Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Met de Giro dell’ Umbria te Castiglione del Lago-Perugia had men de laatste selectieproef in Italië voor het wereldkampioenschap. Toen na 105km Tony Houbrechts en Felice Gimondi betrokken geraakten bij een val heeft Arnoldo Pambianco die Vittorio Adorni als ploegleider verving zijn 2 renners moeten overhalen om opnieuw te starten. Op dat ogenblik reed Romano Tumellero die na 20km was ontsnapt voorop met een grote voorsprong en was het peloton fel aan het jagen. Na 120km had Tumellero bijna 11’ voorsprong, de beide achtervolgers die bij het peloton waren gekomen gingen op hun elan verder en met nog 20km te rijden werd de vluchter bijgehaald. Toen Poggiali er vandoor reed waren het Gimondi en Houbrechts die de vlucht van hun ploegmaat beschermden, enkele renners gingen in de achtervolging en opnieuw was Tony mee om af te stoppen. Toen Poggiali werd bijgehaald was het Tony die wegreed en met 50” voorsprong won. Van de achtervolgers was Luigi Sgarbozza de snelste voor Roberto Poggiali, Wladimir Panizza, Mauro Simonetti, Wilmo Francioni, Sandro Cammilli en Giovanni Cavalcanti. Op plaats 9 met 1’15” achterstand hebben we Luigi Castelletti, op 3’ werd Giuseppe Desimone 10.

    Joop Zoetemelk was de beste in het Franse Plancoët, na 92km had hij 21” voorsprong op Benard Labourdette en 34” op Claude Daunat.

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mere

    .
    André Dierickx
    Liefst 128 renners aan de start van de koers te Mere waar verschillende WK geselecteerden aanwezig waren. Reeds na 4km is André Dierickx er alleen vandoor gegaan en kreeg het gezelschap van Ottenbros, 12km verder was het nog een gewezen wereldkampioen Jan Janssen die in de achtervolging ging en even later de steun kreeg van De Vlaeminck en Willekens zij kwamen na 30km mee vooraan. Toen het peloton te Haaltert door een gesloten overweg werd opgehouden liep de voorsprong van de vluchters tot 2’40” op. Vooraan viel door een val Willekens weg. Op 2 ronden van het einde zijn nog een tiental renners in de tegenaanval gegaan maar bleven de 4 leiders buiten schot. Op 8km van de streep reed André Dierickx weg en won met 15” voorsprong op Roger De Vlaeminck die de 2 Nederlanders Jan Janssen en Harm Ottenbros kansloos liet. Van het peloton op 45” was Walter Planckaert de snelste voor Fernand Hermie, Frans Verbeeck, Lucien Van Impe, Willy De Geest en Jan Van Katwijk sluit de top10 af.

    In de Ronde van Namen voor liefhebbers was er vandaag de 2e rit Floreffe-Mazée over een afstand van 121km en ging de zege naar Aimé Delaere die in een spurt met twee Giusseppe Civatone versloeg. Op 7” werd Jacques Martin 3e voor Fr. Lemploy, op 43” werd Roger Verwimp 5e voor Bernard Draux en Freddy Renson.Nr 8 Christian De Buysschere volgde op 51” werd Van der Fraenen 9e en Gaetano Juliano als 10e blijft leider.

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen - Englebert Opdebeeck winnaar

    .
    97 renners aan de start van de 27e Prijs der Steengroeven te Lessen waar men 12 ronden moest afleggen om de 144km vol te maken. Het was Herman Vanspringel die reeds in de eerste kilometers ten aanval trok, tot 30” uitliep maar zich dan opnieuw liet inlopen. Aan de 25e km reden twaalf renners weg maar werden na 1 ronde al opnieuw ingelopen. Ernstig werd het wanneer aan 80km toen Bodart, Debal, Van Malderghem, Van Rijmenant, De Koning, Van Roosbroeck en Opdebeeck wegreden. Aan km 90 sloot De Muynck aan, 5km verder kwamen ook Omloop, Monty, Vanconingsloo, Barras en Tschan aansluiten en aan km 105 was de kopgroep compleet toen Daelemans, Van Lint,Baert, Moonen, Junkermann en Antheunis er bij kwamen. Op 8 km van het einde was het Englebert Opdebeeck die zijn kompanen in de steek liet en met 35” voorsprong won voor Georges Barras, Alfons Debal, Dirk Baert, Dirk Baert, Emile Bodart, Etienne Antheunis, Johan De Muynck, Georges Vanconingsloo en Julien Van Lint. De rest van de kopgroep volgde op 40” waarvan Willy Moonen de spurt won voorde Duitser Jürgen Tschan, Fernand van Rijmenant, de Nederlander Mathijs De Koning, Willy Van Malderghem, Staf Van Roosbroeck, de Duitser Hans Junkermann en Marcel Omloop. Op 7’ won Pol Vanden Neste de spurt van het peloton.

    Vandaag is de Ronde van Namen voor liefhebbers gestart met de rit Namen-Floreffe over een afstand van 118km. In een spurt met twee was het de Italiaan Gaetano Juliano die onze landgenoot August Herijgers versloeg. Op 3’05” werd Christian De Buysschere 3e voor Rudi Rijpens, Jos Roosen en Lucien Pratte.

    18-08-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Voor de meeting op de Goffertbaan van Nijmegen waren 1.000 toeschouwers aanwezig. In het onderdeel “sprint” won Wereldkampioen Gordon Johnson zijn 3 reeksen tegen Simes, Mountford en Loevesijn en was ook de beste in de rit waarin de 4 spurters tegelijk de start namen. Johnson en Loevesijn reden de snelste ronde 26,6 seconden waarmee zij een 1/2 seconde boven het record op deze 400m-baan bleven dat Jan Derksen in 1959 had gevestigd. Eindstand: 1.Gordon Johnson, 2.Lijn Loevesijn, 3.Tim Mountford en 4. “Jackie” Simes. Onze landgenoot Theo Verschueren won in 2 manches de 1/2 Fond voor Jaap Oudkerk, Cees Stam, Piet De Wit en Ehrenfried Rudolph. Bij de liefhebbers zat Bert Boom geprangd tussen twee Duitsers, de zege was voor Horst Gnas die met 1 lengte won en werd Rainer Podlesch 3e.

    18-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje werd de G.P. Vizcaya tussen Bilbao en Churdinaga gewonnen door Domingo Perurena die na 200km de snelste was van 10 medevluchters, 2e werd Agustin Tamames, 3e Jesus Manzaneque, 4e Antonio Martos , 5e Miguel-Maria Lasa, 6e José- Luis Abileira, 7e Luis-Pedro Santamarina, 8e Luis Zubero, 9e Francisco Galdos en 10e Santiago Lazcano.

    Op de Wielerbaan van Amsterdam won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid voor de wereldkampioen Gordon Johnson, en Tim Mountford. In de wedstrijd 1 / 2 Fond was de zege voor Cees Stam voor Theo Verschueren, Jaap Oudkerk, Ehrenfried Rudolph en Leo Proost.

    Voor de liefhebbers was er Nederland-België, a) tandems: 1.Gerrie Fens-Peter Van Doorn- 2.Antoine Meirlaen-Noël Soetaert. b) km: 1.Klaas Balk 1’08”65 - 2.Manu Snellinx 1’09”57 – c) achtervolging:1.Fedor Den Hertog 4’57”4 – 2.Julien Vermote – d) Olymische achtervolging: 1. Nederland 4’36”75 – 2. België 4’46”2. De eindstand werd dan ook Nederland 4 tegen 0 voor België. Bij het naar huis rijden verloor Noël Soetaert te Jabbeke de controle over zijn auto, kwam op het gras terecht en sloeg over de vangrails op het andere rijvak. Soetaert liep een armbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Oostende en is dus uitgeschakeld voor het WK. Donald Zeebroek kwam er met enkele schrammen vanaf en kon na verzorging naar huis.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem

    .
    Liefst 130 renners en een massa toeschouwers te Zottegem. Reeds na 8km reden 4 renners weg en bereikten een voorsprong van 40”, maar door toedoen van vooral Roger De Vlaeminck, Albert Van Vlierberghe, Roger Rosiers, Georges Pintens en Maurice Dury werden zij in de 2e ronde opnieuw ingelopen. Na 55km waren het Rudy De Groote, William Hoof en Willy Vanneste die wegreden, zij konden tot 1’45” uitlopen maar moesten het ook afleggen tegenover de groep. Dan was het de beurt aan Van Vlieberghe en Ward Janssens ook Gèrard Hendrickx en Johan De Muynck hebben nog getracht om mee vooraan te geraken maar mislukten. Een gesloten overweg zorgde nog even voor beroering maar de koersleiding zorgde dat de 2 hun voorsprong behielden. Voor de zege had Albert Van Vlierberghe in de spurt natuurlijk geen moeite met Ward Janssens. Op 15” was Guido Reybroeck de snelste van een groepje voor Daniël Van Ryckeghem, Roger De Vlaeminck, Maurice Dury, Christian Brasseur, Johan De Muynck. De Nederlander Jos Vander Vleuten won op 30” de spurt van het peloton voor plaats 9.

    Voor de liefhebbers was er Gent-Wervik over 154km, hiervoor kwamen 59 renners opdagen. Winnaar werd José Van Ackere die zijn 11e seizoenszege behaalde. Op 40” werd Herman Beysens 2e voor Ghislain Cael, Johnny Soenens, Isidoor Weemaes en Raf Coenen. Belgisch kampioen Freddy Maertens was voor plaats 7 de snelste voor Rino Van Dromme, Michel Pollentier, Raf Declercq, Louis Verreydt, Ludo Van Linden en Roger Verschaeve.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem & Borgerhout

    .
    Harm Ottenbros
    Met 75 zijn ze te Borgerhout vertrokken om 125km rond te maken, waaronder verschillende Nederlanders. Een eerste ernstige ontsnapping kwam er in de 14e ronde toen volgend zevental wegreed, Brands, Loysch, Tabak, Dolman, Bukacki, Verstraeten en Verhaegen, zij kregen nog het gezelschap van Tschan, Verboven en Harings maar half koers was alles opnieuw samen. In de 27e ronde viel de beslissing vier renners reden weg en zouden voor de overwinning spurten. Harm Ottenbros haalde het voor Frans Verhaegen, Tino Tabak en Ludo Van Staeyen, Eddy Verstraeten die nog in de achtervolging was gegaan werd 5e, de spurt van de groep voor plaats 6 werd gewonnen door Jürgen Tschan dit op 1’20”. Verder bestond de top10 uit buitenlanders, Evert Dolman, Jan Van Katwijk, Richard Bukacki en Giovanni Jimenez.

    Het criterium van Zingem werd bijgewoond door 15.000 toeschouwers, de renners moesten 65 ronden afleggen om aan de 87km te geraken. Eerste aanval kwam er in de 5e ronde toen Dierickx, Van Damme en Leman wegreden tot 25” uitliepen maar toch opnieuw werden ingelopen. Dan hebben De Boever en Spruyt even voorop gereden. In de 52e ronde was het Roger De Vlaeminck die ging voorop rijden en het gezelschap kreeg van Buysse, Godefroot en Leman. Dan heeft Van Malderghem er voor gezorgd dat alles opnieuw kon beginnen. Enkele ronden voor het einde viel de beslissing met Van Schil, Eric De Vlaeminck, Bruyére en Verbeeck , een tegenreactie van Godefroot eerst alleen en dan met steun van Swerts en De Boever mislukte. In de eindspurt was het Eric De Vlaeminck die verrassend met 10cm won van Frans Verbeeck, Joseph Bruyére en Vic Van Schil. Voor de 5e plaats op 20” won Godefroot vlot de spurt voor Swerts en De Boever. Op 25” won Etienne Sonck de spurt van de groep voor Eddy Merckx en werd Etienne Buysse 10e. Voor Roger De Vlaeminck was er een 30e plaats.

    Te Warsage reden de liefhebbers de Wisselbeker Egide Schoeters en was het na 160km dat August Herijgers die won. Op 20” was Frans Van Looy de beste van de eerste achtervolgers, 3e Raymond Van Straelen, 4e Louis Verreydt, 5e Rene Veschoren, op 1’15” werd Hervé Vermeeren 6e. De Dijlespurters uit Mechelen waren de beste club.

    16-08-2011 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Winst en ereplaatsen in de criteriums voor de Nederlanders in Frankrijk, te Pléaux waar Raymond Poulidor won met 16” voorsprong, werd Jan Janssen voor de 2e plaats geklopt door Gérard Moneyron. Voor Joop Zoetemelk was er de zege te Saussignac waar hij 20” voorsprong had op Gerben Karstens en Francis Campaner.

    16-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    15-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dworp - De Pinte & Hyon

                                             .

    Voor de omloop der Zennevallei te Dworp met 15 beklimmingen van de Bruine Put kwamen 58 renners afgezakt. Het was André Poppe die reeds na 15 km de wedstrijd op gang trok, samen met Marc Sohet en Ward Janssens. Even later sloten Englebert Opdebeeck, de Luxemburger Edy Schutz en Maurice Dury aan en konden 1’50” voorsprong bijeen fietsen ondanks een tegenreactie van Verbeeck, Pintens en Van Roosbroeck. Ook Eric De Vlaeminck trachtte alleen naar de leiders te fietsen, maar werd door een achtervolgend groepje bijgehaald. Sohet moest vooraan lossen en was het Dury die er voor zorgde dat alles aan flarden werd gereden en enkel Ward Janssens lang weerstand bood,op 15” bleef hangen, maar uiteindelijk begaf en nog door het peloton werd voorbij gereden. Winnaar werd Maurice Dury die normaal in Italië de Omloop Tre Valle Varesine had moeten rijden was in België gebleven om zijn Belgische werkgever te voldoen. Voor de 2e plaats won kersverse prof (26/7) Rik Van linden op 12” de spurt voor Frans Verbeeck, Lucien Willekens en de rest van het peloton. Voor Englebert Opdebeeck was er een 27e plaats op 2’55”.

    Weinig strijd in de wedstrijd te De Pinte zodat vele toeschouwers zelfs de moeite niet namen om naar de aankomst te gaan zien. In de 7e van de 10 kleine ronden was het Dirk Baert die wegreed en met 15” voorsprong won voor Johan De Muynck en Jaak de Boever, op 25” werd de Fransman Jacques Guiot 4e voor Jos Van Beers, Emiel Lambrecht, Etienne Buysse, Graham Gilmore, Jan Van Katwijk en Jaak Clauwaert.

    Het criterium van Hyon-Ciply waar 27 renners de start namen werd gewonnen door Roger De Vlaeminck met 25 meter voorsprong op Herman Vanspringel en Jos Huysmans. Voor de 4e plaats op 50 meter was Jean-Marie Leblanc de snelste voor Roger swerts, Lucien Aimar, Eddy Merckx, Gérard Hendrickx, Julien Stevens en Jos Spruyt. Op 2’ won Joseph Bruyére de spurt voor plaats elf, vanaf plaats 21 hadden de renners 1 ronde achterstand.

    15-08-2011 om 22:01 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Laatste rit in de Tour of the North, South Shields-Harrogate isna 160,9km voor Albert Hitchen die zij medevluchter Colin Lewis verslaat, beiden hebben liefst 5’25” voorsprong en daardoor is Colin Lewis eindwinnaar met 1’20” op Albert Hitchen. Wat de rit betreft werd Brian Ruston 3e, Mike Cowley 4e op 5’34” en de 5e Leslie West volgde op 10’24”. In de eindstand werd Leslie West 3e op 10’07” en de leider van gisteren Gary Crewe volgt als 4e op 10’34”.

    De 51e Omloop Tre Valle Varesine te Comerio in Italie werd gewonnen door Giancarlo Polidori die na 243,3km 1’07” voorsprong had op 3 achtervolgers, waarvan Tino Conti de spurt won voor Italo Zilioli en onze landgenoot Tony Houbrechts. 4e werd Franco Bitossi op 1’25”, 6e werd Wilmo Francioni op 1’27”. Voor de 7e plaats op 1’30” was Marino Basso de snelste, voor Luigi Sgarbozza, Felice Gimondi, Ole Ritter, Aldo Moser, Davide Boifava, Michele Dancelli, Mauro Vanucchi en met Oliviero Morotti sluiten we de top15 af.

    In Zwitserland was er te Kaisten een wedstrijd “handicap” waar liefhebbers en profs samen reden. Het was Robert Thalmann die na 117km met 6” voorsprong won voor Markus Berger en Urs Berger zodat het podium enkel uit liefhebbers bestond.

    In Portugal werd te Sintra een rit in lijn en een klimtijdrit verreden van Varzea naar het Castelo dos Mouros dat op een heuvel ligt. Het is Joaquim Agostinho die de 2 ritjes van 10,5 km wint, en natuurlijk ook eindwinnaar werd telkens voor Firmino Bernardino.

    15-08-2011 om 07:38 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De voorlaatste rit in de Tour of the North, Richmond-Sout Shields over 119km is voor Reginald Barnett die vlugger is dan Nigel Dean en Gary Crewe die de nieuwe leider is. Op 2” volgde Robert Addy en werd Sid Barras 5e op 2’42”.

    Jan Janssen won te Kamerik in Nederland het criterium waar hij na 120km vlugger was dan Ben Janbroers en Gérad Vianen.

    14-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genval

                     .

    Te Genval waar de beroepsrenners voor de 1e maal werden uitgenodigd kwamen 46 renners aan de start. Het was pas halfweg dat er leven in de brouwerij kwam. Herman Flabat en Julien Knockaert gingen in de aanval en kregen het gezelschap van kersvers (13/8) profrenner Luc Van Goidsenhoven die dit jaar 13 overwinningen behaalde bij de liefhebbers, zij liepen tot 2 minuten uit maar zouden opnieuw gegrepen worden. De beslissende ontsnapping bestond uit 13 renners, waarvan Pol Mahieu in de laatste kilometers wegreed en met 5” voorsprong won van Kamiel Sohier die ook nog van het groepje was weggereden. Voor de 3e plaats op 25” was Etienne Sonck de snelste voor Willy Monty, Rudy De Groote, Alfons Debal, Gerd Harings, André Doyen, Willy Vanden Eynde, Maurice Eyers, Etienne Antheunis, Eddy Cael en Ward Janssens.

    In de nacht van Bilzen moesten de renners 80 ronden van 1,3km rijden, eerste premiejagers waren Nassen, Steegmans, Leenen en Leman. Rond half koers was het Merckx die even ging verdapperen maar zijn tegenstrevers lieten niet begaan, en probeerde Vanspringel het ,maar ook zonder resultaat. Een tweede versnelling van Eddy bracht, Roger De Vlaeminck, Vanspringel en Swerts aan de leiding, op 20 ronden van het einde werd het peloton door deze vier gedubbeld. Er kwam nog een poging van Zoetemelk, maar Eddy zorgde er voor dat Joop zich niet kon ontdubbelen. De vier bleven voorop Eddy Merckx won voor Roger De Vlaeminck, Herman Vanspringel en Roger Swerts. Op een halve ronde werd Joop Zoetemelk 5e, op 1 ronde won Roger Loysch de pelotonsspurt.

    In Zelzate streden de liefhebbers voor het kampioenschap van Oost-Vlaanderen. Na 127km was het Romain Vercauter die zijn medevluchter Romain Maes versloeg en de kampioenentrui mocht aantrekken. Op 15” was het José De Cauwer voor plaats 3 de snelste voor Ronny De Bisschop en Isidoor Wesemaes

    14-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De 3e rit van de Tour of the North werd verreden tussen Morecambe en Richmond over een afstand van 117,4km en is het Les West die met 1” won voor Danny Horton op 2’55” was Albert Hitchen vlugger dan Colin Lewis, Reginald Barnett. Voor Les West was het een dubbelslag want hij nam ook de leiderstrui.

    Laatste rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers, Durch die Nederlausitz werd gewonnen door Michael Milde hij had 5” voorsprong op Kal-Heinz Oberfranz en 10” op Wolfgang Fiedler, op 15” werd Marc Demeyer 13e. In de eindstand had Wolfgang Wesemann 2’14” voorsprong op Dieter Gonschorek en was Michel Pollentier eerste Belg op de 3e plaats met 3’24” achterstand, Marc Demeyer werd 6e op 4’31”, Ferdinand Peersman als 9e had 5’08” achterstand en Michel Van Vlierden op plaats 13 volgde op 6’49”. Bij de ploegen werd België 2e en in het puntenklassement had Michel Pollentier 9 punten goed voor een 7e plaats.

    Op de wielerbaan van Alkmaar in Nederland was Lijn Loevesijn de snelste in het onderdeel Sprint voor Gordon Johnson (Aus), Tim Mountford (Usa) en Jack Simes (Usa). De zege in de 1/2fond was voor Cees Stam voor Piet de Wit, onze landgenoot Theo Verschueren, Jaap Oudkerk en Ehrenfried Rudolph uit Duitsland.

    Onze liefhebbers waren te Munchen aan de slag, de km werd gewonnen met een tijd van 1’09”5 door Zacher voor Henri Wats die 1’11”6 reed. De achtervolging was voor de Duitse kampioen Ruppert Kratzer 4’58”2 voor onze kampioen Julien Vermote 5’02”4. De Belgen Antoine Meirlaen-Noël Soetaert waren de beste in het onderdeel tandem, ook in de Olympische achtervolging waren onze landgenoten de beste hun tijd was 4’39”2 tegenover 4’49” voor Beieren.

    13-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-Turnhout & Sint-Niklaas

                                                    .
                                                               William Bilsland

    In Oud-Turnhout kwamen 92renners aan de start voor 20 ronden van 7 km af te leggen. De wedstrijd is traag op gang gekomen buiten enkele premievluchten van o.a. Abelshausen, Swaenepoel, Verstraeten, Bens, Barras, Verhaegen en Verplancke. Het was aan km 82 dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam, eerst reden Sohet, Lambrecht , Brands en de Nederlander Zoons, even later kwamen Vanneste, nog een Nederlander Van Leeuwen en de Brit Bilsland aansluiten. Vier renners In’t Ven, Vander Vleuten, Abelshausen en Claes hebben nog getracht de aansluiting te bewerken maar zijn er niet in geslaagd. Toen de spurters zich gingen klaarmaken, was het Bilsland die wegreed en hield 4 lengten over op Willy Vanneste, Harry Van Leeuwen, Marc Sohet, Emiel Lambrecht, Jan Zoons en Frans Brands. Op 25” won de Nederlander Jos Vander Vleuten de groepsspurt voor Raymond Steegmans, en met Roger Jochmans hebben wij de top10.

    Het avondcriterium van Sint-Niklaas waar 34 renners aan de start kwamen werd gewonnen door Patrick Sercu die het ganse peloton versloeg, Cyrille Guimard werd 2e dan volgden Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Eric Leman, Eddy Peelman, Richard Bukacki, Joop Zoetemelk, Eddy Merckx en als 10e Vic Van Schil.

    Vandaag is bekend geraakt dat Lomme Driessens met een aangetekend schrijven aan Eddy Merckx heeft laten weten dat vanaf 1/1/’72 zijn overeenkomst met Eddy wordt opgezegd.

    13-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Tour of the North wint Gary Crewe de 2e rit Blackpool-Morecambe over een afstand van 164km met 20” voorsprong op Sid Barras die Brian Jolly, Colin Lewis en Mick Holmes vooraf gaat. Reginald Smith blijft leider.

    Het criterium van Clusone in Italië is voor Franco Bitossi die na 98km Italo Zilioli en Felice Gimondi vooraf gaat.

    Voorlaatste rit in de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers, Rund um den Spreewald 136km lang werd gewonnen door Dieter Gonschorek, hij had 5” voorsprong op Manfred Dähne en 10” op Michael Milde, 6e Marc Demeyer en 17e Michel Van Vlierden kwamen in dezelfde tijd als Milde over de streep. Wesemann blijft leider.

    12-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    11-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Harrogate-Blackpool is de 1e rit van de Tour of the North in Groot-Brittannië, de zege ging naar Reginald Smith die na 167,3km zijn 3 medevluchters in de spurt versloeg. Colin Lewis werd 2e, Derek Harrison 3e en Mick Holmes 4e op 1’38” was Sid Barras de snelste voor plaats 5.

    Voor de liefhebbers was er de 4e rit in de Ronde van Oost-Duitsland, Cottbus-Döbern-Cottbus een tijdrit van 40km. De zege was voor Wolfgang Wesemann die er 56’03” over deed. Op 1’11” werd Dieter Gonschorek 2e en de Tsjech Milos Hrazdira was 3e op 1’39”, ook onze landgenoten deden het goed, Michel Van Vlierden werd 4e op 1’47”, Michel Pollentier 5e op 1’58”, 6e Gustaaf Van Cauter op 2’02” maar hij moest wel zijn leiderstrui afstaan aan Wesemann, en tenslotte Marc Demeyer die werd 9e op 2’57”.

    De Nederlandse liefhebbers moeten in St. Moritz tijdens een ploegentijdrit het afleggen tegen de Zwitsers die de 100km aflegden in 2.04’39”, wat 3’47” beter is dan de Nederlanders met Fedor Den Hertog, Arie Hassink, Frits Schür en Aad Van Den Hoek. De 3e plaats was voor Frankrijk op 6’03”.

    11-08-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië won Franco Bitossi te Bellariva-Rimini een wedstrijd tipo pista voor onze landgenoten Eddy Merckx en Patrick Sercu.

    In de Ronde van Oost-Duitsland voor liefhebbers was er de 3e rit Durch der Bezirk Cottbus en was het na 145km opnieuw Dieter Grabe die won, nu met 5” op Michael Milde, onze landgenoot Gustaaf Van Cauter werd op 10” derde en blijft leider. Op 15” werd Michel Pollentier 4e en Marc Demeyer 6e.

    10-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Tweede rit in de Ronde van Oost-Duitsland “Entlang der Friedensgrenze” was 155km.Op enkele kilometers van het einde zijn 6 renners weggereden waarvan Dieter Grabe won voor Gustaaf Van Cauter die 5” achterstand had maar wel leider blijft. Als 3e op 10” volgde Dieter Gonschorek, voor Marc Demeyer was er een 4e plaats op 15”, dan volgden nog Michael Milde en Manfred Dähne.

    In Frankrijk eindigde de Tour de l’Yonne een 3daagse rittenwedstrijd, waarvan ik enkel de eindstand heb. .Guy Sibille, 2e Regis Ovion op 28”, 3.de Franse kampioen Richard Podesta op 40” en dan volgen 2 landgenoten: 4.Luc Pels op 57” en 5. Georges Bortels op 1’47”.

    09-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden-Vlaanderen & Wilrijk

     

                                                 .

    Met liefst 125 renners werd er gestart te Heusden-Vlaanderen voor 25 ronden of 145km. Het was iets over half koers toen al vele waren afgestapt dat 6 renners wegreden. Alhoewel vooral deze drie Verplancke, De Geest en Buysse er alles aan deden om voorop te blijven kwam op 2 ronden van het einde de groep opnieuw aansluiten. Nog maar net was de orde hersteld of opnieuw reed Willy De Geest nu in het gezelschap van Pol Vanden Neste weg. Enkel Karstens zou nog komen aansluiten en liet de twee ter plaatse en won met 10” voor Willy De Geest die Pol Vanden Neste versloeg. De verrassing kwam er met de pelotonsspurt voor de 4e plaats gewonnen door Englebert Opdebeeck, waarin toch nog vele rappe renners zaten zoals op 11 Willy Planckaert, 12 Roger Jochmans, 13 Daniël Van Ryckeghem, 15 Etienne Sonck, 16 Jan Janssen.

    In het criterium van Wilrijk was Rik Van Linden de beste hij had 10” voorsprong op André Poppe en werd Eddy Peelman 3e.

    09-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Lenaerts

                                                           .

    In Klein-Veerle te Sint Lenaarts kwamen 38 renners aan de start van het 16e criterium

    verreden over 35 ronden of 105km. Eric Leman won in de 2e ronde de eerste premie

    van 5.000 frank. Toen in de 4e ronde Jos Spruyt de 5.000 frank mocht meepakken bleef

    hij tot en met de 13e ronde voorop en nam alzo nogmaals 3 premies van 5000fr. mee.

    Toen kwam Merckx in de 15e ronde voor het eerst op het voorplan, met Ronald De Witte

    in zijn wiel. Eddy’s ploegmaten deden prachtig afstoppingswerk, maar Frans Verbeeck

    zorgde er voor dat in de 21e ronde alles opnieuw samen kwam. Dit was nog niet genoeg

    voor Frans hij ging direct door maar moest wel Julien Stevens als waakhond dulden, het

    duurde tot de 33e ronde dan kwamen zeven renners aansluiten, Merckx, Huysmans, Spruyt, Godefroot, Sercu, Debal en Ebo. Een ronde later was het Eddy die alleen doorkwam en

    met 15" voorsprong zou winnen voor Walter Godefroot die ook de anderen had in de

    steek gelaten. Voor patrick sercu was er geen probleem om 5" na Godefroot de spurt

    voor plaats 3 te winnen dit voor Debal, Verbeeck, Stevens, Spruyt, Huysmans en Ebo.

    Op 40" was Roger Kindt de snelste voor plaats 10 voor 2 Nederlanders, Rinus wagtmans en

    Peter Post en de rest van de groep waar Rik Van Linden als 30e over de meet reed.

    Voor de liefhebbers was er te Emelgem-Izegem het Provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen, van de 65 deelnemers was het Aimé Delaere die na 142km de kampioenentrui

    mocht aantrekken door zijn 2 medevluchters Roger Verschaeve en Georges Rogiers te verslaan

    in een spurt met drie. Op 15" werd Fernand Dekeyser 4e, op 20" Alain Depuydt 5e, voor José

    Van Ackere was er op 25" een 6e plaats en werd Belgich kampioen Freddy Maertens 7e op 30".


     

    08-08-2011 om 17:45 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!