|
|
|
15-04-2009 |
Tiramisu met aardbeien |
. Ingrediënten voor 6 personen:
-100 gr suiker -1 klein glaasje amaretto -ongeveer 15 lange vingers -opgeklopte room -600 gr aardbeien -1 reep witte chocolade -3 eierdooiers -2 zakjes vanillesuiker -250 gr mascarpone (verse roomkaas)
Bereiding: 1.Leg 6 mooie aardbeien apart. Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 gr suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
2. Breek de lange vingers in stukken.
3. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
4. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanille- suiker tot een luchtig mengsel. Roer de mascarpone erdoor.
5. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
6. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft van de aardbeiensaus.
7. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
8. Dek af met het overschot van het mascarponemengsel.
9. Strijk de bovenkant glad. laat minstens 2 uur in de koel- kast staan.
10. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.
|
|
|
Reacties op bericht (0)
|