.Een klein voorgerechtje dat men kan serveren met een coulis van tomaten.
Ingrediënten voor 6 personen:
- 2 kg paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
- 2 dikke schellen gandaham
- enkele takjes platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels arachide olie (= pinda-olie gewonnen uit aardnoten)
- 2 eetlepels broodkruim
- 2 eieren
- peper en zout
Bereiding:
Met een borsteltje de paddenstoelen zuiver maken. Ik ben zeker geen voorstander om paddenstoelen te spoelen. Met een rond borsteltje kan men ze zeer goed proper maken. De paddenstoelen op een grote schotel leggen, volledig goed bedekt met grof zeezout, ze zo gedurende twee uren laten rusten. Ze gaan nu hun overtollige vocht afgeven.
Het vocht weggieten en het eekhoorntjesbrood voorzichtig met keukenpapier afdeppen.
De steeltjes nu scheiden van de hoedjes.
Enkel de hoedjes in een goed ingevette pyrex - braadsschotel leggen.
De steeltjes samen met de hesp, de peterselie en de look fijn hakken.
De eieren opkloppen en dit mengen met alles wat gehakt werd.
Kruiden met peper en zout.
Dit mengsel in de hoedjes van de paddestoelen doen en bestrooien met het broodkruim.
De oven goed voorverwarmen en de schotel gedurende 45 minuten in de oven laten.
Uit voorzorg 20 minuten voor het einde een blad bakpapier of dit mag ook een blad
aluminiumpapier zijn, over de schotel gelegd. Dit om te voorkomen dat de paddestoelen