Voor 6 personen:
Benodigdheden: 6 Friszure appels 2 koffielepels honing 3 eetlepels bruine suiker 60 gr boter 1 mespuntje kaneelpoeder.
Tip: Goudrenetten, boskoop en jonagold zijn prima appels om in de oven klaar te maken.
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de appels schoon. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Schik de appels in een ovenschotel met een bodempje water.
2. Meng boter, honing, bruine suiker en kaneel- poeder in een kommetje tot een pasta. Vul er de appels mee.
3. Zet de ovenschotel zo'n 30 minuten in de voor- verwarmde oven, op een rooster.
4. Giet de saus uit de ovenschotel in een steelpan. Hou de appels intussen warm in de oven. Laat de saus inkoken tot een siroop. Bedruip hiermee de appels. Serveer in de oven- schotel.
|