Image and video hosting by TinyPic
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

Met 2 A-crossen-3 B-crossen-3 C-crossen en 1 regionale-cross is het wel een drukke dag in het veld.

Met 24 kwam men aan de start van de A-cross te St.Martens-Lierde om 23 km in het veld te rijden. Na 48’ kwam Julien van Den Haesevelde als 1e over de streep. Hij had 15” voorsprong op René De Clercq en al 55” op de 3e Norbert Dedeckere. Op 1’05” kwamen in deze volgorde over de meet: André Geirlandt, Gérard David en Marc De Block.

In Wemmel namen 35 renners de start van de A-cross. Zij moesten 24km afleggen, wat Flory Ongenae in een tijd van 50’ deed. De 2e plaats op 10” was voor Albert Van Damme en werd Willy Vermaercke op 20” de derde renner op het podium. Voor Jef Thielemans was er op 45” een vierde plaats. Voor de 5e plaats reed August Badts 1’20” trager dan de winnaar.

Te Gistel was Eric Desruelle de beste in de B-cross waar hij na 25km de 2e Lionel De Keyser met 25” versloeg. Voor Lionel Mahieu was er op 55” de 3e plaats.

In Gistel reden ook de C’s hun wedstrijd en was de zege voor Freddy Deschacht die 50” voorsprong had op Charles Palmans en 1’05” op Wim Albrecht.

In de tweede B-cross die te Munte werd verreden behaalde Robert Van De Sompele zijn tweede zege van het week-end, waar hij Leo Arnouts en Julien Declercq vooraf reed.

Een Nederlandse zege was er in de B-cross van Nieuwmoer – Kalmthout waar Johan Spetgens Jos Pauwels en zijn landgenoot Gertie Wildeboer mee op het podium kreeg.

De C-cross van Gruitrode ingericht door de Sparta Club kreeg slechts 16 renners waaronder de nationale kampioen Jos Six aan de start. Reeds vroeg in de wedstrijd reden Schepers en Six van de anderen weg. Vooraan viel Schepens door pech met het versnellingsapparaat weg en moest Six toekijken hoe Lievens kwam aansluiten. Het was deze laatste die in een spurt met twee de nationale kampioen met 2 lengten versloeg. De 3e plaats was voor Bruno Vrancken en werd de ongelukkige Jos Schepers op 1’45” nog 4e.

De 3e C-cross vond plaats te Kalken en werd Ronny De Vos winnaar, hij had 55” voorsprong op J.Knoops en Sylvain Engels.

“Hand in hand” de pas gestichte wielerclub van Metsteren-St.Truiden kreeg 35 renners aan de start van hun regionale cross. Het was Bourguignon die de groep op sleeptouw nam, maar na een halve ronde kwam Lemmens al aan de leiding. Van Vlierden en Mertens kwamen vooraan aansluiten en kwam Van Vlierden in de 4e ronde zelfs aan de leiding. De volgende rond kwam hij bij het nemen van een hindernis ten val en nam Lemmens weer de leiding. Uiteindelijk was het Frans Lemmens die met 23” voorsprong op Michel van Vlierden won. Frans Mertens als 3e volgde al op 1’50”. De 4e plaats op 2’50” was voor Jean-Pierre Cuypers en had de 5e Roger Van Hove al 4’15” achterstand en bleef hij met 2” uit de greep van Lucien Vanderaerden. Voor de eerste aanvaller Bernard Bourguignon was er op 2 ronden een 19e plaats.