Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

    .
    Leo Duyndam

    In de 6daagse van Vorst/Brussel zijn de middernacht spurten gewonnen door Stevens, Seeuws, Stevens, Bracke en Motta. Die van 2 uur gingen naar, Barras, Berckmans, Sercu, De Vlaeminck en Van Lancker. Leiders na de 1e nacht zijn Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck 22p. in dezelfde ronde volgen nog Peter Post-Ferdinand Bracke 13p. en Albert Fritz-Sigi Renz 3punten. De andere ploegen volgen op 1 of 2 ronden. De Nederlander Leo Duyndam die tijdens de 1e avond viel kon na enkele uren zijn plaats opnieuw innemen.
    In de Toekomstzesdaagse staan de ploegen Van Ransbeeck-Demeyer en Zelck-Wesemael aan de leiding.

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Mexico voor liefhebbers stond vandaag de kortste rit op het programma te Morelia was er 42km te rijden. Maar de winnaar heeft denkelijk de langste naam Roberto Florencio Breppe Sokosoppi uit Argentinië won voor onze landgenoot August Herijgers en werd de Nederlander Wim Kelleneers 3e. De Cubaan Arencibia blijft leider.

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Hoogdag voor de Belgen in de Ronde van Mexico voor liefhebbers, na de 10e rit Zamora-Morelia over een afstand van 152km was het podium gans Belgisch. Winnaar werd Aimé Delaere voor Frans Van Looy en August Herijgers. Leider blijft de Cubaan Arencibia.

    Eric De Vlaeminck heeft opgegeven in de cross van Fiera di San Martino in Italië waar de zege was voor de Italiaan Franco Livian die zijn landgenoten Franco Vagneur en Dante Signori mee op het podium kreeg.

    08-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan


    .
    Robert Van Lancker
    In Vorst-Brussel gaat om 22 uur de 6daagse van start, eerst werd er nog een wedstrijd gehouden Sprint tussen onze landgenoot Robert Van Lancker die met Christian Brasseur deelneemt aan de 6daagse en Lijn Loevesijn. De zege was voor Van Lancker die de twee reeksen won, verliep de 1e normaal in de 2e werd de Nederlander gedeklasseerd. In de achtervolging was de zege voor Dirk Baert die aan de start van de 6daagse komt met de Zwitser Fritz Pfenninger, Dirk reed 6’12” over de 5km tegenover 6’15”4 voor de Fransman Charly Grosskost. Ook de liefhebbers starten vandaag in hun 6daagse van de Toekomst.

    08-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Norbert Dedeckere

    Eric De Vlaeminck deed in Gansingen-Zwitserland na 4dagen de kamer te hebben gehouden met de griep zijn wederoptreden. Er moesten 8 ronden worden gereden, pas na de 6e kwam er afscheiding, Eric reed van de anderen weg en zou met 17” voorsprong winnen voor Albert Zweifel en Hermann Gretener. Op 22” werd Peter Frischknecht 4e en als 5e op 28” volgde Max Gretener. Voor de Italiaan Renato Longo was er een 15e plaats op 1’57” van de winnaar.

    Met Deftinge-Dudzele en Stekene waren er vandaag 3 A-crossen. B-crossen waren er te Brecht, Erps-Kwerps, Stekene en Overijse en in Koersel was er de regionale cross.

    Voor de A-cross in Deftinge kwamen 38 renners opdagen om 21km in het veld te rijden. De zege was voor Norbert Dedeckere die zijn 2e zege van het week-end behaalde, nu versloeg hij in een spurt met 2 Eric Desruelle en volgde André Geirlandt als 3e op 55” die 10” voorsprong had op Marc De Block. Op plaats 5 op 1’15” van de winnaar eindigde Julien Declercq.

    In Dudzele was na 25km Robert Vermeire de beste voor Freddy Naert en Gérard David. Liefhebber Michel Pollentier reed naar de 11e plaats.

    In de A-cross van Stekene mochten de 44 tegenstrevers van Albert Van Damme voor de 2e plaats strijden. Het was Flory Ongenae die op 40” de 2e plaats veroverde, Freddy Nijs als 3e volgde op 1’20” en de Nederlander Gertie Wildeboer versloeg op 1’30” August Badts voor de 4e plaats.

    De B-cross in Stekene hier was van de 51 deelnemers Willy De Vos de beste, hij had 5” voorsprong op Eric Meiresonne en werd de 3e Robert Van De Sompele op 20” gereden, hij versloeg in een spurt met twee Willy Vermaercke en als 5e op 35” reed Roger Bijn over de meet.

    In de B-cross te Erps-Kwerps was er een nieuwe zege voor de man uit Wolvertem Jos Thielemans, die tot het einde heeft moeten strijden om met 8” voorsprong te winnen van Leo Arnouts die de Duitser Ekkehard Teichreber vooraf ging.

    Van de 46 deelnemers aan de B-cross van Brecht was Rik Arnouts de beste voor de Nederlander Jacques Spetgens en Eric Lievens, Jos Pauwels en de Nederlander Chris Looyen.

    Sylvain Engels won de B-cross van Overijse voor Willy Vonckx en Charles Palmans.

    In Koersel werd er door de pas opgerichte wielerclub “Het Fonteintje” een regionale cross ingericht met de deelname van 2 plaatselijke renners, Frans Mertens en Ludo Noels. Het mooie parcours bevond zich in de omgeving van het recreatiegebied van de uitkijktoren. Was Frans Mertens in de 1e ronde al alleen op pad, voor Noels was in diezelfde ronde door pech de wedstrijd al gereden. Mertens bouwde zijn voorsprong steeds verder uit en zouden slechts 7 renners niet gedubbeld worden. Op 3’ werd Frans Lemmens 2e, Roger Van Hove als 3e volgde op 3’30”, Maurice Hollebeke volgde op 3’45”, Jean-Pierre Cuypers op 4’ werd gevolgd door G.Belen, Jos Poelmans en Michel Van Vlierden. Met zijn 9e plaats was Lucien Vanderaerden de 1e gedubbelde.

    07-11-2011 om 07:14 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - Buitenland

    De 8 uren van Keulen waarvoor 4000 toeschouwers waren afgezakt naar de Keulse Sporthalle zijn gisteravond 6/11 begonnen en eindigden op 7/11. Drie renners (Frits & Louis Pfenninger en Piet De Wit) die hier aan deelnamen zijn dan moeten doorreizen naar Zurich om daar ’s avonds aan te treden. De zege was voor de ploeg Wolfgang Schulze-Sigi Renz met 279punten in die 8uur werd er 331,2km afgelegd. Als 2e eindigde de ploeg Rudi Altig-Albert Fritz 175p., zij hadden slechts de dernyproef over 2x dertig minuten kunnen winnen. Als 3e eindigde de ploeg Klaus Bugdahl-Dieter Kemper 98p. Als 4e eindigde Fritz Pfenninger-Wilfried Peffgen 95p. zij hadden 1 ronde achterstand en 5e werden Alain Van Lancker-Jürgen Tschan met 67p. De Nederlander René Pijnen die ploeg vormde met Leo Duyndam kwam zwaar ten val en werd met kwetsuren aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Twee ploegen Horst Oldenburg-Louis Pfenninger en Piet De Wit-Gerben Karstens gaven op.

    1500 toeschouwers waren naar het Hallenstadion van Zurich gekomen om getuige te zijn van de openingsmeeting. Bij de spurters was de Italiaan Giordano Turrini 5 punten de beste voor de Nederlander Lijn Loevesijn 7p., 3e zijn de Italiaan Luigi Borghetti en de Australiër Graeme Gilmore met 10p. Voor de Nederlander Gerard Koel was er een 5e plaats met 11punten. Als 6e en laatste met 14punten werd de Amerikaan Tim Mountford.

    In het drielanden-omnium werd er gestreden met Zwitserland – Italië waarbij wel de Engelsman Norman Hill aantrad en Nederland.

    In de km-ploegentijdrit was Zwitserland met 1’00”8 de winnaar voor Italië 1’01”6 en Nederland als 3e met een tijd van 1’03”1.

    In de afvallingsrit was het opnieuw Zwitserland 14p dat won voor Italië 23p en Nederland 36p.

    De 3e proef een puntenrit was opnieuw Zwitserland 26p. de sterkste, voor Nederland 24p. en Italië 16punten.

    De Zwitsers (Frits Pfenninger, Eric Spahn, Edi en Jürg Schneider) totaliseren 3 punten en zijn uiteraard winnaar voor Italië ( Rancati-Domenico De Lillo-Alberto Della Torre en Norman Hill) 7p. en Nederland (Jan Janssen-Cees Stam-Piet De Wit en Wim Bravenboer) 8punten.

    Er werd ook een afvallingsrit gereden hier was Peter Post de beste voor Harry Van Leeuwen en Louis Pfenninger.

    Tenslotte werd er een selectieploegkoers gereden met het oog op de komende 6daagse van Zurich. Hier was de zege voor de ploeg Peter Post-Louis Pfenninger 48punten, zij legden in 60’ 51,625km af. Op de 2e plaats eindigden Frits Pfenninger-Erich Span 34 punten en werd de Nederlandse ploeg Piet De Wit-Gerard Koel 25punten 3e. Al de andere ploegen eindigden op 1 of meer ronden.

    Opmerkelijk is wel dat Eric Spahn die aan deze meeting deelnam zich voor de 6daagse van Brussel die maandag van start gaat als gekwetst heeft gemeld en daar niet zal starten.

    07-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    In het Gentse Sportpaleis werd het BK-ploegkoers betwist en wonnen Patrick Sercu-Roger De Vlaeminck na 100km/2.12’14 de titel met 1 ronde voorsprong op Julien Stevens-Theo Verschueren. Op 2 ronden volgden Rik Van Linden-Norbert Seeuws als 4e eindigden op 3 ronden Dirk Baert-Ferdinand Bracke. Elf ploegen namen aan dit BK deel waarvan Robert Van Lancker-Paul Crapez als laatsten 9 ronden aan hun broek hadden.

    Als omlijsting van dit Belgisch kampioenschap werd er een interprovinciaal omnium voor liefhebbers betwist. In de puntenrit was West-Vlaanderen met 19p. de besten voor Oost-Vlaanderen 17p. Antwerpen met 11punten werd 3e en Brabant met 8punten eindigde 4e.

    De Olympische achtervolging was opnieuw West-Vlaanderen de beste voor Antwerpen, Brabant en Oost-Vlaanderen dat werd ingelopen.

    Ook de 1km ploegentijdrit was voor West-Vlaanderen die een nieuw baanrecord te Gent vestigde, hun tijd was 1’01”3, Brabant werd 2e, Antwerpen 3e en Oost-Vlaanderen 4e.

    De afvalling werd gewonnen door Van Ransbeeck voor Demedts, Van Laethem, Wesemael, Eric Demeyer, Van Loo, Cools, Marc Demeyer, Boulard, Zelck, Constant, Vander Linden, De Guchtenaere, Hoefs, Van Dromme en Vermote. Antwerpen werd winnaar van deze proef voor Oost-Vlaanderen, Brabant en West-Vlaanderen.

    Met 7 punten werd West-Vlaanderen eindwinnaar daarvoor zorgden (Julien Vermote, Rino Van Dromme, Marc Demeyer en Eddy Demedts), 2e werd Antwerpen 9 punten (Milo Cools, Ludo Vander Linden, Van Loo, en Clement Van Ransbeeck), Oost-Vlaanderen (Eric Demeyer, Roland Boulard, Wilfried Wesemael en Robert De Guchtenaere) en Brabant (Van Laethem, Raf Constant, Lucien Zelck en Benny Hoefs) behaalden 12punten.

    07-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Te Biot in Frankrijk werd er nog een criterium verreden en was het Lucien Aimar die na 100km in een spurt met 2 won van Gilbert Bellone, op 20” werd Cyrille Guimard 3e.

    In de Ronde van Mexico voor liefhebbers werd vandaag de 9e rit betwist die verreden werd tussen Guadalajara-Zamora en was 220km lang. De zege was voor de Mexicaan Cerefino Estrada die 19” voorsprong op de Pool Jozef Gawliczek en was onze landgenoot Aimé Delaere 3e. Fedor Den Hertog moet zijn trui afstaan aan de Cubaan Aldo Arencibia.

    07-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Herman Vrijders

    Vandaag zijn er liefst 8 crossen: 3 A-crossen, 2 B-crossen, 2 C-crossen en 1 regionale.

    In Steenhuffel kwamen 26 renners aan de start waaronder de plaatselijke wegrenner Herman Vrijders. Het werd nog een zege voor Jos Thielemans na 25km die werden afgelegd in 1.06’ had hij liefst 1’07” voorsprong op August Badts. Als 3e kwam met een achterstand van 1’47” Freddy Nijs over de meet. Op plaats 4 eindigde Jos De Block die 2’02” achterstand had. Voor plaats 5 op 2’10” haalde Jan Teugels het van Leon Scheirs. Voor thuisrijder Herman Vrijders was er een 9e plaats op 3’35”.

    Te Zarren waar men met 31 vertrok was Nobert De Deckere na 25km de beste. Hij had 40” voorsprong op André Geirlandt die sneller was dan Robert Vermeire. Op plaats 4 eindigde gerard David die Eric Desruelle naar plaats 5 verwees. Voor liefhebber Michel Pollentier was er op 3’30” een 10e plaats.

    De derde A-cross vond plaats te Zele waar Albert Van Damme de beste was van 53. Na 25km had hij 30” voorsprong op Flory Ongenae, die 5” voor Leo Arnouts eindigde. Broer Hendrik Arnouts als 6e volgde op 50” van de winnaar.

    In de B-cross van Bekkevoort was de Duitser Ekkehard Teichreber de beste van 41 deelnemers. Op de 2e plaats eindigde de Nederlander J.Spetgens voor Theo Verlinden.

    De 2e B-cross werd verreden te Hofstade waar de zege was voor Willy Vermaercke die Julien De Clercq en Roger Bijn achter zich liet.

    In de C-cross van Raversijde was Freddy De Schacht de beste voor Wim Albrecht en Charles Palmans.

    Ronny De Vos won de C-cross van Zele voor Luc Valepijn en Michel Leclercq.

    In de regionale cross van Heusden-Limburg, kregen de renners een omloop voorgeschoteld waar men weinig van de fiets moest. Reeds na 100meter reden Mertens, Lemmens, Vanhoudt en Van Hove van de anderen weg. Daar zij al wat voorsprong hadden hebben zij niets gemerkt van de 2 paarden die waren uitgebroken en achter de andere renners liepen. Ongevallen zijn er gelukkig niet gebeurd. Vooraan viel Van Hove door een lekke band weg en moest Vanhoudt de 2 andere laten rijden. In de spurt was Frans Lemmens sneller dan Frans Mertens. Als 3e op 30” volgde Michel Van Vlierden voor Maurice Hollebeke, Jos Poelmans, Roger Van Hove, Alfons Vanhoudt, André Janssens, Lucien Vanderaerden en was Roger Blockx 10e.

    06-11-2011 om 07:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Ferdinand Bracke

    Onder het oog van 10.000 toeschouwers heeft onze landgenoot Ferdinand Bracke te Grenoble het wereldrecord over de 5km zonder gangmaker en zonder aanloop op een overdekte baan verbeterd. In 1964 had hij te Brussel 6’05”6/10 gereden en bracht dat nu op 6’01”1/10. Voor deze recorpoging gebruikte Ferdinand een verzet van 51x15 of 7,26 meter en trappers van 17cm. Zijn wielen hadden elk 28 spaken, waarop bandjes lagen uit katoen van 110 gram. Na zijn geslaagde recordpoging liet Bracke weten volgend jaar misschien een aanval op het uurrecord van Ole Ritter te wagen, dat zou gebeuren op het Olympische baan van Rome.

    06-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ritzege

    .
    Gustaaf Van Cauter

    Eindelijk een Belgische zege in de Ronde van Mexico voor liefhebbers. De achtste rit San Juan-Guadalajara over een afstand van 150km werd gewonnen door Gustaaf Van Cauter die 47” voorsprong had op de leider Fedor Den Hertog. Voor de 3e plaats was August Herijgers een kleine minuut later de snelste van 8 achtervolgers. Door zijn zege stijgt Staf van plaats 12 naar plaats 8. Fedor blijft leider en heeft nog steeds 5’42” voorsprong. Morgen mogen de renners rusten.

    05-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (3)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Trofee Baracchi heeft de ploeg Luis Ocana – Leif Mortensen van bij de start de wedstrijd gedomineerd. Na 25km hadden zij al 1’14” voorsprong op de broers Pettersson. Na 50 km was die al opgelopen tot 2’41”. De leiders zouden tot 3’ voorsprong nemen om uiteindelijk met 2’26” te winnen van Gösta en Tomas. De Fransen Roger Pingeon-Bernard Thevenet werden 3e op 3’45”. Plaats 4 was voor de Italianen Aldo Moser-Davide Boifava op 5’19”, vijfde werden de Fransen Cyrille Guimard-Yves Hezard op 6’01” en als laatste Gianni Motta-Ole Ritter op 8’28” die 3’29” trager reden dan de winnaars bij de liefhebbers Francesco Moser-Luciano Borgognoni. Als 2e eindigde ?Bertagnoli-Pasqualino Moretti op 1’37” en de 3e ploeg op het podium was Giovanni Tonoli-Mauro Landini.

    Na 1 dag knopen de Nederlanders opnieuw aan met de zege, de 7e rit tussen Léon en San Juan de los Lagos is voor Piet Van Straalen na 85km heeft hij 10” voorsprong op onze landgenoot August Herijgers en 20” op nog een Belg Frans Van Looy. Een volgend peloton kwam 30” na de winnaar over de streep, leider Den Hertog zat in een volgend peloton dat 42” later binnen liep. In het klassement staat de Nederlander Wim Kelleneers nog steeds 3e en is met zijn 8e plaats August Herijgers eerste Belg, op de 12e plaats staat Guido Van Calster.

    In Frankfurt eindigde de 6daagse met de zege van Peter Post- Patrick Sercu zij behaalden 376 punten, als 2e eindigde de ploeg Wolfgang Schulze –Sigi Renz die 284p hadden, derde ploeg in de zelfde ronde was Leo Duyndam-René Pijnen met 209 punten. Onze landgenoot Theo Verschueren met Erich Spahn eindigde als 9e op 8 ronden en de Nederlander Piet De Wit (gestart met Muddemann) en Hans Junkermann (gestart met Müller) werden 10e op 10 ronden.

    04-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Fedor Den Hertog
    Zesde rit in de Ronde van Mexico voor liefhebbers en voor de eerste maal geen Nederlander die wint. Aguascalientes-Léon over 125km werd gewonnen door de Uruguayaan Luis Alcantara die leider Fedor Den Hertog versloeg en werd de Italiaan Franco Balduzzi 3e.

    03-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jefke Thielemans

    In het voorbije Allerheiligen-weekend (30-31/10-1/11) werden liefst 19 crossen gereden, in geen enkele wedstrijd waren er minder dan 40 renners aan de start, en bereikten men soms de 60. Met Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme hebben wij 2 renners die echte toppers zijn. Iemand die stilaan aan de poort komt kloppen is Jos Thielemans uit Wolvertem. Te Linkebeek werd hij verleden maand voor de 3e maal Brabants kampioen bij de liefhebbers, waar hij toch Van Den Haesevelde en Nijs vooraf ging. Op dit ogenblik heeft Thielemans reeds 3 overwinningen, en was ook hij die dit week-end 2x het langst weerstand bood aan Van Damme (Asse) en De Vlaeminck (Overijse) en ook 1 zege veroverde. Verleden jaar kon hij 5 maal winnen en het ziet er naar uit dat hij dat aantal dit seizoen zal overtreffen
    .

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Mexico werd onze landgenoot Frans Van Looy na een klacht van de Nederlander Piet Van Stralen en het bekijken van de aankomstfoto naar de 2e plaats verwezen. Zo eindigde de 5e rit die plaatsvond in en om Aguascalientes voor de vijfde maal op rij in een Nederlandse zege. De 3e plaats was voor de Nederlander Piet Van Katwijk. Leider blijft Fedor Den Hertog.

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    .
    Willy De Geest

    In Gent was er de traditionele meeting, met het Belgisch kampioenschap ploegkoers voor liefhebbers(1972), een wedstrijd snelheid en werd er achter derny’s gereden. De nieuwe kampioenen zijn Julien Vermote-Milo Cools die de 40km aflegden in 52’15”5. Op plaats 2 eindigde de ploeg Robert De Guchtenaere-Raf Constant, derde ploeg op het podium was Clement Van Ransbeeck-Eric Demeyer.

    De wedstrijd achter derny’s werd in 2 reeksen verreden waarvan de eerste drie naar de finale gingen. In reeks a) was Willy De Geest de beste voor Eric De Vlaeminck, Willy De Bosscher, Willy Van Malderghem, Norbert Seeuws en Georges Barras. Reek b werd gewonnen door Rik Van Linden voor Dirk Baert, Cees Stam, Daniel Van Rijckeghem, Cyrille Guimard en Fernand Hermie. In de finale won Willy De Geest met 140meter voorsprong op Cees Stam en 150m. op Rik Van Linden, verder volgden Dirk Baert, Eric De Vlaeminck en Willy De Bosscher.

    De snelheid werd gewonnen door de Italiaan Giordano Turrini met 6 punten op plaats 2 met 7 punten 3 renners: Lijn Loevsijn, Gordon Johnson en Robert Van Lancker, 5e werd Luigi Borghetti 8p. en 6e Tim Mountford 10 punten.

    01-11-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 4 voor Nederland

    4 op 4 voor de Nederlandse renners in de 18e Ronde van Mexico, na de 4e rit San Luis-Aguascalientes. Op het einde reden 8 renners weg, Van Pol en de Cubaan Roberto Menendez zouden onder hun beiden voor de zege spurten met winst voor de Nederlander. Op 10” volgde de Italiaan Giuseppe Maffeis en nog eens 10” later wordt de Nederlander Wim Kelleneers 4e voor de Cubaan Aldo Arencibia, de Mexicaan Francisco Javier Huerta, de Italiaan Mario Corti en de Mexicaan Jesus Lozano. Voor onze landgenoten was er voor August Herijgers een 10e en voor Frans van Looy een 13e plaats. In de rangschikking blijft Fedor Den Hertog leider, zijn landgenoot Wim Kelleneers staat op een 5e plaats. Stand van de Belgen: 11e August Herijgers, 15e Gustaaf Van Cauter, 40e Aimé Delaere, 63e Theo Dockx, 69e Frans Van Looy en op plaats 10 Gery Catteeuw.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans

    Thielemans in spurt te Kortenberg. Jefke Thielemans verkeert momenteel in een blakende conditie, nadat hij zondag (Overijse) lange tijd met wereldkampioen Eric De Vlaeminck streed, won hij overtuigend de Allerheiligen veldrit te Kortenberg. In de eerste ronde had hij samen met Nijs, Danny Van Goidsenhoven en Ongenae reeds een vijftigtal meter voorsprong genomen. Achter deze leiders werd een felle strijd geleverd, terwijl Gust Badts wegens bandbreuk voeling verloor. Geirlandt, winnaar van vorig jaar, naderde op de leiders maar dan versnelde Thielemans vooraan en moest Van Goidsenhoven loslaten. Onder het oog van Miel Puttemans reed Thielemans nog 20” weg van Freddy Nijs, die nochtans blaakt van conditie want de Binkomenaar zegevierde zaterdag in Tienen en zondag in Zwitserland. Op 45” werd André Geirlandt 3e, Danny Van Goidsenhoven als 4e op 1’02” hield nog 5” over op de 5e August Badts.

    Nog een zege voor Albert Van Damme te St.Maria-Horebeke waar 45 renners de start hadden genomen. Robert Vermeire als 2e had 45” achterstand en volgde Norbert De Deckere als 3e op 1’.

    In de B-cross te Lochristi had Leo Arnouts 45” voorsprong op Alfons Van Parijs en Willy De Vos.

    Van de 52 renners die de start namen in de B-cross van Merksplas was Jos Pauwels de beste, hij had 10” voorsprong op de Nederlander Albert Scheffer, verder in de top5 eindigden Eddy Van Hoof, Jozef Op de Beeck en Willy Baeten,

    Lionel De Keyser was de beste in de B-cross van St.Joris-ten-Distel voor Frans Nijs en Gerard Verschueren.

    In de C-cross van St.Maria-Horebeke was het nog eens Jos Six die won hij had 20” voorsprong op Wim Albrecht en 35” op Jean Knors.

    De wielercluc Rap en Knap uit Meeuwen kreeg 43 renners aan de start van hun regionale cross. Voor Frans Mertens werd het zijn achtste zege, ook nu reed hij van bij de start van de anderen weg en lag na de 1e ronde al 15” voor op Lemmens en Hollebeke, deze laatste moest wegens een val Lemmens laten rijden en zou nog door Michel van Vlierden 3e en Roger van Hove 4e worden voorafgegaan.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross

    .
    Overijse: Jef Thielemans & Eric De Vlaeminck

    Met 3-A-crossen, 2-B-crossen, 1C-cross en 1 regionale was de zondag goed gevuld.

    In Massemen kwamen 47 renners aan de start van de A-cross die werd gewonnen door André Geirlandt die 22” voorsprong had op Flory Ongenae en 31” op René De Clercq die Leo Arnouts voorafging. Voor August Badts was er een 5e plaats op 1’10”.

    In de A-cross van Oostkamp moest Albert Van Damme het in een spurtje met twee afleggen tegen Robert Vermeire. Op plaats 3 volgde Eric Desruelle met 1’ achterstand, 4e op 1’30” eindigde Freddy Naert en werd Lionel de Keyser 5e hij had 2’05” achterstand.

    De druivencross te Overijse is de 3e A-cross van de dag en werd er gestart met 49 renners. Thielemans …. de beste na Eric De Vlaeminck. Het schoonste compliment heeft Jos Thielemans, de zeer verdienstelijke tweede in de trouwe- veldrijdercross in Overijse gekregen van winnaar Eric de Vlaeminck zelf. Die jongen heeft veel vorderingen gemaakt, zei de wereldkampioen na afloop van een wedstrijd waarin hij met kop en schouders boven zijn tegenstanders troonde. Ik hield me opzettelijk een achttal ronden in het gezelschap van die Thielemans, om zijn manier van rijden te bestuderen. Jos heeft me werkelijk verbaast, aldus Eric De Vlaeminck. De regenboogdrager, die er graag te Overijse de spanning wat langer had willen houden, werd trouwens door de Brabantse gouwkampioen vlug tot andere inzichten gebracht. De snelle start van Thielemans leidde tot een snelle ontknoping want al in de eerste ronde bleven nog slechts Jan Teugels, Leon Scheirs en de Engelsman Erik Stone in strijd voor de …derde plaats. Teugels, De beschermeling van ex veldrijder Irené Van Hoecke, trok hier aan het langste eind. Eric de Vlaeminck, die na de achtste ronde de weg naar zijn zesde seizoenszege open zette, won met 55” voorsprong op Jos Thielemans en met 1’40” op Jan Teugels verder volgden Leon Scheirs, Jos Pauwels, de Brit Eric Stone, Freddy Van Oudenhove, Keith Mernickle (Gbr), Roger Sombryn en als 10e Luc Goossens.

    Voor de C-cross in Overijse kwamen liefst 60 renners aan de start om 16km af te leggen, de beste was Wim Albrecht die met 20” voorsprong won op Sylvain Engels en 49” op de 3e Jos Six. Voor thuisrijder Rik Van Horenbeke was er een 7e plaats, andere gouwgenoten zijn 8e Jean-Philippe Vandenbrande uit Dworp, 9e René Wuyckens uit Kessel-Lo en als 10e de 1 jaar oudere broer van J.P., Hendrik Vandenbrande

    De B-cross van Aarstelaar kreeg 77 renners aan de start, na 24km was Rik Arnouts de beste voor de Nederlander Jacques Spetgens en Willy Baeten

    In de B-cross te Maria-Aalter was de zege voor Robert Van De Sompele voor Willy Vanmaercke en Marnix Lannoo.

    In Gruitrode kwamen 50 renners aan de start van de regionale-cross, waar Frans Mertens direct na de start de het hazenpad koos, zodat hij na 2 ronden reeds een behoorlijke voorsprong had, op een vijftal waaronder de wegrenners Willy Moonen en Michel Van Vlierden. Ter aankomst had Frans Mertens 50” voorsprong op Frans Lemmens die Maurice Hollebeke vooraf reed. Als 4e op 1’20” volgde Michel Van Vlierden met in zijn spoor G.Billen, Roger Van Hove, Lucien Vanderaerden, Willy Moonen, Alfons Vanhoudt en André Janssens wat de top10 betreft.

    31-10-2011 om 18:54 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Freddy Nijs

    Eindelijk een Belg in de uitslag van de Ronde van Mexico voor liefhebbers. Maar net als de twee voorgaande ritten is het nu ook een Nederlandse zege. De 3e rit tussen Queretaro-San Luis over een afstand van 203km werd beslist in een spurt met tien. Winnaar werd Piet Van Katwijk voor de Cubaan Raoul Vazquez en onze landgenoot August Herrijgers. Even was er nog twijfel wat betreft de 3e plaats eerst had men de Cubaan Alda Arencibia op die plaats gezet maar na het bekijken van de finishfoto viel het verdict in het voordeel van onze landgenoot. Voor Jo Van Pol was er een 5eplaats. Den Hertog die als 18e eindigde blijft wel leider.

    In de cross van Bäch in Zwitserland heeft onze landgenoot Freddy Nijs gebruik gemaakt van de rivaliteit tussen de Zwitsers. Reeds in de 2e van de 9 af te leggen ronden vormde zich een kopgroep,met Nijs, Zweifel en Frischknecht en Gretener deze laatste viel wegens defect vooraan weg. De 3 bleven voorop en was het in de laatste ronde dat Nijs van de anderen wegreed, aan de streep had hij 5” voorsprong op Peter Frischknecht en 20” op Albert Zweifel. De Nederlander Gert Wildeboer als 4e had 30” achterstand en bleef 3” voor op de ongelukkige Herman Gretener.

    31-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!