Siroop
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Siroop van fruit, zoals de siropen die gebruikt worden voor het maken Kir en Kir Royal, zoiets is het nieuw probeersel van onze baas.
Hij is daar wel raad gaan vragen want het internet geeft op dit gebied niet veel geheimen prijs. Bron van informatie voor onze baas is zoals steeds als m iets niet weet ene zeker Fons, Fons Nicolay om precies te zijn.
Zegt de naam U niets ? Dan zal schaamte uw lot zijn ! ! ! Fons is de auteur van verschillende blogs op het seniorennet. Met keukenweetjes staat hij constant bij de eerste vijf van de top duizend. http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/
Maar ook zijn keukenverhalen http://blog.seniorennet.be/keukenverhalen/ zijn hier vast leesvoer in het weekend. Dit blog staat op plaats 41 in dezelfde lijst. Maar hij is op nog meerdere plaatsen actief, zoals hier: http://www.keukentheorie.net/
Je ziet zelf, een man die je best vooraf contacteert als je raad , goede raad, wil krijgen. Voor de anderen die graag op TV komen, die moeten maar naar Piet bellen of mailen.
Het baasje gaat morgen vroeg terug aan de slag. Met de goede raad in zijn kopke, perziken gekneusd in de ton, een zakje citroenzuur op het schap (acide de citrique gaan kopen in de apotheek) dit om de bewaartijd te verzekeren. Ook de suiker die nodig is om de siroop te maken staat al klaar, en de fruitpers is al proper gemaakt en flessen gespoeld.
Er is dit jaar zoveel fruit en wegwerpen staat niet in ons baasje zijn woordenboek. Het is daarom dat hij steeds op zoek is naar technieken om de oogst te bewaren voor de winter of later in het jaar.
We zijn benieuwd wat het baasje er van gaat brouwen, gewoonlijk valt het nogal mee. We houden jullie op de hoogte, tenzij hij ons vergiftigd heeft. In dat geval
hou de gazetten in t oog !
Belle & co
|