Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-piste

    .
    Luigi Ganna
    Vandaag werd er gestart met het WK op de baan te Varèse. Deze baan is 446meter lang en 7 meter breed, Haar naam Luigi Ganna heeft ze te danken aan de 1e winnaar van de Giro in 1909 die inwoner was van deze stad. Een hevig onweer heeft er voor gezorgd dat men op de 1e dag pas in de namiddag kon starten,voor amper 200 toeschouwers begonnen de liefhebbers met de 1 /2 fond in 3 reeksen over een afstand van 49km. Reeks a) werd gewonnen door de Duitser Horst Gnas, hierin werd de Nederlander Nicolas Been 4e op 2 ronden en 330m.Reeks b) Nieuwe zege voor Duitsland met Rainer Podlesch, onze landgenoot Firmin De Vleminck 5e op 7 ronden en 246meter. Reeks c) prachtige overwinning van de Nederlander Albertus Boom die met 1 ronde en 200meter voorspong wint voor de Italiaan Rino Carraro. De eerste twee van elke reeks gaan naar de finale, de andere moeten via de herkansingen een plaatsje afdwingen.

    In de 4km achtervolging hebben België en Nederland elk 2 renners aan de start en gaan de beste acht tijden gaan naar de 1/4 finale. Uitslag van de Belgen, Donald Zeebroeck 5’10”89 wint van de Canadees Roy Fondse 5’17”41, zij verwezenlijken de slechtste tijden van alle renners. Ook Julien Vermote 5’08”61 wint van de Spanjaard Roberte Palavecino. Uitslag Nederlanders, Roy Schuiten 5’00”81 wint van de Tsjech Pavel Kondr 5’07”15. Fedor Den Hertog 5’03”05 verliest van de Italiaan Giacomo Bazzan 4’50”04. Zowel de Belgen als de Nederlanders zijn uitgeschakeld. Ook de 1 / 4 finale werd vandaag betwist met directe eliminatie, zij die doorgaan naar de 1 / 2 finale zijn: Martin Rodriguez (Col), Giacomo Bazzan (Ita), Jerzy Glowacki (Pol)en Josef Fuchs (Zwit).

    25-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Michele Dancelli is de beste in de “Tre Castelli” te Capriata d’Orba waar hij na 227km de spurt wint voor Marino Basso, Wilmo Francioni, Pietro Di Caterina, Sandro Cammilli, Wladimiro Panizza, Fra gewonnen door de Oostenrijker Wolfgang Steinmayr voor de Zwitsers Iwan Schmid en Meinrad Vögele.

    25-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In het Franse Plouay werd na 202km Jean-Pierre Danguillaume winnaar met 38” voorsprong op Jacques Gestraud, die dit seizoen rijd als amateur hors catégorie, wat bij ons een individueel is. Op 3’32” werd Raymond Delisle 3e voor zijn 3 gezellen, Michel Périn, Gérard Moneyron en Jean-Claude Daunat. Voor de 7e plaats op 3’35” was Gerben Karstens de snelste voor Jacques Botherel, André Foucher en met François Hamon is de top10 volledig.

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo

    .
    In Eeklo was de winnaar van verleden jaar Eric De Vlaeminck toeschouwer. De eersten ronden werden in een hoog tempo afgelegd. De Nederlander Van Leeuwen heeft enkele keren gepoogd om weg te raken maar zonder succes, toen waren het 2 neo-pofs Paul Aerts (2/8)en Fernand Bruggeman (vandaag 1e wedstrijd) die op premiejacht gingen. Het was pas in de 13e ronde dat het ernstig werd toen Willy In’t Ven, Julien Knockaert en Daniel Veplancke bij de 2 leiders aansloten maar de groep reageerde en was alles te herdoen. Nu gingen Hubert Hutsebaut en Raf Van Bruaene en kregen even later her gezelschap van Roger De Vlaeminck, André Dierickx, Lucien Willekens en de Nederlander Jos Van Beers. Raf Van Bruaene moest door pech vooraan afhaken, Roger De Vlaeminck reed solo naar winst, op 53” werd Van Beers 2e voor Dierickx, Hutsebaut en Willekens. Van Bruaene kon toch zijn 6e plaats op 3’35”veilig stellen en had het gezlschap gekrgen van de Nederlander Jo Moonen. In de pelotonsspurt op 4’18”was Jacky Coene de snelste voor Willy Planckaert en Roger Jochmans enz.

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geetbets & Haasdonk

    .
    Reeds in de eerste van de negen ronden waren het veldrijder Freddy Nijs, Eddy Verstraeten, Jos Bruyère en Maurice Eyers die wegreden toen zij een anderhalve minuut voorsprong gingen Raf Hooyberghs en Jos Vander Vleuten in de achtervolging maar konden de aansluiting niet bolwerken. Ook 2 andere achtervolgingspogingen mislukten. In de 4e ronde gingen Fernand Van Rijmenant, Ward Janssens, de Nederlander Mat Gerrits en Roger Loysch op zoek naar de leiders en sloten nog voor het begin van de 5e ronde aan, maar kwam iets later ook het peloton aansluiten. De beslissing kwam er toen Steegmans, Debal, Vanconingsloo, Vander Vleuten, Doyen en Boons wegreden en zij zouden met iets meer dan 4’ aan de slotronde beginnen. Wat toen Frans Verbeeck presteerde was indrukwekkend, in minder dan 10km bracht hij de groep terug tot 30”. Nu moet men weten dat Frans met het oog op het WK te Mendrisio elke dag rond de 300km traint. De 6 hebben voor de zege gespurt, waarin Raymond Steegmans toen hij aan de leiding lag met een onvoorzichtige toeschouwer die een foto wou nemen in aanraking kwam, uit balans was en met een 3e plaats moest tevreden zijn. De zege was voor Georges Vanconingsloo voor Alfons Debal, Steegmans, Jos vander Vleuten, André Doyen en Jos Boons. Op 35” won Frans Verbeeck de spurt van de eerste achtervolgers voor de Duitser Wilfried Peffgen, Gérard Hendickx, Marcel Omloop, Maurice Eyers en de Zwitser Bernard Vifian. Van de groep voor plaats 13 was Roger Jochmans de snelste. Na de wedstrijd werd ook vernomen dat Pieter Nassen en Roger Loysch (Zonhoven) Flandria verlaten om volgend seizoen bij Verbeeck te rijden.

    In Haasdonk kwamen 62 renners aan de start van de 2e Grote Prijs Roothoofdt, er moesten 2 grote en 11 kleine ronden worden afgelegd. De Nederlander Ottenbros ging reeds in de 1e grote ronde ten aanval en kreeg 4 andere mee, zijn landgenoot Serpenti, Raes, Ritserveldt en Zwaenepoel, bij aanvang van de kleine ronden werden zij opnieuw ingelopen. Tweemaal probeerde Willy In’t Ven het met in zijn gezelschap enkele andere, in de 8e kleine ronde ging Willy nog eens en nu was het raak, Van Marcke eerst en iets later sloten ook nog aan, de Nederlanders Ottenbros, Holst, Tabak en Prinsen en de Belgen Ronny Van De Vijver, Antheunis, Teirlinck, Hermie en (neo-prof 19/8) Wijckaert. Ook Frank Ebo wou de sprong maken en reed tussen de kopgroep en het peloton toen vooraan Antheunis een leegloper kreeg pompte hij vlug bij en kon bij Ebo aanpikken, maar werden tijdens de laatste ronde door het peloton ingelopen. Op 10km van het einde brak vooraan de strijd los met eerst Ottenbros, waarbij In’t Ven en Hermie aansloten, en nadien ook Van De Vijver en Van Marcke de kopgroep op 5 bracht. In de spurt was het Ottenbros die van ver begon maar op 100meter van de meet door Ronny Van De Vijver werd aangevallen en met 1 fietslengte won. Op plaats 3 eindigde Fernand Hermie, 4e Ronny Van Marcke en 5e Willy In ’t Ven. Op 10” werd Willy Teirlinck 6e, met in zijn wiel Wim Prinsen, op 15” volgden als 8e Tino Tabak en 9e Daan Holst en onze neo-prof Eric Wijckaert werd mooi 10e op 25”. De groepsspurt op 2’30” werd gewonnen door Walter Planckaert, Frank Ebo werd 23e en Etienne Anntheunis 27e.

    23-08-2011 om 06:29 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Het 12e criterium van Bussières in Frankrijk werd gewonnen door onze landgenoot Walter Godefroot voor Bernard Thevenet zij waren op 2 ronden van het einde uit een kopgroep van 15 weggereden. Op 10” won Eric Leman de spurt voor de 3e plaats voor Jan Janssen en Italo Zilioli. Op 20” volgde Luis Ocana, op 40” won Jean Dumont de spurt van de rest van de kopgroep voor Pietro Campagnari, Barry Hoban, Ferdinand Julien, Ferdinand Bracke, Joop Zoetemelk, Jean-Pierre Genet, Raymond Poulidor en Gilbert Bellone.

    In Mende eveneens in Frankrijk was de zege voor Rolf Wolfshohl die 2” voorsprong had op Yves Hézard en Roger Rosiers.

    Voor Tony Houbrechts was er een 3e plaats op 30” in het Italiaanse Monsummano waar Franco Bitossi zijn medevluchter Sigfrido Fontanelli versloeg.

    23-08-2011 om 06:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Italië werd de ploeg voor het WK reeds bekend gemaakt waar Gianni Motta mag thuis blijven. Volgende renners zijn aangeduid: Marino Basso, Franco Bitossi, Giovanni Cavalcanti, Michele Dancelli, Wilmo Francioni, Felice Gimondi, Aldo Moser, Roberto Poggiali, Giancarlo Polidori en Italio Zililoi. Invallers zijn: Fabrizzio Fabbri en Mauro Simonetti.

    In Frankrijk wil men een nieuwe categorie in de wielersport oprichten, de “stagedoende” wielrenners. In Varese waar de Internationale Wielerbond bijeen kwam, zijn noch de verantwoordelijken van de liefhebbers- en profbond overtuigd van het nut van dit voorstel. Wel zou men de mogelijkheid onderzoeken om een inter-klassenwedstrijd toe te laten. Tot nu toe waren wedstrijden waar liefhebbers en profs samen reden enkel toegestaan als het om liefdadigheidsfeesten ging. Men zou wel naar een formule zoeken om profs en liefhebbers samen te laten rijden in internationale wedstrijden. Verder sprak men ook over het voorstel waarbij de Europese winterkampioenschappen een officieel karakter zouden krijgen. Deze kampioenschappen voorbehouden aan de profs zouden vooral de specialisten snelheid, omnium, halve fond en koppelritten ten goede komen, evenals de wedstrijden achter dernymotoren. Door de technische commissie van de U.C.I. werd besloten tot afschaffing van de zware dernymotoren bij de halve fond dit vanaf 1973. Men zou tevens een nieuwe reglementering maken waarbij een nauwkeurige omschrijving van het type zou aangegeven worden van de machines die worden toegelaten.

    23-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malderen

    .
    Een massa volk voor de wedstrijd te Malderen waar de 84 renners 1 grote en 13 klein ronden moesten afleggen. De eerste aanvallers waren Callens, de (neo-prof 17/8) Jozef Van Olmen de Columbiaan Jimenez en de Zwitsers Thalmann en Rub, dit groepje liep tot 1’35” uit maar toen men opnieuw te Malderen kwam werden zij ingelopen. Aangemoedigd door zijn supporters reed Ward Janssen uit Londerzeel weg en kon tot 1’35” uitlopen maar zorgde vooral Frans Brands voor de hergroepering. Nu was het Herman Vrijders die voor eigen volk reed het hazenpad koos samen met Roger Kindt maar ook zij bleven niet voorop. Toen Van Schil in de voorlaatste ronde mislukte in zijn eerste aanval, probeerde hij opnieuw en kreeg Eddy Peelman mee. Peelman had natuurlijk geen moeite met Van Schil in de spurt, voor de 3e plaats op 10” was Rik Van Linden de snelste voor Etienne Sonck, Frans Verhaegen, neo-prof Jos Van Olmen, Gert Harings, Eric De Vlaeminck, Georges Vanconingsloo en met Raymond Steegmans sluiten we de top10 af. Thuisrijder Herman Vrijders werd 26e.

    Laatste rit in de Ronde van Namen voor liefhebbers, de rit Jambes-Andenne was 130km en bracht toch nog heel wat veranderingen. Ritwinnaar werd Jacques Martin hij won in een spurt met twee van Rudi Rijpens die wel eindwinnaar werd. Op 36” wint Roger Verwimp van de achtervolgers,maar geen Herijgers die de Ronde met 31” aan Rijpens moet laten, Gaetano Juliano werd 3e op 50”. Bij de ploegen was Namur-Velo de beste voor de Stoempers Leuven en de Dijlespurters Mechelen club van de eindwinnaar.

    22-08-2011 om 07:08 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Net als gisteren, vandaag opnieuw 2 ritjes in de G.P.Silverstone in Groot-Brittannië. Rit 1a) bracht een nieuwe overwinning voor Marcel Omloop die na 46,8km vlugger was dan Sid Barras en Paul Aerts. Rit 2b) Was voor Danny Horton die Leslie West en Wesley Mason mee op het podium kreeg. In de eindstand had Marcel Omloop 30 punten tegenover 23 punten voor Trevor Bull, verder volgden Sid Barras 22p., Staf Van Roosbroeck als 4e had 17punten, Raf Hooyberghs met 13punten werd 5e, op plaats 6 eindigde Colin Lewis met 10p.,Paul Aerts en Robert Addy hadden 8 punten en staan samen op plaats 7, met 7punten werd Brian Jolly 9e en Tony Gowland met 6,5p werd 10e.

    Twee Belgische overwinningen bij de liefhebbers in Duitsland. Te Bensberg is na 81km Herman Beysens de beste en Michel Van Vlierden wint het criterium van Herford.

    De G.P.Faber te Wiltz in Luxemburg werd gedomineerd door de Russen zij bezetten plaats 1 t/m 5. Winnaar werd Nicolaï Dmitruk die na 137km zijn metgezel Gusiatnikov versloeg.

    In Spanje te Léon won Santiago Lazcano de Pr. Caboalles de Abajo voor zijn 2 medevluchters Andres Gandarias, en Carlos Jovellar, zij hadden liefst 6’50” voorsprong op de rest waarvan José- Manuel Lopez-Rodiguez de spurt won.

    In Italië was er de Cronostaffetta een tijdrit per ploeg van 3 renners die elk afzonderlijk een parcours moeten afleggen. A) Martinsicuro-Ancarano 28,7 km werd gewonnen door Ole Ritter voor Mauro Simonetti en Roger Swerts. B) Ancarano-Colonnella 30,5km hier was Felice Gimondi de beste voor Tomas Pettersson en Herman Vanspringel. C) Colonnella-Colonnella 35,2km werd gewonnen door Eddy Merckx voor Gösta Pettersson en Tony Houbrechts en 9e Georges Pintens die deelnam met Magniflex-Hertekamp-Novy. Eddy Merckx was zo sterk dat zelfs een val na een aanrijding met een moto waarbij hij toch 20 à 30 sec. verloor zijn rit won met liefst 1’41”7 voorsprong. De eindzege was uiteraard voor Molteni voor Feretti en Salvarani en werd Magniflex-Hertekamp-Novy 8e op 10 deelnemende ploegen.

    Net over de Franse grens te Dunkerque versloeg Jean-Marie Leblanc na 110km onze 2 landgenoten Jaak De Boever en Daniël Van Rijckeghem.

    In Polen streden de liefhebbers voor de nationale titel te Kedzierzyn waar 166km moest worden afgelegd. De titel was voor Edward Barcik die 2” voorsprong had op Stanislaw Szoda en 7” op Jan Smyrek.

    22-08-2011 om 07:05 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Izenberge & Peruwelz

    .
    Willy Planckaert
    De 23e Grote Prijs Lucien Vlaemynck (prof 1935-1949) te Izenberge kreeg 51 renners aan de start, waarvan Fernand Bruggeman reeds van in de start wegreed, liep tot 40” uit, om daarna het gezelschap te krijgen van David, Vantyghem en Polansky maar even later was er de hergroepering. Na nog enkele schermutselingen, kwam er een kopgroep van 13 tot stand dat uiteindelijk tot 34 zou aandikken. Het werd een broederspurt, Willy Planckaert won voor Raymond Steegmans, Eric De Vlaminck, Walter Planckaert en Roger De Vlaeminck. Pech in de spurt was er voor Willy De Bosscher die op 50meter van de streep in 4e positie zat, maar tegen de kant van het voetpad werd geduwd en 21e zou eindigen.

    Te Peruwelz kwamen 70 renners aan de start die in 8 ronden 150km moesten overbruggen. Ook hier een aanval van bij de start, Joseph Bruyére reed weg en kreeg het gezelschap van Michel L’Hoest, toen zij 1’ voorsprong hadden reed Bruyére lek en was zo ontgoocheld dat hij niet verder reed, zijn metgezel werd enkele kilometers verder bijgebeend. Op 10km van de meet reden Rosiers, Leman, Debal, Hermie en De Boever weg, Verbeeck kwam bijna aansluiten toen hij lek reed. Vooraan werd Deboever ook door pech getroffen maar kon nog 5e worden met de rest van de groep op zijn nek. De zege was natuurlijk voor de snelle Eric Leman voor Fernand Hermie, Roger Rosiers en Fons Debal. In het zog van De Boever werd Jacques Zwaenepoel 6e voor Vic Van Schil, Dirk Baert, de Brit William Bilsland en Franky Ebo werd 10e.

    Voorlaatste rit in de Ronde van Namen voor liefhebbers, Mazée-Jambes over 141km is gewonnen door Freddy Renson die zijn medevluchter Paul Collaer versloeg in en spurt met twee. Op 50” werd Jacques Martin 3e voor Jean Vanderstappen , op 55” werd Giusseppe Civatone 5e, op 1’10” volgden een 11tal renners waarvan Roger Verwimp de spurt wint voor plaats 6, de rest van dit groepje werd 7e gelijk gezet, daarbij leider August Herijgers en de 2e in het klassement Rudi Rijpens die op 15” volgt.

    21-08-2011 om 06:13 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië begon vandaag de G.P.Silverstone een 2daagse rittenwedstrijd,en waren het onze landgenoten die op het hoogste schavotje mochten staan. In rit 1a) Was Marcel Omloop na 41,8km de beste voor Trevor Bull en Sid Barras. Na de middag was er een puntenwedstrijd daarin was met 25p. Staf Van Roosbroeck de beste voor Raf Hooyberghs 15p. en Robert “Rob” Addy.

    In het Nederlandse Hendrik-Ido-Ambacht werd het criterium gewonnen door Gerben Karstens die na 110km een voorsprong van 10” had op Harm Ottenbros en werd Cees Stam 3e.

    21-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    ..

    In Nederland won Mat Gerrits het criterium van Geleen voor Fred Rompelberg en Jos Vander Vleuten, Roger Blockx op 1 ronde werd 4e voor Rinus Wagtmans, Jan Krekels en Jan Boonen. De klassementsspurten werd gewonnen door: Wagtmans, Blockx, Rompelberg en Gerrits.

    In Italië werd de Omloop van Modigliana bijgewoond door 10.000 toeschouwers, de wedstrijd was 114km en werd verreden op een parcours van 5,7km. Het was een zeer levendige wedstrijd waarvan op 3km van de streep de beslissing viel. Onze landgenoot Eddy Merckx reed weg en kreeg het gezelschap van Dino Zandegu die het in de spurt haalde. Op 4” werd Roger Swerts 3e voor Adriano Amici, Franco Bitossi,Franco Mori, Giovanni Cavalcanti, Michele Dancelli, Ercole Gualazzini en op plaats 10 Enrico Paolini allen in de zelfde tijd als Swerts.

    20-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Met de Giro dell’ Umbria te Castiglione del Lago-Perugia had men de laatste selectieproef in Italië voor het wereldkampioenschap. Toen na 105km Tony Houbrechts en Felice Gimondi betrokken geraakten bij een val heeft Arnoldo Pambianco die Vittorio Adorni als ploegleider verving zijn 2 renners moeten overhalen om opnieuw te starten. Op dat ogenblik reed Romano Tumellero die na 20km was ontsnapt voorop met een grote voorsprong en was het peloton fel aan het jagen. Na 120km had Tumellero bijna 11’ voorsprong, de beide achtervolgers die bij het peloton waren gekomen gingen op hun elan verder en met nog 20km te rijden werd de vluchter bijgehaald. Toen Poggiali er vandoor reed waren het Gimondi en Houbrechts die de vlucht van hun ploegmaat beschermden, enkele renners gingen in de achtervolging en opnieuw was Tony mee om af te stoppen. Toen Poggiali werd bijgehaald was het Tony die wegreed en met 50” voorsprong won. Van de achtervolgers was Luigi Sgarbozza de snelste voor Roberto Poggiali, Wladimir Panizza, Mauro Simonetti, Wilmo Francioni, Sandro Cammilli en Giovanni Cavalcanti. Op plaats 9 met 1’15” achterstand hebben we Luigi Castelletti, op 3’ werd Giuseppe Desimone 10.

    Joop Zoetemelk was de beste in het Franse Plancoët, na 92km had hij 21” voorsprong op Benard Labourdette en 34” op Claude Daunat.

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mere

    .
    André Dierickx
    Liefst 128 renners aan de start van de koers te Mere waar verschillende WK geselecteerden aanwezig waren. Reeds na 4km is André Dierickx er alleen vandoor gegaan en kreeg het gezelschap van Ottenbros, 12km verder was het nog een gewezen wereldkampioen Jan Janssen die in de achtervolging ging en even later de steun kreeg van De Vlaeminck en Willekens zij kwamen na 30km mee vooraan. Toen het peloton te Haaltert door een gesloten overweg werd opgehouden liep de voorsprong van de vluchters tot 2’40” op. Vooraan viel door een val Willekens weg. Op 2 ronden van het einde zijn nog een tiental renners in de tegenaanval gegaan maar bleven de 4 leiders buiten schot. Op 8km van de streep reed André Dierickx weg en won met 15” voorsprong op Roger De Vlaeminck die de 2 Nederlanders Jan Janssen en Harm Ottenbros kansloos liet. Van het peloton op 45” was Walter Planckaert de snelste voor Fernand Hermie, Frans Verbeeck, Lucien Van Impe, Willy De Geest en Jan Van Katwijk sluit de top10 af.

    In de Ronde van Namen voor liefhebbers was er vandaag de 2e rit Floreffe-Mazée over een afstand van 121km en ging de zege naar Aimé Delaere die in een spurt met twee Giusseppe Civatone versloeg. Op 7” werd Jacques Martin 3e voor Fr. Lemploy, op 43” werd Roger Verwimp 5e voor Bernard Draux en Freddy Renson.Nr 8 Christian De Buysschere volgde op 51” werd Van der Fraenen 9e en Gaetano Juliano als 10e blijft leider.

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen - Englebert Opdebeeck winnaar

    .
    97 renners aan de start van de 27e Prijs der Steengroeven te Lessen waar men 12 ronden moest afleggen om de 144km vol te maken. Het was Herman Vanspringel die reeds in de eerste kilometers ten aanval trok, tot 30” uitliep maar zich dan opnieuw liet inlopen. Aan de 25e km reden twaalf renners weg maar werden na 1 ronde al opnieuw ingelopen. Ernstig werd het wanneer aan 80km toen Bodart, Debal, Van Malderghem, Van Rijmenant, De Koning, Van Roosbroeck en Opdebeeck wegreden. Aan km 90 sloot De Muynck aan, 5km verder kwamen ook Omloop, Monty, Vanconingsloo, Barras en Tschan aansluiten en aan km 105 was de kopgroep compleet toen Daelemans, Van Lint,Baert, Moonen, Junkermann en Antheunis er bij kwamen. Op 8 km van het einde was het Englebert Opdebeeck die zijn kompanen in de steek liet en met 35” voorsprong won voor Georges Barras, Alfons Debal, Dirk Baert, Dirk Baert, Emile Bodart, Etienne Antheunis, Johan De Muynck, Georges Vanconingsloo en Julien Van Lint. De rest van de kopgroep volgde op 40” waarvan Willy Moonen de spurt won voorde Duitser Jürgen Tschan, Fernand van Rijmenant, de Nederlander Mathijs De Koning, Willy Van Malderghem, Staf Van Roosbroeck, de Duitser Hans Junkermann en Marcel Omloop. Op 7’ won Pol Vanden Neste de spurt van het peloton.

    Vandaag is de Ronde van Namen voor liefhebbers gestart met de rit Namen-Floreffe over een afstand van 118km. In een spurt met twee was het de Italiaan Gaetano Juliano die onze landgenoot August Herijgers versloeg. Op 3’05” werd Christian De Buysschere 3e voor Rudi Rijpens, Jos Roosen en Lucien Pratte.

    18-08-2011 om 06:28 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Voor de meeting op de Goffertbaan van Nijmegen waren 1.000 toeschouwers aanwezig. In het onderdeel “sprint” won Wereldkampioen Gordon Johnson zijn 3 reeksen tegen Simes, Mountford en Loevesijn en was ook de beste in de rit waarin de 4 spurters tegelijk de start namen. Johnson en Loevesijn reden de snelste ronde 26,6 seconden waarmee zij een 1/2 seconde boven het record op deze 400m-baan bleven dat Jan Derksen in 1959 had gevestigd. Eindstand: 1.Gordon Johnson, 2.Lijn Loevesijn, 3.Tim Mountford en 4. “Jackie” Simes. Onze landgenoot Theo Verschueren won in 2 manches de 1/2 Fond voor Jaap Oudkerk, Cees Stam, Piet De Wit en Ehrenfried Rudolph. Bij de liefhebbers zat Bert Boom geprangd tussen twee Duitsers, de zege was voor Horst Gnas die met 1 lengte won en werd Rainer Podlesch 3e.

    18-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Spanje werd de G.P. Vizcaya tussen Bilbao en Churdinaga gewonnen door Domingo Perurena die na 200km de snelste was van 10 medevluchters, 2e werd Agustin Tamames, 3e Jesus Manzaneque, 4e Antonio Martos , 5e Miguel-Maria Lasa, 6e José- Luis Abileira, 7e Luis-Pedro Santamarina, 8e Luis Zubero, 9e Francisco Galdos en 10e Santiago Lazcano.

    Op de Wielerbaan van Amsterdam won onze landgenoot Robert Van Lancker de snelheid voor de wereldkampioen Gordon Johnson, en Tim Mountford. In de wedstrijd 1 / 2 Fond was de zege voor Cees Stam voor Theo Verschueren, Jaap Oudkerk, Ehrenfried Rudolph en Leo Proost.

    Voor de liefhebbers was er Nederland-België, a) tandems: 1.Gerrie Fens-Peter Van Doorn- 2.Antoine Meirlaen-Noël Soetaert. b) km: 1.Klaas Balk 1’08”65 - 2.Manu Snellinx 1’09”57 – c) achtervolging:1.Fedor Den Hertog 4’57”4 – 2.Julien Vermote – d) Olymische achtervolging: 1. Nederland 4’36”75 – 2. België 4’46”2. De eindstand werd dan ook Nederland 4 tegen 0 voor België. Bij het naar huis rijden verloor Noël Soetaert te Jabbeke de controle over zijn auto, kwam op het gras terecht en sloeg over de vangrails op het andere rijvak. Soetaert liep een armbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Oostende en is dus uitgeschakeld voor het WK. Donald Zeebroek kwam er met enkele schrammen vanaf en kon na verzorging naar huis.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem

    .
    Liefst 130 renners en een massa toeschouwers te Zottegem. Reeds na 8km reden 4 renners weg en bereikten een voorsprong van 40”, maar door toedoen van vooral Roger De Vlaeminck, Albert Van Vlierberghe, Roger Rosiers, Georges Pintens en Maurice Dury werden zij in de 2e ronde opnieuw ingelopen. Na 55km waren het Rudy De Groote, William Hoof en Willy Vanneste die wegreden, zij konden tot 1’45” uitlopen maar moesten het ook afleggen tegenover de groep. Dan was het de beurt aan Van Vlieberghe en Ward Janssens ook Gèrard Hendrickx en Johan De Muynck hebben nog getracht om mee vooraan te geraken maar mislukten. Een gesloten overweg zorgde nog even voor beroering maar de koersleiding zorgde dat de 2 hun voorsprong behielden. Voor de zege had Albert Van Vlierberghe in de spurt natuurlijk geen moeite met Ward Janssens. Op 15” was Guido Reybroeck de snelste van een groepje voor Daniël Van Ryckeghem, Roger De Vlaeminck, Maurice Dury, Christian Brasseur, Johan De Muynck. De Nederlander Jos Vander Vleuten won op 30” de spurt van het peloton voor plaats 9.

    Voor de liefhebbers was er Gent-Wervik over 154km, hiervoor kwamen 59 renners opdagen. Winnaar werd José Van Ackere die zijn 11e seizoenszege behaalde. Op 40” werd Herman Beysens 2e voor Ghislain Cael, Johnny Soenens, Isidoor Weemaes en Raf Coenen. Belgisch kampioen Freddy Maertens was voor plaats 7 de snelste voor Rino Van Dromme, Michel Pollentier, Raf Declercq, Louis Verreydt, Ludo Van Linden en Roger Verschaeve.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    16-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem & Borgerhout

    .
    Harm Ottenbros
    Met 75 zijn ze te Borgerhout vertrokken om 125km rond te maken, waaronder verschillende Nederlanders. Een eerste ernstige ontsnapping kwam er in de 14e ronde toen volgend zevental wegreed, Brands, Loysch, Tabak, Dolman, Bukacki, Verstraeten en Verhaegen, zij kregen nog het gezelschap van Tschan, Verboven en Harings maar half koers was alles opnieuw samen. In de 27e ronde viel de beslissing vier renners reden weg en zouden voor de overwinning spurten. Harm Ottenbros haalde het voor Frans Verhaegen, Tino Tabak en Ludo Van Staeyen, Eddy Verstraeten die nog in de achtervolging was gegaan werd 5e, de spurt van de groep voor plaats 6 werd gewonnen door Jürgen Tschan dit op 1’20”. Verder bestond de top10 uit buitenlanders, Evert Dolman, Jan Van Katwijk, Richard Bukacki en Giovanni Jimenez.

    Het criterium van Zingem werd bijgewoond door 15.000 toeschouwers, de renners moesten 65 ronden afleggen om aan de 87km te geraken. Eerste aanval kwam er in de 5e ronde toen Dierickx, Van Damme en Leman wegreden tot 25” uitliepen maar toch opnieuw werden ingelopen. Dan hebben De Boever en Spruyt even voorop gereden. In de 52e ronde was het Roger De Vlaeminck die ging voorop rijden en het gezelschap kreeg van Buysse, Godefroot en Leman. Dan heeft Van Malderghem er voor gezorgd dat alles opnieuw kon beginnen. Enkele ronden voor het einde viel de beslissing met Van Schil, Eric De Vlaeminck, Bruyére en Verbeeck , een tegenreactie van Godefroot eerst alleen en dan met steun van Swerts en De Boever mislukte. In de eindspurt was het Eric De Vlaeminck die verrassend met 10cm won van Frans Verbeeck, Joseph Bruyére en Vic Van Schil. Voor de 5e plaats op 20” won Godefroot vlot de spurt voor Swerts en De Boever. Op 25” won Etienne Sonck de spurt van de groep voor Eddy Merckx en werd Etienne Buysse 10e. Voor Roger De Vlaeminck was er een 30e plaats.

    Te Warsage reden de liefhebbers de Wisselbeker Egide Schoeters en was het na 160km dat August Herijgers die won. Op 20” was Frans Van Looy de beste van de eerste achtervolgers, 3e Raymond Van Straelen, 4e Louis Verreydt, 5e Rene Veschoren, op 1’15” werd Hervé Vermeeren 6e. De Dijlespurters uit Mechelen waren de beste club.

    16-08-2011 om 06:23 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Winst en ereplaatsen in de criteriums voor de Nederlanders in Frankrijk, te Pléaux waar Raymond Poulidor won met 16” voorsprong, werd Jan Janssen voor de 2e plaats geklopt door Gérard Moneyron. Voor Joop Zoetemelk was er de zege te Saussignac waar hij 20” voorsprong had op Gerben Karstens en Francis Campaner.

    16-08-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!