. Eieren van struisvogels zijn in het legseizoen(elk jaar vanaf december t.e.m. augustus). (4-8 personen)
Ingrediënten:
- 1 kg gehakt van struisvogelvlees - 2 eetlepels gehakte peterselie - 2 eetlepels gehakte koriander - 1 grote ui - saffraandraadjes of - poeder - 6 teentjes knoflook - zout - peper - 1 glas olijfolie - 1 struisvogel
Bereiding:
1. Meng het gehakt met peterselie, koriander, gesnipperde ui, saffraan, gehakt knoflook, zout en peper. 2. Rol hier kleine balletjes van en braad ze in een tajin met olie halfgaar. 3. Voeg het geklutste struisvogelei toe en laat het geheel, met het deksel op de tajin ca 15 minuten op laag vuur gaar worden.
(Een Tajin is een pan van aardewerk uit Marokko.Hij bestaat uit twee delen, een schaal en een' omgekeerde trechter' vormig deksel).
|