Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

.
    Jos Pauwels

Liefst 3 A-crossen, 2 B-crossen, 1 C-cross en 1 regionale cross werden vandaag verreden.

Voor de A-cross van Asse-Krokegem kwamen 32 renners aan de start om 25km te rijden. Albert Van Damme deed er juist 1 uur over en had 15” voorsprong op Jos Thielemans en volgde de 3e Flori Ongenae op 50”.

De tweede A-cross werd verreden te Deinze en ging de zege naar Robert Vermeire die 20” voorsprong had op August Badts en 45” op de derde Julien Van Den Haesevelde.

Van de 31 renners die de start namen in de A-cross van Moen was Marc De Block de beste hij had 15” voorsprong op Eric Desruelle en volgde nr 3 Alons Van Parijs al op 1’15”.

Nog een overwinning voor Robert Van De Sompele nu was hij de beste in de B-cross van Aaigem waar 26 renners aan deelnamen. Stonden mee op het podium Julien Declercq en Gabriel Vindevogel.

Voor eigen volk te Kalmthout was Jos Pauwels de beste van 40 renners die deelnamen aan de B-cross. Hij had 1’20” voorsprong op Rik Arnouts en de Nederlander Chris Looyen.

De Belgische kampioen Jos Six was nog maar eens de beste in de C-cross van Deinze waar hij Wim Albrecht en Jan Knors achter zich liet.

In Hamont waar 32 renners aan de start kwamen werd de regionale cross verreden. Het was de plaatselijke renner Michel Van Vlierden die de meeste weerstand heeft geboden aan Frans Mertens. Deze twee renners hebben de ganse wedstrijd op kop gereden, halfweg is Roger Van Hove die van zeer ver terugkwam even naar plaats 3 opgeschoven. Mertens liet zijn metgezel nog achter en zou met 25” voorsprong op Van Vlierden winnen. Op 1’15” won Frans Lemmens de spurt voor de 3e plaats van Roger Van Hove.