Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    19-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier wedstrijden

    .
    Het criterium van Aalst werd gewonnen door Eddy Merckx voor de Belgische kampioen Herman Vanspringel die zich met een 1/2 lengte moest gewonnen geven, Rinus Wagtmans werd 3e op 15” voor Eric Leman en Frans Verbeeck, Eddy Peelman, Etienne Sonck, Roger De Vlaeminck, Walter Godefroot, Frans Melckenbeeck, Vic Nuelandt en Jos Spruyt. 10 renners werden 10e gelijk geplaatst.

    In Duffel was de zege voor Roger Rosiers die Frans Verhaegen en Alfons Debal vooraf ging.

    Twee ronden nadat de 53 renners te Ingelmunster de start hadden genomen reden Herman Flabat en André Hendryckx weg en bouwden een maximum voorsprong op van 50”, toen zorgden Jaak Clauwaert en Raf Van Bruaene er voor dat de groep opnieuw aansloot, de twee hadden toen ruim 60km op kop gereden. Zowel Christian Callens als Daniel Verplancke deden een poging maar liet het peloton niet begaan. Even later reden Eddy Cael en Jaak De Boever uit het peloton weg maar kregen niet meer dan 30” voorgift. Na de hergroepering was het opnieuw Van Bruaene die wegreed met in zijn zog de Australiër Tony Kelliher, Ronny Van Marcke, Gèrard David en even later konden ook Etienne Buysse en de Fransman André Mollet aansluiten. Voor Jacky Coene en Paul Crapez kwam de tegenreactie te laat. Waar iedereen dacht dat de rappe Bruaene het in de spurt zou afmaken, was hij het die op 1km van de meet van de anderen wegreed en met 5” won voor Gèrard David, Etienne Buysse, André Mollet, Tony Kelliher en Ronny Van Marcke, op 15” kwamen de 2 achtervolgers Jacky Coenen en Paul Crapez over de streep. Voor plaats 9 op 20” was Walter Planckaert de snelste van een achttal, waarna Jaak Clauwaert de groep versloeg voor de 17e plaats.

    In Zele reden al in de 1e grote ronde Gèrard Hendrickx, Georges Barras, Willy De Geest, Jean-Marie Ritserveldt, Ernie Wielandt, de Nederlander Frits Hoogerheide en Herman Vander Slagmolen hun vlucht zou een 100km duren maar werden op het einde van de laatste grote ronde gegrepen, alleen Georges Barras wou niet begeven en bleef nog even alleen doordoen. Het was op 42km van het einde bij een premiespurt dat de beslissende ontsnapping van 6 tot stand kwam. In de eindspurt stond er geen maat op André Dierickx die Jos Schoeters een 1/2lengte versloeg verder volgden Marian Polansky, Etienne Antheunis en Emiel Lambrecht, voor Jos Abelshausen was een leegloper de oorzaak dat hij 30meter na de andere toekwam. Op 1’15” won Richard Bukacki de groepsspurt voor Georges Claes uit Zonhoven.

    In de Ronde van Luik voor liefhebbers waren ze vandaag nog met 76 om de 3e rit Warsage-Stavelot over een afstand van 118km te rijden. Op het heuvelachtig parcours werd er vlug een kopgroep van 15 renners gevormd, deze begon te Stavelot met een voorsprong van 1’40” aan de 5 plaatselijke ronden. De beslissing viel in de 3e plaatselijke ronden toen 4 renners wegreden, Theo Dockx, Antoine Bauwens, Jan Vande Wiele en de Fransman J.P.Peyresse die echter in de laatste ronde het tempo niet kon volgen en met 20” achterstand 4e zou eindigen. Dockx won voor Bauwens en Vande Wiele die met 37” de leiderstrui overneemt van Ludo Noels die 10e werd.

     

    19-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slottijdrit

    De slottijdrit van Versailles naar Parijs was 53,8km waar de Tour eindigde op de piste van Vincennes . Half koers heeft Ferdinand Bracke met een tijd van 35’15” enkel Eddy Merckx moeten voorlaten die 8” beter deed. Zoals werd verwacht won Eddy deze rit voor de verrassende Joaquim Agostinho, Rinus Wagtmans, Ferdinand Bracke en Roger Swerts. Voor de Brit Barry Hoban met 33”1 was er de snelste ronde op de piste voor Gerben Karstens 34”6 en Georges Vandenberghe met 34’8”. In het eindklassement heeft Eddy Merckx liefst 9’51” voorsprong op Joop Zoetemelk die de jongerenprijs won zowel voor de rit van vandaag alsook voor de ganse Tour. Voor Luis Ocana was er de prijs van de strijdlust. De prijs voor de vriendelijkste ging naar Jean-Pierre Danguillaume, en die van de eleganste was voor Leif Mortensen. De grote slokkop was natuurlijk Merckx hij was de beste in het eind- en puntenklassement en in de combiné. In de “Points chauds” werd hij 3e.

    Het criterium in Woensdrecht-Nederland bestond uit 2 delen. a) een ronde van 2,6km tegen de klok    werd gewonnen door Rene Pijnen voor Jan Janssen en Jaap Oudkerk. b) een dernywedstrijd waarvan Theo Verschueren de 1e reeks won voor Jan Janssen en Flory Ongenae. In de 2e reeks was het Peter Post die het haalde voor Jaap Oudkerk en Frans Brands. In de troosting was het Jean-Marie Leblanc die het haalde voor Dieter Kemper, Norman Hill, Bernd Rasing en Marian Polansky. In de finale over 21km was Theo Verschueren de beste voor Jan Janssen, Peter Post, Flory Ongenae, Jaap Oudkerk en Franske Brands.

    Nog een overwinning voor de Belgen in Oost-Duitsland waar Ferdinand Peersman de 30e internationale Ronde van Saarland te Saarbrücken won. Reeds na 80km was hij uit het peloton weggereden om na een solotocht van liefst 104km met 4’38” voorsprong te winnen voor een andere landgenoot Luc Vanden Daele en de Nederlander John Meijer. Nog een Belg Joseph Hensen eindigde als 7e op 7’. Minder goed verging het onze Belgische ploeg in de 100km tijdrijden te Oost-Berlijn waar de zege voor de Italianen was met ondermeer Fransesco Moser de jongere broer van de profs Aldo en Diego en ex-prof Enzo. Voor Nederland op 3’37”was er een 5e plaats met Den Hertog, Oosterhof, Duycker en Kelleneers, België werd 6e op 5’10”.

    In de Ronde van Bohemen-Tsjechoslowakije (14-18/7)werd vandaag de laatste rit gewonnen door onze landgenoot Ronny Christiaens. De Ronde werd gewonnen door de Tsjech Jan Smolik, eerste Belg werd Eric Wijckaert als 13e op 2’48, verder Ronny Christiaens 39e op 18’20” hij werd ook 3e in het bergklassement. Voor Georges Windels was er een 56e plaats op 38’44”, en Ghislain Cael eindigde 64e op 52’48”.

     

    18-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaventem

    .
    Van de 66 vertrekkers te Zaventem waren er liefst 19 van de ploeg Frans Verbeeck die er zelf niet bij was. Na enkele aanvallen waarbij Paul Crapez en Willy Vanden Eynde telkens betrokken waren was het in de derde van de 19 ronden die men diende af te leggen dat Willy Monty wegreed en een 7tal ronden volhield. Willy was nog maar juist ingehaald of Dury, De Groote, Buysse en Van Roosbroeck reden weg, eerst sloten Debal en Eyers aan en vervolgens Johan De Muynck en was de beslissing gevallen. Staf Van Roosbroeck ging solo en had aan de meet 2’50” voorsprong op Etienne Buysse, Alfons Debal, Fernand Hermie, Johan De Muynck, Maurice Dury, Rudy De Groote en Maurice Eyers. Voor de 9e plaats dit al op 6’30” was het Willy Donie die de rapste was, Englebert Opdebeeck werd 15e en Willy Vanden Eynde 21e.

    In de 2e rit Welkenraedt-Warsage van de Ronde van Luik voor liefhebbers viel de beslissing al na 15km toen 21 renners wegreden. Bij de 1e doortocht te Warsage waar men nog 7 plaatselijke ronden voor de boeg hadden bedroeg hun voorsprong al 2’40”. Op 40km van de meet reden Luc Van Goidsenhoven, Jan Vande Wiele en de latere winnaar Marcel Sannen weg en zouden uiteindelijk met 5” voorsprong op een groepje van 9 de eindstreep bereiken. Van Goidsenhoven werd 2e, Vande Wiele 3e. Voor de 4e plaats was Ernest Bens de vlugste. Voor Ludo Noels die als 14e op 11” eindigde lag de leiderstrui klaar.

     

    18-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour-19e rit

    .
    Wat gisteren mislukte heeft de NederlanderJan Krekels vandaag goed gemaakt in de voorlaatste rit van de Tour . De 19e rit werd verreden tussen Blois en Versailles waar na 185km op de brede Avenue de Paris werd gespurt. Was er onderweg niets gebeurd aan de streep heeft Julien Stevens voor wat animo gezorgd. Bij de 1e doortocht kwam hij licht afgescheiden over de streep en dacht gewonnen spel te hebben. Van de 4 knelpunten onderweg heeft Pieter Nassen er 1 kunnen winnen en is met 52 punten eindwinnaar.

    De Giro delle Tre Province te Camucia in Italië werd gewonnen door Arnaldo Caverzasi die na 203km zijn 2 medevluchters Angelo Bassini en Giorgio Favaro versloeg. Op 10” werd Alberto Della Torre 4e voor Vittorio Cumino, Fabrizio Fabbri, Giancarlo Polidori, Adriano Durante. De 9 eplaats op 2’40” was voor Vittorio Urbani en op 6’15” werd Ernesto Jotti 10e.

    Het criterium van Perros-Guirrec in Frankrijk werd gewonnen door Jacques Botherel met 20” voorsprong op André Foucher en 38” op François Le Bihan.

    In het Nederlandse Elsloo was er voor de liefhebbers een officieus Kampioenschap van de Sponsors, de wedstrijd was 136km lang en werd gewonnen door Toine Van den Bunder voor Hennie Kuiper en Siebe Berkhout. Op 37” werd Johan Lenferink 5e voor Jan Spetgens. Kampioen werd Ketting-Didam (Hennie Kuiper- Johan Leferink- Jan Aling) voor Mars-Flandria en Trico Noble.

    Geen 3 op 3 voor d Belgen in Oost-Duitsland, te Berlijn waar de DDRrenner Jurgen Rottluf op de piste de Sprint won voor onze landgenoten Manu Snellinx en Antoine Meirlaen.

     

    17-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout

    .
    Frans Verbeeck
    Voor d 27 ste Grote Prijs van Kalmthout mocht gastheer Flory Ongena 78 collega’s verwelkomen. Na de gebruikelijke schermutselingen was het in de 8e ronde dat Roger Cooreman de goede ontsnapping op gang bracht die in verschillende fases tot 20 renners aandikte op het ogenblik dat men al 100km had gekoerst. Ondanks een lekke band en het peloton dat hem op de hielen zat ging Flory Ongenae op zoek naar de leiders dit met de steun van Georges Claes (Kerkom), Willy Scheers en Roger Jochmans en kwamen zij na een jacht van 30km vooraan aansluiten, waar DeBal moest lossen en Staes door pech moest afhaken. Abelshausen probeerde het alleen in de voorlaatste ronde maar bracht Houbrechts de anderen terug, Tony ging dan zelf nog eens in de laatste ronde maar werd door Brands tot de orde geroepen. Op dat ogenblik was het Rosiers die zijn jump plaatste een 5tal in zijn wiel kreeg, maar met een kattesprong kwam Frans Verbeeck aansluiten en ook winnen. Ronny Van De Vijver werd 2e, Raf Van Bruaene 3e, Roger Rosiers 4e, en de Colombiaan Giovanni Jiminez 5e, Willy Scheers 6e n Jos Abelshausen 7e. Voor Flory Ongnae was er een 22e plaats.

    Ronde van Luik voor liefhebbers is vandaag van start gegaan de 1e rit was van Rotheux-Rimière naar Welkenreadt over een afstand van 126km. Met 84 zijn ze vertrokken want de Engelse ploeg alsook Jos Hensen gaven forfait. Tot men aan de 5 plaatselijke ronden begon is er niet veel gebeurd. Het was de man uit ReetRudy Rijpens aangesloten bij de Dijlespurters Mechelen maar in deze Ronde in de ploeg van Laken Sportief is ondergebracht die op 15km van de meet wegreed en tot 35” uitliep. Met vier, August Herijgers, Ludo Vanderlinden, Ludo Noels en de Nederlander Mathias Pustjens ging men op zoek naar de leider. Men kwam tot op 17” van Rijpens maar daar bleef het bij de 4 reden in de volgorde zoals aangegeven over de streep. Op 19” werd de Zwitser Markus Berger 6e, voor de 7e plaats op 30” was Ernest Bens de vlugste voor Raymond Van Straelen, Leon Thomas en Gerard Martens.

     

    17-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    16-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrasene

    .
    Voor de wedstrijd te Vrasene kwamen 53 renners opdagen, zij moesten 13 ronden rijden om aan de 140km te geraken. De vlag was nog maar juist naar beneden of vier renners, Harm Ottenbros, Georges Vanconingsloo, Dirk Baert en Emile Cambre reden weg, bereikten een voorsprong van 2’30” maar na 100km werden ze opnieuw ingelopen. Nog maar pas was de samensmelting een feit of de beslissende ontsnapping kwam tot stand, Maurice Eyers was de aanstoker en kreeg Roger Loysch mee en even later sloot Christian Callens aan. En zoals het spreekwoord zegt de laatste zal de eerste zijn was het Callens die won voor Roger Loysch en Maurice Eyers. Veel overschot hadden zij niet meer want met 100meter achterstand won Richard Bukacki de spurt van de groep waarin Willy Vanden Eynde 13e werd.

    16-07-2011 om 06:14 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour-18e rit

    De 18e rit in de Tour van Bordeaux naar Poitiers waar de aankomst op een sintelbaan zou plaats vinden. Voor de ploeg van Nassen leider in de “Points chauds” kwam het er op aan het peloton zo lang mogelijk gesloten te houden. Na 24,5 km was er de 1e tussenspurt waar Pieter Nassen enkel Eddy Peelman moest voorlaten. Aan km 73,5 stond het peloton voor een gesloten overweg en werd er duchtig geplunderd in een fruitwinkel. Eerste aanvaller van de dag werd de Italiaan Roberto Ballini die 2 tussenspurten voor zijn rekening nam, en aan km 135 zijn maximum voorsprong van 8’45” bereikte. Na een solorit van 90km werd hij opnieuw ingelopen en was het Jean-Pierre Danguillaume die de beslissende ontsnapping met 10 op gang bracht. Deze 10 zouden ook voor de zege spurten, toen Rolf Wolfshohl in de laatste bocht een aanval deed op Jean-Pierre Danguillame ( die won) raakte hij met zijn pedaal de grond viel en konden Paolini en Schleck hem niet ontwijken en kwamen ook ten val. De Nederlander Jan Krekels werd 2e, de Fransman Bernard Guyot 3e. De enige Belg in de kopgroep Jos Spruyt werd 6e. Na de rit raakte bekend dat op 40km van de streep Eddy Merckx door een jonge man werd bekogeld met stenen, Eddy werd aan de rechterkuit geraakt en had toch enkele tijd last om zijn trappers rond te krijgen.

    Na 2 dagen op de weg te hebben gewonnen zijn het nu de baanrenners die in Oost-Duitsland aan de slag zijn . Manu Snellinx won er op de zomerbaan de “Sprint” voor de Pool Janus Kierzkowksi en 2 andere Belgen Antoine Meirlaen en Noël Soetaert. De 1km werd gewonnen door Kaus Grunke (DDR) en werd Raf Constant 6e. In de 4km tegen de tijd werd onze landgenoot Julien Vermote 3e hier was de zege voor Schreck (DDr). De DDr won de 4km per ploeg en eindigden onze landgenoten op een 5e plaats.

     

    16-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Wedstrijden

    Uit liefst 3 wedstrijden konden de beroepsrenners kiezen: Gistel, Sinaai of Stal-Koersel. In Gistel gingen 51 renners van start om 140km af te leggen. Het is een snelle wedstrijd geworden met de gebruikelijke ontsnappingen die meestal van korte duur waren. De goede ontsnapping gebeurde met Gérard David en de Engelsman William Bilsland, op 2 ronden van het einde hadden zij nog een voorsprong van een goede minuut. Dirk Baert ging in de tegenaanval en wat niemand had verwacht gebeurde toch hij kwam bij de 2 leiders en versloeg hen nog in de spurt ook. William Bilsland werd 2e en Gérard David die niet meer aandrong kwam nog met 100meter achterstand als 3e over de streep. Rudy De Groote was het peloton nog ontlopen en werd 4e op 1’15”. De pelotonsspurt 5” later voor de 5e plaats werd gewonnen door Walter Planckaert voor Etienne Buysse.

    Te Sinaai hebben 55 renners de start genomen om in 17 ronden 148km te overbruggen. Toen in de 9e ronde 14 renners het hazenpad kozen en even later er nog 10 aansloten waaronder de Italiaan Italo Zilioli was het peloton geklopt. Op 4 ronden van het einde reden 8 renners uit de kopgroep weg en hiervan zou Gilbert Wuytack in de laatste ronde op 1km van de streep wegrijden, op de meet had hij nog amper 1/2 lengte voor op Johan De Muynck, Fernad Hermie, Leopold Vanden Neste, Willy De Geest die de beslissende ontsnapping op gang had gebracht, Mauric Eyers, Marian Polansky en Etienne Antheunis.

    In Stal-Koersel was de 1e aanvaller de Nederlander Mat Gerrits die het gezelschap kreeg van de 2 Alfonsen Leenen en Scheys het was pas toen zij 2’ voorsprong hadden dat er 11 andere in de tegenaanval gingen en tot bij de vluchters kwamen waar Scheys de rol moest lossen. Toen in de voorlaatste rond Jos Van Beers er vandoor ging was het Roger Rosiers die reageerde met nog 5 andere in zijn wiel. Roger Rosiers ging dan zelf in de aanval en zou met 25” voorsprong winnen. De Nederlander Wim Bravenboer was de snelste van de eerste achtervolgers voor Fonske Debal, Gèrard Viaenen, Michaël Wright, Staf Van Roosbroeck en Jos Van Beers.  

     

    15-07-2011 om 06:47 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour - 17e rit

    Voor de 17e rit Mont-de-Marsan – Bordeaux over een afstand van 188km vertrokken de renners opnieuw zonder de fonoplaten, dat zijn volgens Eric Leman de kamwielen die speciaal gemonteerd worden voor het hooggebergte. Nu de bergen achter de rug zijn is ook Pieter Nassen daar opnieuw in de vliegende spurten, waarvan er liefst 4 waren in deze rit. Pieter kon zich 3x als 3e plaatsen en 1x als 2e en heeft nu opnieuw de leiding genomen in dit klassement. De rit kende een rustig verloop en het was pas na 125km dat de goede ontsnapping tot stand kwam. De Fransman Raymond Riotte viel aan en kreeg het gezelschap van Roger Swerts, Georges Vandenberghe en Jos Vander Vleuten ook Eddy Merckx sloot iets later aan en deze 5 zouden op het circuit du Lac voor de overwinning spurten. Het was Eddy Merckx die verrassend won voor Georges Vandenberghe, Rogr Swerts, Jos Vander Vleuten en Raymond Riotte. Na de wedstrijd kreeg Pieter Nassen nog een geldboete en declassering van zijn 2e plaats in de vliegende spurt te Arengosse, om door zijn ploegmaat Eric De Vlaeminck te zijn gelanceerd, voor Eric was er ook de geldboete.

    Nadat de Belgen gisteren te Cottbus (Oost-Duitsland) wonnen was het vandaag opnieuw prijs, te Forst was Louis Verreydt na 81km de beste hij won er voor Dieter Gonschorek (DDr), en de Zweden Leif Hansson en Jupp Ripfel.

     

    15-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Lorenz overleden

    .
    Een maand voor zijn 81e verjaardag is te Erfrut Oost-Duitsland oud-renner Willi Lorenz overleden, hij werd geboren te Potsdam op 15/8/1890. Hij was renner van 1910 t/m 1927 waarvan er wel enkele jaren kunnen zijn dat hij niet actief was. In 1922-1924 en 1926 was hij nationaal kampioen Sprint bij de profs. Hij was ook 10 maal de beste in een Zesdaagse.

    15-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour- 2 ritten

    Vandaag 2 ritten in de Ronde van Frankrijk, a) Luchon-Gourette en b) Gourette-Pau. Rit 16a was 145km lang en direct na de start moest de col de Peyresourde ( 2e cat.1563m.) worden beklommen dit kon gebeuren onder een stralende zon. Alhoewel Eddy Merckx zich niet lekker voelde kwam hij als 3e op 5” op de col door, Lucien Van Impe kwam er als 1e door voor Fuente. De 13km lange klim naar de 2e col van de dag de Aspin (2ecat.1489m.) werd in groep beklommen en was het opnieuw Van Impe die nu voor Merckx boven kwam en volgde Rinus Wagtmans op 10” met Fuente in zijn spoor. Onze 2 landgenoten reden samen naar de Tourmalet (1ecat.2113m.) en begonnen deze klim met 30” voorsprong. Opnieuw kwam Van Impe als 1e boven maar had nu wel 1’10” op Eddy Merckx en Joop Zoetemelk die op de eerste hellingen bij de 2 leiders was gekomen. In de afdaling slaagde Van Impe alleen weg te rijden maar kreeg 20km verder opnieuw het gezelschap van Merckx en Zoetemelk. Bij het begin van de Col de Soulor kwamen ook Vanspringel, Lopez-Carill, Mortensen, Agostinho, Letort, Wagtmans en Labourdette aansluiten. Tijden de afdaling van de Soulor reed Merckx 2 maal plat en was dit de gelegenheid van Labourdette om weg te rijden. Ondertussen was er een hevig onweer uitgebroken en reed de Fransman verder weg van zijn achtervolgers. Op de Aubisque (1ecat.1710m.) had Labourdette 1’50” voorsprong op Lopez-Carril, Van Impe, Merckx, Guimard, Letort, Zoetemelk, Agostinho en Mortensen, als 10e had Rinus Wagtmans al 2’05” achterstand. Met 1’32” voorsprong op Eddy Merckx won Bernard Labourdette de rit, verder volgden Van Impe op 1’34”, Zoetemelk 1’35”, Guimard 1’39”, Lopez Carril 1’44”, Letort 1’19”, Agostinho 1’51”, Mortensen 2’20” “n als 10 Wagtmans op 2’57”. Drie renners gaven op, Boifava, Campagnari en Casas.

    Zich even verfrissen en een lichte maaltijd nemen en de renners konden er opnieuw aan beginnen, 1 pluspunt voor hen was dat door het slechte weer de afdaling van de Aubisque uit het rittenschema verdween en de afstand van 72km naar 57,5km werd teruggebracht. De beklimming van de Côte Louvie-Juzon (3e cat.) werd na 20km in groep aangevangen. Het was Van Impe die als 1e doorkwam, wat hij ook op de volgende helling de Côte de Piètat deed, door zijn demarrage ontstond er een kopgroep van ongeveer 20 renners. Op 16km van het einde werd de Côte d’Esquillot aangedaan en ja Lucien was weer 1e boven nu voor Merckx. Even voorbij de top rijden Herman Vanspringel en Willy Vanneste uit dit groepje weg en zullen in deze volgorde op het autocircuit van Pau over de streep bollen. Voor de 3e plaats op 24” is het Cyrille Guimard die het haalt voor Merckx die natuurlijk leider blijft. Van Impe die gisteren 12 punten voorsprong had in het bergklassement heeft dat vandaag naar 49punten gebracht en is de eindzege in dit klassement een feit.

    In het Nederlandse Ulvenhout won Leo Duyndam een wedstrijd over 100km die hij aflegde in 2.26’41”. Zijn landgenoot Harry Jansen werd 2e, onze landgenoten Tony Houbrechts 3e,en Tony Gakens 4e. Dan volgden 2 Nederlanders Ben Janbroers en Wim Bravenboer, voor onze landgenoot Staf Van Roosbroeck was er een 7e plaats.

    In Oost-Duitsland te Cottbus was er de “Olympia-Preis” een ploegentijdrit over 100km. Het werd een zege voor onze landgenoten die de 100km aflegden in 2.09’07”. De Belgische ploeg bestond uit Marc Demeyer, Gustaaf Van Cauter, Louis Verreydt en Gustaaf Hermans. Plaats twee was voor Polen 2 zij hadden 1’28” achterstand. 3e werd de DDR 2 op 1’37” en 4e DDR 1 op 2’19”, Zweden werd 5e op 3’11” en 6e Hongarije op 3’41”.

     

    14-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temse

    .
    Frans Melckenbeeck
    Slechts 42 renners kamen te Temse aan de start om in 17 ronden 150km af te leggen. Ondanks het kleine deelnemersveld is het een boeiende wedstrijd geworden. Zoals dikwijls in een kermiskoers was er nu ook een vroege aanval. In de 3e ronde zijn Roger Cooreman en Flory Ongenae voorop gaan rijden, behaalden een max. voorsorong van 1’40” maar iets voor halfweg werden ze ingelopen. Vanaf dan volgden de ontsnappingen elkaar op maar was het 4 ronden voor het einde dat Raymond Steegmans en Frans Melckenbeeck wegreden. De 2 sloegen een grote kloof maar een ronde verder reed Steegmans plat en hield Melckenbeeck van de 1’30” nog 100meter over aan de streep. Voor plaats 2 versloeg Walter Planckaert het ganse peloton en werd Roger Jochmans 3e. In de laatste ronde reden zowel Vic Nuelant (24e) als Flory Ongenae(30e) lek. In volle spurt was er nog een val van Franky Ebo maar zonder al te veel schade, hij werd 29e.

    14-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen gele trui

    .
    José-Manuel Fuente
    Vandaag in de rit Luchon-Superbagnères werd er voor zover geweten voor de 1e maal zonder gele trui gestart aangezien Eddy Merckx weigerde met een trui te starten die hij volgens hem niet verdiende, hij droeg wel de witte van leider in de combiné. Tevens werd er de kortste rit in lijn ooit verreden. Met 99 zijn ze in zeer slecht weer gestart, om de 19,6 km met een hoogteverschil van 1171 meter naar de top van de Superbagnières te overbruggen. Eén van de eerste achterblijvers was onze landgenoot Ferdinand Bracke die last had met zijn versnellingsapparaat maar zich goed herpakte en uiteindelijk 24e werd op 2’54”. Een eerste schifting kwam er al na 5km toen drie ploegmaten en Merckx zelf even versnelden. Iets verder nam Merckx de leiding voor Van Impe, Zoetemelk, Fuente en Thevenet. De 3e aanval van Fuente was de goede, op 3800meter van de top had hij al 45” voorsprong op een groepje onder leiding van Merckx. Op minder dan 3km van de top was het Van Impe die met Thevenet uit het groepje Merckx wegreed. In de laatste kilometer versnelde Lucien Van Impe nog eens en kwam tot op 26” van de winnaar José-Manuel Fuente, 3e op 28” werd Bernard Thevenet, Eddy Merckx als 4e volgde op 1’ met in zijn spoor Joop Zoetemelk. Onze landgenoot Eddy Peelman eindigde als 99e en laatste op 9’38” en was daarmee 6” na sluitingstijd binnen gelopen en zou uit koers worden genomen. Toen is er een aardig woordje gevallen vanwege zijn sportdirecteur die het niet kunnen vond dat een renner als Fuente die normaal sinds de 11e rit toen hij als voorlaatste op 35’20” uit koers moest genomen worden, mag verder rijden en dan nog 2 ritten wint. Eddy Peelman mag morgen starten en zal Eddy Merckx wel de gele trui aantrekken.

    Laatste rit in de Ronde van Luxemburg voor veteranen werd verreden tussen Mondorf en Luxemburg stad over een afstand van 80km. Lucien Vanderaerden die gisteren een pandoering kreeg heeft revanche genomen en won de laatste rit voor de Nederlander Willy Van den Heynden en Pierre Kumps, Leon Van Belle werd 10e, Leonard Hardy 12e, Tony Pulings 16e, Maurice Heylen 29e en Leopold Stasse 31e. In het eindklassement heeft Pierre Kumps 5’ 02” voorsprong op Lucien Vanderaerden, eindstand andere Belgen, 9e Tony Pulings, 11e Leon Van Belle, 14e Leonard Hardy, 28e Leopold Stasse en 30e Maurice Heylen. Van de 55 die zijn vertrokken hebben 31 de wedstrijd uitgereden: de 7 Belgen, 4 Oostenrijkers, 7 Duitsers, 1 Italiaan, 1 Zwitser, 3 Luxemburgers, 6 nederlanders en 2 Fransen.

    Uitslagen van de wedstrijden verreden op de wielerbaan van Nijmegen/Nederland. In het onderdeel Sprint wint de Nederlander Leijn Loevesijn voor Gordon Johnson (Aus), Jack Simes (Usa) en Tim Mountford (Usa). In de 1/2 fond is het de Nederlander Cees Stam die wint voor Jaap Oudkerk (Ned), de Duitser Ehrenfried Rudolph, Piet De Wit (Ned) en onze landgenoot Leo Proost. Bij de liefhebbers won de Duitser Rainer Podlesch diens landgenoot Horst Gnas en de Nederlander Cor Groenewegen.

     

    13-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bornem & Sleidinge

    .
    Georges Claes - Zonhoven
    Beroepsrenners te Bornem, Georges Claes wint voor Georges Claes. Voor de 9e Grote Prijs van Bornem kwamen 55 renners opdagen. Was Flory Ongenae de 1e aanvaller, de 39 jarige Jan Goots die als individueel rijd was de 1e pechvogel. Bij het einde van de 1e grote ronde was de voorsprong van Ongena al opgelopen tot 1 minuut, maar in de volgende ronde namen Hugo Hellemans, Alfons Leenen en Georges Barras het commando over maar echter voor niet lang. Tijdens de 1e kleine ronde reed Raf Hooyberghs nadat zijn stuur was losgekomen tegen een stilstaande wagen en werd naar de kliniek overgebracht. Na een poging van Englebert Opdebeeck, Jean Ronsmans en opnieuw Hugo Hellemans die het 1 ronde volhielden, kwam de beslissende ontsnapping met 13 en viel het peloton in 3 stukken. In de laatste bocht naar de meet plaatste Georges Claes uit Zonhoven zijn jump en won voor Georges Claes uit Kerkom, 3e werd Jean Ronsmans, 4e de Nederlander Jos van Beers, 5e Roger Loysch, 6e Englebert Opdebeeck, 7e Georges Vanconingsloo, 8e Eddy Goossens, 9e Frans Maes, 10e de Brit Michaêl Wright, 11e Frans Brands, 12e Hugo Hellemans, 13e Willy In ’t Ven. Op 1’20” won Roger Jochmans de spurt van het 1e achtervolgend groepje. Voor plaats 21 op 4’ was Guido Van Damme rapper dan Willy vanden Eynde en de rest.

    In Sleidinge was er ook een vlugge ontsnapping hier waren ze met 4, Jaak Zwaenepoel, Gérard David, Jacky Coene en Eric Raes, waarbij enkele ronden verder nog twaalf aansloten, hiervan zou de Italiaan Italo Zilioli door pech wegvallen. In de 6e ronde was alles opnieuw te herbeginnen en was het wachten tot km 70 wanneer de beslissing viel. Het waren Johan De Muynck, Willy Van Maldergem, Raf Van Bruaene, Jaak De Boever en de Fransman Alain Santy die wegreden. Toen hun voorsprong 1’50” bedroeg vond André Dierickx het tijd om te achtervolgen en bracht het peloton in 1 ronde tot op 40”. Op 20km van het einde toen de koplopers op punt stonden van te worden ingelopen reed De Muynck op een kasseistrook weg en hield het vol tot aan de meet terwijl de groep nog in 2 brak. Op 1’12” won Walter Planckaert de spurt voor de 2e plaats voor Raf Van Bruaene, Christian Callens, Eric Raes, Alain santy, Emiel Lambrecht, Dirk Baert, Willy Van Malderghem, Gérard David, André Dierickx, Paul Mahieu, Paul Crapez en Urbain De Brauwer. Op 2’50” kwamen Jacques Clauwaert en Jacky Coene als 15 en 16 binnen. Voor plaats 17 op 3’10” was Jaak De Boever de snelste.

     

    13-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val Ocana

    .
    Luis Ocana
    Voor de 14e rit in de Ronde van Frankrijk vind de startcontrole plaats aan de Kathedraal Sainre-Cécile te Albi waarna de renners met autobussen naar Revel worden gereden waar men om 9.55’ in groep vertrekt en om 10uur de vliegende start is. De eerste col van de dag is de Côte du Vicaria (4e cat.) daarna volgen de col de Portet d’Aspet (3e cat.1070m.), de col de Menté (2ecat.1350m.) en de Col du Portillon (2e cat.1308m.). Na enkele schermutselingen was het Vasseur met Van Katwijk die wegreden even later kwamen Martellozo, Fuente en Letort aansluiten. De vliegende spurt aan km 65 werd gewonnen door Van Katwijk, even verder begon men aan de 1e beklimming de Vicaria waar Fuente als 1e doorkwam. Bij de bevoorrading te Saint-Girons hadden de 5 leiders al 6’ voorsprong. Even buiten de stad gaan Roger Swerts en Cyrille Guimard in de achtervolging. Twee Belgen Nassen en David doen beroep op de tourdokter. Fuente gaat er vooraan alleen vandoor en heeft op de Col du Portet d’Aspet al 2’10” voorsprong op Vasseur en 2’45” op Letort. Op de top van de Col de Menté had Fuente nu 4’40” voorsprong op Guimard, en kwamen 5” later Merckx, Van Impe, Zoetemelk en Ocana in deze volgorde door. Dan brak er plots een hevig onweer los, de weg was zeer gevaarlijk door de regen en modder. Toen gebeurde het Ocana mist een bocht en valt, Zoetemelk rijd nog de gele truidrager aan, ook Martinez en Swerts vallen over de Spanjaard. Ocana lag een vijftal minuten groggy, kloeg over pijn aan de rug en werd met een ziekenwagen afgevoerd en daarna met de heli naar het ziekenhuis van Saint-Gaudens overgebracht. Ook Merckx deed nog een val maar kon opnieuw aansluiten. Agostinho en Wagtmans kwamen in een afgrond terecht maar konden hun weg verder zetten. Ook Zoetemelk ging tegen de grond. Fuente komt ook als 1e door op de Col du Portillon waar hij 6’20” voorsprong heeft op Van Impe, Lopez-Carill, Merckx en Zoetemelk. Aan de meet had José-Manuel Fuente 6’21” voorsprong op Eddy Merckx, Lucien Van Impe, Vicente Lopez-Carill, Lucien Aimar (die nog was komen aansluiten) en Joop Zoetemelk. Twee Belgen gaven op, Wilfried David en Marc Lievens, verder nog Luis Zubero, Andres Gandarias, Gösta Pettersson en de onfortuinlijke Luis Ocana. Merckx is nu leider met 2’21” op Joop Zoetemelk.

    In de 3e rit van de Ronde van Luxemburg voor veteranen heeft onze landgenoot Pierre Kumps de macht gegrepen. Kumps werd leider na de 3e rit Weiswampach-Mondorf over een afstand van 108km die hij won voor de Duitsers Werner Gerstner en H.Flaeming. Onze landgenoten eindigden: 13e Leon Van Belle, 15e Lucien Vanderaerden de vorige leider die meer dan 5’ verloor in deze rit, 18e Leonard Hardy, 19e Tony Pulings, 28e Leopold Stasse en 29e Maurice Heylen.

     

    12-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zele

    .
    Te Zele kregen de inrichters 74 deelnemers voor hun beroepsrennerskoers . Ondanks het warme weer is het een boeiende wedstrijd geworden. Reeds vrij vlug reed Flory Ongenae weg, kreeg het gezelschap van de Nederlander Ben Janbroers , de Canadees Dave Watson, Willy Scheers en de Fransman Roland Demeyer, toen ook André Dierickx in de achtervolging ging werden zij door een gesloten overweg even afgeremd en kwam na 40 km alles opnieuw samen. Een poging van een 5tal werd ook vlug gekortwiekt. Aan km 70 was het Jos Abelshausen die het probeerde, kwamen aansluiten Maurice Dury, Hugo Hellemans, André Poppe, Willy In ’t Ven en de Fransman Santy, maar ook zij bleven niet vooruit. Toen op 3 ronden van het einde Roger Rosiers en Tony Gakens wegreden kregen zij even later het gezelschap van de Nederlanders Leo Duyndam en Harry Van Leeuwen, toen nog 10 renners kwamen aansluiten was de goede ontsnapping een feit. Tot een spurt met 14 kwam het niet want het was Staf Van Roosbroeck die op het einde nog wegreed en aan de meet 10meter overhield op de spurtende achtervolgers waarvan Tony Gakens de snelste was voor de Nederlander Richard Bukacki, André Dierickx, Frans Verbeeck, Frans Melckenbeeck, de Nederlanders Leo Duyndam en Harry Van Leeuwen, verder Roger Rosiers, Alfons Debal, Emile Bodart, Tony Houbrechts, de vaderlandsloze Marian Polansky en Eddy Goossens. Op 1’30” was Eef Dolman de vlugste van de groep.

    12-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk - Tijdrit

    Vandaag stond er te Albi een tijdrit over 16,3km op het programma van de Tour. De inrichters hadden het reglement naar de letter toegepast. Het dragen van een zijden trui werd verboden. Herman Vanspringel die niet tijdig een andere trui had gekregen had voor hij was gestart al een straftijd van 15” aan zijn been, hij zou ook de enige zijn die werd gestraft. Eddy Merckx won met 11” voorsprong op Luis Ocana, Merckx zou na de rit zijn beklag maken dat Ocana teveel werd bevoordeeld door de wagen van de televisie. Als 3e op 26” eindigde Charly Grosskost die lange tijd met de beste tijd stond. Ferdinand Bracke die moest tevreden zijn met een 5e plaats op 26” hij moest zelfs Cyrille Guimard met enkele tienden van een seconde voorlaten.

    In Spanje werd de Vuelta a Cantabria met een rit tegen de tijd,en een rit in lijn afgesloten. De tijdrit werd gewonnen door Gonzalo Aja hij legde de 12km tussen Solars en Pena Caborga af in 28’17”. In de rit in lijn Lierganes-Santander behaalde Domingo Perurena zijn 4e ritzege en kon onze landgenoot Willy Moonen zich als 4e plaatsen. In de eindstand heeft Gonzalo Aja 59” voorsprong op Andrès Oliva en 1’08” op Joaquim Galera, 4e werd Domingo Perurena hij had 1’27” achterstand. Voor Willy Moonen die uitkomt voor de Nederlandse ploeg Gazelle Cycles van Ton Vissers was er in het eindklassement een 14e plaats, en hij kwam in de acht ritten die zijn verreden liefst 6 maal in de toptien.

    In Portugal was er de Trofee Commercio te Porto over een afstand van 180km de winnaar Firmino Bernardino had 1’37” voorsprong op Antonio Machado, Vitor Rocha, Leonel Miranda, Francisco Valada, Antonio Castro, Duarte Ribeiro, Vitor Pereira, Gabriel Azevedo en als 10e Lino Santos.

    In Kaisten/Zwitserland werd er een wedstrijd voor profs en liefhebbers betwist, hier ging de zege naar Jean Cornette een Franse liefhebber, ook plaats 2&3 waren voor liefhebbers, Herbert Auchli en Fritz Wehrli beiden uit Zwitserland.

    In het Franse Pedernec won Loïc Le Bourhis met 1’05” voorsprong op Gèrard Moneyron en was de 3e man op het podium Lèon-Paul Mènard.

    Felice Gimondi won in Italië de wedstrijd te Laveno Mombello hij had 1’35” voorsprong op Aldo Moser en werd Alberto Della Torre 3” op 2’05”.

    Roland Wiscour behaalde zijn 2e seizoenszege en ook nu was het weer in het Groot Hertogdom Luxemburg nu was hij de beste te Kopstal waar hij na 132,4km deze 2 renners mee op ht podium kreeg, Nico Meyer en Valentin Langehegermann.

    De 2e rit in de Ronde van Luxemburg voor veteranen werd gewonnen door de Duitser Werner Gerstner die te Weiswampach onze landgenoten Lucien Van Der Aerden en Pierre Kumps mee op het podium kreeg. Uitslag van de andere Belgen: 11e Leon Van Belle, 13e Leonard Hardy, 15e Tony Pulings, 23e Leopold Stasse, 28e Maurice Heylen en 31e Louis Lambotte. In het klassement heeft Lucien van Der Aerden nu 1” voorsprong op Pierre Kumps. Van de 55 renners die zaterdag vertrokken blijven er na vandaag nog 33 in koers.

     

    11-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Martens-Lierde

    .
    Met 100 werd er vertrokken te St.Martens-Lierde om 180km af te leggen, in het begin werden ontsnappingen genoteerd maar geen enkele die het lang uithield. Na 120km wedstrijd was er wel een kopgroep van een 30tal renners waaruit uiteindelijk de winnaar zou komen. De beslissing viel na 130km toen Englebert Opdebeeck wegreed en Etienne Buysse en de Nederlander Daan Holst reageerden, later sloten in verschillende fases nog 7 renners aan, en deze tien zouden voor de zege spurten. Het was van zeer ver dat Etienne Buysse aan de spurt begon, Englebert Opdebeeck kwam fel aandringen maar werden nog voorbij gesneld door de winnaar Gèrard David die zijn 1e zege van het seizoen behaalde, Frans Verhaegen werd 2e, dan volgden Englebert Opdebeeck, Etienne Buysse, Willy Vanden Eynde, Franky Ebo, Etienne Antheunis, de Nederlander Daan Holst, Rudy De Groote en Romain Furnière. Op 1’30” won Christian Callens de spurt van de groep voor Roger Kindt e.a.

    Serge Del Amore is te Mazée kampioen van Namen /liefhebbers geworden na 110km had hij 5” voorsprong op Julien Van Geerbergen, Marcel Louyet, Michel Leurquin en Giusseppe Palladini

     

    11-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK-Nieuwelingen & Dames

    Vandaag streden te Duffel de nieuwelingen en vrouwen voor de nationale driekleur. Bij de nieuwelingen werd mede door het parcours een snelheidsrace en was de hitte de grootste vijand van de renners. Eerste aanvaller van de dag was Denis De Haes maar werd in de 2e ronde al opnieuw bijgebeend, even reed Van Der Aerschot aan de leiding. In de 3e ronde waren het Johan Bollaert en René Martens die hun kans waagden en deed Eddy Copmans een poging om bij de vluchters te geraken maar mislukte in zijn opzet. Toen op 3 ronden van het einde Patrick Lefevere wegreed scheen het ernst te zijn hij kreeg het gezelschap van 2 andere Westvlamingen Luc Doom en Luc Coussens en de Oostvlaming Willy Brulee, maar bracht Eddy Copmans alles opnieuw samen. Toen in de voorlaatste ronde De Haes, Alfred Dockx en Luc Lowie hun kans waagden was het opnieuw Copmans die voor de hergroepering zorgde. Bij het ingaan van de laatste van de 7 af te leggen ronden was het Willy Wouters die wegsprong en werd er niet direct gereageerd, tot Eddy Van Puyenbroeck in de achtervolging ging, even scheen hij niet in zijn opzet te slagen. Met 2 werd er voor de titel gespurt en haalde Willy Wouters het van Eddy van Puyenbroeck. De spurt van de groep op 7” werd gewonnen door Wilfried Degreef voor Eddy Copmans, Marcel Dumarey, Johan Bollaert, Willy Vonckx, Ludo Lipkens, Tony Mermans en met Jan De Cleir is de top10 volledig.

    Bij de Dames won Mariette Laenen na 44km met 3’20” voorsprong op Christiane Geerts, Francine Verlot, Christiane Goeminne, Nicole Van den Broeck, Marguerite Dams, Johanna Bosmans, C.Sergeys, Hermina Dorme, met haar 10e plaats werd Marie-Jeanne Fontaine kampioen bij de nieuwelingen, 11e en tweede nieuweling is Alida Simon, 12e Arlette Fontaine, 13e Rosette Patoor, 14e en derde nieuweling Olga Janssens, 15e Rosita Rosiers, 16e S.Heylen, 17e Monique Soenen (nieuw.), 18e Claudine Roels (nieuw.), 19e Roberta Dopchie (nieuw.), 20e Sonja Callebaut (nieuw.)

     

     

    11-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour rit Orcières-Marseille

    Na de rustdag van gisteren was het vandaag vroeg opstaan, om 7.30’ werd de startcontrole al geopend en om 8.10’ vertrokken de renners uit Orcières-Merlette om na 251km in Marseille toe te komen. Waar men donderdag was opgereden moest men nu weer afdalen, was het afgesproken werk van de Molteni’s in ieder geval Wagtmans reed onmiddellijk weg en reageerden Merckx en Huysmans zodat men met 3 ploegmaten was, verder sloten nog aan de Italianen Paolini en Armani de Nederlander Vander Vleuten, de Fransen Aimar, Bouloux en Letort. Leider Ocana was verrast door deze plotse aanval en had na 39km te Gap al 1’45” achterstand. In de achtervolging kreeg Ocana steun van de ploeg van groene trui Guimard en door enkele lekke banden bij de Molteni’s waardoor enkel Vanspringel nog kon afstoppen kwam de groep 1’10” terug.Toen Ocana aan km 122 ook nog lek reed steeg de voorsprong van de leiders na 129km tot 2’10”. Op een helling van 4e cat. kwam Merckx als 1e door, in de twee vliegende spurten was het Vander Vleuten die telkens won voor Merckx en alzo Eddy telkens enkele seconden bonificatie afnam. Door de lange rechte wegen zag het peloton op zeker ogenblik de vluchters rijden en kwam men tot 1’25” terug. Toen de vluchters aan de afdaling naar de oude haven begon heeft Wagtmans zich op kop gezet en hield er een hels tempo op na. Letort en daarna Bouloux probeerden nog weg te geraken echter zonder succes , in de lange rechte lijn kwam er nog een aanval van Aimar en Armani, Merckx was even verrast maar kwam zo machtig opzetten dat uiteindelijk de foto-finish moest uitmaken wie won. Het verdict viel in het voordeel van Luciano Armani, Eddy werd 2e, Lucien Aimar 3e, Vander Vleuten 4e, Enrico Paolini 5e, Désiré Letort 6e, Robert Bouloux 7e, Rinus Wagtmans 8e, en Jos Huysmans 9e. Van de eerste achtervolgende groep won op 1’56” Cyrille Guimard de spurt voor de 10e plaats. Door een val van Luis Zubero in het begin van de wedstrijd en de vroege aanval van Wagtmans is de Spaanse ploeg Kas niet meer bij het peloton geraakt, al had men aan de aankomst al beslist om de tijdsgrens van 8 naar 10% te brengen ook dat kon nog niet baten. Uiteindelijk heeft de jury beslist aangezien het hoge gemiddelde en in overleg met de sportdirecteurs de 13 renners die op 34’31” eindigden opnieuw op te vissen. Van de Kas ploeg waren dat 8 renners en ook de Nederlander Jan Van Katwijk en de Belg Willy Vanneste konden hiervan profiteren. De Spanjaard José Grande van de ploeg Werner was de enige opgever. Eddy Merckx die nu op 7’23” van leider Ocana komt te staan is ook leider geworden in de “Points Chauds” met 1punt voorsprong op Pieter Nassen. Het dagelijks ploegenklassement was ook voor de ploeg Merckx, in het puntenklassement is hij 2e, in het bergklassement staat hij op plaats 4,kreeg de premie van de strijdlust, die van de elegantie en staat 1e in de combiné. De ploeg die tot nu het meeste heeft verdiend is de ploeg Merckx. Door zijn 2e plaats in de rit moest hij samen met Armani, Ocana, Tamames en Eric De Vlaeminck het potje gaan vullen. De beminnelijkste was Kurt Rub men kan Eddy toch niet alles geven.

    De 5e rit in de Vuelta a Cantabria: Castro Urdiales-Torrelavega over een afstand van 163,6km werd met 40” voorsprong gewonnen door José Marin-Esterlich voor Andrès Oliva ende Portugees Fernando Mendes.

    De Dorpenomloop te Drenthe/Nederland voor liefhebbers werd gewonnen door Arnold Voogt die de 157km heeft afgelegd in 3.38’26”, in een spurt meet 2 versloeg hij Frits Schür, op 34” werd Hennie Kuiper 3e dan volgden op 39” John Cornelissen en op 42e Herman Snoeijink.

    Vandaag vertrokken 55 veteranen voor de 26e Ronde van het Groothertogdom Luxemburg, wat betreft de 1e rit weet ik enkel dat onze nationale kampioen Lucien Vanderaerden 3e werd te Grevenmacher.

     

    10-07-2011 om 06:57 geschreven door Willy


    » Reageer (1)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!