersen en Gerry Van Gerwen.

    Tweede rit in de Ronde van Schotland Arbroath-Leven is na 152,8km voor Kevin Apter die 30” voorsprong heeft op John Clewarth die de Nederlander Cees Van Dongen vooraf gaat. Peter Doyle blijft leider.

     

    21-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e Grote Prijs Flandria-Trofee J.P.Monseré

    .
    Jean-Pierre Monseré
    Vandaag werd te Retie het monument ter nagedachtenis van Jempi Monseré onthuld, de plechtigheid begon met een ontvangst door het gemeentebestuur in de plaatselijke jongensschool. Nadien is men in stoet naar de Gierlesteenweg gegaan waar onder grote belangstelling in naam van de sportgroep Mars-Flandria en de B.W.B. werd gesproken. Het monument gezegend door de pastoor van Retie werd onthuld door minister Breyne. Vanuit Roeselare waren 9 autobussen afgezakt. Tientallen bloemstukken werden neergelegd waaronder één van de wielerclub uit Bilzen waar Jempi zijn eerste wedstrijd als wereldkampioen heeft gereden, ook Merckx die op dat ogenblik werd ontvangen door de koning,en Ocana hadden een bloemstuk laten neerleggen. Frans Verbeeck hield er aan zelf een bloemstuk te komen neerleggen.

    De start van de 1e Grote Prijs Flandria-Trofee Jean-Pierre Moneré werd gegeven aan het monument. Reeds even na de start reden de drie Flandria’s Johan De Muynck, Willy In’t Ven en Eric Leman weg met Willy Vekemans, Jean-Marie Ritserveldt en Frans Toortelboom maar zij bleven niet lang voorop. En was het opnieuw Willy In’t Ven in gezelschap van Michel Coulon die gingen voorop rijden en tot 2’ uitliepen, is sportbestuurder Van Vaerenbergh even zijn manschappen gaan wakker schudden met het gevolg dat liefst drie van zijn renners in de aanval gingen, Roger Cooreman, Raymond Steegmans en Eddy Reyniers, met in hun zog, Emile Bodart, Roger Loysch en Eric De Vlaeminck kwamen zij bij de 2 leiders. Daarna sloten eerst aan Roger Jochmans en Emiel Lambrecht, dan volgden Maurice Dury en Georges Claes en tenslotte Jos Abelshausen en Christian Callens maar ook deze kopgroep was geen lang leven beschoren. Toen ging Johan De Muynck die na een jacht van 15km het gezelschap kreeg van Emile Cambre, Roger Kindt en Ward Janssens .Bij het binnenrijden van Retie het was opnieuw Willy In’t Ven die wegreed met Jaak De Boever en Willy De Geest en kregen vervolgens het gezelschap van Eric De Vlaeminck, Englebert Opdebeeck, Roger Loysch en André Poppe en was de beslissende ontsnapping een feit. Met 6 renners van Flandria in de kopgroep mocht het niet meer mislopen, Eric De Vlaeminck reed in de 2e van de 3 plaatselijke ronden met Jos Abelshausen weg uit de kopgroep en won onder het oog van zijn broer Roger die als laatste van de groep de spurt volgde vanaf de overkant van het plaatselijk parcours. Op 5” werd Ward Janssens 3e, Roger Loysch als 4e volgde op 12” met in zijn spoor Englebert Opdebeeck, Emile Cambré,Willy De Geest, André Poppe, Willy In’t Ven, Johan De Muynck, Roger Kindt en 12e Jaak De Boever.

    Het omnium België-Buitenland op de wielerbaan van Rocourt werd bijgewoond door 18.000 toeschouwers die zowel Merckx als Ocana uitbundig toejuichten. Voor België traden aan: Eddy Merckx, Herman Vanspringel, Joseph Bruyère en Walter Godefroot. Buitenland bestond uit: Luis Ocana, Barry Hoban, Felice Gimondi en Cyrille Guimard. Men begon met de Snelheid in 4 reeksen van 2. A)1. Hoban-2.Bruyère- B) 1.Vanspringel-2.Gimondi- C) 1.Godefroot-2.Guimard- D) 1.Merckx-2.Ocana. Klassement:1.België 5p.-2.Buitenland 7. – Puntenkoers (4 klassementen) 1.Merckx 10p.-2.Guimard 8p.-3.Bruyère 6p. – 4.Vanspringel, Godefroot en Hoban 5p. – 7.Gimondi 4p. en 8.Ocana 0p. Klassement: 1.België 6p – Buitenland 9p. Achtervolging over 8 ronden: 1.België – 2.Buitenland. Eindstand België 7p. – Buitenland 11p. – Verder stond er nog op het programma: Snelheid met 3 in 3 reeksen: A)1.Robert Van Lancker-2.Albert Van Vlierberghe-3.Eddy Peelman – B)1.Van Lancker-2.Van Vlierberghe-3.Peelman – C)1.Van Lancker-2.Peelman-3.Van Vlierberghe- Eindstand:1.Van Lancker-2.Van Vlierberghe-3.Peelman. Afvallingswedstrijd over 25 ronden: 1.Roger Swerts-2.Georges Pintens-3.Georges Barras-4.Jos Huysmans-5.Vic Van Schil-6.Frans Mintjens-7.Georges Vandenberghe-8.Julien Stevens-9.Jean-Pierre Berckmans en 10.Michaël Wright. Als laatste was er nog een individuele wedstrijd over 60’ met 6 klassementsspurten:1.Cyrille Guimard 19p.-2.Eddy Merckx 11p.-3.Barry Hoban 9p.-4.Eddy Peelman 7p.-5.Georges Vandenberghe 6p. 6e gelijk: Herman Vanspringel, Walter Godefroot en Michaël Wright 5p.

    De laatste dag in de Ronde van Luik voor liefhebbers bestond uit een tijdrit en een rit in lijn. In de voormiddag won Rudy Rijpens te St.Georges de tijdrit voor Ludo Vander Linden, August Herijgers, Willy Govaerts en sluit Ernest Bens de top5 af. In de namiddagrit moest er nog 95km gereden worden tussen St.Georges en Rotheux-Rimière. Leider Jan Vande Wiele hield de wedstrijd goed onder controle. Na 15km kwam de beslissende ontsnapping tot stand met de leider, Ludo Vander Linden, Jos Civatone, Guy Minsart, Joseph Borguet, Frans Assez en Jos Roosen, zij werden even later bijgehaald door Antoine Bauwens, Herman Beysens en de Nederlander Mathieu Pustjens. Op 3 ronden van het eind was er een lekke band voor Ludo Vander Linden die te lang op hulp moest wachten en het voor bekeken hield. In de voorlaatste ronde lieten Mathieu Pustjens en Herman Beysens de andere in de steek en kwamen met 9” voorsprong in deze volgorde over de streep. De kop van het peloton greep de overige vluchters nog maar moest voor de 3e plaats spurten hiervan was Jan Vande Wiele dan nog de rapste voor Ludo Noels en Raymond Van Straelen. Het tweede deel van het peloton eindgde op 11” en daarvan was de Fransman J.P.Peyresse de snelste. In de eindstand heef Jan Vande Wiele 45” voorsprong op Raymond Van Straelen en 46” op Ludo Noels. Bij de ploegen was Sport en Steun Leopoldsburg de beste voor de Stoempers uit Leuven.

     

    21-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obbricht

    Liefst 62 renners aan de start te Obbricht in Nederland om 30 ronden van 4km te rijden. Het was half koers dat 5 renners voorop geraakten maar werden 4 ronden voor het einde ingelopen. Met Harry Jansen en Joop Zoetemelk kwam de goede ontsnapping tot stand hun voorsprong schommelde altijd tussen de 20 en 30 seconden, aan de streep was die herleid tot 7” en was de winst voor Harry Jansen werd Joop 2e en was Jan Janssen de vlugste van het peloton voor Wim Bravenboer, Evert Dolman, Harm Ottenbros, Leo Duyndam, Matje Gerrits, Jan Van Katwijk, Roger Rosiers, Gert Harings, Jos Vander Vleuten, Georges Barras, Wim Prinsen en als 15e Gerben Karstens.

    Vandaag start de Ronde van Schotland voor liefhebbers, de 1e rit Glasgow-Arbroath over een afstand van 161km gaat naar Peter Doyle voor Pete Matthews en de Luxemburger Jean Becker

    20-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronse

    .
    Eric Leman
    Veel volk voor de ronderenners te Ronse waar men begon met een tijdritje van 2km dat werd gewonnen door André Dierickx voor Eddy Merckx en Felice Gimondi. In het begin van de rit in lijn waren Jos Spruyt, Herman Vander Slagmolen de bedrijvigste, alsook Rinus Wagtmans die na 10 ronden een voorsprong had van 1’16” maar pech zorgde er voor dat hij terug in het peloton terecht kwam. Halfweg wedstrijd kwamen Eric Leman en Vic Van Schil aan de leiding en zouden ook voor de zege spurten. Eric won met 3 lengtn van Vic en op 20” versloeg Cyrille Guimard voor de 3e plaats Willy Planckaert, Roger Swerts, Fernand Hermie, Walter Planckaert, Frans Verbeeck, Joseph Bruyère en met Vic Nuelant is de top10 kompleet. Eddy Merckx werd 35e en Luis Ocana was na 3 ronden al afgestapt.

    Bij de liefhebbers te Ronse was de zege voor Marc Demeyer die al zijn 11e overwinning behaalde, op 2” werd Jean-Pierre Baert 2e en Lucien De Brauwer 3e.

    De 4e rit in de Ronde van Luik voor liefhebbers tussen Stavelot en St.Georges over een afstand van 132km werd gewonnen door de Limburger Michel Van Vlierden voor Raymond Van Straelen, de winnaar van gisteren Theo Dockx, Herman Beysens. Op 32” werd Jos Civatone 5e gevolgd door Willy Govaerts, Gustaaf Put en Georges Bortels. Voor José Clabots was er een 9e plaats op 38” en voor plaats 10 was op 1’14” Leon Thomas sneller dan Gommaar Van Calster. Jan Vande Wiele blijft leider.

     

    20-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Duitsland wint Jurgen Tschan het criterium van Aachen hij legde de 60km af in 1.33”10” zijn landgenoot Rolf Wolfshohl is 2e, de Nederlander Jan Janssen 3e, 4e Karl-Heinz Müddemann, 5e de Brit William Bilsland en 6e de in België wonende Columbiaan Giovanni Jimenez.

    Alhoewel het mij onwaarschijnlijk blijkt zou Wolfshohl vandaag 2 wedstrijden hebben gereden, zowel in Aachen en te Commentry in Frankrijk die 2 plaatsen liggen toch een 800km van elkaar. Wie ook aan de start kwam voor het 27e criterium van Commentry is Luis Ocana die zijn eerste wedstrijd rijd sinds zijn val in de Ronde. Wolfshohl won met 2’10” voorsprong op Michel Perin en werd Gerben Karstens 5” later 3e, voor de heroptredende Luis Ocana was er een 12e plaats in dezelfde tijd als Karstens.

     

    19-07-2011 om 06:21 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier wedstrijden

    .
    Het criterium van Aalst werd gewonnen door Eddy Merckx voor de Belgische kampioen Herman Vanspringel die zich met een 1/2 lengte moest gewonnen geven, Rinus Wagtmans werd 3e op 15” voor Eric Leman en Frans Verbeeck, Eddy Peelman, Etienne Sonck, Roger De Vlaeminck, Walter Godefroot, Frans Melckenbeeck, Vic Nuelandt en Jos Spruyt. 10 renners werden 10e gelijk geplaatst.

    In Duffel was de zege voor Roger Rosiers die Frans Verhaegen en Alfons Debal vooraf ging.

    Twee ronden nadat de 53 renners te Ingelmunster de start hadden genomen reden Herman Flabat en André Hendryckx weg en bouwden een maximum voorsprong op van 50”, toen zorgden Jaak Clauwaert en Raf Van Bruaene er voor dat de groep opnieuw aansloot, de twee hadden toen ruim 60km op kop gereden. Zowel Christian Callens als Daniel Verplancke deden een poging maar liet het peloton niet begaan. Even later reden Eddy Cael en Jaak De Boever uit het peloton weg maar kregen niet meer dan 30” voorgift. Na de hergroepering was het opnieuw Van Bruaene die wegreed met in zijn zog de Australiër Tony Kelliher, Ronny Van Marcke, Gèrard David en even later konden ook Etienne Buysse en de Fransman André Mollet aansluiten. Voor Jacky Coene en Paul Crapez kwam de tegenreactie te laat. Waar iedereen dacht dat de rappe Bruaene het in de spurt zou afmaken, was hij het die op 1km van de meet van de anderen wegreed en met 5” won voor Gèrard David, Etienne Buysse, André Mollet, Tony Kelliher en Ronny Van Marcke, op 15” kwamen de 2 achtervolgers Jacky Coenen en Paul Crapez over de streep. Voor plaats 9 op 20” was Walter Planckaert de snelste van een achttal, waarna Jaak Clauwaert de groep versloeg voor de 17e plaats.

    In Zele reden al in de 1e grote ronde Gèrard Hendrickx, Georges Barras, Willy De Geest, Jean-Marie Ritserveldt, Ernie Wielandt, de Nederlander Frits Hoogerheide en Herman Vander Slagmolen hun vlucht zou een 100km duren maar werden op het einde van de laatste grote ronde gegrepen, alleen Georges Barras wou niet begeven en bleef nog even alleen doordoen. Het was op 42km van het einde bij een premiespurt dat de beslissende ontsnapping van 6 tot stand kwam. In de eindspurt stond er geen maat op André Dierickx die Jos Schoeters een 1/2lengte versloeg verder volgden Marian Polansky, Etienne Antheunis en Emiel Lambrecht, voor Jos Abelshausen was een leegloper de oorzaak dat hij 30meter na de andere toekwam. Op 1’15” won Richard Bukacki de groepsspurt voor Georges Claes uit Zonhoven.

    In de Ronde van Luik voor liefhebbers waren ze vandaag nog met 76 om de 3e rit Warsage-Stavelot over een afstand van 118km te rijden. Op het heuvelachtig parcours werd er vlug een kopgroep van 15 renners gevormd, deze begon te Stavelot met een voorsprong van 1’40” aan de 5 plaatselijke ronden. De beslissing viel in de 3e plaatselijke ronden toen 4 renners wegreden, Theo Dockx, Antoine Bauwens, Jan Vande Wiele en de Fransman J.P.Peyresse die echter in de laatste ronde het tempo niet kon volgen en met 20” achterstand 4e zou eindigen. Dockx won voor Bauwens en Vande Wiele die met 37” de leiderstrui overneemt van Ludo Noels die 10e werd.

     

    19-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slottijdrit

    De slottijdrit van Versailles naar Parijs was 53,8km waar de Tour eindigde op de piste van Vincennes . Half koers heeft Ferdinand Bracke met een tijd van 35’15” enkel Eddy Merckx moeten voorlaten die 8” beter deed. Zoals werd verwacht won Eddy deze rit voor de verrassende Joaquim Agostinho, Rinus Wagtmans, Ferdinand Bracke en Roger Swerts. Voor de Brit Barry Hoban met 33”1 was er de snelste ronde op de piste voor Gerben Karstens 34”6 en Georges Vandenberghe met 34’8”. In het eindklassement heeft Eddy Merckx liefst 9’51” voorsprong op Joop Zoetemelk die de jongerenprijs won zowel voor de rit van vandaag alsook voor de ganse Tour. Voor Luis Ocana was er de prijs van de strijdlust. De prijs voor de vriendelijkste ging naar Jean-Pierre Danguillaume, en die van de eleganste was voor Leif Mortensen. De grote slokkop was natuurlijk Merckx hij was de beste in het eind- en puntenklassement en in de combiné. In de “Points chauds” werd hij 3e.

    Het criterium in Woensdrecht-Nederland bestond uit 2 delen. a) een ronde van 2,6km tegen de klok    werd gewonnen door Rene Pijnen voor Jan Janssen en Jaap Oudkerk. b) een dernywedstrijd waarvan Theo Verschueren de 1e reeks won voor Jan Janssen en Flory Ongenae. In de 2e reeks was het Peter Post die het haalde voor Jaap Oudkerk en Frans Brands. In de troosting was het Jean-Marie Leblanc die het haalde voor Dieter Kemper, Norman Hill, Bernd Rasing en Marian Polansky. In de finale over 21km was Theo Verschueren de beste voor Jan Janssen, Peter Post, Flory Ongenae, Jaap Oudkerk en Franske Brands.

    Nog een overwinning voor de Belgen in Oost-Duitsland waar Ferdinand Peersman de 30e internationale Ronde van Saarland te Saarbrücken won. Reeds na 80km was hij uit het peloton weggereden om na een solotocht van liefst 104km met 4’38” voorsprong te winnen voor een andere landgenoot Luc Vanden Daele en de Nederlander John Meijer. Nog een Belg Joseph Hensen eindigde als 7e op 7’. Minder goed verging het onze Belgische ploeg in de 100km tijdrijden te Oost-Berlijn waar de zege voor de Italianen was met ondermeer Fransesco Moser de jongere broer van de profs Aldo en Diego en ex-prof Enzo. Voor Nederland op 3’37”was er een 5e plaats met Den Hertog, Oosterhof, Duycker en Kelleneers, België werd 6e op 5’10”.

    In de Ronde van Bohemen-Tsjechoslowakije (14-18/7)werd vandaag de laatste rit gewonnen door onze landgenoot Ronny Christiaens. De Ronde werd gewonnen door de Tsjech Jan Smolik, eerste Belg werd Eric Wijckaert als 13e op 2’48, verder Ronny Christiaens 39e op 18’20” hij werd ook 3e in het bergklassement. Voor Georges Windels was er een 56e plaats op 38’44”, en Ghislain Cael eindigde 64e op 52’48”.

     

    18-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaventem

    .
    Van de 66 vertrekkers te Zaventem waren er liefst 19 van de ploeg Frans Verbeeck die er zelf niet bij was. Na enkele aanvallen waarbij Paul Crapez en Willy Vanden Eynde telkens betrokken waren was het in de derde van de 19 ronden die men diende af te leggen dat Willy Monty wegreed en een 7tal ronden volhield. Willy was nog maar juist ingehaald of Dury, De Groote, Buysse en Van Roosbroeck reden weg, eerst sloten Debal en Eyers aan en vervolgens Johan De Muynck en was de beslissing gevallen. Staf Van Roosbroeck ging solo en had aan de meet 2’50” voorsprong op Etienne Buysse, Alfons Debal, Fernand Hermie, Johan De Muynck, Maurice Dury, Rudy De Groote en Maurice Eyers. Voor de 9e plaats dit al op 6’30” was het Willy Donie die de rapste was, Englebert Opdebeeck werd 15e en Willy Vanden Eynde 21e.

    In de 2e rit Welkenraedt-Warsage van de Ronde van Luik voor liefhebbers viel de beslissing al na 15km toen 21 renners wegreden. Bij de 1e doortocht te Warsage waar men nog 7 plaatselijke ronden voor de boeg hadden bedroeg hun voorsprong al 2’40”. Op 40km van de meet reden Luc Van Goidsenhoven, Jan Vande Wiele en de latere winnaar Marcel Sannen weg en zouden uiteindelijk met 5” voorsprong op een groepje van 9 de eindstreep bereiken. Van Goidsenhoven werd 2e, Vande Wiele 3e. Voor de 4e plaats was Ernest Bens de vlugste. Voor Ludo Noels die als 14e op 11” eindigde lag de leiderstrui klaar.

     

    18-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!