Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ritzege

    .
    Gustaaf Van Cauter

    Eindelijk een Belgische zege in de Ronde van Mexico voor liefhebbers. De achtste rit San Juan-Guadalajara over een afstand van 150km werd gewonnen door Gustaaf Van Cauter die 47” voorsprong had op de leider Fedor Den Hertog. Voor de 3e plaats was August Herijgers een kleine minuut later de snelste van 8 achtervolgers. Door zijn zege stijgt Staf van plaats 12 naar plaats 8. Fedor blijft leider en heeft nog steeds 5’42” voorsprong. Morgen mogen de renners rusten.

    05-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (3)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Trofee Baracchi heeft de ploeg Luis Ocana – Leif Mortensen van bij de start de wedstrijd gedomineerd. Na 25km hadden zij al 1’14” voorsprong op de broers Pettersson. Na 50 km was die al opgelopen tot 2’41”. De leiders zouden tot 3’ voorsprong nemen om uiteindelijk met 2’26” te winnen van Gösta en Tomas. De Fransen Roger Pingeon-Bernard Thevenet werden 3e op 3’45”. Plaats 4 was voor de Italianen Aldo Moser-Davide Boifava op 5’19”, vijfde werden de Fransen Cyrille Guimard-Yves Hezard op 6’01” en als laatste Gianni Motta-Ole Ritter op 8’28” die 3’29” trager reden dan de winnaars bij de liefhebbers Francesco Moser-Luciano Borgognoni. Als 2e eindigde ?Bertagnoli-Pasqualino Moretti op 1’37” en de 3e ploeg op het podium was Giovanni Tonoli-Mauro Landini.

    Na 1 dag knopen de Nederlanders opnieuw aan met de zege, de 7e rit tussen Léon en San Juan de los Lagos is voor Piet Van Straalen na 85km heeft hij 10” voorsprong op onze landgenoot August Herijgers en 20” op nog een Belg Frans Van Looy. Een volgend peloton kwam 30” na de winnaar over de streep, leider Den Hertog zat in een volgend peloton dat 42” later binnen liep. In het klassement staat de Nederlander Wim Kelleneers nog steeds 3e en is met zijn 8e plaats August Herijgers eerste Belg, op de 12e plaats staat Guido Van Calster.

    In Frankfurt eindigde de 6daagse met de zege van Peter Post- Patrick Sercu zij behaalden 376 punten, als 2e eindigde de ploeg Wolfgang Schulze –Sigi Renz die 284p hadden, derde ploeg in de zelfde ronde was Leo Duyndam-René Pijnen met 209 punten. Onze landgenoot Theo Verschueren met Erich Spahn eindigde als 9e op 8 ronden en de Nederlander Piet De Wit (gestart met Muddemann) en Hans Junkermann (gestart met Müller) werden 10e op 10 ronden.

    04-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Fedor Den Hertog
    Zesde rit in de Ronde van Mexico voor liefhebbers en voor de eerste maal geen Nederlander die wint. Aguascalientes-Léon over 125km werd gewonnen door de Uruguayaan Luis Alcantara die leider Fedor Den Hertog versloeg en werd de Italiaan Franco Balduzzi 3e.

    03-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (2)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Jefke Thielemans

    In het voorbije Allerheiligen-weekend (30-31/10-1/11) werden liefst 19 crossen gereden, in geen enkele wedstrijd waren er minder dan 40 renners aan de start, en bereikten men soms de 60. Met Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme hebben wij 2 renners die echte toppers zijn. Iemand die stilaan aan de poort komt kloppen is Jos Thielemans uit Wolvertem. Te Linkebeek werd hij verleden maand voor de 3e maal Brabants kampioen bij de liefhebbers, waar hij toch Van Den Haesevelde en Nijs vooraf ging. Op dit ogenblik heeft Thielemans reeds 3 overwinningen, en was ook hij die dit week-end 2x het langst weerstand bood aan Van Damme (Asse) en De Vlaeminck (Overijse) en ook 1 zege veroverde. Verleden jaar kon hij 5 maal winnen en het ziet er naar uit dat hij dat aantal dit seizoen zal overtreffen
    .

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Mexico werd onze landgenoot Frans Van Looy na een klacht van de Nederlander Piet Van Stralen en het bekijken van de aankomstfoto naar de 2e plaats verwezen. Zo eindigde de 5e rit die plaatsvond in en om Aguascalientes voor de vijfde maal op rij in een Nederlandse zege. De 3e plaats was voor de Nederlander Piet Van Katwijk. Leider blijft Fedor Den Hertog.

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Kuipke

    .
    Willy De Geest

    In Gent was er de traditionele meeting, met het Belgisch kampioenschap ploegkoers voor liefhebbers(1972), een wedstrijd snelheid en werd er achter derny’s gereden. De nieuwe kampioenen zijn Julien Vermote-Milo Cools die de 40km aflegden in 52’15”5. Op plaats 2 eindigde de ploeg Robert De Guchtenaere-Raf Constant, derde ploeg op het podium was Clement Van Ransbeeck-Eric Demeyer.

    De wedstrijd achter derny’s werd in 2 reeksen verreden waarvan de eerste drie naar de finale gingen. In reeks a) was Willy De Geest de beste voor Eric De Vlaeminck, Willy De Bosscher, Willy Van Malderghem, Norbert Seeuws en Georges Barras. Reek b werd gewonnen door Rik Van Linden voor Dirk Baert, Cees Stam, Daniel Van Rijckeghem, Cyrille Guimard en Fernand Hermie. In de finale won Willy De Geest met 140meter voorsprong op Cees Stam en 150m. op Rik Van Linden, verder volgden Dirk Baert, Eric De Vlaeminck en Willy De Bosscher.

    De snelheid werd gewonnen door de Italiaan Giordano Turrini met 6 punten op plaats 2 met 7 punten 3 renners: Lijn Loevsijn, Gordon Johnson en Robert Van Lancker, 5e werd Luigi Borghetti 8p. en 6e Tim Mountford 10 punten.

    01-11-2011 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 4 voor Nederland

    4 op 4 voor de Nederlandse renners in de 18e Ronde van Mexico, na de 4e rit San Luis-Aguascalientes. Op het einde reden 8 renners weg, Van Pol en de Cubaan Roberto Menendez zouden onder hun beiden voor de zege spurten met winst voor de Nederlander. Op 10” volgde de Italiaan Giuseppe Maffeis en nog eens 10” later wordt de Nederlander Wim Kelleneers 4e voor de Cubaan Aldo Arencibia, de Mexicaan Francisco Javier Huerta, de Italiaan Mario Corti en de Mexicaan Jesus Lozano. Voor onze landgenoten was er voor August Herijgers een 10e en voor Frans van Looy een 13e plaats. In de rangschikking blijft Fedor Den Hertog leider, zijn landgenoot Wim Kelleneers staat op een 5e plaats. Stand van de Belgen: 11e August Herijgers, 15e Gustaaf Van Cauter, 40e Aimé Delaere, 63e Theo Dockx, 69e Frans Van Looy en op plaats 10 Gery Catteeuw.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Jefke Thielemans

    Thielemans in spurt te Kortenberg. Jefke Thielemans verkeert momenteel in een blakende conditie, nadat hij zondag (Overijse) lange tijd met wereldkampioen Eric De Vlaeminck streed, won hij overtuigend de Allerheiligen veldrit te Kortenberg. In de eerste ronde had hij samen met Nijs, Danny Van Goidsenhoven en Ongenae reeds een vijftigtal meter voorsprong genomen. Achter deze leiders werd een felle strijd geleverd, terwijl Gust Badts wegens bandbreuk voeling verloor. Geirlandt, winnaar van vorig jaar, naderde op de leiders maar dan versnelde Thielemans vooraan en moest Van Goidsenhoven loslaten. Onder het oog van Miel Puttemans reed Thielemans nog 20” weg van Freddy Nijs, die nochtans blaakt van conditie want de Binkomenaar zegevierde zaterdag in Tienen en zondag in Zwitserland. Op 45” werd André Geirlandt 3e, Danny Van Goidsenhoven als 4e op 1’02” hield nog 5” over op de 5e August Badts.

    Nog een zege voor Albert Van Damme te St.Maria-Horebeke waar 45 renners de start hadden genomen. Robert Vermeire als 2e had 45” achterstand en volgde Norbert De Deckere als 3e op 1’.

    In de B-cross te Lochristi had Leo Arnouts 45” voorsprong op Alfons Van Parijs en Willy De Vos.

    Van de 52 renners die de start namen in de B-cross van Merksplas was Jos Pauwels de beste, hij had 10” voorsprong op de Nederlander Albert Scheffer, verder in de top5 eindigden Eddy Van Hoof, Jozef Op de Beeck en Willy Baeten,

    Lionel De Keyser was de beste in de B-cross van St.Joris-ten-Distel voor Frans Nijs en Gerard Verschueren.

    In de C-cross van St.Maria-Horebeke was het nog eens Jos Six die won hij had 20” voorsprong op Wim Albrecht en 35” op Jean Knors.

    De wielercluc Rap en Knap uit Meeuwen kreeg 43 renners aan de start van hun regionale cross. Voor Frans Mertens werd het zijn achtste zege, ook nu reed hij van bij de start van de anderen weg en lag na de 1e ronde al 15” voor op Lemmens en Hollebeke, deze laatste moest wegens een val Lemmens laten rijden en zou nog door Michel van Vlierden 3e en Roger van Hove 4e worden voorafgegaan.

    01-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross

    .
    Overijse: Jef Thielemans & Eric De Vlaeminck

    Met 3-A-crossen, 2-B-crossen, 1C-cross en 1 regionale was de zondag goed gevuld.

    In Massemen kwamen 47 renners aan de start van de A-cross die werd gewonnen door André Geirlandt die 22” voorsprong had op Flory Ongenae en 31” op René De Clercq die Leo Arnouts voorafging. Voor August Badts was er een 5e plaats op 1’10”.

    In de A-cross van Oostkamp moest Albert Van Damme het in een spurtje met twee afleggen tegen Robert Vermeire. Op plaats 3 volgde Eric Desruelle met 1’ achterstand, 4e op 1’30” eindigde Freddy Naert en werd Lionel de Keyser 5e hij had 2’05” achterstand.

    De druivencross te Overijse is de 3e A-cross van de dag en werd er gestart met 49 renners. Thielemans …. de beste na Eric De Vlaeminck. Het schoonste compliment heeft Jos Thielemans, de zeer verdienstelijke tweede in de trouwe- veldrijdercross in Overijse gekregen van winnaar Eric de Vlaeminck zelf. Die jongen heeft veel vorderingen gemaakt, zei de wereldkampioen na afloop van een wedstrijd waarin hij met kop en schouders boven zijn tegenstanders troonde. Ik hield me opzettelijk een achttal ronden in het gezelschap van die Thielemans, om zijn manier van rijden te bestuderen. Jos heeft me werkelijk verbaast, aldus Eric De Vlaeminck. De regenboogdrager, die er graag te Overijse de spanning wat langer had willen houden, werd trouwens door de Brabantse gouwkampioen vlug tot andere inzichten gebracht. De snelle start van Thielemans leidde tot een snelle ontknoping want al in de eerste ronde bleven nog slechts Jan Teugels, Leon Scheirs en de Engelsman Erik Stone in strijd voor de …derde plaats. Teugels, De beschermeling van ex veldrijder Irené Van Hoecke, trok hier aan het langste eind. Eric de Vlaeminck, die na de achtste ronde de weg naar zijn zesde seizoenszege open zette, won met 55” voorsprong op Jos Thielemans en met 1’40” op Jan Teugels verder volgden Leon Scheirs, Jos Pauwels, de Brit Eric Stone, Freddy Van Oudenhove, Keith Mernickle (Gbr), Roger Sombryn en als 10e Luc Goossens.

    Voor de C-cross in Overijse kwamen liefst 60 renners aan de start om 16km af te leggen, de beste was Wim Albrecht die met 20” voorsprong won op Sylvain Engels en 49” op de 3e Jos Six. Voor thuisrijder Rik Van Horenbeke was er een 7e plaats, andere gouwgenoten zijn 8e Jean-Philippe Vandenbrande uit Dworp, 9e René Wuyckens uit Kessel-Lo en als 10e de 1 jaar oudere broer van J.P., Hendrik Vandenbrande

    De B-cross van Aarstelaar kreeg 77 renners aan de start, na 24km was Rik Arnouts de beste voor de Nederlander Jacques Spetgens en Willy Baeten

    In de B-cross te Maria-Aalter was de zege voor Robert Van De Sompele voor Willy Vanmaercke en Marnix Lannoo.

    In Gruitrode kwamen 50 renners aan de start van de regionale-cross, waar Frans Mertens direct na de start de het hazenpad koos, zodat hij na 2 ronden reeds een behoorlijke voorsprong had, op een vijftal waaronder de wegrenners Willy Moonen en Michel Van Vlierden. Ter aankomst had Frans Mertens 50” voorsprong op Frans Lemmens die Maurice Hollebeke vooraf reed. Als 4e op 1’20” volgde Michel Van Vlierden met in zijn spoor G.Billen, Roger Van Hove, Lucien Vanderaerden, Willy Moonen, Alfons Vanhoudt en André Janssens wat de top10 betreft.

    31-10-2011 om 18:54 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Freddy Nijs

    Eindelijk een Belg in de uitslag van de Ronde van Mexico voor liefhebbers. Maar net als de twee voorgaande ritten is het nu ook een Nederlandse zege. De 3e rit tussen Queretaro-San Luis over een afstand van 203km werd beslist in een spurt met tien. Winnaar werd Piet Van Katwijk voor de Cubaan Raoul Vazquez en onze landgenoot August Herrijgers. Even was er nog twijfel wat betreft de 3e plaats eerst had men de Cubaan Alda Arencibia op die plaats gezet maar na het bekijken van de finishfoto viel het verdict in het voordeel van onze landgenoot. Voor Jo Van Pol was er een 5eplaats. Den Hertog die als 18e eindigde blijft wel leider.

    In de cross van Bäch in Zwitserland heeft onze landgenoot Freddy Nijs gebruik gemaakt van de rivaliteit tussen de Zwitsers. Reeds in de 2e van de 9 af te leggen ronden vormde zich een kopgroep,met Nijs, Zweifel en Frischknecht en Gretener deze laatste viel wegens defect vooraan weg. De 3 bleven voorop en was het in de laatste ronde dat Nijs van de anderen wegreed, aan de streep had hij 5” voorsprong op Peter Frischknecht en 20” op Albert Zweifel. De Nederlander Gert Wildeboer als 4e had 30” achterstand en bleef 3” voor op de ongelukkige Herman Gretener.

    31-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross


    .
    Albert Van Damme &
    Jefke Thielemans
    Drie A-crossen, 1 B-cross en 1 regionale zijn vandaag verreden.

    Voor de A-cross te Asse -Ter Heide kwamen 57 renners aan de start.De talrijke toeschouwers kregen vanzelfsprekend met Berten Van Damme de winnaar die zij verwachtte. Slechts in de eerste van de tien af te leggen ronden had hij het gezelschap geduld van de van week tot week beter rijdende Thielemans. Daarna was het slechts een formaliteit voor de man uit Laarne om naar zijn 370ste overwinning te rijden en zijn 6e van het seizoen. Anders was het gesteld met het duo Van Den Haesevelde , Thielemans en Gust Badts de leider in het regelmatigheidcriterium de trouwe veldrijder. Badts door een valpartij in de start zelf was naar de allerlaatste plaats verzeild, deed een indrukwekkende remonte , in zoverre dat hij half wedstrijd al ’n veertigtal concurrenten geremonteerd had, om ten slotte nog fraai achtste te eindigen. Even geestdriftig was de strijd voor de tweede plaats tussen het duo Van Den Haesevelde en Thielemans. Nadat ze beiden vijf ronden om en rond de 40 sec. achterstand telden op Berten Van Damme, hebben we gedacht dat de Oost - Vlaming zich van zijn rivaal zou ontdoen. Meer dan tien meter kreeg hij evenwel niet. Uiteindelijk was de spurt beslissend. De top10: 1.Van Damme Albert 25 km. in 50’
    2.Thielemans Jos op 1’04”-3.Van den Haezevelde Julien -4.De Clercq René op 1’15”-
    5.Geirland André op 1’40”-6.De Block Marc op 1’50”-7.Ongenae Flori -8.Badts August
    9.Naert Freddy-10.Arnouts Rik.

    Met 43 zijn ze gestart in de A-cross van Tienen waaronder enkele Zwitsers, voor de zege ging het tussen de buren Freddy Nijs (Vissenaken) en Danny Van Goidsenhoven (Tienen), het was eerstgenoemde die het met 10” haalde. Op plaats 3 eindigde de Zwitser Peter Frischkecht met 25” achterstand, de Nederlander Johan Spetgens als 4e had 31” achterstand, 9” later eindigde Leon Scheirs als 5e.

    In de A-cross van Torhout was Eric De Vlaeminck nog maar eens de beste na 25km afgelegd in 1uur ond had hij 45” voorsprong op Robert Vermeire enhad de 3e Norbert De Deckere al 1’30” aan zijn broek.

    Roger Bijn was de beste in de B-cross van Lebbeke, hij legde de 23km af in 49’ en won voor Willy Vermaercke en Marnix Lannoo.

    Regionale wedstrijd in Oostham waarvoor 41 renners kwamen opdagen, en ja winnaar werd Frans Mertens. Al vertrok hij in 20ste positie voor 10 ronden, bij de 1e doortocht had hij al 20 meter voorsprong. Achter Mertens werd er fel gestreden voor de 2e plaats tussen Van Vlierden en Van Hollebeke, maar werden zij in de 3e ronde voorbij gestoken door Van Hove. Uiteindelijk was het Frans Lemmens met 2’ achterstand die op de dichtste ereplaats zou eindigen, werd Roger Van Hove 3e, kon Michel Van Vlierden voor de 4e plaats Maurice Hollebeke achter zich laten. En moest Lucien Vanderaerden met de 6e plaats tevreden zijn. Albert Bollen die in de 5e ronde viel werd met een schouderbreuk naar het ziekenhuis gebracht, ook Jos Poelmans kwam ten val maar kwam er met enkele kneuzingen vanaf.

    30-10-2011 om 06:12 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Te Grenoble was er op de wielerbaan een ontmoeting Frankrijk- rest van Europa. Men begon met de snelheid: 1e reeks: 1.Baert-2.Danguillaume. 2e reeks: 1.Ocana-2.Thevenet. 3e reeks: 1.Grosskost-2.Motta. 4e reeks: 1.Guimard-2.Karstens. 5e reeks: 1.Danguillaume-2.Motta. Dan volgt de Olympische achtervolging: Europa wint met 40 meter van Frankrijk. Vervolgens is er een individuele achtervolging over 5050meter, Grosskost wint met een tijd van 6’20” van Dirk Baert 6’24”1. Tenslotte is er het Omnium dat werd gewonnen door de Buitenlanders (Baert-Ocana-Motta-Karstens) -2e Frankrijk (Danguillaume-Thevenet-Grosskost-Guimard). Daar beide ploegen 2x de zege behaalden, is de proef Omnium doorslaggevend en zijn de buitenlanders winnaar. Tenslotte is er de Grote Prijs v/d stad Genoble, over 145 ronden op eigen kracht. Hier is de zege voor onze landgenoot Dirk Baert dan volgen Guimard, Motta en Ocana. Op plaats 5 eindigen Danguillaume en Bernard, 7e gelijk zijn Thevenet, Mourioux en Novak. 10e is Grosskost en als 11e gelijk Dupont en Karstens.

    In de Ronde van Mexico is Fedor Den Hertog nu ook de beste in de 2e rit, een rit tegen het uurwerk over 50km die werden afgelegd in 1.06’41”, tweed werd de Cubaan Sergio Martinez voor zijn landgenoot Raoul Vazquez. Leider blijft natuurlijk Den Hertog.

    30-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Mexico

    .
    Fedor Den hertog

    Voor de liefhebbers ging de Ronde van Mexico van start waaran een Belgische en Nederlandse ploeg deelneemt.De eerste rit werd verreden tussen Iachuca en Juan del Rio over een afstand van 175km en was de zege voor de Nederlander Fedor Den Hertog die 53” voorsprong had, tweede werd de Italiaan Franco Baroni en 3e de Mexicaan Arnulfo Gonzales.

    De zesdaagse van Montreal werd gewonnen door Tony Gowland (Gb) - Gianni Motta (Ita) met 816 punten tegenover 684 punten voor onze landgenoten Norbert Seeuws-Julien Stevens. Op 1 ronde volgde de Nederlanders Jan Janssen-Gérard Koel met 552p.

    29-10-2011 om 06:17 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Vandaag werden de namen bekend gemaakt van de clubs die volgend jaar het Bk voor beroepsrenners en liefhebbers zullen inrichten. Voor de hoogste categorie is dat “Sport en Steun” Bornem die liefst 3.001.001 frank neertelden, zij werden gevolgd door Mettet met 2.810.823 frank, die van Yvoir boden 2.410.500 frank,“Espoir Jemmeppois” wou voor het BK 2.401.000 fr. geven. Verder volgden nog, Soumagne 2.317.013 fr., Martelange 2.295.100.fr., Saint Léger 1.575.000.fr en de Dijlespurters uit Mechelen boden 1.333.905.fr. Voor Vlaanderen is het sinds 1966 te Waregem dat men nog heeft ingericht. Daarna kwamen, Mettet 3 jaar na mekaar, Yvoir en dit jaar Martelange. Ook voor de liefhebbers was het een Vlaamse club die het haalde, “Onafhankelijk Wiel” Ronse bood 751.751.fr; daarna volgde Mettet met 686.900fr., Flobecq had 330fr minder en wou 686.600fr. geven, Netespurters Herentals die boden 666.626 fr., Saint-Léger vond 627.890fr. genoeg, Momignies wou niet meer dan 610.000fr. geven en Jempeppe met 602.000fr. was de minst gulle club.

    28-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 Daagse Dortmund

    In Dortmund eindigde de 6daagse met de zege van de Duitsers Dieter Kemper-Klaus Bugdahl met 494 punten, in dezelfde ronde eindigden ook Rudi Altig-Albert Fritz 365p. en als 3e Peter Post-Patrick Sercu met 273punten. Het Nederlandse duo Leo Duyndam-René Pijnen werden 7e op 1 ronde. Karl-Heinz Muddemann met de Nederlander Piet De Wit werden 8e zij hadden wel 9 ronden achterstand. Onze landgenoot Theo Verschueren met Horst Oldenburg werd 9e op 15 ronden. En voor de Nederlander Cees Stam met Bernd Rasing was er de 11e of laatste plaats op 38 ronden. Hebben de strijd gestaakt de Duitse ploeg Hans Junkermann-Dieter Puschel en de Belgische-Nederlandse ploeg Dirk Baert-Lijn Loevesijn.

    27-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .


    Te Maastricht in Nederland is de beroepsrenner Jan Krekels voor de rechtbank verschenen. In Oktober verleden jaar was Krekels met een vriend even over de grens op Duits grondgebied een Flobertgeweer gaan uitproberen. Zij werden door een boswachter staande gehouden die hun papieren vroeg. De vriend van Jan richtte zijn geweer op de boswachter en vroeg hem zijn geweer te laten vallen. Jan raapte het wapen op , richtte het op de Duitser en riep “handen omhoog en nu lopen”. De officier van justitie eiste 500 gulden wegens poging tot doodslag voor de vriend is de som gebleven , Krekels moest 1000 gulden betalen.

    26-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Cyrille Guimard

    Kalmte in wielerland, dus even vooruit kijken naar de komende 6daagse van Brussel die zal doorgaan van 8 t/m 14/11. Heden zijn al enkele ploegen bekend. Recordhouder in de 6 daagse-overwinningen Peter Post krijgt Ferdinand Bracke aan zijn zijde. Voor Patrick Sercu werd Roger De Vlaeminck als ploegmaat gekozen. Voor Cyrille Guimard de Franse vedette van de jongste Ronde van Frankrijk krijgt zijn landgenoot en winnaar van de 6d. van ’70 Jacky Mourioux als ploegmaat

    25-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 Crossen

    .

    Liefst 9 wedstrijden in het veld: 3 A-crossen, 2 B-crossen, 3 C-crossen en 1 regionale.

    Thielemans met voorsprong te Linkebeek. Voor de derde uitgave mocht Kroonhulzen 64 vertrekkers ontvangen bij een zomerse temperatuur. Na de eerste ronde zag men Van Den Haesevelde, Nijs, Badts, De Clercq en Thielemans de leiding delen. Voor Ongenae stuurde een bandbreuk op het einde van de eerste ronde alles in het honderd, evenals voor Badts die door kaderbreuk werd opgehouden in de tweede ronde. Thielemans had zich ondertussen alleen aan de leiding gewerkt en besloot de tweede ronde met 5 sec. boni op het trio Nijs, De Clercq, en Van Den Haesevelde. Thielemans zou ronde na ronde deze voorsprong aandikken. Scheirs zag men verachteren, terwijl De Clercq wegens bandbreuk uit het achtervolgende groepje verdween. Een ronde van het einde kwam Van Den Haesevelde nog sterk opzetten, maar Thielemans bleef ongrijpbaar. Een sterk eindigende Van Den Haesevelde werd nog 2e met 1'10" achterstand op Jozef Thielemans die de provinciale kampioenentrui van Brabant bij de Liefhebbers mocht aantrekken.. De 3e plaats op 1'17" van Freddy Nijs volstond om provinciaal kampioen bij de profs te worden.

    Te Kortemark kwamen 47 renners aan de start en moesten 21km afleggen. Met een tijd van 41’ was Robert Vermeire de beste, hij had 10 meter voorsprong op Norbert Dedeckere en volgde André Geirlandt als 3e op 20”.

    In Lanaken moesten de 40 crossers 8 ronden rijden op een prachtige omloop waar een massa volk was komen opdagen om de 2 tenoren De Vlaeminck en Van Damme aan het werk te zien. Deze beiden en de Nederlander Spetgens reden al in de 1e ronde van de anderen weg. Voor de Belgen ging het niet rap genoeg en lieten de Nederlander dan maar achter om hun onderlinge strijd te beginnen. Toen in de laatste ronde Albert van de fiets moest wisselen, was dit voor Eric het sein om alleen weg te rijden. Eric won met 55” voorsprong op Van Damme en werd Johan Spetgens 3e op 2’55”. Vanaf plaats 11 bezet door Daniel Van Damme had men 1 ronde aan de broek.

    In Lembeke was Robert Van De Sompele de beste van 49 deelnemers met 10cm vloerde hij Alfons Van Parijs. Germain De Keyser werd op 20” derde.

    In de B-cross van Vonëche reed Michel Pollentier met en voorsprong van 1’20” over de streep, tweede werd Jan Teugels en 3e Pauwels op 2’15”.

    Voor Charles Palmans was er winst in de C-cross van Aartselaar waar hij afrekende met Jos Six en Jan Knors.

    De C-cross van Daknam werd gewonnen door Herman Temmerman voor Luc Naudts en Ronny Devos

    Winst voor thuisrijder Henri (Rik) Van Horenbeke te Overijse in de C-cross waar hij Wim Albrecht naar plaats 2 verwees en was Hendrik “Henri” Vandenbrande uit Dworp de derde man op het podium.

    Tongerlo-Bree is een regionale wedstrijd wat betekend dat de winnaar Frans Mertens is, hier reed hij direct na de start weg en streden de andere 39 voor plaats twee. Frans Lemmens had als 2e liefst 2’30” achterstand. Tien seconden later werd Maurits Hollebeke 3e voor Alfons Van Houdt en wegrenner Michel Van Vlierden die volgend wielerseizoen als prof start in de ploeg van Eddy Merckx. Verder in de top10: 6e André Verbraeken, 7e Roger Van Hove, 8e Lucien Vanderaerden, 9e Leopold Heuvelmans en 10e Gilbert Bielen.

    24-10-2011 om 06:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Qua deelnemersveld was de Landenprijs niet wat hij eens is geweest, wel waren er ook door het zomerweertje duizenden wielerfans in de Chevreusevallei. Op de wielerbaan van Vincennes werd het aantal toeschouwers op 20.000 geschat. Favoriet bij uitstek Luis Ocana had na 47km de voor hem vertrokken Joop Zoetemelk al bij gebeend. Joop bleef mooi bij Luis en op de piste nog voor sensatie zorgde. De Nederlander dacht Luis in de spurt te vloeren maar vergiste zich van ronde. Tot halfweg reed Poulidor met 1’24” achterstand op plaats twee, maar is in de laatste kilometers ten onder gegaan en werd uiteindelijk 6e op 4’11”. Winnaar Luis Ocana had 3’01” voorsprong op Joop Zoetemelk en 3’03” op Leif Mortensen. Van de Belgen was Noël Vantyghem met een 7e plaats op 5’11” de beste ook Willy Van Malderghem eindigde nog in de top10 met 6’08” achterstand. Bij de liefhebbers was het de Zwitserse achtervolger Gilbert Bischoff die zijn eerste tijdrit reed de winnaar. Nu is het wel zo dat noch Den Hertog aan de slag in Nieuw-Zeeland of Ovion van de partij waren. Van Belgische zijde nam enkel René Dillen deel hij werd 16e op 7’38”

    Zoals hierboven vermeld was Den Hertog niet van de partij in de Landenprijs, Fedor was in Nieuw-Zeeland waar vandaag de “Family Taverns” eindigde een 3daagse rittenwedstrijd. De Nederlander won deze wedstrijd (480km) met 51” voorsprong op Neil Lyster en 1’01’ op Paul Brydon beiden Nieuw-Zeelanders, als 4e eindigde de Australiër Clyde Sefton op 1’17” deze won tevens het bergklassement.

    In Italië te Santa Maria Infante won Italo Zilioli een criterium van 90km, hij had 10” voorspong op Franco Bitossi die Felice Gimondi vooraf ging.

    24-10-2011 om 06:46 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross


    .
    Julien Van Den Haesevelde
    In het veld geen gebrek aan wedstrijden waar 3 A-crossen, 1 B-cross, 2 C-crossen en 1 regionale werd verreden.

    Wielerclub de jonge wielrenners uit Noorderwijk kreeg 58 A-veldrijders aan de start van hun Trouwe veldrijder. Op uitzondering Van Eric De Vlaeminck was al wat naam heeft in het veldrijden aanwezig. Reeds in de eerste ronde reed Van Damme met een voorsprong van een dertigtal meter op Gust Badts, Leon Scheirs , Freddy Nijs, Jos Thielemans en de Nederlander Johan Spetgens. Die kloof heeft Van Damme in iedere ronde vergroot. Weliswaar bleef Gust Badts steeds het felst aanklampen. Maar bij het oversteken van een stuk spoorlijn deed de grotere behendigheid van Van Damme zich gelden. Terwijl de Laarnelaar verdiend naar de overwinning fietste kreeg men achter hem een niet onaardige strijd om de ereplaatsen. Jos Thielemans die in vergelijking van vorig jaar veel vorderingen heeft gemaakt, legde na Badts beslag op de derde plaats terwijl Leon Scheirs in de achtste ronde ploegmaat Freddy Nijs ter plaatse liet om vierde te eindigen. Als 5e kwam de Nederlander Johan Spetgens op 3’50”over de streep. Ook de C-renners waren van de partij hier reed Jos Six naar de zege voor Charles Palmans die in de laatste ronde was lek gereden. Verder bestond de top5 uit Jan Knors, Jos Lievens en Leo van Ginhoven.

    Voor de A-cross van Oeselgem kwamen 48 renners opdagen, waar André Geirlandt het in de spurt haalde van Eric De Vlaeminck. Op 45” was er opnieuw een spurt van twee en was het Norbert De Deckere die het haalde voor Robert Vermeire en werd de top5 afgesloten door Eric Desruelle die 1’45” achterstand had.

    De 3e A-cross te Sombeke-Waasmunster kreeg 55 renners aan de start, hier was het Julien Van Den Haesevelde die het haalde met 15” voorsprong op de Nederlander Gertie Wildeboer, werd op 25” Alfons Van Parijs 3e, voor Marc De Block was er op 1’10” een 4e plaats, als 5e kwam Willy Vermaercke over de streep. Wegrenner Willy De Geest behaalde een verdienstelijke 8e plaats. Ook hier waren de C-crossers van de partij en reed Sylvain Engels naar de zege voor H.Hollebeke en Freddy De Schacht.

    Voor de B-cross van Schaffen kwamen 22 renners opdagen en was het Leo Arnouts die een lengte sneller was dan Jozef Pauwels en werd Roger Bijn 3e, Jan Teugels 4e en Roger Sambryn 5e.

    In de regionale cross van Helchteren waar 41 renners van start gingen stond er weer geen maat op Frans Mertens, al reden bij de 1e doortocht Poelmans en Lemmens met 10” voorsprong op Hollebeke en 32” op de latere winnaar Mertens. Door een val in de 2e ronde verdween Poelmans uit de wedstrijd. Frans Mertens won dus met 1’30” voorsprong op Frans Lemmens en voor plaats 3 was er een mooie strijd tussen Roger Van Hove die het haalde en Maurice Hollebeke zij reden lange tijd met slechts een verschil van 5”.

    23-10-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!